2014. február 15., szombat

A MÁKGUBÓ

Gyurcsány as usual, mondaná az angol, ha értene magyarul.
A volt miniszterelnök helyzetértékelő beszédet mondott a tőle megszokott magas színvonalon, oldott volt, mint oxigén a vízben és laza, mint a rigalánc.

Politikai beszédeknél ritkaságszámba megy, hogy a hallgatóság élvezze az előadást, kivéve Gyurcsányét, és ez most sem volt másként.
Közérthető volt, nem volt „tisztelt hölgyeim és uraim”, ellenben volt valódi humor és térdek csapkodása, amikor elhangzott az Orbán-idézet, mely szerint senki sem lépheti át saját árnyékát - ha nem tartja magát korábbi gondolataihoz, erkölcsileg megsemmisül. Kiürül és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.
„Köszöntöm önt, mint Magyarország elsőszámú mákgubóját!”  - mondta Gyurcsány, és nem volt a teremben ember, aki ne nevetett volna felszabadultan a szituáción.

A mákgubó egyébként is remek hasonlat, mert nem elég, hogy zörög, de mákonyt is állít elő, mely fogyasztóját függőségbe taszítja, amely végül is „a testi és lelki ellenállás rohamos pusztulása folytán teljesen erkölcsi lezülléssel, nyomorúságos tehetetlenséggel és hűdéses butasággal végződne, amelyből csak a halál szabadítja meg a szerencsétlen áldozatokat.”
De addig!
Mikor a méreg hatni kezd, áldozatai elbódulnak, békemeneten vesznek részt és színes, kéjes álomban maradnak mindaddig, amíg a méreg hatása meg nem szűnik.
A mérget egyébként ópiumnak hívják, ennek régies neve áfium volt – Zrínyi írt róla néhány sort, az Összefogás pedig éppen most keresi az orbáni áfium ellen való orvosságot…

A beszédnek remek íve volt, a gondolatok tiszták, egyet is lehet velük érteni, talán csak egy dologgal lehet vitatkozni, ez pedig Kádár és népe problematikája.
A szónok szerint a jobboldal nem akar szembenézni a jövővel, visszafelé keresgél kapaszkodót.
Az ország jelentős részének Kádár 3,60-as kenyere a kapaszkodó, Orbán Horthy darutollas világát hozná vissza, ami az urak és szolgák világa, ahol az emberi méltóság érdektelen.
Ez a két nagy illúzió áll egymással szemben és tartja fogva Magyarország többségét – fejtette ki, én meg azt hiszem, hogy téved.

Kádár népe nem debil, pontosan tudja, hogy ebben az országban soha többé nem lesz Kádár-rendszer, soha többé nem lesz 3.60 a kenyér kilója, soha többé nem lesz állampolgári jogon járó egészségügyi ellátás, - lehet, még ellátás se lesz - de ezt még megemészti.
De azt már nehezebben, hogy el akarja venni tőle bárki is a múltját, leszólja és értéktelenné nyilvánítsa az életét, a sok évtizedes tisztességes munkát, mellyel a háborús romokból és ötvenhat következményeiből egy élhető, szép országot épített, ahol nem kellett éhezni, fázni, nyomorogni a legegyszerűbb embernek sem.
Nem szereti, ha harmincéves emberek elkezdik magyarázgatni, hogy ő milyen értéktelen és ócska életet élt, miközben még mindig, minden nap az ő munkájának maradékain tengődnek, cifra nyomorúság közepette.

Szóval Kádár népe nem él álomvilágban, hisz névadója is reálpolitikusként vált világszerte elismertté, népe is arra szocializálódott, hogy a krumplileves legyen krumplileves, ragaszkodjunk a realitásokhoz.
A realitás pedig az, hogy van mögöttünk egy elkótyavetyélt negyedszázad - nem Kádár népe kótyavetyélte el.
A Horthy és Szálasi imádókat pedig a nyomor termeli ki, mert az a pár ócska szellemi toprongy mondhatná a magáét, ha a kilátástalanság és a nincstelenség nem sodorna tömegeket a hátuk mögé.

Kádár népe boldogan beállna egy szociálisan érzékeny kormányzat mögé, mely nem ilyen szánnivaló rezsikamukkal etetné az országot, hanem tisztességes és mindenki számára elérhető egészségügyet, közoktatást, jó közbiztonságot és egészséges társadalmi mobilitást adna nekünk, de sajnos a pártok korifeusai az elmúlt negyedszázadban nem értek erre rá, - el voltak foglalva vagyonuk gyarapításával.

Mindezzel együtt remek beszéd volt, nagy kár, hogy a két médium, amelyik érdemesnek vélte közvetíteni, technikai hiba folytán lemaradt a beszédről, aztán akit érdekelt és utánakeresett, az később felvételről meghallgathatta – megnézhette.
De ettől még ki kellene vizsgálni ezt az ügyet, mert ennek nem az a jelentősége, hogy később lehetett hozzájutni az információhoz, hanem az, hogy a politikából
 amúgy is kiábrándult választó könnyen mondhatja: hát, ezek még egy helyszíni közvetítést se tudnak rendesen megszervezni, akkor rájuk bízzam az országot?
Nem ez az első Gyurcsány-beszéd, melyet technikai nehézségek kísértek, jó lenne már tisztán látni ebben a kérdésben is.

Ellenben én mazochista vagyok, és megnéztem a beszédet követően Havas műsorát az ATV-ben, mert lelkiismeret-furdalásom volt, hogy a minap hátha igazságtalan voltam a műsorvezetővel.
Megállapítottam: én egy humanista vagyok, nemhogy igazságtalan lettem volna, de inkább dédelgettem, becézgettem.
Hiba volt, ez az ember – némelyik vendégével egyetemben - olyan mélységes kisebbségi érzéstől szenved Gyurcsánnyal szemben, hogy ezen már csak képzett pszichiáter segíthetne, mélyaltatásban.

Ha liba lennék, meg is tisztelném a fejét májusban, mikor már harsogóan zöld a fű, de egy teve legyen disztingvált és választékos, mint örmény katonatiszt frizurája az azeri fodrászat igénybevétele után…

De mindegy is, Havas a pályán, a karaván meg halad, ezt bizton állíthatom, karavánügyileg szakértő vagyok.

:O)))

41 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó sok hülyeséget sikerült összehordani megint. Gyurcsánynak jól benyaltál, még le is szoptad.Sikerült közben elélvezni? A rezsiharcról meg annyit, hogy az olyan felsőbb középosztálybélinek mint te annak a rezsicsökkentés csak egy csepp a tengerben, ezért nem veszed észre. De az emberek többségének igen is havi 10 ezer forint is számít.S minden más területen semmivel sem rosszabb a helyzet, mint Gyurcsány idején. Talán ha az ilyenek mint a Gyurcsány, de mondhatnám csótány és társai nem rabolták volna le az országot, akkor nem állna így országunk. Gyurcsány elmebeteg, milliárdos "demokrata", majd szavazunk is rá. Hisszük ám, hogy a nép érdekeit képviselné. Már eddig is "sikeresen" képviselte érdekeinket az elmút nyóc évben. Legfeljebb az olyan urakét képviselte, mint blogíró is. Emelni tudta minden közüzemi díj árát, meg a jövedelmeket megnyírbálni, de azt nagyon jól! Kifosztásból ötös!!!

Avi írta...

Tiszteletem kedves névtelen! Szerintem Ön rossz helyen jár. Ez nem a MN online fóruma. Itt nem vevők az ön közönséges pocskondiázására. Csaxolok, hogy az ön által emlegetett emuttnyóccévből már 4 az ön imádottjáé volt. :)
Kedves Pupu!
Nem túloztál a Havast illetően. Én is megnéztem és nem tudtam, hogy most az echo tv valamelyik műsorvezetőjét vagy esetleg a "független" köztévét látom-e? A végén amikor előjött az Apró villával, na akkor fogott el a hányinger végleg. Úgy gondolom, hogy van abban valami amit Bartus írt a hatalomról és annak álellenzéki médiájáról.

Névtelen írta...

Csaxólok, h az emberek többségének nincs havi 100e ft rezsije, h 10e-t "spórolhasson" a csökkentéssel. Az igazán szegényeknél pedig villany már nincs, gáz sosem volt, a gallyszedést meg büntetik - úgyhogy ők semennyit sem spórolnak a rezsicsökkentésen, de ugyanúgy 250-300 forintot kell adniuk a kiló kenyérért, mit a politikából sokmilliárdossá vált Orbánnak. Ill. könnyen lehet, h utóbbinak házhoz viszik ingyen a 1200 forintos csudakenyérkét...

Névtelen írta...

Pupu kedves, régóta mindenreggeli olvasmányom a blogod, nagyon kedvelem.
A maihoz: Gyurcsánynak semelyik oldal semelyik korifeusa nem tudja megbocsátani, hogy előbb lett jómódú, és csak azután politikus. Tájainkon a ez inkább fordítva szokott lenni, ápolandó a dzsentri hagyományokat. Politikuséknál az sem számít pozitívumnak, amit én nagyra értékelek: Gyurcsány beszédein átjön, h azt mondja, amit gondol, hisz abban, amit mond. A közéletben magukat a nyilvánosság előtt illegetők között ilyen nem sok van.

Névtelen írta...

Hajrá Jobbik!
Hajrá Fidesz!

Névtelen írta...

"...ki kellene vizsgálni ezt az ügyet, mert ennek nem az a jelentősége, hogy ...
Nem ez az első Gyurcsány-beszéd, melyet technikai nehézségek kísértek, jó lenne már tisztán látni ebben a kérdésben is." - BIZONY ! (Úgy látszik már az ATV és a Klubrádió is. Na, miért? )

talalom írta...

Gratulálok kedves Pupu! Megjelent az első bunkó! Egyre népszerűbbek az írásaid!
Akkor most a friss szentenciához. Most először nem értek egyet minden szavaddal. Ahogy én a beszédet hallgattam, nekem a 3,60-as kenyér jelkép volt - nem is egészen pontos. Hanem a mentalitás.
Lám, még Te is úgy fogalmazol "adna nekünk" ezt-azt (eü-t stb.), a Gyurcsány beszéd nekem legalábbis éppen erről szólt: senki nem képes "adni" , csak a közösből, ezért nekünk kell eldöntenünk: várjuk-e a sültgalambot a mindenkori okosoktól, vagy hajlandók vagyunk tenni is érte. Erre utalt a beszédnek a tűrhetetlen színvonalú munkabérekről szóló része - jelzem az egyetlen volt, aki végre nem a segélyekről, meg a nyugdíjakról beszélt, hanem a munkabérekről. (Nyugdíjas vagyok, magam ellen beszélek.)
A mentalitás: szerintem a kettő között van. Gyurcsány túl pesszimistán, Te meg túl optimistán ítélitek meg.

Unknown írta...

Márpedig Kádár népe álomvilágban él.A gyurcsányi metafora megáll: a magyar politikai közösség nagy része kétféle illúzióban él: darutoll és 3,60-as kenyér. Tulajdonképpen a két illúzió ugyanaz és ugyanarról a tőről fakad: a zsellérsor elfogadása, a csodavárás, vagyis a felelősség és a szabadság elutasítása. Ebből kell kiemelkednünk és kiemelni, szabadságra nevelni a népet. Ez Gyurcsány tézisének lényege. Ha ezt tagadjuk, a lényeget utasítjuk el.

Erzsébet írta...

..."névtelen, 7:48"
megérte a 30 ezüst?

yczimi írta...

Kérnék egy linket a beszédről!

pleinair írta...

Nekem már minden "névtelen" gyanús, legalábbis addig, míg a hsz-ának pár mondatát el nem olvasom. Nem lehetne, hogy valamilyen néven vállalja mindenki a véleményét, ezzel különböztetve meg magát attól a Névtelentől, akinek már az első sorától is elhányom magam. Annyira undorító, hogy szinte fáj. Nem Havas bújik meg alattomosan a névtelenség leple mögött? A stílus akár az övé is lehetne.
Kedves PuPu, nem tilthatnád le ezt a nevenincs, bunkó söpredéket?

útkaparó írta...

ycziminek

Tessék, itt egy link:

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/358813_gyurcsany_tortenelmi_valsag_van_magyarorszagon

asta írta...

Milán Endre.. leírta amit mondani akartam volna. Ez az értelme és ez sajnos még most is megáll. Pont ezért van sikere Orbánnak... ő is el akarná játszani az ország atyuskáját", a felelősség és teljesítmény nélküli birkamasszát újratermelni. Ez sokaknak tetszik, mert a felemelkedés feltétele "mindössze" a szabadság feladása, a gerinctelenség, a rossz emberi minőség. Teszi ezt úgy, hogy a kádári rendszer minden pozitívumát eltörölve, valódi szegényeket termel.
Pupu - ez nem a korábbi korszakban élt emberek leértékelése. Az eszme szép volt, lehetett hinni is benne, voltak nagyon pozitív elemei is. A szabadság, az önálló gondolkodás viszont nem tartozott ezek közé. Egy versengő világban pedig ennek hiányában mindenki elbukik, mert nem tanult meg harcolni és valódi teljesítményt nyújtani. Így aztán csak a nyelvét nyújtogatja a mindenkor aktuális hátsó fele.

okleveles írta...

Kedves PuPu !
Jó az írás, mint mindig. Különösen a Kádár népe témával kapcsolatos véleményedet osztom . A téma megérne egy hosszabb fejtegetést is ,de most nem mennék bele. Ide másolok egy véleményemet, amit a kampányolóknak küldök:
Felhívom minden ellenzéki kampányoló szíves figyelmét arra, hogy kettő, azaz kettő darab politikai csodafegyver áll rendelkezésükre. Ez a két csodafegyver pedig két könyv. Már maguk a címek is mellbevágó vádak, hát, még ami a könyvekben le van írva. Debreczeni József „ A FUDESZES RABLÓGAZDÁLKODÁS” című könyvében nem kevesebbet, állit, mint ,hogy „ …az Orbán- família 1998 és 2002 közötti intenzív vagyongyarapodása a miniszterelnöki pozíció gátlástalan fölhasználása révén történt. A néptől kapott közhatalmi mandátumával súlyosan és nagyon tudatosan visszaélve. Olyan tudatos elvetemültséggel, amelyhez foghatót hiába keresünk a többi magyar kormányfő esetében „ . Ezt a nagyon súlyos megállapítást ezernyi példával bizonyítja melyek elolvasása is megterheli egy normális ember egészségét. Az ismételt hatalomra kerülése után pedig „övé lett az ország szőröstül –bőröstül ,azt tesz vele, amit akar „. A könyvben leírt milliónyi förtelem szinte megemészthetetlen. Magyar Bálint és szerzőtársai pedig leírják a „rendszert „ a szisztémát, amit Orbán és csapata az országunkra szabadított . Hát ez a könyv se felemelő élmény . Mind a két könyv a legmélyebb szégyenérzetet váltotta ki belőlem . Ezt meglehetet csinálni a hazámban méghozzá úgy ,hogy a többség tapsolt is hozzá.
Szóval nem kell az ellenzéknek nagy dolgokat kitalálni. El kell olvasni ezt a két könyvet és ezekből idézni, minden fórumon, minden interjúban, minden baráti társaságban, minden kocsmában!!! Ebből a két könyvből kellene naponta (előzetes egyeztetéssel) néhány oldalt felolvasni az összefogásban szereplő 5 párt mindegyikének. Nem szabad hagyni e két könyvben leírt förtelmeket agyonhallgatni.

MÁS: A névtelen bérmunkást nem kellene hagyni, ideszemetelni. Maradjanak csak az ő oldalaikon az alcsuti disznóólak szellemi szintjén.

asta írta...

Havasnál nem sok undorítóbb alak vegetál ebben a média világban, pedig nem kevés versenyző tör a babérjaira.
A tegnapi teljesítménye közben többször ellenőriztem, vajon nem a HírTV-re vagy pláne az Echora tévedtem:) Már a malacképű kopaszt is sikerült überelnie. Felmerül a kérdés: Mégis mire tartják ezt a majmot?

pleinair írta...

Jó lenne, ha a mi Ferink végre tudomásul venné, hogy bár a társadalompolitikában mért erkölcsi abszolút értékeknek vannak térben és időben konstans elemei, a megítélés szempontjából mégse bölcs dolog a tér és az idő által adott lehetőségeket figyelmen kívül hagyni.
Kádár miniszterelnöki tevékenységét se lehet a maga korából kiragadva, attól függetlenítve értékelni. Kár ezzel bosszantani azokat, akik nem a 3,60-as kenyeret sírják vissza, kár ennyire lenézni azt a sokaságot, amelyik a létbiztonság feltételeinek visszaállítását joggal várja el vezetőitől.

MoonRiver írta...

Az írás jó. Annyit tennék hozzá még, hogy igazi mákvirágból csakis mákgubó lehet, semmi más. Orbán pedig már fiatalként is láttatta (elmondta, mennyiszer verte az apja), hogy olyan határokat feszegetett, amiket sem a nevelői, sem Orbán papa nem nézett jó szemmel. A hozzászólásokat olvasván pedig időnként az jut eszembe, hogy az a bizonyos árok már régen nem a jobb vagy a bal oldaláról szól, hanem inkább a megtévesztettek, az információhiányos butaságot szajkózók és a történéseket követő, figyelő, elemző, és előrelátó másik oldal között. Azt pedig egyenesen "imádom", ha valódi érvek, objektív megítélések helyett folyik a dühös fenyegetőzések és az üres szajkózások "gondolatébresztő" áradata. Igaz, ami igaz, a rendszer nem túl iskolabarát, és nem is támaszkodik kiművelt emberfők sokaságára. "Áljon" itt csak az általuk köztársasági elnöki rangra emelt pojácájuk csúfos felsülése. Ha ez az etalon, miről beszélünk?

Unknown írta...

Névtelen.
02.16-7:48
Nem akarlak megbántani de te komplett hülye vagy!
Kitől hallottál 10 ezer/hó
kamu csökkenésről?Egyébként is rossz
kapun nyitottál be. A te meghívód
nem ide szól!
Vigyázz kultúra meg ne fertőzzön.

pleinair írta...

Kedves Asta:

Az eszme szép volt, lehetett hinni is benne, voltak nagyon pozitív elemei is. A szabadság, az önálló gondolkodás viszont nem tartozott ezek közé. Egy versengő világban pedig ennek hiányában mindenki elbukik, mert nem tanult meg harcolni és valódi teljesítményt nyújtani. Így aztán csak a nyelvét nyújtogatja a mindenkor aktuális hátsó fele."


Igen, igaz, hogy egy önálló gondolkozásról leszoktatott ország elkényelmesedik, és sültgalambra vár.
De a nyolcvanas évek elejétől Kádár GMK-k formájában föltálalta a csak félig sült galambot, s részben így terelte fokozatosan társadalmát a piacgazdaság felé.
Nem erkölcsi szónoklatokkal, és nem tudományos magyarázatokkal népnevelt, hanem lehetőségek teremtésével. (Akkor éltek is vele a szorgos magyarok, talán ez is hozzájárult, hogy a "legvidámabb barakk" jelzőt kiérdemeltük.)

Kádár legzseniálisabb tettének ezt a pozitív társadalmi tudatformálást látom.
Ez a legnehezebb, és ő megtalálta ennek a körülmények által adott legoptimálisabb módját.
Ha folytathatta volna, a rendszerváltást már egy arra érettebb társadalom hajthatta volna végre.

De arról is tegyünk említést, hogy most milyen lehetőségei vannak egy 40-50 éves munkanélkülinek, vagy egy fiatalnak, aki lehetőség híján kénytelen itt hagyni az országot. Mert a lehetőséghez többnyire tőke kell, a kockázat pedig a tőke elvesztésére, vállalkozások ellehetetlenülésére ma igen nagy.

hello írta...

Drága PuPu, bevallom, vannak kétségeim „Kádár népe” tekintetében.
Meg is magyarázom:
Mióta a Klubrádió "áttekert" a 92.9-re, és az nálam nem fogható, keresgélvén belehallgatok egyéb adókba. Ha nem zene szól, akkor hullámhossztól szinte függetlenül mindenütt megy az MTI-ből származó, generálmákony-duma, amint hosszú nyelű meszelővel festik rózsaszínűre az eget.

2 és 1/2 nap elég volt hozzá, hogy megértsem, mitől van ennyi kilúgozott agyú ebben az országban. Akik évek óta CSAK EZT hallgathatják, honnan tudnának az érem másik oldaláról? Hiszen jobban elhiszik, igazabbnak tartják, amit A RÁDIÓ + A TÉVÉ mond, mint a maguk tapasztalásait!

Úgyhogy én megvárnám a választás kimenetelét, addig takarékra teszem az optimizmusomat arra nézvést, végül is mi mellé, mögé állnak be boldogan!

hello írta...

Demokratikus Koalíció
kb. egy órája

Az ATV kérésére közöljük, hogy ma 16.55-kor nem csupán a tegnapi beszédet adják újra, hanem egy több kameraállásból szerkesztett bővített változatot láthatnak a nézők, amelyben már a Himnusz közös eléneklése is szerepel...

etele1 írta...

hello:

a műsorban nincs benne.

egyébként is mindegy,

orbánnak szvsz "elkapcsolási" hatása van az atv nézőire (a mai napra elegük lesz a politikából)

amúgy nem lep meg, hogy lekeverték gyf-et és átrakták egy "politikusabb" időpontra.

akkora a kontraszt az ő kiállása és mesterházyé között hogy az már kinos.

kekec írta...

Első (baromarcú) névtelen:
Az emberek többségének NEM 100ezer a havi rezsije. Csaxolók! De persze lehet, hogy akinek nem annyi, azt nem is tartod "embernek" Szóval tipikus fidesznyikhaj vagy!

pleinair írta...

Helló,

ez elkeserítő! Nincs remény. Nem lenne szabad ezen a választáson a Jobbikon kívül egyetlen ellenzéki pártnak se részt venni. Ezt a fidesznek kedvező, elfogadhatatlan, határon túliak választójogával és a kerületek átszabásával megfejelt választási törvény is indokolja.
Orbánék csak röhögnek az ostoba igyekezetünkön, a nevetséges kampányunkon, az "összefogásunkon", azon, hogy úgy megyünk a vágóhídra, ahogy ők terelnek.
A tájékoztatás monopóliumát pedig soha nem fogják kiadni a kezükből, az véráldozat, forradalom nélkül nem fog menni. A forradalmat csak a lehető legteljesebb ellenzéki bojkottal lehetne megelőzni.
Csak ezzel lehetne az Uniótól kicsikarni, hogy komolyan vegye, mi megy ebben a kis országban.

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Képzeld, azt álmodtam, hogy én vagyok a Vezér kommunikációs államtitkára. A beosztottaim a hátam mögött kedveskedően csak úgy hívtak, hogy én vagyok a propaganda standarten führer. - Ott álltam a hatalmas miniszterelnöki szobában és figyeltem a két férfi heves veszekedését. Az idősebbik azt mondta, hogy: mi a fészkes fönének akarsz té főménni laknyi a várba, néköd már felcsút nem is jó?
Mire az én főnököm azt válaszolta, hogy igen is fölmegy, mert magasról akar köpni a pöstiekre, meg szotyola, meg minden. Az idősebb férfi még morgott valamit, hogy elveri mint kiskorában a dobot, aztán elviharzott.
Mi ketten maradtunk. Akkor én letérdeltem, összekulcsoltam a kezem és könyörögve kértem, hogy ne csinálja, mert azt már nem lehet megmagyarázni. Nem volt elég a FIFA gálán a megjelenése, a felcsúti stadion, meg a reptér, most még ez is!
Ő durcásan toppantott és csak annyit szólt, fölmegyünk, még egyszer mondom, fölmegyünk!
Én visszamentem a szobámba, kinyitottam az ablakot ami a Dunára nézett, hátráltam vagy tíz lépést és nekifutásból kiugrottam a mélybe. Zuhanás közben a kedvenc szlogenemet mormoltam, amit a Főnök annyiszor emlegetett, - hogy Hajrá Magyarország, hajrá magyarok...

Névtelen írta...

Morzsinak

: )

Névtelen írta...

pleinair! Borzasztó primitív fejed van, nemcsoda hogy primitív baromságokat hordasz össze.

Anikó írta...

PuPu nagyon tetszett Gyurcsány beszéde, szórakoztató volt, igaz, így beszél egy valódi politikus, szeretem, hogy nem papírból olvassa görcsösen, el ne tévessze a sort, mint pl. Orbán. Orbán egy mondatot nem tud elmondani fejből.
Sajnos utána én is megnéztem a Havast, szánalmas volt, szerintem is onnan eredeztethető a Gyurcsány fóbiája/utálata, mint Orbánnak is, kisebbségi komplexusuk van.
Váradi Júliát ugyan nem értem minek jön el ebbe a műsorba, a Havas már többször élő adásban vérig sértette, bár az tetszett, hogy most állandóan beszólogatott Tamás-Gáspárnak, akinek ez nagyon nem tetszett, hogy nem hagyta megmondani neki a tutit.
Na és a "vén Európa" hát ő is szánalmas volt, a szokott fidesz-klisék puffogtatásával próbálkozva, bár olykor, mintha érezte volna, hogy nem üti meg itt a mércét ennél az asztalnál, mintha időnként zavarban is lett volna, mert olykor nem is értette miről van szó.
A színházvezető viszont egy ritka értelmes, tájékozott, szimpatikus pasi, már nem először állapítom meg:-))))

yczimi írta...

útkaparónak!
Köszi!

asta írta...

Pleinairnek

Egy szabadságától megfosztott nép nem tud egészségesen fejlődni. Egy világtól vasfüggönnyel elzárt közösség se. És Orbán pont effelé halad(na) ha hagyjuk.
Egy szabadságtól megfosztott nép frusztrált, infomáció hiányos és védtelen egy szabad világban, ahol valódi teljesítményt kell nyújtani.
Kádárt soha nem szerettem és nem is fogom megszeretni, mert egy elnyomó, embertelen hatalom szimbóluma volt és marad.
Elismerem ugyan, hogy az adott körülményekhez képest a maximumot tudta kihozni, de akkor is a nevét és arcát adta ahhoz, ami több generáció életét tette tönkre és a középszer uralmát valósította meg. A kis mutyik, kis szemétségek, kis teljesítmények országát.( Ettől kéne megszabadulni.) Legitimálta egy idegen hatalom basáskodását és ideológiáját.
Orbán bűne ennél nagyobb, mert minden külső kényszer nélkül sikerült 4 év alatt erre terelni a birkanyájat és egyesek megint vígan lubickolhatnak a kontraszelektált tehetségtelenek bárgyú mosolyával, a gerinctelenek frusztrált fröcsögésével ... meztelen csigák módján a takonyban... fujj. És bocsánat...

Cereus írta...

PuPu!
Imához összekulcsolt kézzel, térdre ereszkedve kérlek, és mindenkit, hogy az egyetlent aki még bennünk tarthatja a reményt mi legalább ne ekézzük.
Hozzánk képest egy fiatalember, de elképesztő a tehetsége!!!
Nemhiába a tehetségtelenek legnagyobb ellensége, és hetediziglen próbálják Orbán pribékei kicsinálni.
Bevallom én is bírálója voltam annó KÁDÁR JÁNOSNAK de csak a káderpolitikája miatt.
A sok sunyi köpönyegforgató miatt akik befészkelhették magukat az irányításba. KÁDÁRT nagyon becsapták a talpnyalói. (Pozsgay,Szűrös bitangok stb-stb)
Havasról már írtam. Jellemtelen pénzéhes, rendszereket túlélő szélhámos aki csak MO-gon viríthat. Normális országban, nem vitte volna ennyire.
Orbán beszédről a leglényegesebb, hogy ma reggel lóra kaptak és indultak.
Remélem mindahányan, a faj magyarok szittya országba az őshazába. A többiek leágaznak India felé.




pamagd írta...

Orbán beszéde hajszálpontos volt.
Mindig kiderül utólag, hogy ő megmondta, mit akar csinálni.
Jól jegyezzük meg.
Azt is, hogy minden szemétséget, amit ő követ el, következetesen az ellenfele nyakába varrja.
Van az igazság, annak színe és visszája. Amiket Orbán mondott, az mind a fonákjáról van fogalmazva, de sajnos pontos. Minden nyomorult aljasságot, amit az ellenfelére ken, ő követett el vagy készül elkövetni.
Erő, akarat, erőszakos akarat. Ez Orbán.
Figyeljünk : élethalálharcot hirdetett. Gyakorlatilag vallásháborút.

pleinair írta...

Asta-nak

Értem az indulatot, mert a kor kárvallottjaként átéltem.
De ma már képes vagyok saját sérelmemet félretéve sokkal reálisabban látni Kádárt. Pocsék ember lennék, ha nem így lenne.
Amit gyűlölök, az ez az ostoba, hülye vita, ami megoszt, fölemészti az energiánkat és eltereli figyelmünket a lényegről.

pleinair írta...

Kedves Cererus,

..csak azt szeretnénk, ha Gyurcsány megértené, hogy most nem lenne szabad érzékenységeket sérteni, és megosztó vitákat, indulatokat generálni. Ez most nem jó politika.
Remélem, Ő is olvassa Pupu blogját.

bambi írta...

Engem mihamarabb érdekelne egy olyan blog aminek ez lenne a címe:
A teve lelkiismerete

civilhuszár írta...

Orbán és a névtelen félék azzal töltötték életüket a rendszerváltás óta, hogy visszabontották amit az előző kormányzat felépített. És a magyarság aljas kettéosztása is tökéletesen sikerült a profi néphülyítés napjainkig folytatott alkalmazása mellett. Az aljasság csimborasszója, hogy a MaNyuppal kezdve ki lett fosztva az ország. Tehát megvalósult Orbán álma, hogy megkötötte a következő kormányok kezét, hogy ismét árnyékkormányozhasson, a beépített pártkatonáival. De nekem van egy sanda gyanúm, hogy nem kizárt, hogy emiatt forró lesz a lába alatt a talaj itthon, aztán menekülhet Bakuba, vagy valamelyik muzulmán haverjához.

PuPu írta...

Bambinak:
Hát, ha adsz támpontot, hogy mire hegyezzem ki a témát, akkor megírhatom...
:)

asta írta...

Pleinairnek

Hol is vagyok én most az előző rendszer családilag kérvallotjaként? Itt! Nem a jobbik oldalán és nem is a Fideszén...Számomra Kádár a múlt/történelem - és úgy is kéne kezelni mindenkinek. A múlt pedig arra való, hogy tanuljunk belőle. Reálisan és sokoldalúan kell nézni, sem rajongói sem ellenséges szemmel. Gy. pont arról beszélt, hogy nem lehet visszatérni a múltba, sem a darutollasba, sem a 3,60-ba, mert mindkettő hozzájárult a mai helyzethez. Ezzel én egyetértek és nem érzem sértőnek egyik oldalra nézve se. Szerintem ez az egyetlen helyes hozzáállás.

bambi írta...

Pupu 12:13
Semmiképpen nem volna jó, ha támpontokat adnék a lelkiismeret tematikájához, mert akkor nem gyönyörködhetnénk a Te lelki kitárulkozásod elmélyült rendszertani titkaiba. Tudod a lelkiismeretnek is vannak különféle fejlődési szakaszai, dimenziói, mint a hitnek :-)
Ráadásul az is egy élménykülönlegesség, ha megláthatjuk, hogy a másiknak mik a fogódzói és azok mennyire mívesek :-)
Bátor feltárulkozásodat tevelelkiismereted vezérelje...

Varga Marianna írta...

Tanultál tinó ökör lett belőled. Keress más szórakozást,PuPu neked magas.

PuPu írta...

Édes Varga Marianna, ugyan, mi nem tetszett neked?
ha leírod, akkor lehet beszélgetni, de így...
Ugye megérted?

:O)))