2013. november 16., szombat

A GYÖZELEM NAPJA

Már csak az a kérdés, kinek a győzelmének a napja, de semmi jóval nem kecsegtet, hogy ennek a napnak az angol neve Victory Day...
Leszámítva, hogy amikor éppen nem sírok rajta, akkor halálra röhögöm magam Mesterházy és Bajnai optimista nyilatkozatain, melyek szerint zsebünkben a győzelem, meg hogy miniszterelnök leszek, akárki meglássa, akkor azért néha eltöprengek azon, hogy tényleg, mit csinálnának ezek, ha egyszer győznének?
Merthogy a dolgok mai állása szerint legfeljebb ők is meghökkenten nézhetnének maguk elé és félhangosan idézgethetnék Beke Kata örökbecsűjét: „Jézusmária, győztünk!”

Aztán előszednék a fiókból a remekműveket, melyeket a tíz cikluson keresztül bizonyított – hogy mit bizonyítottak, azt most ne firtassuk – szakértők hordtak kazalba, amikor a tervezés időszakát hirdették meg, elkoptatva három nagyollót és a Ctrl, valamint a C és a V billentyűk feliratát számítógépükön.
Ez már önmagában előrelépés lenne, hiszen végre valaki elolvasná az érdekfeszítő kompilációkat és korszakos elképzeléseket, majd letennék az asztal sarkára, hadd lássa a betévedő, hogy itt a munka tudományos alapon folyik.
Aztán – miután belakták a kormányzati intézményeket, melyekben az irodákért előre kifizették a bérleti díjat Simicskának, majd megindították a pert a Puskás Akadémia tulajdonába került Honfoglalás című Munkácsy festményért, elkezdenék a kormányzást.

Erre viszonylag kevés idejük maradna, hiszen a bírósági tárgyalásokat addigra áthelyezné Handó Tünde Bakiba, ami nem bírálat, hanem az azeri főváros új neve, ahol a Wizz Air járatain luxuskörülmények között utazó szocialista politikusok mindjárt le is ülhetnék a bíróság által herdálásukért kiszabott tényleges életfogytot – vagy balta.
Egyébként is lenne egy-két akadály, hiszen például a parlamenti vécésnénit is az előző kormány nevezte ki tizenkét évre, így az új rezsim vagy a Parlament körülszarásának tradicionális szertartását választhatná, vagy becsinálna, de az első esetben az ÁNTSZ előző rezsim által 24 évre kinevezett vezetője úgy megbüntetné őket, hogy belegebednének.

Ha segítségért az Alkotmánybírósághoz fordulnának, akkor az ötven évre kinevezett alkotmánybírák csendesen mosolyognának, elismeréssel adózva a Vezér látnoki képességeinek és előrelátásának, hiszen ha nem őket nevezi ki, akkor bizony akár még az is előfordulhatna, hogy valaki segítséget nyújtana nekik.
A dicső győztesek akármihez nyúlnak, a falnak mennek, de – hálistennek - ez nem fog soká tartani, hiszen a költségvetésről gyakorlatilag nem az országgyűlés dönt, hanem az a testület, melynek tagjait száz évre nevezte ki Vikkancs.
Ha meg nincs elfogadott költségvetés, akkor a Köztársaság nélküli Elnök új választásokat ír ki, vele meg együtt rántottunk csizmát, ugye.
Így aztán a demokrácia fél évig agonizálna, majd átadná kilehelt lelkét az enyészetnek, a maffia meg visszaülne a hatalomba és jókat röhögne a sok hülye lúzeren.

Mikor kérdezik Bajnait, hogy hogyan tervezi ezt a problémát megoldani, akkor elmondja, hogy meg akar állapodni Viktorral, hogy a kétharmados törvények helyett legyen elég a feles is, ezzel határtalan realitás-érzékről és parttalan optimizmusról téve tanúbizonyságot.
Addig álljon levegővétel nélkül féllábon, míg nem sikerül tető alá hozni az egyezséget.
Én meg sírvafakadok, mert Bajnairól eddig is tudtuk, hogy nem egy karizmatikus pártvezér típus, de hogy a szellemi képességei teljesen adekvátak kiskamaszos kinézetével, ez azért meglepő.

Mesterházy meg nem mond erre semmit, mentségére szolgáljon, hogy még nem kérdezte meg Puch Laci bácsit, hogy mi is legyen pártelnöki véleménye, de ami késik, nem múlik.
Csodálkoznék, ha nem az lenne a válasz, hogy a szocialisták kidolgozott tervekkel rendelkeznek a társadalom felvirágoztatására és bíznak a demokratikus állameszményben.

Nem azt várom, hogy akármelyikük is mondja el, hogy konkrétan kiket fognak letartóztatni a választások utáni nap reggelén, kiknek fogják a bankszámláját azonnal zárolni, de legalább valami kötcsei beszéd-félét lehetne rögtönözni a jogrend és a demokratikus államrend helyreállításáról, valaki végre már kimondhatná, hogy az Alaptörvény illegitim, az Alkotmány hatályon kívül helyezése a törvényesség látszatát keltő puccs, és meg kell majd vizsgálni az ezzel kapcsolatos büntetőjogi helyzetet.

Nyoma sincs ilyen elképzelésnek, de ha lenne is: hol van az ehhez szükséges jogi, rendészeti apparátus, hol vannak azok a megbízható emberek, akik a Honvédség, a Rendőrség és az egyéb államhatalmi szervek élén biztosítanák a TEK lefegyverzését, a helyzet kézbentartását, akik mernének elfogatóparancsot kiadni a Fidesz-éra prominensei ellen?
Itt csak a szarmaszatolás folyik, meg rózsaszín felhőcskékről lógatják a lábukat azok, akiknek kész, kidolgozott terveiknek kellene lenni a demokratikus államrend helyreállítására.

Mondhatják, hogy, de hát ezek nem demokratikus eszközök!
Dehogynem!
A demokratikus államrend helyreállítása érdekében minden rendelkezésre álló eszköz megengedett, hiszen innen indul minden.
Nem azon kellene tipródni, hogy az 51 százalékos többség mire elég, hanem azt kell végiggondolni, hogy a választók egyharmadának felhatalmazásával fel lehet-e számolni a demokráciát, lehet-e új alkotmányt barkácsolni, lehet-e egy Alkotmányra felesküdött állami főtisztviselőnek és személyenként kiválogatott bandájának szétverni a Köztársaság alkotmányos berendezkedését.
Ha nem, akkor el lehet olvasni az Alkotmányban is, meg szánalmas utódjában is, hogy az ilyen törekvések ellen minden magyar állampolgárnak joga és kötelessége fellépni.

Ami azt illeti, nem vagyunk egy kötelességtudó nemzet.
Hogy akkor milyenek vagyunk?
Hadd ne taglaljam…
:O)))

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Sajnos a hiba régebben történet. Ha megnézed Viktor eskütételét, akkor azt fogod hallani, hogy felesküszik arra, hogy az alkotmányt „betartom és betartatom”.
Csak hogy az alkotmányban az áll, hogy :
II. fejezet - Az Országgyűlés
19. § (1) A Magyar Köztársaság legfelsőbb államhatalmi és népképviseleti szerve az Országgyűlés.
(2) Az Országgyűlés a népszuverenitásból eredő jogait gyakorolva biztosítja a társadalom alkotmányos rendjét, meghatározza a kormányzás szervezetét, irányát és feltételeit.
(3) E jogkörében az Országgyűlés
a) megalkotja a Magyar Köztársaság Alkotmányát;
és itt az utolsó rövid sor nem határozza meg, hogy az országgyűlésben az alkotmány megalkotásánál ki és milyen arányba szólhat bele. Azaz a régi alkotmány hibás volt szerintem, Viktor meg visszaélt vele.
A másik amit ajánlok az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása.
Btk. 139. § (1) Aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve - különösen fegyveres erő igénybevételével - megváltoztassa, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Aki az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) Nem büntethető az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása miatt, akinek önkéntes elállása következtében a bűncselekmény folytatása elmarad, vagy aki annak folytatását önként megakadályozza.
Én nem vagyok ügyvéd, de úgy is érthetem, hogy ha felbiztatok egy csapatot, majd a páncélozott BMW-vel elállok önként a helyszínről, akkor nem vagyok büntethető „oszt jónapot”.
Btk.139. (3)pont józan paraszti értelmezése szerint.
De lehet, hogy tévedek.
Üdv.

Promen ad írta...


Kedves Névtelen !

Tévedsz.

James Bond írta...

Klasszikus szituáció: a 22-es csapdája... (szegény derék Őrnagy őrnagy bele is csavarodott rendesen). Vagy inkább Nagy Sándor este a gordiuszi csomóval? Én félénkén ugyan, de mégis az utóbbi mellett voksolok. Vagyis, ha másképp nem megy, húzza már ki valaki a kardját a hüvelyéből, és és egyetlen jól irányzott mozdulattal vágja szét ezt az elkúrt csomót! Mert ha nem, akkor ezek itt mindent végképp összecsomóznak, és a csomó akkorára nő, hogy húsz Nagy Sándor valamennyi kardja sem lesz elegendő a megoldáshoz.

Most rögtön adjunk fel egy hirdetést: "Rozoga, lestrapált, demokráciadeficites ország sürgősen megmentőt keres. A jelentkezéseket "Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra, mert akkor már nem teheted meg" jeligére PuPuhoz küldjék, de minél előbb!

Attila, Gordom! Hahó, ébresztő! Valaki csak olvassa közületek ezt a blogot...

Vagy szóljunk a Ferinek????

Névtelen írta...

Kedves James Bond!
...szóljunk... Erzsébet

Vöröskarom írta...

Kedves Pupu!

Nagyon lehangoló, hogy mintha Te is napról napra egyre reménytelenebbnek látnád a helyzetet. De hát akkor mi lesz itt 2014 tavaszán??? Elmegyek szavazni - fogalmam sincs, kire, mert ha arra, akire gondolok, az a szavazat gyakorlatilag elvész -, és újabb négy (+ akárhány) évig "alá kell merülnöm és ki kell bekkelnem"? Vagy bégessek én is a többiekkel? Üdv.: Vöröskarom

hello írta...

Kedves Erzsébet!

Segítsek?

http://www.youtube.com/watch?v=-RMSeqZ7bJI

Feri, segíteni kell

Névtelen írta...

Kedves Heééo!
...köszi, egyetértek...Erzsébet

Névtelen írta...

Kedves Promenad!

Rendben.
Lehet, hogy tévedek, de szívesen megismerném miben?

Rendszeresen tapasztalom, hogy emberek értetlenül néznek rám akkor is amikor az öszödi beszéd szóba kerül és én azt állítom, hogy Gyurcsány azt mondta: "Nem csinálom tovább" meg hogy a mutyizáshoz "más madam kell" mert hogy " nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni." Érthetetlen számomra, hogy emberek ezért 2006-ban miért verték szét a fővárost.
De biztos bennem van a hiba és nem tudok magyarul gondolkozni.
Üdvözlettel
A mai első Névtelen.
:-)

Qwycx írta...


De el lennék ragadtatva, ha ez a kis eszmefuttatás nem csak az Amerikai Népszavában, hanem Mesterházy, meg a vele összefogó Bajnai, meg a pártjaik honlapján is szóról szóra megjelenne.
Nem ártana, ha Orbánhuszárokhoz hasonló mindenféle vak hívek is talán belebotlanának némi realitásba.
Kétharmad nélkül, ÖSSZEFOGÁS nélkül, csak legitimáljuk a bajt.
Kétharmad nélkül, ÖSSZEFOGÁS nélkül, csak Bartus László utópia létezik, és az szörnyű.

morzsi írta...

Kedves Pupu! Lehet, hogy optimista vagyok, de egyetlen mentsége van a mai ellenzék vezetőinek.
Ha holnap előállnának azzal, hogy 2014-ben ha nyernek, visszaállítják a magán nyugdíjpénztárak korábbi rendjét, - vagy uram,bocsá, - annyiba fog kerülni egy doboz cigaretta, mint volt 2013 tavaszán (mindkét ötlettel simán nyernének a választáson) a kormányzó párt még aznap este az alkotmányba foglalná, hogy nem-nem soha, azt nem, - mert nemzetvédelmi és közegészségügyi és ifjúságpolitikai szempontból ezek nem visszafordíthatók...
(persze a jogászok tudják, hogy minden, mindenkor visszafordítható)
Annak lesz a baloldalon, akinek van vér a p....ban és felvehzi a kesztyűt ezzel az álszent rablóbandával. Üdvözlettel: -morzsi -

pleinair írta...

Bajnai és Mesterházy így gondolkozik: Ha bevesszük a választási szövetségbe Gyurcsányt, ez az őrült még megnyeri nekünk a választásokat. Kell ez nekünk? - kérdezik egymástól, és egybehangzóan válaszolják: Neeem!
Jobb békésen üldögélni a parlamentben, néha kicsit hőbörögni jópénzért, mint romeltakarítással kínlódni. Okos fiúk ezek!

Geza írta...

Beleborzongok es hanyingerem van, ha arra gondolok, hogy ezek a trogerek a hugyagyu nepukkel egyutt itt fognak tovabbra is eloskodni es a primitiv szlogenjaikat harsogni az elkovetkezo evek soran is. A ket ellenzekinek mondott fszi-nak pedig most lenne lehetosege arra, hogy a rendszer rohadtsaganak a reszleteit artikulaljak azoknak, akiknek meg van egy keves esz az agyuk kornyeken. Egyertelmu, hogy erre csak akkor kerulhet sor, ha a DK meg jobban megerosodik es ez arra kenyszeriti ezt a ket tehetsegtelen fszfejt, hogy ne sumakoljon tovabb es valoban a demokracia visszaallitasanak fontossagat tekintsek minden cselkekedetuk alapjakent es ezt a valasztoknak abszolut egyertelmuve tegyek.

mocsári mályva írta...

Vasárnapra:
http://www.life.hu/sztarszerzok/20131104-muller-peter-heti-utravalojaban-a-banat-elengedeserol-beszel.html

hello írta...

Kedves PuPu és fórumozó Társak!

Amit PuPu még a tőle megszokott szókimondó színvonalhoz képest is sprődebb tárgyilagossággal vesz sorra, azaz, hogy egy csodaszámba menő demokratikus ellenzéki győzelem esetében milyen, mennyi és mekkora akadályok tornyosulnának előttük minden téren, az végtelenül keserű, de tudjuk: NEM TÚLZÁS, HANEM A TÉNYEK sora.

És akkor még vegyük hozzá, hogy az így vesztes oldalra kerülők részéről minimális lenne az esélye az ilyen eredmény kulturált belenyugvással való elfogadásának... :-((
Ugye tudjuk, miként erősítik meg a fegyveres testületeket, milyen kötelező lőgyakorlatokat rendeznek nekik stb.?

Ha mindebbe belegondolunk, folytassuk az esélylatolgatást. Úgy őszintén: Ferivel vagy bárkivel EZEKEN AZ ABSZURD KÖRÜLMÉNYEKEN miként lehetne konszolidált módon és egy normális országban használatos eszközökkel felülkerekedni?
Mert azt tudjuk, hogy a demokraták magától értetődően csak demokratikus eszközrendszerben gondolkoznak.

PuPu írta...

Kedves Hello, az itt felsoroltak messze nem adnak teljes képet arról az intézményrendszerről, mely az ellenzék esetleges választási győzelmét hivatott ellehetetleníteni, de ne felejtsük, anno a Titanicot is a világ legbiztonságosabb, elsűlyeszthetetlen hajójaként hirdették, Ceausescu meg mnég mielőtt a falhoz vezették is meg volt győződve róla, hogy ez csak valamiféle rossz vicc.
Hogy mit kellenbe tenni egy választási győzelem után az új kormánynak, azt nagyjából le tudnám írni, de nem az én feladatom ezen agyalogni, hanem azoknak, akik el akarják takarítani az önkényuralmat.
Itt a demokrácia hagyományos eszközei semmit nem érnek, unortodox megoldások jöhetnek csak szóba.
De mindennek az eőfeltétele olyan tömeget állítani a majdani döntések mögé, mely megkérdőjelezhetetlenné teszi a hatalomra jutottak kompetenciáját.
És itt zseniális Vityesz, a megosztó politikája és a trükkök százai működnek, egy atomjaira hullott ellenzék nem ér egy fületlen gombot sem...
:)))

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Pedig a "projekt" rém egyszerű, itt van a szemünk előtt. A címe: Schmitt Pál tündöklése és bukása.
Úgy, olyan világos, mindenki számára egyértelmű bizonyítékot kell produkálni, hogy ezt, akkor, úgy, Ő zsebre tette, tehát vagy elmegy a büdös francba - szó nélkül, - vagy megy a börtönbe.
Meglátásom szerint rengeteg egyértelmű ügye van, csak azt, annak lebonyolítását nem MA, vagy BG-ra kell bízni, mert egyszerűen nem értenek hozzá. Üdvözlettel: - m -

Emilia írta...

Csak egy kis adalèk: Több éve külföldön élek. Magyar baràtaim túlnyomó többsége teljesen apolitikus, vagy az összes otthoni politikust falhoz állítaná (zu sammen)... A maradék: echte fideszes vagy még rosszabb! A tegnapi szülinapi összejövetel aranyköpései:
- Mindenki a magyarságra ront (Unio) mert mi jobbak , tehetségesebbek vagyunk...
- Majd meglátod, h Viktor felvirágoztatja az országot!+zsidózás
Halk kérdésem volt: -Akkor te mit keresel itt? Mért nem otthon segíted Viktort?
Válasz: -Mert a zsidók tönkretették a vállalkozásomat. ( Ez az ember építészmérnök, a felesége tanár...)
Én meg egyre feleslegesebbnek érzem, h bármit is mondjak.... Vakok ezek mind! És én egyre jobban elkeseredek, és innen is reménytelennek látszik a helyzet.