2014. december 10., szerda

LŐRINC DROGTESZTJE

A népi bölcsesség szerint a dinnyével szokta ezt tenni nevenapján Szent Lőrinc, ettől kezdve nem is érdemes dinnyét venni, mert az ettől kezdve nem dinnye, hanem tök.
Szent Lőrinc egy mértéktartó, decens szent, mert amit a dinnyével tesz, azt suttyomban teszi, évente csak egyszer, előtte a dinnye rossz minősége nem az ő lelkén szárad.
A szerencsétlen szentet a rómaiak roston sütögették, de az is lehet, hogy lefejezték, ezek az ókori népek viszonylag változatosan tudtak végezni ellenfeleikkel, habár Jóbarát óta nekünk sincs okunk a panaszra, lehet, fogjuk mi még hallani a zsír diszkrét sercegését.

Ellenben Szent Lőrinc hazánkfiaira nézvést nem túl jó emlékeket idéz.
Tisztelete akkor lendült fel, amikor I. Ottó 955-ben Augsburg mellett, Lech mezején éppen augusztus 10-én, azaz Szent Lőrinc ünnepén verte rommá a - nálunk mosolygós engedékenységgel kalandozónak nevezett, a valóságban rabló, gyilkoló és fosztogató - magyarokat.
Hős vezéreiket kivégezték, a sereg maradéka hazapucolt és a kalandozásokat ezzel befejezettnek nyilvánították.
Úgy tűnik, mai kalandozásainknak is lassan vége szakad, de azért ne kapkodjunk az örömmel, várjuk meg Bulcsú, Lehel és Súr kinyiffantását, melyet a hajdani eseményeket példának tekintve valószínűleg ismét egy német uralkodó fog elrendelni.

Ellenben Lőrincünk nekünk is van, nem is akármilyen.
Ellentétben a mártír szenttel a mi Lőrincünk nem diakónus, habár ha a Fideszt vallásnak tekintjük, akár lehet is püspöke segítője, útban a rostély felé.
Viszont a mi Lőrincünk sokkal szorgalmasabb vértanú elődjénél, hiszen ő minden nap belepisil a közéletbe, sőt -  időnként bele-beledurrant a nulláslisztbe is.
Ha egyszer itt Nemzeti rostonsütés lesz, akkor azért fel lehet majd tenni neki egy-két érdekes kérdést. Ezt én például úgy képzelném el, hogy felkötöztetek vele egy létrát a terepjárója tetejére, majd megmutatnám neki a minket távolból követő osztrák rendszámú Mercedes típusú személygépjárművet, melyet maga a Télapó vezet, mosolyogva hosszú szakálla alatt, majd a 8106-s számú főút 16-os kilométerszelvényénél megállítanám az autót és eltépném a létrát rögzítő cukorspárgát.
Innentől kezdve kapna rá tíz percet, hogy meséljen, ha eléggé érdekfeszítő a történet, akkor meghosszabbítanám ezt az időt.
Ha nem, diszkréten elfordulnék, nem bírom én már a csúnya dolgok látványát.

Ami azt illeti Mészáros Lőrinc ab ovo csúnya látvány.
No, nem azért, mert nem kupálódott ki eléggé az elmúlt évek alatt, egyik vállalkozása, a kormányváltás óta ötszázszorosára növelte bevételét.

Ez azért nem semmi, Lee Iacocca is így gondolhatta, mikor elküldte felvételi kérelmét a Puskás Akadémiára, melynek rektora - bizonyos Mészáros Lőrinc - válaszlevelében elutasította a felvételi kérelmet.
Indoklásul azt hozta fel hogy az Akadémia nem vállalja olyanok gazdasági képzését, akik herda természetűek, akik képesek saját fizetésüket egy dollárra csökkenteni ezekben a vészterhes időkben.
A buta digó bánatában végleg vissza is vonult.

Mészáros Lőrinc azért csúnya látvány, mert ő az utálatos kép a demokrácia templomában, ő mindannak megcsúfolása, melyben a nyolcvankilences rendszerváltó nemzedék hitt.
Ő az álmok megcsúfolásának megszemélyesítője, a rohadt, barbár maffia hatalmának jelképe.
Mészáros ugyanis ki van rakva a templom közepére, hadd lássa mindenki, hogy az alcsúti despota mindent megengedhet magának, még azt is, hogy egyik strómanját nyíltan mutogassa a világnak.
Mindenki tudja, mi Mészáros szerepe, mert ez a szerencsétlen még buta is, mint a sár.
A falusi suttyó csicskásának hálátlan szerepét vállalta fel, és láthatólag azt hiszi, hogy őt nem fogja a golyó, mert vélhetőleg azt hiszi, hogy ő meg a Vezér golyóit fogja – de téved.
A vezérek csillaga is leáldozhat, de arra szoktak figyelni, hogy tanú ne maradjon erre a szomorú időpontra.

Mindenesetre a mi Lőrincünk megbukott némi vagyonbevallási trükkökkel, és azt találta mondani magyarázatképpen, hogy vagyonnyilatkozatának kitöltésekor hibázott, megfeledkezett egy kisebb összegről.

A kisebb összeg egymilliárd huszonhét millió forint, ami egyébként nem lehetetlen, már csak azt kellene kideríteni, hogy miről felejtett el ezen kívül beszámolni a Vezér malacbőr pénztárcája, jobbkeze, melyet speciális és bonyolult feladatokra használ, ha nincs éppen kéznél csicskásai valamelyikének nyelve…
Ha ezeket elengedi az ország elszámoltatás, felelősségrevonás és teljes vagyonelkobzás nélkül, akkor ez a nép nem méltó az önálló állami létre.
No, majd meglátjuk, de azért azt ne feledjük, hogy ez a három-négymillió koldus országa.
Bátran tessék dühösnek lenni, van miért…

:O)))

19 megjegyzés:

kiskato írta...

PuPu Te is azt gondolod?
És ebben a jogtalan államban mit fog elérni Magyar György?
Nem irom tovább a kérdéseimet...
Csak még egyet: Hogyan lehet ezt megoldani ugy, hogy az ember a gyűlölettől ne sülyedjen a szintükre,
ne álljon majd bosszút?

pleinair írta...

A röhögéstől elszállt a dühöm. :))

talalom írta...

Talán nem szólt a dinnyefejűnek a "főnök", hogy van itt valami aprópénz még! Ja, én a reszlit is megbecsülném: nagyjából 20 évi jövedelmem... (Igaz, nem biztos, hogy élek még 20 évig, úgyhogy igyekeznék a seggére verni a 27 milliónak.)

Névtelen írta...

Reggeli Ima!
MIatyánk aki vagy itt a földön is
Szenteltessék meg a Te neved ha küldesz nekünk az országáért tenni akaró,becsületes politikust.
Aztán jöjjön el az Ő országa,legyen meg az AKARATA.
Az országházban és a legkisebb faluszéli házikóban is.
Jöjjön el a Mi országunk..ahol nem virágzik a korrupció,a harácsolás,a bratyizás
Legyen meg a Te akaratod
Amen

Marika Anikó Benkő írta...

PuPu Te is azt gondolod, hogy az nem véletlen baleset volt? Én még mindig azt hiszem, hogy mindketten rosszidőben, rossz helyen... s ez egy szerencsétlen baleset volt, csak felfújták, meg összeesküvéselméletek keltek szárnyra...A rendőrségi jegyzőkönyvet meg nem szokta a média (azelőtt sem) ismertetni...Lehet, csak ezt akarom hinni? Magam sem tudom, de még mindig erre hajlok.Vagy akarok/szeretnék.Majd jövök.

Attila írta...

Ellentmondás van Váradi András halála körül. Ezt be kell írni a keresőbe és több cikket is kidob.

Kibic37 írta...


Tegnapi poszt kapcsán több szó is esett arról a bizonyos morálról. Egyebek közt az a probléma vele, hogy ha az ember ennyi intézményesített hazudozást, sunyiságot, simlisséget tapasztal, akkor akaratlanul is konteókban kezd gondolkozni minden olyan esetben, amikor a gyanú árnyéka egyáltalán felmerülhet.

Éjszakai beírásomban idéztem Berzsenyit, de ide is vág:

"Így minden ország támasza, talpköve
A tiszta erkölcs, mely ha megvész:
Róma ledűl, s rabigába görbed."

talalom írta...

Kibic 37! Az előző bejegyzés alatt válaszoltam erre.

Kibic37 írta...

Egyetértünk kedves talalom :)

nemóvatos írta...

A régi időket idéző, aktuálisan szellemes írás, aminek külön értéke, hogy említést tesz az elszámoltatásról és a vagyonelkobzásról.
Lenne néki helye.

Kibic37 írta...


Az ötletet máshonnan shitpalizáltam, de jó:
Mészáros összetévesztette a vagyonbevallást az itt-a-piros-hol-a-piros játékkal.
Avagy, neki sem kötelessége számolni, akárcsak a kormánynak.

kekec írta...

Pupu, magyar zember elolvassa odáig, hogy 1(egy) és megnyugszik. Ideje lenne
kiírni a gyengébbek kedvéért:
EZERhuszonhétmillió.

Marika Anikó Benkő
Ja, ja! Welsz meg öngyilkos lett a rendőrautó hátsó ülésén. Tollas a hátam? Akkor ne nézz már madárnak!

Kibic37 írta...


kekec:

"Ja, én a reszlit is megbecsülném"
Szerinted mire gondolhatott talalom? ...

magyarmagyar írta...

" kiskató írta...
Hogyan lehet ezt megoldani úgy, hogy az ember a gyűlölettől ne süllyedjen a szintjükre, ne álljon majd bosszút? "

Egyszerűen, kedves. Nem akar itt senki bosszút állni. Én nem érezném magam valami fényesen, ha látnám ovit tésztaszűrővé átlényegülni. Aztán meg ez túl könnyű volna neki a nemzet ellen elkövetett bűneiért. Meghalni nem könnyű, de gyorsan megy! Pár reszkető lépés a falig, aztán semmi...

Én a teljes vagyonelkobzás után örökös közmunkára ítélném, a mai napon érvényes bérért. A cinkosait is! Éljenek meg belőle, nagyon jól lehet szerintük. A változatosság kedvéért pár hétre önként kijelölném néhányukat tiszteletbeli hajléktalannak. Megtapasztalhatnák a "rend"(?)őrök és közteresek vegzálását, a társadalom nagy részének megvetését. Képzeld csak el, milyen jól állna rajtuk a sárga mellény. kezükben meg a lombkaparó! Hát nem szebb látvány mint egy véres tésztaszűrő?

Napóleon anno egyszerűen oldotta meg a korrupt hadiszállítók és más egyéb tolvajok felelősségre vonását. Bevágták őket valami sötét pincebörtönbe, aztán közölték velük: - Polgártárs, ön ennyi meg ennyi pénzzel károsította meg a francia népet. Ha befizeti az összeget az államkincstárba, Ön szabad. Ha nem? Akkor sajnáljuk, de innen fogják eltemetni.

A páciensek legnagyobb része szó nélkül fizetett...

Kibic37 írta...


Ezt láttátok már?
"Ez a legszégyenteljesebb és legsúlyosabb cenzúra" - fejezte ki tiltakozását és felháborodását a volt kormányfő, felszólítva egyúttal a hírügynökség vezetőit ennek a gyakorlatnak a beszűntetésére és az elkészült anyag csonkítatlan közzétételére.

CathlenKata írta...

magyarmagyar írta...

Teljesen egyetértek veled!

pleinair írta...

Mikor a Kossuth téri(?) tüntetés másnapján Orbán látványosan felavatta Mészáros disznótelepét, úgy éreztem, hogy sértettségében zavarodottságában vissza akar ütni, és ezzel a megalázó gesztussal akar válaszolni az ellene tüntetőknek.
Különben mi más oka lehetett megrendítő kudarca másnapján az ad hoc megejtett disznóól avatásnak?
Szerintem be volt rezelve, meg kellett játszania a "semmi sem történt" biztonságérzetet, és Mészáros disznai segítségével vélte demonstrálhatónak, hogy ő a vezérkan ebben a kondában, és bármikor beint nekünk.
Érzi a vesztét, már megcsapta a füstje a közelgő disznótornak, ahol bandájával együtt ő kerül hamarosan terítékre.
:-)


Unknown írta...

Hitel ajánlat,

én Hitel cég kínál mindenféle kölcsön Ajánlom üzleti hitel, privát kölcsön, autó hitel, lakásvásárlási hitel, ház felújítás hitel, belföldi kölcsön, egy nagyon minimális kamatláb. ha szüksége van egy sürgős hitel velünk a kapcsolatot e-mailben: (zicolendingincorp@gmail.com)

Unknown írta...

A nevem Lara Andrew. Néhány hónappal ezelőtt a cégem nagy veszteséget szenvedett. Vele voltam a cégem és a házam elvesztése miatt rossz hitelek és kifizetetlen adósságok miatt. Nagyon kétségbeesett voltam, nem tudtam, mit kell tennie a helyzet megmentése érdekében, nem tudtam hitelt venni a bankoktól és más pénzügyi intézményektől a rossz hitelem miatt. Aztán elkezdtem keresni az online hiteleket, de elvitték a maradék kis pénzt (4 000 euró), és soha nem kaptam meg a kölcsönt a számlámon. Egy nap az én szomszédom elmondta a JOAN NORMA LOAN COMPANY nevű társaságról, és megadta nekem a cég e-mailjét (joannormaloancompany@gmail.com), de a korábbi csalásokkal kapcsolatos tapasztalataim miatt vonakodtam, de ismeretlen számomra, hogy a férjem alkalmazta a Társaság 120 000 eurós hitelért. 48 órán belül kaptam egy üzenetet arról, hogy a vállalat jóváírta a számlámat a hitel összegével. Ma már többet állítok a vállalatnál a termelésben, és az adósságokat fizetik. Ha megbízható hitelt nyújtó hitelre van szüksége, akkor a JOAN NORMA LOAN COMPANY e-mail címén keresztül küldjön kapcsolatot: joannormaloancompany@gmail.com