2020. február 15., szombat

STATISZTIKAILAG RENDBEN VAGYUNK...

Igazán néphülyíteni csak statisztikával lehet.
Komoly médiumok - közzéteszik a hatalomnak kedves, vagy a hatalom által kedvtelve szemlélt számokat, melyek egy részét talán maga a Karmelita Színház főrendezője is elhiszi, és a vasárnapi rántotthús után elégedetten böfögve dől hátra.
Büszke is, mint Jóska, aki kiviszi Julcsát a kert végébe, és rámutat a kissé bűzös kupacra: Látod Juliskám? Ezt itt mind én sz@rtam...
Brillíroznak a makroadatokkal, GDP arányos fejlődéssel meg stabil növekedéssel büszkélkednek, miközben a nép a saját életében nem sokat törődik ezzel, merthogy az ő adatai mikróadatok, és az ő életét az határozza meg, hogy mennyibe kerül egy leveszöldség, meg mit tud megvásárolni a havi fizetéséből, erről pedig kussol a kormányzat.

Legfeljebb azt emlegeti, hogy milyen remek dolog, hogy felszámoltuk a devizahiteleket, mert így a forint romlása kevesebb embert érint, mellesleg az infláció jó a költségvetésnek is.
Jó hát, mert az államadósság egy részét elviszi, igaz, nem ingyen.



Azt ugyanis elfelejtik közkinccsé tenni, hogy az inflációt mi, magyar állampolgárok fizetjük meg, a csecsszopótól az aggastyánig valamennyien.
Az átlagembert pedig nem vigasztalja, hogy az állam állítólag jól járt és rendben van (nincs rendben...), őt a napi megélhetés érdekli.
Amikor megtudja, hogy neki, az átlagmagyarnak négy millió forint megtakarítása van és ebből másfél millió otthon, a párnacihában, akkor összekaparja az arcát és hangosan sikítozva szidja a statisztikát előállítók durva anyját, pedig nincs igaza.
A statisztika rendben van, csak éppen nem arra használják, amire való.
Emellett magyarunk még vagyonos is, hiszen többnyire lakik valahol, és ha ez a valahol nem Csenyétén van, hanem például Budapesten, akkor milliomosként dögölhet éhen, hiszen lakása értéke az utóbbi években megtöbbszöröződött.
Nagy kár, hogy benne lakik, ezért aztán inkább használati értéke van, mint vagyoni.
A pénz, a vagyon a társadalomban egyre inkább úgy oszlik el, hogy a társadalom felső ötven százaléka birtokolja a vagyon kilencven százalékát, ami ugyan megfelel a világtendenciának, de megmutatja egyúttal a tőkés társadalmi rendszer igazságtalanságát is.
A kapitalizmus ma sokkal durvább, mint akkor, mikor még a szocializmus létezett, mint elvileg választható alternatíva.
Ma a társadalmi olló folyamatosan nyílik, és nem csak az a baj, hogy a nyugdíjasok a rendszer működéséből törvényszerűen adódóan elszegényednek, hanem az is, hogy a vagyoni állapotok a társadalomban elfoglalt helyet is meghatározzák.
A szegény gyereke is szegény marad, és a szegénység konzerválja a hátrányos helyzetet. A pénzhiány elzárja az oktatástól, a minőségi egészségügytől, a normális élettől. 



A mai magyar társadalom nem az emberekről szól, hanem a magyar maffia harácsolásáról, a vazallusok apró lopkodásaitól a Vezér pofátlan rablásaiig.
Ezt ma már nem lehet elintézni azzal, hogy majd megnyerjük a választást és visszapereljük a vagyont.
Tíz éve ennek talán lett volna esélye, de ma már ennek befellegzett, hiszen formálisan minden tevékenységük törvényekkel fedezett, a hatályos jog szerint törvényes.
Csak éppen a hatályos jog - jobb kifejezés híján - nem törvényes, ez a hiénák joga, ahol az erősebb jogán vesznek el mindent, csalással, egyéni képviselői indítványokra öt perc alatt hozott törvényekkel, és azt hiszik, hogy ezzel valóban törvényesítették a törvénytelent.
Hát nem, mert a törvények nem szolgálhatják egyes egyének meggazdagodását, az egyszemélyi hatalom megteremtését, a társadalom többségének megrövidítését, a bűnelkövetés legitimálását.
Ha ki lehetett mondani azt, hogy a Magyar Köztársaság Alkotmánya  érvénytelen, akkor minden további nélkül ki lehet mondani az Alaptörvénynek nevezett dolgozat érvénytelenségét is, ennek minden következményével együtt.
A vagyonkoncentráció arra is jó. hogy leegyszerűsítse a vagyonelkobzást azoktól, akik az orbáni diktatúra haszonélvezői.
Aki pedig külföldre menekítette a vagyont, azt bűnözőként kell majd kezelni.



Élhető társadalomra van szükség, ahol mindenkinek megvan a napi betevője, a gyermekek minőségi oktatást kapnak és mindenki hozzájuthat a számára szükséges egészségügyi ellátáshoz.
Ha egy kurzus nem erre törekszik, akkor az hazaáruló.

Persze ehhez a közgondolkodásnak is nagyot kell változnia.


Reménykedjünk ebben...



:O)))

5 megjegyzés:

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Megint bele találtál a lecsóba !

Ez a fránya statisztika !
Mire nem képes rávilágítani ?

A minap olvastam egy hozzám írt fenyegetést, hogy mit fognak velem csinálni a fekete seggűek.
Az jutott eszembe róla, hogy vajon aki írta, az tudja e, hogy ő milyen nemzetséghez tartozik. Mert az köztudott, hogy a tatárok az országot szinte kiirtották és akik élve megúszták, azokat meg elhurcolták. Szegény IV. Béla meg telepíthetett a helyükre akit tudott és talált. A későbbiekben sem volt ez másképp, volt itt keveredés elég alaposan, meg létszámcsökkenés, meg növekedés, ahogy éppen sikerült
Vajon a statisztika mit mond erről ?

Kinek van itt joga a mellét döngetni ?

Elég csak az aradi Vértanúinkat megvizsgálni, hogy érzékeljük a statisztika furcsa voltát. Mert magyarokat siratunk meg, amikor rájuk emlékezünk, miértünk haltak meg és velünk együtt harcoltak, ontották a vérüket.

Hogy a mánál maradjunk, ezek a LIU fivérek se magyarok és mégis örülünk a sikereiknek és a nekünk szerzett dicsőségeknek.

Statisztika, a számok világa és az ezzel való visszaélés, bizony egy tőről fakad.
Arról, hogy ki és mire használja fel ezeket.

Elmondhatjuk, hogy a hiba az ön készülékében van, mint azt már sokszor kénytelenek vagyunk elismerni.
Bizony bennünk van a hiba igen sok esetben és nem tudjuk az árnyékunkat átlépni.
Más sem.
A nyugati országok sunyi képpel nem tudnak mit kezdeni a volt keleti tömb országaival, mert a szocialista vívmányok felszámolására szánt pénzt is ellopták és semmi haszna nem volt, mert átestek a ló túloldalára az adott országok.
Azt hitték, hogy ezt várják el tőlük cserébe.
Most ott állnak és nem tudják visszagyömöszölni a szellemet a palackba, mert ezt már ők sem akarták és a saját létüket veszélyezteti.

Hogy mi lesz ebből ?
A statisztika szerint semmi jó !
Ráadásul minél később tesznek rendet, annál rosszabb lesz a helyzet.
DE, hogy tud rendet tenni az, akinél nincs rend ? Aki maga is gyártja a rendetlenséget, mert az érdekei így kívánják.
Kohl kancellárt csak az elnöki kegyelem mentette meg a börtöntől és nekünk tőlük kellett tanulnunk.
Most ott tartunk, hogy Macedóniában és Szlovéniában is a mi kormányunk segíti pénzzel és más dolgokkal az ottani NGO -at, miközben itthon ezerrel küzd ellenük és közfelháborodásra buzdít !
És amiről még nem tudunk.
A statisztika szerint ez bizony sokkal több, mint amiről tudunk !

Nem tudom, de hányni lenne kedvem, pedig nem ittam egy kortyot sem.

Biztos bennem van a hiba !

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
A statisztika egy nagy tudomány ág.
Ki tudja mutatni, amire bizonyítékot keresnek, az ország igazi "zseblázát" is ki lehetne mutatni, valószínúleg belső használatra napi szinten tudják is a bennfentesek.

Ez a mutató a "súlyozott átlag"
Az mutatja, ki, hogy a vagyonososdás ilettve a rendszeres havi bevétel hogyan oszlik megy az egyedek között.
Mint ahogy pl a nyugdíjasokról tudják, ki kap 50 EFt alatt, 100Eft alatt és így tovább.
Ennek a statisztikai görbének a szintje adja azt a nagy statisztikai átlagot, ami a tényleges elszegényadés mutatója, mert az egyedek valós szintjeit vetiti ki.

A számok kemény dolgok.
Ha a létfenntartás szintjének megörzése a 130EFt-ból elvisz 100EFt-ot,amit ilyen olyan számlákra,bankkölcsönre seperc alatt átutalsz, akkor alig 30EFt-ot költhet el egy kisnyugdíjas lakásfelújításra,kultúrára, egy egy darab új ruhára,kajára, könyvre,vagy tartalékol rosszabb napokra.

Én speciel a rosszabb napoknál tartok, mivel a szél kárt okozott,a tetőn bekukucskál ez a szép tavaszi napsugár,mert a palák egy része is a kertben landolt.Nagyon szűkös életvitelre kell berendezkednem, mert a mesteremberek is élni akarnak, a tetőszigetelés felújítása egy vagyon lesz..a biztosító csak számlára fizet, ez növeli a vállalási árat, de egy 50 éves épületnél az avultság foka már csökkentő tényező lehet.Sok a baj,jajj..

Nincs más hátra mint előre,ma elkezdem a palánta nevelést a kertembe,az ablakpárkányon kezdik a növekedést. Fű helyett saláta és spenót lesz vetve, az is zöld,és nem kell kaszálni.Levesnek és főzeléknek is jó.Ami nekem kell, megtermelem,kapálok és ások, amíg látok,de hát ezzel is egy kis baj van,mert 1,5 éves a várólistán a szemészeti műtétre várván.
Így 76 évesen türelmesen várok,mert más választásom nincs, remélem megérem.
Türelem a hosszú élet titka.
És nagyon sok munka.

És nem fogok költeni 300 Ft-os hagymára se, a kerítés mellett szépen megnőnek,még a szél sem töri le idő előtt a szárukat.

Ez van, statisztika alulnézetben.Szép Napokat!Emami

Katsa írta...

Hm.
Azt mondod:"Tíz éve ennek talán lett volna esélye, de ma már ennek befellegzett, hiszen formálisan minden tevékenységük törvényekkel fedezett, a hatályos jog szerint törvényes."
Csakhogy a náci rendszer és Hitler is mindent az ő hatályos jogrend-szerük szerint törvényesen csináltak/műveltek, ad abszurdum még a koncentrációs táborok létrehozását is, ahol mindenkit, hangsúlyozom, Mindenkit akit csak akartak, törvényen(hatályos törvények) kívül helyeztek.
Hiszen hatalomra kerülésükkor azonnal meghozták az ő törvényeiket az akkori hatályos jog szerint. Tehát mindent törvényesen műveltek.
Az, hogy mi lett belőle, nos, azt már tudjuk.
Ahogy akkor is felmerült a nagy kérdés, DE Kinek a Törvénye?
Úgy ez most is igaz a mostani rendszer általuk létrehozott hatályos jog szerinti törvényeikre/törvénykezésére Is.
Ha már európai példákra hivatkozunk, akkor gondoljunk csak a Müncheni Egyezményre ahol az akkori civilizáció őrzői hogyan járultak hozzá jó pár ország és nép megsemmisüléséhez.
Ha a mostani helyzetünkre nézek, akkor azt kell mondanom, hogy kurva nagy szerencséje van Európának, hogy "csak" egy ilyen kis törpe/porbafingó' ország mint a miénk tudott kitermelni olyan rendszert és diktátort mint amilyen most van. Mert ha ezt, mondjuk egy 80 milliós, vagy egy 67/68 milliós ország hozta volna létre, akkor ugyancsak bajba lenne szinte egész Európa.
Pedig a mi országunk - bárki is tiltakozik ez ellen - Európa peremén létezik, és még így is megpróbál(legalábbis diktátori/hordószónoki szinten) belepofázni(sz@rt keverni) az irányításba, más országok életét politikai jövőjét befolyásolni Európai Unió szintjén, vagy "csak" sunyi módon összeugrasztani az ott élőket úgy mint ahogy nálunk történik éppen.
Hogy ennek milyen vége lesz, azt nem tudom, de hogy jó vége nem lesz, az szinte biztos.
Reménykedjünk ha már másra képtelenek vagyunk.

Unknown írta...

"Csak azt a statisztikát hiszem el, amit én magam hamisítottam."

Az idézet Winston Churchill nevével híresült el nemzetközi szinten.

anteus írta...

Az élhető társadalom elemei közül kimaradt egy - a munka.