2020. február 5., szerda

AZ UNIÓN KÍVÜL IS VAN ÉLET - VAGY KISNYÚL

A Nemzet Félesze ismét kinyilatkoztatott: "Az Európai Unión kívül is van élet."
Igaza van, végtére is elméletileg a Marson is lehet élet, bár jelenleg úgy tűnik, csak az egysejtűek számára kínál megfelelő életfeltételeket, ezt csak az egy agytekervénnyel rendelkezők nem értik.
Vezérünk ezt a bölcsességet a Brexit tanulságaként fogalmazta meg az ő végtelen bölcsességében.
Az csak a baj, hogy önmagát rendszeresen összetéveszti Oroszlánszagú Richárddal - ez még labdarúgó pályafutásának visszamaradt hatása lehet, az öltözői feeling, ugye - Magyarországot meg az Egyesült Királysággal, ami igen dicséretes, csak éppen nem igaz.
Leginkább az a differencia, hogy az angolok az Unió nettó befizetői voltak, évente tizenegy milliárd euróval járulva hozzá a költségvetéshez, míg mi belépésünk óta nettó negyvenkét milliárd euró támogatást kaptunk, más kérdés, hogy ebből hozzád mennyi jutott el - bármilyen formában.
El kellene gondolkodni még időben azon, hogy mi lesz, ha a mi hazai használatra optimalizált Cipollánk fejében végérvényesen elszabadulnak agyának haldokló sejtjei, és eszébe jut kiléptetni az országot az Unióból.



Természetesen bölcs népünk az ő végtelen szabadságvágyában döngő léptekkel követné hibbant vezérét, aztán később persze méltatlankodna, mikor kiderül, hogy nem, hogy hatszázas Mercedest nem kapott, de most még hétszázas Aurus Senat sem jutott neki, pedig majdnem érettségizett is.
Az is vicces lesz, mikor kiderül majd, hogy a végtelen szabadság helyett végtelen harc
 lesz a jutalma - az életbenmaradásért.
Viszont vége lesz az ellentételezés nélküli ajándékok korának, az ingyenlevesnek.
Hogy ez a helyzet belátható időn belül bekövetkezik, az nagy valószínűséggel megjósolható, és ha valaki azt gondolja, hogy a Vezér kiügyeskedhet valamiféle ellentételezést Putyintól vagy a kínaiaktól, hát mélységesen téved.
Ma olyanok vagyunk, mint egy rozsdás csavar az Unió gépezetében, mely meglehetősen jelentéktelen, és bár a karbantartók tudják, hogy eszi a rozsda, de remélik, hogy némi felületkezeléssel ez a folyamat megállítható, szerencsés esetben akár visszafordítható is.
Így a csavarnak van használati értéke, és értékes az Unió ellenfelei számára is, hiszen erre kell kis savat csepegtetni, aztán várni az előbb-utóbb jelentkező üzemzavart, mely esetleg fontosabb alkatrészeket is megkárosít.

Kiszerelve egy rozsdás csavar már nem ér semmit, senkinek, megy a szemétbe.


Számunkra viszont ez a kis csavar jelent mindent, gyermekeink, unokáink  jövőjét, a mi békés nyugodt öregségünket, az életünket.
Nem mindegy, hogy egy értékes gépezet részei vagyunk, vagy hulladék a világ műhelyének sarkában.
A propaganda természetesen majd ragyogó képet fog festeni az Unión kívüli jövőről, a magányos magyar végvárról, melyet a környezet a Bolondvár névvel illet, divatosan püffedt várkapitánya pedig harciasan lóbálja rozsdás fringiáját kehes lován ülve, mely egy istennek se akar délcegen táncolni, habár minden alattvaló köteles lesz táltos paripának látni.
Sajnos szorgos népünk olyan, mint a kiselefánt, lassan tanul, de gyorsan felejt, így aztán idejében neki kell kezdeni a felvilágosító munkának, hogy mikor eljön a nagy nap, mikor kivívjuk szabadságunkat és útnak indulunk a totális megsemmisülés felé, legalább a legprimitívebb szólamoknak ne üljön fel Mari néni, bármennyire is egybevágnak azok lelke állapotával.
Tudnia kell, mennyit kaptunk az elmúlt évtizedekben az Uniótól azért, hogy csökkentsük a különbséget a német nyugdíjas és az ő nyugdíja között, hogy mennyi termelő beruházást hoztak ide az uniós tagállamok, hogy hány embernek adnak munkát ma is.
És emlékeztetni, hogy mivé lett a magyar mezőgazdaság a rendszerváltás után, a pipacsmezőkre a gabonatáblák helyén, az Unióban eladható nem túl sok termékünkre, melyeket más külső piacon nemigen lehetne versenyképesnek tekinteni.



Emlékeztetni kell Mari nénit arra is, hogy ma felül a seprűjére és gond és vízum nélkül elutazhat meglátogatni az unokáját, hogy ha ajándékot hoz a szomszédasszonynak, nem kell a csomagját miszlikbe szedő finánc előtt pironkodnia a túlméretes lézergravírozott, 5G-s vibrátor miatt, nem kell a kis pénzecskéjét utazás előtt saját bukszájába gyömöszölni, már, ha egyáltalán utazhat, ugye...
Meg kell mondani neki, hogy eddig személyesen rá mennyi jutott volna rá az Unió támogatásából, ha a rucaseggű várkapitány el nem lopja, és megkérdezni tőle, hogy miből gondolja, hogy a mindenféle realitás és felelősség nélkül beígért rubelek, esetleg jüanok más sorsra jutnának?
Szóval, nem az utolsó percben kellene kapkodni, mert akkor, amikor zeng az ég, már késő lesz, büszke népünk elszavalja majd a "fázunk és éhezünk, részünk minden nyomor, de szabadok vagyunk" örökbecsű sorait és lohol rózsaszín álmai után.
Most kell megkérdezni, hogy Józsi! Akarsz-é fázni és éhezni?  mert ha nem, hát állítsuk meg a tolvajok fejedelmét és udvartartását, még mielőtt bajt csinál!

Talán el lehetne ezeket a dolgokat lassan, szótagolva, értelmesen magyarázni...


:O)))

8 megjegyzés:

oxenos írta...

Itt még nem sütöttem el..Extra Europam non est vita, si est vita, non est ita!!! Nemzetvezető uraim.../ mellesleg, én is tolvajlottam, de én csak ezt az idézetet, sőt, deformáltam is, Rosner Mátyástól./

talalom írta...

Borúlátó vagyok. Ezt a dumát - Európán kívül is van élet - 99 táján eresztette ki először a száján. Sokan mondtuk: ha ez egyszer hatalomra kerül, elveszi tőlünk Európát. Nem hétfőről-keddre - lassan, folyamatosan mérgez, ahogy az arzén. Aggasztó, hogy immár megfordult a trend is: az európai magyarok már kisebbségben vannak. Még enyhe 49:51 kisebbségben, de majd a "nemzeti, keresztény heteró" tesz azért, hogy romoljon az arány. Pl. azzal, hogy tovább rontja a helyzetünket: sok kérdésben már ma is Bulgária szinten vagyunk, de Európán kívül akár az albániai szintet is elérhetjük!
A Maribácsikkal - miért pont nénikkel? - nem sokat tudunk kezdeni.
Lengyelországot nem fogják hagyni: nagy ország,40 millió lakossal, és olyan zsigeri oroszellenességgel, ami egyértelműen meghatározza az útjukat.
De mi? Majd elviszik az Audit, meg a Mercedeszt Bytomba (Katovice környéki ipari város). Az amerikai, meg az északi befektetők folyamatosan vonulnak ki, vagy szűkítik a termelésüket: Flextronic, Elektrolux, Sanoma. Az eszetlen kakadu külügyér örül: helyükbe jönnek a koreai, kínai tőkések. Ha választani kéne, ki élne szívesen szöuli, pekingi szinten, a stockholmi vagy a helsinki-i helyett? Mert a jövő ez. Nem holnap, hanem az irány nem mindegy.

velence írta...

talalommal egyetértek, de az a 49:51 nem egészen stimmel - ez csak a szavazati arány a két tábor között! Valójában a Fidesz szavazói között is igen magas az Unióhoz való tartozás szándéka! Seggnyalók, a rendszer kiszolgálói, sőt feltehetően érvezői is - már aki - de nem hülyék! Eszükben sincs kirúgni maguk alól a hokedlit, hogy aztán a semmi felett lógjanak! Úgy kell nekik a jó öreg Európa mint a falat kenyér - legfeljebb nem hangoztatják, mert azt hiszik a többiek nem így gondolják, csak ők az "árulók!" Népszavazás esetén szerintem kb 65-35 százalék döntene az Európához tartozás mellett!

Unknown írta...

Attól tartok, a szintén korrupt, gazdasági érdekek vezette EU val szembeni kritikátlanság is kontraproduktív és hiteltelen. Az emberek nem hülyék és nem vakok, hanem a politikai és gazdasági elit van leźüllve.

Névtelen írta...

Mari néninek, Józsi bácsainak azt is meg kell mondani, hogy az EU-n kívül mindenütt vámhatárok vannak, kb. 30%-os vámtarifákkal. Nem csak a kis kézipoggaszaikra, hanem minden egyes bejövô és kimenô termékre és árucikkre. Ha az unoka küld fél kg kávét és két szelet csokoládét, arra is.

Mit tudna az ország utána eladni külföldön? Semmit. Mit engedhetne, ill. vehetne meg magának Mari néni vagy Ibolyka a boltból utána? Szinte semmit.

Ha az Unión kívüli vámtarifákkal legalább a fél ország tisztában lenne, a kilépést pártolók trendje máris megfordulna, mert az EU-val a féktelen hadakozás következménye a saját zsebükre megy.

Orbán az EU-ellenes szövegeivel is visszafogná magát, ha elterjedne a kilépési lázálmok mindenkit anyagilag negatívan érintô valós tétje.

Ki akar, és ki tudna a 27% áfa mellett még 30%-os vámot is fizetnei? Józan ésszel senki.

/Amadeus/

talalom írta...

Uknown! ",,,EU val szembeni kritikátlanság is kontraproduktív és hiteltelen."
Eddig akár ok is lehetne.
Hanem, fogd már föl: az EU része vagynk, tehát az ött jellemző korrupcióban, hülye intézkedésekben benne van a mi magyarországi korrupciónk, hülyeségünk IS!Az EU mi is vagyunk- így hát nem lehetséges "elárulni Magyarországot" az EU-ban. Mintha egy zalai képviselőt árulással vádolnál, ha az megszavaz egy rendkívüli fejlesztést Debrecennek...

Attila írta...

Üdv!

Sajnos sokan beszopják Nagyurunk baromságait. Ha kilépnénk (nem fogunk) nem csak a vámok okoznának gondokat, hanem a logisztika is. Lásd vámvizsgálatok címszó alatt. Ezt a kiélezett ipari, kereskedelmi küzdelemben nagyon sok idetelepült cég nem vagy csak nagyon nehezen viselné el. Szóval húznának innen mint ősszel a vadlibák.

Attila

Névtelen írta...

Orbán ameddig csak lehet,EU tag Magyarországot szeretne.
A kérdés, meddig "lehet"...
Mert ha választania kell a HATALOM vagy(!!!) Mo. EU tagsága között, nem kérdés mi lesz a válasz.
(Évek óta megy az "előkészítése" az agyaknak, a mocskos Brüsszelt kell majd a megfelelően előkészített időben mocskos EU-ra cserélni...)
Maribácsi sötétségére egy példa:
Dunántúli 15.000-es város, piac bejárat...FideSS kitelepülés(aláírás gyűjtés,nem leszünk gyarmat,stb)Embereink sorban írnak alá...
Kb 50-80 méterre(!) 3 óriás táblán 3 EU támogatásos projekt(pl. iskolafelújítás...unokának)
"velencének"
Miféle "népszavazás"?
Megoldják anélkül...pl.:
"1933. július 14-én új törvényt fogadtak el a népszavazásról, amely gyakorlatilag lehetetlenné tette azt a weimari köztársaságban bevett gyakorlatot, hogy a nép a társadalom életében legfontosabb kérdésekről népszavazást kezdeményezzen. Ehelyett bevezették a népi konzultáció intézményét, amelynek értelmében a kormány saját kezdeményezése alapján konzultálhatott a néppel bizonyos kérdésekről. Népszavazást pedig csak olyan kérdésekről tartottak, amely esetében borítékolható volt a rendszert támogató szavazatok elsöprő többsége."

https://www.es.hu/cikk/2015-10-02/vasarhelyi-maria/a-nyelv-aze-aki-megmuveli.html
Mano