2015. október 31., szombat

TÁMAD AZ IMPRILIZMUS

Az erőpolitika, a meztelen birodalmi érdek jellemezte Colleen Bell amerikai nagykövet szerdai beszédét, amelyben keményen bírálta a magyar kormányt, mondá Orbán, Európa Táltosa legutóbbi rádiós szózatában.
A birodalomépítés, a birodalmi politizálás a mögötte álló gazdasági érdekekkel együtt gyűjtőnéven imperializmus névre hallgat.
Ezen röhögtünk nagyokat serdületlen ifjakként, mikor a kor egyszerűbb politikusai sikertelenül próbálkoztak megbirkózni a kifejezéssel, mely számukra kimondottan a „’sárga bögre-görbe bögre” nyelvtörővel esett egy kategóriába.
Orbán még egy igazságra jött rá.
Az üzlet mozgatja a migránsválságot, nem a háború a legfőbb mozgatóerő – mondta.
Igaz, ő a kiépült, és gazdaságilag a menekültek népvándorlásában érdekelt embercsempész hálózatokban látja a jelenség mozgatórugóját, de hát ez marhaság - olyan, mintha a késeseket és köszörűsöket tennénk felelőssé a libák legyilkolásáért.

Az okok gazdaságiak, geopolitikaiak (szintúgy gazdaságiak), mint ahogy a háborúk oka is a gazdaságban keresendő.
Ha sikerül elhessegetnünk szemünk elől a látáskorlátozás céljából ott lengetett nemzeti zászlót, azonnal megláthatjuk a valós okokat.
Napjaink politikája az érdekszférákon alapul - ezek a háborúk által és háborúk során felosztott területek egy-egy kizárólagosságra törő erős állam, vagy erős államok csoportja által birtokolt gazdasági teret jelentik.
Ebbe a politikába nem férnek bele sem a gazdasági önállóságra törő kisállamok, de más birodalmak csatlósállamai sem, ezért is olyan pikáns a jelenlegi szíriai helyzet, melyben a birodalmi érdekek más érdekek mögé rejtve csapnak össze.

A közel-keleti diktátorok sem fértek bele, mert egyrészt kiszámíthatatlanok, másrészt Amerika – de inkább angolszász-ellenesek voltak, kivéve ahol a franciák voltak a gyarmatosítók, mert ott a franciákat is utálja a nép és mindenkori vezetése egyaránt.
Ebben a harcban a vallás is csak eszköz, bár roppant erős eszköz, és a dolgot árnyalják mindenféle vallási irányzatok, meg évezredekre visszanyúló törzsi és etnikai ellentétek, a gyarmatbirodalmak hagyatékaként beépített időzített bombák - de a lényeg mégiscsak a pőre gazdasági érdek, a szénhidrogén-mezők birtoklásának és hasznosításának joga.
Amerika még meg sem indította csapatait Irakban, de előtte egy évvel az iraki olajmezők hasznosítását már felosztották maguk között a nemzetközi konzorciumok, a háborút pedig nemes célokra és fenyegetettségre hivatkozva indították meg, pedig szerencsétlen Szaddam már bukfencet is vetett, hogy elhiggyék, ő jófiú.
Szaddam Huszeint kivégezték, a napokban pedig angol részről elhangzott egy „bocsi”…

Ebben a világban kellene mozognia Magyarországnak, de ha jól belegondolunk, sok esetben még csak mozogni sem kellene.
Legjobb lenne, ha nyugton és csendben maradna, mert a piaci legyek sorsa nehéz és általában csúnya véget érnek egy légycsapón, legyen a nyele bárki kezében is.
Orbán nagy felismerése a meztelen birodalmi érdekekről, meg az erőpolitikáról szart se ér, ha nem próbál meg ennek megfelelően politizálni.
Ha azt hiszi, hogy megúszhatja szárazon a szembefordulást Amerikával, hát igen súlyosan téved.
Hajdan Róma sem engedte meg, hogy a punok szembeforduljanak a Római Birodalommal, a mi kis betegünk pedig mégcsak nem is pun - egymásközt szólva még puncinak se mondható -, elefántjai sincsenek, csak nagy és ostoba pofája van.
Ez meg kevés ahhoz, hogy szembeforduljon Amerikával, ha meg hátat fordít neki, csak könnyebbé teszi, hogy seggberúgják.
Viszont, ha Róma lerombolja Karthagót és a helyét behinti sóval, akkor az a mi bánatos alfelünket fogja csípni.

Colin Bell mosolygós szájával Amerika szólt hozzánk.
Ne áltassuk magunkat azzal, hogy nem sok közük van hozzánk, egyrészt kilenc-tízmilliárd dollárnyi az amerikai befektetés nálunk, másrészt pedig - bár csak parasztként - fent vagyunk az amerikai – orosz sakktáblán.
Hogy aztán mikor lépnek durvábbat az amerikaiak, az a jövő titka, de a hepciáskodás nem fog jóra vezetni.
Lehet, kiderül, hogy Orbán atombomba előállítására törekszik, erre a célra kell neki Paks 2. – a Makovecz kazánház már készül a szükséges energia előállítására, míg Anikó asszony centrifugájában lassan elkezdik dúsítani az uránt, jelenleg az üzemi próbák folynak Viktor gatyájának felhasználásával.

Az csak a félelmem, hogy mire az amerikaiak ideérnek, itt is sivatag lesz, mi meg ott ülünk
majd a számum közepén a sátorban, Godotra várva.
Utóbbi arról volt nevezetes, hogy sosem érkezett meg…

:O)))

17 megjegyzés:

civilhuszár írta...

Már várom, hogy valamelyik húgyagyú hadat üzen az usákoknak. De egy cöfögő rohamot sem tartok kizártnak az amerikai követség elé.:-))

hello írta...

PuPu, egyre kecsegtetőbb perspektívákat vázolsz elénk.
Ha az ember jobban belegondol a lehetséges variánsokba, hát egyáltalán nem biztos, hogy békés, derűs, nyugodt időskort élhetünk meg. Pedig hát nem mindnyájan ebben reménykedtünk és reménykedünk?

Névtelen írta...

Pedig jó lenne komolyan venni a nagykövet asszony figyelmeztetését, hogy a magyar kormány indítson eljárásokat a korrupciós ügyekben! (mert lehet, hogy ellenkező esetben ők lépnek?)
Tyson

civilhuszár írta...

"A legfőbb ügyész azért perelte be az Együtt elnökét, mert szerinte megsértette a személyiségi jogait, amikot a Quaestor-ügyben bűnsegédnek nevezte, és a lánya és Tarsoly Csaba titkára közötti élettársi kapcsolatot feszegette – írja a portál. "

http://www.atv.hu/belfold/20151030-polt-peter-es-a-quaestor-kapcsolatat-vizsgalja-a-birosag

Még a bűnpártoló veri a nyálát, miközben olajszennyezett Sanyi meg kontrázik a bandában. " Egy brancs maguk képem szépen nekem ne is mondják. "

peti írta...

Egy évvel érkezése után Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet végre mondott egy beszédet
, amely méltó volt az Egyesült Államokhoz, a küldetéséhez és ahhoz a szerephez, amelyre vállalkozott. A beszéd rendkívül udvarias, előremutató, a jó kapcsolatokat építeni szándékozó formában hozta a magyar illiberális állam tudomására az amerikai fenntartásokat, s tette nyilvánvalóvá, hogy az alkotmánysértő módon, államcsínnyel létrehozott antidemokratikus rendszer törvénytelenségeiről az Egyesült Államoknak ugyanaz a véleménye, mint korábban. A Magyarországgal kapcsolatos amerikai politika nem változott. Megnyugtató, hogy legalább a korábbi szintről nincs visszalépés...

...Az Amerikai Népszava...üdvözli az Egyesült Államok nagykövetének állásfoglalását, köszönetet mond Amerikának, hogy a bírálatával kifejezte a magyar nép iránti szolidaritását és a világ szabadsága iránti elkötelezettségét. További határozott kiállást és cselekedeteket várunk, amelyek megelőzhetik a katasztrófát, ami az Orbán-rendszertől várható. Az orbáni bűnszervezet, törvénytelen hatalom sötét reakciója csak megerősítheti az Egyesült Államok diplomatáit és vezetőit abban a hitükben, hogy a bírálatuk jogos, valóban egy szörnyeteg által vezetett, mindenre képes rendszer rohasztja Európát, ami ellen tenniük kell...

peti írta...

Edgar Swan: Vigyázz magadra, drága Viktor!

peti írta...

Szükség volna egy, a demokratikus szakaszra vonatkozó őszinte, feltáró szembenézésre. Szükség volna egy olyan politikusi gárdára, amely nem vesztette hitelét. Szükség volna egy Európa-barát, Európa-konform politikai és gazdasági programra. És szükség volna arra, hogy mindazok az emberek (tömegek), akik a mai rendszer vesztesei, megerősítsék memóriájukat, eszükbe idézzék, hová vezetett a szabadságról és az önálló véleményalkotásról való lemondás, és boldogulásukat ne egy önfeladó közösségi betagozódásban (legyen az akár fasisztoid, akár sztálini jellegű), hanem a független individuum jogállami önérvényesítésében keressék. Szükség volna arra, hogy az a középosztály, amelyet áthat ma a lecsúszástól való félelem, és ezért könnyen hisztérizálható, felismerje a saját sorsa iránti felelősségét, és hosszú távra gondolkodva a demokratikus értékekhez való ragaszkodás példáját mutassa fel a közvélemény előtt...

Szunyogh Szabolcs: Múltismétlés és önsorsrontás

Névtelen írta...

Az USA a németek orcájára is sózott egy nagyot a menekültekkel, (szerintem a VW botrányt is ők tuningolták). Soros úr kiadja a feladatot az EU-nak, érdemes elolvasni az angol szöveget. 'EU must...'

https://www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09

Közben Merkelnek is leesett, hogy talán még sincs több millió szíriai mérnök-agysebész menekült és a német határok lezárásával fenyeget.
http://index.hu/kulfold/2015/10/31/merkel_a_nemet_hatar_lezarasaval_fenyegetett_a_migracios_csucson/

Wolk írta...

Ageing Report 2015

"A termékenységi ráta és a várható élettartam alakulásának, valamint a bevándorlás dinamikájának hatására az EU népességének életkorszerkezete jelentősen változik a következő évtizedekben. A népesség összességében enyhén nő 2060-ig, de sokkal öregebb lesz a társadalom, mint most: a 2013-as 507 millióról 2050-ig 5 százalékos növekedés után 526 millión tetőzhet, ami 2060-ban 523 millióra csökkenhet. Viszont ez a növekedés sem fog megvalósulni bevándorlás nélkül - teszi hozzá a jelentés....
....A nettó bevándorlás az EU-ba folytatódhat, 2040-re 1,354 millióra emelkedik az érkezők száma, majd 2060-ra 1,037 millióra csökken."

...."A 65 év feletti, egészségügyi szempontból rászoruló emberek számára egyre több olyan új technológiai megoldás válik elérhetővé, amely – például állandó orvosi távfelügyelet biztosításával vagy társas kapcsolataik aktívabbá tételével – idős korban is segíti az önálló életvitelt. Magyarországon jelenleg 1,7 millió 65 év feletti ember él. Számuk a KSH Népességtudományi Kutatóintézet előreszámítása alapján, 2020-ra várhatóan eléri a 2 millió főt, 2030-ra pedig a demográfiai becslések szerint, Európa lakosságának negyede lesz idős ember." (Magyar Tudományos Akadémia 2014. 07. 10.)

Tehát minden a terveknek megfelelően történik? Az Eu tervei szerint szükség van a bevándorlókra, nálunk viszont az új technológiai megoldásokkal a problémát megoldottnak tekinthetjük. Bizakodva várjuk a kedvező eredményeket.

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

A válasz legyen egyszerű!

Amerika gonosz! Most, hogy a legfontosabb kérdésen túl vagyunk, nyugodtan mehetünk ebédelni!
- Várjatok! Talán volna még más feladatunk is!
- Ugyan! Ne légy ünneprontó!

A híres amerikai filmszínésztől, Cary Grant-tól megkérdezték egyszer:
- Mondja művész úr, hogyan lehet valakiből híres filmsztár?
- Nagyon egyszerű – vágta rá Grant gondolkodás nélkül – vigyázni kell arra, hogy az ember mindig szép barnára legyen sülve!
Remek válasz! Igaz, hogy semmi köze nincs a valósághoz, de legalább egyszerű!

civilhuszár írta...

Most hogy Milán Endre szóba hozta Amerikát, kezdek gyanakodni, hogy az amerikai vezetés Soros Györggyel hajtat végre tényleg bosszút, az európai kontinens országaiból elűzött és kivándorolni kényszerült őseik sérelme miatt. :-))

PuPu írta...

Endrém, amúgy mondani is szerettél volna valamit?

:O)))

Unknown írta...

Kedves PuPu!

Éppen azt, amit mondtam! Ha ezt pontosabban ki tudtam volna fejezni, azt tettem volna!
Ugye nem kívánod, hogy felhígítsam, vagy elmaszatoljam azt ami pontos és éle van! Egyébként ha arról kívánnál kérdezni, hogy megvetem-e az egyszerű és üres válaszokat, akkor azt mondanám, hogy megvetem. Csak azért nem mondom, mert nem kérdezted. Ennél te sokkal jobb vagy! És én is!

PuPu írta...

Hízelgéssel nálam nem mész semmire...
Cizelláld csak kicsit!
:O)))

Névtelen írta...

Az jól látszik, hogy a németek Oroszországgal és Kínával is jó kapcsolatokra törekednek. Lásd Északi Áramlat II, a tervezett eurázsiai szabadkereskedelmi megállapodás, Merkel legutóbbi kínai látogatása.

http://inforadio.hu/hir/tudositoink/angela-merkel-meggyozte-a-kinaiakat-770272

Naná hogy ez nem tetszik az USA-nak, csak nem mernek olyan direkt módon beszólni, mint nálunk.

Ja és még valami, Németország is felébredt, tranzit zónákat fognak kialakítani a menekülteknek...
http://nol.hu/kulfold/sikerult-megegyezesre-jutni-merkelnek-testverpartjaval-1572643

Unknown írta...

Kedves PuPu!

Sokkal jobb vagy annál, semhogy olyan kérdést tegyél fel, amelyre a válasz esetleg kellemetlen, vagy zavarba ejtő! Én pedig sokkal jobb vagyok annál, semhogy olyan kérdésre válaszoljak, amelyet nem tettek fel. Kompromisszumként néha elképzelem, hogy milyen kérdést lett volna helyes feltenni, de ezeket nem tévesztem össze a ténylegesen feltett kérdésekkel. Ezek az én ábrándjaim - és ezt mindig jelzem.
Ugyanígy boldoggá tenne, ha megtudnám mire is kívántam menni a hízelgéssel? Mit kívánok elérni? Hátha megtudok valami izgalmasat magamról! És továbbra is sokkal jobbnak tartalak azoknál, akik nem tudnak kitérni egy kérdés elől, ha éppen akarnak.
PS.
A ma felvetett kérdésed viszont igen izgalmas - a külföldön élők szavazati jogának elsinkófálása! Ez az ügy, és ez a cél alkalmas arra, hogy egy egészen széles összefogást teremtsen: se a jobbikosok, sem a Fidesz szavazók nem térhetnek ki a világos állásfoglalás parancsa elől anélkül, hogy hitványságuk lelepleződnék. Őket is fel kell tehát szólítani a csatlakozásra.