2014. december 31., szerda

BUÉK 2015

BUÉK 2015


Oázisban ül egy teve
PuPu az ő becses neve
Púpja közélettel tele
Elkötelezett e teve

Orbán kormányán a szeme
Sajnos, könnyekkel van tele
Pedig homok se ment bele
Viktor, egyen meg a fene!



BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK VALAMENNYI KEDVES OLVASÓMNAK!


30 megjegyzés:

hello írta...

SZUPER!

Nagyon tetszik

MoonRiver írta...

Úgy legyen! Januárban új életet kezdek. felkelek reggel és azt kérdezem: Ki az az Orbán? (Ne mondja senki, hogy csak álmodom!!)

Wolk írta...

BUÉK PuPu!!!!

pleinair írta...

Jó kis versike!
De hol van az az oázis?

hello írta...

Az év első, önmagáért beszélő poénja, amit az imént kaptam:

Hadüzenet

A második világháborúban Magyarország már egyszer hadat üzent az USA-nak.

Magyarország nagykövete bement a washingtoni külügyminisztériumba, majd átadta a hadüzenetet.

Ezután a következő beszélgetés zajlott le:
USA Külügyminiszter: - Mi az Önök államformája?
Magyar nagykövet: - Királyság.
- És ki a királyuk?
- Nincs királyunk, hanem kormányzónk van.
- Ki a kormányzó?
- Vitéz Horthy Miklós tengernagy.
- És van Önöknek tengerük?
- Az nincs.
- Értem. Van az USA-val szemben területi követelésük?
- Nincs.
- Van valamilyen országgal szemben területi követelésük?
- Igen. Ausztriával, Csehszlovákiával, Romániával...
- Értem. És azokkal szemben is hadat viselnek?
- Nem, ők a szövetségeseink.



Névtelen írta...

Neked / és kedves csládodnak is /...

Bbácsi...

grund írta...

B.ú.é.k. PuPU neked és családodnak is!

vendégváró írta...

"Magyar házban a vendéget
szeretettel várják,
pirosra sült friss cipóval
szívesen kínálják.

Ha nincs cipó, ha nincs kalács,
mit tehet az ember,
köszönti a vendégeket
meleg szeretettel."
(népi mondóka)

hello írta...

Ezek Arany János sorai:

„Kívül, belül maradjon
Békében az ország;
A vásárra menőket
Sehol ki ne fosszák.
Béke legyen a háznál
És a szívredőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez új esztendőben.”

nemóvatos írta...

Érthető ha kedve borús,
Bár a helyzet csak szóháborús.
Púpja láthatóan Orbánnal is tele
Csak írja ki nekünk kedves Teve!

Családjával még sok-sok év
Érje egészségben e Tevét
Kérődzőből tán térjen át
Kívánok sok libát s lila káposztát!

Kibic37 írta...


PuPu, gratula a vershez! És támogatom :)))
Ismételten BÚÉK mindenkinek, aki olvassa!

Névtelen írta...

Fura szerzet ám a Pupu
Nem is teve,kivált pupu.
Mégis van sok púp a hátán,
A legnagyobb maga Orbán

Keresi a drága kincset,
demokráciát,a nincset
Kívánok én Neki lazán
Ötven évet Orbán után!

Boldog újévet Pupu!(O)

Bubu64 írta...

Kedves Pupu!
Boldog új évet kívánok Neked, és Családodnak!

PuPu írta...

Köszönöm a jókívánságokat meg a szép verseket!
Lassan vége a dagonyázásnak, holnap estére már indul a karaván...
Nincs semmi, ami örökké tartana, nem igaz?
:O))))

talalom írta...

Én nem tudok verset írni. Semmilyent. Ezért prózában: Mindenkinek szerencsés Újesztendőt!
Aztán egy "apróság". Évekkel ezelőtt Pupu írásaihoz alig tucat megjegyzés érkezett, aztán egyre sokasodtunk: volt, hogy a százat is elértük.
Ma egy kicsit figyelmeztettek a kötelező szerénységre. Nem szoktam bulvárhíreket olvasni, nekem unalmasak. Nem érdekel, hogy egy jó színész egyébként mit művel, semmi közöm hozzá.
Ma azonban elcsábított egy videó: egy eszméletét vesztett hajléktalant a mentősök vittek el, és annak kutyája hosszú percekig futott az autó után, mellett, ahogy sikerült. A mentősök megszegték a szabályokat, felvették a kutyát - édes kis korcs volt egyébként -, az utolsó képeken már a kórházban üldögél az eb a gazdi hordágya mellett. Brazíliában történt az eset.
Ami az érdekes: többezer hozzászólás érkezett a magyar bulvárlap honlapjára, és - fogódzkodjatok meg: 14322 megosztás!
Szóval, több szerénységet is kívánok magunknak. Vajon mikor éri el - nem tizennégyezer - csak ezer neten bolyongó ingerküszöbét a saját sorsa?

Névtelen írta...

Kedves PuPu, és PuPu rajongó csipet csapat (velem együtt)!
Kívánok mindannyiunknak boldog, békés új esztendőt, és sokkal több szeretetet az emberekben egymás iránt mint eddig volt.
Minden ember jöjjön rá arra, hogy az egyetlen kivezető út a bajból nem a gyűlölködés egymás iránt, hanem az elfogadás és a bizalom.
Mindenki szolgáljon rá a bizalomra és tűnjön el az emberekből a rosszindulat!
Segítsék egymást, akkor tudnak szebb, élhetőbb életet teremteni maguknak. Magunknak !
Üdv mindenkinek az új esztendőben!

hello írta...

Bocs, tudom, PuPu ma még nem a politikával múlatja az időt - nagyon jól is teszi, én is vesztemre nyitottam meg a 444-et -, de ezt olvasom, és nem bírom szó nélkül hagyni ezt a gyomorforgatóan nagyképű, irritálóan beképzelt dumát:

"A mai tüntetés elég nagy hányadán szocialista szimpatizánsok lesznek jelen

Erről beszélt Tóbiás “Tóbi” József az MSZP valamikor pártigazgatója, most elnöke a Magyar Nemzetnek. A mai, január 2-ai ellenzéki tüntetésről van szó. Tóbiás nem ért egyet Gyurcsánnyal, hogy vállalni kéne zászlókkal a pártszimpátiát, mivel “a tömeg elég nagy hányada MSZP-s volt eddig is, de a tüntetők egységesen erősebbek. ” Én megértem mindkettejüket egyébként, előbbinek van egy erős brandje, utóbbinek meg egy erős neve. A Magyar Nemzet amúgy cukin szórakozik a címben, hiszen a nagy része =/= nagy hányada. A tüntetésről tudósítunk egyébként. (MNO)"

MOST sajnálom, hogy mégse pártzászlókkal zajlik ma a tüntetés, mert így nem bizonyosodik be ennek az jó esélyes ellenkezője!!!

Érdekel a Ti véleményetek is!

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Szerintem rendkívül buta döntés volt utólag kihátrálni. Ezt mutatja a MSZP azonnali belépése "legtöbben mi leszünk", mert ez a semmi mérése. A baloldali politikusok butasága úgy tűnik, növekszik és nem a bölcsesség irányába mozdul el. A "békés egymást támogatás" lenne most az értelmes lépés, amelyben aki zászlóval hajlandó, az azzal, aki anélkül szeretne, az azzal menne. Az egységet pedig az fejezné ki, hogy nem akarnak Orbán jobbágyai lenni.

hello írta...

Jóval korábban leírtam, miért értek egyet a pártzászlók nemkívánatosnak nyilvánításával: a média ez irányú fotói és videói pont arról szólnának, hogy miből, melyikből van több, ami totálisan elvonhatná a figyelmet az egész LÉNYEGÉRŐL!
Ezt praktikus megelőzni és kivédeni - de hogy erre föl valakinek eszébe juthat ilyen nyilvánvalóan ellenőrizhetetlen, ettől pláne undorítóan öntelt szöveget nyomni, ez szerintem agyrém, és normálisan gondolkodó embereket csak taszíthat!

asta írta...

Az ünnepnek vége, ezért gyorsan önkritikát gyakorlok:

Hát basszus, nézem a tüntetést és az az érzésem, hogy ezek itt Orbán forgatókönyvét valósítják meg. Nyomják az előre megírt végtelenül unalmas szöveget, a tömeg ásítozik, lassan el is alszik, megfagy és soha többet nem megy tüntetni. Kiválóan értenek ahhoz, hogyan kell elvenni az emberek kedvét. Unalom a köbön... jó kis levezetés a tömeg haragjának. Ez lenne a cél? Úgy tűnik.

Mind ezidáig egyetlen értelmes tüntetéshez illő mondatot nem hallottam. A tömeg időnként skandálja a lényeget...de elnyomják őket a .... jajj most meg pénzt kérnek... Mire? Könyörgöm!!!

Hát b---sszák meg! Hogy finom legyek....

Kibic37 írta...


hello, asta:
Kb 10 másodpercre kapcsolódtam bele az ATV tudósításába. Egy nagyszakállú "civil" olvasta fel éppen papírból monoton hangon, hogy mit tettek a parlamentben ülő ellenzéki pártok összefogás helyett.
Nekem ennyi elég is volt. Ezek akarják Orbánt leváltani????
Szánalmas! :(((((

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

@hello - egyetértek


#Ady-t olvasok: 33. TEMETŐ AZ ORSZÁG
Ilyen szomorúság, rend és nyugalom lehetett, mint most, Magyarországon, Rákóczi fejedelem halála után. Mikor Majtény mezején ócska, csorbult fegyvereit lerakta a gyér had, még megmaradt a hit. Naiv, forró meséket küldtek sugdosva egymásnak a falvak: jön Rákóczi vagy a fia. Csak akkor halt meg itt minden, amikor bizonyos lett a fejedelem halála. Nagy urak és nagy papok szeretkezhettek avagy durcáskodhattak Béccsel. Magyarország népe verejtékes, nehéz álmát aludta egy hosszú-hosszú évszázadig. S még egy Kossuthnak is milyen nehéz volt megnyitni a sírokat a szomorúság, rend és nyugalom temetőjében.
Ennek az országnak Bécsnél mindig ádázabb ellenségei voltak itthon. Ennek a magyar népnek nemcsak vérét szívták, veséjét vették ki, de a hitét irtották ki, valahányszor megmozdult. Élére álltak díszesen, hangos szóval a megmozdult népnek az úri vezérek, a kiskirályok az apró Cézárok. Izgatták, vezették, meddő harcokba uszították, amíg csak el nem fogyott a veszedelmesen összegyűlt energia: Akkor szépen eladták az országot, a népet, s ők megint nyugodtan lakmározhattak legalább egy évszázadot.
Most ismét itt vagyunk a temetőben, kevesebb hittel, mint valaha. Csúnyábban még soha meg nem csalták hazug vezérei a magyar népet, mint most. De ilyen könnyű dolguk se lehetett volna máskor. Anyagiakban, kultúrában, morális erőben, hitben már a végnek végét jártuk. Csoda volt már az is, hogy élünk, s még nagyobb csoda, hogy a pusztuló Magyarország ingerülten fölkelt. Ki az a gazember, aki azt merné állítani, hogy ez az utolsó megmozdulás csak Bécsnek szólott? Bécs csinálta-e, hogy Magyarország néhány tízezer ember tulajdona? Bécs akarta-e, hogy törvényhozás és közigazgatás itt állandó néróisággal népet gyilkoljon? Bécs parancsolta-e, hogy itt a betűnek, az iskolának, az életnek minden ismerete nélkül nőjenek föl milliók és milliók? Bécs-e az oka, hogy itt építette meg Róma a maga utolsó mentsvárát? A szipolyozó latifundium, a papi birtok, a nyugati kultúra visszaszorítása, a parasztnyúzás, a kivándorlás, a hajdan erős nép degenerálódása, ez mind Bécsnek a bűne?

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

#Ady - folytatás

Mindegy: az ország megmozdult, s a lelkes seregek úgy jártak, mint a keresztes háborúk idejében. A Szent Földet, a Szent Sírt és Jeruzsálemet ígérték nekik kalandor-vezéreik, s elvitték őket Zára, Bizánc ostromában elvérezni. A Kossuth Ferencek s az Apponyiak ugyanezt tették most. Szabadságot, népjogokat ígértek a fölbujtogatott országnak, s a Szent Föld helyett Bizánc alá vezették a sereget. Ezek az új keresztes vitézek, vezérek ezerszer tudták, előre tudták, hogy Béccsel ők meg fognak alkudni. De le kellett csöndesíteni a megmozdult, a fölizgult országot. Halálra fárasztani, hogy ne egyhamar legyen ereje és kedve még gondolni se a harcra. S most, mikor már ez az ország kétségbeesni se tud, ők, a hősök, gyalázatos, de jogos bátorsággal élvezik a Bécstől kapott sarcot.
Van-e példa hasonló világcsalásra, s lehet-e remélni hamar jobbat e szerencsétlen ország számára? Talán az utolsó harc volt ez, s talán az utolsó hitfoszlányt tépték le a magyar népről: Kossuth Lajos még halvány emlékezéseket kapott a zsibbadt ország lelkében Rákócziról, s ezeket az emlékezéseket még föl lehetett gyújtani. Jöhet azonban most már akármikor akárki a Kossuth-névvel. Kossuth Ferenc úgy akarta, hogy ez a név árulást, nyomort, reakciót és népgyűlöletet jelentsen. Az ország nyakán ülnek a tegnapi farkasok, s ezek a farkasok üvöltenek, de nem arra, amerre tegnap. Harapnak, marcangolnak, de most a mi sovány bőrünket; csontunkat marcangolják, harapják. Cinizmusuk, gaz bátorságuk határtalan, éhségük kielégíthetetlen.
Apró fölvillanások, kis megtérések, csekély jószándékok mit se érnek. Rettenetes világossággal halad ez a szerencsétlen ország az elvégeztetett felé. Hiszen csak a hatvanas évek óta ijedelmes és hatványos az anyagi s erkölcsi romlás. Micsoda más ideálok, európai eszmék kormányozták ezt az országot. Avagy még előbbre, Magyarország negyvenes éveire gondoljunk. A negyvenes és hatvanas években mennyivel közelebb volt Magyarország a haladó, módos és mívelt Nyugathoz. Olvassák el a szekularizációról szóló, lapunkban most folyó, hajdani vitát. Milyen más emberek éltek, beszéltek s cselekedtek a magyar fórumon. Avagy gondoljunk a hatvanas évek életerős, nagyszerű forrongására s azokra a szellemi és anyagi ígéretekre, melyekre az akkori Magyarországnak képessége és joga volt. Azóta a feudalizmus, klerikalizmus, haladás- és nép-ellenesség nőtt csak, de az ország pusztult. Mikor pedig a reakció megérettnek látta a vetését, megcsinálta a hazug nemzeti küzdelmet. A többit tudjuk, látjuk, érezzük, nincs menekvés.
Kossuth Lajos egy kiáltványában 1849-ben ezt üzente az olasz népnek: "A magyar nép állhatatos maradt türelmében, és amikor kardot rántott, akkor eldobta a kard hüvelyét. Hogy mindaddig harcoljon, amíg a civilizációnak csak egy ellensége is él. Most Bécs előtt állok, hogy a császári sas karmai által megtépázott népet megbosszuljam." Kossuth Ferenc eldobta a hüvelyt, a kardot s a népet is. A megcsalt Magyarország fölbujtogatói a császári sas körmeinek védelme alá csücsültek. És egy nagy temető ez az ország, soha ilyen még nem volt.
Budapesti Napló 1907. november 15.

asta írta...

HELLO Kibic!

Csak azt tudnám, mit akarnak ezek... mert csak azt nem mondták meg. Mintha 10 éves vitára, szervezósdire készülődnének... úgy látszik, nekik tetszik a rendszer, hogy annyi időt pazarolnának.

Mindenről beszéltek, csak arról nem, amit a tömeg hallani szeretett volna. Dilettáns, unalmas, lényegtelen szócséplés...Se célt, se módszert nem fogalmaztak meg...ha ez így megy tovább, simán eljutunk a tényleges diktatúrába. Megjöttek az új "okosok", akik még butábbak, mint az elődeik szerencsére viszont legalább annyira erőszakosak és intoleránsak.
Nincs normális ember ebben az országban? Senki nincs, aki látja a célt és a hozzá vezető utat is. Olyan nehéz ezt hinni.

hello írta...

Igaz, hogy ez a képlet messze nem ennyire egyszerű, hiszen az uralkodó párt felé keményen lejtő választási törvénynek ebben kulcsfontosságú szerepe volt, de azért sajnos van abban igazság, hogy "a rendszer hivatásos ellenzéke annyit volt képes elérni, hogy másodszor is legyártotta a kétharmadot."
(Takács Bori szavai)

Remélem, Tóbiás úr pártjának szíve dagad a büszkeségtől ezt hallva, ugyanis gondolom, mindnyájan igen jól emlékszünk az áprilisi választást megelőzően a szégyenletes kirekesztősdire, az különböző alkudozásokra, az MSZP kormányfő (ön)jelöltje dicsőséges viselkedésére 2013. okt. 23-án stb., stb.

Kibic37 írta...


Kedves hello, ez a szégyenteljes kirekesztősdi már pont egy évvel korábban, azaz 2012 október 23-án vált nyilvánvalóvá, amikor Bajnai nevét adta a Juhászék kirekesztősdijéhez ahelyett, hogy Gyurcsányhoz csatlakozott volna. Volt valaki Juhászékon kívül, aki elhitte, hogy a Milla százezres tüntető tömege korábban csupa civilekből állt, ahol pártszimpatizánsok véletlenül se fordultak elő?
Szerintem ez alapozta meg a további mérhetetlen károkat okozó bénázást, aminek egyenes következménye lett az újabb kétharmad. És ami a legszomorúbb az egészben, hogy nem tanul a társadalom. Ismét az oszd meg és uralkodj áll nyerésre ...:(((

Névtelen írta...


http://legifelvetel.blog.hu/2015/01/02/egy_elegedetlen_tunteto?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
- ÍGY!

Marika Anikó Benkő írta...

" S ha már megevett a fene, Szemünk sem lesz könnyel tele. Addig pedig reménykedve... Megyünk a tüntetésekre. Addig járunk, amíg neked, S kormányodnak vége nem lesz." BUÉK!

hello írta...

Kedves Kibic, így igaz, elképesztő dilettantizmusról tettek tanúbizonyságot, holott emlékszünk, 2012. okt. 23-án este a színpadról Bajnai még mást mondott. Hogy viharos sebességgel kik és milyen céllal győzték meg az ellenkezőjéről, és vezetett az egész arra csúfos eredményre, ami bekövetkezett, kb. azt is tudjuk.

Na, ezért mondom, hogy Tóbiás úrnak nagyon nem kéne fennhéjázó kijelentésekre ragadtatnia magát.
Lehet, Orbántól azt tanulta, hogy a nép memóriája kb. egy aranyhalé szintjén van, de vagyunk még, remélem, szép számmal, nem amnéziások.
Én spec. az ő felelősségükkel való elszámoltatást is igen tudnám pártolni arra nézvést, mitől tarthat ma ott az országunk, ahol. De ehhez persze a társadalomnak sokkal öntudatosabbnak kellene lennie, amitől sajnos igen messze vagyunk.

Kibic37 írta...


Kedves hello!
Abszolut egyetértünk. És Tóbiás úr egy ...(Inkább nem írom le, mert mit kezdenék egy szétrobbant klaviatúrával:(()