2015. december 14., hétfő

A MAFFIA KONGRESSZUSA

A kongresszus impozáns volt, jelentőségéhez mért nyilvánosságot kapott, a köztelevízió adását megszakítva közvetítette a miniszterelnök-keresztapa szózatát szeretett alattvalóihoz, a caporegimékhez, a katonákhoz és a megvédelmezett egyszerű polgárokhoz.
De érdemes is volt odafigyelni rá, mert megtudhattuk, további harminc évig abban a megtiszteltetésben tervez részeltetni bennünket, hogy ő lesz a miniszterelnökünk - már, ha a felesége megengedi.

Nincs kétségünk, meg fogja engedni, kell még egy kis ezt-azt hozzáragasztani a családi vagyonhoz, és még az állami erdőket se privatizáltuk...
Elképesztő, ennyi ember egykupacban, es egy se akad, aki elröhögné magát ezen a tenger baromságon, amit szeretett vezérünk összehordott.
Ami azt illeti, annak van igaza, aki azt mondta, hogy nem érdemes erre szót vesztegetni, Orbán egy más síkon éli életét, és ha véletlen elkezd szédülni, hogy le ne essen róla, hát bekapja azt az egy pirosat, egy hosszúkás zöldet, meg a kerek, nagy fehér tablettát és az élet lebeg tovább.


Sajnos az átlagember a világban azt hiszi, hogy nem egészen kétmillió valóságos támogatója  helyett tízmilliónyian támogatjuk, jóllehet a nyolcmillió küzül legalább négy defektesnek tartja, a másik négy pedig nem mer szembemenni vele, merthogy olyan szépeket mond, nomeg fél, merthogy magyarember imád rettegni.

Beszél terroristákról, akik mind migránsok, de nem utal szóval sem arra, hogy nem minden migráns terrorista, és arról sem, hogy a terrorizmus éppen azért olyan félelmetes, mert nem kellenek tömegek hozzá, elég nyolc ember, és kétségbe lehet ejteni Európát.
De ez nem is érdekes, hiszen ez a probléma nála csak egy azon gondok hosszú sorából, melyek alkalmasak arra, hogy ellenségképet mutasson fel a népnek, akitől félni lehet, és aki ellen - természetesen az ő vezetésével - harcolni kell, minden igaz magyarnak.


„A liberalizmus szembefordult a szabadsággal, az emberekkel, a demokráciával… kifejlesztette a politikailag korrekt beszédet. Ezt a papír elbírja, de az emberek nem”- mondá, miközben ő is haszonélvezője a politikailag korrekt beszédnek, hiszen azt meg lehet kockáztatni, hogy leírják róla, hogy egy szociopata gengszter, de ha valaki leírná róla, hogy cigány, hát politikai ellenfelei lennének az elsők, akik ez ellen tiltakoznának.
Pedig cigánynak lenni nem lealacsonyító, viszont a gengszter egy átmenetileg szabadlábon tartózkodó börtöntöltelék - ha van, ami becsületsértő, hát ez valóban az.

 „Mi azt javasoljuk vissza a demokratikus Európához… Az EU-nak új szabályokra van szüksége. Eljárt az idő, huszonnyolc ország nem tud ugyanazon szabályok szerint működni, mint hat ország tudott.” - okosította fel népét, csak azt nem mondta meg, ha mindenki a saját szekerét húzza, akkor mi értelme van az Uniónak, mitől Unió az - hacsak nem a támogatástól, amely tulajdonképpen a mi lélegeztetőgépünk, amit a német, holland, dán és osztrák adófizető ad nekünk azért, hogy fejlődjünk, de idáig leginkább csak a Nemzet Gömböcét hizlaltuk rajta.
A cél a teljes foglalkoztatottság - ezt is delirálta. 
Gondolom, ezt részben kényszermunka formájában, részben minimálbéren képzeli el.
“Kevesebb adó, több válallkozás, nemzeti ipar”, ebből születnek meg a következő munkahelyek.
A kevesebb adót azonnal lehetne is produkálni, mondjuk az ÁFA mértékének jelentős csökkentésével, de erre nem látszik törekvés, helyette inkább látszat-intézkedések születnek.
A nemzeti ipar meg lassan ismét a teknővájás szintjén fog realizálódni.
Vállalkozások indításához pénz kell, és - sajnos nem mindenki olyan ügyes, mint Mészáros Lőrinc, aki fel se tudná sorolni a tulajdonában levő vállalkozásokat, pedig talán egy se öregebb öt évesnél.
De a nemzeti iparra már van remény, szögedrótgyártó nagyhatalom leszünk, a szöget meg a drótot importáljuk, a készterméket meg maguk a rabok állítják elő.
És épül már az Első Magyar Királyi Gumibot Művek is...

De fontos a család is, velük állítható meg a népességfogyás. “Minden magyar családnak lehessen saját otthona, ami a saját tulajdona.”
Na, ezen aztán igazán csak röhögni lehet, nemhogy a házra, de egy villanyóra felszereltetésére is képtelen anyagilag az emberek jelentős része, és a helyzet egyre csak romlani fog, hiszen a falu öregszik, munka nincs, nyugdíj meg miből lenne?
A lakásépítés áfáját 27 százalékról 5 százalékra csökkentik, ezt hétfőn be is terjesztik a ház elé, ígérte, merthát milyen kongresszus az olyan, ahol az uralkodó nem ajándékozza meg hű alattvalóit, a vállalás nem is azonnalra szól, hanem négy évre, vagy tán ötre, ha jól értelmezem, úgyhogy aki ma kezd építkezni és elkezd örülni, az később igennagyon pofára fog esni.
Ígérni egyszerűbb, mint minden választó kezébe libacombot nyomni...
Cél továbbá az is, hogy a magyarok ne éljenek félelemben, ezért a Fidesz megvédi az embereket a bűnözőktől, ehhez kell a rendőrség, a TEK.
A fociultrákat elfelejtette említeni, pedighát...
Hamvába hótt dolog ez, hiszen ha igaz lenne, akkor éppen ez a kongresszus lenne a legjobb alkalom az összes bűnöző egyidejű letartóztatására - láttatok talán egy rendőrt is a helyszínen?
És bűnözőt?

Szóval, volt kongresszus is, a neten ezer más dologgal foglalkozik a nép, ez meg, mintha nem is lett volna.
És ez talán így is helyes, nem kell ezt túldimenzionálni.
Csak türelem kell, míg a nép el nem spekulál, hogy a bicska a hátában komoly volt-e, mert viccnek kissé erős lett volna.
Ez az ország olyan, mint a kiselefánt, nehezen tanul. de könnyen felejt.
Majd később eszébe jutnak a dolgok, de addig azért még el kell telnie kis időnek, de Kelly Anna ezt énekelte:
Hogy mikor?

Türelem, - ki gondolta volna 1988-ban komolyan a rendszerváltozást?

:O)))

5 megjegyzés:

Unknown írta...

ami az áfát illeti......

én ÚGY értettem, hogy a lakásÉPÍTÉS áfája csökken!!!!!! TESSENEK FIGYELNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

NEM A LAKÁS BEKERÜLÉSI KTG-E HANEM AZ A LAKÁS "ÉPÍTÉSÉNEK " KTG-E!!!

ELŐBBIBEN BENNE VAN A CEMENT...SÓDER..PARKETTA KŐMŰVESBÉR...CULÁGERBÉR..STB..STB..

UTÓBBIBAN CSAK A KIVITELEZÉS ..

Marika Anikó Benkő írta...

Béla Sperla
Akkor ez nem azt jelenti, hogy egy újépítésű tömbházban, - egy lakás ára,- pl. 10 milla helyett majd 8 millába kerül a végén? (4-5 év alatt folyamatos árcsökkentéssel? ) Vagy ez azt jelenti, hogy az építtetőnek kerül kevesebbe, így többet fog nyerni rajta az értékesítésnél?

hello írta...

Bár olyan lenne ez az ország, mint a kiselefánt, mert az a ki tudja, mitől elterjedt hiedelemmel ellentétben rendkívül könnyen tanul és kiváló a memóriája. A megszerzett tapasztalatokat és az ebből eredő tudást nem csak a szüleitől, de az egész csordától sajátítja el, és hasznosítja felnőtt élete során. (Forrás: National Geographic)

Nagyon ráférne szeretett honfitársainkra is ez a képesség! Másutt tartanánk! Nem lenne pl. talaja a Horthy- meg az egyéb nemzetrontó kultuszok feltámasztási törekvéseinek!

góbé írta...

Marika, Béla!

Ez nagyjából azt jelenti, hogy egy tendert - mondjuk 200 lakás felépitését - megnyerő cég, vállalkozás, amelynek nemhogy toronydarui, vagy telephelye, de egy árva talicskája vagy kőmüves-kanala sincs, alvállalkozók többszintü bevonásával felépitteti a 200 lakást úgy hogy az anyagköltség és a munkadijak vonatkozásában szükségszerüen a tényleges 27% ÁFÁt alkalmazza. Nincs más választása se a Tüzépen, se a NAV-nál. Az alvállalkozókat vagy kifizeti, de inkább nem, vagy alig. Majd a legvégén, eljátszva a faszagyereket a valós, 27%-os ÁFÁval kifizetett, létrehozott és kiszámlázott produktumra, a tisztes és törvényes nyereség mellett már csak öt, ( +5 ) % áfát fog számolni a lakások értékesitése során.

Kolosszális! Plusz 5 %-ot lehúz és mindezt úgy, hogy a játék résztvevői örülnek, hálálkodnak, hozsannáznak "jótevőjüknek" a xarházi kotonszökevénynek.

kekec írta...

pupu
Legalább az ellenzék eléggé egy hangon mondta, hogy Orbánnak köze nem volt a magyar valósághoz. LEHET, hogy ha sikerül a későbbiekben is a szinkron - lesz együttműködés?!
góbé,
csak szólok, hogy az új lakás építése "fordított áfás" azaz nem levonhatóak KÖZBEN az áfák, csak a végén, az értékesítéskor. A kérdés csak az, hogy az értékesítésnél a fogy.árban látszani fog, vagy -sem ez a csökkentés. Jó helyeken, ahol eddig is elbírta az ár az áfát, ott nemigen lesz árcsökkenés. A piacot viszont már az is beindíthatja, hogy gyengébb árfekvésű helyen is érdemes lesz építeni.