2018. január 16., kedd

MAGAS LABDÁK A LEVEGŐBEN

Rengeteg olyan esemény történt az elmúl hét évben, melyek egy normális társadalomban már régen kiverték volna a biztosítékot, de hát tudjuk, ez nem egy normális társadalom, ez Orbán Magyarországa.
Viszont az ellenzéke is olyan, amilyet ez az ország megérdemel, hiszen ha éppen nem egymást püfölik, akkor a propaganda-jelentőséggel bíró ügyeket úgy kerülgetik, mint liba a piros kukoricát, nem használják ki azt, hogy ezeken keresztül rá lehetne mutatni a rendszer jellegére, arra, hogy a szervezett bűnözés átvette a hatalmat az országban.

Az olyan bűnözés szempontjából alacsony színvonalú országokban, mint például az Egyesült Államok, legfeljebb megvesznek egy bírót, megzsarolnak egy képviselőt, de nálunk más a helyzet - itt a szervezett bűnözés ellopta az egész államot, tokkal-vonóval.


Ez természetesen megnehezíti a bűnüldözők dolgát, akik közül a kezdet kezdetén az elkötelezettek úgy hullottak, mint a legyek, de ma már erre sincs szükség, aki elkötelezett volt, és ehhez beosztás is társult, az már régen nincs a testületnél, vagy a zebránál irányítja a forgalmat Bivalybürgözdön.
Az ügyészségre eleve csak olyanok mennek dolgozni, akik megfelelnek a Polt jelentette kihívásnak, emellett ezek erős hierarchiában szervezett testületek, nincs helye önkényeskedésnek, és itt a hatalmi piramis csúcsán Pintér vezérezredes üldögél.
Magas sarzsija nem túl gyakori Magyarországon, nála magasabban pozicionált fegyveres csak Farkas Mihály volt, Rákosi idejében.
Így aztán az olyan esetek, mint a felcsúti juhász létraleesésből származó halála, vagy a rendőrautóban öngyilkosságot elkövető Welsz Tamás, a szervezett bűnözés elleni harcot irányító, irodájában öngyilkosságot elkövető megyei alosztályvezető kiderítetlenül maradnak, - de én kivizsgáltatnám Ferenczi Krisztina betegségének körülményeit is, hiszen ölni nem csak pisztollyal lehet, és nem csak azonnali akcióval...
És, hogy ezek az ügyek összeértek a politika legmagasabb köreivel, az sem mai történet, Katona Béla egykori szocialista titkosszolgálati miniszter nyilatkozta 1995 márciusában, a számára kapóra jövő Bokros-csomag miatt bejelentett lemondását követően a Magyar Nemzetnek, hogy „a hidat már leverték a politika és a szervezett bűnözés közé”. Nevek, konkrétumok ezzel kapcsolatban azóta sem kerültek elő...



Most változott kicsit a helyzet, hiszen az OLAF - az Európai Unió Csalás Elleni hivatala - jelentésében nevesítette a miniszterelnök vejét, mondhatnánk, masnival átkötve adott egy konkrét esetet a magyar igazságszolgáltatás kezébe.
A kormánypárti média természetesen kussol, az ellenzék pedig szanaszéjjel kóborol az országban, és a saját ötleteit próbálja átvinni a köztudatba, ahelyett, hogy minden ellenzéki párt minden politikusa ezzel az üggyel foglalkozna, ezt vinné át a közbeszédbe, ezzel támasztaná alá, hogy ez a rendszer maga a szervezett bűnözés.
Persze úgy nehéz ezt megtenni, ha közben magunk is a probléma részei vagyunk, és a homlokunkra van ragasztva az árcédulánk.
A média meg hülyeségeket beszél, mondván: Orbán innen szerezte első milliárdját.
Ugyan... És a székház? A Gripenek? Az azeri baltás gyilkos? Az állampolgársági biznisz? A "ne mi nyerjük a legtöbbet?" - és lehetne folytatni a sort...
Az OLAF-jelentéssel kapcsolatban az a vicc jut eszembe, mikor az árvízben a háztetőn üldögélő hívő imádkozik: ments meg engem Uram!
Arra jön egy csónak, a benne ülők kiabálnak neki, szálljon be, de ő azt mondja: megment majd engem az én Uram - a csónak erre elviszi a kutyáját meg a tehenét, ő meg tovább imádkozik.

Jön egy helikopter, abból is kiabálnak neki, de ő ugyanúgy reagál, mint a csónak esetén, aztán, mikor már a szájáig ér a víz, arra úszik egy leszakadt ajtólap, de ő tovább imádkozik, majd megfullad.
A mennyekben szenrehányást tesz az Istennek: Én hittem benned, de te mégsem segítettél!
Dehogynem, mondá az Úr, először küldtem érted csónakot, aztán egy helikoptert, de még az utolsó percben is küldtem egy asztallapot, melybe belekapaszkodhattál volna, de nem tetted, - rajtad az Isten se tud segíteni...



Mintha a magyar ellenzékről szólna a történet...

:O)))

30 megjegyzés:

Unknown írta...

Na de ki emelne szót? Mi? Már öregek vagyunk hozzá. A fiatalok elmennek, akik maradnak, .....
Ki beszél itt ellenzékről? Reménykednek, hogy talán valami csurran-cseppen. Mi már megértünk némely dolgokat, Istenem milyen bárgyúak vagyunk, még hiszünk.

sphagin írta...

Ke3dves PuPu !

Lehet szapulni az ellenzéket, csak éppen nem elegáns .
Rugdosni egy nyamvadt jószágot nem nagy dicsőség.

A mai feltételek között, aki különb ellenzéki pártot tud csinálni, az mutassa meg !
Kritizálni könnyű, csak éppen hallgatunk arról, hogy az aduk nem az ellenzék kezében vannak.

Emlékszem, hogy egyes megmondó emberek valamikor teleszájjal Gyurcsányoztak, ma meg néznek mint a moziban, mert Orbán tetteihez már jelzőt se lehet találni.

Megérdemeljük, jó nagy marhák vagyunk az biztos !
Az EU-val együtt, aki önti a pénzt azért, hogy Orbán seggbe rugdoshassa.

Ez egy ilyen világ, ezek vagyunk mi !

góbé írta...


Nagy a katyvasz. Ha Hadházi Ákos a zemesszpé szineiben nyilatkozna és adná elő amit majd két éve csinál, nem itt tartanának...mármint a zemeszpé. Ő legalább megszólalt az OLAF-Elios ügyben...

Aztán meg Demeter Márta... aki, mikor megláttam, rendesen leglóditotta a fantáziámat és ezt még fokozni is tudta mióta nem köti a zemesszpében a pártfegyelem és szabadon beszél, érvel, nyilatkozik...
Lehet újra kellene értékelni a Schiffer nélküli LMP-t, ahogy a Jobbikkal is fogcsikrgatva próbálom ?

Gyurcsány meg most, 4 hónapon át tartó beetetés után jön rá, hogy a DK-MOMA közösség lehet kevés lenne a 10%-hoz ?? Új matek-tanárt szerződtetett, vagy korábban megint csak "lotyogott" a szája ?

És még hány ügy van, amiben némi karakánsággal, következetességgel sarokba lehetne szoritani G.orbánt és kormányát / parlamentjét !

Azért, ha jól megnézzük, a fidesz-kommunikáció is csak itthon tünik profinak. Úgy vélték, ha Máltán, egypár "firkász" előtt beismerve mentegetőznek: 'dejszen 1300 menekültet mánn befogadtunk, tejjesitve a kvótát, ( amit persze csak kifelé hangoztatnak...), azt a nyilatkozatot meg megfogja majd a keritésük...

És persze ott van, a mindent szemmel tartó matolcsi-kommiszár nyilatkozat, mely szerint az einstandolt 3000 milliárd Ft. magánnyudij-pénztári befizetések okán senkinek, semmivel nem tartozik a zállam.
Pedig e nyilatkozat jogalapjául szolgálna a csalás + kényszerités + hivatali visszaélés, még el nem évült btt. megállapitására !

góbé írta...


Kedves Spaghin!

Most rendesen felbaxtad a zagyamat. Ezeknek a "nyamvadt jószágok"-nak azért ahhoz megvan az eszük, hogy ne feledjék: 10-,nemegyszer 100 millióktól esnek el, ha - nem inditanak minél nagyobb számu egyéni képviselőjelöltet, avagy nem pártonként, hanem csupán egy választási pártként indulnak.
Te ne nagyon kérd számon rajtunk, választókon az eleganciát, amikor láthatóan "pártjaink" valódi ténykedéséről ordit, hogy az önfenntartásuk, a párttámogatások maximált megszerzése a motivációjuk.
Én meg te, meg sokan mások, -!!! Sokak Magyarországa!!!- a várólista legvégén vagyunk.

Egyben azért remekül teljesitenek: Újra 4 aktiv miniszterelnök jelöltet produkáltak!
Elhalmoznak bennünket...

Lenne kiút, megoldás, többek elmondták, mondják már évek óta. Csak ahhoz fel kellene nőni, vállalni a kockázatot, kicsit patetikusan: Államférfinak lenni.

Nem pedig a tutit keresni g.orbán kegyéből !

talalom írta...

"Mintha a magyar ellenzékről szólna a történet..." - nem kedves mindenki. (Shpagint kivéve)
Mintha a magyar választók látszólag a néhai fiatal demokratákkal egyet nem értő részéről szólna a történet...

Kapat írta...

Horn Gyula idejében azért még volt kurázsi, a székház-ügy alaposan hazavágta a fideszt. Bukták is a választásokat '94-ben, holott '93-ban ők voltak a legnépszerűbb párt.
De ha a jelenlegi disznóságokhoz képest piciny morzsának számító Tocsik-ügyet nézzük, milyen nagy habverést csinált belőle a fidesz, bele is bukott az MSZP. A hazugságnak bizonyult nokiás-doboztól is zengett az ország.
Apró "ügyecskék" voltak ahhoz képest, hogy már szinte az egész ország a birtokukban van. Nagy gonddal begyüjtötték a stratégiai ágazatokat is, melyek működésképtelenné tételével az egész országot megbéníthatják. Rablás és félelemkeltés, gátlástalanság, alpári, elpofátlanodott viselkedés, majdnem totális diktatúra és még sorolhatnánk!
Mindez sajnos az EU kebelén belül. Másra számítottunk a csatlakozásnál.

NewTiborc írta...

Kedves Góbé!
Tényleg nagy a katyvasz, az agyadban.
Nem rég még azért ostoroztad a Dk-t, hogy mit akar avval a pár százezer szavazóval, most meg az a bajod, hogy a pár száz szavazóval rendelkező MOMA miért nem mászhat fel a Gyurcsány hátára. Normális ez?
Épp olyan vagy mint a nagy megmondó emberek, Horn,Kéri nekik semmi sem jó. De főleg az a helyzet, van sapkája avagy nincs az egyre megy, üssünk rajta egyet.
Tessék már egy pártot alapítani és megmutatni a tehetséget.

góbé írta...

Üdv NewTiborc!

"Nem rég még azért ostoroztad a Dk-t, hogy mit akar avval a pár százezer szavazóval" mondád.

Tedd meg nekem, hogy e kijelentésemet / megállapitásomat konkrétan alátámasztod !
Cavintont még nem szedek, azzal együtt talán igazad is lehet, de szerintem efféle kijelentés még sem a számat, sem a klaviaturámat nem hagyta el ! Állitottál vmit, a bizonyitási teher a tied, különben mit is csináltál a szádból??

A MOMA máshátára-mászással kapcsolatosan:

Anno, magamban lelkesen üdvözöltem hogy egymásra talált egy kérlelhetetlenül jobbitani akaró vehemens, lehengerlő személyiség és egy kérlelhetetlenül jobbitani akaró kellően megfontolt, morálisan és szakmailag a topon lévő személyiség.
2017 szeptembere, a Nagy Egymásra-Találás óta ugyan semmi nem változott, mára mégis a vehemens az uthenger alá tette a szakmailag és morálisan elkötelezettet.
A 'zegymilliós kérdés: miért kellett 3-4 hónapon át etetni, szivatni Bokrost ???

Végezetül ! Mutass pédát TTEEE! s alapits pártot !
Fő-elkötelezettek, tessenek már tudomásul venni, hogy rendes helyeken egy párt azért párt, mert elkötelezi magát egy társadalmi csoport k é p v i s e l e t é r e ! Más párt, más csoportot kiván k é p v i s e l n i.
Nincs ebben semmi különleges, csak akkor ha egy, - bármely - párt saját magát, anyagi és politikai érdekeit képviseli csupán.
Akkor meg ne csodálkozzon se a népszerüségi felméréseken, se a választási eredményeken!

A lényeg: Van 6 millió választásra jogosult, tétova polgár, és 6-8, talán(?) de inkább látszólag komolyan vehető párt, akik ebből a 6 millából csak 1-1,5 milliót képes/akar/tud felhivni, megszólitani... Ezzel vitázhatsz, de szerintem fölösleges.

Nos, akkor annak a haját kell-e leüvölteni, aki erre a nonszensz képtelenségre, avagy a részetekről megnyilvánuló tehetetlenségre / beletörődésre / megalkuvásra, - ülj le és kapaszkodj meg - a regnáló feudál-fasisztoid hatalommal kiegyező kollaborációra hivja föl a figyelmet?

Nem tudom és nem is kivánom überelni PuPut, ezért tőle idézek, -rösstellkedve mert nem szó szerinti:
Ha moziból kijövet azt közlöd a partneroddal hogy ez tul.képp. egy xar film volt, hogyé' veszed azt a választ, hogy " akkoo csinyáájjá jobbat bammeg "...

Te valami ilyesmivel traktálsz...

Amúgy meg legvégül, Te Tiborc! Bedobtam egy-két témát, konkrétan, de arra valahogy nem reagálsz. Ez afféle apparatcsik-szindróma ami a fidesz potentátoknál is lépten-nyomon tetten érhető?

talalom írta...

Góbé!
Milyen témát dobtál be "konkrétan"?
"Nincs ebben semmi különleges, csak akkor ha egy, - bármely - párt saját magát, anyagi és politikai érdekeit képviseli csupán" Ez konkrétum?
Vagy ez: "Te ne nagyon kérd számon rajtunk, választókon az eleganciát, amikor láthatóan "pártjaink" valódi ténykedéséről ordit, hogy az önfenntartásuk, a párttámogatások maximált megszerzése a motivációjuk"???
Esetleg:"...a regnáló feudál-fasisztoid hatalommal kiegyező kollaborációra hivja föl a figyelmet?" Konkrétan milyen "kollaboráció"?
De idézgethetnék vég nélkül, évek óta: kollaboráns, gyáva, megalkuvó, lusta, töketlen, tehetetlen - hogy csak a szelídebbeket említsem. Tényleg, milyen csoda, hogy "... látszólag komolyan vehető párt, akik ebből a 6 millából csak 1-1,5 milliót képes/akar/tud felhivni, megszólitani..."??!!!
Nahát!
Azt hiszed, ha nem súgják bele személyesen a Te kis - elég szelektíven halló - fülecskédbe 5 percenként, akkor nem zajlik 3-4-5 hónapon keresztül intenzív tárgyalás, latolgatás, a 11 ezer választókör adatainak számolgatása, hogy hogyan lehetne azt az 1 százalékocskát feltornázni kettőre, hogy biztos legyen a 10%, és a MOMA is bekerülhessen? A DK reálisan 8%-kal számolhat - bár,még sokat ronthattok az összes ellenzéki párt esélyein - tehát egy biztos 2%-os listával közösködhet csak. Annyit tehet, hogy Bokrost beviszi a listáján. Viszont érthető, hogy Bokros meg nem hagyhatja a pártját cserben, nem ülhet be dk-s listán.
Lehet, hogy Tiborc és remélhetőleg még néhányan - "apparátcsikok" vagyunk: de jól jönne egy kis segítség, hogy legalább az a 10 ezer szóró - amire összedobtuk a zsét, meg amiben a máskor oly nagyon hiányolt kormányzati piszkosságok szerepelnek - eljusson az emberekhez, és ne az irodákban rohadjon meg. Tudod, a legtöbbünk dolgozik este hatig,sokan meg már alig tudunk járni, merhogy telik az idő... Ja, fizetni nem tudunk - de úgy tűnik, nem is szabad már: emiatt ül hónapok óta Czeglédi Csaba.

neveletlen írta...

Óvatos duhaj ez a Feri. :)
Az is sokat mondó, hogy az Mszp-vel nem, az Együtt-tel viszont hajlandó lenne közös listát állítani.

http://www.atv.hu/belfold/20180115-gyurcsany-ferenc

'Szerinte tíz százalék felett fog teljesíteni a pártja, ami fantasztikus teljesítmény ilyen fiatal pártnál.
... a DK pedig nem vállalta azt a kockázatot, hogy egy olyan pártot, amelynek a támogatottsága mérhetetlen, a nyakába vegyen és öt helyett tíz százalékos küszöböt kelljen elérniük.'

kekec írta...

A DK-MOMA együttműködés bejelentésétől kezdve várták, hogy ettől nöjjön a támogatottság, mert behoz mérsékelt jobboldali szavazókat. Azok ahelyett az LMP támogatottságát növelték. Innen kezdve pedig okafogyott az együttműködés, ami még a DK esélyeit is rontja. Nem kell szeretni - de ettől még tény. Fodor bezzeg indul az mszp listán, Bokros se legyen finnyás, a politikában nem barátok, hanem érdekek vannak.
A politikához meg ugyanaz kell, ami a háborúhoz: pénz, pénz, pénz (terembérlés, plakátok, szóróanyagok, stb) Anélkül nem megy, tehát nagyon naiv, aki ezt nem veszi figyelembe.
Én csak azon csodálkozom, hogy a fidesz - könyékig az államkasszában - nem szüntette meg még a párttámogatásokat. De ami késik - nem múlik!

góbé írta...

Tudod Talalom, én csak egy kis mezei választópolgár vagyok, aki egyre jobban aggódik, mert a pártokban melyektől a változást várná sem toleranciát, sem nagyvonaluságot nem lát, eléeganciát meg végképp nem.

Nem volt elegáns ahogy anno Bajnait megpuccsolta a zemeszpé, mint ahogy az sem, hogy a fidesszel egyött szavazva, megakadályozta hogy a DK frakciót alakithasson.

Abban sem látok semmi eleganciát, hogy Gyurcsány 2016. végéig - Botkáig - a közös lista-közös me.-jelölt legfőbb szorgalmazója volt, majd 2017 nyarától ahogy a zemeszpé megzuhant, a külön listát tartja egyedül üdvözitőnek.

Aztán ott a csepeli példa: Kunhalmi Ágnes: "...a szocialisták felajánlották december végén Szabónak, hogy legyen ő a jelölt, még az MSZP-be se kellene belépnie"..." - Szabó nem vállalta - "...ezek után nem tud mit tenni az MSZP, kerestek saját jelöltet, ő lett Bangóné Borbély Ildikó..."
Tehát a jelölt jó volt, csak nem akart emeszpés lenni, tehát vesszen! Akár a mandátum is...
Ebben látsz eleganciát?

DEKA, Bokros 500 napja, KARD, Heller Ágnes rimánkodása, V-18... Komoly emberek, komoly szándékkal komoly javaslatokat, lehetőségeket adtak, de süket fülekre találtak....,

Avagy abban miféle eleganciát találsz, ahogy " reménységeink" a médián keresztül üzengetnek egymásnak nemegyszer durva és alpári dolgokat...Én meg legyek elegáns???

Miért gondolják ha a másikat feketiti, attól bármelyik fehérebb lesz. A választóban meg egyre elhatalmasodik a kétség, ha ezek már most igy marják, szivatják egymást, mi lesz ha hatalmat kapnak. Hogy fognak ezek kormányozni?
Hát igy kell "megszólitani" a bizonytalan választót?

Lehetne még számtalan esetet sorolni, melyek nem az orbán-diktatúra felszámolásának irányába visz, egyéb, más érdekek, motivációk lehetnek a háttérben. Én, a mezei választó pártérdekeket sejtek...Ha tévednék, segits ki.

Koterba írta...

Hm.
Magyar ellenzékről szólna a történet? Nem. Magyarországról(az EU hülyeségéről), rólunk szól a történet.
Ceglédi Zoltán szerző "Még mindig hülye vagy EU" című írásához fűzött komment-k közt találtam.
"Na ezért hülye az EU. Persze hülye a magyar IS, hogy nem tisztességes értékteremtő beruházásra próbálja meg elkölteni az ölébe pottyantott pénzt. Mikor az USA Marshall segélyt nyújtott az európai államoknak újjáépítésre akkor elvárták, hogy a gazdaság újjáépítésére használják azt a pénzt. Persze figyeltek is rá és megnézték azokat a vezetőket akik ezt elköltötték, hogy mire költik azt a bizonyos Marshall segélyt. Az USA mindig is racionálisabban gondolkodott/gondolkodik mint az ostoba EU. Az, hogy itt tolvaj őrzi a kassza kulcsot az senkit sem zavar az EU-ban. Mint ahogy az sem, hogy milyen erkölcsű emberek vezetik a magyarokat. Persze mondhatná, hogy csesszétek meg az országotokat mert ti tettétek ilyenné, DE NEM MONDJA. Lehet hogy nevet/röhög egy ilyen buta népen? Ha mások nem, de a legnagyobb uniós országok vezetői biztosan megkapják titkosszolgálataiktól Orbán és társulata elemzését. Tehát ŐK biztos, hogy tisztában vannak Orbánékkal és Magyarországgal kapcsolatban azzal, hogy mi történik ITT ebben az országban. Az, hogy nem tesznek semmit, az biztosan az Ő állami érdekieknek megfelelő viselkedés. Mégpedig az, hogy maradjon csak így az országunk, hiszen így soha nem fog tudni Orbán igazán belepofázni érdemben az Ő országuk életmenetének folyamatába. Hogy velünk mi lesz? Az meg legyen a mi problémánk meg esetleg a szomszédos országoké. Lsd. Rumanie, M. Tudose, meg persze a többiek."
Valahogy így. Így néz ki szép országunk, okos népünk.

NewTiborc írta...

Kedves Góbé!
Dumálni fekve is lehet és könnyű!
De látom tele vagy energiával és alig várod, hogy töppedt segged felemelhesd a fotelből. Melyik helyi szervezet címét kéred? Ott lehetőséget kapsz a konkrét munkavégzésre a duma helyett.
Nagyon unom már ezt a Kéri és Horn féle fellengzős szövegelést, fanyalgást.
De ne érdekeljen, hogy minket bosszantasz, csak tedd tovább a dolgodat, mi majd kikaparjuk a gesztenyét, ti meg majd előjöttök a dicsőségre, mint anno a partizánok.
Ha meg nem lesz dicsőség, akkor lehet teljes gőzzel pocskondiázni, lám lám én megmondtam.
Béke veled.

Kerekes Zs írta...

Nagyon könnyű dolog azt a nagy halom vackot, amit szívós munkával létrehoztunk a "pártok" nyakába varrni. Még matematikai esélye sem nagyon van a hibák kijavításának, ha mindig csak addig jutunk el, hogy mindenki hülye, csak én vagyok helikopter :)
A vicc analógiával meg az a problémám, hogy a hír igaz, csak nem Moszkvában..
Itt volt az "átkos", már ott voltunk a Kánaán kapujában, amikor hagytuk, hogy kiénekeljék a szánkból a sajtot..
Felhívnám a figyelmet ennek a blognak a szlogenjére:
Először ismerd meg a tényeket. Elferdíteni őket ráérsz később is .. :)

talalom írta...

Góbé!
1. Minden párt részérdekekeért (a pars érdekeiért) áll ki, ez a dolga, mert nem vagyunk egyformák. Lehet ügy, amiben közösködik - de a demokratának nem szinonimája a lúzer: tehát, ha látható, hogy egy megoldásnak NINCS előnye - még a közös ügy szempontjából sem, csak kára, akkor másikat próbál találni.
2. Kard,BEKA stb. Egyrészt ezeknek a javaslatoknak a jó része szerepel az ellenzéki pártok programjában. Másrészt: minden pártnak szüksége van hasonló éceszgéber háttérre. Ám az ilyenekben résztvevők jó része eleve kijelenti, hogy nem óhajt a konkrét politikai munkában részt venni. Ráadásul maximum pár ezer ember ismeri őket, javaslataik felfogásához meg némi előképzettség, de legalább józan paraszti ész kellene - lásd be:ez nem jellemző milliókra. (Nem azért mert hülyék, hanem azért pl: mert fontosabbnak tartják,hogy "senki ne szóljon bele, hogy éljenek a magyarok", minthogy a saját társadalmunk jövőjével törődjünk.)És hát legyünk őszinték: nem segít, ha ezeknek a csoportoknak ismert arcai éppen a pártok - sőt, az ellenzéki pártok - ellenében akarják meghatározni magukat, mint legutóbb Magyar György, a "civil" vicsorgással.
A csepeli példádat nem is értem: Mi van? Szabónak "be sem kellett volna lépnie az MSZP-be" - írod. Aztán meg azt, hogy azért nem őt jelölték a szocik, mert "nem akart mszp-s lenni". Most melyik az igaz? Ezek szerint az MSZP támogassa Szabót, de csöndben, ez ne jelenjen meg sehol, csak ne legyen ellenében mszp-s jelölt? Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az MSZP tűnjön el Csepelről. Szerinted ez fer? Amikor az MSZP-nek van mondjuk 18%-nyi támogatója ott, az Együtt-nek meg 1%? Szerinted ez okos dolog? A kormánypártiak biztos nem sokan szavaznak Szabóra, akárhogy szeretik helyben. a szocik jó része esetleg el sem megy: minek. nincs jelöltjük.
Végül: "...a pártokban melyektől a változást várnánk" - írod. Árulkodó:miért"vársz"? Miért nem teszel valamit? Pl. jelentkezhetnél valamelyik ellenzéki pártnál szavazatszámlálónak - nem kell párttagnak lennie a delegáltnak. igaz, akkor kiderül a lakóhelyeden, melyik erővel szimpatizálsz. Viszont lehet majd hajtogatni megint,hogy: "arra sem képesek,hogy 11 ezer tagot találjanak".
Elnézést a terjedelemért: de ha nem csak átabotában akarunk vagdalkozni mindenfele, akkor sajnos rá kell szánnunk az időt.

góbé írta...

Kedves Talalom !

"...Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke azt mondta, hogy a szocialisták felajánlották december végén Szabónak, hogy legyen ő a jelölt, "még az MSZP-be se kellene belépnie". Szabó január 2-án jelezte neki, hogy nem tudja vállalni az indulást az MSZP és a Párbeszéd színeiben, csak az Együtt logója alatt.

Kunhalmi azt mondta az Indexnek, hogy ezek után nem tud mit tenni az MSZP, a választási törvény szerint saját logóval kell jelöltet indítani, így kerestek saját jelöltet, ő lett Bangóné Borbély Ildikó..."

Állitólag azt is mondták Szabónak, ha beáll, még a frakciófegyelem sem fogja kötni.
Hogy mi ezzel a bajom?

A médiában, - ország-világ előtt civakodnak ! Szabó és Bangóné egymást fogja kioltani !!
Ha már nagyvonaluságra, kompromisszumra egyik sem hajlandó, miért nem döntik el fejvagyirással, vagy sorshuzással. Nekem, választónak mi közöm van e cicaharchoz.
Vajh' milyen érdekek érvényesülnek ebben az állapotban?

A én és sokak (Magyarországa) érdeke az hogy Csepelen és mindenütt ahol csak esély van rá, demokrata jelölt nyerjen. "Pártjainktól" pedig, mint választópogár elvárom hogy ezért mindent tegyenek meg !

Kedves New Tiborc, ( bár ezt a "kedvest" némileg félve mondom.. ) nagyon nem szeretem, sőt aggaszt ha himnemüek a seggem irányába mutatnak érdeklődést.

A másik: ismét hangsúlyozom, én vagyok a választópolgárok egyike ! Bizonyos pártok azt sugallják felém, hogy képviselni szándékozzák az érdekeimet ami azért is nagyon pozitiv, merthogy létezésükhöz én is hozzájárulok a befizetett adómból.
Ennek okán is, hadd vindikáljam magamnak a jogot hogy érdekem képviseletével kapcsolatosan véleményt, akár kritikus véleményt is megfogalmazhassak.

Tudod, mikor a magam területén az én tevékenységemet, vagy annak eredményét kritizálják, soha eszembe nem jutott azt visszaböfögni, "Akkóó bammeg csinyád meg te, ha jobban tudod."


obsitos írta...

Tökéletesen igaza van sphaginnak!!!!

talalom írta...

Góbé! "... miért nem döntik el fejvagyirással, vagy sorshuzással. Nekem, választónak mi közöm van e cicaharchoz"
Már látom lelki szemeimmel a következő beszólásodat: aztán majd a függöny mögött lepacsizzák , hogy ki lehet jelölt...

1970 írta...

"a fidesz - könyékig az államkasszában"

Kedves kekec!

Nem hiszem, hogy csak könyékig turkálnának abban: belefekszenek teljes testükkel, ami az utolsó porcikájukig enyves:(

góbé írta...


Kedves Talalom!

Most minden malicia nélkül ! - Valóban oly leterheltséget jelenthet az általad vázolt aprómunka, hogy a fejetek sincs idő felemelni.
A DEKA, a KARD és a többiek, nem a mezei választót, nem a milliókat" szólitották meg, hanem a jövőnk reménységeit, a demokratikus pártokat. Őket hivták volna oda, - ha mentek volna - egy kerekasztalhoz, hogy rendezetten s kultúráltan és ne ország-világ előtt, egymást alázva vivják meg csörtéiket.

"0"-dik fordulós választás... ebből sem kértek. A Közös Ország Mozgalom gyüjtést is rendezett egyfajta előválasztásra pontosan az egyéni körzetekben. - Tiz helyen meg is tudják
és fogják tartani. A Bokros programról, miszerint először közösen takaritsuk el a szemetet az országból aztán ráérünk egy tisztességes választáson ideológiailag is megmérkőzni, mégcsak le sem reagálták.

Végül: Ha már a kerekasztal büdös volt, még mindig hasznosabb akár egyenként is, akár a "függöny mögött" is tárgyalni, megállapodni, mint a nagy nyilvánosság előtt köpködve, hajcibálva amortizálni egymást.

PuPu írta...

Kedves kommentelők, kérlek benneteket, legyetek továbbra is udvariasak egymáshoz, hagyjátok a durvaságot a blog elmebetegének!

:O)))

jarisz írta...

Bokrosnak a foopolgarmesterseg kijarhato. Szerintem a hatterben ebben megegyeztek....!!!
GyF nek igaza van:
a 10% az veszelyes kuszob.(jo ha meglesz egyaltalan)
A JOBBIK MÉG MINDIG AZT ORDIBALJA, HOGY EGYEDÜL NYER!
Ő a Nr1 ??????
Dinnyek ezek..vagy UFOK!!??..👻

talalom írta...

OK Góbé! Tudomásul vettem: a néhai fiatal demokratáknak drukkolsz, nyilván ezért nem érdekelnek a tények. Nem "köpködik" egymást, - legalábbis Botka távozása óta nem -, hanem kifejtik az álláspontjukat atekintetben, hogyan lehetne a jelen választási rendszerben akár nyerni is: mert a győztesnek lejtő pálya annak lejt, aki megszerzi az egyéni mandátumok többségét!!! Hogy ezt - mármint az érveket - az összes, "ellenzékinek" mondott fórum"köpködésnek" minősíti, az az ottaniak vaksága. Vagy...??? legutóbb pl.Olgica - már a Hír tévében - ezt mondta az egyik ellenzéki vendégének: Dehát az "összefogósdi" már 2014-ben sem működött!!! Miközben percek óta azért gyaszálta a vendéget (nem emlékszem, konkrétan ki volt), hogy "össze kell fogni". Na, én itt álltam volna föl...

góbé írta...


Kedves Talalom!

Útálok konfontálódni, ha az helytelen értelmezésen, avagy félreértéseken, alapul.
Úgyhogy ezen durván destruktiv, provokáló és végzetesen mellényúlt megjegyzésedre, miszerint: "...Tudomásul vettem: a néhai fiatal demokratáknak drukkolsz, nyilván ezért nem érdekelnek a tények..." inkább nem reagálok.

Láthatóan újfent elbeszélünk egymás mellett, az egymás győzködése meg olyan zavaros vizekre viszi a dolgokat, hogy semmi értelme folytatni. Most nem döntetlent ajánlok, csupán annyit, kölcsönösen vegyük tudomásul hogy lehetnek, vannak egymástól eltérő, akár kibékithetetlen nézetek vélemények.
A célunk, reményünk, láthatóan ugyanaz. Hogy annak elérési útjáról másképp vélekedünk, még nem lehet ok a személyeskedésre.

Olgica meg felejtős... Már ATV-s idején is rendszeresen hisztizett ha nem ő volt a bárgyú-poénos középpont, avagy a kuncsaft nem az ő véleményét mantrázta. Azóta meg még többet "fejlődött"...

neveletlen írta...

kekec!

'A DK-MOMA együttműködés bejelentésétől kezdve várták, hogy ettől nöjjön a támogatottság, mert behoz mérsékelt jobboldali szavazókat. Azok ahelyett az LMP támogatottságát növelték. Innen kezdve pedig okafogyott az együttműködés, ami még a DK esélyeit is rontja.'

Szóval, Bokros többet visz, mint hoz.:)

'...Bokros se legyen finnyás, a politikában nem barátok, hanem érdekek vannak.
A politikához meg ugyanaz kell, ami a háborúhoz: pénz, pénz, pénz (terembérlés, plakátok, szóróanyagok, stb) Anélkül nem megy, tehát nagyon naiv, aki ezt nem veszi figyelembe.'

Bezzeg, a DK-t komcsizó Együtt, az jöhet listán is, mert a 2-3% az több, mint a haveri Lajos hozadéka.
Ezek után ne regéljetek érték alapú, elvi politizálásról, mert kiröhögnek. Továbbá, minek kavarja a szart olyan párt, aki be sem akar járni a Parlamentbe.

:O)))

talalom írta...

kedves Góbé! Készséggel elhiszem, hogy a szándékotok a mai kormány ellen irányul.
De. A pokolra vezető út is jószándékkal van kikövezve: az ellenzéki pártokat érintő dehonesztáló jelzők nem kritikák, hanem gyalázkodások.
Egy történet. A gyerekkori barátnőmet nagyon szigorúan fogták: semmi házibuli(hatvanas évek), randi, sétafika, este 8-ra otthon lenni! Egyszer mégis elengedték a gimnáziumi barátnője szülinapjára, sőt este 9-ig engedélyezték a kimenőt. Anyukám negyed tíz körül ment lesöpörni a járdát (házmesterek voltunk), hát mit lát? A barátnőm anyja a téren szaladgál a bokrok között egy zseblámpával, és kiabál. Hol az a kurva! Majd megmutatom én neki, hogy nem lehet kurválkodni! Anyu elkapta: Megőrültél? Mit kiabálsz? Az meg felháborodottan: Szétverem annak a kurvának a fejét, nem fog ez bokrok alatt henteregni!!! Anyukám vissza: A saját lányodról beszélsz? Mit gondolsz, mit szólnak, ha holnap meglátják: Na, ez az a kis kurva, akit az anyja a bokrok alatt hajkurász a téren...
Mondanom se kell, hogy a barátnőm nem volt a bokrok alatt. Csak elnézték az időt a szülinapi bulin, és késett vagy 20 percet.

Valaki, aki nagyon unja írta...

Lehetne koncentrálni kedves ... Orbán egy majdnem lebonthatatlan államot épített maguk köré, amelynek mi vagyunk az echte fenntartói - sokan akaratunkon kívül.

Képezzünk tömeget minél gyorsabban, holnap 4-kor Alkotmány u. - Kossuth tér.
Mutassuk meg ennek a tisztességtelen, tahó, pénzéhes bandának, hogy "Nem tetszik a rendszer!"

Valaki, aki ... írta...

Kedves Pupu!

Előjött a neten egy régi, 2012-es írás, fogalmam nem volt, hogy kár fogalmazgatnom, elég, ha Téged idézlek ...

"Mert Gyurcsánnyal nincs itt a vége a dolognak, jönnek sorra mindahányan, ugyanis az orbánizmus a Vezér osztódással való szaporodását jelenti, mindenfelé új és új, erőszakos és bunkó kisorbánok ülnek hamarosan, ők intézik majd az „emberi erőforrás” ügyeit.
Mert azok lesztek, nem polgárok, nem a zemberek – erőforrások lesztek, az ő erejük forrása, ti hozzátok létre ugyanis annak anyagi alapjait, ti bátorítjátok őket az elpofátlanodásra, hogy fennkölt legyek, ti kovácsoljátok saját bilincseiteket.
Szóval, köllene néha gondolkodni is kicsit, kedves erőforrásaim…"

Állam leesett - hát ez az!

góbé írta...


Üdv Talalom !

Nem igazán értem, miért használsz többes számot - "..szándékotok..".
Bizonyos nézőpontból lehetek ahár hárman is, úgymint: én, jómagam és szerény személyem, de ez akkor is csak egy embert jelent.

Néhány pillanatra fennen büszkévé tett annak lehetősége hogy talán Buck Andrással hoztál közös nevezőre, de irása csak a csörténk után jelent meg... http://huppa.hu/bruck-andras-az-utolso-vacsorank/.

Figyelemre méltó olvasmány !