2015. december 18., péntek

RÉTVÁRIAK ORSZÁGA

Valami elképesztő interjút adott Kálmán Olgának Rétvári Bence.
Nem is érdemes mondatonként szétcincálni, annyira szánalmas ez az egész.
A Magyar Telekom szponzorált egy - szerintem - fapados énekest, az énekes ahelyett, hogy a szerelemről vagy a zord télben bimbózó rózsáról énekelt volna, benyalt egy méretest a Keresztapának, és kiállt Kacor király XVI. századi nőpolitikája mellett, hogy a fal adta a másikat.
A Magyar Telekom úgy vélte, hogy az énekes a szponzoráció révén a cég egyik arca.
Ostoba kijelentésével összekente ezt az arcot szarral, így aztán nem kívánatos, hogy azok, akik a nőket nem gépnyúlnak képzelik el, azt gondolják, hogy a cég filozófiája és az énekes agyroggyanása között bárminemű egybeesés van.

A Telekom európai cég, az énekes meg mucsai tahó, akinek - remélem - hozzátartozóit megkíméli a sors attól, hogy apjuk elvei szerint kelljen leélni életüket.

Sajnos, a kormány - élén Büszkeségünkkel - annyira el van már pofátlanodva, hogy azt gondolja, joga van beleavatkozni egy cég és szponzoráltja kapcsolatába.
Ez egy magántermészetű kapcsolat, a szponzor a dolog természetéből adódóan támogat, pénzel, pártfogol, mert azt gondolja, hogy a két név - a brand és a művész nevének összefonódása mindkét fél számára előnyös, hisz mindkettő pozitív érzelmeket kelt a társadalomban.
Ha az egyiknek romlik az imázsa, akkor a másik automatikusan követi, vagy megszakítja a kapcsolatot.
A cégnek nem egyetlen szponzoráltja a dalnok, rajta kívül a Magyar Olimpiai Bizottságot, a Veszprém kézilabdázóit is támogatja, gondolom még másokat is, akiktől csak jó teljesítményt vár el, meg helyet néhány reklámfelületen.

És azt, hogy ne szarjanak az ünnepi asztal közepére.
Az énekes fontossági sorrendet állított, úgy érezte, hogy fel kell másznia az asztal tetejére, és amikor letolta a gatyáját, a szponzor megköszönte az együttműködést.
Az ő pénze, az ő joga eldönteni, hogy kit támogat.


Rétvári a szólásszabadságra hivatkozott, ami egy akkora ostobaság, mint ide Lacháza.
Senki nem mondta azt, hogy az előadóművész nem mondhatja el a véleményét, de ha elmondta egy olyan cég egyik arcaként, melynek ügyfeleinek legalább a fele nőből van, akkor ne várja azt, hogy a cég vezetése a földhöz csapkodja a fenekét nagy boldogságában.
Merthogy a nők túlnyomó többsége - bármit is hisz Rétvári - helyteleníti, hogy azonos munkáért kevesebb bér illeti meg, mint nála esetleg lustább és butább férfi-kollégáját, és nem tartja élete értelmének azt, hogy gyereket (nem lányt, gyereket !!!) szüljön urának, hanem lát még ezen kívül is elérendő célokat életében.
Azt idáig is tudtam, hogy a suttyó mentalitást melengetve őrzi szívén elsőgenerációs faluszéli értelmiségünk.
Tulajdonképpen el is nézem nekik, hiszen ezt kódolták génjeikbe az évszázadok, ezt az életvezetési modellt adta át apjuk, miközben édesanyjuk a kőbölcsőben (dolomit) ringatta őket, ez a természetes számukra, meg a disznósajt.
Azt is tudtam, hogy a magyar kispolgár buzgón veri a családot, elsősorban a feleségét, merthogy valakin le kell verni elcseszett élete összes boldogtalanságát, de abban azért tévedtem, mikor azt gondoltam, hogy az ilyen Rérvári-féle szerencsétlenek számára, ha jó körülménnyek közé veti őket a sors, tán kinyílik a világ, és megérkeznek - ha nem is a XXI., de legalább a XX. századba.

Nem érkeztek meg, számukra még mindig apa olvas, anya főz és a tyúkból övék a comb, míg az anya rágcsálja csak buzgón a nyakat, meg a "koldusesernyőjét".
Úgy látszik. hiába jut nekik liba, az elosztás ugyanolyan marad, ami szép bizonyítéka annak, hogy csak a pénztől senki nem lesz se jobb, se okosabb, de még erkölcsösebb sem.


Szánalmas ez banda, vakkomondorostól, Rétváristól, Orbánviktorostól - merthogy ebben az országban az elképzelhetetlen lenne, hogy csicskásai gazdájuk tudta nélkül nekimennének az egyik meghatározó távközlési cégnek.
Rétvári keresztényezett is egy sort, meg liberálisozott - ezeknek fogalmuk nincs arról, hogy egy kormánytisztviselő számára nem lehetnének liberálisok meg keresztények, számukra csak magyar állampolgárok lehetnek, és ehhez mérten szabadna megnyilatkozniuk.
Reménytelen.
Kíváncsi leszek, ki nyeri majd a közbeszerzési pályázatot, melyet a kormányzat a távközlési szolgáltatásra ír ki, de - állítólag - Mészáros Lőrinc már átkiabált a szomszédjához.
Ha a szomszéd meghallotta, akkor megoldódott minden gond, alkalmas távközlési szolgáltatás biztosítására.

Csak arra kellene valahogy vigyázni, ha egyszer sikerül ezeket világgázavarni, nehogy ugyanilyeneket húzzunk a nyakunkba, merthogy a bunkók mozgása a hatalom mozgását követi.
Sajnos, a világ nem kedvez a fejlődésnek, az ember mintakövető élőlény, utánoz, mint a majom.

Sokszor nem is lehet észrevenni a differenciát...
Sajnos...

:O)))

21 megjegyzés:

anonymand írta...

Kedves PuPu!

Egyetlen kérdés merült föl bennem.
Te sírtál, vagy röhögtél, esetleg sírva röhögtél az interjút látva, hallva?

nemóvatos írta...

Az írás mint egy csillogó, éles és villámgyorsan lecsapó kardpenge.
Ha K.O. is ilyen tisztán látta és érzékeltette volna a szponzorációs viszony lényegét, az álszent majmot felmosórongyként húzták volna ki a stúdióból.
(Számomra) új szó is született: agyroggyanás

Wolk írta...

Bélády Samu bejegyzése a 444-ről:

"A magyar kormány megsértette az alkotmányt, mert midőn Simicska kifejezte abbéli véleményét hogy Orbán úr egy geci, azonnal kibaszták a 4-es út építéséből."


a Magyar Telekom nyíltan megsértette a magyar alkotmányban szereplő, a szólás és véleménynyilvánítás szabadságáról szóló részt azzal, hogy felbontotta szponzorációs megállapodását Kovács Ákos Kossuth-díjas előadóművésszel.(Rogán Antal Mokka)

Jutka írta...

Most már csak arra lennék kiváncsi mikor rugják fenéken sajnos Magyarországot és nem az O.V.
Szomorú nap lesz ez nekünk nagyon.
Magyarország kormányában nincs egyetlen egy miniszternő, államtitkárnő.
Ami tanácsadó van arról jobb nem beszélni.

Nagyon kiváncsi vagyok még mi fog kisülni a 2x10 milliós lakástámogatásból.
Ez csak mézesmazdag, vagy megint csak egy bízonyos rétegnek szólhat?

Névtelen írta...

kedhves bahrátom, Teveember!

engedelmeddel kiegészítem mondandódat a minap általam klubrádióban hallottakkal.
a Bolgár nevű bájgúnár olyan méretesen benyalt ennek a kis rétvári gecinek, hogy majdnem telehánytam az autót - vezetés közben hallgattam a műsort.
dicsérte ezt a szarkupacot, hízelgett neki, virtuálisan pucsítva még mancsot is nyalt.
nos, ennyit a klubrádióról, annak ellenzékiségéről, a bájgúnár Bolgárról, az egészről.
tetszik, nem tetszik Bartusnak lesz igaza, mikor a klubrádiót ostorozva kifejtett a béli véleményét, mi szerint ezek is csak a pénzt akarják, s őfelsége félsegge vége ellenzékét játsszák.
.
abramovics voltam, s vagyok

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Számomra elérkezett az a pont, amikor világosan látszik, hogy nem az az értelmes cselekvés, ha reagálunk a hülyeségekre, hanem igyekszünk jó dolgokat megvalósítani, magunkra számítva, nem pártokat keresgélve. Ha valaki nem tudja a saját eszével eldönteni, hogy egy cégnek joga van-e meghatározni, kit szponzorál és ehhez az arculatát (marketingben kevésbé járatosok számára lefordítva: egy cég arctalan, jogalany csupán, és ezért igyekszik megjeleníteni magát asszociációkon keresztül, élő, ismert személyekhez kötve) - az menthetetlen. Nincs értelme meggyőzni az ilyet, mert annyira leépült aggyal, átpártolhat a szavazó helyiségben, de nem lesz kreatív, gondolkodó ember soha. Azaz, bármikor manipulálható valaki marad.

Lehet, egyedül vagyok azzal a naiv hittel, hogy az emberek közti "egyenlőség" lehetőséget teremt egy jobb társadalomra - ha megvalósulna valamikor. Egyenlőség, szabadság, testvériség. Ezek együttesen "liberális" eszmének lettek nyilvánítva és szitokszóként kerülnek elő. Pedig egyszerű követelményt jelentenek. Senki nem kap előjogot, senki nem vonhatná ki magát a közös szabályok alól.

Szomorkásan olvasgatom már csak a morzsáit annak, ami mindebből még föllelhető romként fölbukkan ebben az országban.

Szeretném látni a Köz-Társaságát, amelyben emberi élet jár mindenkinek.

pleinair írta...

A női egyenjogúságot sértő megjegyzések nagyobb visszhangot váltottak ki a földek ellopásánál, és az orbán maffia összes bűntetténél. Sikerült orbánnak mindezekről elterelni a figyelmet, és egy említésre alig méltó kis dalnok ügye apropóján uralni a közbeszédet.
Szerintem lesznek még hasonló témák, amik ezt a célt fogják szolgálni, az ellenzék meg újra és újra rá fogja vetni magát a bedobott gumicsontokra.
Ezzel együtt alkalma nyílt orbánnak precedenst felmutatni: aki kötcsei beszédében a kultúrára és a művészetre is kötelező centrális erőtérrel szembe megy, az retorzióra számíthat. Ahhoz már buta a "zseniális" politikus, hogy ezt úgy tegye, hogy ne lehessen belekötni.

grund írta...

És Lázár Janó mit csinált, amikor kirúgatta az Origó főszerkesztőjét, Sáling Gergőt? Vagy a portfis bajszú házmester, amikor kitiltotta a parlamentből az RTL Klub riportereit? És hol emeltek szót a szólásszabadság védelmének zászlaja alatt a feketeruhás ápolónő, Sándor Mária ügyében?
Hazug, cinikus, gátlástalan banda...

hello írta...

Én tegnap este frissiben az előző poszthoz mindent leírtam, amit kiváltott belőlem ez a végtelenül átlátszó, vérlázítóan szemét viselkedésük.
Rétvári, mint aki magnetofont nyelt, és egy végtelenített magószalagról nyomta csak egyfolytában a betanult szöveget.
Kíváncsi lennék, hogy ennek a dicső konglomerátumnak a szavazói ezt is vajon alélt áhítattal hallgatták-e.

Igaza van Pleinairnek, többek közt gumicsontnak szánták ezt a muszklifitogtatást. Nyilván az új "propagandaminiszter" tudja jól, hogy a társadalom még normális erkölcsi érzékkel bíró részéből - benne nagyon sok öntudatos, még bőven szülőképes korban levő fiatalból, akiket pl. a földmutyik nem érintenek - az önrendelkezési és a szabadságjogaik minden korlátozási szándéka élénk tiltakozást vált ki.
Ezzel egy darabig jól elleszünk - gondolhatják - és közben meg az összes többire kevesebb figyelem marad. Ám aki nézi az RTL II híradóit, azért tudomást szerez "a mindennapi galádságokat ad meg nekünk ma" jegyében sok minden másról is!

hello írta...

Bocs: add meg természetesen

NewTiborc írta...

Igen, Hello! áhítattal hallgatták, mert a magyar átlagember már a múlt századi jobbágy vagy zsellér szintjét sem üti meg.
A bolgár úr és társai pedig csak a Gyurcsánnyal tudnak kötekedni. Elég, ha kinyitja a száját abszolúte mindegy mit mond, az már óriási baj és üldözendő. Mellesleg az ATV-s uraktól is már lassan hányingerem van, mostanában már nem is palástolják a nyelvcsapásaikat. Azért undorító, mert azzal hülyítik a jónépet, hogy ők ellenzékiek. Úgy látom teljesen a hatvanas évek gőzleeresztő szerepet vállalták, vajon mit kapnak ezért a jellemhuszárok?

guglikugli írta...

Ezek a rongyok félrebeszélnek! A TELEKOM nem tud Alkotmányt (kalaptörvényt) sérteni. Íme Juszt László fejtegetése:

"Itt most egy újabb indulat cunami lesz. A várható káoszban, ami beláthatatlan, érdemes végiggondolni egy tényt, mielőtt belezavarodunk.
Mivel a kormány alkotmánysértést emleget a TELEKOM kapcsán, tudnunk kell, hogy az alkotmány (alaptörvény) az államot köti, amelyik megalkotta. Magánszemély vagy magáncég nem tud alkotmányt sérteni. Az alkotmány nem büntető törvény és nem polgári törvény, hanem minden törvény alapja, de nem helyettesítője. Így alkotmányt sérteni kizárólag az állam képes, ha olyan jogszabályt alkot, ami az alkotmánnyal ellentétes, vagy olyan intézkedést tesz, ami az alkotmánnyal ellentétes.
Nem szabad bedőlni az összevissza dobált nagy szövegeknek és hangzatos kijelentéseknek. (Juszt László)

guglikugli írta...

Juszt után idézőjel! Bocs', lemaradt.

Cereus írta...

Újra megnéztem Rétvárit!!! (hogy ne tévedjek)

Ezt a keresztényi erkölcsön nevelkedett, Orbánt még a gyalázatban is kiszolgáló csúszómászót.
Fiatalember, kérdezem:
Van-e édesanyád ? Vagy Öt is csak termékeny állatnak, másodragú embernek gondolod?
Kijózanodásodhoz, és szeretett édesanyád tisztességesebb megítéléséhez, pár emberhez méltó gondolattal segítelek.
"Ha Isten a nőt a férfi urává akarta volna tenni, Ádám fejéből vette volna. Ha rabszolgájává,
a lábából. Ámde oldalából vette, mert ÉLETTÁRSÁVÁ, EGYENLŐ PÁRJÁVÁ akarta."
Aki bölcsekkel jár bölcs lesz, aki pedig magát társul adja a bolondokhoz, megromol.

NewTiborc írta...

Cereus!! Nagyon tetszik!! Igen találó oktatás a ficsúrnak.

Donáto írta...

New Tiborcnak!

Csak egy rövid történet a "magyar átlagemberről."

Pár hete meghalt egy ismerősöm, 62 éves volt. Felhívtam a feleségét és részvétemet nyilvánítottam, majd megkérdeztem, hogy tudok e neki bármiben segíteni.
Megköszönte és nem kért semmit, majd hozzátette: - nem ez a baj, hanem az, hogy fogy a magyar!... Azt hittem leesek a székről! És ilyenek járnak szavazni!

hello írta...

Annak idején, mikor a Klubrádió áttért a 92.9-re, és onnantól nálam egyik rádiókészüléken se jön be, még nagyon dühös voltam.
Nem Bolgárt, hanem az értelmes információkat, jó riportokat és a hasznos szolgáltató műsoraikat hallgattam rajta rendszeresen. De ahogy olvasom, hol tartanak, már nem bánom, hogy nem tudom hallgatni őket.
Az ugyanis nem fér az időmbe, hogy a számítógép vagy a tévé mellé odaülve rádiózzak.
Korábban a szobában és a konyhában is a manuális melóim közben szólt a Klubrádió.
Ezt ma a Class FM mellett teszem. Reggel a 3 műsorvezető elég sokféle témát hoz, meg persze kicsit ugratva egymást ökörködnek is, a híreket pedig ott önállóan és sokkal szélesebb spektrumból merítve szerkesztik, nem úgy, mint pl. a Juventus, ahol csakis az MTI-tól származókat nyomják.

Igen külföldről ugatok... írta...

Nem vagyok büszke rá, hogy elhúztam innen. De sajnos egyre inkább úgy érzem, hogy megőrülnék ezektől a mucsai tahóktól. Még így is bosszantanak, hogy 1500 km távolságból, leesett állal olvasom Puput.
Csak semmilyen módszer nem jut eszembe amivel ezen akárcsak középtávon is változtatni lehetne...

hello írta...

http://444.hu/2015/12/18/2-fontos-tanulsag-a-teljesen-elborult-akostelekom-ugybol

1. A kormány fontosnak tartja, hogy szimbolikusan elkötelezze magát egy női esélyegyenlőség-ellenes nyilatkozat mellett, ami elég rossz üzenet a jövőnk szempontjából

2. A kormány továbbra is minden lehetséges eszközzel rontja a külföldi cégek beruházási kedvét

hello írta...

http://444.hu/2015/12/17/talalgassunk-kinek-a-kedveert-mozgatta-meg-a-kormanyszovivo-a-telekom-arfolyamat

Wolk írta...

Szánalmas ez banda, vakkomondorostól, Rétváristól, Orbánviktorostól..... és dajcsostúl. Aki nem fogyasztott drogot.

"Deutsch az ítélethirdetés után azt mondta: örömmel vették, hogy a bíróság megállapította Juhász jogsértését a fénykép ügyében, egyebekben fellebbezni fog, mert fenntartja, hogy soha nem fogyasztott drogot."

"Deutsch fejét letakarva gondoskodtunk az elszállításáról."


László Szene:

"Azt nem tudjuk biztosra, hogy drogos-e. Egy dolog látszik biztosan a viselkedéséből, hogy hulye!"