2019. július 9., kedd

HŐGUTA UTÁN, HŐGUTA ELŐTT

A hőség itt már mindenkinek az agyára ment, ha nem jön ez a kis enyhülés, meglehet, az ország lakosságának túlnyomó többsége már visszaugrott volna a pálmára és kókusszal dobálná a migráncsokat, hiányukban a buzikat, a zsidókat és a cigányokat - persze tetszőleges sorrendben.
De a demokráciáról vallott felfogás olyan neves embereket is kókusz-szüretelésre késztetne, mint például a nemzetközi hírű ellenzéki rádió drága-jó műsorvezetőjét, aki lassan már nem látja a nyakkendőjét sem könnyben úszó szemétől.
A könnyeket az a meghatottság csalhatta a szemébe, melyet saját mérhetetlen sportszerűsége és demokratizmusa folytán érzett, mikor egy hallgatója felvetette, hogy - véleménye szerint - Orbán manifeszt elmebeteg, ami aztán vagy igaz, vagy nem, amit elbírálni valóban az elmegyógyászok dolga lenne, de nem teszik.
Így aztán soha nem derülhet ki, hogy nevezett államférfi valóban azért harapja le a bögre fülét, mert az felettébb ízletes falat, vagy azért, mert mentálisan deviáns, ami nem nagy baj, csak kezelni kellene...

A neves műsorvezető nehezményezte, hogy beszélgetőpartnere sommás ítéletet fogalmazott meg, hiszen a minősítést nem maga a páciens fogalmazta meg (fekete, cigány, zsidó, szociopata az, aki annak vallja magát, ugye...), és diagnózisnak se mondható, hiszen nem szakember állapította meg.
Ő csak egy laikus, aki besokallt az országot elborító stadionok rögeszmés építésétől, a neves államférfi téveseszméjétől, miszerint ő személyesen Magyarország, l'etat cest moi, ahogy a művelt piréz mondja, ugye.
És a mérhetetlen és mértéktelen tolvajlásoktól, melyeket ma már nem is titkol, hülye hívei egy részé
nek még a morzsákból se pottyantva, cserébe viszont gyűlölködhet mértéktelenül és szabadon.


Ha beül valaki egy autóbuszba, akkor van némi esélye arra, hogy a buszt vezetésre alkalmas ember vezeti - még ekkor is lehet persze gond, de az esély a PÁV vizsga letételével valamelyest csökken.
Viszont annak, aki az ország gigabuszát vezeti, még jogosítvány se kell, neki elég kinyilatkoztatni, szakérteni, bölcs pofákat vágni.
Az út stadionok  és rokonai pénzhegyei, szállodái, kikötői között vezet, az út szélén az árokban néhány ezer nyomorult teteme, és egy-két gyanús hulla, akik a létrájuk után szaladgáltak a forgalomban, vagy megöngyilkolták magukat itt-ott - rendőrautóban például.
Vagy infarktust, esetleg rákot kaptak, szívroham érte őket tulajdonuk kizsarolt elvesztésének másnapján, vagy árokba rohantak a kihalt úton...
A Gigatörpe mindenhez ért, mindenben ő az illetékes.
Képzettsége alapján legfeljebb jogi előadó lehetne valamelyik strómanja egyik vállalatának valamelyik osztályán, de ő bátran dönt ezermilliárdokról, az ország sorsáról, gyermekeid jövőjéről -  egyszemélyben.
Ha valaki kártékony volt az országra, hát - azt hiszem - neki nincs párja.

Ő a gyűlölet megszállottja, a megosztottság apostola, maga az erkölcsi nihilizmus.
Ha valaki ezt szóvá teszi, akkor - ha már helyeselni nem mer - legalább hallgasson, ne végezze el azt a piszkos munkát, amit a pockosnak és tolvaj bandájának kellene elvégezni.
Ez nem sportszerűség, nem korrektség, ez maga a szervilizmus.


Természetesen az agybarázda-billegető nem válogat, az alsóbb néposztályok agyában is rendes pusztítást végez, ha reátör az éhség.
Legutóbb például az EMIH megbízásából végett közvélemény-kutatást a Medián,
melynek eredménye önmagában is elkeserítő, lévén, nem csak azt mutatja meg, hogy a magyar társadalom nem ismeri saját történelmét, de azt is, hogy nem is akarja megismerni. 
A leginkább meghökkentő az volt, hogy a megkérdezettek ötvenöt százaléka szerint „ennyi évtizeddel a holokauszt után már le kéne venni ezt a témát a napirendről”.
Nem kétséges, vannak dolgok, melyeket nem szívesen nézeget az ember, van, amire jobb lenne nem emlékezni, de elfelejteni sem lehet, mert az ember így is többnyire könnyebben felejt a szükségesnél, és nem árt hát emlékeztetni borzalmas döntéseire.
Ilyen alapon már régen el kellett volna felejtenünk a mohácsi csatát, a két világháborút, a nyilasok uralomra-juttatását, hogy például régi, dicső tetteinkről ne is beszéljünk, melyek közül - sajnos, most így hirtelen - egy se jut eszembe...
Nem azt mondom, hogy minden magyarnak minden napját azzal kell kezdenie, hogy megbánva felmenői bűneit imát mond a vészkorszakban elhunytakért, de bizony, felejteni sem lehet, mert az ember hajlamos a bűnismétlésre.
Ha az ember a délszláv háború emberiség-ellenes bűneire gondol, akkor be kell látnia, a borzalmak sem térben, sem időben nem állnak túl messze tőlünk, különösen úgy, ha ostoba és ganélelkű politikusok saját hatalmuk fenntartása érdekében élesztgetik a gyűlölet soha ki nem hunyó parazsát.
Nem vigasz az, ha tudjuk, hogy a fellobbanó láng azokat is elpusztítja, akik a lángot élesztgetik.


Oda kellene erre is figyelni...


:O)))

17 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Hallgattam azt a műsort. Persze értem én, hogy apró közemberként nyugodtan minősíthetek dilissé olyan politikust, akinek statisztikailag és tendenciózusan egyre idiótább ötletei vannak. Meg más dolog ezt műsorvezetőként valamilyen mederben tartani, remélhetően kizárólag a műsor színvonala miatt.
Nem tudhatom, ki mennyit anyázik műsor után, én hamar repülnék ez kétségtelen.
Valahol már leírtam, én legalább annyit " brüsszelezek" immár, mint a hivatalos kormánymédia.
A betegünkre egyre kevésbé haragszom, viszont azokra jóval inkább, akik hazai és nemzetközi pályákon mindenféle mankóval (eus pénzek) és gyógyszerekkel ellátják. Ezek nélkül már rég repülni is tudna, hiszen üres kalapból még ő sem tud ennyi GDP-t arcba
mondani. Zárjanak már el valamit valahol valakik végre, akik erre képesek és hivatottak, láthassuk kapálózva idegesen. ( Ami mostanában már felvillant egyébként.)
Az " istenadtának" meg essen le az a tantusz végre,;ha tudja mi volt az, ha nem. Ez lenne a legfontosabb.

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
PuPu írta...

Erzsike, ezt olvasd el: https://hu.wikipedia.org/wiki/Srebrenicai_m%C3%A9sz%C3%A1rl%C3%A1s
Bizony, a gyűlölet itt ül a küszöbödön!
Nem lenne baj, ha átgondolnád néha a véleményed!
:O)))

talalom írta...

Szebrenyica bosnyák város: a bosnyákok muzulmánok. A szerb szabadcsapatok 8000 férfit és fiút végeztek ki a közeli erdőszélen. Muzulmánokat. A jugoszláv háború idején.

Kovács Erzsébet írta...

Valamit félreérthetően írtam,én minden erőszakot elítélek,a régieket is meg a mostanit is.
És a szörnyűség elkövetőit nem menti fel semmi sem.
Éppen ezért nem értettem, miért kellett kihangsúlyozni, hogy iszlámok voltak, akiket leöltek.Minden emberért kár, és el nem évülő bűntény.
Az ENSZ nem tudom mivel volt akkor elfoglalva, hogy nem állt a helyzete magaslatán,talán ott is újabb frissebb agyakra lenne szükség, hogy a megelőzés legyen a fő kritérium, nem az események után való kullogás.Persze a háttérben dugdizott pénzekkel nagyon meg lehet kavarni az embereket.Sajnos.

Azért, hogy soha ne ismétlődjön meg semmilyen háborús cselekmény.

1970 írta...

"A betegünkre egyre kevésbé haragszom, viszont azokra jóval inkább, akik hazai és nemzetközi pályákon mindenféle mankóval (eus pénzek) és gyógyszerekkel ellátják. Ezek nélkül már rég repülni is tudna, hiszen üres kalapból még ő sem tud ennyi GDP-t arcba
mondani. Zárjanak már el valamit valahol valakik végre, akik erre képesek és hivatottak, láthassuk kapálózva idegesen. ( Ami mostanában már felvillant egyébként.)
Az " istenadtának" meg essen le az a tantusz végre,;ha tudja mi volt az, ha nem. Ez lenne a legfontosabb."

Kedves MoonRiver!

Nagyon igazad van, pontosan látod a dolgokat. Az EU egy nagy rakás hatékonytalanság. Az a szervezet, amelyik Deutsch Tamást választja a korrupciót és pénzköltést vizsgáló bizottság alelnökévé (!) annyit is ér. Az ember esze megáll.
Ajánlok még egy jó írást erről:
https://merce.hu/2019/07/09/kosz-frau-merkel-hogy-finanszirozod-az-orbani-demokraciankat/

1970 írta...

Kedves PuPu!

Nem tudom, melyik rádió volt ez, de az Általad említett "szervilizmus" az ATV jó néhány műsorvezetőjénél is megfigyelhető.

kiskato írta...

Én is hallgattam ezt a műsort mint szinte naponta...és amit itt írsz és ahogy értékeled a műsorvezetőt, azzal nm értek egyet...nemcsak a PC szerint nem elmebetegezünk (azt még részletezve is) hanem alapvetően nyilvánosan nem...pontosan mi a vélménye a kedves műsorvezetőnek nem tudom de el tudom képzelni...a szervilizmushoz az egésznek nincs köze max óvatosság....ami minden diktatúrában ajánlható azoknak, akik még ki merik és ki akarják nyitni a szájukat...

talalom írta...

1970! (Az előzőek alatt is szóltam.)De most az Európai Unióról. Könyörgöm: az EU MI vagyunk! Az EU irányító szervezetei - Európai Tanács, Európai Bizottság, Európai Parlament - 2010 óta azt látják: minden egyes szavazáson többséget kap a mai udvartartás (kormánynak nem nevezném). A EU parlament képviselőinek több mint fele kormánypárti - és május óta is emelkedett az udvartartás népszerűsége. A támogatások megvonása azt jelentené: az EU hatalmi szóval lehetetleníti el a nemzeti kormányok működését. Ez egy önkéntes, együttműködési szándékon alapuló társulás. Politikai - vagyis a közös ügyek irányítására ajánlatot tett szervezet, nem hatalmi gépezet. Aminek illeszkednie kell egyrészt a nagyhatalmi gépezetbe, (USA,Oroszo., Kína, Brazília stb.)másrészt az EU-t alkotó nemzetek között is lavíroznia kell.Az Európa Tanács (ez az Unión kívüli európai országok vezetőiből is áll: Putyin, +nyugat-balkáni országok), mint az első közös európai fórum meg akarja őrizni meghatározó szerepét - és ebben sokaknak - pl.Putyinnak, Erdogannak stb.)nincs ínyére egy erős föderatív Európa létrejötte. Ebben segítik őket az olyan hepciás bugrisok, mint a magyar, lengyel stb. harcinácik. Én nem azt várnám, hogy a pénzt vonják meg. Hanem azt, hogy koppintsanakaz orrukra határozottabban. Rúgják ki őket végre a Néppártból pl. Ez zajlik, fokozatosan. Ez azonban azzal jár, hogy az országot is kiszorítják a partvonalra - ez történik. Ezért kellene minden erőnkkel a föderáció elmélyítése mellett állni: pl. egyre több döntés jogát testálni az európai irányító szervezetekre. A hadügy így is közös - de semmi más nem. A pénzügy részben közös, ahogy a gazdasági szabályozás is csak részben. Holott pl. egy közös adószabályozás -ami miatt Kovács Lászlót kiröhögték - pl.elérhetné, hogy ne lehessen adóoptimalizálás (az adócsalás eufemisztikus álneve) miatt kibújni az adófizetés alól a cégeknek. De ezzel is csínján kell bánni, mert végképp versenyképtelenné válhatnak az európai cégek, és nemcsak Kínával, hanem az USA-val szemben is. Ez meg óriási munkanélküliséget szabadítana el.
Bocs, hogy ilyen terjedelmes voltam: de amíg az itt élő számszerű többség ez alá az udvartartás alá ad lovat, addig ne beszéljünk itt az "elit" felelősségéről.

1970 írta...

Kedves talalom!

Szinte fájdalmasak már a betanult mantráid, pl.: "az EU mi vagyunk". Ne hülyítsük már egymást az ilyen demagóg marhaságokkal. Nézd meg, mi folyt most az EU választás után! Hogy is választották ki az EU tisztségviselőit? És ezzel vállalsz Te közösséget??? Lelked rajta, de szerintem ez egy gittegylet, amely ugyanazt a primitív kamarillapolitikát műveli, amit kisgömböc művel (és nem mellesleg elődei közül is nem egy, pl.: Antall - "Tél tábornok").
Az pedig, hogy az itt élő számszerű kisebbség (nem többség, kedves talalom!) ez alá a banda alá ad lovat - hát kellene nekik valami értelmes baloldali alternatívát adni, és nem beszállni ugyanabba EU-s szinten, amit itt művel kisgömböc.
Ezerszer elmondták már sokan: ez a kis mitugrász valójában ugyanazt a neoliberális gazdaságpolitikát folytatja, amit elődei is csináltak, és amivel lejtőre állították az országot. Egyelőre ez a gazdaságpolitika tetszik az EU elvtelen irányítóinak (pl.: Macron - semmi elvszerűség, csak nyers érdek), és nagy ívben tesznek arra, hogy itthon mit kiabál összevissza. Nézd meg: megválasztották Deutsch Tompikát a korrupciót vizsgáló bizottság alelnökének. Ennyit az EU-ról és "persze, mi vagyunk":(.

v írta...

"megválasztották Deutsch Tompikát a korrupciót vizsgáló bizottság alelnökének."
Lehet, hogy tul naiv vagyok... Tisztseget betolteni nem csak "lehetoseg" hanem "felelosseg" is. Vagyis, ha valakit szembesiteniek avval, hogy hazudik, ott ahol lehet kritizalni... Lehet, hogy itt egy szep ongol lehetosege lebeg. Imadkozzunk...

talalom írta...

1970!
1.A HÁBORÚ ELŐTTI Kisgazdapártról beszéltem, az baloldalinak számított. A Nemzeti Parasztpárt a HÁBORÚ UTÁN jött létre, a kommunista agrármunkásokkal,vezetője a népi író Veres Péter volt.
2. Tartom magam ahhoz, hogy a kor nem érdem, hanem állapot. Nem is emiatt emlegettem a Te korodat, hanem amiatt, mert gyakori,hogy azt panaszoljátok: elszúrták a rendszerváltást a vén komcsik-agg nácik. Csak azt mondom: ebben az "elszúrásban" Ti már bőven részt vettetek. OK: a mi hibánk ez is,hiszen a mi gyerekeink vagytok.
A fiam (1974) rámlegyint: nem érted már ezt, nincs itt szükség semmiféle szolidaritásra! És igaza lehet. Évtizedig dolgoztam baloldali pártnak - ingyen -, plusz szórólapoztam,plakátoltam éjfélekig munka mellett,mert arra vigyáztam, hogy az egzisztenciám ne függjön a párttól. Nem voltam egyedül: sokan voltunk így. És mi lett? Beosztással megélek,de ha lakást kell festetni, vagy elromlik a tévé - csak a fiamra számíthatok. Aki "nem politizál".
Tőled - és persze az Ovi párttól - meg csak azt hallom: nem "igazi" baloldal! Hát tessék! Mondjátok meg, mi az "igazi" baloldal! Nézegetem az Új baloldal,alternatíva stb. csoportokat - háááát...
Én megmondom mi az "igazi" baloldal: az alapjövedelem. Kérlek,olvasd el R.Brenard holland közgazdász könyvét: Utópia - realistáknak a címe.
Az EU-ról: politikai szervezet,használja az összes demokratikus eszközt: többség-kisebbség, egyeztetés, kompromisszum. A demokrácia nem az,amikor Neked (vagy Nekem) van igazad. Barátsággal:talalom


1970 írta...

Azért ez sokat elmond a rendszerváltás elitjének szemléletmódjáról:

"Mivel épp nyugdíjas lettem, nincs olyan dilemmám, hogy átmennék-e a VERITAS-ba, de hadd tegyem hozzá, nem mentem volna át. Két éve is felmerült ez a kormányzati szándék, Schmidt Mária szemében mindig is szálka voltunk. Ilyen megalkuvást nem tudtam volna akkor sem megkötni, így felvettem a kapcsolatot a nevelőotthonos barátaimmal, és ismét pedagógus lettem volna. Régen a pártállamban sem vállaltam szellemi munkát, és most sem tettem volna. A szellemet nem lehet béklyóba verni. Ha nincs szabadság a kutatásban, akkor számomra megszűnik a munka öröme."

https://nepszava.hu/3042825_orban-sokat-romlott-fejben

Eörsi László történész mondta ezeket a szavakat a Népszava mai számában.
A pedagógushivatás az ő szemében nem szellemi munka. "Gratulálok"...

talalom írta...

Kár felháborodni:a pedagógus tényleg nem szellemi, hanem reprodukciós munka. Nagyon fontos, és kell hozzá szellem, értelem, érzelem, empátia - több is, kevesebb is, mint az önálló gondolati termék kiötlése. Ez nem értékítélet - nem kisebb értékű - csak más.

kekec írta...

1970
Az unió egy demokratikusan működő szervezet, amire igaz, hogy "A DEMOKRÁCIA DRÁGA, LASSÚ - VISZONT MŰKÖDIK", és "ha szereted a virslit és a politikát ne nézd meg, hogyan csinálják"

1970 írta...

Kedves talalom!

Óriási tévedésben vagy, és a legrosszabb, amit tehetsz, ha egy szakmáról ilyen ostobaságokat terjesztesz. A szakirodalom a "biológiai, reprodukciós funkciót" egyértelműen a családhoz köti, nem az intézményes neveléshez. Nem kell talán kifejteni azoknak, akiknek gyermeke van, hogy mit is jelent ez a funkció:). A családnak egyéb funkciói is vannak természetesen, de ilyesmiről szó nincs a pedagógus munkájában.
A pedagógus hivatás - ki kell ábrándítsalak - szellemi munka, talán az egyik legfontosabb a szellemi munkák közül, hiszen rendkívül összetett, és folyamatos önfejlesztést igényel.
Eörsi L. tipikus értelmiségi gőgjében elköveti azt a butaságot, hogy a kutatómunkát azonosítja a szellemi munkával. Az előbbi az utóbbinak egy részhalmaza, de semmiképpen nem azonosítható az utóbbival. A pedagógusok nem mindegyike végez kutatómunkát (viszont a szakdolgozat elkészítéséhez szükséges egy ilyen teljesítmény), csak a kutatótanár státuszba soroltak - hivatalosan. Amikor például szociometriai vizsgálatot végez csoportjában, akkor viszont minden pedagógus ezt teszi.
Pusztán erre kívántam felhívni a figyelmet...

1970 írta...

Kedves kekec!

Amikor gyermekként abban a "lázálomban" éltem, hogy imádott nagymamám örökké fog élni, akkor mindig azt mondta: "majd a ló megrúg, aztán felébredsz".
Ez jutott eszembe annak kapcsán, amit írtál. Sokakat "megrúghatott a ló" az EU-s választásokat követően történtek fényében azzal kapcsolatban, ami az EU-s tisztségviselők kiválasztása kapcsán történt. Az Unió, mint "demokratikusan működő szervezet", valójában zárt ajtó mögötti mutyik és kamarillapolitikák mentén működik. Ha máskor nem, most kifejezetten jól látható volt.
Azt írod, a "demokrácia drága, lassú - viszont működik". Ha alaposan körülnézel a világban, megnézed pl. a fenntarthatóság kérdését, szerinted az a kapitalista demokrácia, amit olyan csodálattal és fennen reklámoznak valóban hatékonyan működik? Nézd meg Angliát, vagy az USA-t, ahol egy narancssárga hajú bohóc van hatalmon! És nálunk mi a helyzet? Annyira "hatékony a demokrácia", hogy hatalomra segített ez az elit egy őrültet, aki gyakorlatilag az ország minden erőforrását elrabolja és klánja magánvagyonává teszi. Szerinted ezek a pénzek valaha visszakerülhetnek a közösség szolgálatára? Gyanítom soha, de pusztán csak azért, mert ennyire "működik a demokrácia":(.