2015. október 15., csütörtök

ÉGÉS, ÉGÉS HÁTÁN

Hát, bizony, szar egy helyzet az, mikor az embert a saját módszereit alkalmazva billentik fenéken, - márpedig most ez történt.
Simicska állítólag már két nappal ezelőtt megvette a TV2 -t  birtokló céget, ami talán az utóbbi évek legjobb húzása lenne, ha sikerül neki, ha nem.
Ha igaz az állítás, miszerint Simicska-érdekeltségnek elővételi joga volt a csatornát birtokló Megapolis Médiára, akkor Vajna törölgetheti a szemét, mert belevezették a sűrűbe.
Momentán a kivezető ösvény bejárata is kérdéses, de ha talál is egyet, akkor sem biztos, hogy a végén ott a kacsalábon forgó média-kastély, könnyen meglehet, hogy egy hózentrógeres alak áll ott és boldog mosollyal köszönti: Hogy vagy, spermahuszár?


A csatorna jelentőségét nem lehet túlhangsúlyozni, országos lefedettség és jól bevezetett név tulajdonosa, nem kell attól tartania, hogy holnaptól csak Budapest-külsőn fogható, a tetjében földi antennákkal is elérhető, nem kell kábel, nem kell műhold, olcsó és nem ráz...
Az új tulajdonosnak sem kell a kezét tartani az állami támogatásért és két jézuskrisztus között egy orbánviktorral tömni a nagyérdemű fejét.
Még csakj az sem kell, hogy párttelevíziót csináljon belőle, hiszen megszedte már magát tisztességesen - vagy tisztességtelenül -, mindenesetre nem egy koldus a vásárló.
Hogy egy elővételi jog birtokában hogy adhatta el a menedzsment , aki a korábbi tulajdonos is egyben másnak is a csatornát, az rejtély, de persze nem elképzelhetetlen.
Amennyiben biztonyítják, hogy az elővételi jog jogosultja közölte vételi szándékát, akkor nincs az a bíróság, amelyik kimondaná Vajna vételének érvényességét.

Mindenesetre  Simon Zsolt és Yvonne Dederick nem tegnap érkeztek a hathuszassal, mindketten profi menedzserek, akik nem szoktak hozzá ahhoz, hogy ilyen horderejű ügyekben hibázni lehet.
Annál is inkább, mivel mindketten tulajdonosai voltak a csatornának, melyet annak idején hitelből vásároltak meg, a hitelt az akkori hírek szerint az eladó nyújtotta nekik, de hát a követeléseket el is lehet adni, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy valamelyik háttérszerződés tartalmazza a csatorna harmadik személy számára történő értékesítése esetére az elővásárlási jogot a hitelező vagy jogutódja részére.
Fene tudja.

De ötletes, ha igaz.
Yvonne Dederick férje jogász, nem hinném, hogy jó ötletnek tartotta volna egy értékesítést, ha a vétel tárgyát elővásárlási jog terheli - ha csak meg nem érte a dolog, hiszen van az a pénz, amitől vállalható, hogy az embernek korpás a haja.

Hát, majd meglátjuk, mindenesetre Anikó asszony helyében én ma este igen csendesen közlekednék, mert elmúltak a szép, napsütéses napok, felhők alatt meg minek a napszemüveg, nemde?
Mindenesetre most várhatunk, míg tisztul a kép, de ezen Simicska mindenképpen keresni fog - vagy így, vagy úgy, Orbánon pedig röhögni fog a világ.
Úgy hallani, Grazban elrendelték a riadókészültséget, ha megjelenik a kapuk előtt a régi kedves beteg, aki időnként rálép a saját nyelvére, azonnal kezelésbe tudják venni.

A másik égés a Testnevelkési Egyetem sportcsarnokának tetőszerkezetét érintette.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy a tüzet egy égve felejtett gyertya okozta, mely felett a sportolók a heroint melegítették egy kanálban.
A sportcsarnokokat soha nem őrzik, olyanok, mint 56-ban a FÉG volt.
Éppen akkor, amikor a forradalmárok odamentek fegyverért, nem őrizte senki.
Előtte nap még igen, utána következő nap szintén, de éppen azon a napon senki.
Tűzjelző, füstérzékelő, mely ma már Mari néni libaóljának is tartozéka, sehol egy darab sincs, az éjjeliőr meg nappal volt szolgálatban.
Hajdan egy TSZ tehenészeti telephelyet úgy őriztek, hogy a falán dobozokban órák voltak, melyeket ha nem húztak fel félóránként, akkor lejártak, az éjjeliőr pedig, akinél a kulcs volt repült, mint a liba, költözés alkalmából.
De ma még hasonló sincs, kamera sincs, - minek is az, nemde?

A szokásos menetrend szerint Orbán már biztosította a sportolókat, hogy meglesznek azok a milliárdok, melyekből pótolják a létesítményt.
Hogy azt eredeti helyén, az nem biztos, most keresnek területet a budai gigamegakórház részére, egy sportcsarnoknak meg mindegy, hogy hol áll, állhat az a Déli Pályaudvar helyén is, de persze én nem értek az ingatlanfejlesztéshez,  még a túzoltáshoz sem, nem hogy a gyújtogatáshoz, mint a Fidesz piromantái.
Lehet persze, hogy a holdsugár egy kint felejtett borotválkozótükörről valamelyik neves sportoló türülközőjére fókuszálta a fénysugarakat, az meg felgyulladt...
Mégis, az embernek helytelen gondolatai támadnak, és - meglehet tévesen - az egykori Budapest Sportcsrnok leégésére asszociál, ott is azonnal lett pénz a pótlásra és a tűzvizsgálati jelentéseket hatvan évre titkosították...
Nem akarom a Reichstagot se felemlegetni, de az se kizárt, hogy ezt a csarnokot meg migránsimádó liberálisok gyújtották fel, a tuggyukkik megbízásából.


Nálunk minden megeshet, meg mindennek az ellenkezője is.
Nem csak Alice él csodaországban...

:O)))

18 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az egészségügybe küldene ilyen gyorsan legalább annyit, amennyit kivont belőle.

Kibic37 írta...

Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is a hózentrógerosnak fogok szorítani ...

Donáto írta...

A Reichstag hasonlat telitalálat!

Én úgy képzelem el, hogy a mai kormány kormány kommunikációs emberei hatalomba jutásuk elején nagyító alá vették a német Nemzeti Szocialisták 1933 és 1945 közötti tevékenységét. És sikeresnek találták!
Később már nem is kellett elővenniük a történelem könyveket, gondolkodásuk ráállt arra a "vonalra..."
Az, hogy ez később a teljes csődöt eredményezte, az már egy másik könyv része, az már nem érdekli őket.

A másik, hogy hajba kapnak egy kereskedelmi tv tulajdonjogáért. A magyar média fronton már eddig is akkora volt a "kupi" hogy ez már nem oszt, nem szoroz. Mikor beszédhibás, alul művelt - de nagy mellű - nők vezetnek műsort, akkor már nem lepődök meg semmin.
Dehogynem! A héten olvastam, hogy Príma Primissima díjra jelölték Hajdú B. Istvánt! Na ezen én is meglepődtem.

asta írta...

Én ezt nem értem! De tényleg...hogy lehet egy csomag valamit kétszer eladni? Még akkor is, ha az egy TV csatorna? Ma reggel meg azt hallom a Klub rádió híreiben, hogy akkor minden szép és jó és a svéd igazgató marad...PuPu, te mintha értenéd... de még a te leírásodból sem értem...biztos én vagyok hülye..??:))

Belenéztem a tegnapi commentekbe, ami a tűzvészről tudósít. Az összes arról szól, amit PuPu leírt. Ha ez így van, akkor üdvözölhetjük a mi kis Néró reinkarnációnkat és a becenevei, ahogy nemeshez illik egyre hosszabbak lesznek:)

Frank írta...

Attól tartok, hogy Simicska nem fog mégsem nyerni. Majd Gulyás Gergely előterjeszt egy olyan törvényjavaslatot, miszerint Magyarországon az elővételi jog nem érvényesíthető, kivéve, ha a FIDESZ a kedvezményezett.

A Testnevelési Egyetem (mikor én odajártam, akkor vált egyetemmé, korábban "a" TF volt) napjai megvannak számlálva: kiszivárgott hírek szerint, az odahelyezett kancellár a megbízótól az egyetem felszámolását kapta feladatul. Ugyanis testnevelő tanár-képzés már eddig is volt más egyetemeken, főiskolákon - mondják - majd az edzőképzést is megoldják valahogy (az úszás kivételével minden sikeres sportágban leginkább már külföldi edzők vannak. Ezt próbálják a footballban is kevés sikerrel bevezetni).

bubo írta...

A hírekben azt hallottam, hogy a TF tűzeseténél 3 milliárd a kár.

Nem lepne meg, ha 30 milliárd kevés lenne az újjáépítésre.

Végül is minél több az aludttej, annál több a tejföl.

Anikó írta...

A TV2 világos története itt olvasható:

Orbán szopóágon - TV2, Altus
2015. október 16. - Európa Kávézó

Amúgy sem, de tegnap végképp nem lettünk volna Orbán Viktor családtagjai a vacsoraasztalnál. Simicska, a "geci vagy!" hadművelet keretében bekavart a TV2 körüli panamába, és Deutsch Sosemdrogoztam Tamás is elbukta az Altus-ügyben tett szánalmas kísérletét.

Ha jól értjük a jogvitát, akkor pár éve a Fidesz egy strómanján keresztül - két ügyvezetőt kinevezve - megvette a TV2-t. Azonban kellő óvatossággal beleírta a szerződésbe, valahol az apróbetűs részbe, hogy attól még az övé marad, hogy a két ügyvezetőn keresztül gyakorolja tulajdonosi jogokat. Ergo, bármikor újra a nevére veheti. A strómant Simicska Lajosnak hívták. Mert akkor még baráti volt.
Azóta Lali bedühödött, mert nem nyert meg néhány pályázatot - azóta sok embert tett utcára a Közgép - gecinek és komcsi katonaspiclinek nevezte egykori kollégiumi szobatársát. A Fidesz (vagyis Orbán) a rulettkeréken pörgetve egy Vajna nevű nemzetközi szélhámost nevezett ki új strómannak ebben a médiabizniszben, hogy vegye át az eddig is minimum baráti hírműsorokat gyártó TV2-t.

A régi stróman - vagyis Simicska - azonban, lehívva az opciót, beelőzött, bejelentette vételi szándékát, ezzel szopóágra küldve Orbánt és Vajnát is.
Az biztos, hogy perek következnek. Küzdelem lesz, hogy ki üljön be a tévés főember székébe. Az illető kaphat-e a mi pénzünkön állami megrendelést, reklámot?
Az RTL-től igazolt ember /Dirk Gerkens/ is nézhet, hogy hova keveredett. Ő korábban ellenállt a Fidesz-hatalomnak, most meg lepaktált velük, mert ugye van az a pénz.
Az sem biztos, hogy ha Lali nyer, akkor sokáig lesz TV2.
Lesz új pályázat és így tovább.
Mindenesetre ha valami Sztárban sztár, az ez. Dőljünk hátra egy popcornnal és colával nézzük a mozit.

Valószínűleg Deutsch Tamás is nézett, mint a moziban, amikor az illetékes főigazgató közölte vele, hogy nincs itt semmi látnivaló Altus-ügyben. Minden szabályos, és az uniós törvényeknek megfelelően történt. Gyurcsány Ferenc cége, mint egy konzorcium vezetője tökéletesen megfelelt a pályázati kiírásnak. Lázár Jánosnak annyi ereje maradt, hogy óbégatott egyet: miért zárt ülésen tárgyalták az ügyet? Vicces, amikor egy fideszes politikus, amelyik szügyig gázol a zűrzavaros ügyekben - maradjunk csak a trafikmutyinál - a nyilvánosságot és átláthatóságot kéri számon az Unión. Megint nem sikerült fogást találni Gyurcsány Ferencen és még Simicska is akciózott egy szellemeset.

Nem volt jó napja a diktátornak. És egyre több ilyen lesz.

kekec írta...

Pupu, megható a bizalmad a magyar handóbíróságokban!

Zsuzsa írta...

Anikó, fantasztikusan összefoglaltad. Köszönet érte.

Anikó írta...

Sosem gondoltam volna, hogy valaha is azon kezdek aggódni, hogy a Simicskát egyszer csak elüti egy rendszám nélküli autó és az esetet senki nem látta, senki nem hallotta.

Anikó írta...

Zsuzsa a köszönet nem engem illet, hanem az Európa Kávézót !!!
Én is tőlük világosodtam meg, mert a híradások kicsit zavarosak voltak.

J. Menzel írta...

PuPunak szeretettel a TV2 helyett

peti írta...

Az 1982-ben átadott Budapesti Sportcsarnok a Magyarország, illetve Budapest legnagyobb fedett sportcsarnoka volt leégése napjáig: 1999.12.15-ig...Atűzvizsgálat után sokan úgy gondolják, csak egy ürügy volt abban mindent a gyertyára kenni. Vélemények szerint a pavilonok bezárásakor a biztonsági szolgálatnak jelen kellett lennie. Így észre kellett volna venniük az égve felejtett gyertyát. A másik érdekesség, hogy az épület nem volt biztosítva, illetve műemléki védettség alatt állt. Ez azt jelenti, hogy bontani csak abban az esetben lehetett volna, ha az építmény életveszélyessé vált volna és helyreállítása nem lett volna lehetséges. Végül lebontották a Budapesti Sportcsarnok megmaradt romjait, csontvázát. Helyére felépült 2003-ban átadott Papp László Budapest Sportaréna (kullancs, avagy kavics)

Párhuzamos történetek - BS 1999.12.15.

peti írta...

..."Bezzeg amikor az árvíz volt, minden miniszter meg a Viktor is rohant lefényképezkedni a károsultakkal, ide meg ki se dugja az orrát senki sem"...

Leégett a BS: Oltás és kötés

Wolk írta...

Vajon a tv2-ben volt-e hírértéke, hogy a bolgár határon egy menekült meggyilkolt egy határrendészt? Vagy kacsa lenne?

kekec írta...

Wolk
egyáltalán nem kacsa, csak "nem osztogatják, hanem fosztogatják"
Merthogy egy határrendész lőtt le egy afgán menekültet a török-bolgár határon.

Wolk írta...

Így igaz. A tv2 -ből tudtad meg?

kekec írta...

Wolk
Nem tévézek, viszont olvasok elég sokfelé. Melyhez hasonló jókat ajánlok neked is!