2017. november 29., szerda

ADÓSRABSZOLGASÁG

Uramisten, mekkora volt itt a jajgatás ezelőtt tíz évvel az IMF hitel miatt, szem nem maradt szárazon!
Hogy miket írtak a dilettáns Gyurcsányról, aki eladósította az országot, aki rabszolgasorba taszította a megtört magyar nemzetet, aki felelőtlen volt és meggondolatlan!

Majd jöttek a felelős hozzáértők, akik tíz év alatt elloptak mindent, ami nem volt a földhöz szegelve, de ha igen, akkor ellopták a földet is.
Szélbe szórtak egy rakás pénzt, ellopták magyarember nyugdíjra félretett pénzecskéjét, az uniós pénzeken szökőkutakat meg főtereket építettek, a  nép adójából stadionokkal borították be az országot.
Ami fát a lakosság szegényebbik része nem vágott ki, azt kivágták ők.

Ezenközben az államadósság nominálisan nemigen csökkent, és ahogy elnézegetem, a közeljövőben nem is fog csökkenni.


Pedig mindent megtettünk érte, például saját módszerekkel számoltuk át az adatokat, persze az Unió észrevette a turpisságot, és korrekcióra kötelezte az országot, melyet majd a választások után hajt végre az ország.
Pénzt lopni csak pénzből lehet, és ha elfogyott az ország pénze, hát máshol kell keresni olyan forrást, melyből lehet folytatni a nagyüzemi tevékenységet - például hitelt kell felvenni.
Ez fog megtörténni, méghozzá hamarosan, azért, hogy bármi is lesz a választás eredménye, kész helyzet álljon elő.
A csúf, randa Unió és a mocsok IMF helyett most a kedves és szép Oroszországtól és a mosolygós Kínától veszünk fel hiteleket, melyből építünk egy olyan atomerőművet, melynek szökségességéről erősen megoszlanak a vélemények, de időszerűségét tekintve egységes az álláspont: ez ma - Orbánon kívül - senkinek sem sürgős.
És építünk egy olyan vasútvonalat, melyre a kínaiaknak van szükségük, természetesen kínai hitelből.
Marha jó üzletek, ebből a marhák mi vagyunk, a jó üzlet pedig a két nagyhatalomé, ahogy ez már lenni szokott.


Nem vagyok hitelellenes, tudom, hogy a hitel előrehozott fogyasztás, ha nekem ma romlik meg a kelkáposztafőzelékem, mert nincs hűtőm, akkor kell venni egyet, akár hitelre is, mert különben rámbüdösödik a kelkáposztán kívül a libacomb is - már, ha jut rá ... - tehát az életem a hitel segítségével valamilyen formában könnyebbé teszem.
De ha nincs mit hűteni és én mégis veszek egy hűtőgépet, akkor nem vagyok észnél és a családom útbaindít a Budapest-Graz menetvonalon, arrafelé állítólag gyakorlott elmegyógyászok rendelnek...
Tévedés ne essék, nem vagyok méregzöld sem, nem gondolom, hogy az országnak szobabiciklit kellene tekernie esténként, hogy annak dinamója révén jusson napi betevő Pumped Gabójához, nem vagyok atomenergia-ellenes sem, csak éppen azt gondolom, hogy semmi sem sürget bennünket.

Nyugodtan rá lehetne szánni még öt-tíz évet arra, hogy megvizsgáljuk a lehetőségeinket, megnézzük, mire megy az emberiség - például a napenergia hasznosítása terén.
Sajnos, ez erősen szembemegy Orbán elveivel, melyek szerint lopni akkor kell, mikor a te kezedben van a kasszakulcs, ez a helyzet pedig éppen most forog fenn...
Mészáros már ott totyorog a paksi projekt körül, így megvan az esély, hogy az új atomerőmű is olyan lesz, mint a dinnye, - abba is belepisál a Lőrinc, oszt akkor annyi a dinnyének.
Viszont ez a vasút-buli nagyon tetszik.
Ebben Szijjártó családja érdekelt, ők nem vasúton, hanem vasútban utaznak, így aztán lesz mit kenni a vajaskenyérre az utódoknak.
Na - és mi kell még a vasúthoz?
Vasúti pálya, mely kőből készül.
Kőnagyhatalom lesz Győző bácsi, strómant találni meg nem túl nehéz, legfeljebb majd Mészáros nevére iratnak egy-két bányát, univerzális szakember, a kőhöz is jól ért, kőbölcsőben ringatták, ugye...


Hát legfeljebb nem az eladósodottság elleni harc eredményeivel dicsekedhetünk majd, hanem inkább lenyomjuk Sorost, mint Süsü a cölöpöt, és megnyerjük a civilek elleni harcot - egy tányér leves nem sok, de annyit se oszthatnak egyetlen  fagyhalál előtt álló szerencsétlennek se!
Most kell zabálni, mikor előtted a fazék, csurogjon az a zsír az állunkon, évszázadok éhségét kell feledtetni!
Te meg Józsi, fizetgeted majd a hitelt, és ha három év múlva adnak időpontot az ultrahangra, akkor jusson eszedbe, hogy ezzel is a békét véded...


Eléggé elkeserítő ez az egész.
Gyurcsány hat év alatt fel tudott mutatni nyolcszáz kilométer autópályát, ipari parkokat, rendelőintézeteket, felújított kórházakat, mindezt úgy, hogy nem kerültek a kormány prominenseinek magántulajdonába az objektumok.
A turizmust is sikerült úgy fejleszteni, hogy nem lett közben Gyurcsány pereputtyáé a Balaton valamennyi kempingje.
Ezek mit tudnak majd felmutatni, mikor menekülniük kell?
Bankszámlákat külföldön?
Hercegi uradalmat Felcsúton?


Ronda világ jön rájuk, ha a nép egyszer rájön, hogy mit műveltek vele...

:O)))

13 megjegyzés:

jarisz írta...

Nahat elso vok.?
Hihi Simicska allitast most olvtam....
"Orban 100ezer kinai betelepiteset tervezi"
Na ezt kelL a SOROSOZASRA adukent ravagni. :-D ~o)
Bocs, hogy nem a temahoz szoltam...(b)

jarisz írta...

Nema magammal dumalok?
A Felcsut Belgrad vasuthoz kell is.;-)

hello írta...

PuPu, mikorra tippeled, hogy a nép rájön mindezekre?
Szerinted megéljük?

1970 írta...

"Ezenközben az államadósság nominálisan nemigen csökkent, és ahogy elnézegetem, a közeljövőben nem is fog csökkenni."

Kedves Pupu!

Csak a pontosítás kedvéért: az államadósság nominális értékben egyértelműen nőtt, csökkenésről szó sincs.
Az pedig még beszédesebb, ha az 1990-es adatokkal vetjük össze, pedig akkor hogy ordítoztak emiatt egyesek (akik persze most csendben vannak, holott Solt Otília mellett/helyett ők is mehetnének azokat a bizonyos szegfűket öntözni:)).

Névtelen írta...

neveletlen

Az IMF hitelről imígyen írtak anno a lipsi médiában. Ennyi hülyeséget! ;)

http://magyarnarancs.hu/belpol/az_imf-hitel_tortenete_es_kovetkezmenyei_-_nehez_napok_ejszakai-70117

'A valutaalap a 2002-es év súlyos költségvetési nagyvonalúsága miatt ekkor tette először szóvá, hogy Magyarország figyelmen kívül hagyja az adósságállomány finanszírozási kockázatait. Ezt aztán minden évben megismételte, és csak a szerencsénken múlt, hogy a kedvező pénzpiaci környezet éveken át biztosította az állandósult ikerdeficit (a folyó költségvetési és a fizetésimérleg-hiány) finanszírozását - persze egyre növekvő kockázati felárral. Régióbeli társaink ráadásul sorra húztak el mellettünk, miközben a Medgyessy-, majd az első Gyurcsány-kormány felelőtlen költségvetési politikája, a meghozott és meg nem hozott intézkedések rontották a versenyképességünket. Az IMF a 2004-ről szóló beszámolójában figyelmeztetett a lakossági (fedezetlen) devizahitelek elterjedésének kockázataira is.'


PuPu írta...

Kedves neveletlen, talán felhagyhatnál azzal, hogy döglött lovat versz, habár a gyurcsányozásodhoz annyit azért hozzáfűznék, hogy a ciklus második felében épeszű politikus nem tesz megszorító intézkedéseket, hanem a követkő ciklus megnyerésére hajt., Ferkó pedig éppen a ciklus második felében került hatalomra.
Hogy beszédében nem tagadta meg az elődjét, hanem a hibák kimondása mellett felvállalta vele a sorsközösséget, megengedem, szokatlan a magyar politikában, de talán éppen ez volt a szép benne...
A viszont Gyurcsány rendbetette a költségvetési hiány kérdését, mellesleg kezelte a világválság hatásait, és ha az idióta szoci megyei vezetők nem akartak volna bosszút állni rajta, hanem azt teszik, amibe belevágott, akkor diadalmenetben jöttünk volna ki a váálságból.
Most viszont az orosz meg a kínai hitel a téma, esetleg ehhez van hozzáfűznivalód?

:O)))

Névtelen írta...

neveletlen

'A viszont Gyurcsány rendbetette a költségvetési hiány kérdését, mellesleg kezelte a világválság hatásait, és ha az idióta szoci megyei vezetők nem akartak volna bosszút állni rajta, hanem azt teszik, amibe belevágott, akkor diadalmenetben jöttünk volna ki a váálságból.'


Kedves Pupu, Ferkó maga mondta, hogy túlköltekeztek, oszt nincs tovább. Felvette a kölcsönt a csődöt elkerülendő és a piszkos munkát rábízta Bajnaira, aki be is csomagolta az örökséget. Ferkó elsőként hagyta el a süllyedő hajót, mint a kapitányok. Ja, az nem pont a kapitányok sajátja.

Az orosz meg a kínai hitel hazárdjáték, tartok tőle, hogy nagyobb elkúrás lesz mint a Ferkóé. Tessenek választást nyerni és nem besértődni és be se járni a Parlamentbe.
Csakafletó hajrádéká, verjükorbánt nyomorékká, üzenem a blog dobtáras tagozatának, lelkesítóleg. :)

PuPu írta...

Ez a Gyurcsány téma nem korrekt.
A választások előtt nem lehetett már a vereség kockázata nélkül hozzányúlni a költségvetéshez, melyet Orbán és Medgyessy csesztek el, - Orbán megpakolta kigazdálkodhatatlan terhekkel a két forduló között, Medgyessy meg abban bízott, hogy felpörög a gazdaság, de jött a nyugati recesszió és nem termelte ki a közalkalmazotti béremelés, a száz napos programok fedezetét.
Ennek nemigen volt köze Gyurcsányhoz, ő már kész helyzetet örökölt.
Aztán a megnyert választás után rendbetette a költségvetést, Bajnainak már csak tizedszázalékok maradtak, viszont sokkal ügesebben kommunikálta a semmit, mint Ferkó a teljesítményt.
Nem hagyta el a süllyedő hajót, ő azt tervezte, hogy a kormányzást átadja Bajnainak, ő meg marad pártelnök és a következő választást készíti elő, de Viktor beépítettjei - Puch és csapata- megpuccsolták, így aztán lemondott a pártelnöki címről is, és teret adott a sok tehetségesnek, az ismert sikerrel.
Ők meg tették a dolgukat, aztán a választások után elmentek békével, Oszkó elment Csányihoz alkalmazottnak, Bajnai a fene tudja hova, most nem keresgélném, de Viktor hálás volt, mert hagyatak neki pénzt is a kasszában - az IMF hitel egy részét, amiből Orbán az államadósság törlesztése helyett azonnal megvette a MOL orosz tulajdonban levő részét - buktunk is az üzleten akkorát, mint Rottenbiller.
Gyurcsány meg látta, hogy az MSZP abban a formájában már esélytelen, megpróbálta belülről átalakítani, de beleütközött azokba, akiknek tökéletesen megfelelt az ellenzéki lét, és egy idő után feladta, - már nem akarta megfürdetni, inkább csinált másikat.
A parlamenti képviselő egyébként oda megy, ahova akar, legfeljebba saját frakciója vonhatja felelősségre, Orbán sem járt az ülésekre, mikor nem ő volt a miniszterelnök, olyan zsenánt lett volna, nem igaz?
Jó lenne, ha próbálnál ragaszkodni a tényekhez, mert ezekkel a vagdalkozásaiddal tapodtat sem viszed előre a beszélgetést, trollnak meg itt van nekünk Máté Bence, őt úgyse tudnád lenyomni!...

:O)))

hello írta...

Lám, nem csak a lap felső oldaláról elérhető "Gyurcsány Ferenc" cínű topicban, de itt is dívik újfent a gyurcsányozás?

Ez annak a csalhatatlan jele, hogy bár a körülmények ezt sajnos nem indokolják, a fülkeforradalmár rémálmaiban a mai napig kísért Feri fenyegetésként! Ettől aztán az erre hajlandók, vagy akiket ezért megfizetnek, lelkesen jönnek köpködni rá és mindenkire, aki vitába száll velük.

Olvassatok bele, ha erős a gyomrotok, mit produkálnak ott! Ha ezek a lelkes aktivisták az IQ-juk mértékének számával szerencsejátékba kezdenének, egy 6-os lottószelvény is elég lenne hozzá... :-((

anteus írta...

Ha PuPu nem is gyógyír, de a háj, amivel kenegetnek.

Attila írta...

Üdv!

Csak a pontosítás kedvéért: 2010.május óta az államadósság 20000 milliárdról 26000-re nőtt. A GDP arányos adósság sem állja ki az igazság próbáját. Ugyanis a fijjug néhány állami intézmény kintlevőségét nem számolták bele az államháztartás hiányába. Ezt nehezményezte az EUROSTAT, amit viszont a KSH nem akart tudomásul venni. Végül is az EUROSTAT álláspontja győzött, és így pl. az EXIMBANK-ét is be kell számolni. (ez a bank finanszírozta anno Vajna Bandi TV2 felvásárlását, de hol is van itt az export vagy az import?) Kb. 2%-os növekedés lesz GDP arányosan. Ahogy PuPu írta, ez majd a választás után lesz nyilvánosságra hozva. Ha nem jöttek volna az EU-s pénzek, akkor a béka segge nekünk a Csomolungma lenne. Nem véletlen, hogy nagyon sietnek lehívni a brüsszeli pénzeket, bár mostanában némileg az is akadozik .

Attila írta...

Még egy pár apróság. Ide nekem a méregpoharat, ha Paks II, vagy a számunkra tök felesleges kínai vasút kijön a kalkulált összegből. Finnországban is épít a Roszatom, és már túllépték a keretet pedig még nincs is kész. Mi több a finnek nem adták ki a biztonsági bizonylatot, hiánypótlás kell. Egy év csúszás. Angliában nem az oroszok építenek, ott már másfélszeres a költség. Paks I pedig 2033-35-ig működhet. Hová a sietség?

Névtelen írta...

Orbán előéletéből 3 személyt ismerhetünk név szerint;
- Gyurcsány Ferenc - az a személy, akire a KISZ-esek közül oda kell figyelni, mondta Orbán valamikor a "hőskorszakban", a 80-as években. Tehát egy figyelemre méltó ellenség. 2006-tól - Magyarországon addig sosem látott technikákkal - olyan végletesen lejáratta Gyurcsányt, hogy a rápakolt mocskot sosem lehet lemosni róla. Aki még ma is gyurcsányozik, az teljes mértékben bedőlt annak hazugságáradatnak. A két vezetőt összehasonlítva azt mondanám, hogy a Gyurcsány által elkövetett hibák és Orbán országrombolása között akkora a különbség, mintha valaki egy meggondolatlan kődobálással betöri egy ház ablakát, vagy szándékosan ledózerolja az egész épületet.
- Soros György - akinek a fent említett hőskorszakban az oxfordi ösztöndíjasa, valamint az általa is finanszírozott Bibó Kollégium lakója volt. Ezekben az időkben megtanulhatta, hogyan kell a fennálló államrendet gyengíteni. Csoda, hogy most ennyire f@sik tőle? Higgyünk neki, mert ha valakinek, neki aztán tudnia kell, mire képes Soros György pénze.
- Simicska Lajos - akiről Orbán "hőskorszaki" nyilatkozatából tudhatjuk, hogy közülük, (ti. a Bibó koleszos nagyemberek közül) ő volt a legokosabb. Lett is gazdagodás Lajosunk cégeinek, mikor a szobatárs barát hatalomra került! Történt köztük ami történt, ma már ez az un. legokosabb ember bevitt a közbeszédbe egy olyan, ott addig nem használt obszcén szót, mellyel tovább építette/rombolta annak színvonalát. Ami a jellemzés igazságtartamát illeti, higgyünk neki,hogy igaz, ő ismeri 30 éve a haverját!
Ha van még Orbán múltjában olyan ismert személy, akivel közpénzek milliárdjait nem kímélve össze akar balhézni, abba vélhetően belerokkan az ország.
CR