2015. december 6., vasárnap

VISEGRÁDI ÁLMOK

Gatya a helyzet, az Unió bekeményített, beígért ilyen-olyan vizsgálatokat az általuk folyósított pénzek költésével és elszámolásával kapcsolatban, márpedig ez sok jót nem igér.
Az uniós elszámolások felettébb részletesek, nem lehet nagyvonalúskodni, ott nem az a támogatási szempont, hogy ne mi nyerjük a legtöbbet, és nem lehet a szabályokat ahhoz igazítani, hogy Mészárosról vagy Simicskáról van szó.
Bürokraták ezek a javából, és ezt ne tekintse senki pejoratív megbélyegzésnek, egy állam - de bármely szervezet - sem lehet meg bürokrácia és bürokraták nélkül.

A jó bürokrata pedig évezredek államigazgatási tapasztalatainak esszenciája.
A pénzügyi revizor a hajdani királyok pénzügyeinek intézői, kincstárainak kezelői által felhalmozott tapasztalatok alapján dolgozik, és ha jó revizor, akkor nem érdeklik a helyi potentátok érdekei, csak a szerződések, a bizonylatok, a jegyzőkönyvek.
Szóval, ha jönnek vizsgálni, akkor az nem lesz egy sétagalopp, nem lehet majd süketeléssel, okosba, meg a turul tojásával elintézni a zűrös ügyeket.


Ha hibát találnak, vissza kell fizetni ezt-azt, ami ennek a gazdaságnak nem lesz könnyű mutatvány.
Még ennél is félelmetesebb, hogy uniós körök már pedzegették, hogy vissza kell fogni a támogatásokat azoknál az országoknál, melyek nem akarják kivenni részüket a menekültkérdés megoldásából.
Közben az Együtt vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez valamennyi kormánytag és családtagjaik ellen, mivel a Parlament januártól ellehetetlenítette a vagyonosodási vizsgálatok folytatását.
Ilyen vizsgálatot csak akkor lehet majd végrehajtani, ha az érintett hozzájárul és akkor is csak becsléssel.
Nem hinném, hogy éppen ebbe fog belebukni Orbán, de igen gyakran elő szokott fordulni, hogy egy bagatell ügy adja meg az első lökést a szakadék felé vezető lejtőn...
Bár itthon a csapból is Orbán sikerei folynak, rájátszva a nép legprimitívebb félelmeire és előítéleteire, Orbán helyében mégsem lennék túl nyugodt.
Egyszer azért majd valakitől meghallja a nép, hogy a király meztelen.
Hogy hozzánk - ezer oknál fogva - senki sem akar menekülni, innen viszont...
És rájön, hogy Orbán elmebeteg, aki képzelt ellenségekkel hadakozik - vagy a népet nézi hülyének.

Don Quijote ezerszer tisztességesebb volt nála, ő ugyanis a szélmalmokban valódi ellenségeket látott, míg a mi Sancho Panzánk pontosan tudja, hogy nem létező démonok ellen hadakozik.

Orbán ebben a helyzetben lehetőséget látott arra, hogy bekerülhessen az európai politikusok belső körébe, hogy Európa vezetői közé kerülhessen, hiszen ő már kinőtte ezt az országot, mint Friderikusznál tett nyiltkozata szerint Berki Krisztián, és itt az ideje, hogy ezt a tényt mások is felismerjék.
Az kétségtelen, hogy neve lett Európában, de hát neve volt Matuska Szilveszternek, meg Enver Hodzsának is...
Egyéni akciói soán elszigetelődött, nemigemn állnak vele szóba jelentős politikusok, pedig mindent megtenne érte.
Az a médium, melyhez hozzáfér lelkesen harsogja, hogy mennyire igaza van, és mennyire eljelentéktelenedett Merkel, meg, hogy legjobb lenne, ha hazamenne főzni.
Azt nem köti senki orrára, hogy Merkel a rengeteg buktató ellenére képes kezelni egyszerre a görög válságot, a pénzügyi világálság utóhatásait, az ukrán válságot és a menekültkérdést, melyből legalább kettőben Orbán enyves keze is benne van.
Ha valakinek, neki aztán tudnia kellene, hogy Angela valóban egy angyal, hiszen kevesen tűrnének el egy hozzá hasonló piaci legyet ilyen sokáig, már mindenki elővette volna a légycsapót.


Orbán Magyarországot már tönkretette, darabokra szaggatta, és most, egy csendes estén, mikor elfelejtette bevenni a kis pirosat, meg a nagy kerek fehéret, hirtelen felismerte magában a világpolitikai kaliberű politikust.
Nekilátott hát az Unió szétcincálásának.

Ehhez persze partnerek kellenének, és ő most úgy csinál, mintha a visegrádi négyek tagországaként Magyarország megtalálta volna természetes szövetségeseit a brüsszeli elnyomás ellen.
Ez egyrészt marhaság, másrészt meg megint csak belpolitikai célokat szolgál.
Csehország nem engedheti meg magának a német gazdaságtól való függés lazulását, Szlovákia hozzánk való viszonya közismert, ha kiderülne, hogy Krisztus magyarul beszélt, akkor az ország kollektíven áttérne az egy igaz hitre.
Lengyelországban lennének vevők az Orbán féle megoldásokra, de már az első lépéseknél kőbe szaladt a kasza - az alkotmánybírák megválasztásának Orbán féle módszerére válaszul alkotmányos válság alakult ki.

A hatalom utcai tüntetésektől tart, és egyáltalán nem biztos, hogy ebben a helyzetben Orbán unióval szembeni hepciáskodásait támogatnák.
De ha támogatnák is, a lengyelek nem politikai következetességükről híresültek el, ők sem voltak képesek soha összefogni - miért pont mostanra javultak volna meg?
A helyzet most olyan, min amikor a róka javaslatot tesz a libának, a kutyának meg a lónak a a gazda elleni összefogásra


Viszont lehet revolverezni Merkelt, míg csak  - minden angyali türelme ellenére - be nem gorombul.
Orbán itthon mostanában nem nagyon vitézkedik, amin nem is csodálkozom, nincs mit mondania a magyar társadalomnak.
Bár a hajókürtre fel van írva, hogy a magyar reformok működnek, de érdekes lenne tudni, hogy mit válaszolna, ha egyszer valaki feltenné neki a kérdést, hogy konkrétan milyen reformokról beszél?
Hacsak azt nem tekinti reformnak, hogy ellopta a nyugdíjra félretett pénzeket, így aztán nemhogy a parasztnak, de senkinek sem lesz tisztességes nyugdíja egy élet munkája és járulékfizetése után.
A járulék ma már adó, arra költi a kormány, amire akarja - mondjuk épít belőle még egy-két stadiont...
Esetleg még az is reform lehet, hogy gyakorlatilag megszünőben van a betegellátás, az egészségügy a padlón hever, nemsokára már a beteg is.
Persze majd meghallgathatjuk, hogy nyomják Krahácsot, hogy a magállamok terrorja miatt áll a gazdaság, de nem baj, majd mi összefogunk a visegrádi államokkal és a haza virágba borul.

Egyre nevetségesebbek is vagyunk, az adótahóság megbírságol egy télapót, mert nem ad nyugtát, az egyik adóellenőr előtt turkál a másik fenekében az ellenőrzött orvosnő, lehet, holnap a kazalban Juliska előrántja a nyugtatömböt, mikor Jancsi kiabál Jóskának, hogy be lehet szállni.
Az adóellenőr olyan, mint a kovács - egy kovács az nem kovács, két kovács az fél kovács, három kovács egy kivács.
Ami meg az Uniót, meg a NATO-t illeti, már a csatlakozáskor megmondtam, hogy mi vagyunk Lenin bosszúja, ha mi belelépünk, hát el lehet dobni mindkét szervezetet.
Látnok vagyok!

:O)))


9 megjegyzés:

magyarmagyar írta...

Pupukám, nagyon felindultan írtad ezt az egyébként szokásosan nagyszerű posztot. Feltűnően sok benne a helyesírási hiba, ami egy olyan jótollú embernél mint Te vagy, csak akkor fordulhat elő, ha valamiért habzik a szája. Vigyázz magadra, ne izgulj fel ennyire, árt az egészségnek! Mi lenne velünk a napi Pupuságok nélkül?
Egyébként se ér annyit az egész orbáncbanda, hogy veszélyesztessed miattuk az egészségedet.

PuPu írta...

:O)))))))
Fenéket, nem vagyok az a felindulós fajta, csak új szemüveg kellene, mert estefelé már elfárad a szemem.
Tudod, olvasgatok napközben, meg most ezzel a Blogászattal is kell vesződni, új klavit állítottam hadrendbe, így aztán éjjel már - ha elfelejtem a szövegméretet állítani - akkor előfordul, hogy olyan vagyok, mint a vakegér...
Legközelebb jobban figyelek, igérem!
És azért köszi az aggodalmat...

:O)))

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Tényleg látnok vagy !
Pláne szemüveggel.

Üdv sphagin.

hello írta...

Bocsánat a közbevetésért, csak muszáj megvédenem Don Quijotét az összes valaha élt tiszta szívű, jószándékú álmodozó nevében és érdekében. Az egyik számomra legszimpatikusabb, sőt, legkedvesebb irodalmi hős ugyanis.
Az örökbecsű La Mancha lovagja musical főszereplőjeként nemkülönben.

morzsi írta...

Csodálom a hidegvéred PuPu!
Te azon merengsz, hogy vajon sikerül e orbánnak Európa első emberévé válni, vagy sem, - mikor amerikai képviselők tiltakoznak egy székesfehérvári szobor felállítása miatt.
Tudod jól, hogy a kis szemét nem első, vagy második embere nem lesz ezen a földrészen, mert az utolsó helye "bérelt."
Hogy bírod ezt idegekkel? Ha leülsz írni, akkor ott, kiadod a mérged? Akkor egy pár órára megnyugszol?
Meddig lehet ezt csinálni? Meddig nyeljük ezt a migránsozást, - miközben a gyerekeink nem tanulnak semmit az iskoláikban, miközben a barátainkat nem megfelelően látják el a kórházakban!
Meddig tűri a jogász társadalom, hogy olyan "rothadó fekélyek" vannak közöttük, akik 2015-ben felmentik Hóman Bálintot a háborús bűntettek vádja alól?

Az okos emberek hallgatnak, ergó a hülyék kormányoznak?....

Geza írta...

Morzsi:

Hogy "meddig turjuk"? Sokaig, kiveve, ha Te meg en, meg a Toth Otto ki nem megy az utcara, es ott nyilvanosan le nem kaszabolunk valakiket. Mondjuk valoszinuleg jo cimlap sztori lennenk, de engemet ez egyelore nem nagyon lelkesit. Semmi sem utal arra, hogy itt a fent felsorolt harom emberen kivul (na meeg vegyuk ide a PuPu-t is) baarki is a tureshataranal lenne. Soet …
Nem hiszem, hogy a Franciaorszag-i, majd elotte a Lengyelorszag-i valasztasok sok joval biztatnanak minket arra vonatkozoan, hogy itt maar tenyleg a turekepesseg hataran lennenk. Abban meg plaane biztos vagyok, hogy a Merkel-i "ejnye-bejnyezes" lehet "angyali", de hogy Neki (a tobbi Nyugat Europa-i orszag vezetoivel egyetemben) sokkal elobb kellet volna ennek a gazfickonak az erzekeny pontjat megtekergetni ugy, hogy most mar legfeljebb a falujaban jatszogasson magaval. De haat nem ez tortent, es az eredmenyt mindenki lathatja …

talalom írta...

Geza! Miért Merkelnek? Vagy bárkinek? Ez nem a VSZ, hogy Obama összehúzza a szemöldökét, mert egy ország fele egy álnok sutyerákot akar mindenképpen szolgálni? A másik fele meg azzal van elfoglalva, hogy azt a pár embert gyalázza, aki tenne ez ellen? Merthogy nem jól öltözött, de túlöltözött, fúj, miért áll szóba ezekkel, és még fújabb, hogy milyen csúnyán beszél? Miért bohóckodik egy választási törvény miatt, miért nem tesz semmit egy választási törvény ellen stb., stb. Napestig folytathatnánk.
Mindenesetre csend van, rend van, a hiány nem nő. Ennek érdekében 3 millióan FELAJÁNLOTTÁK A MAGÁNNYUGDÍJ-MEGTAKARÁTÁSUKAT a bugris bandának. Mert senki nem lopta el: Ti magatok tettétek a kisvátesz kezébe a hallgatásotokkal! (Nekem nem volt ilyen, öreg vagyok, a fiam viszont megtartotta, most veszik el tőle azzal, hogy továbbiakban csak önkéntes befizetéssel marad meg.) Mit tehetne Merkel, de maga a magasságos is, ha valaki az asztal alatt szeret enni: hiába rángatják fel a fejét az asztalhoz...

Névtelen írta...

http://propeller.hu/itthon/3176267-mta-elnoket-kerlelik-intezzen-nobel-bekedijat

góbé írta...


Geyza !!! - HOFI nyomán, és ezt megtiszteltetésnek szánom... -

Ez a "...meddig türjük..." nagyon impozáns és szerintem vagyunk jópáran még, ami túlmutat a háromfős legénységen. A nemzetthy kotonszökevény láthatóan nagyon elemében érzi magát, hogy a menekült - nálunk nemisannyira válccság - lepedője alatt megszavaztatta magának, családjának, barátainak és üzletfeleinek a totalitárius lopás rendszerét. Tényleg, meddig türjük ! Minek kell még bekövetkeznie ahhoz, hogy hogy a 6-8 millió legyalázott azt mondja hogy elég volt ebből. Eddig s ne tovább!
Megmondom: Annak hogy egy hiteles és hitét nem vesztett csoport előálljon s azt mondja, ebből elég, ne tovább! De azt is mondja, - egy klasszikus nyomán, - aki nincs ellenünk, velünk van! Nem zár ki pártokat, szerveződéseket, nem sajátitja ki magának az "egyedül üdvözitő én vagyok" mitoszt.

Gondolj csak bele, a fenn vázoltakkal párhuzamosan 17 embert, magyart, meggyanusitottak, rabositottak, mert továbbitottak egy felvetést, miszerint a siófoki polgármester vélhetően törvényt sértett. Nem állást foglaltak, nem biztattak, nem uszitottak, csak egy általuk helytállónak itélt véleményt továbbitottak.

Ha továbbgondoljuk, amit itt PuPu és mi csinálunk, az mit érdemelhet a ner-szerint. NERileg elértünk oda, hogy hogy alapjogainkban nem csupán korlátoznak, mint pl. a szabad véleménnyilvántás de büntetőjogilag felelősségre is vonnak. Innen már csak egy picinyke ugrás a rendszernek nem tetsző civil szerveződések, ellenzéki pártok ellehetetlenitése, majd betiltása melynek jogalapját az állitólagos állam elleni szervezkedés megállapitása fogja biztositani.
Ez előtt a förtelem előtt, az EU is csak megdöbbenve fog értetlenkedni, ugyanúgy nem hisz majd a szemének, ahogy Chamberlain sem látott tovább az orránál 1938.-39.-ben.