2021. január 4., hétfő

URASÁG - EMBERSÉG NÉLKÜL




Szeretve imádott Vezérünk - kinek Allah növessze hosszúra szakállát, esetleg növesszen körmöt a csúnyájára - megemlékezett a covid-elleni vakcina kifejlesztésében szerepet játszó tudósokról, ennek során megtudhattuk, hogy ez tulajdonképpen egy magyar vakcina, de megengedtük Amerikának, hogy toljon bele egy kis pénzt, meg valami német professzor is részt vehetett a munkában, de a munka dandárját magyarok végezték, köztük egy kisújszállási asszonyság.
Az asszonyságot egyébként Karikó Katalinnak hívják, a BioNTech cég alelnöke, nemzetközileg elismert biokémikus és többek szerint a Nobel-díj várományosa, akinek egyébként annyit árt a modortalan uraság véleménye, mint vírusnak a piros-fehér-zöld festés, meg az összes többi handabandázás, amit a Nemzet Megmentője előad.
Hogy úgy mondjam, lelépte őt nemzetközi elismertségben, emberségben, merthogy vele ellentétben a hölgy ezidáig csak jót tett az emberiségnek, míg a csüngőhasú stílus-virtuóz csak ártott, nem is keveset.
Tulajdonképpen csak ártányunk műveletlenségére derült ismét fény, aki nem vette észre, hogy beszédírói már megint hülyeséget adtak a szájába, pedig lehetett volna jobb ötletük is.


Azt mondják, a stílus maga az ember, ez az eset ismét alátámasztotta e megállapítás igazát.
Az "asszonyság" kifejezés a mai magyar nyelvben kissé pejoratív, de mindenképpen nagyon lekezelő kifejezés egy tudós számára, a kisújszállási asszonyságok ugyanis tojást és pucolt tyúkot árulnak a helyi piacon.
Nem lenne ez nagy ügy, a tudós legfeljebb elhúzza a száját a modortalanságra, ha nem lenne Orbán pártja oly kényes a kifejezésekre, ha például Gyurcsány nevezi az öregecskedő feleségeket öregecskedő feleségnek, pedig ez sokkal közelebb áll a valósághoz (kivéve a Fidesz elitjét, mert náluk az öregecskedő feleség időben lecserélésre kerül...) mint a kofa-feelinget sugalló asszonyságozás egy tudós nő esetében.
Persze okos ember, ha vezető, akkor magánál okosabbakkal veszi magát körül.
Jelen esetben is ez történt, az agytröszt motorja, a miniszterelnök sajtófőnöke megmagyarázta a dolgot: főnöke azért nevezte asszonyságnak a neves biokémikust, mert uraságnak már csak nem nevezhette, ugye...
Ez a szegény Havasi olyan hüje, mint ide Lacháza, de legalább nem lóg ki a sorból, a sok büdöstalpú bunkó közül, akikre ugyan rákenték a kultúra egy felettébb vékony mázát, de az is olyan, mint ők: selejtes és rossz minőségű, nem is csoda, hogy folyvást lepattog..
Valahogy meg kellene értetni ezzel a tahóval, hogy attól, hogy állandóan emberkedik, még nem lesz emberséges.
Még talán ember se, legfeljebb emberszabású.


:O)))

5 megjegyzés:

dr.Ferenczy Tiborné (cipruska) írta...

Tetszik, mint mindig, de ezt innen most nem tudom osztani Pupu !

góbé írta...

Vivódom !
Megvetem és rühellem ezt a tébolyodottat de most, - vállalva a népszerütlenséget - elkezdtem valahogy szánni is !
Ezen a nem is titkoltan toporzékolva, fogcsikorgatva előadott irigységen, miszerint - hoggyafaxba jön eza faluvégi női-személy ahhoz hogy fakanál hejjett nóbeldijat akarnakneki adni, amikor ő-kotonszökevénysége a'zország meg jurópa, mega világ megmentőjje !!! - szóval már csak sajnálni tudom ezt a szerencsétlent, a totálisan elborult, grazi-várományos elméjével...
Sokszor felmerül bennem a kérdés, ugyan mit vétettem, vétettünk hogy ezt a trágyadombra-valót kaptuk....

Nade! Hogyismondta Moldova: Ilyen helyre ilyen kell, különb helyre különb kell !

Ez a hely, - ahogy elnézem az utóbbi tiz évet, bizony, ilyen. Hogy 2022.-ben különb lesz-e, az nálam elég aggályos.

1970 írta...

Kedves PuPu!

Gondolom Professzor Asszony azt gondolta magában, hogy kifejezetten megtisztelő ezt egy felcsúti tahó szájából hallani, aki most éppen behurcolkodott a Várba, de attól még ugyanaz a bunkó marad, aki volt. Ennyi, és ezzel lapozott is a Hölgy szerintem...

1970 írta...

"Sokszor felmerül bennem a kérdés, ugyan mit vétettem, vétettünk hogy ezt a trágyadombra-valót kaptuk...."

Kedves góbé!

Az a helyzet, hogy azoknak, akiknek ezen tényleg lenne elgondolkodni valójuk (a rendszerváltó elit "jeles" képviselői) nem foglalkoznak ezzel, csak ontják magukból továbbra is a 3 évtizede ismételgetett mantráikat.

Belák Andrea írta...

Tökéletesen elemzed, Pupu, a helyzetet. Nos, ettől nem lettem vidámabb. Hiszen olyan országban vagyok "vénasszony", ahol még a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hölgyeknek is ez a fent említett kifejezés dukál. Mi marad akkor a hozzám hasonlónak? És nem tehetünk semmit.

TÉNYLEG NEM TEHETÜNK SEMMIT?