2021. január 15., péntek

TÉLI SALÁTAPOSZT VÍRUSRÓL, VAMZEREKRŐL, VITÉZEKRŐL, VÁLASZTÁSRÓL


Mindenféléről, ami mostanság megütötte a szemem...

Magyarember nem akar oltakozni.
Még akkor se, ha most már talán lenne mivel, de ha nem lenne, az se baj, van még fiziológiás sóoldat, és ha nincs, majd Orbán pénztárcája gründol rá egy gyárat, nem gond ez abban az országban, ahol a magyar Dreckberg mindenhez (is) ért.
Mint kiderült még a nőkhöz is.
Ha tizenöt éve, mikor unatkozó háziasszonyoknál próbálkozott a konvektor szerelése közben mondta volna neki ezt valaki, ő röhögött volna legjobban.
De vissza az oltakozáshoz.
Kétféle ember van az oltás-szkeptikusok között, az egyik nem oltakozik semmilyen vakcinával, a másik csak orosszal és kínaival nem.
Próbálnak hozzá ideológiákat kreálni ( nem elfogadott, nincs kipróbálva, stb...), de  az igazság a második esetben vélhetőleg az, hogy az emberek fejébe belekalapált russzofóbiáról és a kínai gagyi világhíréről van szó, az előítélet pedig felülír mindent. 
Szerepet játszhat az is, hogy addig ijesztgette mindennel és mindennek az ellenkezőjével is a népet a hatalom Cilike bánatos képében, hogy magyarember már akkor is fél ha sört iszik, hátha belecsinálták a chipet, amelyiktől zombi lesz.
Az, hogy a chemtrailnek sör külseje van, nem téveszti meg éber magyarembert, a sör is meg van mérgezve, a repülőgépek már régen teleszórták novicsokival, vagy hogy is híjják.
Ha meg értelmiségi vagy. akkor statisztikussá képzed át magad és a statisztikáknak nem hiszel.
Persze már megint a tuggyukkik jártak jól, könnyű nekik, hiszen a vírust magát kínai tuggyukkik szabadították a világra, ezért oltakoznak olyan buzgón...
Ha a mai ütemben folyik az oltakozás - de szép szó! -, akkor mire beoltják szeretett népünk nyájimmunitást adó hányadát, addigra a vírus végelgyengülésben elhalálozik, mi meg itt állunk majd a nyájjal, oszt nem lesz mivel szemben immunisnak lenni...


Schiffer András aktivizálta magát, esetleg mások aktivizálták, mindenesetre előkotorta valamelyik hajdani törvényjavaslatát és felmelegítve feltálalta a Nagyérdeműnek.
Nevezetesen, hogy nyilvánossá kellene tenni az állambiztonsági szerveknek, a német megszállástól 1990 májusig keletkezett 
 iratanyagát, merthogy ez napjaink legégetőbb feladata, vagy kisnyúl. Mindenesetre jó próbálkozás arra, hogy csámcsognivalót adjon a népnek ahelyett, hogy a lefolyócső-virtuózokon röhögne, esetleg odafigyelne a legnagyobb tolvajlásokra, melyeket szerett miniszterelnökünk érdemdús holdudvara abszolvál, természetesen a legmagasabb jóváhagyással.
Ide vezet, ha Kiszel Tündét a karantén akadályozza a naptárkészítésben, így nem tudja Schiffer András pontosan kiszámolni, hogy hány év telt el a rendszerváltás óta, mert ha tudná, akkor lehet, hogy a rendszerváltás óta eltelt idő ügynökeivel foglalkozna.
Ha azt hiszi, hogy azóta az állambiztonsági szolgálatok nem foglalkoztatnak ügynököket, akkor lehet, jobban járna, ha orvosához, gyógyszerészéhez fordulna, nem minket szórakoztatna.
Ungváry Krisztián is hozzászólt a témához.
Kár, hogy a rendezvényt nem a Szabadság téri dögkeselyű-szobor tövében rendezték, onnan át lehetett volna vonulni a szovjet emlékműhöz, aztán elmondani, hogy mi csak a megszállók miatt voltunk ilyen kifogásolható jelleműek, ma meg megszállt bennünket az ihlet, azért nem foglalkozunk a ma ügynökeivel.
Azért van haladás: az oktatásban az állam által biztosított online felületet kollaborációs felületnek hívják, azon képzik a kollaboránsokat - lépést tartunk a fejlődéssel.


Olvasom, hogy Orbán egyetlen fiú leszármazottja Sandhurstben, a brit Királyi Katonai Akadémián kapott képzést, ami körülbelül atyja oxfordi képzettségét képezi le, sőt, Orbán junior a maga kilenc hónapjával még rá is vert felmenője képzésének időtartamára, talán a gondos atya maga is érezte, hogy ez kevés volt...
A figyelmem az ragadta meg, hogy a hathetes alapkiképzést mely alkalmassá tette őt Sandhurstre, a szolnoli MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál kapta, melyből nekem a vitézi cím honvédségi alkalmazása azért csípi kissé a szemem.
Nem egyedi ez, hiszen a tököli repülőtéren áállomásozott a MH 93. sz. vitéz Háry László Vegyes Repülőosztály, a Budapesti Helyőrség Dandár vitéz Szurmay Sándorról kapta nevét,  szóval vitézkedünk ezerrel, már csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetem átnevezése van hátra Ludovika Akadémiává, de ami késik, nem múlik. 
Az 1947. évi IV Törvény kimondja, hogy (többek között) a vitézi cím használata tilos.
Magánérintkezésekben a cím használatának és a kapcsolódó bohóckodásoknak nincs szankciója, tőlem nevezhetik egymást akár ökör kosztromai Pacal Szilárdnak is, de a Magyar Honvédség egyelőre még nem  képes a magánérintkezésre, így - szerintem - egyes alakulatainak ilyetén történő  elnevezése törvényellenes.
A vitézek azért jöttek hajdan a világra, mert Horthy a király nemességet adományozó jogkörét nem gyakorolhatta, ezt helyettesítette a vitézi cím adományozásával, mely egyébként olyan volt, mint temetői lovon a structoll, lévén, hogy vitézség ide, vitézség oda a magyar katonát évszázadokon keresztül csak püfölte az ellen, ami persze az egyéni bátorságot  nem tette semmissé.
A vitézek vesztett háborúk hősei voltak, ma meg egy anakronisztikus gittegylet tagjai.
Nem a múltat kellene újraértelmezni, hanem egy olyan korszerű hadsereget kellene építeni, mely alkalmas korunk katonai feladatainak színvonalas ellátására.
Szegény és kicsi ország vagyunk, nekünk nem tankra meg repülőre lenne szükségünk, hanem pédául vegyvédelemre, komputerek elleni támadások kivédésére kiképzett emberekre, drónok irányítóira, információs hadviselésre kiképzett katonákra - szóval csupa olyasmire, ami hasznos lehet a katonai szövetségnek, melynek tagjai vagyunk.
Így legfelebb a kuruc-labanc harcokból ismert martalék szerepét tölthetjük be, és a kurucok se győztek, ha jól emlékszem...


Lassan abba lehetne hagyni a választás előkészítése körüli tökörészést, a pártok önállósdiját, ötleteléseit.
Egységes kommunikációs teret kellene létrehozni, egységes irányítással, kommunikációs felületeket kell teremteni, fel kell készülni a közös jelöltek bemutatására, szervezetszerűvé kell tenni az együttműködést, ha már egységes szervezet létrehozására nincs szándék - ami szerintem nagy hiba.
Nincs sok idő hátra, iparkodni kellene...

:O))) 

7 megjegyzés:

Péterváriné Lohner Julia írta...

Mint mindig, most is nagyon tetszik PuPu írása. Teljesen egyetértek a kritikája minden szavával és ami a lényeg, nem csak kritika hangzik el, hanem az írás végén ott vannak a javaslatok, az elvégzendő teendőkre vonatkozóan!

Bubu64 írta...

Brit OKJ-s tanfolyam. Csak ki kell fizetni, s a jó magyar nép megteszi a szeretett vezérért.

1970 írta...

Kedves PuPu!

Ez a posztod valóban egy igazi "saláta": összegyűjtötted benne hazánk "kiválóságait". Schiffer, Gazsi, kisgömböc, Cilike, Kiszel Tünci, Ungváry Krisztián, meg a lovastengerész - "illusztris" névsor:))). Tulajdonképpen mindegyiknek van benne - kisebb-nagyobb - szerepe, hogy olyan ez az ország, amilyen és ott tart, ahol tart.

Katsa írta...

Hm.
Kisebb nagyobb szerepe valóban van benne mindegyiknek.
De!
Leginkább nekünk, silány magyar népnek!
Ezért tartunk ott, ahol.

1970 írta...

"De!
Leginkább nekünk, silány magyar népnek!"

Kedves Katsa!

Tipikus felelősségelkenés.
Tudod, eszembe jut a nagymamám, aki cselédként élte fiatal éveit, és a lovastengerész csendőrei ütötték őket, mert a "legfőbb hadúrnak" nevezett tömeggyilkos ellátogatott Festetics haverjához, a fiatal cselédlányok meg kíváncsiságból leskelődtek megnézni, ki jött.
Ne mondd nekem, hogy ezek az emberek ugyanolyan felelősséggel bírnak, mint a lovastengerész pl. abban, ahová ez az ország jutott 1944-re, és amiért fizetett jócskán még 1945 után is.

Katsa írta...

Hm.
Nem a lovastengerész felelősségét akarom elkenni a mostani helyzetünkkel.
De!
A jelen helyzetünk népünk szabad akaratából - önként és dalolva, sőt ujjongva - jött létre.
Hogy miért?
Mert silány népünk Mátyás óta szopó ágon leledzik, amit mindig rálehetett kenni ilyen olyan külföldi - nyugati és keleti - hatalmakra, amiből csak egy jó időszak jött ki.
De azt sem magunknak köszönhettük.
A mostani helyzetünk senki másnak nem köszönhetjük csak magunknak.
Hm.
Bátor büszke(?) népünk most megint másokkal akarja kikapartatni betevő gesztenyénk, ahelyett, hogy egyszer az életben megpróbálnánk sarkunkra állni és végre tenni szabadságunkért/boldogulásunkért ami itt van az orrunk előtt, csak harcolni kéne érte egy kicsinykét.
Még akkor is, ha ez némi kényelmetlenséggel járna.
Hm.
Meglátjuk silány népünk felemeli - vagy legalábbis megpróbálja - fejét, vagy továbbra is mai Pató Pálként viselkedik.
Hm.

1970 írta...

"A jelen helyzetünk népünk szabad akaratából - önként és dalolva, sőt ujjongva - jött létre."

Kedves Katsa!

Ebben teljesen biztos vagy? Azt akarod mondani, hogy az elmúlt 30 évben semmilyen nagyhatalom semmiféle befolyást nem gyakorolt hazánkra? Ne haragudj, de ez már a naivitás meglehetősen magas szintje.
Nézz utána, hogy követelte Kohl kancellár Tél tábornoktól (Moldova után) a hazai állattenyésztési ágazat teljes leépítését. Józsi meg végrehajtotta, amire büszke is volt.
Nem, itt szó sincs "népünk szabad akaratáról". Tömegek átverését, megtévesztését nem nevezném "szabad akaratnak".