2018. március 7., szerda

BIZTOS, AMI BIZTOS

Az már bizos, hogy a vesztüket érzik, és megpróbálnak még mindenféle biztonsági intézkedéseket tenni, meg ellehetetleníteni az esetleges utódokat.
Merthogy a módszerek a régiek, anno a vesztett választás két fordulója között tisztára söpörték az államkasszát, elköltöttek minden pénzt öt évre előre, olyan kötelezettségeket vállaltak, melyek tönkretették az államháztartást.
Utódaik pedig ahelyett, hogy egy laza csuklómozdulattal eltörölték volna ezeket, belesétáltak a PC csapdájába és elkezdtek úgy viselkedni, ahogy a Fidesz velük szemben soha nem viselkedett volna.
Olyan eredményt értek el, mint az oroszlánidomár, aki az éhes dögöt simogatással próbálja rávenni, ugorjon át a tüzes karikán - oroszláneledel lett belőlük.
A despota mindig fél, és mindig arra készül, hogy le kell számolnia a hatalmára törőkkel, ezért hát fegyverkezik, testőrséget szervez, vagyont iparkodik felhalmozni a nehezebb időkre.



Azt gondolja, hogy rettenetesen ravasz, népe pedig rettenetesen ostoba, pedig az ő ravaszkodása a lovat a seggébe dugott nádszállal felfújó kupec szintjén áll, a nép meg csak addig ostoba, míg le nem hull szeméről a hályog.
Ha ez megtörténik, akkor viszont rettenetesen dühös lesz, ez pedig fellendíti a hazai Kender és Kócművek tevékenységét, valamint élénk érdeklődés ébred a vitorlásiskolák csomókötési oktatása iránt.

A séma ugyanaz, ma sem tesz mást Orbán, mint legutóbbi elvesztett választása után, amikor ezerötszáz lakosú településre háromezer főt befogadó kézilabdacsarnokra osztott pénzt, meg amikor finanszírozhatatlan lakásépítési támogatást vezetett be, csak most szintet lépett.
Nagyhirtelen el akarja előre költeni a honvédelmi kiadások két évre szóló összegét, hatszázötven milliárd forintot. Titkosítva, cél és forrás megjelölése nélkül, természetesen.
Az annyi mind hatszázötvenezerszer egymillió forint, ami kis menekülési vésztartaléknak nem is rossz, ennyiből már én is el tudnék menekülni valami trópusi szigetre, különösen, ha ott trópusi libacomb és csurig töltött bankszámla vár...


Folyik a harácsolás feszített ütemben, szállodák Rasinak, itt egy hotel, ott egy egészségügyi intézmény, miközben az ország szegényebbik fele afrikai állapotok között nyomorog.

Folyik az embervásár is, most éppen a nyuggerek számára igér ingyensört és örök életet az egyfarkú hiéna, mely dögevő köztudottan randa és büdös jószág, egy merő csurgó nyál a pofája, zabálna reggeltől napestig, mert ki tudja, meddig lesz rá módja, kitart-e még valameddig a demokrácia döglött elefántbébije? 
Bajban van, mert egyre nehezebb új ellenséget találnia, hiszen itt már szinte mindenki mindenkinek ellensége, az ország is már mindenkivel haragban van, Napoleon már mindenkivel összeveszett, talán még Julius Caesar és Dzsingisz kán van vele beszélőviszonyban, de gyanakodva nézik egymást az osztályon, mindegyikük a világ ura akar lenni.
Most megdobta az utolsót is, hiszen meghirdette: az aktuális ellenség az Egyesült Nemzetek Szervezete, mely gyakorlatilag az egész emberiséget takarja.

Várható volt és jó néhányan tudtuk is: Orbán és torz rendszere ember és emberiségellenes is, a majdani büntetés kiszabásánál is ezt kell majd figyelembevenni.
Eljutottunk a demokrácia végpontjára is, hiszen az a hatalmi ág, mely eddig még úgy-ahogy őrizte függetlenségét ma koncepciós perekkel hallat magáról, Már csak az Orbán-beszéd van hátra: "megvallom, sok álmatlan éjszakámba került, amíg a végrehajtás terve alakot öltött...”


Nem tudom, mi lesz a választás eredménye, lehet ezt még húzni egy darabig, de minél tovább húzzák, annál csúnyább lesz a vége, emlékezzünk csak Mussolinire, vagy Ceausescura.
Nem kívánnám ezt a végkifejletet, sokba kerülne az országnak, de időnk sincs sok - indul hamarosan az Európai Unión vonata, a mozdonyokat Német és Franciaország szállítja, ha lemaradunk róla, soha utol nem érhetjük, nem lehetünk utasok rajta, legfeljebb feltört seggel ügethetünk Etelköz felé, aztán újabb ötszáz évig siránkozhatunk, hogy bezzeg az jó volt, hogy építettünk kerítést a migráncsok ellen, stadionokat a magyar foci fellendülése ellen és államot a demokrácia ellen!
A Gellérthegy oldalában áll a mártír püspök szobra, akit azon szent helyen hajigáltak le a sziklákról a folyóba.
Lehet, lesz másik szobor is kicsit odébb, egy erkélyen: egy pocakos vitéz tart magasba egy focilabdát.

Az emlékmű majd hirdeti: itt hajigálta hálátlan népe a Dunába az Élő Istent, a Magyarok Enyveskezű Megváltóját.


Türelem, ülj le a folyó partjára,és várd meg, míg az ország tönkretevőjének tetemét előtted viszi a víz...



:O)))

28 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó kis írás. Úgy látszik PuPu olyan mint a bakelit. Hőre keményedik.

PuPu írta...

lehet, de azért legközelebb adjál nevet magadnak, ha megkérhetlek!
:O)))

Szekér írta...

Bocsi! Valóban így illik! Mivel régi olvasója vagyok a blognak és ez bizonyára ezután is lesz, továbbá lehet még véleményem is lesz akár a bloghoz, akár a fogadtatásához. Ehhez elengedhetetlen, hogy ezt névvel tegyem. Sajnálom, hogy erre figyelmeztetni kellett, gondolhattam volna erre magam is.

pettra írta...

Úgy is jó, ha várunk a folyóparton, de még eredményesebb, ha segítünk is, hogy vigye már végre a víz!

Senki írta...

Nem fogjátok megérni!
1 Mert a leendő KÉPVISE"LÓK"sem akarják.-Nem képviselő nincs megélhetés-.
2 Magyarban nincs szolidaritás csak birka türelem egy lajhár keresztezésével.
Pupu már TE is lassulsz csodálom az eddigi kitartásodat-Teljesüljenek álmaid.

obsitos írta...

Kedves PuPu !
Ez egy nagyon igaz és jó írás. Sajnos !!!

Névtelen írta...

Ez az álom álom marad.!
Képviselők csak a megélhetésük miatt sem tudnak összefogni.
A Magyar egy birka türelmű és lajhár kreativitású embercsoport.Kivételek is előfordultak.
Pupu csodállak kitartásodért, de blogjaid száma egyre csökken.

PuPu írta...

Kedves Névtelen, kérlek, adj nevet magadnak!
Ami meg az észrevételed illeti, van úgy, hogy az embernek magánéleti nyűgjei támadnak, olyankor csökken a szorgalom...

:O)))

anteus írta...

A teve eldobva álca-púpjait lobogó sörényű táltossá változott át, al-Buraq-ként lépve elő.
Ez tehát megvolna, most már csak a mohamedre várunk.

1970 írta...

Kedves Senki!

A magyar emberből nem mindig hiányzott a szolidaritás, az együttérzés.
Ez egyszerűen nem igaz. Az elmúlt 28 évben azonban - sajnos - szép lassan, de
tudatosan kiölték belőle. A társadalmi kohéziót, a társadalmi szolidaritást
tudatosan verték szét, amiben a kisgömböc és bandája kétségkívül főszerepet játszott.
Emiatt gondolom én is azt, hogy itt egy súlyos megrázkódtatás fog ennek az egész
bűnös, velejéig rohadt, hazug és mocskos korrupt kormányzásnak véget vetni.

jarisz írta...

Osztogat a G@... Nagyon be lehet tojva
..lehet bele is rokkan....
Fegyhazzal venyegetett vej ul a vasarnapi asztalanal..../:-) :-D ..

jarisz írta...

Osztogat a G@.....nagyon be lehet tojva.....Mondhatnam a vefsoket rugja.:-D 4
Bunozo jelolt Vej a vasarnapi ebednel.!!!

Koterba. írta...

Hm.
Elég ronda/ocsmány ez a hiéna, de azért tud félelmetes is lenni főleg akkor ha bandában van. Akkor olyan erősnek érzi/érzik magukat, hogy nekimennek/nekimennének akár egy nagy tömeg csapat gnúnak(népnek). Persze ha bevadul a csapat, akkor az bizony eltapossa a hiénák bandáját. ilyenkor aztán menekülőre fogják a hiénák a főhiénával együtt - menteni az irhájukat.

Villon írta...

En azert a hiena melle egy patkanyt is oda illesztenek...
Mert ugye a gyava patkany eleg jol benne van a koztudatban.
PuPu mindenesetre kierdemelne egy medalt...

Kibic37 írta...


Mindenek előtt köszöntöm a blogot látogató kis létszámú, de lelkes tábor minden egyes hölgytagját! :)

Nos, Nőnap ide, Nőnap oda, - és tudom, rendkívül csúnya dolog a káröröm - de azért pattintottam egy doboz sört annak a hírnek olvastán, hogy választókerületemben csalás miatt kizárták a Lendülettel Magyarországért nevű kamupárt pártalapító jelöltjét, a volt MSZP-s miniszter Lévai Katalint. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy nem a felderített csalás volt a kizárás formai oka, hanem a kirostált támogatók miatt 500 alá csökkent a támogatói létszám.
Most már kétszeresen irigykedhet névrokon egykori párttársára, aki még idejében lett áruló...

Cereus írta...


Kedves PuPu !

József Attila merev tekintettel már várja a leúszó dinnye-héjat.

Ma nagy tisztelettel férfitársaim nevében köszöntöttem nőtagjainkat egy-egy szép szál szegfűvel. Örültem, hogy köszöntő beszédem meghatottságig elnyerte tetszésüket. Nekem nem kellett átszámolnom átadás előtt megvan-e Orbánénál ötször több virágszál mert én megbízhatok kollégáimban. Az pedig ahogy a vázából kivett virágokat lenyúzta nem leitatva a vizet róla az a kultúrája része. Ahogy pedig átadta egy tisztességes gondolat nélkül "humorizálva, tréfálkozva" az is Orbáni volt.
Ezután az ATV-ben láttam két női politikus potentátot akik úgy hazudtak a nőnap alkalmából ahogy Németh Szilárdnak is becsületére vált volna.

Névtelen írta...

Kedves PuPu!

Régen találkoztunk már... Hatalmas örömet szereztél nekem azzal, hogy az újabb írásodat olvashattam. Újfent egy zseniális iromány született Részedről. Nagyon köszönöm az élményt!!
Bevallom, hogy a fénykép viszont kissé félelmetesnek tűnt/tűnik...

Szerintem borzasztó a politikai elit folyamatos acsarkodása, hataloméhsége. Szomorú az állandó ígérgetés, a nép viszont eredményeket kevésbé tapasztal, inkább csak tűr.

Drága PuPu, egy időre elbúcsúzom, de ígérem, hogy választásig mindenképpen jelentkezem... Lehet, hogy megmászom a Mount Everestet, esetleg átúszom az Atlanti-óceánt, de az is felmerülhet, hogy elmegyek egy nílusi hajóútra. Még nem tudom... Bár a Te segítségeddel sokkal könnyebb lenne döntenem, de igyekszem önállóan végiggondolni a lehetőségeket.

Ady Endre egyik örökbecsű versével köszönöm a nőnapi jókívánságaidat...

"Köszönöm, köszönöm, köszönöm

Napsugarak zúgása, amit hallok,
Számban nevednek jó íze van,
Szent mennydörgést néz a két szemem,
Istenem, istenem, istenem,
Zavart lelkem tegnap mindent bevallott:
Te voltál mindig mindenben minden
Boldog szimatolásaimban,
Gyöngéd simogatásaimban
S éles, szomorú nézéseimben.
Ma köszönöm, hogy te voltál ott,
Hol éreztem az életemet
S hol dőltek, épültek az oltárok.
Köszönöm az én értem vetett ágyat,
Köszönöm neked az első sírást,
Köszönöm tört szívű édes anyámat,
Fiatalságomat és bűneimet,
Köszönöm a kétséget, a hitet,
A csókot és a betegséget.
Köszönöm, hogy nem tartozok senkinek
Másnak, csupán néked, mindenért néked.
Napsugarak zúgása, amit hallok,
Számban nevednek jó íze van,
Szent mennydörgést néz a két szemem,
Istenem, istenem, istenem,
Könnyebb a lelkem, hogy most látván vallott,
Hogy te voltál élet, bú, csók, öröm
S hogy te leszel a halál, köszönöm."

Üdvözlettel: "Ketteske"

nemóvatos írta...

Mintha az ellenzéki pártvezetők is a Dunán leúszós változatot preferálnák.
Az EVK megnyerésére képes ellenzéki jelölt közös és egyértelmű megnevezése helyett, "választói bölcsességről" meg a "politikai arcvesztésről" hablatyolnak.
Taktikai szavazás kiváltásához közösen és egyértelműen megnevezett egyetlen ellenzéki EVK jelölt kell.
Arcvesztés ellen pedig a további országrontást garantáltan megakadályozó "RÖVID CIKLUS"-ban való felelős részvállalás, majd pedig egy előre hozott választáson, a saját pártprogram bátor megmérettetésének esélye a gyógyír.

jarisz írta...

HAJRA CSAJOK !!!!@):- @):-
(engem sajatjaim korulvesznek,mint a mehecskek) bibibi
Jahhh sokba is kerulnek ??!!:-))

jarisz írta...

BETOJTIBORCZ.:-D :-P :@
http://hvg.hu/itthon/20180309_Tiborcz_a_rejtozkodo

Promenad írta...

Nem kell itt többet mondani ajövő kilátásait illetően egyetlen szónál :CSEPEL
A többi néma csend....

Kovács Erzsébet írta...

Csak azt nem tudom felfogni,mi értelme volt annyi embernek annyiszor Romániában jönni, menni, nézelődni, ha a leg fontosabb kérdést nem sikerült senkinek megfejteni, hogyan tudtak a megnyomorítójuktól ripsz ropsz semmi perc alatt megszabadulni?Mert ahhoz nem fér kétség, hogy szervezett volt, és nem kispályások voltak a résztvevők.A románoktól nagyon sok mindent lehetne tanulnunk, egy nagyon okos nép.Életrevalók.És nem lehet Velük bármikor bármit elkövetni.

nutyer írta...

Ennyi rosszindulatú, szánalmas vicsorgást már régen olvastam.

1970 írta...

Kedves nutyer!

Amennyiben visszaolvasod, rájöhetsz, hogy senki sem vicsorgott itt fentebb.
Így a "szánalmas" jelző talán inkább a te kommentedre lehet igaz.
Javaslom, a jövőben érdemi megjegyzéseket tegyél, vagy inkább maradj csendben.

Névtelen írta...

Kedves Promenad!

Csepelen különösen a kertváros és a Duna-part szép, rendezett. A többi pedig fejlesztés, fejlődés alatt. Számos lehetőség nyílik szabadidős tevékenység folytatására. Ráadásul remek bringaútvonalak is adódnak, amelyek igazán rengeteg kihívást tartogatnak.
Érdemes olvasgatni a Csepeli Hírmondó című helyi lapot, amely rendszeresen tudósít a (várható) átalakításokról, felújításokról. Egyébként a csepeli lányok, asszonyok kedvenc kiadványa, hiszen a Mester tanítja őket pl. a szakácsmesterségre.
(Megjegyzem, hogy Csepelen nem véletlenül élegedett szinte minden helyi lakos, hiszen nyugodtak és kiegyensúlyozottak, és általában rendben vannak a társas, illetve párkapcsolataik is.)

Szóval biztosíthatlak arról, hogy Csepel nem csaknagyon klassz hely, de csodálatos emberek közössége is...
...és nemhiába indul 23 fő képviselőjelölt a választáson...

:-))

Üdvözlettel: "Ketteske"

Valaki, aki írta...

A hiénák védelmében - arra, amit Orbánék csinálnak, csak ember képes.

Nőnapi tapasztalatok - "ma minden nőt megvárok"-mondá a buszsofőr. Kedves volt. Cereus szavai ... egészen fantasztikus!

Nem mindenki tud gesztust gyakorolni a másik emberrel szemben, kedvesnek lenni, örömöt okozni. Belőlük kellene nagyon-nagyon sok, s az ilyen orbánok csírájukban halnának el. Némi képzavarral :)

1970 írta...

Kedves Valaki, aki!

Sajnos a kisgömböc már régen elültette a másik gyűlöletének magvait, amelyből sok-sok
kis orbán kelt ki, és mérgezi a hazai közéletet, tudatosan rombolva a társadalmi kohéziót.
Gyermekkoromban soha nem tapasztaltam olyasmit, hogy az egyik ember a másik magyarságát megkérdőjelezte volna. Természetes volt, hogy mindannyian magyarok vagyunk, és volt is mire büszkének lenni.
Nézz körül ma, az emberek jó része gyűlölködik, utálja a másikat, kitagadja a nemzetből, megtagadva tőle a hazafiasságot. És sajnos ez már a közoktatás szintjén is megjelenik...

Valaki, aki írta...

Kedves 1970!

Sajnos egyetértünk. Én is jobbra emlékszem, bár a földön fekvő "biztos részeg" szindróma már akkor is szedte a maga áldozatait.

Orbán legálissá tette az unintelligenciát, amit akkor inkább szégyellni kellett. Mivel mind ő, mind a társai meglehetősen visszafogottan teljesítenek ezen a téren, úgy gondolták, maguk képére alakítják a világot ...
S mivel intelligen közembernek lenni munkás, Orbánéknak több milliós sikere van.
S ha önmagukat hitelesnek eladó személyek is beállnak a tolvajok mellé, akkor már tényleg mindenben lehet kételkedni, s annak az ellenkezőjében is.
Azért Lévai ide-oda, én biztosan tudom, kikre szavazok.