2018. július 26., csütörtök

SZOCIALISTÁK POSVÁNYOSON

Medvemamát is felingerelte a sok hülyeség a Tusványosi Úrfelmutatáson, meg is harapta aki éppen arra járt, de ezzel még nincs vége a drámai napoknak Mackóéknál - a két bocs, mikor meglátta a Fidesz vezérkarát, a vonat elé vetette magát.
És ekkor még nem is tudták, hogy megjelennek majd a szocialisták is, merthogy a hülyeség határtalan.
Ennyi erővel - hadd legyek kissé rusztikus - szocialistáink kinyalhatták volna Orbán seggét a Hősök terén is, megspórolva az utazási és szállásköltséget, lehetett volna az árán nyelvlengető gyógyszert venni, az a Vezérnek is bevált, persze ő minden defektje mellett tudja, mit akar.
Lehet, a szocik is ezt gondolják magukról, de tévednek - hiába akar az elefánt felreppenni az ágra a dögkeselyű mellé, soha 
nem sikerülhet, és ha az Úr tenne is egy csodát, akkor sem lenne elég, kellene egy másik is, hogy az ág ne törjön le a trampli állat alatt.
Fideszes interpretációban az történt, hogy a szocialisták elnöke nem vállalta a pódiumbeszélgetést, helyette két nehézgyalog tolta oda a képét valamiféle mazochista felindultságában...
Ha egy párt elnöke nem mer vállalni egy pódiumbeszélgetést a politikáról akármikor, bárkivel, akkor ne legyen pártelnök, de még elnökségi tag se!
Már nem azért, de tudok baloldali politikust, akit jobbról nem mernének megkínálni ezzel a lehetőséggel, ugye...


Ez az egész ügy jól szemlélteti, hogy mennyire ostobák szocialista politikusaink ehhez az egészhez.
Kezdjük talán ott, hogy a szocialista pártelnöknek semmi keresnivalója nincs a szekta gyűlésén, eleve butaság volt ezt forszírozni, ebből ott nem lehet jól kijönni, hiszen a baloldali ember abban a társaságban olyan, mint apáca a kuplerájban - a maximum, amire számíthat, hogy kitépik a kezéből a liliomot és formás seggébe dugják.
Az is kiderül, hogy mennyire nem értik szeretett balfék politikusaink ezt az egészet, hiszen ordít róluk, hogy azt hiszik, hogy ez egy politikai rendezvény, ahol politikai érveket lehet ütköztetni, jóllehet itt csak a feneküket ütköztethetik Viktor cipőtalpával, namármost ezért még helybe is menni...
Tusványos nem politikai, hanem hitéleti rendezvény, annak remekül be is válik, jól szervezett, magas propagandaértékkel bír, a hívek várják, mint kisgyerek a nyuszit, de nem is hiába, Viktor menetrendszerűen tojja nekik a piros tojást, emberfia nincs a résztvevők között, aki ne lenne elégedett, mikor hazatér.

Nem disznóság ez - a disznóság az, hogy ma már gátlásai sincsenek a Lőrincnek álcázott Viktornak, minap magáévá tette a Club Aligát, a hajdani pártüdülőt, mind a negyvenhét hektárjával - lassan a hetesre kitehetik a sorompót: Magánterület, belépni csak engedéllyel, nyakkendőben, megneretválkozva!
Tusványos csak egy hatalomtechnikai kérdés, ez segít egyben tartani a tábort, mint ahogy a 
kollektív hegymászás is Csíksomlyón, mely rendezvény sikere egyébként közös érdek a katolikus egyházzal.
Ha jól belegondolunk, a búcsú a bűnösök számára ad lehetőséget, hogy megússzák az Úr haragját.
Mit mondjak, ennyi bűnöst egykupacban ritkán lát az ember, megjelenésük viszont érthető, hiszen egybevág mindennapos tapasztalataikkal, hogy Orbán rendszerének kulcsa a korrupció, hát fizessük le az Atyaúristent is, ötletek fentebb, a Wikipédián......
Az ember azt hinné, a búcsúcédulákkal való trükközések ideje lejárt, de mindig kiderül, hogy az ember semmit sem okosodik, sőt...



Persze lelki okoknál fogva kellenek az ilyen rendezvények,.
Kellenének a mi oldalunkon is, hiszen ilyen rendezvényeken a részvétellel mindenki úgy érzi, hogy tett valamit, és ez nagyon fontos.
Mégis, a mi oldalunkon még a százéves tradícióval rendelkező rendezvényeket is kinyiffantják zavarosfejű pártpolitikusok, lásd például a május elsejéket.
De megölték a Millát, megölték a Demokratikus Charta rendezvényeit is,és még a politikusok legjobbjai is azt hiszik hogy elég nagy okosságokat pofázni, pedig hát a cselekvésnek - legyen bármilyen is, de erősítse az összetartozás érzését - nincs párja.
Nem az ellenfél rendezvényéhez kell odatörleszkedni, odasunnyogni, hanem a saját akcióinkat kell megszervezni.
Persze ehhez olyan politikusok kellenének, akiknek van érzékük a tömegek meggyőzéséhez, mozgósításához, ezek meg - kis "e"-vel - ehhez antitalentumok, de ezt nehezen hiszik el magukról - csupa kis polihisztor, csupa kis Einstein, csak az az ein stein a fejükben van, ott, ahol más az agyát tárolja....
Nagyjából ezzel a mentalitással fogják nullára írni a Szocialista Pártot, oszt mehetnek vissza karosszérialakatosnak, nagy kár, hogy nem csak a saját jövőjükkel játszanak, hanem a gyerekeink jövőjével is.


Na, akkor ma is hánytam egy szívlapátnyi borsót a falra, miért is nem vagyok elégedett?...


:O)))

15 megjegyzés:

Unknown írta...

megismétlem : amíg a mai "ellenzék" egyáltalán létezik----> NEM LESZ VÁLTOZÁS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Egyetértek !


Mint általában mindig.

Üdv Sphagin.

Unknown írta...

Bravo PuPu ! Gyurcsánynak nincs mit szégyellnie a 2004-es státusz szavazással kapcsolatban. Ő képviselte a határon-túli magyarság, a haza és Európa érdekeit. A szocik bocsánat - esdeklő magatartása ebben az ügyben nemcsak émelyítő, de káros és ostoba is.Egy mentségük van, hogy nekik már úgyis mindegy. Endre

Kovács Erzsébet írta...

Milán Endrének:A diagnózisod helyes.
Én kibővíteném azzal, hogy a teljes politikai élet a bajok országhatáron kívűlre helyezésével folyik.Mindenki tudja, mit kellene tenni a németeknek, a franciáknak, a horvátoknak, a szíreknek, az ukránoknak és a görögöknek.A világ gondját tökéletesen fel tudja tárni még Shmidt Mária is.

Ez a nagy baj.Csak elmélet van.Abba még nem szakadt meg senki ina, ha beszélt.


Amiből hiány van az az okos, beszélő munkásember.
Aki megmondja a frankót.Itt és most.Akikből egyre
kevesebb van.Munkás ököl odacsap, ahova köll.


A többi mind csak tétova óda....
Az emberek meg azt mondják rá, elmentek oda...

Jutka írta...

Nagyon szomorú az egész.

magyarmagyar írta...

Milán Endre:

Gyurcsánynak nincs mit szégyellnie a 2004-es státusz szavazással kapcsolatban.

Csak a tálalást. Tök igaza volt. De minek kellett a beözönlő román vendégmunkásokkal riogatni a setét magyarokat? Muníciót tolt a fityiszdemagógia gépfegyverébe. Mindössze arra kellett volna felhívni a figyelmet, hogy az emlékezetes népszavazás tulajdonképpen egy biankó csekk aláírásáról szólt. Ha valaki elolvassa a kérdést, ez teljesen világos. Hatalmazzuk fel az országgyűlést, hogy majd alkosson egy valamilyen törvényt. Hogy milyet? Majd mi eldöntjük! Közöd hozzá? Szavazzad meg paraszt, osztán kussoljál. Ehelyett ment a mellébeszélés ezerrel.

kekec írta...

Pupu, félig emésztve a falra HÁNYT borsó ott is ragad!
De egyébként most kivételesen Ceglédinek is igaza van:
http://168ora.hu/velemeny/cegledi-zoltan-hozzak-az-arulok-a-paktumajanlatot-153610

magyarmagyar
Érdekes hogy még mindig vannak, akik Gyurcsány szövegére és nem Mikola doktor örökbecsű mondására emlékeznek a 20 évi betonozásról. Pedig az hatásosabb volt!

neveletlen írta...

Hááát, tényleg nevetséges a szocik fékezett habzású nyomulása.
Nyilvánvaló, hogy az Emeszpépdéká nem tud szavazókat lenyúlni jobboldalról, újakat sem sikerül begyűjteni, így egymást gyakják, viszont elmondhatják, hogy 'kvittek vagyunk', mint a viccbéli rendőrök.
Az LMP-t és a Momentumot is próbálják bevonni a körkúrásba és meg vannak sértődve, ha nem elég odaadóak. Pedig:
https://index.hu/belfold/2018/07/31/median-kutatas_a_jobbik_az_lmp_es_a_momentum_is_rabolt_szavazokat_a_fidesztol/

'Ha egy párt elnöke nem mer vállalni egy pódiumbeszélgetést a politikáról akármikor, bárkivel, akkor ne legyen pártelnök, de még elnökségi tag se!
Már nem azért, de tudok baloldali politikust, akit jobbról nem mernének megkínálni ezzel a lehetőséggel, ugye...'

Ezt a megjegyzést viszont kicsit igazságtalannak tartom. Ha egy és ugyanazon személyre gondolunk (a Nemzet Prímszámosa) akkor egyelőre úgy fest, hogy őkelme még a helyszínre sem merészkedne, tudjuk jól, hogy miért.

anteus írta...

Először kérjük fel Montecuccolit tanácsadónak.

Valaki, aki nagyon unja ezt az egészet írta...

Döbbenet megint - és én azt hittem nem orbánnak áll itt a zászló.
Dehogynem! Én balga!

Az nem gond, hogy orbánék lopnak - meglopják az országot, ahol élünk, csalnak, becsapnak mindenkit, hogy a magyar nép rosszabb erkölcsi szinten van, mint valaha, pedig orbán előtt sem volt valami hű, de ..., költik a közpénzt ezerrel, nincs gond, ez mind nem baj, ugye?
Undorító, szennyes társaság - szóba nem állnék egyikkel sem!

Miért a posványosi látogatás az, ami leveri a lécet? Az nem verti le, hogy szájtépésen kívül mást nem tesz "A NÉP"?
S azt is csak listi-lustán, következményeket nem vállalva, nehogy má'! Sunnyogi, esetleg, másoknak megmondva a tutit, jól beolvasva, mit kellene csinálniuk.

Bocsi, ezzel búcsúzom innen, mert látom, csak körbe-körbeszaladgáltok, s megpróbáltok a saját farkatokba harapni, s baromi mérgesek vagytok, hogy csak ritkán sikerül.

Nem baj, lesz helyettem fideszes, aki kontráz, helyesel, s akkor nem az MSZP lesz egy platformon orbánnal, hanem Ti - s észre sem fogjátok venni, gyanítom.


Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
Ha kapcsolatba tudsz lépni az Olgával, mondd meg Neki, nehogy elkeseredjen,inkább hagyja ott az egészet, arcvesztés nélkül és a felmondási bérrel csak kibírja valahogy.....

Kovács Erzsébet írta...

Pupu, ne mondj Olgának semmit.
Okos lény, sok helyen sokszor megfordult.
Nem kispályás beszélő.
Ezután hallgató lesz, de megérte Neki.
A Pálfordulás itt népi szokássá vált.
Ebben a kánikulában jeges vizbe mártott húszezresekkel borogathatja magát élete végéig.
Majd még fájdalomdíjként valaha valakitől netán még Kossuth díjat is kaphat.
Hiszen olyan jókat mondott...Hol ennek, hol annak.
De ezért több Milliót adtak.Nem kell siratni, mert
Olga élt, Olga él, és Olga élni fog.

Kovács Erzsébet írta...

Egeret szülnek az egek.

glorianna írta...

Pupu, remélem, nem valami baj-gond okozza a hallgatásodat.

góbé írta...


Te Valaki, aki nagyon érdekesen gondolkodik és értelmez !

Mielőtt farok és orrfelcsapva meg nem értett váteszként sértett fensőbbséggel elvonulsz, legalább gondolkodj el, - mert hiteles érdemi választ úgy sem tudsz adni - a következőkön:

A zzemmeszpéé, mint : abalodal-alegnagyobb-azegyedülüdvözitő-pártja, hogy-hogy nem tudott magából kiizzadni, felmutatni egy Ángyán Józsefet, egy Iványi Gábort egy Hadházi Ákost, egy L,Ritók Nórát, egy Juhász Pétert, itd...
Az egyetlen korrekt és intelligens vezető, nagy tisztességet tanusitva nem boritott, azonban látva hogy felétek minden hiába, inkább visszavonult gazdálkodni. Ő, sokatokkal szemben abból is megél, ráadásul nem kell kockára tennie miattatok a hitelét és a becsületét.
A fenti szösszenetedben rejlő leplezetlen, sértett indulatot látva, gyanitom csak találgathatsz ezért segitek: Gőgösről beszélek.

Az elmúlt tiz évben a legmaradandóbb alkotásotok Gyurcsány ellehetetlenitése - cui prodest ?? - és másfél-millió szavazó elveszitése / szarban hagyása volt.

Nálam az akkora arc amit fideszezéssel füszerezve tanusitasz és a felmutatott teljesitmény valahogy nincs egyensúlyban...