2014. március 30., vasárnap

NAGYGYŰLÉS UTÁN, VÁLASZTÁS ELŐTT

Ott voltunk az Operánál, sokan, bizakodó hangulatban, zengett az Orbántakaroggy, a technika remek volt, a hangosítás hosszú ideje a legjobb, mindent tisztán lehetett érteni, amit a szónokok elmondtak.
Sütött a nap, mindenki tudta, hogy az övéi között van, kellemes volt az idő, ilyen körülmények között könnyebb elképzelni, megelőlegezni, elhinni a közelgő sikert, mint szélviharban,-  nem volt ez egy rossz döntés.

A tömeg felett drón repült, kicsike volt – magyar drón – de üzemelt megbízhatóan, a fene se tudja, ki ült a vevőkészüléke előtt, ki irányította, ki figyelt meg kit, de üzletileg biztosan megérte a dolog, hiszen demonstrálni lehetett vele, hogy működőképes szerkezetről van szó, használható lesz akkor is majd, mikor felszabadítjuk Amerikát!
A szokásos számháború persze most sem maradhatott el, a műsorvezető boldogan jelentette be, hogy a tömeg túlnyúlik az Oktogonon, már több mint ötvenezren vagyunk – hát mit mondjak, nem egy Rákay Philip, a helyében nem jelentkeznék felvételre a Fidesznél.
Amúgy fene tudja, hányan lehettünk, de rengetegen voltunk, az Operaháznál alig lehetett előrehaladni a tömegben, a tehetséges műsorvezető meg még külön kérte is, hogy tömörüljön a nép a színpad előtt, hadd tömörüljenek a hátsó sorok is.
Mindennek dacára a tömeg nagy maradt, lehet, esetleg gőzkalapáccsal kellett volna próbálkozni, akkor kisebbet mutat.

A szónokokra sem lehetett panasz, Kónya, majd Gyurcsány kezdte a sort, szokásához híven remek beszédet mondott, remekül alapozott a többi szónoknak, kik rendre felülmúlták önmagukat.
Természetesen azért senki sem hazudtolta meg önmagát, Fodor Gábor beszéde olyan hosszú volt, mint ő maga, Szabó Tímea korának megfelelően a popkoncertek világából koppintotta a stílust, éppen csak a „Kezeket a magasba” felszólítást mellőzte el, lehet arra számított, hogy az majd Orbán?

Beszédében két dolog zavart.
Ha valaki russzofób, hát az ő magánügye, de egy kormányra készülő politikus fogja vissza magát, ha arról a nagyhatalomról beszél, amelyik azt a gázcsapot kezeli, melyen az ebédünket főzzük.
Másrészt meg – nem tudom kinek a felhatalmazásával – amnesztiát adott Orbánnak, mondván, hogy a kormányrúd kivételével mindent – beleértve az arany vécékefét is – megtarthat.
Szerintem ez hiba lenne, hiszen ilyen alapon ki kellene üríteni a börtönöket.
Ha Orbán lopott – márpedig lopott – akkor meg kell büntetni a bűncselekmények elkövetésekor hatályos magyar törvények szerint, és nem kell nagyvonalúskodni, mert az bátorítást ad az összes gyenge jellemű politikusnak a jövőre nézve, márpedig egy évszázadban egy maffia éppen elég, nem kell kedvet csinálni senkinek a Keresztapa-szerephez.
Szóval a tizenöt év mellé kijár a teljes vagyonelkobzás is, beleértve mindazt a vagyont, melyet politikai szereplése során összeharácsolt, legyen akár a Méltóságos Asszony tulajdonában, akár a felcsúti gázszerelő nevén – még így is marad elég valahol Polinéziában…
Szóval a mi pénztárcánkra ne nagyvonalúskodjon senki.
Amúgy persze sikere volt a csinos, fiatal nőnek, és hát én is értem, hogy minden pénzt megérne ennek a magyar Cipollának a világgáküldése.

Bajnai Gordon remek beszédet mondott, azt hiszem, önmagához képest ő fejlődött legtöbbet minden tekintetben.
Könnyen meglehet, hogy az ország sokat nyert azon, hogy politikai pályája elején irgalmatlan nyakonveréseket kapott mindenfelől.
A megpróbáltatások - úgy tűnik – technokratából politikussá érlelték, nemmellesleg menet közben megtanult beszélni is, és ha nem maga írja a beszédeit, akkor az elismerés a beszédíróinak is kijár.
Beszédében arra kérte a jelenlevőket, hogy legyenek "szemei és fülei azoknak, akik nem jöttek el", de mások "lábai nem lehetnek, nem mehetnek el mások helyett szavazni."
"Van remény, ha a kormányváltást akarók elmennek szavazni” – mondta, és ebben igaza is van, kérdés, hogy eljut-e a mondanivalója ezekhez az emberekhez, és ha eljut, akkor elgondolkodnak-e rajta.
Hát tegyünk róla, hogy eljussanak a gondolatai azokhoz, akiket buzdítani akart.

Mesterházy Attila beszéde is jó volt, habár ő is fegyverletételt emlegetett az oroszok előtt, pedig itt már mindenkinek elege van a sok háborús hasonlatból, az örök küzdelmekből meg a harcimarcikból.
Paks üzlet az oroszoknak és üzlet Orbánnak.
Putyin nem nyomott pisztolyt Orbán fejéhez, hogy vagy az agyveleje kerül a szerződésre, vagy az aláírása, Orbán meg csak a Közgép érdekeit képviselte, mert az valamiért előbbrevaló, mint az ország érdeke.
Nem Putyinra kell haragudni azért, mert az orosz érdekeket képviseli, neki ez a dolga.
Ha jön valaki, akit meg lehet venni kilóra, mint a libacombot, akkor hülye lenne, ha nem venné meg – főleg, ha bagóért adják.
Ezzel együtt Mesterházy felnőni látszott a feladathoz, talán ma már nem kellene mindenáron az oldottság és lazaság benyomását kelteni, ma már mindenki elhiszi talán, hogy tud ilyen is lenni.

Most megint rajtunk a sor, mert a politikusok tarthatnak fórumokat, de a dolgokat baráti körben, vagy a szomszédokkal, ismerősökkel együtt szoktuk mérlegelni, tegyük hát most is így.
És legfőképpen mondjuk el ezerszer, minden lehetséges fórumon, amit Kónya Péter, a Szolidaritás vezetője mondott el a rendezvény első szónokaként a megjelenteknek: „Aki otthon marad, az Orbánra szavaz, aki a Jobbikra szavaz, az a Fideszt támogató farkasra szavaz, aki a mutyipártokra szavaz, az a Fideszt támogató, báránybőrbe bújt farkasokra szavaz.”
Bátran mondhatjuk, mert ez az igazság.

Hát csak optimistán, lelkesen, hatékonyan, már csak öt nap, és a hatodikon bevéshetjük a jelet a szavazólapra.
Az "X" jelen esetben bibliai jelentéssel is bírni fog: „Mene, mene tekel ufarszin!” – megmérettél és könnyűnek találtattál!
Nagyon könnyűnek…
:O)))

34 megjegyzés:

Névtelen írta...

:):):):):):):)

Viharfelhő írta...

Mesterházy beszéde jó volt? Hát igen, ilyen alpári stílusú miniszterelnökre van szüksége ennek az országnak! Bár stílusa olyan, mint PUPU-é, nemcsoda, hogy tetszett neki.

Jutka írta...

Megint azt irtad meg Pupu amit én is gondoltam. lelkemből szóltál.
Én még gratulálnék annak az ötletgazdának aki a végén a piros-fehér-zöld lapokat kitalálta. Nagyon frappáns befejezés volt. Az ATV közvetitése
is jó volt. Most nem volt "filmszakadás".
Egy másik téma: Szombaton kimentünk megnézni a Kossuth teret.
Már kezdtek gyülekezni a Békemenetesek. Mit látok a parlament homlokzatán, a székely zászlót, s persze a magyart. Hol lehet az EU zászló amit a jobbikos képviselők levettek nagy zajjal? Megnyugodva láttam , hogy a szemben lévő minisztériumon még rajta van, tehát még tagjai vagyunk az EU-nak.

Névtelen írta...

Ö4ültök annak az 50 ezernek? A Fidesz gyűlésén 500 ezren voltak. Majd 7-én bőgtök és megkaparhatjátok magatokat.

Jutka írta...

Kedves Névtelen!
Azt a 400 buszt ki fizette?
A lengyelek ideszállitását és ellátását?
Nem örülünk neki, hogy kevesebben vagyunk, ha ez Téged megnyugtat és még 4 évig ezt a társaságot kell néznünk.
Az összes most átadott létesitmény mind EU-s pénzből lett fizetve. Nem hallottam egy köszönő szót sem az EU -felé.
Te is máshogy fogsz beszélni , ha kirugnak minket, vagy elzárják a pénzcsapot.
Te egy gyáva ember vagy aki még a nevét sem nem meri vállalni.

Névtelen írta...

Az első névtelen nem azonos a többivel, csapattárs ! :)

Varga Éva írta...

A fidesz gyűlésén kilencvenezren is alig voltak - ennyit a mára idedelegált fideszrabszolgának (és később műszakba lépő társainak!).
Olyan számolta ki, aki ért ehhez - valamint lehetett látni a felvételeken is. Elkopott a rabszolgahad, már csak a tényleg tökéletesen agymosott birkák - no meg a csókosok, pénzért megvett csókosok - maradtak (...és ne kutassuk, hogy az ideíró fideszapologéták melyik kategóriába tartoznak, írásuk árulkodik úgy is róla).

A beszédek - egy kivétellel - jól voltak, Bajnai megdöbbentően sokat fejlődött - valamint ma reggel az atv-ben is nagyon jól nyilatkozott -, ez okot ad némi optimizmusra.

Aki nem tetszett, az sajnos pont a miniszterelnök-jelölt, aki nem látja be, hogy rossz szónok. Nem tud, nem képes fejből nyomni, sokkal jobb lenne, ha leírná neki valaki a mondanivalóját és inkább felolvasna. A beszéde nem érte el a célt, amit szolgálnia kellett volna, túl egysíkú volt és túl erőszakos jellegű - ez pedig abban a stílusban, ahogy ő elmondja, nevetséges hatású.

Orbánt lehet és kell is "méltatni", el lehet róla mondani minden rosszat - de Mesterházynak ez a műfaj nem megy, akkor pedig nem kéne erőltetni. Az a szomorú, hogy ő valamiért nem érzi, nem látja ezt be.
Szóval mindenki jobb volt nála, meglepő módon még Fodor is.



talalom írta...

Ne örüljön egyetlen névtelen sem. Én például az idén egyetlen megmozdulásra sem tudtam elmenni, mert úgy alakult. De a szavazófülkéig négykézláb is elmegyek. Ez az egyik. A másik, hogy vidéken, ahol ismerik egymást az emberek, már folyamatosan megtörténik, hogy az ellenzéki megmozdulásokon résztvevőt kirúgják, sőt közmunkát sem kap - és mivel "nem hajlandó" dolgozni, a segélyét is megvonják. Szóval nem rizikómentes az ügy.

JOBBIK írta...

Ti ne örüljetek előre! Orbán csak dédelgetett benneteket, de majd a jobbik ellátja a bajotokat. A baloldai himi-humi összeborulás minden korrupt pártot felülmúl. Bolond, aki az ilyen tolvajbandára szavaz. Egyre több, aki azt kívánja, hogy a jobbik végre rendet tegyen itt. Mert már csak tőle várható ez.
HAJRÁ JOBBIK!!!!!!!!

civilhuszár írta...

Én bízom abban, hogy a szlovákiai magyarok példájára magas részvétellel
a választáson az iksszel, eltakarítják Orbánt mint a szomszédunkban Ficót.

Viharfelhőt meg emlékeztetem Orbán alpáriságára, amikor elme betegezte Gyurcsányt. Nem beszélve a fizetett csahosairól.

asta írta...

Sajnos én sem jutottam ki, de végig néztem.. ez volt az utóbbi idők legjobb teljesítménye... Ha előbb kezdték volna, így, előbbre jutottunk volna. Ami Mesterházyt illeti, tényleg nem a legjobb szónok, tényleg szólhatna neki valaki, hogy ő nem Gyurcsány, nem kéne ezt erőltetni...és némi modorosságot is le kéne vetkőzni. Neki is önmagát kéne adni, ő alapból egy komolyabb, súlyosabb személyiség, arra kéne rátalálnia. Bajnai volt a legnagyobb meglepetés. Ő viszont megtalálta önmagát és a hozzá illő stílust. A legjobb beszéd volt. Szerintem.
Timea pedig egy üde folt volt, mint nő, mint a fiatalság jelképe. És igazad van PuPu: nem azért nem lehet megúszni a felelősségre vonást, mert bosszú vágy lenne bennünk, hanem tiszta racionális megfontolásból. Addig itt nem lesz normális ország, amíg a törvények nem vonatkoznak a politikusokra is. Ha minden következmény nélkül marad... Nagyon jól látszik a folyamat, hogy 24 év alatt hogyan mentek egyre messzebb és messzebb. Van egy mérték, ami már veszélyezteti az államformát ( mert olyan nincs, hogy soha senki nem szédül meg a hatalomtól és ilyen-olyan mértékben visszaél vele), de ha ezt büntetlenül teheti, az felbátorítja a többit is.
Úgy érzem korszak határhoz értünk. Ennek a választásnak az is a tétje, hogy megtisztuljon a közélet, a most már rákos daganattá nőtt állami korrupciótól, a közpénzek magán zsebekbe történő, legálissá tett konvertálásától. Ez minden normális állam alapja. Ezért van szükség a fékekre és ellensúlyokra, mert most láthatjuk, mire vezet, ha azokat kiiktatják.
Már az is hatalmas eredmény lenne, ha egy ideig senkinek nem lenne 2/3-a, mert a példa mutatja, mennyire vissza lehet élni vele egy fejletlen demokráciában. Hogyan tudja egy kisebbség ( mert a 2/3 is kisebbség az egész népességhez viszonyítva) terrorizálni a többséget.Pedig egy második ciklus még erőteljesebben szólna erről.

asta írta...

Figyelj te jobbikos: miért gondolod, hogy neked jogod lenne rendet tenni? Milyen rendet? És hogyan? Jobb lenne, ha előbb a saját fejedben tennél rendet, mert a leegyszerűsített szlogeneken kívül nemigen értesz semmit. Te és a hasonszőrűek csak gyűlöletben jeleskedtek, eddig még semmi pozitívumot nem tudtatok felmutatni.
Ilyen szélsőséges nézetekkel csak tragédiákat lehet okozni, meg anarchiát, rémségeket és háborút.... Isten óvja Magyarországot az ilyen mentalitástól és az ilyen egyszerű gondolkodástól! Ti vagytok ennek az országnak a legnagyobb ellenségei. Ezt vésd az eszedbe, ha van egyáltalán.

asta írta...

Második vagy hányadik Névtelennek: azt csak szeretted volna, hogy 500 ezren legyenek azon a menetelésen. Bizony nagy jóindulattal voltak 90 ezren... és annak fele is bér tapsonc, ingyen kirándulásra BP-re hozott emberek. Ennyi pénzből, ennyi szervezéssel sokkal nagyobb tömeget össze lehet hozni, ha van kellő lelkesedés. Ez bizony kudarc volt.. pláne ha a korábbit nézzük. Paks azért sokakat elgondolkodtatott... ezt azért józan ember már nem fogadja akkora lelkesedéssel. Ez a megállapodás nem Magyarország érdekeit szolgálja, még akkor sem, ha esetleg öt év múlva, mikor itt lenne a döntés ideje, mégis ezt fogadnánk el. Nem érdekünk most dönteni. Ez a lényeg.
Megjegyzem, majd te is kapargathatod magad egy újabb ciklus közepe táján... csak nem érted.

hello írta...

Nekem a tegnapi szónokok közül Bajnai Gordon tetszett legjobban. Semmi modorosság, egyszerű, őszinte, okos mondatok.

Szabó Tímea ígéret-halmazát nem igazán értettem, hiszen mindig azt hangoztatták eddig, hogy csak olyasmit szabad mondani, amit meg is tudnak valósítani.

Gyurcsány Ferenc önmagát adta - még friss emlék a minapi Syma csarnokbeli beszéde, a tegnapit annak a kivonataként hallgattam.

Fodor Gábor jól hasznosította a márc. 15-ére szánt beszédét.

Mesterházy Attilát hallgatva egyfolytában az járt a fejemben, hogy ha 2012. okt. 23. után azonnal a szánalmas kis különalkujuk helyett létrehozzák ezt vagy egy még bővebb összefogást, mennyivel előrébb lehetnének már.
De továbbmegyek: ha a 2010-es kampányban az MSZP felvállalta és hirdette volna a kormányzásuk eredményeit (az erről való hallgatás helyett, csak mert az nem passzolt volna a Gy.F.-et támadó akcióikhoz), ahogy tegnap már büszkén hivatkozott rájuk, a 2/3-os Fidesz-uralom is jó eséllyel megúszható lehetett volna.

De hát tudom, nincsen ha. Ami megtörtént, megtörtént, már előre és nem visszafelé kell néznünk. És csak buzgón reménykedni, hogy MINDENKI tanult az elkövetett hibáiból.

Tehát hajrá, menjünk szavazni, és felelős döntéssel behúzni jó helyre a rendelkezésünkre álló 2 db X-et!

1ügyű írta...

"Kedves" Jobbikos!

"Kössz szépen", de Mr. Keresztúri szegedi ámokfutása után, mi itt nem kérünk a fidesz bérenc jobbikból.

okleveles írta...

Nagyon jó az írás! Minden szavával egyetértek. Fodor Gáborra és a Szabó Tímeára vonatkozó kritikájával különösen.
Amit nem említ – és a kommentezők sem – az a résztvevő emberek „minősége”. Szóval ez nem csak az öregek felvonulása volt. Jelen voltak a szép arcú fiatalok és kulturált megjelenésű közép korosztály tagjai is. Szóval ez egy nem Fideszes tömeg volt. Nem a felheccelt, félművelt ökölrázók vagy az elvarázsolt, a boldog tudatlanság révületében szédelgők, a külön buszok tömegével szállított napidíjas tüntetők, a külön díjazott zászló lengetők sokasága volt. Büszke voltam, hogy ott lehettem közözzük.

Névtelen írta...

Jobbik első szóra lefeküdt a Fidesznek,- egyben az Oroszoknak is- támogatjátok a Pasi művet. csak ennyit a nagy függetlenségetekről.Azt azért megkérdezhetnétek Vonától mikor beszélt Orbánnal.

civilhuszár írta...

Névtelen 2014. március 31. 12:54-hez

Azt azért tartsuk szem előtt, hogy Vona a Fidesz polgári körében fejlődött és értette meg az élet mélyebb rejtelmeit. És azóta is csak színház az ellentétük. Jelképesen meg is kapták az Új színházat. Hát nem elgondolkodtató ?
Ha a hatalomhoz kell még mandátum, Orbán azonnal összeborul Vonával, mint annó a nagyon utált Torgyán Józsival.

Névtelen írta...

EZ A TEGNAPI NAGGYŰLÉS SEMMI MÁS NEM VOLT, MINT A FULDOKLÓ VERGŐDÉSE!
SZANISZLÓ FERENC

MoonRiver írta...

Láttátok, hogy minden szónok be mert menni a tömegbe simán? Testőrök és páncélautó nélkül? (A szomszéd faluban 5000 Ft/fő és ebéd volt a csali a szombati felrándulásra Budapestre. Jó páran elmentek, tiszta brahiból is, könnyű az a kis zászló, nem megerőltető fogni.)

Anikó írta...

Csak úgy dagadtam a büszkeségtől a tegnapi közvetítés alatt, hogy ennyien kimentek, nagyon jó volt látni, jók voltak a szónokok is, az egy Mesterházy kivételével, egyetértek, neki nem kéne erőltetni a lazaságot, mert ő nem laza típusú ember, önmagát kéne adnia, és fejből mondani a szöveget ahogy a többiek is tették.
A drónt a tömeg fölé biztos a TEK-sek küldték, összeszámolni, itt hányan is vannak.
Láttátok a tv-ben Orbánt, amikor bejelentette a Seuso kincseket /igaz csak a felét, igaz csak a kevésbé értékes felét, igaz, hogy nem tudható ugyan kinek fizetett a magyar állam ilyen iszonyú sok pénzt,csak nem orgazdának?, mert se az eladó, se a vevő nem tulajdonos és a vételtől se lett az, szóval nagyon zavaros a történet/, azt a két mondatot se tudta fejből elmondani, azt is cetliről olvasta. Tényleg valami nagy probléma lehet abban a fejben.
Szóval bizakodva várom április 6-át, alig várom, hogy szavazhassak.

bubo írta...

Bajnai 2009-beni miniszterelnöki munkájáért nagy nemzetközi elismerést kapott . Jó miniszterelnök volt , mert szakmailag jól képzett, de nem volt jó szónok. Sajnos a Fideszben a szakértelem nagy hiányt szenved. Nem nagyon hallatják mostanában a hangjukat a jobboldali közgazdászok. ( a 29 közgazdász vajon most mit gondol?) A Fidesz többnyire a „jó keresztényi erkölcs” mintaképe (Semjén) szerint a másik lejáratására helyezi a hangsúlyt. Sajnos ezzel nagy károkat okoz.
Mesterházy lehet, hogy még nem a legjobb szónok, de jelenleg a kormányváltó oldalon a legjobb megoldás, mert nem vették a Fidesz részéről komolyan és nem próbálták sározni.
Pedig jó alapjai vannak, hogy valóban jó miniszterelnöke legyen az országnak. Az MSZP újraszervezése komoly teljesítmény volt és a képzetsége is példaértékű.
Mesterházy Attila
„Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre járt, ahol 1995-ben Általános közgazdasági szakon kiváló Közgazdasági záróvizsgát tett, 1997-ben kitüntetéses közgazdasági oklevelet szerzett Nemzetközi kapcsolatok főszakirányon, Európa, illetve Európa tanulmányok II. mellékszakirányon. 1997 szeptemberétől a BKE Nemzetközi Kapcsolatok PhD-programjának ösztöndíjasa Európai Unió szakosodással, ahol a kutatási területe Az EU regionális és támogatási politikája volt. 1999. január 12-én summa cum laude minősítéssel tette le a doktori szigorlatot a Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási Egyetemen. 2004-től doktorandusz hallgató a Testnevelési Egyetem doktori képzésén. Felsőfokú angol és spanyol nyelvtudással rendelkezik.” (Wikipedia)
A szónoki képesség fejleszthető, de első a szakértelem.
Viktor szónoklása nem virágoztatta fel az országot csak butította a népet.

pleinair írta...

Igaz, hogy Bajnai sokat fejlődött, mint szónok, de - talán Juhász Füvész sugallatára - megint úgy utalt az összefogás általa ki nem mondott résztvevőjére, mint valami lenyelendő békára. Szinte elnézésüket kérve szólította fel a választókat, hogy gyűrjék le averziójukat és szavazzanak a kormányváltó erőre. Legyen bár az olyan, mint a férges alma, mert
egyelőre ezt kívánja az érdekünk. Az általa férgesnek ítélt részt ráérnek kivágni az után is, ha már nem lesz szükség az rá.
Sajnos Bajnai a jó beszédében is elárulta magát. Semmit se változott.

etele1 írta...

az ilyen rendezvények értelme, hogy rövidtávon ható felbuzdulást generáljanak a hivekben.

kulcsszavak: rövid táv. hivek.

nem az számit, hány ember volt kinn (volt elég, a több jobb, de ha van elég, az elég).

az számit, hogy ebben a formátumban ez az esemény a már meggyőzött választókhoz szól.

van roszabb is: a békemenetre lapátolt nagygyűlés rerősit a békemenetre is... és a fidesz "ezek összetartoznak" plakátkampányára is.

na mindegy. kár is magyarázni. orbán egy mázlista, hgy abaloldal nemcsak testületileg rövidlátó, de még süket is.

joszi írta...

Egyre javulnak a kormányváltás esélyei, ezt jelzi, hogy nő az ideszabaditott, bérbirkák száma.
Kitünö volt a tegnapi gyülés, ez irritálja etelééket.Féltik a koncot.

Névtelen írta...

Ha egy csepp esély lesz rá, ovit nem szabad futni hagyni, ő azt nem a nagyvonalúságnak, hanem a gyengeségnek tudja be. Medgyessy is 97-ben, mikor pénzügyminiszter volt és elétették a pártház-kőbánya átalakulás dokumentációját, azt mondta sajnos, hogy most nem aktuális ezzel foglalkozni, majd választás után és lám, mi lett belőle.2006-ban is futni hagyták a puccskísérlet ellenére. Nem kaphat több egérutat mert újra kezdi az egészet. A nagyvonalúság számára érthetetlen felesleges is rá pazarolni.

hello írta...

Drága Pleinair, ez a Te eredendő Bajnai-fóbiád újabb bizonyítéka.

Amiről Gordon beszélt, az arra vonatkozott, hogy ezt a fajta összekényszerítésüket a fideszféle választási rendszer szülte, holott egy normális demokráciában minden párt megméretheti sajátmagát, a saját programját. És ha győznek, a következő választás erről is fog szólni, ígérte.
Amit úgy egyébként mindnyájan - szerintem Te is - természetesnek tartasz, támogatsz és vársz.
Hogy akkor - a jelenlegivel ellentétben - egy ugyancsak normális és tisztességes kampányt követően a demokrácia játékszabályai szerint a választók a szavazatukkal kit, melyik pártot fognak preferálni vagy kiejteni, majd eldől.
Merthogy ezt hívnák demokratikus választási rendszernek. Ugye ebben nincs közöttünk vita?

civilhuszár írta...

bubo
2014. március 31. 13:57 -kori írásához.

Seggszájmihály 2010-ben megdicsérte mondásával Bajnait, az Allgeneine Zeitungnak nyilatkozva.

Index - Gazdaság - Orbán: Európa kalapot emelhet
index.hu/.../orban_europa_kalapot_emelhet_bajnainak_es_orbannak/

Most meg köpködi. Úgy mint az EU-t. De a brüsszeliek, már csak legyintenek a messiásra. Ha helyettük mégis Moszkvát választja, akkor nem pénzt kap tőlük, hanem sallert, kokit, meg baráti tarkón legyintést.

hello írta...

Visszatérve a Pleinair által felvetettekre, tartozom az igazságnak, hogy idehozzam, amit most olvastam.

http://nepszava.com/2014/03/magyarorszag/orban-rendszere-ellen-tuntettek-az-operanal.html

Bajnai Gordon szólt azokhoz is, akiknek nem tetszik a csapat összetétele, nem akarnak a kisebbik rosszra szavazni, és kikérik maguknak, hogy igent kell mondaniuk sok mindenre, hogy nemet mondhassanak egy valakire. Azt kérte, most az egyszer szavazzanak valami ellen, hogy a legközelebb végre valamiért szavazhassanak, adjanak felhatalmazást az összefogás pártjainak a választási rendszer megváltoztatására, hogy aztán később versenghessenek a választók bizalmáért külön-külön.

>>>>>>>

Vagyis a fenti cikk írója mindkettőnk igazát bizonyítja: elhangzott ez is, az is. Csak hát melyikünk mit hallott inkább ki belőle.

hello írta...

Még annyit, kiegészítésül, hogy végül is szabadon választott, ki kit vagy kiket tart nem annyira az ízlése szerint valónak ebben az összefogásra kényszerült csapatban.
Ahogy Bajnai Gordon szíve joga bárkire gondolni, úgy bármely választópolgárnak is megvan ez a privilégiuma.
Nem is kell messzire mennünk, csak itt pár hónappal visszaolvasni a blogokat és a kommenteket, elég konkrétan kiderül, ki kit és miért nem szívelt közülük.
Nem az ebbéli véleményünket aludtuk ki egyik napról a másikra, mikor az összefogás létrejöttekor mégis politikai érettséggel és felelősségérzettel melléállva azt üdvözöltük és támogattuk.
Ezt kérte Gordon másoktól is csupán.

Névtelen írta...

"Nagyon tetszett", hogy Orbán 4 évet kért, hát én adnék neki többet is, csak a BV Intézeteiben...

terlasz írta...

Kedves Hello! Értettük Bajnait és azt is, amikor hozzátette, hogy ő aztán igazán tudja, hogy milyen az, amikor az emberre rákényszerítenek valakit, valamit.

Attila írta...

helló!

Névtelen írta...

megint helló!