2018. október 20., szombat

VESZETTEK

Nyilvánvaló, teljesen megvesztek.
Nem nagyon lehet másnak tulajdonítani ezt az ámokfutást,. melyet művelnek, és nem is csodálom, hogy a magyar polgár értelmet keresve nézegeti őket, hiszen mégiscsak lehetetlen, hogy manifeszt elmebetegek üljenek a nyakán, de hát Caligula óta tudjuk, hogy ilyesmi elő-előfordul a világtörténelemben.
Ahol bolond a császár, ott egy ménesre való Incitatus mindig akad.
Mindenesetre egy ideig próbál magyarázatot keresni megmagyarázhatatlan dolgokra, sokszor az irracionalitásba menekül, aztán addig-addig erőlteti magát, míg maga is elhiszi, hogy nemzetünk háborúban áll, és az életveszélyt képes megszüntetni néhányszáz méter drótkerítés, melyet határaink egy szakaszán építtetett meg - nemmellesleg busás hasznot realizálva családja számára - a bolondokháza véleményvezére.
Lószart Mama, hogy a jelenleg a sűrű, setét erdőben bóklászó klasszikust idézzem, háború itt csak a Nemzet Mentális Kihívásokkal Küzdő Betegének fejében van, de ott a harc aztán igazán állandó, vad és véres, és jelenleg a legutolsó ép neuronok esnek el a csatában.
Ami ezután marad, az már csak a feneketlen, mély sötétség.
Ettől persze remek állami tisztségviselő maradhat Egyeske, hiszen anno a halott Szulejmánt is kiültették hű alattvalói és fegyvertársai a sátra elé a szigetvári síkon, aztán ott büdösödhetett szegény méltatlanul, bármekkora hadvezér is volt.
De - állítólag - Sztálint is hagyták a padlón vergődni, ameddig az utódok meg nem egyeztek a temetési menet során a koporsó mellett elfoglalható pozícióikról, mely aztán precízen tudatta a világgal a táplálkozási láncban elfoglalt helyüket.
Ezért hát, ha érzitek a büdösséget, ne egymás zokniját nézegessétek, hanem rohanjatok hanyatt-homlok, vagy világgá, vagy tépni még egy utolsót a koncból, a NER-hez való viszonyotok/iszonyotok szerint, de ne feledjétek: első lépésben nem a jó világ jön el - nem jó ott fűnek lenni, ahol az elefántok baxnak...



Hasonló a hasonlónak örül, tartja a népi bölcsesség, melyet a hazai politika fényesen visszaigazol, elég, ha csak Kásler miniszterre, vagy a jegybank elnökére gondolunk.
Egészségünk legfőbb őre mind a tíz gyászkeretes körmével azon mesterkedik, hogy miként lehet a magyarság azon hányadát, aki még nem menekült el innen, mihamarább a Kárpátok bércei alá kaparni.
Ennek jegyében legutóbb meghirdette, hogy az állami intézményekben megszüntetik a költségtérítéses ellátást, ami egy nagy vívmány, merthogy a nincstelen kórházaktól pénzt vesznek el, helyette nem adnak semmit, csak a várólistát.
Ha van pénzed, akkor sem juthatsz előbb lelethez, nehogy véletlenül a magánintézmények elől elszívja a beteget az az állami intézmény, melynek van szabad kapacitása, de az állam nem ad pénzt a működtetésére.
Ha soron kívül lelethez akarsz jutni, hát mehetsz a magánintézménybe, ott megkaphatod a leletedet gyorsan, ha maradsz az állami intézménynél, akkor leletedet az özvegyed nézegetheti.
Ha egy állami intézményben fizetsz az ellátásodért, akkor tulajdonképpen forrásbővítést hajtasz végre az adott intézményben - hozzájárulsz a kapacitások jobb kihasználásához és a várólista lerövidítéséhez, hiszen téged le lehet húzni a listáról és az utánad következő előreléphet egyet.
Az intézmény eszközparkjának kapacitását így jobban lesz képes kihasználni, hiszen nem kell leállnia százötven vizsgálat után, hanem elvégezheti - meglévő személyzetével és eszközével - a százötvenegyedik vizsgálatot is úgy, hogy mindenki csak profitál belőle.
No persze, a magánellátás nem, hiszen a beteg nem rohan hozzájuk lélekszakadva, rettegve attól, hogy az idő előrehaladtával állapota romlik és életesélyei csökkennek.
A miniszter, aki sok éven át vezető onkológusként dolgozott, és akit valószínűleg az predesztinált magas pozíciójára, hogy az Unión belül vezetjük a rákban elhunytak halálozási statisztikáját, pontosan ismeri ezt a helyzetet.
Azt is, hogy lassan az összes egészségügyi képalkotó eljárás magánkézben van, és tudja, hogy tűrhetetlen, hogy egyes kórházak még mindig azt hiszik, hogy nekik valóságos ellátást kell nyújtani, horribile dictu gyógyítaniuk kell.
Az egészségügy drága dolog, lopni meg csak onnan lehet, ahol van, az pedig a magánellátásban van, hiszem a haláltól rettegő beteg mindent megfizet a gyógyulás reményéért.
Emellett az állami egészségügy olyan, mint azt a repülőgép, melyről már mindent leloptak, már csak az a párezer elszánt egészségügyi dolgozó próbálja a karjaival fel-le csapkodva levegőben tartani a gépet, melyről a gazdagok már évekkel ezelőtt leszálltak.
Erre most ellenzéki pártjaink akciót indítottak, ne kapjon a miniszterelnök kiemelt egészségügyi ellátást.
Komolyan mondom, siralmas.
Üzenem az ötletgazdáknak, hogy a miniszterelnök és sleppje magasról tesz rájuk, meg a kiemelt egészségügyi ellátásra, legfeljebb épít egy klinikát magának, csilivilit, mint amelyhez Grazban szokott...



Ijesztgetik a közszolgákat is - jön a racionalizálás, mint Rákosi korában.
Az idősebbje még ismeri a kifejezést, hogy valakit "kiraciznak",  és egy percig se higgyük azt, hogy ez menni fog, hiszen mindenhol hiány van a szakképzett munkaerőből, viszont nem árt így az önkormányzati választások előtt ráhozni a frászt a közszférára, imigyen is motiválva a jobb munkára - értsd a rendszer támogatására - a tradicionálisan beszari közhivatalnokot.
Aztán már megint rájátszunk az emberek legaljasabb ösztöneire, arra biztatva mindenkit, hogy rúgjanak jó nagyokat a legszegényebbekbe, legkiszolgáltatottabbakba, tépjük ki a hajléktalanok kezéből a zacskót, elvéve tőlük egész vagyonukat, bűnözőket faragva belőlük.
Csak remélni tudom, egyszer egy kijózanodott Magyarország kitépi Orbán kezéből is a Mészáros Lőrincnek, meg Garancsinak, stb... hívott nylonzacskót, az se baj,ha a fülük a kezében marad.


Lehetne még írni sok mindenről, de az írás önmagában nem segít, az is kellene, hogy az emberek felismerjék a helyzetet: te Úristen, ezek engem ostoba baromnak néznek!
És ha ezt majd felismerik, akkor lesz sírás-rívás és fogaknak csikorgatása,  hogy hadd adjak próféciámnak kis bibliai színezetet is.

Akkor majd jön a megtisztulás, valószínűleg kis vérfürdő árán, de hát ingyenleves nincs, ugye...


Türelem...


:O)))

20 megjegyzés:

nemóvatos írta...

Mintha direkt provokálnának egy jó kis rendkívüli állapot bevezettetése érdekében.
Még szerencse, hogy a magyar társadalmice lusta is, buta is, önző is.
De hirtelen haragú is.
Majd meglátjuk.

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Attila írta...

Üdv!

Mesélhetném saját "élményeimet" az állami egészségügy várólistákkal teletűzdelt sötét erdőjével. Többféle vizsgálatot kellett megcsináltatnom. Mit mondjak? Nem ilyen élményekre vágytam! Átlagosan 2 hónap várakozás. Csendesen viseltem sorsomat, amit ez az aljas rendszer rám rótt. Mert a NER lovagok ezt jól kitalálták. Akkor pöccentem be, amikor egy spéci UH vizsgálatra kellett volna mennem egy lerohasztott budai kórházba. Azt már tudtam, hogy személyesen nem érdemes odamenni, a telefon lényegesen olcsóbb és gyorsabb. Hipp-hopp, alig 4 hónap múlva már fogadnak is. Ez egy kb. 36 milliós gép, az egész országban 4 db van. Net-re fel! Ott találtam több magánrendelőt. A küldő kórházhoz legközelebb levőben 2 nap múlva megcsinálták.
Van néhány konklúzió az esettel kapcsolatban.
1. Két NER tag polgármester eu-s pénzből épített magának házikót potom 110
millióból. Ez kb. 3 gép ára.
2. Részlegesen tehermentesíti az állami egészségügyet, átterelve a
betegeket magánrendelésre.
3. Itt az egészségügyben tevékenykedő orvosok dolgoznak, nyilván megfelelő
mellékjövedelemért. Feltehetőleg nem fognak külföldre menni, ha itthon
is megtalálják a számításukat.
4. Piti összegnek mondható az a 36 millió, ahhoz képest, hogy pl. Topolyán
3 milliárdért építettünk stadiont egy másodosztályú focicsapatnak. Ez
csak egy példa, sorolhatnám napestig.

A nép egy része birka, a másik része nem is tudom mi.
Kertész Ákosnak nagyon is igaza volt, mehetett Kanadába családostul az életveszélyes fenyegetések miatt.

Végigjárhatná az utamat néhány titkolt Fidesz imádó!

Elnézést hosszúra sikerült, nem tudtam rövidebbre fogni!

Attila

Attila írta...

Van pozitív tapasztalatom is. A HM II-es kórházában nagyon jól mennek a dolgok. Mondhatnám katonásan. :-)
Sztem ez csak kivétel a szabály alól.

Attila

nemóvatos írta...

Sajnálattal olvastam Erzsébet Kovács sorosozós bizodalmát istenben és a félreálló munkásemberben.

Villon írta...

Erzsebet..
Ki az a ven szaros?
Tudod hogy a sunyi ember milyen utalatos?

Attila írta...

Ajajaj!

Véletlenül töröltem bejegyzésemet a NER sunyiságáról az egészségügyben. Bocsi! továbbra is fenntartok mindent amit abban írtam.

Attila

figyelő írta...

Pupu, Caligula nem volt őrült.
Azért nevezte ki konzulnak a lovát, hogy a birka rómaiaknak a pofájába vágja, még ezt is megtehetem veletek.
Jogutódja: Orbán.

pleinair írta...

Attila,

Az én a tiédnél is cifrább élménnyel dicsekedhetek.
A kistarcsai kórház szintén két hónapra adott időpontot egy pajzsmirigy rákszűréssel kapcsolatban. Az időpont arra vonatkozott, mikor kérhetem az újabb időpontot a citológiai mintavétel időpontjának kéréséhez. Az adott időpontban kértem a vizsgálat időpontjára vonatkozó időpontot, de újra az időpontkérés időpontját adták meg, ami megint két hónap csúszást jelentett. Harmadszor ugyanezt játszotta el a kórház, megint az időpont kérés időpontját adták meg. Ekkor aztán kitört belőlem a vadállat. Az ügyintéző nő sírva mentegetőzött, hogy nem ő tehet róla...

Kovács Erzsébet írta...

figyelőnek:igazad van.
Sőt, már túl is tett rajta.
Csodálom, hogy senkinek nem tűnt fel ez a mérhetetlenül nagy aranytömb beruházás.
Én nem vagyok Igazságügyi szakértő, de azért elgondolkoztam rajta, vajon egy Népi Ellenőr csapat milyen véleményre jutna, ha megreszelgetnék egy kicsit, netán más fémvizsgálati módszerrel ellenőriznék az anyagot....
Lehet, hogy 30 évig titkos lenne az is.
Nem e trombitaréz a közepe, az árát meg megfújták...
A beletörődés mindenbe már olyan fokú, hogy az egy ló kinevezését túllépi, több szamár is van itt már...sőt mi több, ökör is.Több csordányi.

Attila írta...

Rakoncátlankodott a gépem, mégsem törölt.

KOVÁCS ERZSÉBETNEK!

Nem az első alkalom, hogy utólag törlöd a megjegyzésed. Ennek mi értelme? Ahogy azt illik, az abban leírtakat vállald egyenes módon, ha az a célod, hogy égesd magad a burkolt fideszes propagandával, akkor rajta, folytasd! A százas szög már rég kibujt a zsákból! Várhatjuk a patkószeget is?

Attila

Kovács Erzsébet írta...

Attila:
Imádom a neved,mert eddig klassz emberek voltak, akikkel találkoztam, és ezt a keresztnevet kapták.
Te egy kicsit elütsz az átlagtól, mert Neked, ha meglátod a nevem,kiakad a tűd,mint a régi lemezjátszókon,csak egy barázdába szántasz,de azt jó mélyen.Fogd már föl, és nem vagyok fideszes, de amit jól csinálnak, azt jól csinálják.Azt is megmondom,mi helyett mit kéne.Ma is közöltem a képviselővel, hogy az emberekkel és a kórházakkal kéne már többet törődni,meg hogy a képviselőket időszakos elme vizsgálatra küldeni, hogy ne szavazzanak meg olyan dolgokat,ami a népnek nem jó.Például olyan képviselők vannak, akik nem az emberek érdekeit képviselik, hanem saját magukat, és egymást nyírják ki a baloldaliak és a jobboldaliak.Mi lenne , ha valami nagy baj történne az országban. ha minden képviselő csak a nagyobb bevétel, busásabb képviselői kiegészítés reményében cserélgetné naponta a párttagságát, mint rendes ember a gatyáját.Egy kicsit elgaloppírozták itt már egypáran magukat, a pamplónai bikafuttatáshoz hasonló izgalmakat él át a nép, már megint melyik képviselőt lökik le a székről,és egyéb háttérmanipulációkról meg nem is tud a jónép, csak érzi, hogy valami baj van a nagy csönd mögött.
Ha a józan ész pártján állsz, akkor kiakasztod a gramafonod tűjét ebből a barázdából.Mert társalogni nem csak az azonos véleményen lévők szoktak fejlettebb európai országokban, hanem azok is, akik nem azonosan látnak bizonyos dolgokat.Ez itt egy vének tanácsa is lehetne, az ókori görögök mintájára, de hát ugye az sem volt azért teljesen oké, mert ott önként kellett a hegyre felmászni, no nem túristaként, hanem meghalás céljából.Itt elég ha bekerülsz az elfekvőbe, busás pénzért,megtudod, hol lakik a jóisten.Mindőnkre egy szög vár, kire a koporsószög,kire az urnalezáró szög,de ezt hagyjuk az örökösök gondjának.
Addig meg okos emberek módjára gondoljuk át, mitől lenne szebb az életünk.
Őszinte barátsággal:Emami

1970 írta...

"Az időpont arra vonatkozott, mikor kérhetem az újabb időpontot a citológiai mintavétel időpontjának kéréséhez. Az adott időpontban kértem a vizsgálat időpontjára vonatkozó időpontot, de újra az időpontkérés időpontját adták meg, ami megint két hónap csúszást jelentett."

Kedves pleinair!

Időpontot kell kérni a vizsgálat időpontjának kérésére??? Vagyis: bemész, és időpontot kérsz arra, amikor a citológiai vizsgálat időpontját kérheted??? Mindezt rákszűrés esetében?
Nem csodálom, hogy kitört belőled a vadállat...

góbé írta...


Végre talán valami mozdult: https://24.hu/belfold/2018/10/22/hajlektalansag-jogszabaly-peticio/
Sokadszor megcsinálták: egy törvényt, vagy a tervezetét elmeszelte vagy a kúria, vagy az alkotmánybiróság, hát berakták a 'zalaptákolmányukba', hogy senki ne férhessen hozzá. Ez pedig pont ugyanaz!

Valami nagy gebasz van, ha már a sokszor leirt, dehonesztált ügyvéd-seregnek is túlontúl büdös, csipi a szemét a módszer !
Kotonszökevényünkön meg miért is csodálkozunk? Megmondta !: "...Szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk balekok. A választás után elégtételt veszünk, erkölcsit, politikait, jogit..."
Ippen azt csinálja, megfüszerezve a lakástakarékkal, az ingyenes alap-ellátás megszüntetésével, az Országos Birói Tanács ellehetetlenitésével...stb....stb...

Plenair! NyúTiborc! és sokan mások, akik szerint én/mi amortizáljuk "pártjainkat" ! Nekik miért nincs egy szavuk sem ?!? Kiszámolták tán, hogy több szavazatot visz mint amennyit hoz az ellenállás ? Ártana a pártnak ? Avagy mi a túró van ??? Felfogjátok végre, hogy én ilyen "képviseletből" nem kérek !!!


Attila írta...

Sok beszédnek híg a leve!

Attila

1970 írta...

Kedves Attila!

Csak egy kiegészítés:
Sok beszédnek sok az alja
vagy
Olcsó húsnak híg a leve

Szerintem az előbbire gondoltál.

Attila írta...

Kedves 1970!

Kicsit kifordítottam, mert úgy véltem megint jött a bő lére eresztett duma.
És megint nem kaptam választ a miértre. Ezt már kezdem szokni. :)
Nincs kifogásom, ha nem egyezik a véleményünk, de akkor sem értem miért kellet törölni.

Attila

nemóvatos írta...

Erzsikének: (mint Plenair a citológián):

Ismeri valaki azt a hiteles személy, aki látta azt a hiteles személyt, aki látta azt a hiteles...... aki látta Matolcsi aranyát, ami elvesztette arany, de még réz jellegét és puszta létét is.

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Attila írta...

Ajjajjjjjajjjj!

Már megint, és megint!

Attila