2014. március 9., vasárnap

KI AZ UTCÁRA

Rengeteg dolog történik körülöttünk, de valahogy mégsem történik semmi.
Mintha egy mocsárban vergődne az ország, mintha mázsás sárkoloncok húznának vissza meg lefelé - ilyen rossz morális állapotban Rákosi óta még soha nem voltunk.


A kormánypárt azt erőlteti, hogy Magyarország jobban teljesít, csak azt nem mondja meg, hogy mihez képest, mert ha a II. Világháború utáni Magyarországhoz mérjük, akkor eléggé elszomorító a kép.
A háború után 25 évvel, 1970-re ez az ország élhető lett, volt munka, volt étel, volt kulturális élet, színház-mozi-könyv elérhető áron, felépült vagy hétszázezer panellakás, kétmillió újdonat panelproli ismerkedhetett a fürdőszobával, a melós építgette a kis nyaralócskáját, ahol a hétvégeken elbogarászott a kertecskéjében, főzte a szomszédokkal, haverokkal rokonokkal a bográcsgulyást.
Esténként a televízió előtt megihatta a két üveg sört, és lássuk be, általában azért oly kevés kell a boldogsághoz.


Igaz, diktatúra volt, de legalább nem egy ember hasznára, még ha ezt a mai huszonéves engesztelhetetlen bölcsek másként is gondolják.
Volt társadalmi mobilitás, a lehetőségekhez képest magas szintű oktatás, egészségügyi ellátás, nyugdíj a parasztnak, virágzó falu.
A mi nemzedékünk világháborúja a rendszerváltozás volt, azóta eltelt 25 év és nem is taglalnám, hogy ma mi a helyzet – hát akkor minél is teljesít jobban Magyarország?


Lehet, hogy az Orbándúlást megelőző időszak nem volt túl sikeres, de a nagy sikertelensége mellett azért folyamatosan növekedett az életszínvonal, a pénzügyi- gazdasági világválság két évétől eltekintve azonban az országot már úgy kapta meg népünk kegyéből vagy ostobaságából Orbán és bandája, hogy az Unión belül a legjobb kilátásokkal rendelkeztünk a gazdasági fejlődés tekintetében.
Merthogy - bár építettünk nyolcszáz kilométer autópályát és építettünk – felújítottunk háromszáz iskolát, építettünk három hidat, kétszáz ipari parkot, kórházakat és rendelőintézeteket építettünk, bővítettünk százas nagyságrendben - a költségvetési hiányt emellett is sikerült normális mértékűre szorítani.


A szocialisták az IMF hitelből tartalékot képezve adták át a kormányt, a nyugdíjpénztárakban háromezer-milliárd forint állt a majdan nyugdíjba menők nyugdíjára fedezetül, az államháztartás hiánya pedig alacsonyabb volt, mint manapság, jóllehet hol van már a nyugdíj-megtakarítás háromezer milliárdja, hol van az IMF hitelből megspórolt pénz, és ugyan – mi épült ebben az országban az elmúlt négy évben?
Mikor a miniszterelnök felavat egy negyven munkahelyet teremtő kutyatáp-üzemet, az ember nem tudja, sírjon, vagy röhögjön, mikor eszébe jut az Audi, az Opel vagy a Mercedes, a Hannkook abroncs-gyára, vagy a nyolcszáz kilométer autópálya mellett a Ráhel esküvőjére felújított tanyasi út.


Az ország helyzete nem könnyű, a tartalékok kimerültek, amit nem lopott el Orbán és környezete, azt eltapsolták, külpolitikailag éppen kezdünk átmenni mínuszba, bár most azért vannak pozitív fejlemények is, hiszen Kína engedélyezte a liba-exportot.
Ha csak minden kínainak egy libát szállítunk, akkor a Balaton kicsi lesz libaúsztatónak, viszont megfelelő fajtaválasztással a szállítási költséget megtakaríthatjuk, repülhet is az a liba, Viktor meg terelgetheti röptében, úgyis mindig a fellegekben szárnyal, miközben erősen akar…


A legszomorúbb, hogy a nép nem hisz a szemének, és még mindig sokan vannak, akik lelkesednek ezért a kóklerért, aki maga a megtestesült középszer, és talán ebben is van a titka.
Olyan, mint a falusi jogász, aki bemegy a kocsmába és együtt iszik majdani kuncsaftjaival, akit a né
p a háta mögött a keresztnevén szólít, ha együtt isznak, akkor hátbacsapkodja: hogy vagy dokikám?
Kiröhögi, mikor tudatmódosult állapotában összehányja magát meg a kocsmát, de azért hazataligázza, hiszen emberrel esik az ilyesmi.
Az ötvenedik vesztett pere után is bánatosan csóválja a fejét, hát, hiszen mindent megtett szegény, és hogy nem ismerte a vonatkozó jogszabályt? – hát istenem, ki a franc képes olyan vastag könyvet kiolvasni, nem?


Ha azt mondják, hogy ez az ember lop és már magántulajdona a fél ország, akkor mosolyogva csóválja a fejét, hogy nono, és a Nokiás-doboz?
Mert ez az ember ő maga, személyesen, a primitivizmusával, melyet éppen csak annyira öntöttek le zománccal, hogy a parlament kapujából ne küldje el az őr máshová koldulni, és valamelyest azért különbözzön tőle, de csak annyira, mint a felbokrétázott temetői ló az igavonótól.


Ül az ország a semmi közepén, barátaink nincsenek, szövetségeseink nem bíznak bennünk, a külvilág úgy néz ránk, mint egy gusztustalan és büdös koldusra, az ország gazdasága romokban, a szakemberek azon tanakodnak, hogy még a választások előtt dől be huszonkét kórház, vagy majd csak utána, mi meg éppen háromezer milliárdos kölcsönöket akarunk felvenni egy olyan üzletre, mely erősen kétséges, hogy rentábilis lesz-e valaha is.
Hogy el lehet-e hajtani ezeket, azt a fene tudja, mert ezek nem csak reggel, délben meg este hazudnak, hanem éjjel-nappal, a nap huszonnégy órájában, és a bambák or
szágában sikerrel.
De miért is csodálkozunk ezen abban az országban, ahol egy szélhámos eladhatta a Nyugati-pályaudvar tetőszerkezetét – szélhámosokban roppant jók vagyunk…

Mindenesetre az biztos, hogy március 15.-nek jelentős szerepe lesz a választások eredményében, mint ahogy a hajdani 2006-os nagygyűlésnek is óriási volt a jelentősége, - az emberek ugyanis csak az erősekhez szeretnek csatlakozni, vert hadakkal együtt futni kinek van kedve, nem igaz?
Hát mutassunk erőt, mutassuk meg, hogy Magyarországon még mindig többségben vannak a normális emberek, menjünk ki a Szabad sajtó útjára, az még van, ha már szabad sajtó éppenhogy csak…
Legyünk sokan, legyünk elegek ahhoz. hogy hihető legyen, hogy kormányváltást akar az ország.


Hogy magunk is higgyünk benne – ez az első lépés a normális, élhető, az anyagi jólétet nélkülöző embert is tisztelő és támogató Magyarország, a Magyar Köztársaság felé.


:O)))

46 megjegyzés:

Névtelen írta...

...köszönöm...

Öreg harcos írta...

Tudod PUPU!!!! A fene egye meg, Neked kéne lelkesíteni az embereket!!!!És miért van gombóc a torkomban????(mert bármennyire is szeretném, hogy igazad legyen -a lelkem mélyén érzem, talán tudom, hogy KÉSŐ. Ennek a népnek tényleg "mohács" kell.

etele1 írta...

"Ennek a népnek tényleg "mohács" kell."

inkább a politikusainak.

amúgy pupu szerint óóóriási a baj... és ugyanezen pupu szerint...

jóneküknk a 15 meg a 8 meg azistenudjahány __pehelykönnyű___ pont

Névtelen írta...

"...ezek nem csak reggel, délben meg este hazudnak, hanem éjjel-nappal, a nap huszonnégy órájában, és a bambák országában sikerrel.
De miért is csodálkozunk ezen abban az országban, ahol egy szélhámos eladhatta a Nyugati-pályaudvar tetőszerkezetét – szélhámosokban roppant jók vagyunk…" - Így :(

joszi írta...

etele, visszamehetnél már anyahajódra a fideszhez, nem veszed észre, hogy itt felesleges vagy?

PuPu írta...

Ne kóstolgass etele, ne kóstolgass.
Én pontokról még nem írtam eddig, de a kedvedért majd holnap írok.
Másrészt szerintem nem óóóóriási a baj, a baj az, hogy sokan éppen olyan értetlenek és szolgalelkűek, mint te lenni méltóztatol.
Ami meg a pehelykönnyűséget illeti, ajánlom figyelmedbe Moldova bon mot-ját: Akarsz nehezet mindenáron? Próbálj baxni kerékpáron!
:O)))

civilhuszár írta...

Meddig tur a magyar? (4128080. kérdés) - Gyakorikerdesek ...
www.gyakorikerdesek.hu › Politika › Magyar politika‎

Filózok Petőfi versén;
Akasszátok fel a királyokat

Névtelen írta...

Sok-sok millió ember szívéből szólsz PuPu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hello írta...

Tényleg nem a kákán a csomót, de napok óta látom óriásplakátokon a Jobbikot az óriásbetűs Talpra magyar felirattal. Nyilván nem csak én, hanem bárki, aki közlekedik az utcákon.

Erre mit találok az előbb a facén?

http://kepkezelo.com/images/nhh7phczh7tlo1p21cxk.jpg

Nem akarom elhinni, hogy ennyire ötletszegények a plakáttervezőik.
Ha pl. csak 3 szóval mentek volna odébb, hogy HÍ A HAZA, már akkor se lett volna egyezés!

Ilyenkor mérgemben cinikus leszek. Ennyire:

http://kepkezelo.com/images/6uesuz0rxj0n19oimnd.jpg

pleinair írta...

Kedves Öreg harcos!

Mi lelkesíthetjük egymást, de ez kevés. Csak egymást halljuk, miközben az emberek többsége azt, amit hazudnak nekik: Magyarország jobban teljesít, minden szép és minden rendben van.
Míg a média orbánkézben van, addig az ország fuldoklik a hazugság mocsarában.

Míg vissza nem vesszük a tömegtájékoztatás jogát, míg el nem foglaljuk a közszolgálati médiumokat, addig itt a morális és anyagi pusztulás lassú agóniájában semmisül meg az ország.
Követelhetünk mi sajtószabadságot, tisztességes tájékoztatást, az orbán-maffia nem fogja kiadni markából a néphülyítésre használt médiabirodalmat, amit előbb-utóbb kénytelenek leszünk bármi áron visszaszerezni. Akkor pedig orbán nem fog velünk kesztyűs kézzel bánni. Vér fog folyni. Az őrült vezér fegyveres alakulatai készen állnak akár egy forradalom leverésére is.

morzsi írta...

Kedves PuPu!
Nincs vitám Veled, csak hozzáteszem a saját gondolataimat.
A hogyan továbbról.
Ha az Isten megsegít minket és győz a baloldal. (Látod, nem azt írtam, hogy a józan ész.)
Mi lesz utána? Mert, hogy ezt M.A nem fogja tudni levezényelni az egyszer biztos. Nincs benne átütő erő, svung, tehetség. Ahogy a többségben sincs. Egyszerűen nincs motivációjuk!
Az elmúlt hetekben felmerült a részedről is, hogy "nő" legyen. (A Tétényi, vagy a Király Júlia, stb.)Tétényinek nem kellett sok idő és megmutatta, hogy egy provokatív jobbikos összejövetelnek sem tud ellenállni.
Akkor ki? Van egy ötletem. Olyan ember kell, akit vérig sértettek, - egy Hunvald tipusú. (Nem Zuschlag) aki szagolhatta a cella dohos szagát, akit ártatlanul meghurcoltak, stb.
Egy kezemen meg tudnám számolni, akire rá merném bízni ezt az országot. Neked mi a véleményed? Üdvözlettel: - morzsi -

etele1 írta...

pupu:

pupukám, velem pont az a baj, hogy nem vagyok "szolgalelkű", olvasgasd joszi-t, meg kérdezd katiicabogar -mint az kiderült- "olvasószerkesztőt" :p

tudod az ellentmondás, amit az emeszpé -és csatolt részei- nem tudnak feloldani abban van, hogy ha valaki hibázik, és nem akarja felismerni, azt hizelgéssel meggyőzni nem lehet. de ha gőgös, és makacs és bizonytalan mert tudja, hogy nem tudja, akkor sértésnek fogja fel, ha megmondják neki miben hibázott.

Meg abban, hogy ostoba és tudatlan jó tanácsot nem ad, az okos meg nem szolgalelkű, mert nem szorul rá, hogy nyalja a segged :)

ps: "alig" várom, hogy a pontokról irj :DDDD

joszi:

a szokásos, a szokásos...

majd a választás után mondogasd, hogy mindn szép és jó, csak igy tovább :p

ps:közben átfutottam a jobbik kampánylapjait. érezhetően fejlődnek, annyira, amennyire az emeszpé visszafejlődik. de ne zavarjon a szörnyűséges kampány :p

Névtelen írta...

Sok vén, hülye meszes, töpörödöttagyú pufajkás! Jó világ volt eddig rátok? Összeharácsoltátok az ország vagyonát? Most nincs moslék? Kuss disznó! Másnak is jár valami, nemcsak nektek!Hiába pofázzátok reggeltől-estig, hogy most nincs szólásszabadság. 4 éve pofáztok itt mindent. Kőgazdagok vagytok, de úgy sírtok, mintha kukáznotok kellene. Én nem vagyok gazdag, nem tartozom hozzátok, felső középosztálybélikehez. De igen is Orbántól legalább kaptam, s az pedig hazugság, hogy megszorítás volt. Igen, a Fideszre szavazok, mert ha ők lopnak is, de nekünk is juttatnak, nem úgy mint hőn imádott mszp, illetve Gyurcsány pártja. Veletek szemben nem is a fidesz, hanem a Jobbik kellene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geza írta...

Kedves PuPu, en ertem a taktikadat; be engedsz egy-ket ilyen zavaros/idegesito/etele1 es primitiv sotet/nevtelen @2014. március 10. 4:45 -tipusu klinikai esetet, es ettol azt hiszed, hogy jobban latjuk a valosagot. Hat sajnos azt az ilyen zakkantak nelkul is jol latjuk, nem kell meg az is, hogy az ember az ilyen felresikerult teremtmenyek beirogatasai kuzul hamozgassa ki az igazan ertekeset, amit a tobbi hozzaszolo (az esetek 90%-ban) ir.

Annanéni írta...

Kedves Pupu!

GÉZÁNAK igaza van. Kérlek ne adj alkalmat az ilyen
Eteléknek, úgy is elég feszültek vagyunk.
Annanéni.

PuPu írta...

Kedves cenzúrapártiak, én anno azért hagytam ott az Index politikai fórumát, mert moderálgattak.
Etelét nem kell moderálni, mert nem modortalan, csak más elvek mentén próbál kommunikálni - szíve joga.
Ha meggyőz benneteket, hát az meg az ő sikere, ha nem, az ő sikertelensége.
Nehezebb eset az ilyen pufajkásozó, büdöstalpú bunkó, ezt ki lehetne takarítani, de hát ez meg szórakoztató, hiszen ennek egy értelmes szava nincs, ellenben lehet rá fogadásokat kötni, hogy mikor üti meg a guta
Legyetek türelmesek, ez akkor lesz egy normális ország, ha mindenki elmondhatja a véleményét, még ha hülyeség is esetleg, jobbról-balról egyaránt!
:O))).

Névtelen írta...

„ háromezer milliárdos kölcsönöket akarunk felvenni egy olyan üzletre, mely erősen kétséges, hogy rentábilis lesz-e valaha is.”
3000 milliárd. Mennyi is ez?
Ha ezt egy olyan deviza hiteles tartozásában akarjuk kifejezni aki épp 10 000 000 Ft-os lakáshitel tartozásával munkanélkülivé vált és naponta fekszik le és ébred remegő gyomorral, hogy hol hajtja álomra a fejét a két gyereke ha a végrehajtó kipakolja a lakásból.
10 millió = 1 deviza hiteles
100 millió = 10 család
1 000 millió (1 milliárd) = 100 család
1 000 milliárd = 100 000 család
3 000 milliárd = 300 000 család
Ha 3000 milliárd nyugdíj vagyont
+ az államadóság kb 3000 milliárdját és
+ a hitelként felvett 3000 milliárdot nézzük
akkor az 900 000 család 10 milliós tartozása
--------------------------------------------------------------
De úgy is érdekes, ha egy Audi A 4 –el számolunk ami átlag 10 millió.
Budapest népessége 2013 –an 1,736 millió ember volt.
900 000 átlag 3 fős család (2,7 millió ember) .
Minden családnak egy új Audi A 4.
900 000 db Audi A4 szorosan egymás után állítva 4 230,9 kilométer hosszú kocsisor.
2013 ban Magyarország teljes autópálya hálózata 1361 km volt, amin 3 sorban nem férne el a 900 000 db Audi.

hello írta...

Itthon egyre nagyobb a nyomor

Már most is négymillióan élnek szegénységben Magyarországon, de az Európai Bizottság jelentése szerint ha nem lesz változás, ugrásszerűen nőhet a nélkülözök száma.
Az már kiderült, hogy a kormányváltók a többi között nettó 100 ezer forintra emelnék a minimálbért és felszámolnák a gyerekéhezést, a Fidesz terve egyelőre nem ismert. Több településen civilek próbálnak segíteni a nyomorban élőknek, Bódvalenkén például a gyerekanyák támogatása a cél. (Forrás: nepszava.hu)

Ugrásszerűen nőhet Magyarországon a mélyszegénység. Legalábbis ez derül ki az Európai Bizottság nemrég közzétett jelentéséből. Miközben a Fidesz-kormány a Simon-üggyel és a Zuschlag-könyvvel próbálja terelni a figyelmet a már most is súlyos problémáról, az országnak csaknem a fele éhezik. Az Európai Bizottság előrejelzése annak ismeretében különösen aggasztó, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint csaknem 4 millióan élnek létminimum alatt, szakemberek szerint pedig mintegy másfél millióan mélyszegénységben úgy, hogy iskolázottságuk, családi és egyéb körülményeik miatt szinte esélyük sincs kitörni ebből a helyzetből. A kormánytól szebbnél szebb jelentések látnak napvilágot, és a kommunikációjukban most a közmunkásokat karolják fel. Valódi segítségről azonban szó nincs.

Mélyszegénységben élni azt jelenti, hogy akár 10-20 ezer forint a család egy főre jutó havi jövedelme, nincs pénz ételre, fűtésre, villany nincs, vízért akár kilométereket kell gyalogolni. Az egyik településen - mint arról beszámoltunk - egy pár hónapos kisbaba egy hétig csak teát kapott, mert az éhező édesanyjának elapadt a teje, tápszerre pedig nem volt pénze. A szegények alig számíthatnak ma segítségre, kiszolgáltatottságukat pedig kihasználják.

asta írta...

Pupu... tökéletesen egyetértek! Engem is mindig szórakoztattak és kifejezettem sajnáltam mikor kigyomlálták őket az Indexen:O)) Bár inkább sajnálatra méltó lelki nyomorultak, hiszen a gyűlölet az egyetlen éltető elemük. Micsoda élet az ilyen? Az ilyenekre számíthat a Fidesz és a Jobbik is. Ami engem elkeserít... tényleg... hogy sokkal többen vannak, mint gondoltam volna és úgy tűnik még ragadós is az ilyen lelki betegség.
Morzsi
Ami most következik, bármilyen formában, félek senki nem fogja tudni levezényelni. Félek, hogy a fekete leves még csak most következik. Akár így, akár úgy. Ez a szerencsétlen ország annyira le lett pusztítva, erkölcsileg annyira alacsony szinten van, hogy ez könnyen tragédiává fejlődhet. Ez a folyamat az elmúlt négy évben ijesztő módon gyorsult fel és elérte a kritikus szintet... mutatja ezt a kedves Névtelen szimpatikus úr/asszony beírása is...Néha úgy érzem bolondok házába kerültem...Ha néha kétségeim támadnak, hogy tán még sincs igazam, csak rá kell néznem egy pöttyös fenekűre, Kerényire, egy Kövérre, egy Feketére, Vonára és sorolhatnám élükön a kedves vezetővel...mindegyik csemege lehetne egy szenvedélyes pszichiáternek.

Névtelen írta...

A mééééélyszegénységet ti okoztátok, ti loptátok el a cigányoktól a munkalehetőséget,ti adtátok el az egész országot ti gazdag kövér beltenyészet a mszp, a szdsz és a demokrata fórum segédletével és szerezték meg a Gyurcsány, Bajnai, stb. féle tőkések az ország vagyonát.

asta írta...

Bocsánat! A legfontosabban kifelejtettem a kicsit /nagyon sötétre sikerült hsz-ból:
Még mindig nagyon reménykedem, hátha mégis normálisabb ez az ország, mint ahogy most látszik. Hátha mégis tudják a népek, mi az érdekük. Hátha a baloldali értelmiségnek nevezett társulatnak ( akik jelenleg ezeknél a szerencsétleneknél sokkal jobban idegesítenek),kinő a gerince és megjön az esze... azaz rájön mi lenne a feladata. És hátha, hátha....igen és mégis!

Névtelen írta...

Pupu kár ezt a bamba népet lelkesítened.-Gyáva nyulak és csókosok keveréke ez a gyülevész horda.-

asta írta...

Igaz. Nagyon igazságtalan volt az elosztás. Kimaradtak belőle bizonyos, főleg másodvonalbeli rétegek... ők most lopják/lopták el tőlünk nem a fél, hanem az egész országot, ami a mi hazánk is, nemcsak az övék.
Szépen állunk. Kilopták alólunk az otthonunkat, hogy a saját giccses izlésüket kényszerítsék rá normális, ép etikájú és izlésű emberekre. Pedig ők vannak kisebbségben. Még a 2/3-os parlamenti többség is csak 1/3 támogató részét adja a népességnek.
De bűnbak az kell, ugye névtelen? Anélkül nem lehet élni? Kényelmes ez, hiszen a saját tehetetlenséget, a saját hibákat át lehet vinni valakire, így megspórolhatjuk a szembenézést a saját hibáinkkal. Hátra lehet dőlni és hárítani... megnyugodni és semmit sem csinálni a javítás érdekében. Nem én vagyok silány, óh nem, azok a gonoszok! Akkor 4 év alatt miért nem lettél te milliárdos? HM? Mit kaptál te? Megmondom: havi 290 Ft rezsicsökkentés kontra 400 ft-os benzin, 310 körüli EUr-t, 27%-os Áfát, duplázódott bank költségeket, végleg elvett lehetőséget a gyereked tovább tanulására, lepusztult egészségügyet, államosított oktatást, káoszt a közigazgatásban. És mit nem kaptál: felemelkedési lehetőséget, beruházásokat, amelyek megadhatnák ezt a lehetőséget, nem épült semmi, ami hasznos lenne, mert a stadionok majd csak viszik a pénzt, mert fenn is kell tartani őket, különben felveri majd a gaz, mint az akasztói pályát...meg az egész országot... soroljam? Neked? Neked majd megint csak jön az MSZP meg a többiek....ennyit értesz a világból? Szánalmas!

Névtelen írta...

asta -Most rám haragszol vagy Magadra.

1ügyű írta...

Kedves PuPu!

Én mennék Pestre március 15-én, de sajnos már az is anyagi teher lenne számomra.
Nem tudom, hogy a többi vidéki ember hogy van ezzel, de a fideszes ingyen utaztatás torzítani fogja a rendezvények összehasonlítását...

moose írta...

Érted haragszom, nem ellened! :)
(bocs' "Asta", hogy beleszóltam! :))

Névtelen írta...

kedves névtelen.
Igazad van. Sőt a napot is ellopják, igaz csak félnapokra, hogy csak nekik süssön, és a többieknek ezért van éjszaka.
Hosszabb időre még nem merik, de ha nyernek, akkor csak az ő telkük felett fog sütni a nap.

asta írta...

Kedves Névtelen! veled ellentétben én senkire nem haragszom, pláne nem gyűlölök senkit... legfeljebb szomorú vagyok, hogy abból az eufóriából, amit rendszerváltásnak hívtunk, ilyen mélyre kerültünk... és hogy ezt ilyen sokan nem hajlandók észrevenni, hagytuk magunkat ennyire megosztani azért, hogy lelkiismeretlen emberek játszadozhassanak és gazdagodhassanak. Hogy birkát csináltak egy jobb sorsra érdemes ember csoportból.... a tbbinek pedig megkeserítik az életét a folytonos gyűlölködéssel... mennyi energia vész így kárba. Ezt nem rted sem te, sem a hozzád hasonlók.

kekec írta...

Azért az jellemző, hogy a büdösbunkó jobbos névtelen szerint az egész arról szól, hogy most már nekik IS joguk van LOPNI. És nem érdekli, hogy közben tönkremegy az ország, hogy elvesztettük a jó hírnevünket, és egy cigányvajda vezényletével cigánykodó nagyotmondások között csúszunk "szappanozott lejtőn lefelé"
És egy szava nincs a 800 km autópálya valamint a lakodalmas bekötőút összevetéséről, a tartalékképzésről és annak elherdálásáról....
Na, ezért tart itt ez a szerencsétlen ország. Mert ebből a fajtából van 2-2,5 millió!Mi pedig minden értelmes emigrálóval egyre csak csökkenünk.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel"

asta írta...

moose

Milyen igaz:)

civilhuszár írta...

Névtelen írta...
2014. március 10. 4:45

Te szerencsétlen elvakult Orbán hívő ! Hályogos szemeddel nem veszed észre, hogy idolod kirabolta a népet a MaNyup lenyúlásásval, a takarékszövetkezetek, aMNB vésztartalékának lenyúlásával, az állattartó gazdák földjét elvette a műkörmös,csatornás, a haverügyvéd, meg a többi nyalógép kitömése végett. Lenyúlta a szerencsejátékot, a trafikosokat az utcára szórta, mersze nem hagyva az út mellett, mert belerugdalják a többi megalázottal az árokba. Nemsokára szégyenleni fogod magad, hogy egy ilyen zsivány banda támogató tagja voltál.
Persze nicket váltva lehetsz még majd Orbán köpködő, ugyanis vezéred is oly gyakran váltja a világnézetét mint a gatyát. Vele együtt váltogattál netán Te is ? Akkor viszont meg tudlak érteni.
Csak azt tudom ajánlani cicológussal azért vizsgáltasd meg magad.:-)

asta írta...

kekec
Mert Kerényi jóelvtárs megmondta: most mi jövünk! Így szó szerint.
Hát jöttek és vittek mindent, még azt is, ami be volt betonozva....

hello írta...

Csak szólok, aztán vagy megfogadjátok, vagy nem:

Az ilyen 9:40-es Névtelenen és a hasonszőrűeken nézzetek át úgy, mint egy frissen tisztított ablaküvegen!
Ha BÁRMIT reagáltok rájuk, azzal ők már célt értek: azaz PROVOKÁLNI, MEGSZÁLLNI MINDEN NORMÁLIS HELYET, SZÉTBARMOLNI MINDEN ÉRTELMES ESZMECSERÉT, BELERONDÍTANI MINDENHOVÁ, ELTÉRÍTENI AZ AKTUÁLIS TÉMÁKAT, MINDENFÉLE ALANTAS MOCSKOT SZÉTFRÖCSKÖLNI, AHOVÁ CSAK LEHET!

Ez ment a kapcsolaton, ez megy jelenleg is a Klubrádió fórumán, valamint az összes ismertebb bel- és külföldi, hozzászólásokra lehetőséget adó portálokon.
A végeredmény szempontjából indifferens, hogy saját örömükre vagy pénzért, megbízás alapján teszik.
Tudom, nehéz megállni, de pont azt akarják elérni, hogy ezeket a hazug, görény dumákat olvasva dőljön el az emberben a borjú!

Ami engem illet, nem gyűlölöm őket, szimplán undorodom tőlük.
Nem kicsit.
Nagyon.

asta írta...

hello
Normális esetben igazad lenne. Hogy mégsem így tettem, csak azért van, hogy legalább mikor az ember felpaprikázódik, kimondja azt is, amit máskülönben talán rezignáltan elhallgatna. Tehát inspiráló is lehet..:)
Egy fontos csak: nem kell lesüllyedni azokba a sötét mélységekbe, ahonnan kiabálnak.

Névtelen írta...

asta! Asta mindenit! Elmondom neked, mit kaptam a fidesz kormányzás alatt, s még csak csókos sem vagyok. Kb. 180 ezret havonta, ebben minden benne van. S mit Bajnaitól? -13. havi fizetés, - 10 ezer forint fizetéscsökkenés. - 40 ezer ruhapénz, - 150 ezer cafetéria, + 3x-os gázszámla, + villanyáram emelés. Soroljam tovább?
S igen is, addig amíg az mszp a rezsicsökkentés ellen pofázik, meg még sorolhatnám, hogy mit venne el, amit Orbánék megadtak, addig ne várjon támotatottságot! Nektek ők már nem tudnak adni semmit, nektek a rezsicsökkentés csak egy fing. Nektek az is kevés, ha évente 3x utazhattok pl a Seychelle-szigetekre, vagy Balira

Névtelen írta...

Kedves Névtelen!

Ellenzékben Viktorod sokallta a 300 Ft-os benzint és azt mondta,hogy csak kormányzati akarat kérdése az olcsóbb üzemanyag. Akkor hová lett az akarat, mert most 400 fölött van.
De megfizetjük az e-útdíjat, és a nem is tudom mennyi plusz adót amit a nyakunkba vert. És mi a bánatot kezdjen az akár mennyi % rezsicsökkentéssel az akit az idióta törvényalkotás miatt elbizonytalanodott befektetők pénze nem a magyar gazdaságban teremt munkahelyeket. 10% rezsi csökkenés és 100% munkabér csökkenés mert elvesztem a munkám, mert soha nem ment még tönkre ennyi cég mint most az miért jó????

asta írta...

Arany barátom, aki névtelen!
Nekem se a Bajnai, se az Orbán kormány nem adott semmit. Ha valaki adott, az én magam voltam, a saját munkám. És nem vagyok milliárdos sem...de amim van, azért megdolgoztam. Nem az államtól kaptam soha. Engem nem lehet 50 forinttal megvásárolni., 100.000-el se. Szégyellném is magam nagyon. És ezt a nevemmel vállalom.
Te megvásárolni való hús vagy. 180.000 ft/kg az árad...szép!
Arról pedig el méltóztattál felejtkezni, hogy az a bizonyos gáz ár tényleg emelkedett ugyan a világpiaci történések miatt ( válság volt/van..nem tudtad?), viszont idolod nem csökkentette ezt az árat, hanem csak annyit csökkentett, hogy éppen a 2010-es szinten vagyunk csökkentéssel együtt... miközben a világpiaci árak 10%-al csökkentek. ( azt megtartotta magának) Vajh miért? Nem gondolkodtál ezen? Hogy 3%-al magasabb árat fizetsz mindenért, amit megveszel a 27%-os ÁFA-val, nem gondolkodtatott még el? Pedig az havonta több, mint a rongyos kis rezsicsökkentésed. Számold csak ki, mennyit költesz a fizetésedből különféle dolgok megvásárlására. Na annak a 3%-a mind a költségeidet növelte immár 4 éve... azaz mondjuk 150.000 ft 3 %= 4500 x 36 hónap=162.000 forintocska. Ennyit veszítettél netto 4 év alatt csak az Áfa emelésével. Azaz 40.400 forintot évente. Kaptál helyette havi 290 forintot mondjuk 12 hónapra az annyi mint 3480 jó magyar forintocska, ami most 13 EUR helyett 11 EUR-t ér, a kormány áldásos tevékenységének hála.Bizony!
A piciny kis fizetéseddel az egykulcsos adóval nem jártál jól... több kulcsossal biztosan jobban fogsz járni... csak számolni kéne tudni. Szívesen segítek!:)
Elő a zsebszámolót, vagy a golyós számolót, hátha ki tudod számolni, mennyi rénus forintocskákat veszítettél a bolton.
Ha autód is van véletlenül, nem árt kiszámolni, hogy egy tank benzinért 2010-ben fizettél ca. 12.000 forintot vagy inkább kicsit kevesebbet, ma fizetsz ugyanezért 16.000 forintocskát vagy kicsit többet. ( 40 literért) mert jééé, idolod nem csökkentette a benne levő adó mértékét, ahogy rikoltozva követelte ellenzékben. Nahát?
Kompenzáció képpen viszont elvette a nyugdíj megtakarításaidat, másoknak a rokkant nyugdíját és a kedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét...
És mindennek tetejében, miután seggére vert ca. 6.000 milliárt jó közös forintunknak, az államunk adóssága azistennek se csökkent, hanem nőtt.... mertazazrohattelmuttnyócévazannyát!
Ámde örvendhetsz, mert az Orbán stadion a kedves vezető háza mellet és a saját földjén hamarosan megnyíílik a te pénzedből és majd el is tarthatod a botlábu focistáit, akik csak szégyent szoktak hozni ránk.
Örvendjél egyszerű lélek! Ezt jól megcsinálták neked.:))))

civilhuszár írta...

Névtelen írta...
2014. március 10. 13:53

Te szerencsétlen névtelen Orbán csicska ! Orbán nem az egész ország lakosságának tekinti miniszterelnökének magát, csak a csicskáknak. A többi idegenszívű ellenség neki.
"Elmondom neked, mit kaptam a fidesz kormányzás alatt, s még csak csókos sem vagyok. Kb. 180 ezret havonta, ebben minden benne van"
" évente 3x utazhattok pl a Seychelle-szigetekre, vagy Balira "
Nyíltan hülyének nézel bennünket ! Minden államapparátusi dolgozó le van káderezve. Manapság csak színtiszta árja fideszes lehet állományban, vagy aki jól leplezte semlegesnek magát. Vedd tudomásul, hogy a hülyék a másik utcában laknak. És azt is tartsad szem előtt, hogy jóléted ára 4 millió nyomorúságban élése. Gondolom nem úgy van összerakva az agyad, hogy ilyenen lelkizzél.

Névtelen írta...

Tényleg nem kellene egy ilyen névtelen tetüvel ennyit foglalkozni. Ebből már soha nem lesz normális értelmes EMBER.

Szaniszló Ferenc írta...

Kekecke és kicsi-civilhuszárka! Hát miért ne lehetne lopni mindenkinek? Ti is loptatok, csak most a fagyi visszanyalt, tőletek is lopnak. Hát ez biza szar érzés lehet. S meglehet, oly magasra jutottatok, hogy onnét már csak lefelé lehet csúszni. Az ország pedig csak szerintetek ment tönkre most. Az már régóta tönkrement, vagy 25 éve. Jubileumot ülhettek. Majd Orbán kivezeti a kátyúból az országot, amibe a szocik, stb-k belevezették. Egyébként meg ki nem szarja le, hogy tőletek mit vett el. Nekem az fáj, amit Bajnaiék vettek el. Különben meg tőletek, akinek sok volt, sokat lehetett elvenni. Hát így jártatok. Persze tőlem is elvettek a szocik, kb. havi harminc ezret, de Orbánék kárpótoltak. A benzinen, a kamatadón, a tranzakciós adón pedig nem tipródok. Ha összeadok és kivonok, az egyenlegem pozitív, s ez a lényeg. Ne Klubrádiót és ATV-t nézzétek. Hallgassátok Boros Imrét és Bogár Lászlót!

moose írta...

"Boldogok a lelki szegények!"

Mi jöhet még?

Jön Széles és kikapcsolja a gravitációt!… vagy be!?!
(fekete lyuk!)

asta írta...

Hát tényleg nem érdemes... mert itt van pl ez a Szaniszló, aki szerint lopni szabad, csak az nem mindegy ki lop. Tiszta sor. Tiszta és keresztényi erkölcs. Kövessétek véreim! :DD Világos, tökös kiállás. Ugye? Mert ha ő lop tőlem, az rendben, ha meg tőle lopnak rendőrért kiált.
És a legszebb az, hogy akkora ...síp..síp...síp és még egyszer síp ... nem tudom abbahagyni:), hogy nem veszi észre, ha az állam pénzét lopja bárki is, az a mi közös pénzünket lopja, az övét is. Hogy fog ez kikeveredni ebből? Belebolondulni már nem fog. Akkor?

civilhuszár írta...

Szaniszló Ferencnek:

E névtől föl áll a szőr is a hátamon ! Remélem csak név rokonságról van szó, mert a takonytévés az egy beteg ember.
Azért egy valamit tisztázzunk. Baloldalról mindig volt gerincesség kétharmad esetén is. A nemzetközileg elismert Horn Gyula annak idején a fülbevalós, pulóveres Viktornak adott annyit a saját mandátumukból, hogy a kis pondró frakcióba tudjon verődni, és beugatni a parlamenti éterbe. Ezért később le is hülyézték a gerinctelen fideszes hitvány alakok.
A lopásról meg ne is beszéljünk, mert le lett írva már ezerszer, hogy amekkora rablást, mint Orbán csinált négy év alatt, csak Rákosi pajtás előzte meg. De annak politikáját folytatja az államosításokkal és a tulajdonok sajátos elvételével, amit a seggnyalóinak oszt ki.

Névtelen írta...

Néha már szinte fáj, hogy a blogok írói, hozzászólói és a pártok is mennnyire egyoldalú világ- és országképpel rendelkeznek. Pupu szerint a hetvenes évek előtt nem történt semmi? Pl. tessék mondani, honnét lett az a "kétmillió panelproli"? Nem semmi a "nyugdíj a parasztnak" kitétel sem. Mint minden általánosítás, ez sem igaz így. Hiányzik a mérlegelés, hiányoznak a tényleges érvek, leginkább a jövőkép hiányzik. Szerintem nem elég az "X menjen a csodába" (akárki is X) típusú alapállás, ennél azért több kellene. Sajnos úgy látom, hogy nincsen olyan párt, amelyben akár csak egy csöppet is bízni lehetne. Ebben persze nincsen semmi újdonság, bármelyik párt bármikori választási programja nem több üres fecsegésnél.

PuPu írta...

Panelprolis névtelennek:
Nem igazán értem a bánatod.
A panelproli onnan lett, hogy felépült hétszázezer panellakás, ennek lakóit hívta a jobboldal panelprolinak.
A parasztnak meg attól lett nyugdíja, hogy a termelőszövetkezeti tagsággal nyugdíjjogosulttá vált, mert fizetést kapott és nyugdíjjárulékot fizetett.
Talán el is kellene olvasnod, hogy mit írtam, merthogy nem arról van szó, hogy ezek a dolgok csak a hetvenes években történtek, hanem arról, hogy huszonöt év elteltével az ország már élhető volt, most meg, huszonöt év elteltével egy rakás gazdasági és morális szar közepén tengődsz, ötmillió koldus társaságában.
:O)))

kekec írta...

Pupu, egy vidéki rokon mondta egyszer "Akkorát még a TSZ szervező komcsik sem mertek hazudni, hogy lépjünk be, mert majd nyugdíjat kapunk utána" És mégis!