2014. december 5., péntek

SIMICSKA

Simicska betett Orbánnak rendesen.
Pedig úgy tűnt, ez a barátság erős és megbonthatatlan, mint a béketábor, de az a töméntelen baromság, melyet Orbán produkált az elmúlt néhány évben, de különösen újraválasztása után, úgy látszik, kikezdte a Fidesz szürke eminenciásának idegeit.

Azt még elviselte valahogy, hogy a Vezér nekiállt a vízen járni és levitálni – a vízen járásról tudta, hogy Orbán verette le a cölöpöket, melyek teteje nem látszott ki a vízből - míg a levitációval kapcsolatban csak röhögött a hívők bamba tömegén, akik látni vélték, hogy a vezér a levegőben lebeg.
A levitáció ugyanis a szellem ereje általi levegőbe emelkedést takarja, viszont Simicska két dolgot tudott: az egyik, hogy haverját a bolsevizmus szelleme hajította magasra, és ha valaki a levegőben látja, az csak azt jelenti, hogy még nem ért földet, de mióta Newton fejére esett az alma, még soha semmi nem maradt a levegőben.
A másik, amit tudott róla, az volt, hogy ez a táltosba oltott állított egérszar szalajt, mint a rigalánc, és mivel állítólag ö sem teljesen… khm… khm… - szóval, ugye a zsenit csak egy szőrszál választja el a bolondtól, néha még annyi sem, szóval képes volt megfejteni működés közben is a ketyós Vezért, anélkül, hogy erőlködnie kellett volna.

Nem lett volna itt semmi baj, ha Egyeskének nem jutott volna eszébe az a butuskaság, hogy Simicska ugyanolyan vazallusa, mint például Rogán, vagy a telhetetlen és ezért kézbentartható Lázár – ezekből éppúgy, ahogyan öt perc alatt lettek valakik, öt perc alatt lehetnek senkik, egészen a pórázonvezetgetésig bezárólag.
Orbán mellől sorra kikoptak a szobatársak, vagy beálltak alcsicskának, vagy kaptak valahol egy fogadóirodát, mulatót, ilyesmit, ahogy ez a maffiánál szokásos.
A bizalmi kör megtört, a fizetett barátok mégsem olyanok, mint akikkel összeköt az ifjúság édes felelőtlensége.
A fizetett barát olyan, mint egy átmenetileg jóindulatú daganat, egy szarkoma.

De Simicska soha nem süllyedt államelnöki szintre, ő tisztában volt a saját értékével, és ameddig úgy érezte, hogy Orbán is tisztában van vele, addig minden rendben is volt.
Húzta az igát, halmozta a közös vagyont, intézte a média kézbentartásának nem könnyű munkáját, mégcsak hálát sem várt, jól elvolt ő a háttérben.
De most, hogy véget értek a nehéz évek, a kis pöcs, akit ő emelt fel, önálló életre kelt és első dolgaként szemközt köpte azt, aki úgy mellesleg az utolsó adriai szigetig, erdélyi kastélyig mindent tud róla.
És ez nem elég, mert az információin túl minden szükséges eszköze megvan ahhoz, hogy másoknak is tudomására hozza ezeket a dolgokat anélkül, hogy saját egzisztenciáját veszélyeztetné.
A Simicska –Orbán viszony nem két játékos egyenrangú viszonya, hanem az edző és játékosa viszonya, méghozzá akkor, amikor a játékos hibát hibára halmoz, és nem tud egy labdát levenni még a szertárban a polcról sem.

Orbánnak elszállt az agya, elkezdett hinni saját emberfelettiségében, ez pedig nem jó jel,  - ha az Úr valakit el akar veszejteni, először az eszét veszi el.
Ha maradt volna csepp esze, hát megelégedett volna a kilencmillió kilencszázkilencvenkilencezer kilencszázkilencvenkilenc ember vagyonának elrablásával, de Simicska üzleti szférájába nem piszkál bele, mert hamarosan ő is úgy járhat, mint Lázár, aki igen rövid idő alatt növekedett fel a korrupció magyarországi emblémájává.
Simicska nem egy megbocsátó típus, ha valaki ebből a kőrből politikai gyilkosságot rendelt el, én előbb tippelnék rá, mint a sunyi, de beszari Orbánra.

Orbán ezt elkúrta, nem kicsit, nagyon.
Azzal, hogy Simicska szembefordult vele, azonnal odalett sérthetetlenségének és személyi torzsalkodásokon felül állásának mítosza, a politikai holdudvarban megkezdődött a helyezkedés, és ha Veszprémben elindulna, mint politikus és nyerne, akkor rendkívül sokan ismernék fel benne azonnal a potens politikust, az Orbán utáni idők emberét – és innen már csak egy libalépés az Orbán utáni idők beköszönte.
Talán még a Nyugat is megkönnyebbüléssel fogadná a hírt, jóllehet mindenki tudja, hogy Simicska ugyanúgy maffiózó - sőt – mint Orbán, de legalább a látszatra ad, tiszteli az erőviszonyokat és nem megy oda valamelyik Klicskóhoz megérdeklődni, hogy mit nézőő ilyen hülyén, vazze?

Ezzel együtt túlzott reményeim nincsenek, mert túl sokat tudnak egymásról, és egyik sem hord létrát a kocsija tetején.
De ha Simicska valóban elindul Veszprémben, akkor az egy érdekes meccs lesz, hát még, ha a szurkolótábor hangja felerősödik.
Nem mintha a népnek sok jót ígérne egy Orbán-Simicska csere, de a lejtőn álló szekeret is meg kell löknie valakinek ahhoz, hogy nekilendüljön, és ha a szekér elindul lefelé, könnyen felborulhat, maga alá temetve a hajtót, meg a szekérderékban lelhető trágyakupacot.
Ha kiegyeznek, az nem jó hír, mert akkor előbb-utóbb itt vér fog folyni, és soha nem azok vére szokott csordogálni, akik a helyzetet megteremtették, hanem általában ártatlan embereket lenget a szél…
Mindegy, várjuk meg, mire megy a maffia belső köre, de azért addig is tüntessünk szorgalmasan…
Mindenesetre Simicska üzent, Orbánocska…

:O)))  

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

A fénylő csillag meg Simicska is okulhatott volna, Sztálintól, Robespierretől a keresztapákig, mikor legyőzik az ellent, cárt, fehéreket, egymást kezdik kiirtani a korábbi harcostársak.

Vöröskarom írta...

Reménykedünk, reménykedünk, és szép lassan elmúlik az élet... Ezt a sz@rkupacot, amit 40+25 év alatt szépen egymásra halmoztunk, mi "öregek" nem fogjuk tudni már eltakarítani, azt meg nem szeretem, ahogy a mai fiatalok takarítanak...
Nem mellesleg: egyik 19, a másik meg egy híján 20 - és ahogy Te is írod, Pupu, ha ezek egymásnak esnek, ártatlanok vére fog folyni...
Szép napot, üdv.: Vöröskarom

Kibic37 írta...

PuPu, ez a poszt ismét nagyon ott van! Mind mondanivalójában, mind csomagolásában ...:)
Gratula!

Anikó írta...

Nagyon tetszik az összefoglalód, mint mindig, azzal az egy kitétellel, hogy szerintem meg nem fordultak szembe egymással és pont azért nem amit te is leírsz, azt a sok mindent, ami fiatalkoruk óta összeköti őket, az továbbra is be van betonozva.
Ezek semmit, egy büdös fillért sem kockáztatnak soha.
Ez a veszprémi hír szerintem vagy figyelemelterelő kacsa, vagy ha van benne igazság akkor csak egy picuri figyelmeztetés Simicska részéről.
Egy kis fricska, hogy jó lesz észnél lenni.
Orbán meg ért belőle.
Mert ezek félszavakból is értik egymást.
Nem akar ő elindulni és politikust játszani Veszprémben.

nemóvatos írta...

Ha mondjuk elindulna a Lajos, ki garantálná, hogy a kézilabda szurkolók döntenék el a kérdést nem pedig a Fidesz húzásaival elégedetlen szavazópolgárok?
Bár az LMP megint hozza magát.
Egyébként a két jómadár aligha bántja komolyan egymást. Etetik a médiát az meg a népet.
A másik fél kiiktatása egy pillanat alatt fog megtörténni, ha.

Kibic37 írta...

A ...táltosba oltottállított egérszar meghatározáson könnyesre röhögtem magam :)))

hello írta...

Hát, valahogy nem tudok sem Vito Corleonénak, sem Clemenzának a másikon való felülkerekedéséért drukkolni.

Különben én is hajlok arra, hogy színjátékot látunk, de ettől még az erőviszonyok fitogtatása a nagyérdemű számára emellé belefér.

csakafidesz? írta...

T.PuPu!
nemóvatos hsz-val értek egyet. Ezek nem fogják mesemmisíteni egymást.
Gazdasági téren mint azt tudjuk, SL van fölényben, viszont ideológiai fronton egy domináns szereplő van, OV.

De ha netán mégis, akkor SL esetleges "pajzsraemelése" az új országvezető számára nem sok jóval kecsegtet. Az ország közel sincs olyan jó állapotban mint ahogy azt az (ál)hírek sugallják., A közhangulaton gyorsan változtatni szinte lehetlen, ezért "barátunk" Gyurcsányhoz hasonlóan könnyen két tűz közé kerülhet.
A külső elégedetlenség és az Orbán-hívők belső ellenállása teljesen lehetetlenné tenné a nyugodt kormányzást.
De: -
Neki sokkal több esze van annál, hogy egy ilyen kétes kimenetelű versengésbe belemenjen.

Itt másfajta változásra van szükség, de mindenek előtt egy a nép haragját csillapítani képes vezetőre.

hello írta...

Feltalálhatnák már a fizikusok, a hülyeséget hogy lehetne pl. hasznosítható fűtőenergiává átalakítani!

Az amerikai nagykövetség ügyvivőjének, André Goodfriend Magyarországról történő kitiltását készíti elő a kormány - értesült lapunk fideszes forrásból. Erre utal Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli rádióinterjúja is, amelyben beszámolt: arra utasította a NAV elnökét, hogy peres úton bizonyítsa ártatlanságát.

Ezek tényleg még majd hadat is üzennek Amerikának?

kikapcsolódás írta...

http://vs.hu/magazin/osszes/nyary-krisztian-nemzeti-buszkesegunk-masik-oldala-a-korlatoltsagunk-1205#!s0

Névtelen írta...

Akinél a pénz, az aljas módszerekkel megszerzett gazdagság van, előbb utóbb ott a politikai hatalom is. Egyenlőre S.L. nevén van a közös "szerzemény", O.V.pedig nem meri az ő részét nyilvánossá tenni. Majd ha király lesz. Akkor majd meg sem kérdőjelezhető az ő isteni származása és hatalma, ebből következően a joga ahhoz, hogy amire rámutat, az az övé lesz. Na, valami ilyesmitől tart a "kebelbarát", és csúnya titkok ide, takargatni való múltbeli események oda, van egy határ, amit egyik rabló sem enged átlépni a másiknak.

Névtelen írta...

Nosztalgiával lehet gondolni 1989 karácsonyának címlapos hírére a szomszédból. Reménykedhetünk?

todor48 írta...

Simicska volt eddig is a főnök, és az marad ezután is, bármit is súg Orbánnak Lázár. Mert Lázár könnyen lecserélhető, Simicska meg nehezen se.........