2020. július 25., szombat

KIVERED, VAGY SZOPSZ?

Index: Fexik, kussol!
Orbán boldogan röhög a markába, a libernyákokban az Úr számára kedves ellenfeleket utalt ki neki, emellett csak külföldön bír el kettőt-hármat a hátán, itthon az egész libernyák tábort a hóna alá csapja, majd a momentumosokat a fogai közé szorítja és így táncolja a rókatáncot, merthogy fontosak számára a népi hagyományok is.
Tegnap megint alkotott az ellenzék, amelyik éppen időben kezdett el dolgozni azon, hogy üzembiztosan veszítse el a következő választásokat, pedig már éppen úgy nézett ki, hogy kifut az időből.
Elképedtem: vannak az általam preferált politikai oldalon emberek, akik e tüntetés szervezőiben látják a reményt Orbán maffiaállamának lebontására?
Szánalmasan amatőr ügy ez, mintha egy Mucus néni által trenírozott alsótagozatos iskolai tánccsoport szeretné legyőzni a Bolsoj Balettet ...

Einstein írta, hogy az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.


Ami különösképpen felháborított, az a Momentum agresszív pofátlansága.
Egy ilyen helyzetben, ilyen horderejű ügyben egyszerűen nem szabadna már önállóan  megjelenni, mert ez már megint az ellenzék széthúzásának képzetét idézi fel.
Itt erőt kellene mutatni, és tízezer ember Budapesten nem erő, hanem erőlködés, itt egy tüntetés százezer embernél kezdődhetne, ha nem egy önképzőkör szervezné.
Emellett - ha már - akkor legalább  olyan helyre kell szervezni, ahol - ha már csak tízezer embert vagyunk képesek mozgósítani - a tízezer húszezret mutat.
Kellemes nyáresti sétát meg fel tud venni a média a Margitszigeten is.
A sétáltatás különben is eleve kizár egy meglehetősen komoly réteget - az idősebbeket, betegeket - a részvételből, és lehet, hogy a Momentum "politikusainak" ez újdonság, de a társadalomban több a közélet iránt érdeklődő ilyen ember van, mint politizálást felvállaló egyetemista.
És az ő szavazatuk éppen annyit ér, mint a generációkra visszamenőleg félénk és megalkuvó  kispolgár felmenőik által motivált fiatalok ki tudja kire adott szavazata.
Mindenki nyugodt lehet, hogy a Beszari hivatalát olyan helyre és úgy tervezték, hogy a környéken ütőképes tüntetést ne nagyon lehessen szervezni, csak egy gondjuk volt a tervezőknek - a szűk tér miatt nem fért el a harckocsiakasztó árok, mint a Parlamentnél...
Anno védekezhettünk azzal, mikor a romlatlan fiatalokat emlegettük, hogy még nem ismertük a Fideszt, de ma már illene felismerni ugyanazt a gátlástalan nyomulást, kirekesztő magatartást, önteltséget, melyet aztán később oly nagyon megutáltunk Orbán maffiózóinál.Az ellenzék pártjai pedig boldogan asszisztáltak ehhez a mocskos kis trükkhöz, pedig érdemes lett volna hagyni, hogy pofára essenek a lila ködben utazó ifjak és a mögöttük álló erők, akikben nem túl nehéz felismerni az illibernyák Pocak szekértolóit.
Ha a többi párt és az újságírók, valamint bánatos hozzátartozóik magára hagyja ezt a tüntetést, akkor lehetett volna a résztvevőknek akár szalonnát is sütni egy virágcserépben gyújtott tábortűz körül.
Érdekes, amikor az SZDSZ szavatossága lejárt, már készen várta az örökséget az LMP, és amikorra kiderült, hogy velük még véletlenül se lesz más a politika, akkorra itt van nekünk az Újfidesz, mely leginkább csak az ellenzék belső szétverésére alkalmas.
Hála istennek, elég tehetségtelenek, aki tehetséges volt és gyárilag demokratikus gondolkodású közülük, az kint van Brüsszelben.
Lehet, nem véletlenül, láttunk már ilyet, Szanyi kapitánynak hívták, az ilyenek jobb, ha nem zavarják a hazai munkát...
Mindenesetre  emlékezni lehetne a spanyol polgárháborúra, ahol Franco négy hadoszloppal támadta a köztársaságiakat, ötödik hadoszlopa pedig a köztársasági erőkön belül vitézkedett.
Ideje lenne már leszámolni az illúziókkal, és a beépített ügynököket harcostársak helyett ellenfélnek - ellenségnek tekinteni, és úgy is kezelni.


Persze az attrakció végén a tüntetés felszállt egy villamosra és békésen hazamasírozott, még csak nem is nagyon ordibáltak, még jelszavaik sem voltak.
Pedig tudomásul kellene végre venni: ha igaz a bon mot, mely szerint O1G, akkor innentől már csak két utunk van: ki kell verni, vagy szopás van.


Lehet választani.


:O)))

18 megjegyzés:

relatív írta...

Eddig IS szar volt ez a rendszer amit félnótások 1990 óta itt elkövettek, de a végül sikerült kifogni egy félnótás gazembert, aki aztán teljes erővel a magyar népet tönkre vágja minden lehetséges formában.

Ezért manapság egyetlen törekvése lehet a magyarnak - e határon belül -, hogy a vezetés további tetteit meggátolja, túlélésünk érdekében !

Viszont erre egyetlen lehetőséget adott a jelenleg érvényben lévő törvényi keret, vagy valamiféle durvábbat !

A mai töketlen vezetést csak egyesülve lehet elűzni, egyéni törekvések mentén nem, éppen ezért a mai vezetés minden lehetőséget megragad az ellenzék egymás ellen való fordulását valós-, vagy mondott indokok sorozatos próbálgatásával előidézni. Ez a hatalomba maradásának egyetlen lehetősége, annyira nagy az ellenzőinek tábora, amit viszont éppen ezért mindenkinek kutyakötelessége őrizni !!!

Valaki, aki ... írta...

Így van!!
Nagyon-nagyon így van!

Már a Kádár-Orbán összehasonlítós cikk is jó volt, de ez szintén középre talált.

KZs írta...

Ha az ember már eddig eljutott a gondolkodásban, akkor már csak egy lépésre van attól, hogy feltegye e kérdést, miért is kellenek a pártok?
Hogy is van ezzel az oszd meg és uralkodj-l? Miféle érdekeket is képviselnek a pártok? Mitől is más egy fekete, egy vörös, egy sárga vagy egy fehér bőrű ember célja? Nem mindannyian békében, biztonságban, szeretetben, szeretteink körében egészségben és jólétben szeretnénk élni? Mitől is más egy a II. vagy a XIX kerületben lakó érdeke? Persze laktam én társasházban is, egy egész kicsiben - mindössze 3 emelet 8 lakás- ahol döbbenten ültem a lakógyűléseken, amikor a földszinti ember szerint omoljon be a tető, a harmadikon lakó szerint meg a hátsó kertben verjen fel mindent a gaz, a középen lakók meg egyikre sem költenének egy fillért sem :)
Ha állandó létbizonytalanságban élve kimehetek a Kossuth térre üvöltözni, hogy levele! attól nekem jó lesz?
Dürrenmatt szavait tudom csak idézni:
Inkább vagyok őrült a bolondok házában, mint normális ebben a világban :)

Presbiter írta...

Debreceni József az ÉS-ben megjelent cikkében világossá tette, hogy az orbánizmus nem más, mint egy erősen fundamentalista vallás. Így tekintve megérthető, hogy az ellenzékét miért tekinti kipusztítandó ellenségnek és sok más dolga is. Pl. a Hit gyülekezetével most megkötött szerződése Zsótika aláírásával. Már csak emiatt sem hatásosak ellenük a kifejezetten szelíd kezdeményezések.

góbé írta...


Üzenet "pártjainknak" --- PuPu idei legfontosabb irása nyomán...

Aki tudja, - Talalom, Sphagin, NewTiborc, ... - aki kimaradt, elnézést kérve részemről, vegye magára és adja át !!

...Amomentum tüntetést szervez..... Azemeszpé népszavazást kezdeményez Balatonügyileg... Adéká szolidáris az Indexszel.... Ajobbbik feljelentést tesz... Azelempé megkérdezi kotonszökevényünket....

Ti, akik állitólag minket képviselve le akarjátok váltani a fidesz rémuralmát, még mindig egymással baxakodva, a másikkal, bármelyikkel szemben, egymás kérlelhetetlen vetélytársaként, nemegyszer ellenségeként határozzátok meg önmagatokat !?!

Ti most csak túlélni akartok millás parlamenti fizetésekért, vagy tényleg képviselni akarjátok azt a 4-6 millió magyart akiket G.orbán, mint a nemmzetth kotonszökevénye kisemmizett, kiközösitett, többségüket az út széléről az út menti árokba rugdosott ?!?!

Nem tüntetgetni, hanem ezt őrajtuk számonkérni lenne a legfontosabb !!!

Gondoljatok 2013. októberére, a Müszaki Egyetemnél, ahol a tetü messterrházi'la'garrderr megsértődött! Miránk, a NÉPre, mert kértünk, követeltünk! Mit is? pártokon átivelő egységes fellépést g.orbán despotizmusával szemben !

Ma sem kérünk mást !!!

Na idefigyeljetek állitólagosan a miérdekünketképviselő-pártjaink ! Hamégeccer ! Bármelyiktek ! Eljátssza az egyedül üdvözitőt, és nem a többi (látszólag ?) ellenzékivel egyztetve, közösen lép föl, arra szerveződünk, hogy felismervén, csupán önmagatokat képviselitek, minket valójában lexartok, bojkottáljuk a 2022.-es szavazást országilag.

Nekünk teljesen mindegy, hogy g.orrbánnak kétharmada, vagy kilenctizede van, DE !!!
ha ti újfent leszarjátok a nép szavát, NEM FOGUNK TIKTEKET BEJUTTATNI A PARLAMENTBE !
Mer'hogy minek !
Amig csak azt látjuk hogy egymás fonnyadt mogyorói felé kapkodva, a másiktól elvágyva szavazókat, a kotonszökevény morzsáin éldegéltek, ugyan miért is mennénk el rátok szavazni ?!?
Nem érdemlitek meg azt a parlamentet, ahol egykor Deák, Mikszáth, Darvas Iván ... ITD ült.

2010. még sajnos várható, akár törvényszerü volt. A 2014.-es egymásra köpködés-fújolásból, Bajnai megpuccsolásból, az általatok megcsinált újabb 2/3-ból, 2018.-ban sem tanultatok semmit! Még fokozni is tudtátok a sunnyogást és szerencsétlenkedést.

KARD, DEKA, V 21, I Tak Dalse....! Seggel fordultatok valemennyi, a hatékonyság irányát felmutató, a lehetséges megoldásokat rimánkodva felvázoló, a minket, az érdekeinket képviselő szerveződések felé. Ez többé nem fordulhat elő !
Gondoskodunk róla, ha 2022.-re sem tértek észhez, esélyetek sem legyen bejutni a parlamentbe !!!! Bojkott lesz ! Ellenetek !!!

Ugyan mikor alakitjátok meg végre a Szabad Magyarországért Választási Pártot ???
Magatokat meg elfelejtitek a választásokig !!! Innen indul a dolog, ez a minimum !

Kapat írta...

Kedves "góbé"!
Nagyon tetszett az ötleted, kemény és igazságos hangvételed.
Sajnos egyetlen hibája van, hogy a bojkott kivitelezhetetlen.
Ki lesz az az ember, aki megszervezi a bojkottot? (miből?)
Mi lesz a legtöbb szavazót adó vidékkel? A fideszes polgármesterek így is terrorizálják a vidéken élőket, gondolod, rá lehetne venni Őket a bojkottra?
A puszta létüket, családjaik megélhetését veszélyeztetnék.
A fideszesek röhögnének a markukba egy ilyen könnyen megnyert választást követően.
Közel 2,5 millió szavazójuk van, és akkor még a határon túliakkal nem is számoltunk.
Az érvényességi küszöböt bőven átlépnék, létrejönne az egypárti parlament.
Sajnos sehogy sem jön ki a matek!
Egyetlen hatékony dolognak én is a választási pártot látnám, de vannak kétségeim, az általad is felsorolt különböző pártérdekek miatt.

PuPu írta...

RT-nek

Errefelé nem zsidózunk, nem vagyunk telhetetlenek, elég nekünk Orbán gyűlöletkeltése is...

:O)))

Névtelen írta...

Einsteinnek igaza volt Kár,hogy kevesen ismerik ezt az axiomáját......

neveletlen írta...


'Érdekes, amikor az SZDSZ szavatossága lejárt, már készen várta az örökséget az LMP, és amikorra kiderült, hogy velük még véletlenül se lesz más a politika, akkorra itt van nekünk az Újfidesz, mely leginkább csak az ellenzék belső szétverésére alkalmas.'

Szóval, a Momentum kezd feljönni a DK nyakára, ideje bevetni a csahosokat.
Úgy tűnik, az egyszeri Fletó hívő olyan mint a Bourbon: nem felejt és nem tanul.
Mindig lesz több százezer szavazója egy olyan pártnak, aki se a Ferit se a Gecit nem akarja. Ilyen volt az LMP, akit az Emeszpépdéká jobban faragott mint a Fidesz, most a Momentumon van a sor.

Pupu, te most tkp libernyákoztál?!
:)))

PuPu írta...

Hááát, ha az LMP vagy a Momentum liberális, akkor valószínűleg, kedves neveletlen.
De ez a csahosozás azért fájt, elég régen jársz már erre ahhoz, hogy tudd, nem vagyok egy párt kritikátlan szekértolója sem, embereké még annyira sem.
Tőlem a Momentum annak a nyakára jön fel, akiére akar, de ettől még ugyanolyan csinálmány marad, mint a Nemzetközi Nőnap, vegyél nekik lila árvácskát...
Viszont ha nem érted meg, hogy milyen károsak ebben a helyzetben az ilyen pártnépszerűsítési egyénieskedések, akkor felesleges téged győzködni, élj békésen tovább az álomvilágodban.
De azért jobb lenne, ha nem a jelszavak után ítélnél meg egy pártot...
:O)))

neveletlen írta...

'Viszont ha nem érted meg, hogy milyen károsak ebben a helyzetben az ilyen pártnépszerűsítési egyénieskedések, akkor felesleges téged győzködni, élj békésen tovább az álomvilágodban.
De azért jobb lenne, ha nem a jelszavak után ítélnél meg egy pártot...'

Bizony kedves Pupu, teljesen igazad van, csak éppen rossz helyen keresed a szereplőket. :)

Íme egy penge éles írás, talán tisztítja a szaharai homoktól megfáradt szemedet.
https://azonnali.hu/cikk/20200806_akik-egy-osszefogassal-megnyert-valasztas-utan-is-elvagjak-a-torkodat

1970 írta...

"Balogh Csaba és rajta keresztül az egész Momentum lefideszbérencezése tökéletes táptalajra talál az egész országon eluralkodott Orbán-fóbiában. A DK saját táborában biztosan kinőttek a magok, elég csak a Facebook kommentmezőire tekintenünk, de nagy valószínűséggel más pártok szavazói, vagy akár egyelőre bizonytalanok is elkezdenek kételkedni a Momentum „tisztaságában”."

Kedves neveletlen!

Ebben a "penge éles" írásban a fenti kitétel azért elég komoly csorbát ejtett. A Momentum "tisztaságán" nem a más pártoktól érkező "fideszbérencezés" ejt komoly foltot, hanem saját pártelnökének (FGyA) (továbbá jó néhány vezetőjének) viselkedése, kommunikációja, visszataszítóan lekezelő, nagyképű, öntelt attitűdje. Tulajdonképpen gömböc 2.0 kiadását láthatjuk a személyében.
(Mondom ezt úgy, hogy a gödi összefogásban szereplő pártok mindegyikétől hidegrázást kapok, ahogy azoktól még jobban, akik jelenleg ezt az országot totálisan tönkreteszik, "kormányzás" címszó alatt!)

neveletlen írta...

Kedves 1970

te is csak azt bizonyítod, hogy Flepkó mesterkedése tökéletes táptalajra talált ... :(((

PuPu Steve írta...

Kedves neveletlen, a cikk etikátlan, hazug és egyoldalú.
A Momentum meg az uj LMP.
Fekete-Győr meg egy modortalan alak, Orbán II stílusában, gátlástalanságában, szégyen, hogy szerepet játszhat országos politikában, de hát ez egy ilyen ország...
:O)))

neveletlen írta...

Ja, az LMP az új Szdsz, a Momentum az új LMP, i tak dalse, észre kéne venni, hogy a hülye és a korrupt narratívája a kétpártrendszer, bár tudom, errefelé inkább az egypártrendszert sírják vissza.

Emlékeztetőül:
https://dkp.hu/hirek/2833/mti--gyurcsany--nem-a-kozos-lista-a-gyozelem-receptje
Persze, most megint más szelek fújnak, a segg az új száj ahogy Bödőcs mondá, hihetetlen hogy mennyien bedőlnek ennek a parasztvakító pojácnak. :(

1970 írta...

Kedves neveletlen!

Az a helyzet, hogy a beteges Gyurcsány-fóbia szemernyivel sem jobb a kritikátlan Gyurcsány imádatnál. Amennyiben képes lennél a fóbiád páncélja mögül egy pillanatra kitekinteni, rájöhetnél, hogy a világ annál sokkal összetettebb, mintsem, hogy GyF "gonoszsága" állna mindennek a hátterében.
Esetleg ilyen szemmel olvasd el újra, amit írtam, hátha sikerül más következtetésre jutnod.

neveletlen írta...

Kedves 1970, az még csak hagyján, hogy én Gyurcsány fóbiás vagyok, de sajnos így van vele az ország nagyobbik fele. Ma is ő az ellenzék legelutasítottabb politikusa, remény sincs arra, hogy ez megváltozzon. Mivel ő már nem tud népszerűbb lenni, ezért csak annyira fussa, hogy másokat befeketít, ebben van segítségére a fanok szűk, ellenben agresszív tábora.
Akinek nem inge... :)

1970 írta...

"ezért csak annyira fussa, hogy másokat befeketít"

Kedves neveletlen!

Nem erről van szó, továbbra is azt gondolom, hogy a fóbiád elvakítja éleslátásodat.
Amikor egy 18-20-22 éves fiatal nőt érzelmileg kihasznál, majd dob egy férfi, akkor azt mondjuk: "szegény, naiv", "tapasztalatlan", "ártatlan". Amikor egy ötvenes nővel történik meg ugyanez, akkor egészen mást mondunk rá (ezeket most nem írnám le).
Tudod, egy bizonyos életkor (mondjuk 40-45) felett, amikor meglátom FGyA (meg a hozzá hasonló emberek) viselkedését, kommunikációját, stílusát, akkor feléled bennem a dejá vu érzése, és élek a gyanúperrel, hogy ugyanabba a folyóba készülünk lépni ismét, ami ezt az országot már egyszer tönkre vágta.
Ehhez nem kell GyF (aki engem egyébként nem érdekel).