2018. január 11., csütörtök

ORBÁN HODZSA UTAT MUTAT

Ismét mondott egy jópofát.
Úgy látszik, humor dolgában nem kell kölcsönkérni senkitől, de kár, hogy anyagiak tekintetében ezt nem mondhatjuk el...

Alcsút Géniusza  Berlinben úgy ráijesztett a brüsszelitákra, hogy mindegyik csurom könnyesre sírta a zsebkendőjét és rettegésük okán egy zabszemet gőzkalapáccsal sem lehetne már az ánuszukba verni .
Az ijesztgetés oka az volt, hogy az Unió 2020-tól a következé hétéves tervezési ciklusra csökkenti a támogatásokat, Orbán pedig ezt nehezen viseli.
Így aztán odanyilatkozott, hogy rettenetesen sok feladat áll még előttünk az infrastruktúra fejlesztése terén, és ha az Unió nem ad erre pénzt, hát majd kérünk Kínától.
Egyébként is, 2030-ra utolérjük a nyugati országokat, nettó befizetővé válunk és Németország és a visegrádi államok fogják nagyrészt finanszírozni az Uniót.
Hiába, fejlődés ide, fejlődés oda, a gyógyszeripar sem mindenható, és vannak pszichiátriai betegségek, melyek az idő előrehaladtával nemhogy javulnának, inkább egyre romlanak, mégha lapáttal töltik is a bogyót a páciensbe - Q.E.D. 



Ami magát az ötletet illeti, nehéz vele vitatkozni - egy bomlott elme terméke ez, remélhetőleg utolsó erekciói egyike, miközben kezd szorulni nyakán a hurok.
Tulajdonképpen csak azt támasztja alá, hogy ez az ember képtelen felismerni a világban végbemenő folyamatokat, még kevésbé képes alkalmazkodni azokhoz, ő a kert végében gugoló törpe, aki rettenetes erőlködések közepette fújja a passzátszelet, erőlködésének terméke pedig alatta látható.
Enver Hodzsa volt ilyen, mikor a Szovjetunió nem az általa elvárt módon támogatta, de ma már nincs Szovjetunió, és Kína sem ugyanaz, mint volt a múlt század hatvanas éveiben. Mindössze Magyarország kerülhet olyan helyzetbe, mint Albánia volt 1961 körül.
A szkipetárok népe számára akkor a napi betevő is luxuséletmódot jelentett, a diktatúra is más volt, mint napjainkban Európa közepén, így aztán nem biztos, hogy Orbán délceg férfiassága ellensúlyozni tudná például az ellátás hiányosságait, az éhes ember pedig hamar idegessé válik.
A szocializmus
 vérgőzös esztendeiben Albánián magyarember legfeljebb röhögött, mikor az albán légvédelem helyzetén poénkodott, öklét rázva az ég felé.
Most Orbán rázza az öklét az Unió felé, gondolom, ezzel arra serkenti a brüsszeli döntéshozókat, hogy a következő költségvetési ciklus tervezése során velünk kapcsolatban   a jóindulatú támogatási változat kerüljön alkalmazásra.
Emellett alkalmat ad arra, hogy ismét eltöprengjenek az Unió és Magyarország viszonyán.
Megszívjuk még ezeket a hülyeségeket nagyon, a stadionjaink pedig ugyanarra a sorsra fognal jutni, mint Enver Hodzsa szeretett vasbeton bunkerei.



Az viszont már roppant idegesítő, hogy a Nemzeti Elmekórtani Kihívás állandóan úgy foglal állást fontos kérdésekben, hogy arra semmiféle felhatalmazása sincs.
Nem kétséges, hogy szolganépe a Parlamentben bármit megszavaz, de legalább az illő formákat tartaná be.
Magyarországon a miniszterelnök arra kap felhatalmazást, hogy hivatali idejében vezesse a kormányzati apparátust a hatályos törvények szerint, és nyilatkozzon a kormány szándékairól vagy álláspontjáról.
Tehát, amikor a magyar emberek vagy a magyarok nevében szónokol, akkor egyrészt hazudik, másrészt meg messze túlterjeszkedik hivatali lehetőségein, nagy kár, hogy ezt már mindenki megszokta és senki nem kéri ki magának.
Én ugyanis rengetegszer nem értek vele egyet és mégis magyarnak érzem magam, talán még magyarabbnak is, mint ő, jóllehet az én őseim sem Árpáddal lovagoltak be Vereckénél, és az ő őseinek ekhós szekerei sem arrafelé tolongtak a sztrádán.

Az én nevemben ő ne nyilatkozzon, rám ne hivatkozzon, még ha ez számára lassan kezd természetessé is válni, de hát Napoleon kollegája számára is természetes, hogy ő a Császár, mikor adaptációs szebadságra engedik.
Hogy ez a pofátlan gőg magyarembert ma nem zavarja, azt megértem, soha nem határtalan előrelátásáról volt elhíresülve - majd zavarja, ha az üzletekben a polcon csak zománczott fazekak lesznek, de a libaaprólékot  aranyáron veheti meg bele.


És akkor még Kínáról nem is beszéltünk.
Mert kérni kérhetünk ugyan, de nem biztos, hogy kapunk is.
Kína szeret igérni, de a pénzt roppant módon megbecsüli, nem herdálja, nem szórja.

Nekünk sem.
És az sem biztos, hogy az Unió és a NATO érdekei egybeesnének azzal, amiről Orbán álmodozik, amúgy pedig régi tapasztalat, hogy a húrt lehet feszíteni egy ideig, de aztán eljön az igazság pillanata.
Orbának pénz kellene, hogy fenn tudja tartani a prosperitás látszatát, de ezért cserébe semmit sem tud adni.

Mint szövetséges pedig megbízhatatlan és irritáló.
Azt se nagyon értem, hogy a jobboldali szavazó, aki oly hevesen el tudta ítélni a Kádár-rendszer hitelpolitikáját, most milyen lelkesen asszisztálna ahhoz, hogy Orbán adósrabszolgává tegye az ország népét, merthogy orosz hitel Paksra, kínai hitel a kínai érdekeket szolgáló vasútra és most kínai hitel a fene se tudja mire - érdekes...
Orbán pávatánca nem fog örökké tartani, előbb-utóbb a páva maga alá szarik, és senkit sem fog érdekelni, hogy miért toporog bánatos pofával.

A választó meg majd csodálkozik, hogy mit is tettek vele, meg az országgal.


Éa akkor még a kínai migráncsokról nem is esett szó...

:O)))

13 megjegyzés:

Muzsi Attila írta...

Csendesek, sápadtak és alacsonyak a kínai jövevények, nem tűnnek ki. Nem is igen látni kis (lepukkant erdélyi) városunkban őket, viszont bárhol megállsz a városban, láthatni kínai üzleteket, bennük kényszeredetten mosolygó kis kínaikat, kik egyértelműen leszarnak, semmibe vesznek. Mintha missziót teljesítenének, úgy viselkednek. Nem ítélek el senkit, ez az élet. Ha őseink nem tudták felfogni, hogy jövőnk záloga az, hogy minden központi üzlet a saját tulajdonunkban legyen, és mi legyünk ott eladóként, most nincs értelme felhányni bármilyen más népnek, hogy elveszik helyeinket, mert nem erőszakkal veszik, hanem önként és örömmel adják el nekik. Én vallom azt, hogy a megdolgozatlan föld, az elhanyagolt műhely nem érdemli meg gazdáját és akkor inkább legyen azé aki megbecsüli. Viszont ezen kéne elgondolkodni, mielőtt más népek invázióján szörnyülködünk. Mert ami most történik olyan, mintha szerzői jogot követelnénk egy majd a jövőben megírt dalra. Ha egyáltalán megíródik az a dal... így a kínairól..

kekec írta...

Pupu, ezzel az írásoddal annyira egyet lehet érteni, hogy én is inkább migráncsolnék egyet:
Az az ország és az a nép, amely nem tud befogadni minden második-harmadik faluba 1 ellenőrzött menekültet (közigazgatási egység 3000 felett, menekült 1300), amikor csak kínai boltosból (vagy iszlám török gyrossütőből) több van már itthon, az meg is érdemli, amit kap.
De miért kell nekünk is közösködni velük? Én nem EZEKRE szavaztam!
200 éve Pest és Buda német nyelvű volt, a magyar népnyelvet éppen csak kezdték megújítani: aztán nézdd, hogy mára mi lett ebből. A magyar arra volt büszke, hogy mindenkit asszimilálni tudott (kunok, jászok, szerbek, szászok, stb.)
Sajnos a Puszták népe és Kertész Ákos tudta igazán megítélni a mélymagyar átlagot. Amely képtelen megítélni az ország romlását, (nem jut információhoz, de nem is érdekli) és tényleg csak akkor fog észbe kapoi, amikor már csak zománcozott serpenyőkben nézheti a libák hűlt helyét.

neveletlen írta...

Lehet, hogy ezt elmentem, bár nem szokásom visszaélni mások zavaraival. :(

'Az az ország és az a nép, amely nem tud befogadni minden második-harmadik faluba 1 ellenőrzött menekültet (közigazgatási egység 3000 felett, menekült 1300), amikor csak kínai boltosból (vagy iszlám török gyrossütőből) több van már itthon, az meg is érdemli, amit kap.'

kiskato írta...

Amikor a minap Orbán Seehofernél vendégeskedett a kétszer akkora bajor úgy állt mellette a "sajtókonferencián" mint egy ijedt kisgyerek, aki alig várja már, hogy mehessen...kérdések nem voltak,igy válaszok se. megfordult a két pasi és kivágtázott a teremből...a riporter hangját nem tudom utánozni, de kb. azt mondta: nahát...
A blodbejegyzés ismét remek, különleges vonatkozása miatt elmentem...(szükség esetén jól lehet idézni! :) )

szél írta...

Egyet nem elfelejteni Orbán azért zseni.a maga oldalához. PL: MIGRÁCIÓ.Számolatlanul engedte az országba a migránsokat .Megcsinálta a saját műsorát: Keleti, Röszke. Majd repülőn ,vonaton ,lovaskocsin, gyalog Németországba ömlesztette számolatlanul vizsgálatlanul a tömeget.Gyorsan kerítést rittyentett és az egyedüli EU határ védelmezőjeként lépett fel.Ezzel szerepel mindenütt.Sehol nem kérdezték Viktorkám az a sok százezer ember hogyan került az EU*ba. Most ezzel a sóval adja a védelmező szerepet.Simán átverve mindenkit.

neveletlen írta...

Kedves Pupu, most a blogon szétnyalt Bushilui, a Te kormányod miniszterelnöke alá rúgott az idolotok, gondolom, az aranykoszorús fletófényezők ezt is jól megmagyarázzák majd.

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/01/12/onalloan_indult_a_moma_a_valasztasokon/

Alakul az összefogás is, a DK és Bokros pártja, a MOMA fog össze, meg az LMP és Gémesi pártja, ami derék dolog, valahová még be kell applikálni Fodor Gábort is, habár szerintem jobban járnának, ha hárman alapítanának egy új pártot, a taglétszám az egekbe szökne a jelenlegihez képest.
http://www.pupublogja.hu/2017/09/negyven-loter-meg-lorinc.html
http://www.pupublogja.hu/2017/09/az-en-kormanyom.html

Szóval, a széles orca nem mindig indokolt. :O)))

Attila írta...

Üdv!

Nem tudom olvastátok-e a tegnapi hírt? Altusz Kristóf uraság (KKM) nyilatkozott a máltai Times of Malta lapnak, h Magyarország befogadott 1300 ellenőrzött menekültet. A menekültek biztonsága érdekében nem hozták eddig nyilvánosságra. Huhhhh! Ez néggyel több mint a kvóta, Ezzel burkoltan vagy eszementen azt is elismerte, hogy nálunk nincsenek biztonságban a menekültek. Érdekes az időzítés, mert tegnap kapta meg a külügy a hivatalos értesítést az EU-tól a kvótaper elindításáról. Megint egy orbitális átverésről értesülhettünk. Itthon kihirdette Nagyurunk a keresztes háborút, majd mikor az ellen kivonta kardját, rögvest behódolt nekik. Megint átvert sok embert, de nem tudom a szektás vérnarancsosok képesek-e felfogni mindezt.


Attila

A Hír TV honlapján a hírek rovatban megtalálható.

talalom írta...

Pupukám! Ugyan említetted, de úgy tűnik, nem elég hangsúlyosan, mert kevesen észrevételezték.
Akkor verzálban: AZ EU-S PÉNZ TÁMOGATÁS, AMIT NEM KELL VISSZAFIZETNI, A KÍNAI MEG HITEL - COMBOS KAMATTAL!!!
Ha valaki megkérdezi: és ki fogja visszafizetni? - ahhoz nincs több mondandóm.

Cereus írta...


Kedves PuPu !

Mint írod,"hogy ez a pofátlan gőg a magyar embert nem zavarja" ? De igen, nagyon is. Mert aki átlát az ostoba, beteg, méretein túlterjeszkedő, hazudozó bugrison annak látnia kell hogy ez a politika az ország jövőbeni tragédiáját jelentheti.
Remélem igazam van, amikor azt állítom hogy a mély még hallgat. Úgy gondolom, elég az idő arra hogy egy jól elhelyezett x-l, az értelmesebb demokrata választók nyomatékosan kifejezzék véleményüket, Orbánt és bandáját váltó akaratukat.

"Drága neveletlen"

Ennyi információval, nem lennék ilyen bátor és útmutató.
Ezt a meccset még játsszák. Itt még meglepetések várhatók.
"Jobban járnának ha hárman alakítanának egy új pártot." Látod, ebben viszont igazad lehet !

PuPu írta...

Bakker neveletlen, én legalább le mertem írni egy névsort, a nagytudású igazlátók meg csak kenegetik a sz@rt.
Emellett Bokrost semmi sem kötelezi hallgatásra, ha valami nem tetszik neki, Ferkónknak meg felszaladt a nyomás az agyában, és én ebben a környezete felelősségét hangsúlyoznám.
Kellene oda valaki, aki megálljt parancsol a képzelőerőnek.
A többit majd választások után...
:O)))

Valaki, aki írta...

Kedves szél!

"Egyet nem elfelejteni Orbán azért zseni.a maga oldalához. PL: MIGRÁCIÓ.Számolatlanul engedte az országba a migránsokat ."

Hülyék között nem nagy teljesítmény.

Hozzáteszem, sokan látják, mit csinál. És?

Néha, magunkba is nézhetnénk - mit toltunk el a 2. elmúlt nyóc évben?

Nem szóltunk, nem kiabáltunk, nem háborodtunk fel, nem vonultunk "hosszú, tömött sorban" a Parlamenthez, nem álltunk szemben a rendőrökkel, hogy az újságírók (legalább a neten) elvigyék a hírét, hogy sokan voltak, akik Orbán ellen tüntettek. Nem követeltük Rogán lemondását, Balog lemondását, Matolcsy lemondását, a nyugdíjvédnöknő lemodását, Polt lemondását, Lázár lemondását, Semjén és Kósa eltakarítását a közéletből.
Nem követeltük, hogy Farkas Flórián lopás és csalás miatt húzzon a börtönbe, hogy Váradi András ügyét rendesen vizsgálják ki (legalább ennyit), nem követeltünk tisztességes eljárást a Sukoró-perben, nem követeltünk elszámolást az állami vagyonnal, nem követeltük, hogy Orbán ne osztogassa szét azt, ami az országé (most éppen a Benczúr utcában kapott egy házat a baptista egyház, és még 400 millából fel is újítjuk nekik!), s főleg, nem követeltük a beleszólás jogát.

Csak hallgatunk - na, ezért vagyunk mi mind hülyék.

Orbán lenne zseni? Egy félművelt, erőszakos sufnijogász, nem több.

S elpolemizálhatunk itt napestig, akkor is tartom: mi vagyunk a hülyék.

1970 írta...

Kedves Cereus!

Persze, sokan átlátnak a "méretein túlterjeszkedő bugrison" (kiváló jellemzés!), csak az a baj, hogy ebben az országban nagyon sok ilyen "méretein túlterjeszkedő bugris" van a kis gömböcön kívül is. És nem csak a politikai életben (nézd meg Kövért, Kósát, Rogánt, Habonyt, Vajnát, Tompikát, rezsiszilárdot, vagy éppen az ember már nem is tudja hogy hívják sokadik papagáj szóvivőt), de sajnos a celebvilággá silányított kulturális, művészeti, sport-, gazdasági, média- (itt aztán különösen!), sőt talán még a tudományos elitben is.
Szemünk előtt rohad szét ez az ország...

jarisz írta...

Van egy sanda gyanúm!!???
A Genya az utolsó pillanatban blokkoltatja az összes ellenzéki párt számláját, oszt jónapot.!!!
Ha Soros kerülő uton kisegíti őket, akkor aduász lesz a kezében.
A kampányuk, pedig már akkor is csonka és hatékonytalan lesz.!!!:@
"Csókol Anyád Lujza":-D (kisgömböc begurul a várba.)>:)