2009. november 8., vasárnap

ÚJ ÁLOMALAPÍTÁS...

Orbán beszélt Kecskeméten egy konferencián, melyet kedvence, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület tolt alá.
Elmondta, hogy a baloldali strukturát meg lehet szüntetni, "még ha a fordulatot veszélyezteti is a szocialisták szélsőséges politizálása, illetve a politikai durvaság."
Azért ehhez pofa kell.
Nyolc év fideszes hisztériája után a tesze-tosza szocialistákat vádolni szélsőséges politizálással - nem semmi.
Miután azt nem gondolnám, hogy a szocialista szavazókat nézi hülyének, így kizárásos alapon csak a saját tábora marad, akikből majmot akar csinálni ez a helyiérdekű Cipolla.
Persze taktikailag logikus amit megpróbál előadni: a szocikat ki akarja tolni a balszélre, a jobbikot a jobbszélre, hogy aztán boldogan pöffeszkedhessen a virtuális politikai tér közepén.
Ha a nép nem emlékezne a hídfoglalásokra, újraszámlálásokra, ki-be vonulásokra, utcai randalírozásokra, a Vezér Adolf stílusában előadott rekedt ordibálásaira, akkor talán sikerülhetne is a trükk, - így van esély, hogy a választók átlássanak a szitán.
Persze a nép feledékeny is, ezért hát a szoci propagandának elsőrendű feladata lenne az emlékeztetés az elmúlt évek történéseire, a valós tényekre.
Persze a szoci propaganda szokás szerint béna és fantáziátlan lesz, túl sok kreativitásban nem reménykedhetünk...
Orbán kifejtette, hogy "nem tervezi, és nem támogatja a magyar közjogi rendszer felforgatását. Nem támogatja a közvetlen köztársasági elnök választást és a parlamenti képviselőválasztás szabályainak megváltoztatását."
Nem hát.
Stabil parlamenti többségre, - szíve mélyén kétharmadra - számít, de az egyszerű többség is elég köztársasági elnökké választásához.
De ha meglesz neki a kétharmad, - ne adja az Úr, - akkor akár úgy is módosíthatja az Alkotmányt, hogy ne csak éjszaka próbálgathassa fejére a koronát...
Merthogy azért azt kifejtette, hogy alkotmányozni fínom lenne, kétségtelenül.
Aztán szokás szerint mondott homályos dolgokat is, - pl. hogy "a baloldal trükkje, hogy az állami újraelosztáson keresztül függővé tette a társadalmat, most azonban történelmi pillanathoz érkezett a magyar jobboldal, amikor ezt a baloldali struktúrát gyökeres és mélyreható változásokkal meg lehet szüntetni."
Azért ezt cizellálhatta volna egy kicsit.
Mit akar megszüntetni, ami az állami újraelosztás körébe tartozik?
Az oktatást?
Az amúgy is vékony és gyenge szociális hálót?
A gyermeknevelési támogatásokat?
A gyest?
Zavaros ez a Viktor már megint, de most legalább nem rohant ki a multik és a befektetők ellen, - nála már ez is előrelépés.
Persze ne legyenek illúzióink, ez csak átmeneti javulás, amit vélhetően komoly visszaesés követ majd.
A jobboldal egységéről is beszélt az Örökös Miniszterelnök, - mintha nem ő lehelt volna életet a pártja pitbulljának tervezett de elszabadult Jobbikba, mintha nem venné észre, hogy vannak jobboldali rétegek, melyeknek ő már kevés, mint Kövérben az illemtudás,-  amelyek valamiféle hagymázas álmok rabjai turulmadarakkal, kakastollakkal, Dunába lövésekkel meg a körúti fákra tervezett akasztgatásokkal.
Befejezésül aztán Az Ember, Aki Soha nem Hazudott már csak a változatosság érdekében hazudott is egy jóízűt a munkanélküliséggel kapcsolatban, - azt állítva, hogy mióta a szocik vannak hatalmon, kétszeresére nőtt  a munkanélküliek száma.
Hogy ez abszolut értelemben sem igaz, azon most talán ne is rugózzunk, de azért az ember elvárná valakitől, aki az ország miniszterelnöke akar lenni, és aki állítólag ehhez ért igazán, hogy nézzen már körül a világban és nézzen körül Európában, mielőtt baromságokat kezd beszélni.
Orbánnak nagy tervei vannak, hívei körében nagy a várakozás, és most hiába akar visszavenni a hevületből, nemigen fog sikerülni neki, - csodát tenni meg ebben a világgazdasági helyzetben nemigen lehet.
Ha mégis megpróbálja, akkor az lesz a csoda, ha túléli az ország...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: