2022. február 14., hétfő

ÁLLAMFŐ - FŐHET A FEJÜNK...



A Márki-Zay Baráti Kör bejelentette, hogy megszületett a hatpárti döntés, az ellenzék közös államfő-jelöltje Róna Péter lesz.
Remek.
Államfő ugyan nem lesz soha, de arra kiválóan alkalmas, hogy ismét feszültséget gerjesszen az együttműködésben résztvevő szervezetek tagsága között.
Leszögezném, személyében semmi bajom Róna Péterrel, talán az zavar kicsit, hogy hiúbb az általam tolerálni vélhetőnél.
Úgy tűnik, talán sikeresnek mondható szakmai pályafutását akarja megkoronázni egy politikai stallum betöltésével, mindezt úgy, hogy az első nekifutása sikertelen volt.
Most mégis belement ebbe a kívülről kicsit piszkosnak tűnő játszmába, mely talán méltatlan is hozzá.
Na ja, de persze a hiúság...
Végtére is csak fajsúlyos ember jelölhető egy ilyen posztra, lásd a Fidesz jelöltjét,  hát megtalálták. 
Reménykedem abban, hogy a fülébe nem kell egy MZP2022 vésetű fülbevalót akasztania...
És hát milyen jól kommunikálható ez az oxfordi vendégkutatóság, maga a Vezér is Oxfordból élt jó néhány évig, miután néhány hónapot ott töltött Soros ösztöndíjával.
Bizonyára hamarabb is hazatért volna, csak előtte még meg akarta találni a mosdót, de szerencséje volt, bár nem találta, de utána jobbról fű-fa-virág azt énekelte, hogy Vezérük Oxfordban tanult. 
De persze az összevetésért azért elnézést kell kérnem Róna Pétertől.


A baj itt legfőképpen az, hogy amikor szóba került a neve, akkor mellette még két jelölt volt: a futottak még kategóriában Elek István, míg a toronymagasan esélyes lelkész, Iványi Gábor.
Iványi Gábor emberségéhez, elkötelezettségéhez kétség se férhet, karizmatikus személyiség - emellett őt Orbán személyesen tüntette ki azzal, hogy üldözte, pedig akár beválasztathatta volna őt is az MNB felügyelőbizottságába...
Ez nem csak számomra személyes csalódás, lesznek mások is sokan, akik ezt téves döntésnek gondolják. akik számára ez erősen megkérdőjelezi szavazási hajlandóságukat.
Róna Péter valószínűleg derék ember, tisztességes jobboldali közgazdász, habár az €uro bevezetésének élharcosai között éppen nem emlegetik, de nem lopott atomreaktort nem lopta el a Balatont, szóval errefelé üdítően tisztességesnek mondható.
De ettől ő még a mi oldalunkon csak jött-maradt, aki hazajött okosnak lenni, de nem fért be itthon, csak a fakóba, hogy foci-hasonlattal éljek.
Hát meglátjuk, legyen szerencsénk vele, de azt tudni kell, hogy őt ugyanaz a belterjes értelmiségi kör tolja, mint Márki-Zayt, a tetejébe a pénz is szépen csordogál hozzájuk.
Engem nagyon érdekelne az is, hogy mikor jelent meg Jakab Péternek Szűz Mária, vagy csak a szobra kezdett könnyezni Hercegszántón, mikor a Jobbik elnöke bűnbánni járt arrafelé - mindegy is.
Ha a szobor nem kezdett könnyezni, majd fogunk mi, ha így folytatjuk.

Értem én, hogy a jelenlegi helyzetben kompromisszumkésznek kell lenni, de azért azt se illene elfelejteni, hogy a kompromisszum és a megalkuvás között van némi differencia.
Valóban mindennél fontosabb Orbán elhajtása, de erősen el kellene töprengeni azon, hogy utána mi is a feladat?
Bánatos vagyok.

Ne legyen igazam.

:O)))

 

17 megjegyzés:

MoonRiver írta...

Az én fejem nem fől, Róna Péter, tisztelettel, de nem játszik egy grundon a lelkész Úrral. Semmilyen vonatkozásban, szóval ezen elgondolkodnom sem kell.
Azon már inkább, hogy miért van az, immár sorozatban, hogy amit el lehet rontani, azt ez a 6 párti konfiguráció mindig meg tudja tenni.
Már nem tudok mire gondolni, tán rossz a "Csí" feléjük?!

glorianna írta...

Az egész államfőjelölésesdit el lehetett volna engedni, ha már nem láttak hozzá időben, és az utolsó percekben kapkodnak. Iványi Gábor tökéletes államelnök lehetne, ámde a jelen viszonyok között a parlamenti színjátékban pokolian megalázhatták volna a "bátorak" - ilyesminek kitenni őt pokoli cinizmus lett volna. Róna Péterből sem lesz államelnök, de őt talán kevésbé fogják megalázni. Vesszőfutás ez a jelöltnek :(

KZs írta...

Szerintem totál érdektelen, lévén ez a választás már régen nem az Orbán vagy nem Orbán eldöntéséről szól, hanem valami nagyon- nagyon másról, ha nagyon végletesen akarok fogalmazni életről-halálról. Napóleonnak több esélye volt a vízilónál, mint az O1G koalíciónak lesz áprilisban. Nem kell nagy nettszörfösnek lenni hozzá, hogy ez ember lássa mi történik a világban, és hogyan próbálnak kihátrálni a kormányok ebből a 2 év őrületből, sőt, már Ausztria is hátrál...Csak az 6-ok nevében kiabál még mindig tripla maszkban a megzakkantnak látszó Komáromi doki, hogy ide az ezredik oltást is mindenkinek! De addig is maradj otthon, hordjál maszkot! Orbánnak még van esélye időt nyerni, ha fürgén gyorsan eltöröl mindent, sőt, valójában van az embernek egy olyan érzése, hogy direkt húzta be az O1G-t a csőbe.. a valódi kérdés, hogy a Mi Hazánk és a Kutyák mekkorát tudnak szakítani. Illetve, hogy a Mi hazánk eljut-e addig pl Fabio Vighi-ig is. Mert a valódi probléma nem a Covid, és nem is Davos és Klaus Schwab, hanem amit Vighi professzor nagyon érthetően foglal össze pl Bukovinszki Gergőnek adott interjújában is. A gond a negyedik ipari forradalom és a következtében viharos gyorsasággal összeomló pénzügyi rendszer, illetve maga a kapitalizmus. Orbán esélyeit az is erősen befolyásolja, hogy hányan hallgatják meg a napokban eltávozott Luc Montagnier utolsó tanácsát, mely szerint az oltatottak csináltassanak egy HIV tesztet, illetve a hátralévő másfél hónapban mennyi oltási szövődményre derül még fény. Valamint hányakhoz jutnak el addig a Reiner Füllmich által feltárt információk, vagy hányan hallják meg Robert Malone hangját..
Az egyetlen valódi hazai szakember – Letoha Tamás- is felállt, és hallatja hangját, hallgasd meg az interjút pl, amit Hont Andrásnak adott, vagy olvasd, nézegesd a face oldalát.
Világszerte tudósok ezrei kongatják a vészharangot, ömlenek az adatok, készülnek a tanulmányok a várható borzalmakról.
Persze ettől még igazad van, Iványi Gábor Ember, egy két lábon járó csoda, Róna Péter meg egy eltévedt öntelt. Volt szerencsém személyesen is beszélgetni vele, reménytelen..
A valódi probléma a dialektikus materializmus igazsága: a mennyiségi változások minőségi változásokat indikálnak. Tetszik-e ez nekünk vagy sem. Így aztán abban a kitüntető szerencsében van részünk, hogy módunkban és lehetőségünkben áll megélni a kapitalizmus összeomlását.
Ezt a problémát melyik párttól hallod- persze azon túl, hogy a Mi Hazánk egyik tüntetésén Szakács Árpád felvetette? Kitől hallasz arról, hogy ok, de akkor mi a teendő?
Nem tudom szoktad-e hallgatni Bogár László podcastjait?
Az AI vezető szakemberei egy éve már 2030-ra várták a drasztikus változást, hozzá téve, hogy nagyon gyorsulnak az események..
Davosnak és Schwabnak van egy válasza, a Great Reset, biztos, hogy ezt akarjuk?
A helyzet megértésének elmélyítéséhez ajánlom még A korrupció pestise címen magyarul is megjelent, Dr Judy Mikovits által írt könyvet..
Aludni nem nagyon lesz időd, viszont érdeklődve várom a reflexiót :)

Bubu64 írta...

Jaj, ne-e-e-e. Őt ne, de szerintem ez csak az ellenzék ködszurkálása, semmi értelme az egésznek, pótcselekvés.
Nálam a tisztesség nem ott kezdődik, hogy nem lopott atomerőművet, földeket, a 3/4 Balatont.
Én is nagyon szomorú vagyok.

Névtelen írta...

Lehet ezt (is) Márki-Zay képzeletbeli bűnlajstromára tenni, de ő nyíltan és egyértelműen Iványit támogatta. Ezt be is jelentette, kicsit talán túl korán, úgyhogy inkább az őt szorgalmasan fúrogatók táján kell keresni a Róna-ötletgazdát

mavtelep írta...

Tisztelt Szerző !

Mélységesen egyetértek Veled...(((

1970 írta...

Kedves PuPu!

Sajnos tulajdonképpen teljesen mindegy kit indít az "ellenzéki koalíció", mivel nem tudnak olyan embert találni szerte kis hazánkban, aki Novák kotkoda szintje alatt lenne. Márpedig azt a szégyent, hogy ilyen államfőnk lesz - nagyon úgy néz ki - el kell viselnünk. Lassan vissza lehet sírni "se íze, se bűze" Mádlt, de attól tartok még "schnittpalit" is:(.
Abban viszont igazat adok gloriannának, hogy Iványi Gábort semmiképpen sem kellett volna kitenni annak a gusztustalan megalázó eljárásnak, ami rá várt volna. Ezt az embert jelenleg olyan szinten és annyian alázzák, hogy semmi szükség még erre. Szerintem ez az ő kanosszajárása most. Mindenesetre a szememben az egyetlen olyan egykori "rendszerváltó", aki megtisztult.

Kapat írta...

Kedves "glorianna"!
Valóban nincs igazi tétje a jelölésnek, ez inkább csak annak a 15 percnek a lehetősége lett volna, mely idő alatt Iványi Gábor az Ő tisztánlátó, valós gondolatait elmondhatta volna a mai állapotainkról.
Mindarról a lelketlen, mondhatnám nyugodtan aljas maffia-módszerről, mely Orbánék országlása alatt ezt a népet, hazát tönkretette, megnyomorítva a lelkünket, megrontva emberi viszonyainkat. Nyomort, elkeseredést, kilátástalanságot hoztak országlásukkal.
Iványi Gábor -e 15 perc lehetőségének tudatos kihasználásáért fogadta el a felkérést. Példaadó életével, munkájával, komoly figyelemre tarthatott volna igényt, az aspiráció egyáltalán nem vezérelte. Őt ez a senkiházi banda nem tudta volna megalázni, tudta jól, kikkel áll szemben. A köszönet helyett orbánék uralma alatt egyfolytában tönkretételére törekedtek, nem sikerült nekik! Sokkal emelkedettebb lélek munkál benne, mintsem egy ilyen méltatlan társaság megalázhatná.
Nagy kár, hogy ezt a 15 percet elszalasztottuk!

Valaki írta...

Gloriannához csatlakozom - semmi szükség nem volt Iványi meghurcolására.

DE! Arra sincs, hogy Iványi Gábor köztársasági elnök legyen!
Miért kellene mindig ugyanabból a körből kiállítani embereket?
Miért kellene politikai oldalhoz kapcsolódónak lennie a köztársasági elnöknek?
S ezt nagyon fontosnak tartom!
Nem az országot képviseli?
Nem kellene felülemelkedni végre azon, hogy mindenki mindenre tökéletes csak legyen köze a "Beszélőhöz"?

(Miért kell egyáltalán Magyarországon köztársasági elnök?)

S nem értem a szomorúságot sem.
Annyira mély ez, mintha meghalt volna.
Dehát él!
Szerencsére, s mindannyiunk örömére.

Róna Péterről is más a véleményem.
Az lenne a legfontosabb jellemzője egy köztársasági elnöknek, hogy szerény legyen?
S ha nagyképű, akkor alkalmatlan?
Vannak olyan kvalitásai, amik alkalmassá tehetnék erre a pozícióra.
Szakmailag elég képzett?
Ez nem szempont?

Mintha összeomlott volna a világ!

A világ Novák Katalinnal fog összeomlani.
Ezen kellene inkább keseregni, mert a nő katasztrófa lesz.

No, várom a leszúrásokat ...

Czékus Lajos írta...

Megnéztem este Róna Pétert az egyenes beszédben. Az alaptörvénnyel és a majdani alkotmánnyal zavaros álláspontot képviselt. Azt mondta, hogy az alaptörvényt érvényben kell tartani, de az nem alkotmány. Eddig rendben van. Aztán folytatta: az alkotmányt a nemzet egyetértésével kell megalkotni, és érvénybe léptetni. Ez is ok. De itt jött a gubanc: ugyanakkor az alkotmánnyal ellentétes passzusokat ki kell venni az alaptörvényből. Tehát érvényes is legyen az alaptörvény, meg nem is teljesen. Szöllősi Györgyi kegyes volt hozzá - Rónához -, hogy ezt nem olvasta a fejére.
Nálam is IVÁNYI Gábor lett volna a jelölt, s ezzel be is fejeződött volna a minden tiszteletet megérdemlő tiszteletes úr szerepe. Ugyanis a folyton vigyorgó fideszes fülbevalós NK-t választja meg a 133 "bátor". (Hm, köztük ott van többek között Vollner is, akkor ő bátor tolvaj?)

Attila írta...

Üdv!

Semmi értelme az egész jelölősdinek, ha egyszer a harmadik nekfutásra egyszerű többséggel megválasztható a köztársasági elnök. A regnáló hatalom azt jelöl akit akar, meg lesz választva. Bohóckodás a T. Publikumnak!

Attila

góbé írta...


Fölösen nagy itt a kavar! Nem csupán a szavakban, de a fejekben is.
Róna Péter, Iványi Gábor, Majtényi László, és még nem kevesen,... valamennyien a saját területükön elismerésre méltót alkottak. Kikezdhetetlen, tiszteletre méltó egyéniségek a kultúrált, gondolkodó ember számára. Az hogy a fideszbirkákat a nemzeti kotonszökevény bármivel képes megetetni, mellékszál...Ezen változtatni esélytelen.

CzékusLajosnak: ez a kis szöllősigyöngyike aki a hirtévé germózásán szocializálódott, rendesen és rendszeresen hozza az ott tanultakat. Nem kegyes, sokkal inkább értetlen volt.

Nekem Róna azt mondta, hogy ALKOTMÁNY kell !! Nem párt/parlament szinten, hanem népszavazással megerősitve. Az alaptörvény, merthogy törvény, fennmaradhat, de miután az ALKOTMÁNY magasabb szintü jogszabály leend, az alaptörvény, AZ ALKOTMÁNNYal ütköző, ellentétes pontjait magától értetődően törölni kel !!!

Szerintem teljesen mindegy kit tol közt.elnök javaslatként a hat párt, a lényeg hogy csinálják. Tartsák fönn az előválasztáskor tapasztalt lendületet, aktivitást, jelezzék hogy vannak, akarnak tőlünk, értünk, valamit, nem is keveset...

Valaki írta...

Czékus Lajos - "Ugyanis a folyton vigyorgó fideszes fülbevalós NK-t választja meg a 133 "bátor". (Hm, köztük ott van többek között Vollner is, akkor ő bátor tolvaj?)"

Szerintem itt a gond, az utolsó mondat tapintott rá a lényegre.
Hogy lehet, hogy a Polt-féle ügyészség által súlyos korrupciós vádákkal vádolt Boldog István, Simonka György, Völner Pál nincs felfüggesztve?
Hogy lehet, hogy 8 és fél év letöltendőt kér a főügyész egy képviselőre, s közben joga van /a köztársasági elnökről/ szavazni????

Boldognál, Simonkánál, Völnernél (?) a mentelmi joguk felfüggesztve - tehát elismerték legalább a gyanút bűncselekmény elkövetésére, s marad teljes jogú képviselő?

Farkas Flóriánnal mi van?

Hogy lehet, hogy nem teszünk semmit, csak fejlehajtva ballagunk az igába???

Tenni KELL bármit - ha a jog nem engedi, akkor nekünk!!!
Ezzel akadályozva a köztársasági elnökké választását Nováknak - ha nincs 2/3, nincs Novák.

Akkor menjünk a Kossuth térre, sztrájkoljunk, tegyünk valamit, mert lehet az ellenzéket folyton passzivitással és lassúsággal vádolni, de akkor mi mit csinálunk?
Ülünk és dumálunk!
Találjunk ki valamit, s ne nézzük, mi történik!

Jogászok! Nincs lehetőség támadni ezeket a képviselőket?

kekec írta...

Kedves góbé!
Amíg a kutya ugat - addig sem harap. Róna szavainak értelme, hogy AMÍG az Alkotmányt elfogadják népszavazással, ADDIG érvényben kell tartani az alaptörvény kiherélt verzióját.
Tehát nem egymás mellett fognak létezni. Az alkotmány preambulumában kell rendelkezni az alaptörvény hatályon kívül helyezéséről.
Az alaptörvényből azokat a részeket kell törölni, amelyek saját magának is ellentmondanak a kizárólagos hatalomra törekvéssel.
Közbevetve: én jogászként elképzelhetőnek tartom, hogy akár feles többséggel is kimondják az Országgyűlés Alkotmányozó Nemzetgyűléssé alakulását - ezzel el lehetne kerülmi az Alaptörvényre történő felesküvést, a fideszes államfő esetleges kisebbségi kormányalakításra adott megbízását Orbánnak és egyéb cukros kis húzásokat,amivel hónapokig blokkolhatják a kormányzást... Nem véletlenül az egyik választási szlogenjük, hogy "ezek képtelenek a kormányzásra" Tennének róla!
Vagy akár ki ki kiálthatnák az új köztársaságot. Az is elég jól működött az előző alkotmánnyal.
bródy lesz még magyar köztársaság https://www.youtube.com/watch?v=kBH3CbvaY-8

1970 írta...

"Vagy akár ki ki kiálthatnák az új köztársaságot. Az is elég jól működött az előző alkotmánnyal."

Kedves kekec!

Mire alapozod, hogy "elég jól működött az előző köztársaság" (értsd: 1990-2010)? Szerintem átkozottul pocsékul működött, aminek legfőbb bizonyítéka az, ahol jelenleg ez az ország tart. Mi is a felelőssége ennek az időszaknak abban, hogy egy pszichopata rabló kisgömböc karjaiba lökte az országot? Mikor is tesszük fel ezeket a kérdéseket, és mikor is gondolkodunk el végre ezen?
Cserhalmi már az elmúlt 30 év kétharmadát kidobná:
https://www.blikk.hu/sztarvilag/kultura/cserhalmi-gyorgy-rak-vidnyanszky-attila/m4754zz
Csoda, hogy egyáltalán idáig eljutott attól, ahogy anno az MTV épületénél üvöltött torka szakadtából.
Itt az ideje elgondolkodni alaposan azon, hogy mi is történt itt az elmúlt 30 évben (nem csak a kétharmadában, cserhalmis finomkodással), és hova jutott ennek révén ez az ország.

kekec írta...

Kedves 1970!
Arra alapozom, hogy inkább jogállam volt az első 10 év, mint most. És volt lehetőség 4 év után elküldeni a kezdőcsapatot a sunyiba.

1970 írta...

Kedves kekec!

"inkább jogállam volt" - hát igen, ez már magában árulkodó kijelentés.
Az elküldésről:
Nézd meg, ugyanannak a hatalmi elitnek a csoportjait cserélgettük, akkor is. Ugye Kóka nevére még emlékszel?! Nézd meg, mi lett ennek az eredménye!
Persze lehet még emberek bizonyos csoportjait ámítgatni az 1990 és 2010 közötti időszak iránti "nosztalgiával", de ennek semmi értelme.