2021. január 30., szombat

BUKFENC MINDENT TUD


Saját cirkuszt épít magának a Bohóc.
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a Magyar Cirkuszművészeti Központ építését  Bukfenc, a bohóc.
Meg van mentve a nemzetgazdaság!
Ebből kifolyólag azt csinál. amit akar a Nyugati Pályaudvar melletti területen, nincs pályáztatás, nincs régészeti vizsgálat, nincs hatályos építési rendelet, nincs jogálla... - ja, az állítólag még van, de hogy önkormányzatiság biztosan nincs, arra mérget lehet venni. 
Hogy hol és mi épüljön Budapesten, azt nem a budapesti emberek döntik el, hanem Bukfenc - Alcsútról.
Merthogy Bukfenc mindent tud.

Leonardo da Vinci után talán még egy ekkora polihisztor volt, mint ő, az oroszok tettek szert rá, gyárilag Dzsugasvilinek hívták, import volt ő is.
És íme, most mi is magunkénak mondhatunk egy ilyen emberfeletti tehetséget, aki számtalan közös vonást mutat fel a hajdani diktátorral.
Ha abban a korban születik, Rákosinak annyi, mehetett volna a porond és a lószar koordinálásáért  felelős kormánybiztosnak, ha befogja a pofáját.
Hiába, aki tehetség, az tehetség, aki meg nem, az ellenzék.
Bukfenc bohóc a helyi Csinn-Bumm Cirkusz sztárja, nagyokat lehetne röhögni kisstílű mesterkedésein, átlátszó trükkjein, ha nem lopna.
De lop.
És két tolvajlás között kioson a Karmelita Színházból, átlopakodik Horányba és kutat mérgez, merthogy ahhoz ért és azt szereti csinálni igazán, meg az emberek szembefordítását egymással. Aztán mikor ez sikerül, akkor vidáman felrikkant: Bukfenc mindent tud! 

A cirkusz művészei áhitattal csodálják, nem is nagyon értik, hogy rájuk mi szükség van.
Jó, az idősebbje helyet csinálhat a fiataloknak, a haszontalanok úgyis csak a nyugdíjalapot zabálják, a járókereteikkel hadonásznak és hülyeségeket beszélnek, és hát ugye a vírusokhoz is értünk, a dolog adja magát.
Meg aztán itt van ez a coulrofóbia - ezt talán bohóc-iszonynak fordíthatjuk, igazolt pszichiátriai betegség, pszichiátrián egyedül Grazban nem gyógyítják, ott a kiváltó okot kezelik.
Természetesen cirkuszra szükség van, ezt már a régi rómaiak is tudták - panem & circenses, mondták, és Bukfenc ezzel is egyetért, mindössze a sorrendet cserélte fel, cirkuszt és kenyeret akar adni szeretett népének annak bukszácskájából, és aki nem éri meg az előadás végét, hát így járt.
Drukkolok is az új cirkuszművészeti műintézménynek, kellenek az ilyenek, Bukfenc fia is ide fog majd járni, mikor bűvészkiképzésen vesz majd részt.
A Dinasztiának virágoznia kell, a pénzeket el kell tüntetni, Rasi hercegnő sajnos már kivívta a nemzet majdnem egységes utálatát, a többiek meg rokonok és nyallerek.


Karácsonyt is fel szeretnék léptetni a cirkuszavatón, ő lesz a Budapesti Zsiráf, akit ostorpattogtatással áthajtanak egy tüzes karikán, páratlan mutatvány lesz.
Közben csattognak majd a cintányérok, sej-haj kaszakő, mi az apád füle kő, bruhaha!...
Miért van az, hogy a tolvajok szinte mindig találékonyabbak, mint a bűnüldözők?
Reméljük azért, Kelemen bohóc 2022-ben elénekelheti majd:

Mókáztatok, loptatok már eleget, eleget
A cirkusznak vége van már gyerekek, gyerekek
Sej-haj stadion, vasgombóc a lábadon,
Sej-haj, lakat van a házadon...

Bruhahahahaaaaaa!

:O)))

5 megjegyzés:

góbé írta...


Hogy is mondta Moldova ? ( muszály újráznom...) Ilyen helyre ilyen kell, különb helyre különb kell !
Gyurcsány, - hajdanán még Fletó - a Nyugati mellé-mögé még kormányzati központot tervezett, a nékülözhető kotonszökevényünk meg cirkuszközpontot. Méér'is kell ezen meglepődni ?!?

A kisszerü, kendőzetlen, suttyó tolvajlást, mint természetes beidegződést, minden szinten gyakorolják: https://varosikurir.hu/lavrov-szijjartoekrol-rogton-lopjak-a-tollat/

Az oroszokat többek között a Lavrov miatt is irigylem. Réges-rég nekünk is volt ilyen határozott, komoly, bármely helyzetet méltósággal kezelő külügyérünk, - Kovács László, Balázs Péter - de mára már csak ez a piti, hisztis, hőbörgő, eszetlenül vagdalkozó szargyártó jutott a hozzá idomuló szégyenletes sleppjével.

"... Ilyen helyre ilyen kell, különb helyre különb kell !..."

Má'meg a cirkuszközpont... Az épitőipart felpörgetni, abba beruházni lehetne, sőt kellene bérlakás épitéssel, a meglévő épületek hőszigetelésével ( erre voltak-vannak komoly EU-s források ). Vegyük tudomásul lakhatási válság (is) van !!!
Csakhogy egy kislakást képtelenség lenne 2-300 milláért értékesiteni, ezért ebből nem lehet lopni. Igy marad a stadion, a templom, meg az effélék, újfent a cirkusz. Újabb csapás a koronavirusra !

Talán "pártjainknak" is hasznosabb lenne efféle megoldásokról(!) tájékoztatni Józsi bácsit, meg Mari nénit, meg a 30 m2-es lyukakért 120-150-ezer Ft. albérleti dijat fizetőket, mint a demokrácia-deficitről panaszkodni, meg a fideszes gumicsontokat rágcsálni.

Bubu64 írta...

Nem megcserélte, hanem a kenyeret elhagyta a mondásból, miközben azt hangoztatja egymillió munkahelyet teremt, mert ugye ingyen pénz nincs.De ne azt figyeljük, amit mond.

feripapa írta...

Kedves Pu-pu!
Én személy szerint nagyon örülnék, ha jóslatod minél előbb, bekövetkezne, rajtam kívül is néhányan, még ugyanezt szeretnék és lehetőségeink szerint teszünk is érte! Jó az írás, szokás szerint!

Bubu64 írta...

Kedves Góbé!
Nagyon jól összefoglaltad a lényeget. De ilyen "csavarintos" gondolkozásra nem képes Mari néni, Józsi bácsi, nem is érdekli. Az első két sor olvasása után tovább lapoz a Facen a Meglepetésre, vagy Kiskegyedre. Az se jut el a tudatáig, hogy miből van az államnak pínze.

Belák Andrea írta...

Hát, a bruhahahára még várni kell....:(