2017. november 22., szerda

SALÁTAPOSZT 5.0

Ez egy salátaposzt lesz.


Itt kérek elnézést a kedves olvasóktól, hogy mostanában nem tudok rendszeresen posztolni, de ígérem, amennyire lehet, szorgalmas leszek...Szóval a saláta első levele: 
Nem vállal újabb ciklust Várszegi Asztrik pannonhalmi bencés főapát. Nagy kár, mert a magyar katolikus püspöki kar nem bővelkedik emberekben.
 Beér püspök kivételével a többiek - így kívülről nézvést - leginkább bürokrata jószágigazgatói püspökségeiknek.

Félreértés ne essék, irigylem a hívő embereket, és semmi bajom sincs Ferenc pápa katolicizmusával.Sajnos, -  attól tartok -, hogy a krisztusi üzenetet ő érti, a magyar főpapok meg nem annyira, sőt.Rendben van, egy ilyen álszent társadalomban, mint a mienk ennyi is elégnek tűnik az üdvösséghez, de ha van menny és van pokol, akkor Lucifer már leadta a rendelést új üstökre Mészáros Lőrincnek - miért pont azokhoz ne értene...Ha mond ez valamit, a katolikus egyház magyarországi fiókja rosszabb állapotban van, mint az MSZP, csak az egyház hierarchikus felépítésű és diktatórikus, míg az MSZP zűrzavaros és érdekvezérelt.Fideszes nem röhög, ő meg a maffia hasznos idiótája...


Elkeserítő, hogy már csak percek vannak a választásig, és az ellenzéki oldal még mindig tökölődik.
A demokraták még mindig azon rugóznak, hogy szabad-e összefogni a Jobbikkal a rucaseggű zsarnokocska eltávolítása érdekében, és általában azon aggódnak, hogy nem szabad Vonát hatalomra juttatni.
Nem hát, de ennek az az ára, hogy a többiek sem lehetnek hatalmon a szó klasszikus értelmében, ami talán fájó lehet, de nem kibírhatatlan.
Valamelyik fideszes okos mondta, hogy ezeket - mármint a demokratákat - nem szabad odaengedni a fazék közelébe, úgyhogy jobb, ha mindenki megjegyzi: ez a lángoktól nyaldosott virágos mező, ez a hányatott sorsú kicsi ország tulajdonképpen egy fazék, ami csak kicsivel jobb, mintha leköcsögözte volna a szabadság bajnoka...
Itt vagy mindenki összefog, vagy beletörődik, hogy ameddig él, addig ez a handabandázó szociopata fogja a hátán ülve sarkantyúval rugdalni a véknyát, gyorsabb haladásra sarkallva a szakadék felé.
Az ellenzéknek végre talán dönteni kellene: akarják-e világgá kergetni Orbánt, vagy megvárják a gyülekezőre hívó trombitát a stadionok bejáratánál?

Gyurcsány meg már megint belegabalyodott a ravaszkodásba, mint macska a házicérnába, egyszer szidja a Jobbikot és kizár mindenfajta együttműködést, másszor meg arról beszél, hogy ha olyan jelöltje van a Jobbiknak, aki ellen nincs kifogása a demokratáknak mindenféle korábbi megnyilatkozások okán, akkor lehet, a DK nem állít vele szemben jelöltet.
Aztán egy nap sem telik el és megint kizár mindenféle együttműködést, merthogy a Jobbik ilyen, meg olyan - szerintem meg olyan, melynek másfélszer annyi szavazója van, mint a DK-nak, és szavazói nélkül nem lehet választást nyerni.Márpedig ha ezt ilyen könnyen ki lehet matekozni, akkor azt is meg lehet jövendölni, hogy a bizonytalanok közül, akik elmennek szavazni, azok az erősebbhez húzás elvén a Fideszre fognak szavazni.
Nem kell belefeküdni a büdös szomszédasszony ágyába, csak ha nem akarok éhendögleni, akkor kell tőle kölcsönkérni paprikát és kell neki adni krumplit, és mindketten tudunk paprikáskrumplit enni.
Ha nem, még lókolbászt sem eszünk...
Aztán később lehet egymás kontyát cibálni, de a fontossági sorrendet be kell tartani.



Épül a Népstadion.
A kucu számára egy újabb szimbólum, melyet eltakarított, de előbb átkeresztelt - szegény Puskás, hogy mit tett ez vele, az özveggyel összefogva...
Mindenesetre ha egyszer az ellenzék kormányra kerül, a stadiont azonnal vissza kellene keresztelni, emlékezve a nagyszülőkre, akiknek kétkezi munkájával épült fel hajdan a magyar labdarúgás fellegvára, merthogy amilyen élhetetlenek voltak, nem jutott eszükbe a TAO - igaz, gólt rúgni még tudtak.
A TAO-ról most kiderült, hogy lám, mégiscsak közpénz, így számot kell adni arról, mire is költötték a milliárdokat a helyi hatalmasságok.
Aztán lehet írni egy listát, hogy az adott térségben mire lett volna szükség, és mire futotta volna  a stadion árából, talán még CT is lehetne az Országos  Kardiológiai Intézetben...
Az jutott eszembe minap, hogy hajdan, a kádári diktatúra vérgőzös éveiben az országot érintő kérdések eldöntése előtt voltak mindenféle konzultációk, kikérték a pártalapszervezetek tagjainak (nyolcszázezren voltunk) véleményét, az érintett terület szakembereinek véleményét.
Kijérték a szakmai szervezetek, fontosabb dolgokban a Tudományos Akadémia véleményét, elmondhatta észrevételeit a szakszervezet, a Hazafias Népfront, ha nőkről volt szó, akkor a Nőszövetség, ha fiatalokról, akkor a KISZ, ha a dolgozókat érintő kérdésről esett szó, a szakszervezet - de még munkahelyi szinten is léteztek döntéselőkészítő fórumok.

Ma meg sehol semmi, ezek úgy barkácsoltak itt nyomor-mennyországot, hogy abba senki bele nem szólhatott, legfeljebb tapsolhatott, mint Rákosi alatt.
Nem is értem, hgy ez a rengeteg nagy szabadságharcos hogy nyelhette ezt le szó nélkül.
És senkinek sem hiányzik?
Érdekes ország lettünk, itt már a libák is gyalog költöznek, de nem gágognak, nehogy elvegyék előlük az üres kukoricástálat...



Tulajdonképpen vastagon megérdemeljük a sorsunkat - vagy mégsem?


:O)))

31 megjegyzés:

kekec írta...

Pupu, ezzel megint nagyot alkottál! Jó munkához idő kell, nem baj, ha érlelés után ilyen "nedűvel" jössz!

Névtelen írta...

neveletlen

Jobbik témában érdemes elolvasni.
https://nepszava.us/bartus-laszlo-a-jobbik-ugyanolyan-naci-part-mint-volt/

Tegyük fel, hogy 2018-ban Orbán kisebbségbe szorul egy ballib-széljobb választási összefogás eredményeként. Mi történik ezután? Hát az, hogy Vona összefog a Fidesszel és immár együtt kormányoznak, tuti kétharmaddal. A ballib meg vakargathatja a fejét (a teve pedig a púpját), hogy akkor tulképp ők kikaparták a gesztenyét a Jobbiknak, oszt jónapot.

Új hír, hogy Vona esetleges koalíciót ajánl az LMP-nek.
https://mno.hu/belfold/vona-gabor-akar-koaliciora-is-lepne-az-lmp-vel-2429049

PuPu írta...

Persze, ez is opció, meg áz is,hogy a Momentum összebútorozik az MSZP-vel.
Vona nem hülye, neki Orbán van útban...

hello írta...

PuPu, muszáj vitatkoznom:

Gyurcsányék a DK-szintű komplex együttműködést utasítják el a Jobbikkal, azonban az egy teljesen logikus álláspont Gy.F. részéről, ha van olyan választókerület, ahol a teljes kínálatból prognosztizálható, hogy a Jobbik jelöltje lesz képes legyőzni a fideszes jelöltet, akkor ne indítson a demokratikus ellenzék részéről senki vele szemben mást, az ugyanis csak a fideszesnek kedvezne, mert megosztaná a szavazatokat!

Különben, ha hallottad Olgánál tegnap Gulyás Mártont, a Közös Ország Mozgalom pontosan ezt szeretné elérni mind a 106 körzetben.
Sok sikert kívánok nekik, ámbár ismerve a pártok vezetőinek rátartiságát, erősen kétlem, hogy ebbe mind készségesen beleállnának.

góbé írta...


Neveletlen 07.55...

Pontosan ezért kellene, - ha egyáltalán képesek egy választási pártot létrehozni, - abba, legalábbis megkisérelni a Jobbikot is beintegrálni !
Semmi sem lehetetlen, csak akkor, ha meg sem próbálják...

hello írta...

A Momentumot egyelőre 1 % körül mérik, persze még több hónap van a választásig, addigra a ló is megszólalhat, de hogy ők kivel bútoroznának össze, nyilván egyhamar nem fog se osztani, se szorozni - de hogy az általuk agyonköpködött MSZP-vel nem, azt biztosra vehetjük.

hello írta...

Lehet, hogy Várszegi Asztrikot - akár a menekültekkel kapcsolatos álláspontjáért, akár azért, mert VAN saját véleménye - simán kitúrták, azaz lemondásra szorították?!
Akár a magyar katolikus egyház, vagy a KDNP részéről el tudok képzelni valami ilyesmit!
Hiszen olyan látható ellenszenvvel viseltetnek Ferenc pápa iránt is, hogy nem lepne meg a haladó gondolkodású egyházi vezető itthoni kikezdése. Csak nehogy a váci püspök legyen a következő!

jarisz írta...

Vona eloszor a kisebbekkel foghat ossze nyilvanosan,majd sorban a tobbivel.

Gyurcsannyal csak a legutolso pillanatban..:))))).

A fidiota hazug, mocsok media ugy ugrana rajuk, mint a gyöngytyúk
a takonyra...
Talan meg a Sorisizason us tultenne a mocskolodas....!!!!

jarisz írta...

Sorosozas

Amadeus írta...

Hellonak:
Várszegi Asztrik búcsúzásával kapcsolatban van egy tisztázó anyag a szemlelek.hu oldalon. Érdemes elolvasni némi tisztánlátás okán.

hello írta...

Amadeus, köszi, akkor hozom a cikk linkjét, hogy más is elolvashassa:

Dehogy mondott le a pannonhalmi főapát!

Az utolsó bekezdése viszont az aggodalmamat jogossá teszi:

"Jövőre pedig az előírások szerint két magyar főpásztor, Beer Miklós püspök és Márfi Gyula érsek fel fogja ajánlani a lemondását (ott tényleg lemondásról van szó) az egyházfőnek. Aki majd döntést hoz a folytatással kapcsolatban."

kekec írta...

góbé
Egy Gyurcsány-Vona kiegyezés nagyságrendekkel nagyobb szavazatvesztést eredményezte mindkét szavazó bázisban. És egyik sem hülye.
Bár 2002-ben az szdsz és az mszp kőkeményen harcolt egymás ellen a választások előtt, az ő szavazó bázisuk is veszélyeztetve lett volna egy előre kiegyezés alapján - aztán mégis sikerült majdnem két cikluson keresztül együtt kormányozniuk az Orbán visszatérését akadályozandó...

góbé írta...


Kedves Kekec !

Ebben nagyon nem értünk egyet ! Ha, - mert muszály,- figyelmen kivül hagyjuk a nagyjából 2 milla elkötelezett és agyilag megroggyant fideszest, a maradék 3-5 millió arra vár csupán hogy ugyan hagyják már abba az egymás elleni röhejes kukackodást.
Mutassák meg hogy képesek az egyéni/pártérdekeken felülemelkedni, pártjuk és egszisztenciájuk helyett valóban minket képviselni és akár a klasszikus " a jó ügy érdekében az ördöggel is cimborálok" elv mentén a Jobbikot nem fikázni inkább velük kiegyezni, mert a szemetet önmagukban ha akarnák sem képesek eltakaritani.
Más kérdés, hogy láthatóan nem is akarják.

Akadj inkább ki azon, hogy a ""demokratikus(nak látszó) oldalnak ma épp három minielnök-jelöltje van !?! Csakugy dübörögnek az egérkék a hidon...

Ha a mi általunk preferáltak továbbra is a zegymás legyőzését tekintik elsődleges fontosságunak, a mi képviseletünk helyett, a Jobbik jelenleg najd' egymillió szavazója akár meg is duplázódhat!

Kiteritem a lapjaimat: fidesz, zemeszpé, elempé, momentum, nálam felejtős, egy huron pendülnek. A déká az Eőrsi/Kerékbárci ügyletei nyomán komoly aggályok keltett, a kaput az tette be amikor végre véget ért a bottka féle kollaboráns ámokfutás. Ekkor Gyurcsány nem a közös hangot kereste, inkább a zemeszpé fejére, melyen már szájig ért a xar, vitt még vagy két-három vödörrel, mert hajrá déká! Én, meg Te, meg a többi meg le van xarva, éjjen a párt !!

A MOMA lenne az egyetlen akire ésszel és szivvel is voksolnék, de a rájuk adatt szavazatom nemhogy elveszne, de g.orbánékat segitené!!!

Ennek alapján tele van a tököm a "mi" oldalunkkal, olyan helyzetbe hoztak hogy vagy otthon maradok jövő áprilisban, vagy a jobbikra szavazok annak ellenére hogy tudom, hogy egy sötét lukba ugrom.

Tényleg el kellene takarodni ennek az egész bagázsnak, akik 7,5 éven át xart sem csináltak, most meg ácsinkóznak a szavazatainkra.




góbé írta...


Még annyit, emlékezz 2014.-re. A fidesz, bár némileg csökkenve hozta a 2,2-2,5 milla szavazót. A Jobbik megerősödött, láthatóan a korábbi emeszpé szavazók átállása miatt. Büntették Messterrháziékat a Bajnai által szándékolt és vizionált választási párt megpuccsolása miatt!

A büntetés, látva a nyolcévi öncélú töketlenkedésüket 2018.-ban sem fog elmaradni !

hello írta...

Gondolom, Ti is láttátok tegnap a HÍr tévében, hogy az MSZP jelenleg 7 %-on áll - ugyanannyin, mint a DK.

Valaki, aki nagyon unja írta...

Azért legyünk kicsit visszafogottabbak - nem emlékszem, hogy a kb. 30 képviselőn túl ott hömpölygött volna a tömeg a Kossuth téren.

Várjuk a sült galambot - majd az EU, majd Ámerika, majd a x*10 "demokratikus" képviselő megoldja helyettünk az élet nagy problémáját.

Ki a töketlen?

Névtelen írta...

neveletlen

Hello, ez tök klassz, ketten majdnem annyit hoznak, mint az Mszp 2010-ben, amikor a Fidesz kétharmaddal nyert.

hello írta...

Gondolom, ezt a tök klasszt Te is macskakórömben gondoltad.
Én ezt az adatot csak azért hoztam ide, mert még nem oly rég az MSZP óriási mellénnyel akart diktálni a DK-nak...

Névtelen írta...

neveletlen

Észre kéne már venni, hogy az Mszp-DK vetélkedés egy negatív végösszegű játszma. Akik a szociktól elpártolnak, nem mind mennek át a DK-hoz, hanem pl. az LMP és a Jobbik is profitál ebből. Az Mszp-ből ráadásul már két országgyűlési képviselő is kilépett, ha az Újpesten nyertes Horváth Imre elindul a körzetében, lehet, hogy a Fidesz lesz a nevető harmadik. És ki tudja, hány hasonló sértődött emeszpés indul még el függetlenként, vagy más párt színeiben.

'Az ellenzéki összefogásról Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy karácsonyra jó eséllyel létrejön a megállapodás. Szerinte ha az MSZP és az Együtt–Párbeszéd is tudja növelni a támogatottságát négy-öt százalékponttal, akkor nyernek a választáson. A DK szavazati aránya ugyanis még ennél is többel emelkedik majd – állította.'
https://mno.hu/belfold/gyurcsany-karacsonyra-meglesz-az-osszefogas-2429654

Persze, ha nagyanyámnak áramszedője lenne...

kekec írta...

góbé
de hiszen pont a MOMA-val egyezett ki Gyurcsány elsőként. Ha közös listán indulnak, miért veszne el a szavazatod? Egyébként a preferenciáiddal egyetértek.
Csak éppen nem rovom Gyurcsány terhére, hogy nem megy bele semmiféle mszp diktátumba, amit 2014-ben megtett - ismerejük milyen következményekkel. Ha lassan is, de tanul - és nem felejt!

És ne felejtsd el: nem elég győzni, kormányozni is kell tudni. Jobb ezt előre lejátszani, mint a választások után hetekig kinlódni a kormányalakítással. Csak nézdd meg, Merkel is hogy járt, pedig ő erősebb pozicióban van!

Ráadásul már nyiltan felvetették a lehetőségét egy fidesz-mszp "nagykoalíciónak" Ilyen körülmények között nem erősítheti az mszp-t, viszont erősítenie kell a DK-t.

Hja: "Ha szereted a virslit és a politikát - ne nézdd meg, hogyan csinálják!"

góbé írta...


Üdv Kekec !

Valóban tudunk egy ilyen DK-MOMA kiegyezésról, de ott is lehet nem kevés fennforgás. A MOMA -Bokros beteget jelentett - nem vett részt a nov.18.-i közös szeanszon, aztán órákon belül meggyógyult...

Gyurcsány valóban nagyon helyesen nem ment bele semmiféle diktátumba, viszont az csipi a szemem, hogy miután erősnek érzi magát, ő maga akar diktálni. Nagyvonaluság?? Tolerancia?? A néppel tüzön-vizen át...? Nem ! Csak a PÁRT!

Nézd meg mit mondott Rónai Egonnál nov. 20.-án !! Én kiakadtam. Saját magának is többszörösen ellentmondott. Xar sem lesz itt, nemhogy 106 közösen támogatott jelölt az egyéni vékák-ban...

Évek óta ugyanazzal a módszerrel nem érik el a céljukat, a támogatottságuk - bármelyiké - inkább csökken mint stagnál, aztán meg csodálkoznak, de azért folytatják ugyanazt.

És Te se felejtd el, ahhoz hogy valaki, valakik kormányozzanak, előbb győzni kell !! Lehet gyönyörü, buzditó, szép beszédeket mondani a sajátjainknak, nemes programokat megfogalmazni, ha esély sincs a megvalósitására, mert az oda vezető utat nem találják.

A "pártunk mindenekelőtt" szemlélet csak egyet garantál, a bukást. A mi bőrünkre !

kekec írta...

góbé
a választási rendszer úgy van felépítve, hogy azon pártok indulnak. A parlamentbe kerülő pártok közül meg az/ok alakíthat kormányt, akik össze tudják hozni az 50 % + 1 szavazatot.
Ha heterogén társaság kerül be, és ott egymás ellen harcolnak, Orbán még kisebbségből is kormányozni fog! Ehhez elég megvásárolni néhány szavazatot, vagy koalázni valakikkel.
Tehát lehet, hogy nem szimpatikus a többiek bedarálása (pl virslihúsként) de sajnos elengedhetetlen a virsli készítéshez.

2014-ben Gyurcsány egyértelműen megmondta, hogy azért fogadta el közös jelöltként Mesterházit, mert ő vezette a legerősebb ellenzéki pártot akkor, azaz a parlamentben győzelem esetén amúgy is meg kellett volna választani ME-nek. Most ő akarja vezetni a legerősebb ellenzéki pártot. Hülye lenne, ha nem tenné!

És régi (politikai) igazság, hogy a szavazók az erősebbhez és a győzelemre esélyesebbhez húznak. Minél inkább ilyennek mutatkozik - annál nagyobb esélye van, hogy a bizonytalanokat magához vonzza.

Nem kell szeretni, csak látni benne a rációt. Hiszen már fej-fej mellett mérik a DK-t az mszp-vel, és a trend továbbra is neki kedvez.
Azt meg ugye Te sem szeretnéd, ha a tesze-tosza, és megújulásra képtelen mszp érdekében vonulna vissza. Milyen kormányzást várnál utána?

Névtelen írta...

neveletlen

Kekec, hogy a DK milyen diktátumba ment bele 2014-ben az jó kérdés. Én úgy emléxem, hogy Gyurcsányék trollkodták be magukat az összefogásba, mert önállóan nem jutottak volna be. A bukta után persze az Mszp és Mesterházy lett a bűnbak, a hála nem politikai kategória. :)

góbé írta...

Üdv Kekec !

Lehet nem fogalmaztam eléggé cizelláltan. Nézt meg a 20.-i müsorát, és közben jusson eszedbe Bokros programja, ami lehet hogy nem 500, legyen 900-1500 nap.

A lényeg: először GYŐZNI!, a szemetet eltakaritani, a lopott vagyont - amennyire lehetséges - visszaszerezni, a hazaáruló államellenes puccsot végrehajtó g.orbánt és sleppjét felelősségre vonni, (külön szerepet juttatva a müanyag lakatoknak,) a jogállami berendezkedést helyreállitani.

Ezután van csak értelme, egyáltalán lehetősége, hogy a pártok korrekt körülmények között lejátszák egymás között a csörtéiket. Addig csak vizgereblyézés ködszurkálás az egész ellenzéki tevékenység. Ismételten hangsúlyozom, a MI!! rovásunkra.

Amugy meg miért baj az ha 30-50, vagy akár 106 egyéni vk-ból bekerült, a fidesz rendszerével szemben álló de nem bigott, párt-elkötelezett civil jut be a parlamentbe.
A láthatóan impotens, 7-8 éve helyben toporgó pártjaink vivják ki a nép által delegáltak elismerését, bizalmát, legyenek rá érdemesek, erősitsék velük a frakciójukat.
Mitől " profi politikusabb" bárki, aki valamely lista 7-20. helyén bekerül a parlamentbe akár haveri alapon.

Ha a "pártjaink" lóxart sem tudtak felmutatni, kényelmesen vegetáltak 7-8 év alatt, akkor Gyurcsány se hivatkozzon arra, hogy a parlamentben nincs helye "civilnek". Főleg ne úgy hogy az árt a pártnak ?!?

Névtelen írta...

neveletlen

Kedves Góbé, ha Bokros az egyik kedvenc politikusod, akkor jó hírem van számodra:
a MOMA saját országos listát fog állítani 2018-ban.
http://www.atv.hu/kereses?search=bokros&heading_id=&types=&date_from=&date_to=

Az ötszáz napos program az ő találmánya, talán lesz annyi követője, hogy bejussanak.

nemóvatos írta...

Góbé és kekec értelmes vitájától indíttatva (gyanakvással) csak annyit szólnék hozzá, teljes tisztelettel:
Ha Gyurcsány nem deklarálja, hogy frakcióvezetőségnél többet nem óhajt, semmit sem fog érni ha felül is kerekedik az MSZP-n.
Mellesleg Bokrosról is azt hiszem, hogy ezt ő sem bánná (és talán mások sem).

kekec írta...

góbé
Valami nagyon nem stimmel az elméleteddel. Mivel MINDEN párt csak akkor indulhat listán, ha legalább 27 körzetben SAJÁT, pártszínekben induló jelöltet állít. Ki van csukva tehát a "106 körzetben nem indulnak egymás ellen" mese megvalósulása. Ez csak egy választási párt (Hazafias Népfront) esetén képzelhető el, de látsz erre esélyt? Mert én nem!
A legjobb eset, ha azt a 27-et MIND ugyanazokban - a fidesz által egyébként hagyományosan tarolt körzetben teljesítik, és ott anyázzák egymást - üzenve a SAJÁT választóiknak. Itt a leginkább várható, hogy a Jobbikra fognak átszavazni a mérsékelt jobboldaliak, akiknek tele a puttonyuk orbánékkal. Tehát 79 körzetet kell/ene felosztani, ahol nem indulnak egymás ellen, illetve az esélyesebb jelölt javára inkább visszaléptetnek - addig meg hadd forhácsolja a karaktergyilkolászást a fidesz feleslegtesen. (ezt hívom előre hozott második fordulónak)
nemóvatos:
Torgyán bácsi nálad erősebb pozicióból is hiába kérte, hogy "monnyon le"
Mindenesetre még játékban vannak, és még messze az all in!

góbé írta...


Üdv Kekec !

Nagyon remélem, a mi "reménységeink" is talán rájönnek az átalad vázolt, a "zseni keze nyomát viselő" vk-s technikára. Ahogy mostanság elnézem őket, nemhogy egy választási pártnak, de az általuk koordináltnak definiált indulásnak is csekély az esélye.

De tegyük föl lesz annyi eszük, számoljunk hát egy keveset...

Kiemelkedően(!!) kedvező esetben, a listákon és az egyéni vk.-k-ban az ellenzéki pártok, a Jobbikkal együtt összeszedhetnek 110-120 mandátumot. Nagy valószinüséggel a Jobbik szerzi a legtöbbet, - vidéken erősebbek bármely ellenzéki pártnál.

Ebben a formában örülhetünk majd, ha nem egy fidesz-jobbik koaliciót kapunk a nyakunkba, ami végzetes lenne.
Hogy ne igy legyen, muszály lesz majd kiegyezni a Jobbikkal !!! Viszont az erősebb kutya ... rendező elv alapján ők jelölhetnek majd miniszterelnököt, akit Vona Gábornak hivnak.

Ezt kikerülni csak egy SZABAD MAGYARORSZÁGÉRT választási párttal lehetne, egy független, pártsemleges miniszterelnök jelölttel. Legyen mondjuk M betüs... Majtényi? Mellár?

Nem hiszem hogy reménységeink eddig ne jutottak volna el, főleg a tekintetben hogy a Jobbikot kikerülni nem tudják.
Előbb-utóbb, ha feltartott kisujjal is, de egyeztetésre kényszerülnek ha komoly a szándékuk hogy g.orbán fasisztoid rendszerétől megszabaditsanak bennünket.

A választási párt esélye "00", a Jobbiktól mindegyik visszavonhatatlanul elhatárolódik,
ezek alapján nagyon tartok attól hogy - a Jobbikon kivül - nem is szeretnének nyerni. Az durva sok nyüggel jár és meg is lehet bukni.
A parlamentban fütenek, kapnak laptopot is, meg jó fizetést, minek az a sok macera...,mi meg itt, egymással ... csak cseréljük az eszmét...


kekec írta...

góbé
Politikai öngyilkosság lenne a Jobbik és a a DK részéről, ha a választás ELŐTT kiegyeznének. Utána meg úgyis a realitások fognak győzni. De nekem is az a sanda gyanúm, hogy a Jobbiknak a fidesz felé vannak szabad vegyértékei, amit el tud adni a saját választóinak.

kekec írta...

Bár a prostisrácoknál találtam, de Újhelyi eléggé alaposan indokolja a Jobbikkal szembeni kételyeket:
http://pestisracok.hu/ujhelyi-egyes-liberalisok-mar-vona-gaborban-latjak-haza-megmentojet/
„legyen világos, miközben a Jobbik most épp „béruniós” európai kampányt folytat és az euró bevezetését ígéri, addig érvényben lévő választási programjukban az európai integráció mélyítésének teljes elutasítása, az Uniós tagságról szóló népszavazás mielőbbi kiírása szerepel”.

góbé írta...


Hááá, maj'megláttyuk... Ezt mondta Vak Vendel is...