2014. augusztus 10., vasárnap

2009-BEN - ORBÁNRÓL

ÚJ ÁLOMALAPÍTÁS...

Orbán beszélt Kecskeméten egy konferencián, melyet kedvence, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület tolt alá.

Elmondta, hogy a baloldali struktúrát meg lehet szüntetni, "még ha a fordulatot veszélyezteti is a szocialisták szélsőséges politizálása, illetve a politikai durvaság."
Azért ehhez pofa kell.

Nyolc év fideszes hisztériája után a teszetosza szocialistákat vádolni szélsőséges politizálással - nem semmi.
Miután azt nem gondolnám, hogy a szocialista szavazókat nézi hülyének, így kizárásos alapon csak a saját tábora marad, akikből majmot akar csinálni ez a helyiérdekű Cipolla.
Persze taktikailag logikus amit megpróbál előadni: a szocikat ki akarja tolni a balszélre, a jobbikot a jobbszélre, hogy aztán boldogan pöffeszkedhessen a virtuális politikai tér közepén.

Ha a nép nem emlékezne a hídfoglalásokra, újraszámlálásokra, ki-be vonulásokra, utcai randalírozásokra, a Vezér Adolf stílusában előadott rekedt ordibálásaira, akkor talán sikerülhetne is a trükk, - így van esély, hogy a választók átlássanak a szitán.
Persze a nép feledékeny is, ezért hát a szoci propagandának elsőrendű feladata lenne az emlékeztetés az elmúlt évek történéseire, a valós tényekre.
Persze a szoci propaganda szokás szerint béna és fantáziátlan lesz, túl sok kreativitásban nem reménykedhetünk...

Orbán kifejtette, hogy "nem tervezi, és nem támogatja a magyar közjogi rendszer felforgatását. Nem támogatja a közvetlen köztársasági elnök választást és a parlamenti képviselőválasztás szabályainak megváltoztatását."
Nem hát.
Stabil parlamenti többségre, - szíve mélyén kétharmadra - számít, de az egyszerű többség is elég köztársasági elnökké választásához.
De ha meglesz neki a kétharmad, - ne adja az Úr, - akkor akár úgy is módosíthatja az Alkotmányt, hogy ne csak éjszaka próbálgathassa fejére a koronát...

Merthogy azért azt kifejtette, hogy alkotmányozni finom lenne, kétségtelenül.
Aztán szokás szerint mondott homályos dolgokat is, - pl. hogy "a baloldal trükkje, hogy az állami újraelosztáson keresztül függővé tette a társadalmat, most azonban történelmi pillanathoz érkezett a magyar jobboldal, amikor ezt a baloldali struktúrát gyökeres és mélyreható változásokkal meg lehet szüntetni."
Azért ezt cizellálhatta volna egy kicsit.
Mit akar megszüntetni, ami az állami újraelosztás körébe tartozik? 
Az oktatást? 
Az amúgy is vékony és gyenge szociális hálót?
A gyermeknevelési támogatásokat?
A gyest?

Zavaros ez a Viktor már megint, de most legalább nem rohant ki a multik és a befektetők ellen, - nála már ez is előrelépés.

Persze ne legyenek illúzióink, ez csak átmeneti javulás, amit vélhetően komoly visszaesés követ majd.
A jobboldal egységéről is beszélt az Örökös Miniszterelnök, - mintha nem ő lehelt volna életet a pártja pitbulljának tervezett, de elszabadult Jobbikba, mintha nem venné észre, hogy vannak jobboldali rétegek, melyeknek ő már kevés, mint Kövérben az illemtudás,-  amelyek valamiféle hagymázas álmok rabjai turulmadarakkal, kakastollakkal, Dunába lövésekkel meg a körúti fákra tervezett akasztgatásokkal.

Befejezésül aztán Az Ember, Aki Soha nem Hazudott már csak a változatosság érdekében hazudott is egy jóízűt a munkanélküliséggel kapcsolatban, - azt állítva, hogy mióta a szocik vannak hatalmon, kétszeresére nőtt  a munkanélküliek száma.

Hogy ez abszolút értelemben sem igaz, azon most talán ne is rugózzunk, de azért az ember elvárná valakitől, aki az ország miniszterelnöke akar lenni, és aki állítólag ehhez ért igazán, hogy nézzen már körül a világban és nézzen körül Európában, mielőtt baromságokat kezd beszélni.

Orbánnak nagy tervei vannak, hívei körében nagy a várakozás, és most hiába akar visszavenni a hevületből, nemigen fog sikerülni neki, - csodát tenni meg ebben a világgazdasági helyzetben nemigen lehet.

Ha mégis megpróbálja, akkor az lesz a csoda, ha túléli az ország...

:O)))

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az ország túléli.Az emberek is.Mert ennek agyatlan tömegnek Ov az ISTEN.Az isteneket ugye nem cserélgetik az agyatlanok.Balosok teljesítő képességük végére értek.Kéretik teljesen új csoportosulás megjelenésének a színen.Előbb lesz itt Iszlám állam mint normális balos.

Higany írta...

A Kérdés: Ki felel a helyzetért? FIDESZ KDNP mert a KDNP "keresztény" demokrata NÉP párt! AZ a "nép"egy hazugságokon, meséken, mitológián "lovagló" NÉPTÖMEG!2006 óta EZ a "néptömeg" TEMPLOMOKBAN lett agy mosott, azóta is "istenüket" O.V.védi, HITÜKET (Hobbijukat) féltik,ÉS MÍG ez nem változik az Ország CSAK lefelé megy/mehet.

civilhuszár írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
civilhuszár írta...

A Dél-pesti Vendéglátóipari Vállalat igazgatójává üldözött egy kor REF-es, és a Bethlen korszakba bolondult Boros Péter elmondotta az idézetet korábban, hogy a magyar ember hátán akár szántani is lehet, csak nemzeti színű legyen az eke.
Persze először kellő mértékben el kell hülyíteni.
Az elhülyülést pedig számos politikus publikálta mát, mit pl. Herényi Károly.
Az Orbán eke meg már fényes, de a
trikolór már annyira be van égetve a birka agyakba, hogy a kopottság már nem is számít.

Anikó írta...

Arra leszek kíváncsi, hogy mi lesz akkor, hogy lesz-e földindulás, amikor a teljesen elhülyített sajátjai szeme elől - ilyen, olyan okokból - eltűnik a mindent eltakaró ájulat fátyola???
Amikor majd ráébrednek, hogy mekkora nagy átverésben részesültek.
Nyilván maradnak valamennyien akiknek bármit lehet mondani, mutatni, bármire lehet ráébreszteni, azok soha nem fognak szembefordulni Vityenkával, azok mindig mindent el fognak neki hinni, de a többség, akik ma még ott állnak mellette, de már kezdenek esetleg néha-néha gondolkodni, mert kezdenek megtapasztalni akár a saját bőrükön, akár a családtagjaikon keresztül olyasmit, ami mégse úgy van ahogy Vityenka előadja.
Ott se lehet mindenki teljesen hülye, ott is kell legyenek olyanok akik időnként elgondolkodnak ezen-azon, az nem létezik, hogy nem.
Istenem annyira szeretném ezt még látni, amikor szét akarják tépni majd a sok hazugságért.
Nyugtassatok meg, hogy ez majd egyszer, belátható időn belül bekövetkezik. Reménykedem.

Emlékeztek arra, persze hogy, amikor mindenki, az ellenfelei is, sejtelmesen mindig hangsúlyozták mekkora "államférfi", micsoda politikus,
igaz, hogy folyamatosan köpönyegváltó volt, aszerint, hogy az érdekei mikor mit kívántak,
igaz, hogy megtagadott máról holnapra olyan embereket akik addig fontosnak tűntek számára, amikor már nem voltak azok, mehettek a süllyesztőbe,lásd Iványi Gábor,
igaz, hogy rosszul kormányzott már az első ciklusában is,
de ez az istenítés mindig elhangzott róla, holott folyamatosan leszerepelt - és akkor még nagyon finoman fogalmaztam - mint ember és mint politikus is.
Szerintem ő egy maffiózó,egy gengszter, semmi más.

Unknown írta...

Pupu jóslataiból mára mind valóság lett.

Ha nem figyeltétek volna meg: ez a bejegyzés 2009-re esett. A helyzet azóta csak romlott! több lett az agymosott, mint vérni lehetettt, és meglett a kétharmad már KÉTSZER IS!

Ez a Nép soha nem fog megtanulni gondolkodni: Fárasztó. Inkább hisznek a csodákban és mesékben, - ez utóbbiból bőven hallottunk az elmult évek során. Csak nem "mese" címszó alatt, hanem HAZUGSÁGOKAT.

De a Nép az Istentől mindent kritika nélkül fogad el. Orbán pedig azzá vált, hála a töketlenkedő baloldalnak.

Szerintem Pupu sem gondolta anno, hogy jóslata így bejön: BEJÖTT. És egészen addig nem lehet számítani véltozásra, amíg meg nem születik egy "Megváltó", akit nem fognak riválisai idő előtt keresztre feszíteni.

De ehhez egy emberöltő kell. Annyi ideje meg nincs az országnak, így marad Orbanisztán, míg a dinasztia ki nem hal.

Sajnos, hosszú időre kell berendezkednünk "alattvalóként" szolgálni a KIRÁLYT és udvaroncait. Erre már még Pató Pál sem mondaná: "Ej, ráérünk arra még".. De a MAGYAR már csak ilyen. CSÖKÖNYÖS, mint a szamár, és türelmes, mint a bírka. Pláne, ha még agymosott is hozzá.

Csak egy kérdésem van: MIRE VÉRUNK MÉG?

csakafidesz? írta...

T.Várszegi Szilárd!
Bejegyzésed utolsó kérdése, csak egy álkérdés.
Egyszerű példán keresztül bemutatva. A forradalom olyan mint az erdőtüz.
Valahonnan kipattanik egy szikra. Ha gyúlékony közegre talál, akkor rövid izzás után belobban. Elkezd égni és ha időben nem tudják megfékezni viharos gyorsasággal tovaterjed. Aztán kisvártatva elemészt mindent, ami az útjába kerül.
Kérdésedre ez a válasz.

Ettől elvonatkoztatva. Ma még a szikra csiholója sem látszik. Ha valami kezdeményezés netán adódik, akkor hiányzik a kritikus mennyiségű gyúanyag.
Majd ha ez egyszer valaha is így együtt meglesz, akkor lehet beszélni a változás kezdetéről.
A változások mindig az elégedetlenek tiltakozásával kezdődnek!

morzsi írta...

Úgy néztem tegnap a Grupama Stadion avatóját és hallottam, amint a fradi B-közép fütyüli a Vezért... és az jutott az eszembe, hogy vajon ezek közül a drukkerek közül hányan voltak ott, hányan vettek részt a 2006-os őszi balhékban?
Elfogyott az az 50-100 ezer forint, amit a tv-székház felgyújtásáért kaptak személyenként?
Élhetetlenek! Nem tudnak beosztással élni...:D

civilhuszár írta...

Kedves morzsi !

Töltsél ki lottót, totót, meg mindent ami esetleg a szerencsejáték nyerő kategóriájába tartozik, mert nyerni fogsz.:-)