2014. január 22., szerda

A MI SASMADARUNK

Hát – csóválta meg bánatos fejét a Vezér – sok jövőnk már nincsen, úgy tűnik.
Amit lehetett, azt már elloptuk, a számlákat feltöltöttük, a vazallusokat kifizettük, már minden kommunikációs baromságot feltálaltunk, mégsincs könnyű helyzetünk.
Már hiába Gyurcsányozunk, semmi hatása nincs, legjobbjaink elhulltanak a csatatéren, Schiffer, a titkos csodafegyver ötletei is bedöglöttek, éppen most ment világgá tőle Osztolykán is – a fene tudja, merre tart a világ.
Lehet, ezeknek a cigányoknak sem lesz elég a szavlejárt száraztészta, ha így folytatódik a dolog – telhetetlen fajta, nem vitás...
Mondd, hű szolgám – fordult bánatos tekintetű, mopszlikutya jellegű spindoktora felé – hogyan tovább, merre van az előre?
Mert az azért lássuk be, mégiscsak méltánytalan lenne, hogy most, amikor ilyen szépen összeraktuk ezt a paksi ügyet is, hagyni kellene, hogy esetleg mások belepiszkáljanak?
Arról nem is szólva, hogy ki tudja, nem kerül-e a hatalom közelébe valami genetikailag sérült demokrata, aki komolyan veszi a korrupció és az állami vagyon fosztogatása elleni harcot és nem csak taknyolgat vagy mutyizik, ki a franc szeretne pórázon sétálgatni?
Ez még akkor is kínos, ha bekalkuláljuk, hogy ha minden nap húszezresekkel fűtöm a kályhát, akkor is hosszabb ideig lesz nálam meleg, mint a paksi új blokkok reaktoraiban.
Ne kockáztassuk a jövőt!

A Főtanácsadó nem tétovázott – jelzem, azért a pénzért én sem tétováznék – összevonta szemöldökét s szólt: Akié a múlt – azé a jövő!
Tegyük magunkévá a múltat s ölünkbe hullik a jövő!
És ami a legfőbb, a dolog költséghatékony, párszázmillió ráfordítással ki tudjuk simogatni természetes szövetségesünk, mondhatnánk jobbszélünk képviselőinek lelki ráncait.

Meg talán az sem lenne baj, ha a már teljesen elszemtelenedett zsidókat is kissé helyreraknánk, nehogy azt higgyék, hogy az új holokauszt – emlékhely, a Józsefvárosi pályaudvar rámpái véletlenül épültek strapabíróra, valósághűre, nézegessék legalábbis gyanakodva, kis szorongás se ártana!

És építsünk emlékműveket, - itt egy Horthy–szobor, ott egy Tiszapista, és akkor még ott van a Szabadság tér ügye!
A Vezér arca felderült, újonnan megszerzett szavazók ezreit látta lelki szemei előtt, nyert választást, Gyurcsányt a Sándor-palota pincéjében, a falhoz láncolva, még hívei nyelve által jólkarbantartott ánusza is belebizsergett a gondolatba…
Így aztán most lesz emlékművünk, mégsem egy Tigris-tank, mint hírlett, sokkal méltóságteljesebb, szebb: a Birodalmi Sas lecsapni készül Gábriel arkangyalra, kinek kezéből már a Fidesz régebben kilopta az apostoli kettőskeresztet.

Az emlékmű szimbolikája egyértelmű: a Horthy-rendszert megtestesítő angyalt éppen meggyakni készül a sas, miként Emesét a turul, vagy Lédát a hatty, ezzel biztosítva a nemes és büszke magyar faj fennmaradását a vesztett háború után.
Az angyal – modellje állítólag Selmeczi Gabriella lesz – két karját a könyörgés ősi mozdulatával emeli Istene felé, kit a Birodalmi Sas testesít meg.
Eredetileg az emlékmű timpanonján – merthogy az is lesz neki - ülő Hitler szart volna az arkangyalra, de ezt az ideológusok egyelőre még korainak tartották,
Lesznek oszlopok is.
A tizenhárom fallikus szimbólum a kormánypárt vezérkarát jelképezi, akik aggodalmasan figyelik a nász beteljesülését.

Orbánék szerint kissé mások a hangsúlyok.
Mint az Origo írja Orbán nyílt levele szerint "hazánk német megszállásának 70. évfordulója jó alkalom arra, hogy a közösség veszteségeit elismerő, fájdalmukban osztozó, jóakaratú emberek fontos és közös lépést tegyenek a tisztelet kultúrájának irányába". Azt is írta, hogy "alig hinném, hogy az áldozatok emléke felé tett főhajtás bármilyen magyarázatot igényel. Ez emberség és nem politikai nézetek vagy pártállás kérdése."

Ez persze értelmetlen baromság, sunyi szarmaszatolás, de hát a cél tulajdonképpen ez is lenne: áldozatoknak mutatni a tetteseket és egybemosni őket az általuk halálba hajszoltakkal.
Nem csak a zsidókkal, még mielőtt valaki tévedésbe esne, de a háború többi katonai és polgári áldozatával is, akik szintúgy annak a rendszernek voltak áldozatai, melynek vezetőjének ugyancsak a Szabadság téren van faragott képe a protestáns templomban, a reformátusok nagyobb dicsőségére.

Azt kellene ennek az emlékműnek bizonyítania, hogy Magyarország nem tettes volt saját állampolgárainak halálbaküldése során, hanem áldozat - a gaz nácik áldozata.
Meg azt, hogy leigázottak voltunk, mindenféle mozgástér nélkül, de tulajdonképpen nem is tudtunk semmiről, naivak és gyanútlanok voltunk.
Pedig nagy szívességet tett Szakály Sándor, a kurzus történésze, aki minap idegenrendészeti eljárásnak nyilvánította Kamenyec-Podolszkíj majd húszezer áldozatának legyilkolását, hiszen ennek kapcsán egyértelműen kiderült, hogy Horthy és emberei (?) tudtak a sorsukról, ennek utána rakták vagonba és adták át a németeknek a vidéki zsidóságot.

Kigondolói azt is szeretnék ezzel az emlékművel közölni a világgal, hogy a német megszállással Magyarország elveszített szuverenitását, amit majd csak az első szabadon választott országgyűlés megalakulásával nyert vissza.
Marhaság, ócska szerecsenmosdatás.
Horthy meg tudta akadályozni a pesti zsidóság deportálását, meg tudta volna akadályozni a vidéki zsidóságét is, de akkor még nem üzenték meg neki a nyugati hatalmak, hogy ha nem állítja meg a deportálásokat, akkor kötelet kap – ettől aztán hipp-hopp, vissza is tért a szuverenitás.

Amikor a Szovjetuniót megtámadtuk, akkor még érvényben volt Sztálin ajánlata, hogy amennyiben kimaradunk a háborúból, úgy annak befejezése után támogatni fogják területi igényeinket Erdélyre.
Jószándékuk bizonyításaképpen visszaadták az 1848-ban Világosnál zsákmányolt zászlókat.
Horthy elfelejtette megnézni a térképet…

Szóval, nemigen mondhatjuk el, hogy bűntelenek lennénk, és ezer emlékmű sem fogja elfedni az ostoba magyar politikát, a vesztett háborúért viselt felelősséget, az ukrajnai megszállás alatt elkövetett rémtetteinket, a magyar zsidóság halálbaküldésének szégyenét.

Ha már német megszállás, akkor talán arról is beszélhetne Orbán, hogy ha ez nemzeti tragédiánk, akkor hogyan hagyhatják a megszállás ellen harcoló Ságvári Endre emlékének meggyalázását, Pataki István és Pesti Barnabás emlékének elsorvasztását, hogyan tűrhetik el a nyilasok mozgolódását, az újjáéledő antiszemitizmust, rasszizmust.
Jövőnk csak akkor lesz, ha múltunk is lesz, és annak a múltnak tisztának és hitelesnek kell lenni, olyannak, amelyből tanulhatnak a minket követő nemzedékek.
   
Attól tartok, az emlékművön tollászkodó birodalmi sas szarik a fejünkre, az emlékmű meg csak a bajt csinálja.
Magyarország első számú történésze sztálini allűrökkel intézi az ország dolgait.
Jobb helyeken az ilyeneket párnás cellákban tárolják.

:O)))

24 megjegyzés:

Suszter írta...

Minden szavaddal egyetértek! És hozzáteszem. Ezt a palit un. demokratikus módon nem lehet eltakarítani. Ez olyan pofátlan, ha kell az egyik nap cilindert, másikon csörgő sipkát, vagy éppen a vallásos zsidók által hordott "kipát" teszi a fejére.
Tudom rossz a példa, de ha ne adj isten, egy elkeseredett ember felgyújtaná magát a parlament előtt, rögtön kiadnának róla egy közleményt, - hogy N. Béla piromániás volt, majd a következő napon, hogy régóta állt pszichiátriai kezelés alatt, tettét emiatt követte el.
Semmi pénzért nem vállalnék miniszterelnökséget utána! Mert a sziciliai szeméthegyek ezekhez képest szóra sem érdemes kis porszemek ahhoz képest, amit "ez" majd hagy maga után.
Rosszkedvű üdvözlettel: Suszter

Dózsanépe írta...

Magyarország első számú történésze hitleri allűrökkel intézi az az ország dolgait. Ez áll közelebb a valósághoz. Gondolj a weimari eseményekre.
Egyébként minden szavad helyén van, a stílus pedig éppen olyan, amit a téma megérdemel.

Unknown írta...

Nagyon tetszik az írás, különösen ez a része: "a Horthy-rendszert megtestesítő angyalt éppen meggyakni készül a sas, miként Emesét a turul, vagy Lédát a hatty, ezzel biztosítva a nemes és büszke magyar faj fennmaradását a vesztett háború után." A modell kivákasztása kiváló ötlet a kompozíció szerzőjétől! hiszen az illető "angyalt" már épp elégszer "gyakták meg" az F 16, majd a Grippen vadászgép beszerzése alkalmából. Ehhez képest a "sas" meg se kottyan neki. Kérdés: Mi lesz a nász eredménye? Ha netán egy T 34-es tank, nem lennék meglepve.

kisdobos írta...

Nekem - hívő katolikusként-, Erdő Péter bíboros úr, és a klérus hallgatása fáj a legjobban.

Névtelen írta...

Állítólag a birodalmi sas nem is az igazi.
Hiányzik a karmai közül a koszrúval keretezett horogkereszt.
Tehát a sas a mai németországot jelképezi inkább.axis icesski

promenad írta...



Kisdobosnak !

...no meg az ország népéé !

1ügyű írta...

Kiadták a fidesz aktivista droidikáknak, hogy minden háztartásba el kell jutniuk a kampány csúcsa előtt.
Olyan a fidesz, mint a wehrmacht. Terjeszti magáról, hogy legyőzhetetlen és közben vesztésre állna?

hello írta...

PuPu, nem először és nem csak nálad olvasom ezt a HAZUG "városi legendát", hogy Horthy a pesti zsidóság deportálását megakadályozta!

Csak 1 példa:
Földrajzi értelemben igaz, hogy pl. Újpest akkor még nem volt Budapest egyik kerülete, de azért vidéknek nehezen minősíthető - onnan viszont mind 1 szálig Auschwitzba szállították a gettóba gyűjtött zsidókat!

Akik még élnek ennek a gyalázatnak a kortársai, esetleg csodával határos túlélői közül, tudnának erről mesélni!

kimifan írta...

Kedves Pupu, csak annyi: minél szarabb a helyzet nálunk, Te annál frenetikusabb blogokat írsz!
Ha az írásaid ölni tudnának...

Tudod mit, azt remélem, hogy egyre inkább romló színvonalon fogsz "működni"... Ugye, nem haragszol?

Üdvözlettel - Kimifan



pleinair írta...

Helló,
én is ismerek olyan kispesti zsidó családot, ahonnan egy idős nénit és csípőficamos lányát vitték el. Soha többé nem látták ezután őket.
Csak azok a női családtagok menekültek meg a gázkamrától, akiknek katolikus (keresztény) férjük volt. Lehet, hogy férfiak esetében a keresztény feleség is
felmentést jelentett az elhurcolás alól.
Nem hiszem, hogy a Dunába lőtt zsidókat vidékről szállították volna Pestre.
(Ranschburg Jenő is pesti kisfiú volt akkoriban. Őt is a Duna-part felé hajtották egy csoport zsidó felnőttel együtt. És nem azért menekült meg, mert pesti volt, valaki elrántotta a sor végén bámészkodó gyereket. Így menekült meg - mesélte egy interjúban.)

Anikó írta...

Kisdobos, nem akarlak megbántani katolikusságodban, de miért most csodálkozol a bíboroson és a kléruson, eddig elégedett voltál velük?, amikor a templomokban kampányoltak és gyűjtötték a szavazatokat a fidesznek, meg az ügynöktörvény körülötti zavarosságok , agyonhallgatások nem zavarnak?, ugye te sem gondolod, hogy pont közöttük nem volt, nincs besúgó, de nem ám a kispapok között, nem, a főméltóságok házatáján kéne körülnézni, szóval több minden agyonhallgatás van itt.
Én ezen a mostani hallgatáson már egyáltalán nem csodálkozom, tudod ők is igazodnak, de nagyon.

PuPu írta...

Kedves hello, nem szeretjük Horthyt, bűnei égbekiáltóak, de ettől a tények még tények maradnak.
Horthy leállíttatta a deportálásokat, így a budapesti zsidóság megmenekült attól, hogy Horthy csendőrei bevagoníropzzák őket, mint a vidéki zsidóságot.
Így "csak" gettóba zárták őket, embertelen körülmények közé, "csak" a nyilasok lövöldözték őket a Dunába, vagy akárcsak egyszerűen kivégezték őket az utcákon.
De Budapestről nem indult transzport a kz-lágerek felé.
Hangsúlyozom, ez nem Horthy nagylelkűségéből történt így, hanem a szövetségesek fenyegetésének hatására
És elkezdődött a budapesti zsidók gettósítása.

PuPu írta...

Kedves hello, nem szeretjük Horthyt, bűnei égbekiáltóak, de ettől a tények még tények maradnak.
Horthy leállíttatta a deportálásokat, így a budapesti zsidóság megmenekült attól, hogy Horthy csendőrei bevagoníropzzák őket, mint a vidéki zsidóságot.
Így "csak" gettóba zárták őket, embertelen körülmények közé, "csak" a nyilasok lövöldözték őket a Dunába, vagy akárcsak egyszerűen kivégezték őket az utcákon.
De Budapestről nem indult transzport a kz-lágerek felé.
Hangsúlyozom, ez nem Horthy nagylelkűségéből történt így, hanem a szövetségesek fenyegetésének hatására
És elkezdődött a budapesti zsidók gettósítása.

Anikó írta...

Igen,csatlakozom "hello-hoz" én is tudok olyan Pestlőrinci családról akiket elvittek és nem jöttek többé vissza, szerintem is vittek Budapestről is, csak közbejött a kötélfenyegetés és addig már olyan tömegesen, mint ami vidéken történt már nem tudtak vagonírozni hála az égnek.
Azon pedig az eszem állt és áll meg, hogy az otthagyott zsidó javakat szemrebbenés nélkül birtokba vették a szomszédok és ez nemcsak vidéken volt így, hanem Budapesten is. Ritka undorító emberek éltek és élnek ma is ebben az országban, merthogy ez ma is így történne - ha így történne - abban halálbiztos vagyok. Most is rengeteg a máséra irigy ember, akik nem tanultak, nincs szakmájuk, nem dolgoztak csak himihumiban, de nem magukban keresik a problémájuk gyökerét, hanem azokban akik vitték valamire sok tanulással, sok munkával.
Nézzétek meg azt a sok jobbikost, amikor felsorakoznak, csakúgy süt az "értelem" az orcájukról, a vezetőik csak kihasználják ezt a végtelenül sötét primitív csapatot. Ezek ott folytatnák ahol 45 előtt abbamaradt.
Na ezt sem szabad hagyni soha többé !!!!!

PuPu írta...

Kedves Anikó, Pestszentlőrinc csak 1950- től tartozik Budapesthez.
Kispestre ugyanez vonatkozik.
Az 1949. évi XXVI. törvény (Budapest főváros területének új megállapításáról) alapján 1950. január 1-jével Budapesthez csatoltak Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye területéből 7 megyei várost:
Budafok
Csepel
Kispest
Pestszenterzsébet
Pestszentlőrinc
Rákospalota
Újpest,

és 16 nagyközséget:
Albertfalva
Békásmegyer
Budatétény
Cinkota
Mátyásföld
Nagytétény
Pesthidegkút
Pestszentimre
Pestújhely
Rákoscsaba
Rákoshegy
Rákoskeresztúr
Rákosliget
Rákosszentmihály
Sashalom
Soroksár.

Budapest területéhez csatolták továbbá azokat a területeket, melyek 1945 utáni községi határkiigazításokkal kerültek a városhoz csatolt településekhez:
Csömörtől Szabadságtelepet
Nagykovácsitól Adyligetet
Vecséstől a Ferihegyi repülőteret és környékét.

Mai szemmel furcsa, de így volt...
:O)))

Neked5 írta...

Olvasom a 168 óra hozzászólóit, és látom, itt is felhivta rá a figyelmet egy kommenetlő..
"Nemetorszagi_magyar2014-01-22 23:36:12 #9
Hat kerem ezzel Sassal nekem problemam van. A Sas az ma is a Köztarsasagi elnök lobogojat disziti.

De a Hitler-Sas laba között, bocs a karmai között egy nagy horogkeresztet tartott, es ha mar birodalmi SAS, akkor keremszepen horogkereszttel, különben az egesznek nincs ertelme."
cikkben:
"Az egyik elemző a hátsó sorokban súgva fejti meg nekünk a titkot: Orbán azóta van kiakadva a németekre, amióta Merkel asszony félénken előállt a „könnyűlovasság támadása” hasonlattal, amire a paranoiás miniszterelnök meglepő élességgel reagált. Most a Szabadság téren törleszt. Ráadásul az emlékmű „maga a bronzba öntött alkotmány”, amely a magyar jogfolytonosság"
http://www.168ora.hu/itthon/hajnali-szavazas-122949.html

hello írta...

Igen, Anikó, mi, akárhányan, a józan eszünkkel TUDJUK, hogy ennek nem szabad megismétlődnie soha többé!

De kérdezlek: mit tudnánk tenni ellene, ha ismét elszabadulna ennek a gyalázatos ideológiának a szelleme?
Van rá igény?
Ha nem lenne, a Jobbik, a gárdák meg az összes legális és illegális formációjuk nem létezhetne ebben az országban! Akkor Orbán Viktor sem támogatná álságos módon annak a velejéig hazug eszmének az emlékművé komponálását, hogy a magyarok szűz ártatlan áldozatai voltak csupán a hitleri nyomásnak!
És vannak, akik ezt simán beveszik, sőt!
Pl. a Hoffmann Rózsa-féle alaptanterv, mint épp tegnap hallottam, már ezt a teóriát tartalmazza! Hajrá a következő generáció intézményes agymosása felé!
Milyen országban élünk???

Nem tudom, mi lesz itt április 7-étől, de ha ez így marad, vagy pláne, a Fidesz + a Jobbik összefogva kerül hatalomra, BÁRMI megtörténhet újra!
A tudottan szélsőjobbos oldalakat természetesen messze elkerülöm, de úgymond normális platformokon is, teljesen más jellegű témák kapcsán is olyan elképesztően gyűlölködő, fröcsögő hangnem, olyan gondolattársítások és egyéb kitételek olvashatók a kommentekben, hogy elgondolkozom, ezeket a lelki és erkölcsi szörnyszületteket milyen anya szülte, ki nevelte ilyenekké?
Az egy tömény iszony, hogy ilyen mentalitású honfitársaink vannak a XXI. században!

hello írta...

Igen, PuPu, tudom, magam is írtam, hogy Újpest akkor még nem volt Budapest része, csak ezzel együtt eléggé határeset ezeket a peremvárosokat is vidéknek minősíteni. No persze, tudom, ha egyszer a színmagyar nyilasok lelkesen meg akartak felelni a feladatnak, akkor ezt teljes odaadással meg is tették.

És a szellemük ma is itt van közöttünk!

ratero írta...

Talán nem kellene a témát a végtelenségig ragozni
1. A teljesség kedvéért: Hitler is megigérte Ergélyt a magyaroknak söt a románoknak is.
2. Milyen bizonyitégd van a szövetségesek fenyegetésére? Pl. a franciákat, hollandokat is "fenyegették"?

Névtelen írta...

Az arkangyal nem védekezőn emeli kezét hanem ölelésre tárja.....

csibészke

Anikó írta...

Kössz a részletes infot PuPu, a nagyszüleim ott laktak nem messze a Ferihegyi repülőtértől a háború alatt, ha mondták is, de lehet hogy nem, akkor elfelejtettem, hogy nem tartoztak Bp-hez,de a születésemkor már igen, nekem meg természetes volt így.
De kérdezem /tudatlanul/,és nem kötözködésből, hogy a csillaghegyi téglagyárból akkor kiket vittek Ausztria felé, ez szerepel Kertész Imre Sorstalanságában is, de máshol is olvastam róla, nem budapesti zsidókat, komunistákat ????

Hello igazad van, iszonyat az egész, hogy mit tudunk tenni ellene: állandóan beszélni róla minden létező fórumon, tiltakozni, tüntetni, ezt tehetjük de ez kutyakötelessége minden józanul gondolkodó embernek, pártállástól függetlenül.

Névtelen írta...

Tisztelt Pupu!
Akkor én vallok. Apánkat elvitték munkaszolgálatra, többet nem láttuk. Anyán, bátyám és én csak azért nem lettünk a nyilasok áldozatai mert én skarlátos voltam és mikor bejöttek a lakásunkba, hogy öltözzünk, menni kell, akkor a házmester közbelépett, hogy hozzánk ne érjenek, mert tífuszos vagyok és mindenkit megfertőzök. Így aztán elmentek dolguk végezetlenül.
Mi hárman azt hiszem október közepén, a Klauzál téri gettóba kerültünk. Öt család lakott egy szoba-konyhás lakásban. Én öt, bátyám meg tizennégy éves volt. Szerencsénk lehetett, mert túléltünk sok bombatámadást és 1945 január közepén hazamehettünk a Légrády Károly utcai bérlakásunkba.
A két szoba személyzetis lakás teljesen üres volt, talán egy-két nagyobb szekrény meg egy rekamié maradt csak a két szobában, minden más eltűnt.
Vagy másnap "összekolompozta" a házmester a ház lakóit és kihirdette, hogy: biztos helyről tudja, napokon belül érkezik az orosz "patrul" (járőr) és akinél idegen holmit találnak, elviszik kényszermunkára. - Másnap reggel a lakásunk ajtaja előtt ott volt az összes bútorunk a rongyszőnyegekkel együtt...
Azt gondolom, hogy egyes lakók nem szerettek ezután bennünket. Azokat a zsidó családokat, akiket deportáltak és soha nem tértek vissza, komoly tisztelet övezte, hogy a Krausz néniék milyen rendesek voltak, meg a Braunék, hányszor kínálták a gyerekeket lekváros kenyérrel, - meg hasonlók.
Csak ennyit akartam mondani, tisztelettel. N.N.

rézevőfiamór írta...

Kedves N.N.
volt egy vicc 45-46-ból: Találkozik Kovács és Kohn az utcán.
-Jaj, drága Kohn úr, de jó hogy látom, hál' Istennek túlélte! És hogy van?
-Köszönöm Kovács úr, igen túléltem, egyedül az egész családból. Mindenünk odalett, csak az a pár ruhám maradt am MAGÁN van!

hello írta...

Kedves Névtelen, utólag is illesse tisztelet és megbecsülés az akkori házmestereteket - én jó esetben olyan eseteket tudok, hogy jellemzően ők jelentették a nyilasházban, ha tudomásukra jutott, hogy valakit bujtattak a lakók. Mindegy volt, hogy zsidót vagy katonaszökevényt.