2020. május 1., péntek

MÁJUS 1. - EGY GONDDAL KEVESEBB

Éljen május elseje, a magyar és a nemzetközi munkásosztály nagy seregszemléje!
Tulajdonképpen az idei ünnep a legőszintébb hosszú évek óta.
A vírus elintézte, hogy a jobboldal harcosai félretehessék aggodalmaikat, hátha a szocializmus temetőjének kapuján a "FELTÁMADUNK!"  feliratból a harmadik betű után csak véletlenül maradt ki a felkiáltójel, míg a magukat baloldaliaknak tartó pártoknak nevezett katyvaszok megszabadultak az átkos kor örököseitől elvárható viselkedés felelősségtől.
Harminc éve gyilkolják ezt az ünnepet a mára őrgróffá átlényegült hülye prolik tevékeny és lelkes részvételével.
Eleinte az volt a sláger, hogy a felvonulásokra kihajtották a népet, mint a barmokat, feledve a sör és virsli okozta mámoros napokat, később megpróbálták vurstlivá silányítani az ünnepet.
Lett csepűrágó, lett kardnyelő, tűzevő, panoptikum szakállas nővel, Schmittmáriával, minden lett, csak nehogy valamelyik idióta melósnak eszébe jusson az osztályharc, vagy a munkabére, de ez a veszély nem fenyegetett senkit, a munkásosztály már évtizedekkel ezelőtt tökönszúrta magát.
Soha el nem hittem volna, de a máig tartó harminc éves kísérlet bebizonyította, hogy ha elég sokszor mondanak el egy hazugságot, akkor egy idő után a nép azt fogadja el igazságnak.
Így aztán ma már mindenki az "átkos negyven évet" tartja diktatúrának, míg a mai rémálmot demokráciának, melyben roppant nagyra becsüli, ha a tőle lopott pénzből odalöknek neki valami kis alamizsnát.


Baloldal ma csak névleg van, ebben az országban mára megszűnt a nincstelenek érdekképviselete, mindenki a vírustól retteg és maszkokat követel.
Jóllehet, ha a szemellenzőjüket a szájuk elé húznák, többre mennének vele, mint az otthon barkácsolt maszkokkal, amilyet Vezérünk is varrt magának valamelyik éjjel, két nemzetmentés között, sajátkezűleg - saját szíves közlése szerint.
Te meg elérzékenyülten hallgatod a Kormányzati Elmegyógyintézet előre kiporciózott hülyeségeit a tegnapi elhullottakról, meg a győzelmi jelentéseket, melyek szerint kormányfőnk akkorát vert a vírusgörbe fejére, hogy az bánatában lelapult.
Igaz, mi nem visszük túlzásba a lakosság tesztelését, így aztán éppen annyira laposodik, amennyire az a víruselhárító jelmezbe öltözött Vezér politikai érdekeinek megfelel.
De egy biztos: Budapesten ma senki sem tart felvonulást, ha mégis kedve támadna valakinek, hát azonnal kirendelnék a katonai demonstráció-parancsnokot - az idős-otthonokban már alakiznak a járókeretesek.
Ha van is esetleg probléma a munka nélkül maradt tömegekkel, az csak átmeneti, a Megváltó három hónap türelmet kért, addigra mindenkinek lesz munkája.
Igaz, a magyar lakosság kétharmada egy havi fizetést se tud nélkülözni, de annál jobb: egy hónap intenzív fogyókúra, egy hónap agonizálás, saját macskák és kutyák pörköltté lényegítése után a harmadik hónap rámegy a temetésekre - az utolsó húzza magára a szemfedőt...


A szakszervezetek sajnálkoznak, mert nem fordulhatnak az Alkotmánybírósághoz, mintha ha fordulhatnának, sokat jelentene.
A szakszervezetek ha nem tudják hova fordulhatnak, hát forduljanak fel.
Az ellenzéki pártok továbbra is ott bohóckodnak a Parlamentben, elviselik Kövér pofátlankodásait - most legalább nem kell törni a fejüket, hogy prominenseik hogyan tagadják meg saját múltjukat a munkásosztály ünneplése alkalmából.
Igaz, a munkásosztály éppen el van foglalva azzal, hogy szenteltvízzel hintse meg Orbán lába nyomát, de ezek még enyhe tünetek, aki súlyosabbakkal rendelkezik, az már államtitkár valahol.
Érdekes ez az egész, - kormányzati körökben mennyi az elmekórtani eset, és milyen büszkék a tüneteikre...

Szóval, ünnepeljük a napot csendes derűvel, várjuk türelmesen a járvány végét, - azért ne álljunk addig féllábon, és ne felejtsünk el levegőt venni se - eljön az hamarosan.
A korlátozások is megszűnnek apránként, eleinte csak Budapest kivételével az ország egész területén, szabadtéren, aztán itt is dolgozhatnak a baráti kezekben levő hotelok, egészen addig, ameddig már csak egyedül Karácsony Gergely számára lesz érvényben szigorított karantén, neki speciális szájmaszkban (csak kifelé engedi át a levegőt...) kell üldögélnie egy bringa alulról százas szögekkel kivert nyergében, ha mocorogna, majd a bringaparancsnok rendet tesz: Ne ficeregjen b@ssza+, mert mindjárt be akarja venni a kígyómérget, amilyen renitens!



Azért bízzunk benne, egyszer lesz még normális május elseje!
A munkás is beletörődik, hogy nem hercegnek született, a szakszervezetek is rájönnek, hogy mi a dolguk, lesz talán előbb-utóbb egy baloldali párt is, és nem kell azon tipródnunk, hogy annak prominense most vajon kritizálta, vagy  benyalt csontig a diktátorocskánknak, hiszen ő már régen rács mögött ül, a parkettás börtön meg kényelmes, hiszen a rabok mióta ő is bekerült, már egymást ölik szorgalmasan.
Mosolyogjunk, hiszen volt idő, amikor ez a nap a jókedvről és magunkról szólt, és lesz is még ilyen idő.
Türelem, semmi nem tart örökké!



:O)))

11 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
Nagyon szerettem Május 1.-ét!
A munkások igazi ünnepe volt.
A családunkból mindenki felvonult, a nagymamámat kivéve.Édesapám, aki mozdonyvezető volt a 424-esen,Ő a vasutasok között, édesanyám, aki a Könnyűipari dolgozók között vonult fel szalagvezető volt a Selyemipari vállalatnál,és mi gyerekek az iskolánk zászlói alatt vonultunk fel.Nagyon csinosak voltunk, az új nyári szandálunkat akkor vehettük föl először a húsvétra kapott új fehér térdzoknival.És új volt a kisdobos ing is, mert a régit már kinőttük, csak a sötétkék rakott szoknya volt a régi,de szépen frissen gözölve vasaltan.Nagyszerű hangulata volt a május elsejei felvonulásnak,mindenütt orgonavirág girlandok voltak,nárcisz és jácint koszorúkból font kis májusfákkal integettünk, meg piros és nemzetiszín kis papírzászlókkal.A villanyoszlopokon hatalmas zászlók lobogtak és hatalmas tölcséres hangszórókból szólt a zene, indulók és az ünnepi beszédek hangzottak el.A disztribünön ült
Kecskemét város színe java, az összes potentát bácsi és néni mosolyogva üdvözölte az éppen ott elhaladó dolgozókat.
Ebéd édesanyám munkahelyén volt a Habselyem Kötöttárúgyár üzem udvarán, hófehér abroszokon porcelán tányérokból ettük a finom húslevest és az isteni pacal és pincepörköltet friss gőzőlgő főttkrumplival,meg kovászos uborkával.Mi gyerekek bambit kaptunk az ebédhez,amitől piros lett még az arcunk is, ha nem töröltük meg mindjárt papírszalvétával.A szüleim egy egy korsó sört kaptak,ingyen.Nagyon barátságos ünneplés volt,még az igazgató bácsi is odajött hozzánk, uzsonnára kakaó és kifli jegyeket kaptunk, amit délután a Múzeumkertben lehetett kiváltani, amikor a bábszinházi előadás a Múzeummal szemben befejeződött.Itt volt ringlispil, lövölde,vattacukor árus.De a leg népszerűbb a fagylaltos kocsi volt.És kaptunk 2 gombócos fagyit,azt a nagymama fizette.Nagyon kellemes idő volt a Múzeum előtt a nagy kert közepén egy hatalmas szökőkút volt és csillogtak a vízcseppek, finom vízpára volt az egész park felett.
Az ötvenes években jó volt kisiskolásként a Május 1-i ünnepeken résztvenni, igazi népünnepély volt,ringlispillel, a hangszórókból Vámosi -Zárai énekelték, ne feledd el soha, aki téged szívből imád....
Én nem felejtem el a munkásosztály igazi ünnepe volt május 1.
Ennél csak egy nagyobb ünnepe volt a vidéki munkás embereknek, az augusztus 20.Szent István,és az Új kenyér Ünnepe.Arról majd akkor írok.
Nosztalgiával gondolok a gyermekkoromra most, itt a virus által szobafogságra ítélten,kis vígasz a kertemből szedett kis csokor tulipán,jácint,nárcisz és gyöngyvirág, ha erre járnál, kapnál tőlem egy csokorral...

góbé írta...


PuPu ! Kabbe!, ill., a Jóisten állggyon meg! Ez olyan lesujtó, meg frenetikus, meg oly gyászosan valós, hogy komolyan elgondolkodik az ember, - egyéb választás hiján - nem kellene-e tényleg tökönszúrni magát...
Aztán meg elgondolkodik, mérr'is magát??? Amikor annyi kultikus, érdemes alany jelentkezik...
sőt, szinte követelik !, tudtukon kivül...

Ezt még átgondolom, a "kabbét" meg visszavonom...

talalom írta...

Nem bonyolódnék bele a baloldaliság boncolgatásába, meg az ellenzéki pártok, szakszervezetek tevékenységébe -úgyis csak azt kapnám: de miért nem tesznek többet? Azért, mert se párt, se szakszervezet nem tud sokat tenni nélkülem, nélküled, nélkülünk.
Maradjunk inkább a személyes élményeknél. Magam vagy 25 felvonuláson vettem részt,és sose kényszerített senki. Sőt, a körülöttem állók is önként és nevetve integettek a zászlóval, lufival, kinek mi jutott. Mellékszál: a nyolcvanas években, a Pupu által is vurstlivá silányított látványosságokon lanyhult a lelkesedés. Akkor sokadmagammal az M7-esen tartottuk a "felvonulást" - a telkekre tartva.
Hanem: ezt az "ingyensörvirsli" dolgot sose tapasztaltam meg. Ahogy átértünk a téren, mehettünk isten hírével - sört, kiflit legfeljebb a ligeti árusoknál vehettünk, az ünnep tiszteletére jócskán megemelt árakon. Később láttam, hogy a cégeknek vannak sátraik: de oda földi halandót be se engedtek. Nyilván ott darvadoztak az ingyen kaja pia mellett azok, akiket "kényszerítettek". Tudod, azokkal együtt, akiket "meghurcoltak" - állami autókon a lakásuk meg a munkahelyük-telkük között.

stirlitz írta...

kit édekel augusztus 20 engem biztosan nem tüzijáték kb 7-8 éve láttam elég is volt Mi a lófaszt kell ot ünnepelni ? Nem is értettem új kenyér abban mi az ünnep ?
Pista ünnepe mert alapitott valamit ami 15 - 16 században megszünt létezi aztán mestertségesen össze vakarták ? Nemfog örök fenn maradni van egy érzésem elöbb fog megszünni mint sok ember gondolja.
Május 1 max kirándulás a ligetbe / hegyekbe mert szép az idő már semilyen szerepe nincs.

lorinczy írta...

Bár ne lenne igazad,Pupu! Majd húsz éve voltam utoljára Május elsejei felvonuláson.Jó volt felszabadultan,vidáman menni a tömeggel.Lányaink a mai napig szeretettel emlékeznek a majálisra.Az összes többit külföldi munkám miatt a kamion kabinjában "ünnepeltem".Sosem lesz már olyan kőzélet,mint akkor volt.Az emberek kivetkőztek önmagukból,nem tanúlnak a múlt hibáiból,és elhisznek mindent ezeknek a hazaáruló parazitáknak.Mögöttünk van harminc év,ahelyett,hogy a "szocializmus" évei alatti hibákat kijavították volna a jó dolgok megtartásával-mindent ledózeroltak!Ennyi sötét,önző tahó,sutyerák soha nem vett részt a politikában.

DarthVader írta...

Pupu, erről jut eszembe: van a vidéki Magyarországon egy ilyen:

https://www.facebook.com/pages/category/Community/Szocrelikvia-mag%C3%A1ngy%C5%B1jtem%C3%A9ny-437219456329471/

Ezt lelkes amatőrök csinálják, két fő, létrehozva egy baráti társaságot, a Kommunista Underground Klubot, melynek éves nagy ünnepe november hetedike, melynek állandó programja az ünnepi párttaggyűlés, frakciózás, a pártvezetés megpuccsolása, pártszakadás, kizárások, sült csirkeszárny, valamint alkoholtartalmu italok korlátlan fogyasztása, leittasodás, mozgalmi dalok artikulátlan éneklése, másnaposság. (A való életből meritve :)) Ez, mint látható, az "átkos" persziflázsa, de azért létezik áthallás, hogy úgy mondjam :)

A gyüjtemény viszont tulajdonképpen ambivalens módon egyrészt kifigurázza az "átkost" - mert hát volt benne ilyen bőven - részben valamelyest nosztalgia, részben azért jött létre, mert ez a 40 alattiaknak már gyakorlatilag történelem.

Abba a helyzetbe kerültünk, hogy ennek a gyűjteménynek, amely 20 év alatt gyűlt össze, rendezett formát, külön épületet tudunk biztositani, állandó kiállitást létrehozva, multimédiával, akadálymentesitéssel, honlappal, kegytá- pardon, ajándéktárgyak, hűtőmágnes árusitással, ahogy kell. (Ez teljesen magán, az épület is, a gyüjtemény is). Most van folyamatban az épület kialakitása, vagy két hónapot még igénybe vesz, hogy megnyitható állapotba kerüljön alapszinten. Ha közel a megnyitó, jelzem, szerintem tetszeni fog :) (Budapesttől 100 km a 3-as autópálya lehajtótól 1 km-re.)

1970 írta...

"lesz talán előbb-utóbb egy baloldali párt is"

Kedves PuPu!

A próféta szóljon belőled.

pleinair írta...


Mi se tartunk örökké, sőt talán még addig se!

pleinair írta...

Ez a rosszkedv, szomorúság évek óta velünk van. Pedig talán 6-8 éve még a gödöllői parkban gulyás levest, virslit főztek a pártok, mint a régi szép időkben. Akkor a csüngőhasú épp csak előszelét mutatta lénye lényegének. Most, hogy tudjuk, előle nincs menekvés, kibirhatatlan ez a fojtó szenny, ami körülvesz. Nagyon sajnálom normális embertársaimat, aki úgy szenvednek, mint én. Éveket vesz el az életünkből ez a gazember és bandája.
Beleszédülök, ha meggondolom honnan jött és hova jutott. Ilyen talán még a mesében sincs.

1970 írta...

Kedves pleinair!

Véleményem szerint kisgömböc már 1989-ben pontosan megmutatta "lénye lényegét", ahogy írtad. Aki ezt akkor nem vette észre, vagy később "világosodott meg", alaposan magába szállhat szerintem.
Abba lehet igazán "beleszédülni", ha valójában belegondolunk abba, hova zuhant ez az ország az elmúlt 3 évtizedben (jórészt a csüngőhasú "munkásságának" következtében). Egyszerűen tragédia...

góbé írta...


A helyzet súlyosabb mint amilyennek hittük !

Pocakharcimarci lebaszott 53 Eu-Néppárti pártelnököt, mer'hogy bancsák őt !
Többek között:

"...Engem és országomat már korábban is támadtak igazságtalanul, részrehajló ideológiai propaganda alapján, de a mostani volt a legaljasabb és legcinikusabb, amit tapasztaltam. Szándékosan figyelmen kívül hagyták, hogy egy olyan kormányt vettek célkeresztbe, amely épp emberéletek mentésén fáradozik...” – írta.

Nagyon remélem Tusk és normálisabbak leütik a magas labdát, miszerint egy, állitólag demokratikusan megválasztott miniszterelnöknek, demokráciában nincs, és nem is nem lehet országa !!!
Pontosan ez a hite és meggyőződése - is, sokminden más mellett - támassza alá egyértelmüen diktátori mivoltát.