2024. január 29., hétfő

CURTIS MAMÁJA



A  Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálatot indít  Curtis édesanyjának ügyében, akit a napokban a kórházból való hazaszállítás után papucsban és köntösben hagytak magára a folyosón az ajtó előtt.
A napokkal ezelőtt történt esetről közleményt is kiadtak, kilátásba helyezve az azonnali ellenőrzést a betegszállítóknál, az Országos Mentőstolgálatnál, és bejelentették, hogy az ellenőrzések megállapításaitól függően az azonnali szankciók nem maradnak el.
A betegszállító - vélhetően ismerve a hatóság mentalitását - azonnali hatállyal elbocsátotta (fideszül: kirúgta) a betegszállító jármű vezetőjét. Akinek helyében én azonnal munkaügyi pert indítanék és nagyösszegű kártérítést követelnék, hiszen az eset olyan, mintha egy taxisofőrt elbocsátana cége azért, mert utasa elvesztette a lakáskulcsát.
Betegszállítást ugyanis abban az esetben rendel az orvos, ha a beteg mozgása tömegközlekedéssel nem oldható meg, vagy nagy nehézséget okozna betegsége jellege miatt.
Általában járóbetegeket szállítanak így, ritkábban fekvőbetegeket is, de a betegszállító jármű semmiképpen nem mentőautó, személyzete sem rendelkezik egészségügyi szakképesítéssel, és nem tévedünk nagyot, ha betegtaxiként kezeljük, csak a gépkocsivezető nem keres annyit, mint egy taxisofőr.


Általában mikrobuszokkal történik a betegszállítás, a kocsit az indulás előtt az szállításirányítók iparkodnak a lehetőségekhez képest maximálisan feltölteni.
Ha a sofőr ismeri a médiát és a hatóságokat, akkor a történet most arról szólna, hogy a kedves Mama reggel nkilenctől este hétig ült a mikrobuszban étlen-szomjan, és ha nem tudott kapcsolatot teremteni valakivel, aki beengedi a szállítási címre, akkor ismét a kórházban van, csak közben megjárja Szobot és Nagykőröst.
Viszont azonnali ellátást kaphat, ha van bőrgyógyászati beutalója -  a fenekén a sok üléstől keletkezett kelésre. 
Az illetékesek természetesen a legkézenfekvőbb megoldást választották, még szerencse, hogy gépkocsivezetőként elhelyezkedni ma nem nagy kihívás.


Az viszont nagyon tetszik, hogy egy országos hatóság ilyen intézkedőképes.
Miután az Országos Mentőszolgálat szóvivője tisztázta a problémát, felébredt a hivatal és feltámasztotta a döglött lovat. szerintem a NER előírásai szerint nádszálat dugott a fenekébe és most felfujja a dögöt, addig se kell az egészségügyről beszélni...
Persze szörnyülködők ebben az országban mindig akadnak szép számmal, most is lesznek azonnal, akik nem azt kérdezik, hogy miért nincs a hölgynél lakáskulcs vagy telefon, hogy miért nem várja senki, hogy tudja úgy elhagyni a kórházat, hogy a nevezetesség családjából senki nem tud róla, és a beteg miért akar hazamenni, ha senki sem várja.
Ezer baj van az egészségüggyel, de azt azért, hogy a beteggel embertelenül bánnának, nem merném kijelenteni, mint ahogy azt sem, hogyha el akar valaki menni egy kórházból, visszaztarthatanák, ha az egészségi állapota a távozást megengedi.
Természetesen ilyen esetben az egészségügy elvár bizonyos együttműködést a hozzátartozóktól is.


Értem én a beteget, a betegszállítót, sőt a celebet is, akinek minden említés a nevéről a médiában lefordítható jó rénusi forintokra, és a megélhetés ma oly drága - egy ember állásvesztése szinte semmi ehhez képest.
És megértem a hivatalt is, hiszen az lenne a feladata, hogy a dolgok szépen szabályozottan működjenek, csak azt nem értem, hogy miért itt, egy gépkocsivetetőn kell kezdeni a rendcsinálást, miért nem a kórházi fertőzésekért felelős személyeket keresgélik nagy buzgalommal -például?Vagy miért nem azt az ökröt keresik - aki már nem először - elrendelte mindenféle kreált okokra való hivatkozással, sok esetben még azt is megspórolva egészségügyi vezetők tömeges világgázavarását.
És ebben a szakemberhiányos időben elrendeli a bérnővérek foglalkoztatásának tilalmát, mert kórházat akkor látott utoljára, mikor kivették a mandulája helyett az agyát.
Komolyan mondom, ez a társadalom öngyilkos hajlamokkal rendelkezik, hogy ezidáig nem sikerült elpatkolnia, azon a párezer szent őrültön múlt, akik egészségügyi dolgozóként a hátukon cipelték ezt a mára már megreformálhatatlan rendszert, melybe bátran belepiszkál mindeki, aki arra jár.


Mindenesetre, ha élni akarsz, legyél celeb, fogadtasd magad örökbe Kelemen Annácskával, ha egyszer kipukkad a cicije, vagyonokat kereshetsz a hangrobbanás által okozott sérüléseddel.


A világ meghülyült, de mi bátran lépést tartunk vele...

:O)))

14 megjegyzés:

Belák Andrea írta...

Értem, hogy sajnálod a sofőrt. De azt a szerencsétlen öregasszonyt is sajnáld! És történetesen akkor is, ha nem lenne neki celeb fia. Viszont az, hogy bizonyos kor után előfordul valakivel, hogy nem feltétlenül tudja önmagát adminisztrálni, az felveti az adott kórház felelősségét is. Ha betegszállítóval elküldenek valakit, azt előbb tisztázni kellene, hogy az út vége is biztonságos. Magyarul: ellenőrizni, hogy az addigi beteg mennyire megbízhatóan tud gondoskodni önmagáról. Mert, ha nem, akkor azt a telefonálást a kórházból már meg kellett volna tenni. És akkor is, ha nem a Curtis anyukája.

Névtelen írta...

És miért volt papucsban ès köntösben? A kórházból való tâvozàskor a behozott utcai ruhàban tävozik mindenki,mert nem hiszem, hogy őrzik a távozott beteg ruhâjàt!

PuPu írta...

Kedves Andrea, egyetértünk, a sofőr is hibázott, de nem ő az, akit ki kellett volna rugni.
Van kórházi osztályvezető főorvos, van szállításirányító, van a gépkocsivazatőde lehet, hogy mindegyikük tette a dolgát és a család hibázott - nem a mi dolgunk eldönteni.
Az idős hölgyet is sajnálom, de ha valaki demens, akkor azt kísérő nélkül sehova se szabad elengedni, ha az én hozzátartozóm lenne, érte menne valaki.
A celebség csak annyiban érdekes ebben az esetben, hogy akkor is ekkora média-felhajtás lett volna, ha Kovács Géza öntőmunkás anyukájáról van szó?

1970 írta...

"A celebség csak annyiban érdekes ebben az esetben, hogy akkor is ekkora média-felhajtás lett volna, ha Kovács Géza öntőmunkás anyukájáról van szó?"

Kedves PuPu!

Ez a dolgok lényege, tökéletesen megfogalmaztad.

relatív írta...

A példa kapcsán - a történet során mindenki, aki kapcsolatba került a történet során, hibázott az biztos, nyilván. Kivéve a nevezett beteg ember - az az egyértelmű, hogy az egészségügyben nincs rendben semmi !

A legnagyobb bizonyíték erre - ha minden úgy van ahogy az ismertetésre került - a végkimenet, a döntés !

anteus írta...

Senkit nem lehet kitenni ingben- gatyában sehová. Valszeg a fehértaxis is ismerte ezt a szabályt.
Szinte semmit nem tudunk a történésröl.

Belák Andrea írta...

Igen, igazad van. Már eleve nem kerülhetett volna a néni a betegszállító autóba, és ezért valaki a kórházi, vagy a mentő (betegszállító) műszak intézkedője a felelős. Elsősorban őt kellett volna elzavarni. De azért a sofőr úr sem vétlen. Hogy vehette át így a nénit? Ezt előre látnia kellett volna abban a pillanatban, amikor a nénit az autóba kísérte, hogy valami hibádzik. Akkor kellett volna reklamálnia.

Névtelen írta...

Minek írsz olyat ami nem tudsz?

anteus írta...

Ami a média-felhajtást illeti, mindössze arról van szó, hogy néhány firkász zsebében pénz csörrent.
Normális sajtóban ez "írás" éppúgy nem jelenhetett volna meg, mint a néni a lakása előtt.
A hazai WC-papír sajtóban nem a nénivel történt dolog a téma, hanem a pojáca-rokonsága.

talalom írta...

Anteus! Normális vagy? Ha nem kerül nyilvánosságra, akkor minden rendben? Brrrr.
Tényleg nem szívesen mondom, de 14 év alatt talán már jutottunk volna valamire, ha a Főkolompos és tettestársai nem uszítják föl a tömeget a feudális viszonyok őrzése védelmében. És nemcsak az egészségügyben. Úgy látszik itt a többség kívánja a korbácsot Hiszen negyedszerre!!! is csont nélkül megszavazták az uralmukat. Mellesleg: a fiam támogatásával magánegészségügyi központba járok. A vizitdíj nem 300 (nem is 3000) - 28 (huszonnyolcezer!) ezer. Bár most szükség lesz egy kis spórolásra: egy sima szürkehályog műtét 300 ezer körül van. Szerencsém is van: 75 év alatt nem volt szükségem műtétre, némi fogászati beavatkozást leszámítva. Még a manduláim is megvannak.

1970 írta...

"Úgy látszik itt a többség kívánja a korbácsot Hiszen negyedszerre!!! is csont nélkül megszavazták az uralmukat."

Kedves talalom!

Ebben azért vastagon szerepe van annak is, hogy ilyen ún. "ellenzéke" van kisgömböc rablóbandájának...

Töreki Éva írta...

És ki az a Curtis?

Névtelen írta...

Na, ez a lényegi kérdés.
Talalom még nem tette fel...
Írásának nagyobb része helyes,
a csapás az, hogy ezt hétköznapi esemény egy curtis nevű bohócnak kinéző alakmiatt lett hír, nem az édesanyja an sich miatt..

anteus írta...

Na,
Nem volt szabályozva...?
De gyorsan kirúgták.
Persze az emberség nem szolgálati szabályzat kérdése.
Mit mond a pasas?
.