2020. április 22., szerda

HOGYAN TOVÁBB...

Most, hogy Nagyurunk parancsot adott a vírusnak a május harmadikai tetőzésre, a bátrabbakban azonnal felmerülhet a kérdés: hogyan tovább?
Jó, negyedikén érettségi, még két kikötő vissza nem térítendő állami támogatásból Lőrinc barátnak a Balatonon, esetleg egy mesterséges sziget kaszinóval a tómederben, idáig tiszta.
Csak ez a pármillió szerencsétlen még itt van, a kórházkiürítés pedig annyira kisipari, Himmler csalódottan csóválná a fejét...
Az nyilvánvaló, hogy nem lehet belelépni kétszer ugyanabba a folyóba, így aztán kiesnek a migráncsok, a cigányok, a rabok, a tányérsapka-vírus.
A zsidók pedig határeset, lévén, hogy a tapasztalat azt mutatja, hogy ők többször felhasználható elemei a népriogatásnak, némi kis átdizájnolás után újra és újra felhasználhatók.
Legfeljebb új nevet kapnak - legyen ez mondjuk "háttérhatalom", továbbá új vádakkal kell ellátni őket (pl. nem elisszák a drága magyar édesvizet, hanem eleszik a marhapörköltet nokedlival, a vérvád helyett lehetne esetleg a mangalicák megmérgezésével vádolni őket...) - így aztán az értelmes magyarember életének új célt lehet adni - magas költséghatékonysággal. 
Olvasom az optimista jövendölést, hogy a válság után felvirágzik nemzetünk, a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez, minden éhenhalni készülő kisgyereket Mercedessel visznek megenni az iskolai alamizsna-ebédet - szóval mi leszünk Ázsi Európa legboldogabb nemzete!

Komolyra fordítva a szót, milyen állapotban kezdjük majd az új korszakot?
Nincs sok okunk az örömre.
A nemzet megosztott, a gyűlölködés és az intolerancia mára a társadalom jellemző magatartásává vált, az emberek türelmetlenek, egyre agresszívabb a viselkedésük, a problémák megoldásának módja egyre inkább a fizikai erőszak.
A társadalom egyre kevésbé gondoskodik gyermekeiről és az idősekről, újból megjelent a gyermekéhezés és idős emberek halnak meg fűtetlen lakásaikban telente.
Márpedig egy társadalmat az jellemez leghitelesebben, ahogy a gyerekekkel. öregekkel. betegekkel  elesettekkel bánik - hát büszkék éppen nem lehetünk.
Gyakorlatilag sikerült felszámolni a társadalmi szolidaritást, a különféle kollektívákat.
A társadalom atomjaira esett szét és mindenki - tisztelet a kivételnek -  csak a saját érdekében csíp, rúg, harap - kaparj kurta, neked is jut - vagy nem.
Az önző szemlélet remekül megfelel a társadalom fosztogatóinak.
Az emberek jelentős része úgy gondolkodik, hogy ameddig az ő személyes túlélési stratégiája működik, addig azzal se törődik, ha lelopják a fejéről a hajat, ha a neki szánt pénzből a miniszterelnök lánya tizenkétmilliós karórát hord.
Ha jut számára csirkefarhát, akkor minden rendben van.
Azt is rendben levőnek találja, hogy ma már mindenről az ő feje felett, megkérdezése nélkül döntenek, rezignáltan állapítja meg, hogy neki már nem lesz nyugdíja, emellett lelkesen és ostobán azt hajtogatja, hogy őt nem érdekli a politika.
Láthatólag nem érti, hogy a politika az maga a közélet, és hogy az ő személye sorsa milyen lesz, az a közélet minőségétől függ - képviseli-e valaki az ő érdekeit is az ország vezetésében.

Na, most érdekes helyzet alakul ki, hiszen még egy-két hónap, és egyre több és több ember veszíti el a jövedelmét, és miután tartalékai nincsenek, eljön az a pont, mikor komoly tömegeknek nem jut pénze nemhogy villanyszámlára, de a napi betevőre sem.
A hatalom álláspontja az, hogy a társadalom munkaalapú, aki nem dolgozik, az ne is egyék, csak az a baj, hogy itt munkahelyek szűnnek meg, és egyáltalán nem biztos, hogy helyettük új munkahelyek fognak születni, és ha mégis, akkor azok a gazdaság szürke és fekete zónájának szereplői lesznek.
Komoly gond lesz ez, mert akinek enni kell adnia a kölykének, azt hiába biztatja majd imádkozásra a miniszternek kinevezett leépült elmebeteg, annak hiába bizonygatja a kuszaszemű idióta, hogy milyen jól él, sőt, még a Nemzet Félesze is hiába mondja majd, hogy jönnek a biciklisták megtámadni az országot - az éhség felülírja a félelmet és a lojalitást is.
Főleg, ha közben valami csoda folytán a gyárilag nehéz felfogású magyarember rájön, hogy a vissza nem térítendő támogatások is munka nélkül szerzett jövedelmek, a viakolorra váltott gigantikus pénzek pedig olyanok, mint amit a szélbe szórtak.
Haszna számára szinte semmi, legfeljebb örülhet a NER-lovagok gyarapodásának.
A társadalmi feszültségeket kezelni kell, a halottakat össze kell szedni, és valamiféle megélhetést kell adni a tömegeknek,  ami nem lesz egyszerű, különösen, ha a külföldön dolgozók egy része mazochizmusból, kalandvágyból vagy kényszerből hazatér.

A gazdaság nálunk nem arról nevezetes, hogy diverzifikált lenne, van az autóipar, meg van az autóipar, aztán itt van még ugye az autóipar is.
Egy autóipari válság egy perc alatt nyomorba tudja taszítani Magyarországot, amit a mezőgazdaságunk dicsőséges lezüllesztése után nemigen tud kompenzálni semmi.
A magyar szakemberek java külföldön él, a vállalkozó szellemű fiatalok jelentős része is, itthon meg maradtak azok, akik Parragh kedvencei: az összeszerelőüzemek betanított munkásai.
Innováció gyakorlatilag nincs, tőke csak Orbán kezében van, de annak java is már - vélhetőleg - külföldön, valamelyik adóparadicsomban vagy keleti kiskirályságban fial a Nemzet Hörcsögének.
Hogy aztán a multinacionális cégek látnak-e jó befektetési lehetőséget az országban? Ki tudja.
Mindenesetre a tőkehiány miatt tönkrement, de életképes vállalkozásoknak lesz új gazdájuk, olyan, akinek lesz pénze felvásárolni ezeket erősen csökkentett áron, melyeket jelenlegi gazdájuk el akar majd adni - mindenáron.
Egy elöregedő társadalom folytat majd életbenmaradásáért küzdelmet, miközben gátlástalanul fosztogatják, elinflálva utolsó forintjait is.
A nyugdíjas csodálkozva lesi majd, hogy szeretett Viktorja nemigen törődik azzal, hogy napról-napra rosszabbul él, hogy retteg a téltől, a hidegtől, hogy a nyugdíja elveszíti az értékét, hogy a társadalmat a vírus kapcsán ellene hergelték, mondván, hogy ő az oka a társadalom megbénulásának, jóllehet ő nem ok, hanem áldozat.


A helyzet azt kívánná, hogy felkészült egészségüggyel próbáljuk enyhíteni a folyamatok következményeit, de a magyar egészségügy mai állapotában egyre alkalmatlanabb arra, hogy megfeleljen az aktuális kihívásoknak.
Persze a kormányzat megpróbálhatja megtanítani bokacsattogtatásra az egészségügy szereplőit, megpróbálhatja visszahozni az idősebb orvosokat a pályára, de nem biztos, hogy sikerülni fog.
A Fidesz tíz éven keresztül arra játszott, hogy az állami egészségügyet ellehetetlenítse, és a fizetőképes keresletet átirányítsa a magánszférába, ahol már az ő embereik vannak pozícióban, azt ő embereik üzemeltetik magánszférában a képalkotó eljárások jelentős részét, a kezükben van a laboratóriumok nem elhanyagolható hányada, és egyre inkább haladunk az állami ellátás szűkítése felé.
Ez azért is várható, mert az alapellátás orvosai, a háziorvosok, gyermekorvosok többsége kiöregszik, és már harminc éve nem tudni, hogy az egészségügyi ellátást milyen modell szerint kívánja megoldani a társadalom.
Az nyilvánvaló, hogy nincs szükség a jelenlegi ágyszámra, kevesebben is el lehetne látni a betegeket, persze ehhez a korrekt szakmai protokollokon túl megfelelő felszereltségre és az állami ellátásban dolgozó orvosok, egészségügyi dolgozók magánszférának megfelelő bérezésére lenne szükség.
Emellett magas szintű szociális ellátással kellene ennek párosulni, merthogy az egészségügy és a szociális ellátás egymás nélkül nem létezhet.
Utoljára errefelé erről a szféráról Molnár Lajosnak volt használható és a társadalmi igazságosságnak valamilyen mértékben megfelelő víziója, ki is nyírta szegényt a Fidesz és az orvosbárók gyümölcsöző együttműködése, mely a mai napig tart...

Ki tudja, mit hoz a holnap külpolitikailag?
Az biztosnak látszik, hogy Orbán ki akarja csavarni az utolsó petákot is az Unióból, mielőtt kivezetné az országot Kelet felé miközben mindent megtesz azért, nehogy az Unió  hatékony lehessen.
Hogy hová vezet ez a mentalitás, az rajtunk is múlik, mindenesetre a félelem - és így a vírustól való félelem is a bezárkózásra serkenti az államokat.
A történet másik oldala viszont a globalizáció, mely megmutatja, hogy együttműködés nélkül senki sem versenyképes a világpiacon.
Persze ez ellentétes a diktátorok érdekeivel, akik úgy vannak ezzel, mint amikor Arisztid megtanulta, mi az a szülési fájdalom, majd a folyamat végén boldogan csókolgatta a világra hozott sárgabarackot, mondván: kicsi is vagy, sz@ros is vagy, de az enyém vagy!
Orbán megmutatta, hogy valódi munka és teljesítmény nélkül is be lehet kerülni a dollár-milliárdosok klubjába, már persze, ha az emberek egymás ellen uszítását nem tekintjük munkának, az ország végletes lezüllesztését nem tekintjük teljesítménynek.

Talán az egyetlen terület, ahol a vírus pozitív változást hozhat: az oktatás, mely ezer sebből vérzik, de legalább megmutatta, hogy nem tud ez a kormányzat annyira bornírt lenni, hogy a végtelenül kizsigerelt és tönkretett pedagógusok ne tudnák ezt valamelyest ellensúlyozni.
Ha végre a pedagógusok megtanulnának összefogni, nagy siker lenne...


Nehéz időszak vár az országra, az emberekre, remélhetőleg józanodást fog hozni, és eljön az az idő, mikor végre együtt tudunk nevetni a fidesz-hívő meteorológuson - egy normális országban...

:O)))

43 megjegyzés:

Katsa írta...

Hm.
Sehogy.
A mi országunkat mimagyarok/milúzerek lakjuk.
30 évvel ezelőtt hittük/reméltük, hogy végre megszabadultunk elnyomóinktól akik miatt Magyarország nem tudta utolérni az annyira irigyelt Ausztriát.
És akkor szembe jött(pofán vágott) a nyers/rideg valóság, szembesített bennünk azzal, hogy mekkora lúzerek vagyunk.
Mátyás király óta mindig a gonosz ellenségre mutogattunk, hol osztrákokra, hol törökökre, majd a németekre és ha még ez sem volt elég, akkor jöttek az oroszok akik miatt mi a tehetséges nép nem tudtunk felzárkózni az annyira irigyelt nyugathoz.
Mit ad Isten? Hát ölünkbe hullott az annyira vágyott és irigyelt szabadság.
Az eltelt 30 év megmutatta nekünk, hogy mekkora pancser ország vagyunk. A nagy háború után romba-dőlt országunkat nekiálltunk és felépítettük. Büszkék voltunk eredményünkre. Büszkék voltunk arra, hogy az oroszok által összekalapált birodalomban mi értük el a legnagyobb életszínvonalat, mi voltunk legközelebb az annyira irigyelt osztrákokhoz. És jött a csoda, összedőlt a szoci tábor, kinyíltak a határok. Hittük, hogy mi majd megmutatjuk a világnak milyen okos szép dolgos nép vagyunk és pár év alatt behozzuk/ledolgozzuk hátrányunkat. Hát nem. Nemhogy nem dolgoztuk le hátrányunk, hanem még inkább lemaradtunk.
Most nincs kire mutogatni. Nem mondhatjuk, hogy az oroszok meg a szocializmus. Nem lehet ujjal mutogatni a labancokra/németekre, mondván ti miattatok vagyunk ilyen szerencsétlenek.
Nem. Mi magyarok saját tehetségünknek köszönhetjük azt amit és ahol. Mert hagytuk az elsíbolt vagyont, az elherdált gazdaságunkat az elbaltázott életünket.
Igen.
Az elmúlt 30 évet magunknak köszönhetjük.
A kormányokat.
Az elkótyavetyélt vagyonunkat, Tönkretett életünket.
És igen, a Mostani Kormányunkat Is. Orbánnal meg Fideszével együtt.
Hogy miért?
Mert mi született Lúzerek Vagyunk.
Megérdemeljük.

Bubu64 írta...

Kedves Pupu!
Én nem vagyok optimista, reménykedni lehet, de minek? Az egyszerű magyar ember, "aki nem politizál", nem látja át, hogy mindenről a kormány és slepje tehet. Ergo, ha éhezik, a szomszédot fogja szidni, akinek van még mit enni és tud fűteni. Hova fog menni, hogy elvegye a fáját, a kamrájából az ételét, a 80 éves szomszédhoz, aki védekezésre képtelen. Orbánék messze vannak, a gazdag földesurak jól védik a birtokot, nincs más választás. Lesz itt még olyan megélhetési bűnözés, hogy ihaj. De majd Pintér 2 hét alatt rendet tesz. Hö-hö.

lorinczy írta...

Nem tetszik! Az nem tetszik,hogy betüről-betüre igaz.

talalom írta...

Na, Pupukám, kihúzod még Te is a gyufát Molnár Lajos emlegetése miatt! Elkeseredettebb perceimben - és ezek egyre gyakoribbak - nem értem, hogyan képes magyarember egészen az öngyilkosságig hazudozni - önmagának. (Biztos más nemzeteknél is van efféle, de azért sírjon az ő anyukájuk.) Képes lelkesen föladni a szabadságát, átadni mindenét annak, aki egy-egy ilyen hazugságot fölcicomáz - pláne nemzeti trikolórral -, sőt azt erényként tünteti föl. Kettő az ilyenekből - erre épül a ner nagy része.
Az egészség nem üzlet! Na ja, - neked! Majd én megmondom, kinek jár akár fejátültetés is, és azt ki végezheti el. Te meg dögölj meg nyugodtan a vakbélirritációdban valamelyik ispotályban, ahol majdnem ingyér' dolgozik orvos, ápoló - érhető hát, ha nincs ideje mindenki után kezet mosni. Miközben a 200 éve használt szikével muszáj akkora lukat ütni a hasadba, amelyiken nyugodtan közlekedhet mindeféle baci, meg baktérium. Netán szemfüles vírus. Persze, hiszen lézervágó, laporoszkóp nem juthat mindenhová: hát az egészség nem üzlet!
Mer'hogy nehogy megjelenjen már a bűnös profit bárhol is!
Profitot kell mondani, az ördögi - a nyereség jobban cseng a magyar fülben - pláne, ha ő zsebelheti be!
Mer' a MAGYAR minden nyereséget megérdemel! Az orvos, az ápoló - meg a tanár, színész, úságíró, nopláne politikus - dolgozzon hivatástudatból: erre esküdött föl! Megfizethetetlen a munkája - törölgeti a szemét a közhelyember, ne is sértsük meg azzal a csúnya pénzzel!
Bezzeg, ha a "világhírű" magyar munkáról van szó! Ja, hogy ereszt a varrat a hegesztésen? Dehát mit várnak ennyi pénzért? Hogy zárlatos a tekercs? Sértés: Kandó Kálmán hazájában???! Görbe a varrás a fazonon? Mit kényeskednek?! Alig látszik! Különben is, Marikának rossz napja volt: felrobbant a pálinkafőző. Fuccs az ünnepi forgalomnak a nyárikonyhában. Egy dolgozónak nem lehet rossz napja?!
Drága Hofi, mennyit mulattunk melósbarát életképein! Csakhát azok mindig a MÁSIK melósról (focistáról, adminisztrátorról) szóltak.
Miurunk meg is mondja, bátran, a szemünkbe! Szabadságszeretők vagyunk, zseniálisak, szorgalmasak!(Szépek is, csak arról nem beszélünk: mert szerények is vagyunk.) Megérdemli hát azt a párezer milliárdocskát ez az őszinte, egyenes ember.

1970 írta...

"30 évvel ezelőtt hittük/reméltük, hogy végre megszabadultunk elnyomóinktól akik miatt Magyarország nem tudta utolérni az annyira irigyelt Ausztriát."

Kedves Katsa!

Én tudom, hogy kellemes dolog volt ennek a butaságnak a pocsolyájában dagonyázni (erre jól rámutattál, meg azért a rendszerváltás politikai elitje rendesen rá is játszott erre a dologra), de a tények elég makacs dolgok, így az a helyzet, hogy az ominózus felzárkózást történetesen éppen az a bizonyos "mocskosrohadtkomenistabolsevista" rendszer hozta el.
Íme:

http://artnera.blogspot.com/2015/02/800x600-normal-0-21-false-false-false.html

És, hogy mi is történt az elmúlt 30 évben?
Néhány adalék, érdemes olvasgatni:

http://muon.hu/volt-egyszer-egy-cukorgyar/
http://dialektika.hu/wp-content/uploads/2019/11/rendszervaltozas_ff_vegleges_isbn.pdf

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!

Egyáltalán nem vagy írígylésreméltó helyzetben.
Ennyi megkeseredett köpködő ember nincs egyik béketáborban sem,mint itt.A kevésbé kedves levelezőpartnerek ecetet lehelnek,mint a konzervgyár savanyító üzemének dolgozói műszakváltás után.
Talán a magyar embereket nem kellene amblokk a fenti beíróknak a színtjére rondítani.
Mindezeken túl nagy érdelkődéssel olvasnán azoknak a baloldali honfitársak véleményét, akik Soros Gyuribácsi "emlőjén"lógnak, mit szólnak az elmeroggyant ötlethez,miszerint az EU olyan kölcsönt juttasson a tagoknak,ami sose jár le,mig a világ világ,csak a kamatot kell fizetni,mig felkel a Nap az idők végezetéig.
Ebból is látszik hogy a Soros milyen egy vén marha.ha azt hiszi, normális nép önként egy olyan igavonó barom igáját a nyakába veszi, amiből aztán soha ki nem húzhatja a nyakát.
Én egész életemben Számviteli területen dolgoztam, bank- deviza ügyintéző végzettségem is van.Mindekez által a nemzetközi pénzpiac területéről is vannak érintőleges pénzügyi ismereteim.
Tételesen ismerem a magyar Számviteli Törvény passzusait.A normális ember hétköznapi gondolkodását követve elképesztőnek tartom, hogy az EU ilyen barom ember ilyen őrült javaslatát egyáltalán vita tárgyává tegye.Mert hát igen, vannak hülyék, őrültek, virtigli csalók.Nincs mit tenni-De azért talán nem kellene egész Európának egyszerre meghülyülni, a vén pénzeszsák elmeháborodott pénzéhes rabszolgájává válni.

Mit keresünk mi ebben az EU-ban?
Kell ez nekünk?
Mert kétség nem fér hozzá, ez az EU halála lesz,mert az országok mint a szülők halála után a gonosz gyerekek egymást fogják kicsinálni az aranyért....

Felhívnám a köpködőkórus minden oktávján pengetőket, hogy vegyenek egy nagy lélegzetet...
Vegyék már észre,hogy a baloldal vesztét ez a veszett vén marha fogja okozni...

Miért?
Mert nem a munka, az erkölcs, a kölcsönösség, a rend a fegyelem, a nemzethez való hűség, a bajtársiasság vezeti a céljaiban...

Hanem a MAMMON, a PÉNZ mérhetelen imádata, a vén gekkó csak figyel hol helyezheti el a mételyét, hol rondíthat bele az emberek szép életébe, ami 2000 éve EURÓPA...

És az EU-ban ezt képesek bekapni tövig...mert szükségük van az euróra....

Kell-e nekünk ez az Európa?

talalom írta...

Hááát, a KE-knek, akik kizárólag a pízt, pízt értik Európából, tényleg nem fog hiányozni. Mellesleg Európa, mint földrajzi név eddigi ismereteink szerint a homéroszi himuszokban fordul elő legkorábban: 2500 évvel ezelőtt.

DarthVader írta...

Erzsébet, drága, ha ollan képezett pénzügyileg, akkor megkérdezném: ha kap 1 millió forint kölcsönt évi 2% kamatra, és évi 20 000 forint kamatot kell fizetnie az idők végeztéig, évi másfél % infláció mellett, akkor mennyi ideig kellene fizetnie a kamatokat, hogy a tőke menyiségét elérje reálértéken? Mert ahogy számoltam, gyakorlatilag a tőke értéke soha nem lenne visszafizetve. Akármennyit fizetne, mindenféleképpen jól járna. (50 év múlva is 20 000 Ft-ot kellene fizetnie évente, bár lehet, hogy akkor ez már amúgy csak 10 tojás ára lenne)

Soros 0.5% kamattal számolt, az eurozóna inflációja most 1% fölött van. Az Euro-kötvények kamata jelenleg minimálisan alacsonyabb, de nem lesz ez mindig igy.
Van egy olyan érzésem, hogy kiskegyed mégsem igazán ért a számvitelhez. Vagy, ami még rosszabb, olyanhoz szól hozzá, amit nem olvasott el, csak fél füllel hallott.

stirlitz írta...

érdekes böbe az adatlapja szerint személyzeti hiéna ne sirj bözsi
nyomtatják kifelé pénzt nagy tételben:
https://edition.cnn.com/2020/03/18/economy/ecb-bailout/index.html

hamarosan nyügdij szart se fog érni bizony ám lehet majd vityahoz járulni krumpliért

ja igen vitya felvet piacról 2 millárd eurót + 1000 milládrdot kínai vasútra kevesebb mint 2 hét alatt.
Gondolom inyen adják ja igen kötvény lejárata min 10 év szembe gyuri ötletével amit bármikor vissza lehet majd adni

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200423/varga-mihaly-eredmenyes-volt-a-magyar-eurokotveny-kibocsatas-427978?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Kovács Erzsébet írta...

A lényeg megfogalmazódott, "....de ez nem lesz mindig így."
Láttál-e már olyan spekulánst, aki egy bolton nem nyerni, hanem veszíteni akart?...


...és már volt olyan, hogy a hódítóknak üveggyöngyökért adták át a földjeiket az indiánok....

...és ha már kötésig a Soros adósai leszünk, ugyan ki mondhatja meg, hogy aztán ide egy szál hottentotta be nem teszi lábát, de nem is fizetünk egy kanyit se a migránsok túrizmusáért...

Ez egy nagyon kényes dolog, talán nem kéne elkapkodni, ez egy

szar ügy...

Mindegy minek nevezed, ez Európa árendába adása cakk pakk,emberestül.

Míg élsz.

góbé írta...


Üdv DartvVader !

Amit a 22.32-bejegyeztél, azt sem fogja érteni, és nem csupán azért, mert nem is akarja.
Próbálkozom...

Erzsikém ! Bujj elő a fa mögül, és látni fogod az erdőt !!! Hidd el, egy élmény lesz neked.

Soros, azt a bizonyos DarthVader által jelzett 1 milliót 0,5% adná neked. A tőkével nem kell foglalkoznod, csak a kamatokat kell fizetned életed végéig. Ezért hivják örökjáradék kötvénynek !!

Számoljunk együtt ! Az 1 millió 0,5%-a, 5.000.-Ft. Évente ! Ahhoz hogy a teljes összeget visszafizesd, kettőszáz évig kellene élned !!! Fogod ???

Tudod, kedvenc minielnököd azért toporzékol, mert pár hete épphogy leszedett az önkormányzatokról pár-milliárdot, rendesen megszivatva őket, errefel Soros megdobta Budapestet 1 millió euróval.
Mostmeg jön ezzel a örökjáradék-kötvénnyel... Holott ő, -o1g- akarja a hazát megmenteni, megvédeni ! ( mint tette a magányugdij-pénztári vagyonnal )

A minap ezért bocsátottak ki gondolom 2 milliárd eurónyi kötvényt (720ezer-millió, persze nem 0,5% kamatra), amit viszont lejáratkor bizony vissza kell fizetni! Neked, meg nekem, meg ennek sok ecetes lehelletünek, még PuPunak is...meg az összes magyarnak.
Ebből rád, lejáratkor úgy 150ezer jut...

Nekem inkább a Soros által javasolt manőver jön be, amit nem is ő talált ki. Többek között Napoleon is használta...


KZs írta...

Kedves Erzsébet!
Ha valóban kíváncsi vagy egy baloldali véleményre a Soros ötletről: nem eredeti, de ügyes és alkalmasnak látszó rendszerhű megoldás. Az örökjáradék-kötvényt az angolok találták ki -perpetual bond -a napóleoni háborúk és pl az első világháború kiadásainak finanszírozására is használták.
A kétszintű résztartalékos bankrendszerben gyakorlatilag analóg hitelezési gyakorlat folyik évtizedek óta, bizonyos céges hiteleket sosem kell megadni valójában, mármint amíg a Bank úgy ítéli meg, hogy a cég képes lenne megadni, csak a kamatokat kell fizetni. A banknak ugyanis nincs pénze, csak jogosítványai vannak, szabályzó szerepe az erőforrásokhoz való hozzáférésben és ezért a szabályzó tevékenységért járó jövedelme a „kamat”.
Persze a bankokban is csak emberek ülnek.. :)
Pénzügyi tanulmányaim során az egyik legnehezebben megérthető dolog az volt, hogy hogy is van az, hogy ha a pénz bekerül a bankba, akkor eltűnik / megszűnik a pénz?
A Pénz meg amúgy mindig adósság útján keletkezik, a te kezedben lévő Pénz MINDIG valaki másnak az adóssága, a tökéletlen csere bizonyítéka, egy követelés, vagy adóslevél. A zsenialitás benne a korlátlan forgathatóság. Ha a csere tökéletes, nincs a rendszerben Pénz.
Én sohasem dolgoztam számviteli területen, szavatartó ember vagyok, anno a számviteli szigorlatom előtt megígértem a profnak, hogy soha főkönyv közelébe nem megyek, csak hagyjon engem élni :), de az uram volt egy darabig főkönyvelő, és vannak időnként csörtéink kettős könyvelés ügyben, szerinte az emberi elme egyik legnagyobb találmánya. Jelzem szerintem is, csak nem azért, amiért ő- és általában gondolják. Mert ha azt akarod tudni, hogy mid van, elég, ha megtapogatod a zsebedet, ha meg azt, hogy senki ne tudja mid van: használd a kettős könyvelést :)
Nem akarlak megbántani, de nem nagyon jellemző a könyvelőkre a rendszerszintű gondolkodás..
Hogy mit keresünk az EU-ban?
Elmondom Neked: Vagyunk páran ezen a bolygón tudatosan, vagy tudattalanul „baloldaliak”, amennyiben a baloldaliságon azt értjük ami: a haladást, az alkalmazkodást a változó körülményekhez, felelősséget a jövőért, hitet a szabad akaratban – az arisztotelészi megfogalmazás szerint - hogy ezt a bolygót nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Valljuk, hogy emberek vagyunk, azaz földlakók, hogy határok csak a fejünkben léteznek, a valóságban nincsenek, hogy minden embernek azonos joga van mindahhoz a jóhoz, amit ez a bolygó adni tud, függetlenül attól, hogy melyik pontján milyen bőrszínnel, szüleinek milyen csökevényekkel a fejében látta meg a napvilágot.
Nos, az e felé az állapothoz vezető út egyik fontos állomása az EU...

Attila írta...

Üdv!

Falra hányt borsó! akárcsak a soha többet ide!

Attila

Kovács Erzsébet írta...

Kedves KZS!
Gratulálok, nagyon jó professzorod volt,érdemes felidézned s mondatait,manapság is.
Rengszergazda tanulmányokat is folytattam és az utoslsó munkahelyem a BM Igazgatásrendészeti Osztályán volt.És szoktam Bírósági HATÁROZATOKAT IS OLVASNI, mivel éveken keresztül Munkaügyi Döntőbizottsági Elnök is voltam.És egy kicsit szétnézek a paragrafusok erdejében.Van mit.
Mindenesetre az tudom ajánlani minden Piroskának, Jancsinak ésa Juliskának, ne higyjen az erőben kóborló lomposfarkú ordasnak.Már több országban nemkívánatos személy,már az angoloknál sem, pedig őróluk aztán még Te se állíthatnád, hogy hülyegyerekek.

Itt tulajdonképpen egy hatalom vásárlása folyik.Be akarja vásárolni magát az Istenek sorába,aztán az lesz amit Ő akar.Elég sokan hazaáruló módon lementek már kutyába,smitőbb ülebként ültek a fotelja karfájára,hagyták méretes valaguk ölelgetését is, egy Európa Királynője cím vágyálmának beteljesülése okán.
De ez egyéni jellemhiba.
Engem az ország nemzeti függetlensége izgat,mert lehet átlőve oldalunk, de még szabadok vagyunk.
De ha a Gyuribácsi kutyatálkájából fogunk eszegetni, más perspektívából fogjuk látni Európát.
CSAK EGY KICSIT LEJJEBB KERÜL A HORIZONT.
A húsosfazék láttán a remegő orrcimpákkal való döntés ennek az örökös pénzügyi rabszolgaságnak a bevállalása már szerintem népszavazási kérdésnek kellene lennie.
Mert ez lesz az utolsó döntésünk.

Csak elég hülyének kell lenni hozzá, hogy bekövetkezzen.

1970 írta...

"Mit keresünk mi ebben az EU-ban?
Kell ez nekünk?"

Kedves Erzsébet!

Nagyon tisztelem Önben a korát és tapasztalatát, és sajnos bennem is felmerültek ezek a kérdések, DE egészen más szempontból, mint Önben. Főleg akkor, amikor ilyesmiket olvasok:
https://merce.hu/2020/04/18/der-spiegel-magyarorszag-kaphatja-a-legtobb-penzt-az-eu-koronavirus-alapjabol/

Tudja, nem igazán értem, hogy az EU (amelyik állítólag egy értékelven működő közösség) miként támogathat és - ezzel bizony áttételesen - működtethet egy ilyen velejéig rothadt, romlott, maffiacsaládként működő döbrögirendszert, ami gyakorlatilag hazánk minden rendelkezésre álló erőforrását bezsebeli, lenyeli, vagy éppen tönkreteszi és a sárba döngöli. Ezeken a kérdéseken kellene inkább gondolkodni, a végtelenül primitív (és nem mellékesen fantáziátlan és unalmas) sorosozás helyett.

Kovács Erzsébet írta...

Kedves 1970!

Itt a nemzetközi kollektív bölcsességben lehet csak reménykedni.
A Berlusconi egy igazi okos olasz államférfi, de az Ő napnál tisztább világosabb elképzeléseit is lejtőre tudta vinnia maffia/és a Soros anyagi áttételei révén/ és újból engedték a miigránsokat.
Még egy igazán szívet melengető tétel a lengyel nép, tudvalevő okos, szeretni való, a saját függetlenségének megőrzésén túl egy igazi bajtársiasság van a mi országunk és őközöttük.Abból kell építkeznünk, amink van.meg kell vetnünk a lábunkat a saját földünkön, hogy a Gyuribácsi elmebajos nyitott társadalma ne fosszon meg bennünket a saját múltunktól jelenünktől és jövőnktől.
Itt minden más csak dajkamese felnőtt hülyegyerekeknek.

Én nagyon bízom Orbán Viktorban és a magyar Kormány éleslátásában, hogy a jelenünk és főleg a jövőnk nem egy leegyszerüsített banki menőver lesz számukra, és nem fekszünk be az EU által forszírozott pénzügyi menőverekbe, amit itt a Soros 2.0 tervként aposztrofálnak egyesek.

A nemzeti függetlenségünk pénzre nem átváltható.
Mert ha igen, akkor már teljesen minden mindegy.

A lengyelek és az olaszok igazi patrióták, és nem fogja elhomályosítani a látásukat a gyuribácsi szivárványos égboltja, az "ingyen kölcsön"cirkuszi mutatványa.És talán egy új Keleteurópai Régió a mi kedvünknek megfelelő bajtársi közösséget alkothat a külső bajok kollektív kívédése érdekében.Ha az embernek lengyel és olasz barátai vannak, akkor a alapos sumákoknak nincs mit keresgélni itt nálunk.Becsüljük meg Őket és becsüljük meg saját magunkat is!

Joszi írta...

Szegény, szegény egykori marxista egyetem, ahol állítólag Erzsike tanult.A dialektikus materializmus tanítása , vagy hibás volt, vagy Erzsiket érdemtelenül engedtek át a vizsgán.Szegyelllem,hogy bár csak szociológia ra , de én is jártam oda,s aki figyelt sokat tanulhatott, de soha nem gondoltam, hogy ilyen képzetlen embereket engedtek ki onnan..Ez a kritikátlan ül bezabalt Sorosozas, és annak visszabofogese kiábrándító.Raadasul meg baloldali köntösben, iszonyú.Soros ötlete Egyebkent hasonló az egykori Marshall tervhez, ami feltámasztott a nyugat Európát , s mi akik nem kertünk belőle ,:maradtunk ott ahol .

stirlitz írta...

látjátok én ezért támogatom az aktiv eutanáziát :)
van kötött 10 év kötvény piaci kamatra vs 0,5 kamtra amit bármikor vissza lehet adni vs pénznyomtatás a semmiből vajon melyik jobb
Bizony gyurival jártunk volna legjobban hosszabb távon

UI
Soros soros migráns az elmult nyolc ev viktor viktor stb

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

Minden tisztelettel Ön iránt mondom, Berlusconi nem "igazi okos államférfi", hanem egy ócska, korrupt pojáca. Nézzen egy kicsit utána a különféle viselt dolgainak, aljas húzásainak, ocsmány viselkedésének.
Én - Önnel szemben - azt gondolom, hogy az ilyen emberek (a berlusconik, a trumpok, a bolsonarok, a salvinik és társaik) mutatják legjobban, hogy ez a világ a lehető legrosszabb irányba megy. Nézze meg a narancssárga hajú USA bohóc legújabb megnyilvánulását a fertőtlenítőszer tüdőbe juttatásáról, mint a koronavírus elleni harc egyik eleméről! Valóban ilyen "minőségű" emberek irányítanak itt tömegpusztító fegyverekkel rendelkező birodalmakat???
Természetesen bízhat kisgömböcben és maffiatársaiban, de ha alaposan átolvassa azt, amit belinkeltem, akkor - egy kis gondolkodás után - világos lehet Ön számára is, hogy kedvenc kisgömböce ki is valójában, és lényegi politikája (nem a gusztustalan máz!) igazából tökéletesen megfelel a világ jelenlegi fősodrának. Gyanítom sajnos az EU-nak is...

Attila írta...

Üdv!
Van egy nagyon régi ismerősöm, kb. 35 éves ismeretség. Az MSZMP tagjaként, mint párttitkár osztotta anno az észt. Nem vitatkoztunk egymással, mert mi értelme lett volna?
Hanem fordult a köpönyeg és mára Potzak vezénylő tábornok odaadó híve. Most is kerüljük a politikát, mert most sincs értelme. De egyszer mégis szóba került a deviza hiteles téma. Totál tájékozatlan volt, ezért megkérdeztem tőle, hogy ki engedélyezte a deviza hiteleket? Hát a GYURCSÁNY! És mikor? Arra már nem emlékszik, mondja. Mondom neki 2001-ben ki volt a kormányfő? Orbán, vágta rá! Na látod, Ő vezette be és Járai volt az MNB elnök. Hallgatás, majd jött egy halk mondat: hát jó Te egy tájékozott ember vagy. És Te miért nem? Csend! Ezután megittuk a maradék a házi páleszt, aztán lefeküdtünk aludni.

Attila

Villon írta...

Kedves PuPu.
Egy elmebajost szerencsere mar kitiltottal a blogodbol. Nem tesz jol a "szinvonalnak" agy masik karogasa.Respektalva es tisztelettel...

PuPu írta...

Erzsike véleménye is egy vélemény a sok közül, hogy itt szinte senki nem ért egyet vele, azon nem csodálkozom.
És az se nagy baj, hogy elmondjátok a véleményeteket Erzsike állításairól, aki olvassa a kommenteket, sokat tanulhat belőlük.
Erzsike legnagyobb hibája a szubjektív közelítés, számára a tények kevésbé érdekesek, mint a személyes rokonszerv vagy ellenszenv, de ezt nem kell lebecsülni, az emberek zöme így közelíti a politikát.
Gyurcsány legnagyobb baja, hogy okosnak látszott, ez egy vulgár-jobboldali szemében szinte megbocsáthatatlan, hiszen nem illik bele abba a világba, melyet jelszavak és érzelmek kormányoznak.
Soros esetében abban igaza van Erzsikének, hogy ritka az az ember, aki nagy vagyonát az emberiség boldogítására áldozza, és határozott elképzelése van arról, hogy milyennek kellene lennie a világnak a XXI. században.
Mindenesetre Erzsike és vele együtt még sokan nagy bajban lesznek, ha Soros visszaadja lelkét a teremtőjének...
Erzsikével még egy gond van, nem ismeri a történelmet, mert ha ismerné, akkor az örökösen széthúzó és államiságát időről időre elvesztő Lengyelországot nem hozná példaképnek, mint ahogy a permanens válságban kormányról-kormányra bukdácsoló olaszokat sem.
Mindazonáltal én szeretem Erzsikét, mert amit mond, azt őszinte véleményeként mondja, éppúgy egy gazdag, szép Magyarországra vágyva, mint mi.
Legyetek türelmesek, ő érvekkel vitázik, tegyétek ti is ezt!
Köszönöm!
PuPu


góbé írta...


Erzsikém ! Egyetlenem ! Hámmáá'megin' mellébeszélsz !!!

Hová lett az anyilt, kérlelhetetlen proletár őszinteség, amit a MLEE-n qrvára nem sikerült magadba szivnod!
Megnyilvánulásaid alapján (!) errefelé magasabban vagy képzett bármelyikünknél!
Éppen ezért muszáj megkérdeznem, hogy a pék kócos faxszába jön ide, a témához, a levitézlett, büntetőeljárás alá vont, majd elitélt kurvázós Belusconi ?

Lengyel barátainkkal kapcsolatban: Vedd a fáradtságot és tényleg olvasd el :

https://hvg.hu/itthon/20200425_A_volt_lengyel_kulugyminiszter_a_masodik_vilaghaborus_magyar_reszvetellel_uzent_Deutsch_Tamasnak
Az sem hátrány, ha megértés vágya vezérel....

Végül: Mert már tele van a hócipőm azzal, hogy a betonagyú, gondolkodni képtelen, orrbánfénykép-csókolgató hivőket is megszégynitő módon, immár negyedjére visszajössz önkéntes számüzetésedből, hinteni a mannát nekünk, szegény, szerencsétlen, elfajzott libsibolsi "ecetleheletü köpködőknek", - tényleg kérlelhetetlen, majdnemproletár őszinteséggel felszólitalak, hogy reagálj végre a 06.44-es bejegyzésemben felvetettekre !!!

Csak annyit kérek, ne fárassz az iskoláiddal, a végtelen tapasztalatoddal, meg egyéb mellébeszéléssel. Ha nem megy se a nyiltság, se az őszinteség, se a kérlelhetetlenség, inkább hagyjuk...

1970: Mielőtt újfent megrósz, vélelmezett tiszteletlenségem miatt egy idős hölggyel szemben, - mint úgy másfél éve, - jelzem, Erzsikének tényleg van némi, (nem sok) előnye velem szemben az évek számát illetően. De azt is tudd, hogy a hajlott kor önmagában nem érdem, nem általános hogy az a bölcsességet hozza meg... Néha egészen mást...inkább olyan kellemetlent... főleg a környezetének...

góbé írta...


Üdv PuPu !

Megragadott e mondatod, proletár-elkötelezett Erzsike vonatkozásában:

"...Legyetek türelmesek, ő érvekkel vitázik, tegyétek ti is ezt!
Köszönöm!..."

Bővebben kifejtve, példákkal megvilágitva, alátámasztva...? lehetséges-é ??

Katsa írta...

Hm.
Hitlert imádó németek is érvekkel vitatkoztak egészen 1943-s Sztálingrád és a 6. német hadsereg katasztrofális bukásáig/elvesztéséig. Ámbár az akkori népek még ennek ellenére is hittek Hitlernek. Hm. Ugyanez igaz volt a 2. magyar hadsereg elvesztéséig. Majd Szálasi magyar hívei még Budapest ostromakor is hittek, mert hinni akartak Szálasi és Hitler csodát ígérő mákonyának. Mitől lenne most más a magyarok nagy százaléka, köztük Kovács Erzsébet és hozzá hasonlók?
Emlékszem volt régebben a Nat-Geo-n egy film Berlin rommá bombázásáról ahol egy többemeletes romba-dőlt ház meredeken álló tűzfalára nagy, mésszel festett betűkkel az volt ráírva: "Adolf 1933-ban azt mondtad adjunk neked 10 évet és nem fogunk ráismerni Németországra. Kaptál 12 évet és igazad lett, Tényleg nem ismerünk rá Németországra"
Hát most mit lehet mondani Kovács Erzsébeteknek, akik hisznek, mert hinni akarnak Orbánnak és a hozzá hasonlóknak?
Mert nekik is ugyanezt, vagy ehhez hasonló csodákat ígérnek az Orbán-félék Magyarországon, Olaszországban, vagy épp Amerikában am blokk.
Magyarországot kifosztották már századokon keresztül, mint ahogy most is.
Hát mitől változna meg ez a nép?
Mátyás óta ez a sorsa. Hiszen Még harcolni se tud igazán. Bizonyíték erre majdnem egész történelmünk.
Újkori történelmünkben is csak siránkozva könyörgünk Istenhez, hogy segítsen meg bennünk, mert mi még magunkon sem tudunk igazán segíteni.
Erre bizonyíték a mostani horda és vezérének 14 éve.
Ezért is írtam az első hsz-ben kérdésedre azt: Sehogy.
Mert a Mi országunk egy pancser ország benne lúzer népével.
Hiába szeretnénk mi mást mint ami most van.
Kevesek vagyunk. Nagyon kevesek vagyunk Kovács Erzsébetekhez képest.
Mert sok száz éve ők vannak többen.
Hát most mit lehet mondani.
Csak annyit: Sehogy.

Villon írta...

Keves PuPu.
Meg ilyen okos emberek is mint amilyen te vagy alkalomadtan hibaznak...
"...Legyetek türelmesek, ő érvekkel vitázik, tegyétek ti is ezt!
Köszönöm!..." Aruld el nekem, hogy a ROGESZMET miota lehet erveknek nevezni...
Egyebkent szivbol kivanok neked hosszu eletet es jo egeszseget...

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Mindenki!
Kedves Katsa!

Ezért érdemes volt élni,miszerint ezt írtad:
"Hiába szeretnénk mi mást,mint ami most van.
Kevesen vagyunk.Nagyon kevesek vagyunk Kovács Erzsébetekhez képest.
Mert sok száz éve ők vannak többen."

Köszönöm,Katsa!
Ez számomra több,mint a Kossuth díj aranyfokozata.
Feltartottam Nektek a tükröt,és beleköptetek.
Jól van.Nem vagytok menthetetlenek.
Meggyógyuktok még a saját bajotokon.
Mert rájöttetek,annyik vagytok,
mint a szekér küllői között egy száradt faág.
Az ország népe úgy gondolkodik,mint én.
Van még remény!A józan észen nem fog ki
senki aranya, mert nekünk elsőbb a haza!

1970 írta...

"Mielőtt újfent megrósz, vélelmezett tiszteletlenségem miatt egy idős hölggyel szemben, - mint úgy másfél éve, - jelzem, Erzsikének tényleg van némi, (nem sok) előnye velem szemben az évek számát illetően. De azt is tudd, hogy a hajlott kor önmagában nem érdem, nem általános hogy az a bölcsességet hozza meg... Néha egészen mást...inkább olyan kellemetlent... főleg a környezetének..."

Kedves góbé!

Nem szándékoztalak megróni, a Te dolgod, miként vélekedsz az idős korról és az idősekről.
Nekem e téren más a véleményem. (Erzsébet véleményének megítélése tekintetében nincs vitánk, pusztán az időskor kapcsán írtam ezt).
Egyébként PuPu 2020. április 27. 20:57 bejegyzésének utolsó passzusát kellene inkább megfogadnod szerintem...
(PuPu! Óriási respekt és képzeletbeli kalapemelés ezért e gondolatsorodért!)

talalom írta...

Olvasgatom a hsz-eket.
1. Kérlek Titeket: ne tiltsunk ki senkit! Kivéve persze a trágárságot, de az itt eddig sem volt jellemző. (Abramovicson kívül, akinek az obszcén "érveit" szívesen nélkülözöm.) Jó lenne az nekünk, ha azt hinnénk, hogy többségben vagyunk a ner ellenzői, csak valami fátum tartja szakadatlanul emelkedőben a Főbácsi csillagát? Más kérdés, hogy itt is, másutt is fájón nélkülözöm rajongói érveit. Az nem érv, hogy "okos szép és zseniális". Az sem, hogy "hazaszerető". Ellentétben velük nem kérdőjelezem meg, hogy jót akar e hazának. Csakhogy 25 éve azt látom, e "jóakaratból" a haza - főképp meg a honfitársaim nagyobbik része ki van rekesztve:akár a gazdaságot, akár a kultúrát, akár a társadalmi szolgáltatásokhoz - eü, oktatás - való hozzáférést nézzük.
2. Szegény Erzsike - és eszmetársai is főként a hitel, meg a "spekuláció" rémén rugóznak. Holott a sikeres spekuláns -elnevezéséhez hűen - gondolkodik. Számításba veszi a veszteség esélyét,és nem nyereséget, hanem kockázatot mér be,amikor dönt. Mérlegeli azt is, hogy jöhet ki egy üzletből win-win alapon, vagyis úgy, hogy egyikük sem veszít az üzleten, bár nem is kaszál. Aki mindenáron, mindig nyerni akar, az a mesebeli kisgömböc, akinek a "sokat, sokat, gyorsan, gyorsan nekem" elvéhez hozzátartozik, hogy a másiknak semmit! A summát - végösszeget - ismerjük a mese tanulságából.
3. Szegény Széchenyi maga se gondolta volna, hogy 200 év múlva is a hitel lesz "magyarúr" (és szolgája) mumusa. Hiába magyarázta, hogy a hitel az árutermelő gazdaság vérkeringésének motorja, fenntartója. Az a nem mindegy, hogy mire költöd a kölcsönt?! Stadionra, térkőre, sehonnan sehová nem vezető nagy és kisvasútra? Vagy olyan beruházásra, ami kitermeli a hitel törlesztését,és még ezen felül is munkát, MEGFELELŐ BÉRREL juttat az országnak.
Pont a járvány bizonyítja: az sem mindegy, milyen munkát és hogyan? (A KZ-kben aztán dolgozott mmindenki, igen alacsony "munkaerőköltség" mellett - mégis rettentő gazdasági veszteséget hoztak össze.)
Gondolkodó elmék (spekulánsok) már régóta pedzegetik: a legjobban megtérülő beruházás az emberbe - dolgozóba, népbe, humánerőbe - fektetett. Ugyanis hiába Te egyenesíted a leggyorsabban a görbe szöget, és csiszolod a legfényesebbre - abból csak rabszolgaszinten lehet megélni. A bonyolultabb munkához viszont egészséges, tanult, a szegénység, létbizonytalanság mindennapi elnyomásától legalább részben szabad ember kell. Az ember ugyanis alapvetően szeret dolgozni:nézd meg azt a gyári hegesztőt pl.,aki úgy megy mindennap munkába, mintha a hátát vernék. És nézd meg ugyanőt, amikor a kiskertjében, vagy a házi műhelyében matat, dolgozik!, micsoda kreatív minicsodákra képes! Vagy azt az adminisztrátort,aki unottan tologatja - leginkább magától el - az aktákat, miközben örömmel foglalkozik/na a gyermekeivel, nevetséges pénzekből is biztonságos, inspiráló otthont teremtve. De így van ez a kultúrában, tudományban, művészetben is.
Hosszú voltam, de muszáj még egy dolgot megemlíteni. A "soroshiteltől" nyűszítő kovácserzsikék nem tudják, hogy eközben szorgos juntánk (lánynevén kormányunk) eszméletlen pénzekkel adósodik el Kínának. Kína meg - nem a kínai ember, hanem a kínai állam - tényleg nem spekuláns:gondolkodás nélkül veszi el, amit megkíván. Nemcsak ragadozó, igazi fenevad. Nem csap nagy zajt, óvatosan lesi a prédát, és kíméletlenül lecsap, akár éhes, akár nem. Felfoghatatlan, hogy azok,akik sikítoznak az "idegen" kultúra ellen, miért nem féltik a "keresztény, nemzeti" eszmét a távolkeleti, igencsak eltérő felfogástól? Köszönöm, ha elolvastátok.

góbé írta...

Erzsikém ! Aki arra büszke, mi több kérkedik vele, hogy :

"...Én egész életemben Számviteli területen dolgoztam, bank- deviza ügyintéző végzettségem is van.Mindekez által a nemzetközi pénzpiac területéről is vannak érintőleges pénzügyi ismereteim. Tételesen ismerem a magyar Számviteli Törvény passzusait..."

Sőt !!!

"...Rengszergazda tanulmányokat is folytattam és az utoslsó munkahelyem a BM Igazgatásrendészeti Osztályán volt.És szoktam Bírósági HATÁROZATOKAT IS OLVASNI, mivel éveken keresztül Munkaügyi Döntőbizottsági Elnök is voltam..."

Szóval Erzsikém, ily előélettel, konkrét, egyszerü kérdésekre, felvetésekre igy felelni, reagálni, vagy inkább nemmzeth hősnagyannyát eljátszva, sunnyogva mellébeszélni szégyen !
A te szégyened morálisan és intellektuálisan !
Félelmetesen alulmúltad önmagad. Nem kiváncsian, nem várom, de tartok tőle hogy nem értél még a gödröd aljára.

Viszont javaslom, ezt a bornirt zakkantságt amit itt a napokban összehordtál, add elő a kiszolgátatottságuk okán feketén, vagy szürkén foglalkoztatott proletároknak(!), akik mostanság még a huszon-valahányezer álláskeresési járadékra sem jogosultak, vagy legfeljebb arra, mondjuk Ózdon !
Vagy hogy ne kelljen túl messze menned, Salgótarjánban. Esetleg Kőbányán...

Munkásság ! Proletár ! Eszeme ! Baloldal! Ezt harsogod évek óta, de valójában a rendező elv nálad, a lojalitás és a sündörgés mindig az aktuális hatalomhoz.

Te magad sorolod, mily fontos-elvtárs voltál a Kádár-rendszerben. De ! Aki annak értékeit, eredményeit, jelentőségét elismeri, az nem éltetheti g.orrbán kizsákmányoló, hivőket, klienseket gyártó feudál-fasizmusát !!!
Ha mégis, az az elvek, elkötelezettség totális hiányát, ugyanakkor a mindenáron történő megfelelés igyekezetét tanusitja az aktuális hatalom irányába.
Nem sajnállak, megvetlek !

góbé írta...


Talalomnak (10.18): gigászi respekt !!

1970 írta...

"Te magad sorolod, mily fontos-elvtárs voltál a Kádár-rendszerben. De ! Aki annak értékeit, eredményeit, jelentőségét elismeri, az nem éltetheti g.orrbán kizsákmányoló, hivőket, klienseket gyártó feudál-fasizmusát !!!"

Kedves Erzsébet!

Minden tisztelettel Ön iránt arra kérem, most gondolkodjon el góbé fenti sorain.

(Góbé! Most Neked jár az óriási respekt ezért!)

1970 írta...

"Hosszú voltam, de muszáj még egy dolgot megemlíteni. A "soroshiteltől" nyűszítő kovácserzsikék nem tudják, hogy eközben szorgos juntánk (lánynevén kormányunk) eszméletlen pénzekkel adósodik el Kínának. Kína meg - nem a kínai ember, hanem a kínai állam - tényleg nem spekuláns:gondolkodás nélkül veszi el, amit megkíván. Nemcsak ragadozó, igazi fenevad. Nem csap nagy zajt, óvatosan lesi a prédát, és kíméletlenül lecsap, akár éhes, akár nem. Felfoghatatlan, hogy azok,akik sikítoznak az "idegen" kultúra ellen, miért nem féltik a "keresztény, nemzeti" eszmét a távolkeleti, igencsak eltérő felfogástól?"

Kedves talalom!

Sehová nem vezet, ha az egyik patológiás fantomgyártás ellen egy másik patológiás fantomgyártással lépünk fel. (Lásd: "Európából a pénzt, Kínából a vírust kaptuk" rendkívül primitív momentumos üzenetét, ami semmiben nem különbözik a kisgömböc ostoba, népbutító óriásplakátjainak szövegétől!).

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Mindenki!

Megállapítottam,Dr.Orbán Viktor Miniszter Elnök Úr egy bölcs ember.
Ő képviseli a mai kisemberek érdekeit is, mert a baloldal méltatlan a hagyományos értelembe vett baloldali szereposztás működtetésére.
Ti tulajdonképpen a zenebonát képviselitek, mint az esküvő után a távozó a fiatal párt elszállító esküvői autó után kötött üres sörös dobozok.Csináljátok a cirkuszt.
Jól van ez így.Minél több fórumon adjátok elő magatokat,annál tutibb lesz a választók értékítélete a következő választáson,ha egyáltalán felkerültök a választási névjegyzékre.

De nem akarom a Pupu boltját itt rontani,nehéz lesz neki ezt a szivárvány minden színárnyalatában tündöklő csapatot a szokásos méla nézővé vissza nyomni a Pandorra szelencéjébe.
A szokásotokhoz méltóan lapozgassátok a világ összes történelemkönyvét,hogy elegendő történelmi utalás birtokában meg merjétek jósolni,mit hoz a jövő,ami nem feltétlenül fog neketek még valaha is vezető szerepet biztosítani.

Hogy nem nagyon fogom itt a társaságotokat keresni az biztos,mivel már térdig ér a bérelt kertemben a zöldborsó és a krumpliföldemen is rengeteg teendőm van rátok bízom, mivel edzitek az elméteket ebben a karanténre kárhoztattott szomorú világban.Esetleg hamut is szórhattok a fejetekre, belátván, ez a ti vágányotok egy rendezőpályaudvar vakvágánya,és ha fordítani akartok a sorsotokon, talán még nincs késő paradigmaváltást végrehajtani.Az új idők új dalaihoz friss elmékre van szükség, amit rátok igazán nem lehet kimondani,mert úgy ragaszkodtok Gyuribácsihoz, mint Floki a lábtörlőhöz, és már azonosultok is a vele.

Attila írta...

Üdv!

15:43-kor írt hozzászólásomat példának írtam, hogy nem kevesen gátlástalanul fordítanak egyet a köpönyegen. Megszokták a központilag kiadott irányelveket, és erről nem is hajlandók lemondani. Kényelmes álláspont, adott esetben még hoz is a konyhára.
Igazad van Pupu! Szabad a véleménynyilvánítás, de az már nem járja, hogy olyan stílusban adja elő valaki, hogy kinyílik a bicska a zsebben. Vannak öntelt emberek, akik kizárólag a saját véleményét tartja üdvözítőnek. Ez se baj, csak nem kell a többi írót köpködőnek stb. nevezni, mert azoknak más a véleményük. Szóval a stílus maga az ember! Jómagam kifejezetten utálom hittérítő típusúakat, akik ráakaszkodnak az emberre. Engedtessék meg, hogy én alakítsam ki a véleményemet.
Ha ritkán is, de azért szeretek ide írni, mert itt néhány esettől eltekintve normális beszélgetés van. Tudjuk, hogy kedveled Erzsikét, de ne engedd, hogy visszaéljen vele. Rá is vonatkozzanak az általad alkalmazott szabályok!

Attila

u.i.: Becsüljük meg Kovács Erzsébetet, mint az utolsó polihisztorok egyikét, aki éjt
nappallá téve végezte el azt a sok tanfolyamot. Már nem is tudom fejben
tartani. Egyszerűbb lenne azt leírni mit nem végzett el. Azt még én is tudnám
memorizálni.

góbé írta...


Egy eléggé korrekt elemzés a Soros 2.0-ról, ha már idekeverték...mármint Sorost...:

https://index.hu/gazdasag/2020/04/29/ordogi_vagy_zsenialis_a_masodik_soros-terv/

Talán Erzsike is veszi a fáradtságot. Végülis nem egy ecetszagú köpködő jegyezte... Talán meg is érti... - az ő képzettségével ez evidens !!!
Persze, csak ha ő is úgy akarja...





Attila írta...

Üdv!

Nem tudom kihagyni, mert már tele vagyok KE-vel. Előttem már többen leírták, hogy a kor nem érdem, az egy állapot. Ettől függetlenül a tiszteletet meg kell adni, de nem feltétlen! Csak annyi a követelmény, hogy KE is adja meg, és ne nevezze "ecetszagú köpködőknek" vagy "hülyéknek" a más véleménnyel bíró írókat. Ha ezt nem teszi, akkor nem érdemel tiszteletet!

HÜLYÉZÉSÉRE BEMÁSOLOM KE EGY TAVALYI HOZZÁSZÓLÁSÁT:

Kovács Erzsébet írta...
Kedveskéim!
Ti egyáltalán nem vagytok kedvesek.
Valószínűleg felhagyok a szellemi továbbképzésetekkel, mert már átcsúsztatok a léc alatt, a kritikátlan Soros imádatotokkal.
Míg itt a muslincákat hajszoljátok egymásra vagy egymás elől,- a mondandótok kicsinységére utalok ezzel - agyilag képtelenek vagytok felfogni, hogy itt Európa elrablása folyik, mert itt és most erről van nagyanban szó.
Aki még mindig nem érti, nem érti - a ma esti híradóban látható volt egy világra szóló kampány, ami svédországból induló a diákmozgalom, melyet a Soros bujtogat és pénzel hátulról, és a klímaváltozásra,annak álorcája mögé bújva a migráns támogatás világraszóló dömpingjét akarja megvalósítani a ma élő felnőtt társadalmak gyermekei unokái által.A fiatalok által akarja a vén szemét minden eddigi rendszer alól kihúzni a jog által biztosított rendet.A bezúduló migránsok azt ordibálják Francia országban, hogy Francia ország nem a franciáké---Mi ez kéremszépen, ha nem egy revolúció, forradalom?És ez egy fiatalkorúak ellen elkövetett gyalázatosság, egy politikai pedofília,
a CEUIZMUS -nak az elmebaj határait súroló agyi eltévedelyedése, amikor a milliárdos elmeháborodásában már a diákok sokaságát forditja a szülők generációi ellen..országhatárokon átívelő megrontás.
Most aztán kedveskéim jöhettek ti itten akármilyen avitt érvekkel.
Itt a Soros szemétsége az eddig még soha nem látott tömeges gyermekrontás esetét követi el,államok és országok ellen .Mert van az a pénz, amiért vagy amivel nem csak a mi életünket, de még az unokáink unokáinak az életét is megrontja a vén szemét...
De aki elhatározta, hogy Ő már pedig a Gyuri bácsit isteníti, az Ő emlőjén hízik és gyarapodik,ki tudja milyen hamis tudat okán, azzal már nem nagyon lehet mit kezdeni.
Elég lenne, ha mindenki a saját unokájának elmondaná, hogy ez a spekuláns egy szemérmetlen számitó vén marha, és elmagyarázná a saját gyermekének vagy unokájának, hogy akinek a sok rabolt arany egy hamis hatalmat, a pénz uralmát a kezébe adja, az még egyáltalán nem biztos, hogy egy igazi tisztességes ember, sőt, egy még soha sem volt ártó féreg, aki a Mengelét és a többi auswitzi kegyetlenkedőt túlhaladó ártó , a pestist is túlhaladó féreg.
A bajok nem nevén nevezésével kezdődik ez a szellemi szodómia.
Ébredj, Európa!
Bár ez a világraszóló kampány már úgy ki lett tervelve, hogy ezt csak akkor lehetne megállítani, ha mindenki megállna, és egy lelki meakulpával beísmerné, hogy Ő maga is tudta,miről van szó. csak egy gyáva szar alak, és nem meri azt mondani, bocs, de én is egy kicsit vagy inkább nagyok hülye vagyok, és nem engedné, hogy a fiatalságot is, a jövő népességét is egy szellemi és fizkai megsemmisülébe hajszolja egy vén bolond, akár mennyi pénze is van.Mert Ő akar lenni az Európai Egyesült Államok feje.A vén hülye.Minden eurócentjéhez az elhalt zsidók vére tapad.

Én ennél többet nem tudok tenni,mint a szegény szabóinas a meztelen király udvarában, hogy megmondtam , a vén szemét politikai pedofil a világ megrontásán aktivizálja magát.

Minden relatív.
Ti tudjátok, a belsőtök, a szívetek mélyén az iránytű merre mutat.
Persze, ha eurócentekkel vannak alápöckölve, az íránytű nem a jó irányt mutatja.
LELKETEK RAJTA! HA VAN MÉG EGYÁLTALÁN LELKETEK.
EZ VAN, HA HÜLYÉK VAGYTOK, TI FELNŐTT GYEREKEK!
2019. május 22. 0:15

Attila

PuPu írta...

Kedves Erzsike!
Dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr egy bűnöző.
Több kárt okozott az országnak, mint száz évre visszamenőleg valamennyi elődje, egy szellemi kútmérgező, aki szembefordította a magyart a magyarral, hogy a többi nemzetről, nemzetiségről és etnikumról szó se essék.
Ő csak saját maga és családjának érdekeit képviseli, akik a tizenkétmilliós karórával parádéznak, miközben te a bérelt krumpliföldecskédet kapálgatod, hogy fel ne fordulj éhen.
Azt a karórát a „bölcs ember” abból a pénzből lopta, melyet az Unió azért küldött, hogy olyan országot teremtsünk, melyben a nyugdíjas emberhez méltó életet tud élni, és a vaksi szemének operációjára ne kelljen éveket várnia.
A „bölcs ember” ellopta a pénzt az egészségügyből, az oktatásból - is - a te dédunokádnak esélye se lesz a felemelkedésre, legfeljebb valamelyik multi összeszerelő-üzemében fog dolgozni, az se biztos, hogy Magyarországon.
A „bölcs ember téged, aranyos Erzsikém, tök hülyének néz, úgy is bánik veled, de – és ez a legborzasztóbb, hogy úgy tűnik, joggal teszi ezt.
Beszoptad a migráns-dumát, most éppen Sorosozol, miközben nyilvánvaló, hogy azt se tudod, miről beszélsz. Neked mindegy, hogy menekült vagy gazdasági bevándorló, mindegy, hogy mi a nemzet érdeke, te csak a vak egér magabiztosságával lelkesedsz az eléd szórt nemzetiszínű morzsákért.

Neked tetszik, hogy a „bölcs ember” a magyar adófizetők pénzéből más országok állampolgárainak szavazatát vásárolja meg, és még hálás is lehetsz a sorsnak, hogy visszavonatta a rendeletet, mely szerint, ha elpatkolsz, akkor majd a fiad vigyen ki a hátán a temetőbe.
Maszk nélkül, természetesen, mert az ahhoz kell, hogy népszerűsítse magát a „bölcs ember” Macedóniában meg Sepsiszentgyörgyön.
Te meg add kölcsön a fiadnak a szemfedődet, vegye azon keresztül a levegőt.
A „bölcs ember” a baloldali emberek érdekeit úgy képviseli, hogy nem emeli a családi pótlékot, a nyugdíjadat mesterségesen olyan szinten tartja, hogy minél hamarabb pusztulj el – no, mondjuk te éppen nem éhen, csak mondjuk az immunháztartásod gyengesége miatt, amit az egészségtelen életviteled okoz, azt meg a pénzhiányod okozza.
A baloldali ember szolidáris a gyengékkel és az elesettekkel, te meg a sötét butaságot mantrázod, ha véletlen egy háború menekültjeiről hallasz, akik mellesleg soha nem akartak és nem is akarnak idejönni, - csak éppen erre vitt az útjuk.
Itt normális életet még az őslakosok se élhetnek, ez egy ócska, lábszagú mocskos kis diktatúra, meg az ostobák paradicsoma.
Soros meg olyan kapitalizmust szeretne, amelyik normálisan tud működni, ezért nem érdeke, hogy a gazdaság akár itt, akár máshol romjaiba dőljön, és ez a te érdekeidnek se felel meg.
Egyébként utáld nyugodtan Sorost, szíved joga, én is utálom, mert szerepe van abban, hogy ezek a férgek hozzáférhettek a hatalomhoz, hogy aztán a saját céljaiknak – gátlástalan meggazdagodásuknak megfelelően - formálják az országot, meg a te agyad.
Nem folytatnám, de nem kellene ilyen vehemensen védened a trógereket.
Szóval, gondol ezt végig, emellett hidd el, hogy akik itt beszélgetnek – veled is – mind jószándékú emberek, akik általában ismerik is azt, amiről írnak és nem az érzelmeik kormányozzák őket, nem csak fehéret és feketét ismernek, és legfőképpen tudnak beszélgetni.
Valaha te is tudtál.

PuPu

1970 írta...

"Megállapítottam,Dr.Orbán Viktor Miniszter Elnök Úr egy bölcs ember.
Ő képviseli a mai kisemberek érdekeit is, mert a baloldal méltatlan a hagyományos értelembe vett baloldali szereposztás működtetésére."

Kedves Erzsébet!

Illő tisztelettel, de azt kell mondanom, most nagyon súlyos tévedésben van. Kisgömböc soha egyetlen pillanatig sem "képviselte a kisember érdekeit", sőt 3 évtizede magasról tett - és tesz most is - a kisember érdekeire. A saját és maffiahaverjai érdekei az egyetlenek, amelyek számára fontosak. Azon az áron "persze", hogy az országot minden erőforrásától megfosztja, a társadalmi szolidaritást tudatosan elpusztítja, a társadalmat atomizálja, a társadalmi légkört a végletekig mérgezi. Nézze meg, hogy néz ki ez az ország, és közben gondoljon vissza arra, milyen volt ez az ország 30-35 évvel ezelőtt.
(És ezt a dolgot attól függetlenül mondom, hogy a mai - magukat "baloldalinak" nevező, de attól fényévekre lévő - ellenzéki társaság olyan, amilyen...)

Kovács Erzsébet írta...

1970-nek:
A kérdésem költői:
" Mit ér az a baloldal,ami egy mondat,és egy zárójelbe belefér?"
Itt, az utolsó 2 sor.....2020.április 30.18:15 1970 írta........

PuPu írta...

Kedves Góbé, alapvetően igazad van, de legyél már egy kicsit türelmesebb...

:O)))

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

Amennyiben elolvassa és értelmezi pontosan, amit írtam (most is és korábban is), akkor láthatja, hogy mi a véleményem a mai ún. "baloldalról". Arról is sokat írtam már, hogy számomra ki még ma is a baloldaliság legfőbb "zsinórmértéke" (Kádár személye és politikája).
Most azonban nem erről volt szó, hanem arról, hogy ez a harács kisgömböc mit tesz az országgal, és hogyan pusztítja le. Tudja - illő tisztelettel mondom - ezt a problémát Ön következetesen kikerüli...

Joszi írta...

Sok betűt lehet arra felhasználni, mit ért a magyar baloldal Horthy es Szálasi idején, de ez mit sem változtat azon, hogy ezek a lények tömeggyilkosok voltak.Ennek megértéséhez, nem kell marxista egyetem, elég a normális gondolkozás.