2021. február 26., péntek

AZ ÖTÖDIK HADOSZLOP


 

A kifejezés a spanyol polgárháborúból származik, a Köztársaság ellen törő falangista - ez a fasiszta,  spanyol dialektusban - Franco tábornok nevezte így a köztársaságiak hátországában tevékenykedő ügynökeit, kémeket, diverzánsokat, orvlövészeket és szabotőröket, akik segítették őt céljai elérésében.
Daliás idők voltak, akkortájt még az embereknek voltak elveik, azokat védték, nem a lopott vagyont.
A kifejezést érdemes megtartani, hiszen katonás esztendőket élünk, vannak már príma harckocsijaink, repülőgépgyárunk, aknavető-gyártó manufaktúránk és majdnem minden harcjárműre akad egyfőnyi személyzet is, persze e tekintetben még  van hova fejlődnünk, hiszen Voronyezsnél is többen voltunk kicsit.
Odafelé.

Csapataink harcban állnak, a kormány és a miniszterelnök egyelőre még nincs a helyén, de ne legyünk türelmetlenek - az úton végig kell menni, miként Marosán György mondotta volt hajdan.
Majd akkor kerül a helyére, ha leveleit a Karmelita kolostornak becézett színház helyett a fertőrákosi kőfejtőbe kell kézbesíteni, ahol az újraindított termelésben tölt be vezető pozíciót, egy csille vezetőjeként.
Hazai pályán lesz, emlékiratait valószínűleg "A kőbölcsőtől a kőgazdagságig" címmel fogják kiadni, nosztalgikusan emlékezve napjaink történéseire, harcostársai könnybelábadt szemekkel olvassák majd a sikertörténetet, a lapok szélén jelölve a szabadulásukig hátralevő hónapok számát.
Ma viszont még folyik a harc és bár fegyverek és eszközök tekintetében nyomasztó a kormányzati fölény, de tudja ő is és mi is tudjuk, hogy a fegyver esetében nem az a meghatározó, hogy hányat lehet lőni vele, hanem az, hogy merrefelé fordul a csöve.
Orbán hadseregének védelme nem egy hevenyészett védelem, hanem jól kiépített állásokból veheti fel a harcot a gaz libernyákokkal, akiknek egy része a tetejében még buznyák is, veszélyes népek, olyanok, mint a mindzsók, vagy a nindzsák, vagy hogy is híjják őket.


De félre kishitűség, a magyar ember sajátos gondolkodásának eredményeként már bejáratott módszerek vannak az ellenség szétzilálására - a Magyar Vakond legendás.
A módszer a KGB legszebb hagyományain alapul.
Lényege az, hogy akkor, amikor erre még nem számít az ellen, beépítjük ügynökeinket annak  táborába, majd ott szenderegnek néhány évet, esetleg még harcolnak is nagy csörömpöléssel, de kevés eredménnyel kenyéradójuk ellen.
Ő aztán kijelöli a kuruc tradíciókon alapuló úgynevezett martalékot, akikre aztán rácsaphat az ellen is, mint gyöngytyúk a takonyra.
Később - természetesen - kiderül az ártatlanságuk, vagy ha nem, hát bukásukat elkönyveljük járulékos veszteségként, családtagjaikat rendszeres juttatásban részesítjük, kiszabadulásuk alkalmából partit rendezünk nekik, melyen a barátokon túl lehet, megjelenik személyesen akár a consigliere is.
Nem mondom, a KGB-nek olyan kémek jutottak, mint Sorge, Ábel ezredes, Kim Philby és a cambridge-i ötök, Orbánnak meg olyan kémekkel kell megelégednie, mint a seggecském, de hát mindenki olyan kalappal köszön, amilyen van neki - nem igaz?

Persze ez színtiszta konteo, parlagi összeesküvés-elmélet, tudom, de valahogy marhára nem tetszik, hogy hirtelen aktivizálódtak mindahányan, akiktől erre tulajdonképpen számítani lehetett.
És nem tetszenek a tárgyilagosság látszatába csomagolt vélemények sem, merthogy nem hiszem, hogy Márki-Zay feladata lenne meghatározni, hogy ki is az ellenzék vezetője, már, ha van ilyen egyáltalán, merthogy ezt az ellenzéket vezetni lehetetlen, ez inkább csak a gravitáció törvényeinek engedelmeskedik...


De megszólalt Schiffer András is, már alig vártam, ő aztán igazi jellemóriás, családja büszkesége lehet, szerinte 2022-ben dől el, hogy a kommunisták által kiépített mélyállam, vagy a Fidesz által képviselt ellen-mélyállam fog győzni. 
Mint tudjuk, a mélyállam a gazdaság és a titkosszolgálat összefogásából keletkezett, a nyugati államok tartották fenn eddig, és Orbán úgy harcolt ellene, hogy a titkosszolgálatokból gittegyleteket csinált, a gazdaságot meg egy az egyben ellopta, így aztán valóban kérdéses, hogy ki fog győzni, illetve ez a tehetséges ellen-mélyállam hova fog még fejlődni.
Lassan-lassan ott tartunk, mint katona-korom szolgálatvezetője, aki már annyit lopott kollegáitól, hogy jó memória híján a végén saját petróleumlámpáit lopkodta le a körletek falairól, lövészeten meg ellopott egy láda lőszert, csak aztán nemigen tudott mit kezdeni vele, merthogy a kollegái megtagadták a láda visszavételét, így aztán a mohósága elnyerte méltó büntetését.
Lehet, Orbán is ott fog szaladgálni hóna alatt egy atomerőművel?


Az LMP gazdátlan népe besorolt a Momentum táborába, a Momentum vezére meg olyan, mint Orbán reinkarnációja, aki földi életében bűnök özönét követte el az ország ellen, ezért született újjá - büntetésként - Fekete-Győrré, pedig ha kicsit jobban viselkedik, lehetett volna belőle akár aranyhörcsög is.
Ők is inkább azzal vannak elfoglalva, hogy Gyurcsányhoz képest pozícionálgatják magukat, ahelyett, hogy azon törnék a fejüket, hogy mit kell tenniük a vágyott választási győzelmet követő huszonnégy órában, mert a huszonötödikben már azt fogják tenni, amit Orbán ezekben a szép, vírusdús napokon megálmodott nekik.
Persze még támadhat megmentő, hiszen Fodor Gábor egyelőre hallgat, a legjobb vakondnak is jár némi pihenés, aztán jöhet megint az áskálódás.
Jakab még okozhat meglepetést, a társadalom vevő a radikalizmusra, meg kell mondjam, egy belügyminiszteri stallumot magam is megszavaznék neki, ő legalább nem fossa össze a lábaszárát, ha meghallja a Zsírmalac nevét...
Gyurcsány továbbfejlesztette politikai taktikáját, ezidáig a rendelkezésre álló egy lyukból csak hideget és meleget próbált egyszerre fújni, ma már langyossal is próbálkozik, miközben részben dugdossa Klára asszonyt, részben antikommunista nyilatkozatokat tetet vele, amitől hitelessége valószínűleg az egekbe fog szökni.
Neki pedig fontos lenne megfogadnia Gábor Zsazsa tanácsát: mindegy, hogy jót vagy rosszat, csak beszéljenek rólam...
A szocialisták annyira terepszínűek, hogy a terep térdenállva könyörög a szinkódért.
Karácsony egy kellemes, udvarias úrifiú, az ilyeneknek nagyon rossz tud lenni, amikor a prolik és a sutyerákok meccs utáni, faluszéli összecsapásába keverednek...

Mikor Orbán azt mondta a külföldi sajtónak, hogy nem azt kell nézni, hogy mit mond, hanem, hogy mit csinál, akkor nagy igazságot tett közkinccsé.
Ezt a módszert kell alkalmazni az ellenzék tagjainak értékelése során is, szépen lehámozgatva a nyilatkozatokról a hazafias glazurt, és csak azt figyelni, ki, kinek az érdekében beszél vagy tesz valamit.
Most még a pofázás ideje van, de őszre vélhetőleg jönnek még durvább dolgok is, akkor jön majd rá némelyik résztvevő, hogy ellentétei Gyurcsánnyal elviek és kibékíthetetlenek, ezért ki kell lépnie az ellenzéki együttműködésből, ebből a békétlen bagázsból.
Addigra talán lesz közös miniszterelnök-jelölt is, Orbánnak szinte mindegy is, hogy ki, ha nem Dobrev Klárának hívják.
Merthogy a csüngőhasú földigiliszta csak Gyurcsánytól tart és csak azt a családmodellt ismeri, melyben a visszabeszélő asszony szeme alá monoklit sminkel apa, aki férfi, ezért szilárdan hisz benne, hogy ez a modell a Gyurcsány családnál is működik.
Gyurcsány már bizonyította, hogy ütésálló, már csak ütnie kellene megtanulnia.
Van még rá négy-öt hónapja...
Mi meg, míg élünk - remélünk...
                                
:O)))       
                                                                                                                                                                                                                                           

6 megjegyzés:

1970 írta...

Kedves PuPu!

Schiffer András már-már akkora "jellemóriássá" vált, mint Pozsgay et. volt hajdanán:)
Nem véletlenül "büszke" a tevékenységére az egész családja...

ÉletuntNihilista írta...

Kedves Pupu!

Tudom, hogy nem elegáns egy fél mondatot kiragadni a szövegkörnyezetből, de most mégis ezt teszem: "...és csak azt figyelni, ki, kinek az érdekében beszél vagy tesz valamit."
A (költői) kérdésem az, hogy van még mit figyelni a magyar "ellenzéken"? Én személy szerint nem hiszem, hogy ez a csapat leváltja a felcsúti, csüngőhasú kamugépet. Valljuk be ennek az esélye igen kicsi. És ha mégis tévedek, akkor mi lesz? Ezek a lejárt szavatosságú figurák fognak kezelni olyan problémákat, amik a fennálló rendszer sajátjai az egész világon? A szegénységet, a klímaváltozást, a növekvő egyenlőtlenségeket? Azért ez viccnek egy kicsit erős!
Néha elgondolkodom, hogy ha végül minden a legrosszabb forgatókönyv szerint alakul az országban, akkor mi lesz? Valószínűleg néhány évtizeden belül megszűnik létezni ez a nép. És akkor mi van? Fogunk hiányozni bárkinek is? És hibáztathatunk bárki mást magunkon kívül? Tényleg ez a legtöbb amit ez a nép ki tudott izzadni magából? Lehet, hogy tényleg lejárt az időnk?
Elkeserítő az egész!

magyarmagyar írta...

"a lapok szélén jelölve a szabadulásukig hátralevő hónapok számát."

HÓNAPOK??? Pupu, magadnál vagy? Két-három élet nem lenne elég leülni az eddigi bűnöket!

1970

Valamelyik nap a pestitv-re tévedtem, éppen siffer osztotta az eszet. Még szerencse hogy vacsora előtt voltam. Kár lett volna a kajáért...
A maradék lmp is megéri a pénzét. Az egyik prominens taglalta a programjukat. Csupa zöld-lila köd, már csak áderjanó hiányzott hogy sirassa a halacskákat. Jómagam is nagy környezetvédő vagyok, tavasszal esténként, amikor vándorolnak a békák kiszállok a kocsiból és elpakolom őket az útból, mielőtt behajtok a kapun. Na de kérdem én: - Ez mostanság a mi legeslegnagyobb problémánk?

1970 írta...

Kedves magyarmagyar!

Ajánlok még egy "gyöngyszemet":
https://partizan.merce.hu/2021/02/22/schiffer-hazugsagot-terjesztett-rolam-a-sajto-a-valasztasok-utan/

De vigyázz, hogy még ebéd/vacsora előtt nézd meg:))).

góbé írta...


Az hogy Karácsony egy finomkodó úrfi lenne, nem is burkoltan dehonesztáló, majdnemhogy azt a bizonyos " A L K A L M A T L A N " - fideszes bélyeget sugallja. De ! Nehogy már az totyakos hőbörgő-vagdalkozó harci-marci kotonszökevény legyen a minta, a standard, az alap !

Egyébként, ha lenne a dem oldalnak szándéka meg hozzávaló esze, nem pártpolitikus me.-jelöltben gondolkodna !

Emlékezzetek, 1-2 év óta itt, a blogon is milyen csörték voltak-vannak hogy a jobbik igen vagy nem. Ez nyugodtan kivetithető az egész országra, a különbség csak hangerőben meg kultúráltságban fog mutatkozni a durvulás irányában.

Ha Jakab Péter nyerné az előválasztást ugyanúgy menne a fanyalgás, a nácizás. Ha Dobrev Klára nyerne, rögtön kitalálnák róla hogy ő Gyurcsány bábja, megin' Gyurcsány-kormány lesz.

Bármelyik formula a kevéssé "cizelláltan", racionálisan godolkodó szavazók sokaságát visszatartaná, taszitaná, akár a fidesz irányába lökné.
Bár némileg segithetne, ha az előválasztáson a me.-jelöltek egyben a leendő kormánytagok személyére is nyilatkoznának.
Amit PuPu Fekete-Győr vonatkozásában jegyzett félelmetesen igaz, nincs mit hozzátenni.

Karácsony a legkevésbé megosztó, a legutóbbi dobása meg mintaszerü és kiváló:

https://444.hu/2021/02/28/karacsony-atvenne-a-kormanytol-az-eddig-le-nem-hivott-moderna-adagot-hogy-azzal-oltsak-a-budapestieket

Szóval lehet jobb lenne miniszterelnök jelölt vonatkozásában egy Majtényiben, Balázs Péterben, akár Bajnai Gordonban - itd., vannak még hiteles emberek - gondolkodni. Neadj'Isten, feleleveniteni, akár átdolgozva aktualizálni azt a bizonyos Bokros által jegyzett 500 napos programot, a szakértői kormányzást...stb...stb...



kekec írta...

Orbánék tartanak attól, hogy Soros nem tart ki (biológiai okból - elég öregecsedő már) a választásokig, ezért áttérnek a gyurcsányozásra.(ötrészes Magyar Nemzet sorozat, öszödi film, stb)
Nem ártana, ha az érintett legalább elmagyarázná a jónépnek, hogy az "elkúrtuk" nagyjából annyit jelent, hogy többet adtak a népnek, mint amennyit az ország gazdasága elviselt, szemben orbánékkal, akik a szállások és vendéglátósok támogatásának nagy részét a haveri körnek adták, és a darabszámra több kisebbeknek jutott a fejenként és havonta 10ezer forintos támogatás. Az is hónapokat késve, amikor kétszer ad, aki gyorsan ad.
A "hazudtunk" meg nem a népnek, hanem Brüsszelnek szólt. Ő őszinte volt, amikor a reformtörekvéseiről szólt, még a választási dala is arról énekelt, hogy "nem ígérem, hogy minden sikerül"
Na meg azt sem ártana megemlíteni, hogy az mszp nem 10 év kormányzás után adta meg a 13-ik havi nyugdíjat, és ő személy szerint még megadta az első félévi részletet. A másodikat BAJNAI ÉS EGY VILÁGGAZDASÁGI VÁLSÁG VONTA MEG.
Továbbá arról az aprócska tényről is említést tehetne, hogy "nem bukott" hanem lemondott, amikor úgy látta, hogy a világgazdasági válság miatt szükséges további megszorításokat mástól könnyebben elfogadnák - és ezt is az ország érdekében tette. stb. etc, usw...