2022. február 28., hétfő

UNISONO

UKRÁN MAGINOT-VONAL BANDERISTA HŐSÖKKEL


A kifejezés a zenéből kölcsönzött, akkor használjuk, mikor az összes hangszer és énekhang ugyanazt a dallamot fújja, legfeljebb egy oktávval feljebb vagy lejjebb.
Nagyon szép is tud ez lenni, ezt vártam az ellenzéktől egészen idáig, és némiképpen viccesnek tartom, hogy pont egy ilyen szomorú esemény kapcsán sikerült megvalósítani.
Sőt, még a nemzeti egységet is, merthogy most aztán mindegy, hogy kormány vagy ellenzék, mindahányan az ősi magyar virtust követik, kaszaboljuk le a muszkát, szórjuk be sóval Putyin farkát.
Ukrán jó, orosz rossz, ha van rubeled égesd el, és ájulj bele a dicső amerikai seggbe, merthogy mi velük  vagyunk egy kultúra, míg az oroszok még ma is szakócával szeletelik a szalonnát - barbár népek, Moszkva és Szentpétervár pedig két putri, mígellenben mi vagyunk a gőzmozdony.

Már majdnem elkezdtem reménykedni, hogy egy sikeres választás után akár egy normális országban is élhetünk, de sajnos nem így tűnik.
Ennyi baromságot régen nem hallottam, mint mostanában, pedig én aztán vevő voltam a kipcsak rokonságra meg a dicső pozsonyi csatára, melyben kiirtottuk a bajorokat mind egy szálig, és Orbán évértékelőit is tágra nyílt lélekkel hallgatom.
Nem könnyű a helyzetem egyébként sem, mert az ukrán háború egy istennek se akar olyan lenni, mint egy klasszikus háború orosz módra, itt nincs tüzérség, nem lőnek polgári célpontokat, ha néha beletrafálnak egy panelépületbe, akkor hosszasan lehet elmélkedni arról, hogy orosz, avagy ukrán volt a balfék, aki elkövette a trehány célzást.
Mégis mindenki világháborút akar vizionálni, ami azért túlzás, remélhetőleg, habár ne zárjuk ki az emberi hülyeség határtalanságát.


Egyelőre az a helyzet, hogy az oroszok a lehetőségekhez képest humánusan háborúskodnak, nem vetnek be tüzérséget, nem bombáznak, pedig ez orosz életekbe kerül.
Viszont kiiktatják az ukrán légierőt és a vezetési pontokat, és hát ahol lőnek rájuk, ott visszalőnek.
Közben az utca embere buzgón visszaöklendezi azt, amivel etetik, az oroszok agresszorok, míg az ukránok szuverén ország, ami a nép szerint azt jelenti, hogy azt csinál, amit akar.
Persze ez kicsit sem volt érvényes sem Irakban, nem érvényes Iránban sem, Kubában sem, Chilében sem volt érvényes, Nicaraguában sem érvényes, hogy Szíriáról, Líbiáról és a többi arab országról ne is beszéljünk, mert azok latorállamok, míg az Egyesült Államok a demokrácia maga.
Mindegyik említett esetben a háborúkat kiváltó okok hazugságnak bizonyultak, de ez se zavar senkit, Putyin a patás ördög, míg Biden a szabadság földre szállt angyala.

Imádott ellenzékünk meg alig győz nagyobbat tódítani, mint a kormányoldal, mely szintén megszerette Ukrajnát, és boldogan játszik a tűzzel, amikor az ukránok számára hadifelszerelést akar továbbítani.
Az ukrán légtér egyébként az oroszoké, hasonló esetben Amerika repüléstilalmi zónát szokott létrehozni, és nem is tudom, mi fogja megakadályozni az oroszokat, hogy kövessék a demokratikus példát.
Azt sem értem, hogy a Nyugatnak miért nem jó egy semleges Ukrajna, de hát itt most láthatólag arra megy a játék, hogy Putyint belekényszerítsék durva megoldásokba, abban reménykedve valószínűleg, hogy azzal jót tesznek Európa népének.
Szerintem Angela Merkel ül az ágya szélén és sír, mikor felettébb tehetséges utódai a Wehrmacht feltámasztásán munkálkodnak, kerül, amibe kerül.


Az ukrán tárgyalódelegáció úgy ült asztalhoz, hogy az ukrán kormányfő előre megjósolta a tárgyalások eredménytelenségét, pedig ez lenne az egyetlen lehetőség, hogy az ukrán vezetés minimális arcvesztéssel kerüljön ki a konfliktusból, hiszen egy semleges, demilitarizált és fasisztamentesített Ukrajna mindenkinek megfelelne, Putyinnak is.
Az ukrán embereknek meg legfőképpen, hiszen az emberek elsősorban élni szeretnének, meg enni-inni, jól élni, nyáron nyaralgatni a családdal és a sörösüvegekből sört inni, majd visszaváltani, és újra sört inni, nem - mint aktuálisan javasolják nekik - molotov-koktélokat gyártani belőle.
Jelzem, számunkra is a semleges és mindenkivel baráti viszonyt ápoló Ukrajna lenne kedvező, ahol a nemzetiségek boldogan élvezhetnék a kulturális autonómiát, a békéért cserébe.

Amikor a székelyek autonómiájáról kerül szó, akkor nagy errefelé a hazaffyas felbuzdulás, pedig uniós tagállamként ennek sok értelme nincsen, de amikor a Donvidék szeretné megóvni kulturális gyökereit és nyelvét a banderisták által kormányzott Ukrajnában, akkor az maga az eretnekség.
A helyzet nem kellemes, de aki azt hiszi, hogy Putyin majd most meghátrál, az illúziókat kerget.
A Nyugat meg a szankcióival elbabázhat, eddig sem értek semmit, ezután még kevesebbet fognak érni, - legfeljebb felgyorsítják azt a folyamatot, mely már egyébként is elindult, az amerikai dollár egyeduralmának megszüntetéséről beszélünk ugyanis.
Aztán ki kell várni, míg az amerikaiak palagáza megérkezik Európába, - Biden fogja hozni, luftballonban.
Az is nagyon érdekes, hogy a vad környezetvédők a palagáz kitermelésével járó környezeti kockázatokat nem is említik, de hát az amerikai környezet, az akkor nem is kockázat.

Most minden európai ország beállt a sorba, mi is, és élvezzük a szép új világ kommunikációs előnyeit, éppen most tiltották le két orosz televíziós társaság adásait az Unióban, minek azt az okos fejecskéteket megzavarni, nem igaz?
Európa kígyó-szigeti hősökkel van tele, az ukránok kiosztottak a civil fiataloknak tízezer gépkarabélyt, ez tízezer potenciális halottat jelent, miközben egy is bőven sok lenne.
Az emberiség soha nem tanul semmiből, mi, magyarok meg aztán végképp nem.
Szomorú...

:O)))

14 megjegyzés:

KZs írta...

Tudom, tudom, kicsit unalmas lehet, annyiszor mondtam már, hogy abban a kitüntető szerencsében van részünk, hogy módunkban és lehetőségünkben áll megélni a kapitalizmus összeomlását. Úgy tűnik kicsit gyorsulnak az események, a hegemón haláltusája már az utánam az özönvíz fázisba ért.
Az ukrajnai látványos események eltakarják pl a Kanadában zajlót, és arról sem nagyon hall senki, hogy Párizsban öregeket, nőket és gyerekeket -most még csak gumibottal- ver dühödt őrülettel a hatalom.
A Covid őrületben magát teljesen legyengítve kiszolgáltatottá lett nyugati világ most kapkodja a fejét, nem csak a rohamosan emelkedő energiaárak, de a világ élelmezésében kiemelt szerepet kapó ukrán és orosz termőterületekről kieső szállítások is hamarosan éreztetni fogják romboló hatásukat, a fellépő különböző nyersanyaghiányok a termelés legkülönbözőbb szektorainak jelenthet összeomlást.
A szankciók nem Oroszországot, hanem a covidba már amúgy is beleroppant EU-t gyengítik még tovább..
A mi „ellenzékünk” szellemi képességeit folyományaként teljes alkalmatlanságát mi sem írja le jobban, mint hogy az egyik nap a maradj otthon vegyvédelmi ruhában és közben oltasd magad havonta különben mind meghalunk teljes lezárást + kötelező oltást követelők másnap már ugyanazzal a hévvel követelik pont az ellenkezőjét. Ezeknek a legjobbkor jött ez a konfliktus berobbanás, a gond, hogy megint pont akkora hülyeségeket beszélnek, mint a covid idején.
Most persze már nem fontos a maszk, a PCR teszt, a karantén, teljesen érthetően a humanitárius segítségnyújtás kötelezettsége mindent felülír és megelőz. A gond ezzel csak az, hogy egyben le is leplezi az előző őrület hazugságait..
Óráról órára bizonyítják teljes alkalmatlanságukat.
Zéró felkészültség zéró felelősségtudattal bővítve, csak a saját vélt egyéni érdekeik...
Még arra is alkalmatlanok, hogy a saját valódi érdekeiket felismerjék.
Száradjon le a kezem, ha ezekre szavazok :)

1970 írta...

Kedves PuPu!

Muttinak sajnos tényleg van oka zokogni, látva mit művelnek utódai. Az ő távozásával az utolsó értelmes európai politikus lépett le a színről.

Attila írta...

Üdv!

KZS. Mintha Kovács Erzsébetet olvasnám. Erzsébet->Erzsóka->Zsóka. A pióca is rendkívül ragaszkodó vérszívó, akire rátapad, annak annyi! Itt a pióca és a piaci légy hibridjéről van szó!
Szerencsétlen alak!

Attila

stirlitz írta...

"Zéró felkészültség zéró felelősségtudattal bővítve, csak a saját vélt egyéni érdekeik...
Még arra is alkalmatlanok, hogy a saját valódi érdekeiket felismerjék.
Száradjon le a kezem, ha ezekre szavazok :)" Köszi Kovács Böbe már megint ide tojtál valami orbán propagandát

Kapat írta...

Maga a háború, a vélt, vagy valós sérelmek miatt kirobbantott kegyetlen, többnyire fegyveres folyamat. Sajnos mindig érdeksérelmekkel társul, többnyire ártatlan áldozatokat, emberi életeket követel.
Erőfitogtatás, mely más módszerekkel helyettesítve emberibb és eredményesebb lehetne. Ilyenkor azonban megjelennek az egyéni ambíciók, saját érdekeiknek megfelelően átértelmezve a humán világ erőfogalmát.
Tapasztalhatjuk mi is mindennapjainkban ezt az agresszivitást. (egyelőre fegyver nélkül, de a megfélemlítés ennek első fokozata)
Amíg a humánusan gondolkodó emberek többsége eltűri az erőszak térnyerését, addig mindig lesznek olyanok, akik a nemzetmentő szerepében tetszelegve, saját egójukat előtérbe helyezve, erőszakot követnek el a józan ész felett.

pretty írta...

Én éppen erről írtam hozzászólást a facebook-on Gyurcsány bejegyzése alá,le is lettem tiltva a szólás szabadság jegyében.Szerintem ezzel a hozzáállással most készítik elő orbán újabb győzelmét.Megmondom őszintén orbánra sohasem szavaznék,de elgondolköztat,hogy érdemes e ezekre szavazni.

Obsitos 1945 írta...

Ez egy jó, józan, reális írás a helyzet megitélésére. Az ukrán elnök szerint óvodát bombáznak az oroszok, ahogy nálunk az óvodásoknak akarnak német vàltoztatni.

Attila írta...

Üdv!
Banyapók!!!!! hehehehehehe...

Attila

KZs írta...

Nos, cseppet sem kedves Attila és Stirlitz! Bármikor nyitott vagyok észérvekkel szemben észérvéket felhozni, sőt észérvek előtt meghajolni. Viszont sem azzal a szellemi szinvonallal, sem a funkcionális analfabetizmussal, amit ti képviseltek, nem tudok mit kezdeni, itt csak annyi dolgom van, amennyit az értelmiség felelőssége rám ró. Nem tudom, és nem is akarom megváltani a világot, de felelősséggel tartozom, mert ez a társadalom 6 éveskoromtól 20 éven át dolgozott értem és helyettem, amíg különböző iskolákba jártam- közgazdaságtant és filozófiát tanultam-, taníttatott abban a hitben/reményben, hogy megszolgálom a belém fektetett bizalmat, és majd hasznára leszek közösségemnek. Én nem tudok többet tenni, mint hogy szólok, segítek megérteni az ok-okozati összefüggéseket, a miértet. Az emberi akarat szabad, a többi tőletek függ, rajtatok áll, azt eszed, amit főztél, avagy Önök kérték, maguk akarták című műsorunkat látják..
Historia est magistra vitae...
Más kárán tanul a bölcs, az okos a sajátján, az ostoba a sajátján sem. Az emberi élet túl rövid, a hibák meg túl sokan vannak ahhoz, hogy az ember ugyanazt a hibát kétszer is elkövesse.
Teljesen igaza van Pupunak..
Nektek meg jó utat :)

Bubu64 írta...

Kedves KZS!
Igazad van sok mindenben, bár én a csútira nem szavaznék soha.
Nekem is az fordult meg a fejemben elsőre, hogy kik húznak hasznot ebből a háborúból. Talán a politikusok, és a tőkések. Az is eszembe jutott,örülnek, hogy a rubel árfolyama zuhant, mert az orosz oligarchák rosszul járnak. Egy nagy lópikulát. Ők nem rubelben tartják a pénzüket és nem Svájcban. Egyéb más helyen és ingatlanokban. Szóval mindig az átlagember jár rosszul.

Attila írta...

Üdv!

KZS! Ha fájdalmas is, de próbáld meg kissé kiegyenesíteni derekadat, és az eredeti neveden írni. Talán még nem késő és a 90 fokból lehet kisebb is.

Attila

Kapat írta...

KZs figyelmébe!
A magas ló kényelmes látószöget biztosíthat, de le is lehet esni róla.
Az egyirányú utca pedig néha bosszantó szituációkat szül. Akinek mindenről a Covid és kezelésének kétségbeesett keresése jut eszébe, (lebecsülve, hazugságnak nevezve az emberi erőfeszítést), nem jó, ha másokat akar tanácsokkal ellátni! Ugyanis ez a zsákutca.
Közhelyekkel dobálózni pedig cseppet sem bölcs, sőt, nagyon is visszatetsző dolog.
Politikai meggondolásod nem is érdemel minősítést!

talalom írta...

Nnnna kérem. MZP-től nem vártam semmit, ő legfeljebb egy Hódmezővásárhely-Szentes határvitát bírna átlátni.
De könyörgöm! Az ilyen ügyekben sose hótiszta az egyik és a patás maga a másik. Ukrajnában 19%-nyi orosz nemzetiség él - márpedig lehetnek tapasztalataink az ukrán nemzetiségi politikáról...
A keleti részben él az oroszok többsége, az ún donbasz területen évek óta működik két "köztársaság, ami bejelentette elszakadását Ukrajnától Az egyik a luhanszki, a másik a donyecki - folyamatos harci összecsapásokkal. Márcsak ezért sem lehetne Ukrajna sem a NATO, sem az EU tagja - már ha komolyan vesszük az elveinket. De a folyamatos lebegtetés Oroszországot fenyegeti -mellesleg a reykjaviki megállapodással ellentétben.
Nem tudom, öt nappal ezelőtt mi volt a konkrét ügy, ami miatt elindult az orosz hadsereg - nem is fontos. De nem lehet egy hatalmas országot következmények nélkül falhoz szorítani.Az USA-nak előnyös az összecsapásokat európai hadszíntérre fordítani- az EU meg gyenge a NATO nélkül, aminek a fő erejét mégiscsak az USA adja. Szomorú vagyok, sőt... Vigasztal a tudat, hogy az 1947 óta tartó életem zöme finom békében telt. De mi lesz a fiammal,meg az unokámmal????

stirlitz írta...

Kovács Erzsébet "Én nem tudok többet tenni, mint hogy szólok, segítek megérteni az ok-okozati összefüggéseket, a miértet. " orban segg nyalás mióta segítség / viat bármi az orbán segg nyalás az segg nyalás abba semmi plusz érték nincs még propagadának is szánalmas