2021. február 14., vasárnap

VAKCINAPÓKER - A LÉT A TÉT


Tele van a hócipőm a vakcinák körüli cirkusszal.
Elegem van a kormányoldal sunyi erőszakosságából, de az ellenzék idióta tiltakozásaiból is, és bár felettébb bánatos vagyok, de valahogy úgy alakult, hogy egyet kell értenem a Zsírmalaccal, aki szerint a késlekedés emberéleteket követel, az oltások körüli bizalmatlanságkeltés pedig játék az életünkkel.
A játék egyébként nagypályán folyik, nyertesei jelen helyzetben azok a gyógyszergyártók, akik nagy pofával  ígérgettek, aztán képtelenek voltak tartani ígéretüket, veszteseinek névsora pedig a köztemetők fejfáin kerül feljegyzésre.
A kár már így is mérhetetlen, hiszen ahelyett, hogy a bajban összefogásra készetetett volna, ehelyett geopolitikai játszma eszközévé tette a védekezésre alkalmas készítményeket, nem törődve a halottak számával és a távolabbi következményekkel, az egészségügyi intézményrendszerbe vetett hit megingásával, a járvány által fenyegetett társadalmak elnyomásának legalizálásával.
Nálunk ez még bővült azzal is, hogy szabad utat adtunk a tolvajoknak, rablóknak, a Nemzeti Antilopnak és a Lófejű Kurvák Nemzeti Leánykoszorújának.
Milyen büszke ország voltunk az elnyomatás és a véres diktatúra kádári évei alatt, és hova süllyedtünk mára - egy ócska kis keleti pasalik szintjére.


Tele van azzal is a hócipőm, hogy a budapesti kerületek vezetői tiltakoznak az ellen, hogy a vírus ellen felhasználják az orosz és kínai vakcinát, jóllehet az orosz esetében minden illetékes kifejtette már, hogy hatásos és biztonságos, az oroszok megfelelő kapacitásokkal rendelkeznek a gyártásához, talán ez is az oka, hogy Európa kézzel-lábbal tiltakozik alkalmazásának legalizálása ellen.
A tiltakozáshoz erős anyagi érdek fűződik, az árát pedig az európai társadalmak emberéletekkel fizetik meg.
Az oroszok pedig kezdenek durcásak lenni, különösen, amikor a nyugati államok nagykövetei részt vesznek a Navalníj nevű bohóc mellett szervezett tüntetéseken.
Ez egyébként nem túl jó jel, hiszen az európai energiaellátás továbbra is az oroszok kezében van, az amerikaiak pedig pont úgy járnának a palagázzal, mint a vakcinagyártók a termékeikkel - egészen a szállításokig korlátlan lenne a kapacitás.
Valahogy el kellene végre jutni a felismerésig, hogy a világ túllépett a brit birodalmi álmokon, az amerikai imperializmusba vetett korlátlan hiten, a világ már soha nem lesz olyan, mint Churchill és az első atombombák idejében volt, nem érdemes kísérletezni a korabeli helyzet restaurálásával.
A kínai vakcinát eddig tízmillióknak adták be problémamentesen, Kína megállította a járványt, a tapasztalatok hiányára legfeljebb ők hivatkozhatnának, ha egyáltalán törődnének az eurázsiai szubkontinens törpeállamainak véleményével.
Kína hatalmas és mi sem áll tőle távolabb, mint a kapkodás, de ha egyszer döntött, akkor azzal  szembefordulni annyi eséllyel sem jár, mint turistának van a cunamival szemben.


Ami tehetséges ellenzékünket illeti - főként kerületi polgármesteri szinten, de azon túl is - meg kellene állni megpróbálni kihasználni a vélt kommunikációs lehetőséget, melyet ez a helyzet ad.
Jelen helyzetben a felelősség a Csüngőhasú & Co. -t terheli, felesleges átvállalni belőle akár még egy tiltakozásnyit is - a hatása legfeljebb az lesz, hogy pártállás alapján az ellenzéki kerületekben csak kínai vakcinával lehet majd oltani.
Nem tragédia, nincs azzal baj semmi sem, de Julis néni belehalna a félelembe és naponta vizsgálná a tükörben a szemeit, hogy keskenyebbek-é már, mint tegnap voltak...
Hogy aztán a libernyák stratégák tüzet okádnak majd minden lyukból - na és?
Mikor a kezükben volt a hatalom, akkor elkúrták - nem kicsit, nagyon - utána meg eloldalogtak a balfenéken és hagyták ráégni a szart koalíciós partnerükre, mely egyébként szintúgy azt hitte, hogy babazsúron vesz részt és félt az alkotmányosság szellemében eljárni a 2006-os puccskísérlet idején.
Nem kellene elkezdeni lilagőzös ábrándok mentén politizálni, két lábbal kellene a földön állni, mert ha nem így történik, könnyen levegőbe emelkedhet az a két láb - ezektől - értem ezeken a NER haszonélvezőit - minden kitelik.
Vannak dolgok, melyekkel érdemes lenne foglalkozni, például a fegyverkezésünkkel, mellyel szembefordítjuk a környező államokat Magyarországgal úgy, hogy közben a kezükben vannak túszok százezrei.
Vagy ott a környezetvédelem, mely millió sebből vérzik, Százhalombatta rákos esetek ezreit termeli.
És ott van a társadalom, az oktatás, az egészségügy minősíthetetlen állapota, a megoldatlan cigány-probléma, a lakhatási szegénység, az infláció nyugdíjas-ölő hatása - és így tovább.
Közben meg kifizetjük Mészáros hotel-birodalmának elmaradt vendégei helyett a számlát, de Tóth Juliska műkörmös, vagy férje, a taxis kiesett jövedelmét nem fizeti ki senki, ők várják meg türelmesen a gazdaság felvirágzását...


Igaz, csodálkozásra semmi ok, az ellenzék kommunikációja csak hozza szokott formáját.
Sajnálatos...


:O)))

36 megjegyzés:

stirlitz írta...

én biztos nem oltatom be magam se kínaival / se orosszal.

Névtelen írta...

Nos Pupu, sokkal inkább kéne számon kérni az ellenzéken a kételkedést, hogy biztosan arányos a veszély a kárral? Igen,meghalnak emberek, döntő többségében idős, sok betegségtől szenvedők azok, akiknek megrövidíti ez a szarság az életét. Viszont a gyerekeink életét + unoka, sikerült elcseszni, pedig ők még élhettek volna évtizedeket, és élniük is kell, csak kérdés, hogy hányan tudnak kimászni a gödörből, ahova belöktük őket? Meghal a bolygón évente úgy 60 millió ember, ezek közül koronának betudva meghalt 2 millió, persze nem tudjuk, hogy következtében, vagy vele... Azt viszont tudjuk, hogy a túlélő meg sem betegedett áldozatok száma milliárdokban mérhető !
Én biztosan nem fogom beoltatni magam, úgy 60 éve nem eszem gyógyszert, nem pont most fogom elkezdeni, különösen nem egy olyannal, melyet rajtam gondolnak tesztelni :) Nekem még sok dolgom van, momentán nem érek rá kidőlni :)
Ha nem utazhatok, hát nem utazom, mint tudjuk, nem kell elhagynod a kolostort ahhoz, hogy megismerd a világot :)
De azt is hajlandó vagyok elfogadni, hogy jogos a pánik, csak akkor miért? Mit tud ez a vírus még, és honnan tudják, hogy tudja?
Oltasd be magad, aztán hordjál tripla maszkot és maradj otthon!
Mégis mi van itt?
Nem kéne végre valakinek feltenni a kérdést?

KZs írta...

Elnézést, annyira felbosszantott amit írtál, hogy elfeledtem a nevem adni a kommentemhez :(
Bíztam benne, hogy legalább a te gondolkodásod kicsit szofisztikáltabb..

KZs írta...

Viszont igen csak érdekelne, hogy Varga Judit válása, úgy is mint keresztény családi modell, vajh lecsapásra kerül-e, úgyis mint a képmutatás csimboraszója? Már nem is tudom hány éve annak, és mi volt a konkrét esemény, amikor feljajdultam, ajaj, baj van, ez olvasta Machiavellit :)

PuPu írta...

Kedves KZS, az influenza gyógyszer nélkül két hétig is eltart, gyógyszerrel viszont alig tizennégy nap alatt tökéletesen gyógyítható.
Ezt mindenki tudja, mégis, emberek ezrei oltatják és áltatják magukat, mert az ember olyan állat, mely legfőképpen biztonságra vágyik.
Az a vírus meglehetősen barátságtalan, de létezik, és a vakcina a biztonság illúzióját adja.
Az ember már csak ilyen, ezért van rengeteg alkalmazott és kevés vállalkozó.
Az, hogy ki miként kezeli ezt a kérdést rengeteg dologtól függ, kezdve az iskolázottságtól, a szociális helyzeten keresztül a családi tradíciókig - és ezekhez most még a politika is hozzátette a maga részét.
A pánik pedig attól pánik, hogy az ismeretlentől jobban rettegünk, mint attól, ami ugyan halálos, de ismerjük.
Rengeteg kérdést kellene feltenni, de kinek?
És ki tegye fel?
Politikus ne, mert annyi neki, tudós se, mert a kutya se figyel rá, hiszen ismét a hit évszázada köszöntött ránk.
Nem csak ez van elcseszve, sokminden más is.
De ha kizárólag belpolitikai szemszögből nézzük a dolgokat, akkor nem szabad ebbe a háborúba beleállnunk, és nem szabad ennek címén nevetségessé tennünk magunkat.
Orbán a felelős a helyzet alakulásáért, egyedül, legfeljebb még a bátrak, nem kellene besegíteni nekik...
:)

PuPu írta...

Kedves stirlitz, ez szíved joga, ha valakinek kételyei vannak, akkor legjobb, ha elkerüli a bizalmatlanságát kiváltó vakcinákat.
Észérvek ebben a történetben amúgy sem játszanak, ha egy csillagkeresztes hölgyről eldöntöd, hogy szotyka, akkor azt hiba feleségül venni...

:O)))

Bubu64 írta...

Pupu!
Most én is kiakadtam egy-két résznél, de sok mindenben igazad van, lehet, hogy abban is amivel nem értek egyet. Bár ez a feltétlen orosz(nem tudom minek nevezni, szimpátia?)érthetetlen számomra. Ezt úgy írom, hogy semmi bajom velük, csak a vezetőjükkel, és a rendszerükkel. Navalnijt miért tartod bohócnak? Egy posztban is kifejtheted, ha gondolod.

1970 írta...

Kedves Bubu64!


Bocsánat, hogy PuPu helyett én ajánlok egy kis olvasnivalót:
https://merce.hu/2021/02/15/az-embereket-nem-szabad-teljesen-butanak-tekinteni/

Belák Andrea írta...

Most nagyon nem értek egyet Veled, Pupu. Mondd meg, kérlek, hogy miért is higgyem el Szíjjártónak, hogy jó a kínai vakcina???? Hiszen tudtommal nem végezte el az orvosi egyetemet? Az pedig, hogy 1 millió kínait már beoltottak vele, azért nem győz meg, mert az csak ezredrésze az egymilliárd kínainak. És te tudod, hogy ezek hány évesek voltak, milyen betegségük volt, és végül is hányan haltak meg közűlük?
Szóval: igenis jogom van nem hinni annak, akinek nem hiszek, és hinni annak, akinek hiszek. És, ha az én polgim, aki Szíjjártóval ellentétben elvégezte az orvosit ( dr László Imre) nekem azt mondja, hogy az ÉN koromban, az ÉN betegségeimmel a legkevesebb a kockázat, ha ezt vagy azt választom, de semmiképp ne az amazt, akkor Szíjjártóval ellentétben nálam László Imre lett a mérvadó.

sphagin írta...

Kedves PuPu !

A gond ott van, hogy ez a vírus egy kicsit más mint a többi. Többek között, nagyon gyorsan mutálódik és felettébb kártékony tud lenni a szövődményei által.
Az AstraZeneca, az Orosz, a Kínai vakcinák nem védenek a mutációk ellen.
Hiába olttatjuk be magunkat velük, simán elkapjuk a mutáns vírust.
Ráadásul hamis biztonságérzetet ad és csak lesünk mint a moziban, hogy elkapjuk a vírust, pedig beolttattuk magunkat.
Erről te se teszel említést, meg minek is, ugye ?
Pedig, ha figyeltél volna ezt tudnád és így értenéd az okát !

Nem véletlenül tiltakoznak tehát a DK-s polgármesterek, mert itt a biztonság forog kockán, amikor köztudott az is, hogy a Pfizer, a Moderna, a NOVAVAX, stb. vakcinák védenek a mutációk ellen is.
Na ez a nemmindegy !
Én már akkor gyanút fogtam, amikor az olimpikonjainkat a MODERNA oltóanyaggal olttatták be, miért nem várták be a Kínait ?
Szóval megy itt a kavarás elég rendesen és nem csodálkoznék, ha az egyes potentátok már röhögnének beoltva és hevesen biztatnának másokat a "leesett " vakcinákra !

Eljátszották a bizalmat és ez nem is érdekli őket. Ők és családjaik rendben vannak, a többi meg törődjön magával.
Te meg segítesz nekik.


Üdv sphagin !

Attila írta...

Üdv!

Ismert dolog, hogy a gyógyulás nem csak gyógyszer kérdése, hanem orvos és beteg közötti bizalom megléte is. Nagyurunk ennek betett amikor úgy módosíttatta az idevágó törvényt, hogy be lehessen hozni a kínai és az orosz vakcinát az előírt vizsgálatok elvégzése nélkül is.
Azt is megmagyarázhatná valaki, hogy a kínai mix miért drágább kétszer, háromszor a modern nyugati vakcinánál. Rajtam ne nyerészkedjen a hiéna falka, szakítottak már eleget a lélegeztető meg a maszkgyártő gépekkel.

Attila

Attila írta...

Kedves PuPu!

Évek óta beoltatom magam influenza ellenivel! Nekem bevált, nem is emlékszem mikor voltam utoljára influenzás.

Attila

pleinair írta...


Andi, az orosz vakcináról László Imrétől is jó véleményt hallottam. És nem csak tőle.
Ha jól értettem, az orosz vakcina "többet tud" a többi oltóanyagnál, mert az első oltás RNS-e nem azonos a második alkalommal beadandó vakcina mRNS-vel. Ezzel szélesebb spektrumu immunválaszt vált ki a két, azonos vivőanyagú, de a covid RNS-ének két féle variánsát tartalmazó orosz vakcina.

A kínaival kapcsolatban egyetértek veled. Amellett, hogy az EU még nem vizsgálta, és nem engedélyezte, 3-4- szer drágább a többi vakcinánál. Ezért én vagyok annyira gyanakvó, hogy azt feltételezem, ezek már megint valami lopáson törik a fejüket.

Commune írta...

Én úgy vagyok vele, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a semmilyen, pláne jobb, mint a covid, ezért engem nyugodtan beolthatnak bármelyikkel, sőt mindegyikkel akár. "A" héten az amerikaival, "B" héten az orosszal, "C" héten a kínaival stb stb. Nagy ügy.

magyarmagyar írta...

Most már meg vagyunk mentve! Már megjött a kínai vakcina mellé az "oltási folyamat". Cecilia mama mondta, hogy az előreszerelt kínai "oltási folyamatot" a háziorvosok sokkal könnyebben tudják beadni, mint az eddigi vakcinát. Érdekes, én azt hittem eddig hogy tudok magyarul, aztán most kiderült hogy mégse.
Nekem egyébként tökmindegy hogy milyen vakcina, nincsenek előítéleteim. Se az orosz se a kínai tudósok nem hülyék. De hadd ne higgyek már az OEGYI szakértőinek, akik vikkancs parancsára 4 nap alatt lezavarták az engedélyezési folyamatot. Majd ha az európai gyógyszerügynökség engedélyezi akkor jöhet. Addig meg dugja fel magának viki.

Bubu64 írta...

Kedves 1970!
Köszönöm, elolvasom.

1970 írta...

"Addig meg dugja fel magának viki."

Kedves magyarmagyar!

Most őszintén: szerinted eléri kisgömböc a hátsóját??? Nemhogy még feldugni oda magának valamit:).

pleinair írta...


Andi, az orosz vakcináról László Imrétől is jó véleményt hallottam. És nem csak tőle.
Ha jól értettem, az orosz vakcina "többet tud" a többi oltóanyagnál, mert az első oltás RNS-e nem azonos a második alkalommal beadandó vakcina mRNS-vel. Ezzel szélesebb spektrumu immunválaszt vált ki a két, azonos vivőanyagú, de a covid RNS-ének két féle variánsát tartalmazó orosz vakcina.

A kínaival kapcsolatban egyetértek veled. Amellett, hogy az EU még nem vizsgálta, és nem engedélyezte, 3-4- szer drágább a többi vakcinánál. Ezért én vagyok annyira gyanakvó, hogy azt feltételezem, ezek már megint valami lopáson törik a fejüket.

Geza írta...

ORIASI feelereertees, ha valaki azt keepzeli, hogy oltaas, ees keesz. NEM fog valtozni semmi sem, csak esetleg neehaany 100+ eeves nem covid-dal fog meghalni, mert mikor az 1000 maas baja mellett eljon a megvaaltaas, csak 8.7 koosza virust talalnak majd benne, amely nem fogja meghaladni a hivatalos eerteeket, amely akkor 11.3 lesz [a ~jool ismert hibahataaron belul]. Mindenki szeepen fog ballagni a CBA-ba, majd egy kellemes - de taavolsaagtarto - bevaasaarlaas utaan deelutaan elmegy "kiruccanni" az egyik ritkaasan ulheto etterembe, ahol a nejeevel elfogyaszt egy kis turoscsuszaat, a maszkjaaba tomoszolve. (Addigra kifejlesztenek ilyeneket is, olyan lesz mint egy egyiraanyba atereszto sejthaartya - a bofit/bofogeest nem engedi ki, viszont a folyekony turoscsuszaat hagyja bearamolni - kicsit hosszu lesz a kajaido, de ki torodik vele, ha biztonsaagos.)

KZs írta...

Igen, Pupu, a hit évszázada, de ha nem kérdezünk, akkor nem is fogunk tudni kijönni belőle. Iszonyat sebességgel terjed a sötétség, marginalizálódnak a fáklyavivők :( persze, érzem a saját felelősségemet is, de nem sok értelme van a mi lett volna ha önmarcangolásnak.
Most ez van, ezt a probléma halmazt kell megoldani. Volt egy időszak, talán emlékszel, a közös NOL-os múltunk, amikor még azt hittem jóvátehetem amit elmulasztottam, próbáltam magyarázni, hogy mi történik és miért, és hova vezet. Mára nagyjából feladtam, ma már csak az enyémeket próbálom felkészíteni, megvédeni, amennyire tudom, megértetni velük, hogy mi történik és miért. Gallileo felhívta a figyelmünket arra, hogy az embereket nem lehet semmire megtanítani, vagy értik, vagy nem.. a megértéshez viszont a kérdéseken át vezet az út...

stirlitz írta...

"Én már akkor gyanút fogtam, amikor az olimpikonjainkat a MODERNA oltóanyaggal olttatták be, miért nem várták be a Kínait ?"

kinai 3 világ piacára szánták ha megnézed Moderna csak nyugaton lett engedélyezve Amikor meghallotam hogy falábó focistákat + olimpikon azzal oltják rögtön tudtam hogy az a legjobb nem véletlen pontossan tudják melyik legjobb hatóanyag Népnek kinait + oroszt akkarják beadni mert ugye arra oriási pénzt ellehet verni pfinzer eus segélyke
Ebből kiderul hogy moderna legjobb:
https://qubit.hu/2021/01/29/itt-a-qubit-nagy-kepes-vakcinahatarozoja?fbclid=IwAR0hLKGeInZ6DnqTJrwKfJ9vPIatgp4oitlMHfSQkHN9yi42DhupT0J0xuw

Azt kizárolag nyugati országaban egedélyezték és jó kevet rendeltek belőle

stirlitz írta...

"Én már akkor gyanút fogtam, amikor az olimpikonjainkat a MODERNA oltóanyaggal olttatták be, miért nem várták be a Kínait ?"

kinai 3 világ piacára szánták ha megnézed Moderna csak nyugaton lett engedélyezve Amikor meghallotam hogy falábó focistákat + olimpikon azzal oltják rögtön tudtam hogy az a legjobb nem véletlen pontossan tudják melyik legjobb hatóanyag Népnek kinait + oroszt akkarják beadni mert ugye arra oriási pénzt ellehet verni pfinzer eus segélyke
Ebből kiderul hogy moderna legjobb:
https://qubit.hu/2021/01/29/itt-a-qubit-nagy-kepes-vakcinahatarozoja?fbclid=IwAR0hLKGeInZ6DnqTJrwKfJ9vPIatgp4oitlMHfSQkHN9yi42DhupT0J0xuw

Azt kizárolag nyugati országaban egedélyezték és jó kevet rendeltek belőle

kekec írta...

Kedves Attila (és bocs Pupu, hogy idézek egy konkurens blogról)
https://orulunkvincent.blog.hu/2019/02/26/vincent_torvenyei_masodik_kiadas
"Első törvény. A NER minden intézkedése megmagyarázható a lopás, az öncélú szemétkedés és a dilettantizmus megfelelő kombinációjával. Nincs kivétel. Ha elsőre nem nyilvánvaló egy kormányintézkedés indítéka, akkor lopni akarnak."

pleinair írta...


Akik azt hiszik, hogy joguk van eldönteni, olttatják e magukat, azoknak idézem Falus András gondolatait: Az immunizáltság (oltottság) hiányában fennálló fertőződés azokra is terjeszti a Covidot, akik terhesség, vagy egyéb egészségügyi probléma miatt nem olthatók. Ezért erkölcsi kötelessége mindenkinek, hogy oltassa magát és ezzel kizárja, hogy fertőző forássá válhasson.

sphagin írta...

pleinair !


Az Orosz vakcina nem mRNS alapú, hanem vektor vakcina, mint az AstraZeneca !

pleinair írta...


Kedves 1970, nem, szerintem se éri el! Feldugni még vazelinnel se tudja, de nem is szükséges. Az üzlet létrejött, a haszon biztosítva, oltóanyag jó helyen, a lélegeztetőgépek társaságában.

sphagin írta...

pleinair !


Az Orosz vakcina nem mRNS alapú, hanem vektor vakcina, mint az AstraZeneca !

Belák Andrea írta...

Plenair!
Az orosz vakcina valóban egy fokkal bizalomkeltőbb a kínainál. De mégis mi az oka annak, hogy először azt hazudják, hogy megvizsgálta az európai csoport, aztán pár nap múlva arról nilatkoznak, hogy el se küldték a vizsgálandó anyagot. Lehet, hogy jó, de a bizalmat ez nem növeli. Utálom, ha becsapnak!!!

Névtelen írta...

Pupu téged behálózott az orosz és a kínai "diplomácia"?

Ha az alábbi ma közzétett anyagot figyelmesen olvassa bárki, biztosan megtalálja az ellentmondást. Idézet:

Vektor intézet: az orosz vakcinák védelmet nyújtanak a brit mutáció ellen
2021. 02. 16.

Védelmet nyújt a Covid-19 brit mutációja ellen az orosz Szputnyik V és EpiVacCorona vakcina - közölte kedden a novoszibirszki székhelyű Vektor Állami Virológiai és Biotechnológiai Intézet.
Az intézetet üzemeltető orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnedzor) közleménye szerint a Vektor által elvégzett speciális összehasonlító vizsgálat a két oltóanyagot hatékonynak találta az új koronavírus brit változatával szemben. (...)

A kommüniké szerint a két vakcinával beoltott emberek széruma egyaránt hatékonyan semlegesítette a koronavírus brit és szokásos változatát.

Vlagyimir Putyin elnök hétfőn elrendelte, hogy orosz kormány vizsgáltassa meg a Covid-19 ellen kifejlesztett orosz vakcináknak a koronavírus új változataival szembeni hatékonyságát.

A felülvizsgálatnak az utasítás értelmében ki kell terjednie arra is, hogy az oltóanyagokkal kapcsolatban szükség-e van-e további kutatásokra és a bejegyzési okmány módosítására. Az erről szóló jelentést az elnöknek március 15-ig kell elkészíteni, majd félévente revíziót kell végezni.

Forrás:
https://24.hu/kulfold/2021/02/16/vektor-intezet-orosz-vakcinak-brit-mutacio/

A kínai vakcinához: A kinaiak mindenfelé eladják, de a saját lakosságukat megkímélik tôle, mint ahogy az oroszok is - mondván, nincs elég oltóanyag. Külööldre elleneben jut belôle. Ezek után ki hisz nekik, és milyen alapon?

/Amadeus/

góbé írta...

Üdv PuPu !

Az oltások körüli bizalmatlanságot pontosan a kedvenc "zsirdisznód" keletkezteti ! Mondod aztat is,: "a késlekedés emberéleteket követel"(het-szerintem). Azért arra is kell vigyázni, hogy az un. késkekedést ne keverjük össza a kapkodással, főleg ne a financiális monopol-érdekekkel !

Tudod, amikor a zsirfőni ukáza alapján a szargyártó kakadu mint a csikket eltapossa, kussoltatja az orvos-virológus-szakember-hozzáértő társaságot és kijelenti hogy ha egy cuccal már 1 milla embertársunkat beoltottak, meg a 'zunijóba törekvő népcsoportnak is teccik, abbizony nekünk is jó lesz !!! Az OGYÉI meg szintén kussolva pecsételjen hogy minden oké, különben beszántjuk s persze sóval be is hintjük, mint annak idején az ÁNTSZ-t !!
Erre a diktátumra alapozva elröppen Kinába 500-ezer olyan vakcináért, amit "keleti barátainknak" eszükbe nem jut megfuttatni, bevizsgáltatni sem az EU-ban sem a USA-ban. Ordit, hogy a 3. világnak, - Afrika, D-Amerika - korruput, cezaromániás diktátor-tábornokainak szánják!
No ennyit a kinai vakcináról, ami a Szlávik-dr. szerint akár jó is lehet:

https://24.hu/belfold/2021/02/15/koronavirus-jarvany-kinai-vakcina-szlavik-janos/

egy kollegájának meg borsódzik tőle a háta:

https://24.hu/belfold/2021/01/20/kinai-vakcina-duda-erno-koronavirus/

A Szputnyik V:

Érdekes helyről, D-Koreából érkezett nagyon pozitiv megnyilvánulás:

https://varosikurir.hu/del-korea-vizsgalat-vakcina/

Ezt simán elfogadnám oltásnak, de továbbra sem értem, miért nem terjesztik be engedélyezésre. Hallani hogy a gyártási kapacitásuk exportra kevés, de vajon miért nem szerződnek le - gyártásilag, tényleges, eredményes bevizsgálást követően - akár velünk a lengyelekkel, németekkel stb...???

A mivel olccsunk-mivel ne kérdésre talán még egy példa: Vélem találkoztál a bauxitbeton szerkezetü épületek történetével. Elsőre krrvajók, gyors, hatékony kivitelezést tettek lehetővé, majd 10-30 év múlva derült ki a súlyos fogytékosságuk.
A szakszerü, körültekintő, hatékony vizsgálat, különösen gyógyszer-ügyileg alapkövetelmény - kellene hogy legyen - ! Nem csak az állitólagos "késlekedés" követelhet emberéleteket.

Geza írta...

pleinair @ 2021. február 16. 11:17

Falus? Jah, a szokaasos szoveg. "Erkolcstelen nem azt tenni, amit mi ugy gondolunk, hogy erkolcsos". Mindenki benyalja. Ilyen modon, baarmikor, baarkit raa lehet kenyszeriteni baarmire, hiszen mindig van egy odaillo molekula, amely esetleg, ugy megtaamad, hogy eszre sem veszed. A Falus feeleek jobb, ha recepteket irogatnak (ahhoz talaan meeg ertenek), es nem moralizalnak.

Attila írta...

Szakemberek véleményeit olvashattuk itt a vakcinákról pro és kontra. Nekem az orosz és kínai oltóanyagokkal az a bajom, hogy Nagyurunk félresöpörte a gondosan megfogalmazott, szakmailag maximálisan alátámasztott protokollt és egy tollvonással átírta az idevágó törvényt. Hogy jó vagy nem jó az adott vakcina, eldönteni nem tudom. Erre valók a szakemberek, de közöttük sincs egységes álláspont. Megfejeli az egész vakcinamizériát, hogy Tojásfejű Petike aláírása elég a silány importhoz.
Az oroszok és kínaiak miért nem nyújtották be engedélyezésre az Eu Gyógyszerügynökséghez vakcináikat? Ha olyan jók mi akadálya lehet? Ok nélkül biztos nem kaszálnák el.
Sok kérdőjel van itt, talán egyszer választ kapunk rá. Talán!

Attila

Bubu64 írta...

Kedves 1970!
Elolvastam a Navalnijról szóló írást. Árnyalja a képet, vitathatatlan. Kicsit olyannak tűnik az írás alapján, mint az itthoni ellenzék. Nincs gazdasági programja, mi lenne a választások után, ha nyernének. Korrupció is van az ellenzék soraiban. Amit a Nyugatról ír, az is teljesen reális, a kettős mércével kapcsolatban. Széthullóban van a világ mostani rendje, a tömegek pedig várnak, hogy mi lesz.

1970 írta...

Kedves Bubu64!

Teljesen egyetértek a véleményeddel. A korrupcióval az egész rendszerváltó elit illethető, és az a legszörnyűbb, hogy jelenleg senkinek nincs semmilyen víziója, elképzelése arról, hogy mi lesz ezzel a szegény, viharvert országgal. Kisgömböcnek egyetlen "istene" van, ez a pénz, az ahhoz vezető út pedig a hatalom. Az utóbbi csak az előbbi miatt érdekes számára. Emiatt szörnyű, hogy nincs egy ütőképes alternatíva, pedig lehetne:
https://merce.hu/2021/02/18/a-letezett-szocializmus-es-oroksege/
(Végre Szalai Erzsébet is felébredt Csipkerózsika álmából!)

A világ valóban széthullóban, minőség a béka hátsója alatt (minden tekintetben), politikusok (világszinten!) kriminálisak. Nem sok jóval kecsegtet a jövő... ráadásul még itt van ez a járvány is.

Bubu64 írta...

Kedves 1970!
Elolvastam a másik "mércés" írást is. Nagyon jó volt, mindenben egyet értek vele. A munkásosztálynak globálisan kellene felébredni.
Nem véletlen, hogy Orbánék el akarják törölni az előző rendszert, mocskolják ahol lehet. Nagyon jól tudják, hogy, ha nincs az a rendszer, akkor sehol nem lennének, pl. egy mai világban. Most nemzeti kapitalistának nevezik magukat, a legnagyobb bűnük, hogy elveszik a lehetőséget a fejlődésre mindenkitől, nehogy eszükbe jusson letaszítani őket a trónról. Egyébként, amikor szapulom a kapitalizmust, egyből rám sütik, hogy kommunista vagyok. Pedig biztos vagyok benne, hogy valóban lenne jobb rendszer. Ezt Orbánék is nagyon jól tudják. Nem véletlen, hogy szerintük manapság mindenki baloldali, vagy liberális, aki ellenük van. Az, hogy sokan a Kádár rendszerhez hasonlítják a NER-t megmutatja, hogy fogalmuk sincs a különbségekről( anélkül mondom ezt, hogy a Kádár rendszert isteníteném, hiszen ott is megvolt az uram- bátyám világ, ahogy a szerző írja.Az a baj, hogy a dolgozó átlagember nincs tisztában azzal, hogy milyen osztályba( szerintem munkásosztály) tartozik, így természetesnek kellene lenni számára, hogy baloldali legyen, hiszen a kapitalisták sárba tiporják őket. A szemükbe pedig hamut szórnak (csok, babaváró hitel, igaz a szocializmusban is voltak OTP gyerekek)). Boldogan tapsikol az eladósításához. Úgy tűnik ez örök harc lesz, forog a történelem kereke. Emlékszel mekkorát tévedtek? " Ez a harc lesz a végső..." Sokszor elgondolkoztam rajta, hogy a szocializmusban miért harcoltak a kapitalizmus ellen, mert tudták, hogy soha nem lehet eltaposni, de reméljük a szocialista, felvilágosult (ember központú) gondolkozást sem.

1970 írta...

Az, hogy sokan a Kádár rendszerhez hasonlítják a NER-t megmutatja, hogy fogalmuk sincs a különbségekről

Kedves Bubi64!

A legnagyobb baj, hogy ezt nem csak kisgömböc környezetéből teszik, hanem az ellenzék butábbik része is. Az egykori SzDSz-esek kezdték ezt, aztán átvette más is ellenzéki oldalon. Ez az egyik legnagyobb ostobaság, amit egyesek nyomatnak. Véleményem szerint színtiszta lustaságból. Amennyiben ugyanis vennék a fáradságot és gondolkodnának egy kicsit, rájönnének, hogy az a rendszer alapjaiban más volt (célrendszerében, filozófiájában, társadalomszervezésében, szakpolitikájában, és még sorolhatnám...), mint ez a sz.r, amiben 30 éve tapicskolunk, és ami az elmúlt 10 évben már hígabb formájába ment át:).
Nyilván jóval kényelmesebb az ostobaságaikat böfögni (közben érdemben semmit sem csinálni), mint gondolkodni és tenni valamit azért, hogy az emberek számára egy értelmes alternatívát felmutassanak.
Szalai Erzsébetnek igaza van, nem is lesz itt változás, amíg ez a szemléletmód határozza meg a politikai elit gondolkodásmódját. Szerintem ez a cikk is ennek felismerése mentén íródott...