2015. december 2., szerda

DÖNGŐ LÉPTEKKEL A VILÁGHÁBORÚ FELÉ

Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) szerdán hivatalosan meghívta Montenegrót, hogy csatlakozzon hozzá 29. teljes jogú tagországként. A döntés a tagállamok külügyminisztereinek brüsszeli ülésén született meg.
Brüsszelben Jens Stoltenberg NATO-főtitkár gratulált Montenegrónak.
Hogy neki gratulált-e valaki, azt nem tudom, de ha igen, az nem Putyin lehetett.
Hogy ez miért kellett, azt talán maga a NATO se tudja, de talán még maga Obama sem, aki láthatólag képtelen higgadtan viselni, hogy az egypólusú világ éppen az ő elnöksége alatt merül a feledés homályába.

Oroszország ezt nem fogja szó nélkül eltűrni, ezt nyilvánvalóvá tette Grúzia és Ukrajna esetében is.
Amerika évtizedek óta, az angolszászok pedig kis túlzással évszázadok óta azzal vannak elfoglalva, hogy ketrecbe zárják az orosz medvét, Oroszország határai körül egy „cordon sanitaire” kerüljön létrehozásra, ezidáig sikertelenül.
Nem tudom, kik tervezik az amerikai stratégiát, de szerintem ez a húzás rossz húzás, rossz időpontban.
Lehet, bejött volna a lerobbant hadsereggel rendelkező Jelcin idejében, de jelenleg nem úgy néz ki, hogy sikerre vezethet.
Amerika belemerevedett a szerepébe, mint a helyi erősfiú, aki nem méri fel helyesen az idők változásait, mígcsak a börtönből szabadult riválisa félig agyon nem veri.

A probléma nem a szembenállás, hiszen ez évszázadra visszamenően létezik, hanem a közvetlen konfrontáció veszélye, ami most, hogy a szíriai hadszíntéren a két fél egymás mellett harcol a másik szövetségesének számító felkelők, illetve kormányhű erők ellen, a kockázat jelentősen megnövekedett.
Mintha a szibériai tigris és az amerikai bölény egy ketrecben harcolnának egy hiénafalka ellen, miközben egymás szagát se bírják.
Ebben az időpontban kimondottan provokatív a NATO lépése, különösen akkor, ha ehhez még kilátásba helyezte a volt Jugoszlávia utódállamainak csatlakozását is a katonai szövetséghez.
Játék a tűzzel, és már megint nem az amerikai kertek alján…

Lehet még ebből nagy baj is, hiszen a Balkánon az oroszokat ingerelni olyan, mint egy keléses fenekű tigris bajuszát rángatni.
Lehet, ellensúlyozni kellene az oroszok szíriai tevékenységét, ukrajnai jelenlétét, csak nem biztos, hogy éppen itt és most célszerű, különösen nem úgy, ha valaki ezzel egyidőben a kínai sárkány farkát is rángatja.
Akárhonnan is nézegetem a dolgot, mindenfelől úgy néz ki, hogy Amerika egy harmadik  világháború kirobbantására törekszik, ami persze nem biztos, hogy az amerikai szándékoknak megfelelően végződne.
Amerika az eddigi világháborúkban mindig más földrészen harcolt, Amerika területén nem folytak harcok.
Aki arra számít, hogy egy esetleges harmadik világháborúban is ez lesz a helyzet, az álomvilágban él.

Az agresszív amerikai politika egymáshoz szorítja, Kínát, Indiát és Oroszországot, és egy ilyen szövetség már minőségi változást hozna a nemzetközi erőviszonyokban.
A Föld összezsugorodott, ami tegnap még messze volt, ma itt van a szomszédban, ami tegnap lehetetlen volt, az ma már lehetséges, ami tegnap az erő jelképe volt, az lehet, mára elavult ócskavas, melyen gyönyörű korall virágzik majd a tenger mélyén.
A tetejében nem egészen érthető, hogy mi Amerika végső célja, mert ma már nehézkes a kommunizmus elleni harcról beszélni, vagy ha mégis ez lenne a cél, akkor miért nem Kína határai mentén kísérletezget a kissé zavaros ideológiájú nagyhatalom?
Mindenesetre az orosz gép lelövése, az Iszlám Állam olajkereskedelmének eltűrése, amerikai szárazföldi erők bevetése, a menekültkérdés megoldásától való látványos távolmaradás mind-mind arra utal, hogy a játszma egyre komolyabbra fordul, a tétek egyre magasabbak.

Amerika nem tanul. pedig éppenséggel tanulhatott volna a II. Világháborúból, Koreából, Vietnamból, Afganisztánból, Irakból, Líbiából- általában a Közel-Keletből – talán elspekulálgathatott volna katonai kudarcai okán, és felhagyhatott volna a bunkósbot-politikával.
Az orosz duma határozatot hozott arról, hogy Oroszországnak jogában áll nem alkalmazni az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntéseit, ha azok ellentétesek az orosz alkotmánnyal.
A sajtó felhördült: Oroszország most írja ki magát  jogilag Európából, zengte az egyeztetett szöveget minden médium, csak arról feledkeztek meg, hogy Európa soha nem engedte be Oroszországot sem jogilag, sem katonailag, sem kulturálisan a közösségbe, így aztán nincs honnan kiírnia magát.
Pedig talán más lenne Európa súlya, ha végre elfogadná Nagy Péter cár törekvését, aki be akarta kormányozni birodalmát a kontinensre.
Oroszország ezerszer inkább illik ide, mint Törökország.

Európa súlytalan.
Hány hadosztálya van a Pápának, kérdezte állítólag Sztálin, mikor Őszentsége kicsit erősebb hangnemben nyilatkozott meg.
És hány hadosztálya van Európának?
Tudom – a NATO – de a NATO nem európai érdekeket képvisel, hanem Amerika érdekeit, beleértve egy gyenge Egyesült Európát is.
Aki azt gondolja, hogy Crna Gora az észak-atlanti térség része, az sürgősen adja vissza az érettségi bizonyítványát, de az is, aki azt gondolja, hogy Magyarország oda tartozik.
Mint ahogy a Balkán sem tartozik oda, csak éppen stratégiailag fontos terület – a közismert definíció szerint a Balkán Európa lágy alteste.
Mi meg vagyunk a püspökfalatja – képzeld el Európát libának…

Szomorú látni, hogy nemhogy a Kádár-korszak, de Rákosi korának összes ócska brosúráját visszaigazolja a mai Amerika, kezdve a világ csendőrének szerepétől a világuralomra törésig.
Európának igen gyorsan felül kellene vizsgálnia politikáját, mert a jelenlegi helyzetben teljes mértékben kiszolgáltatott.
Ha igen hamar nem jut el odáig, hogy legalább a hajdani Monarchia mintájára szervezze át szervezetét, és egy valódi államot hozzon létre, akkor a közösség öt-hat királyságra és vagy harminc súlytalan fejedelemségre esik szét, ezeket pedig külön-külön felzabálja majd Amerika.
Vagy Kína.
Esetleg India, de ehhez még kell vagy száz év.
Ne mondd, hogy nem, Rómát se egy fejlettebb kultúra hódította meg, jelzem Kína és India is többezer éves kultúrák, úgyhogy lehet, mégse Rasi lesz a királynő, hanem a sokkal tisztább vérvonallal rendelkező Evelyn…

Szóval, ütemesen lépdelünk a harmadik világháború felé, aztán majd meglátjuk.
Már, ha életben maradunk, merthogy ez sem biztos.
Ajánlom ezt azok figyelmébe, akik akár itt a neten, akár társaságban, akár hivatalosságként nagypofájúskodnak.
Az emberiség ostobább, mint a magyarok, és ezzel azt hiszem mindent elmondtam – nem nyugszik, míg ki nem irtja önmagát.
De akkor, majd, az atomháború sivatagában a rozsdás harckocsi-csontvázak között elszántan lépegethet egy pocakos hős.
Oldalán a lézerpisztoly, derekán a recés élű tőr, hátán a gépágyú, nyelve kilóg – ő Magyarország Gigadespotája, övé a terület a Szarin-tótól egészen addig, ahol kiakad a Geiger-Müller számláló.
Mikor hazaér, megsimogatja unokája buksiját.
Mind a hármat.

Daliás idők várnak ránk.

:O)))

29 megjegyzés:

hello írta...

Na, PuPu, így éjfél előtt ilyen prognózis!
Oszt' aludjunk jól! :-((
Az meg a mazsola a kalácsban, hogy a III. vh-t pont a pocakos hős éli túl!
Még ez is!
Na ne má'!

PuPu írta...

Gondoltam, a reggeli kávé mellé elfér - mit kukorékolsz még ébren?
Mars aludni!
Nézegeted a blogászatot néha?

:O)))

kiskato írta...

Hát tudod , nem illik egy tevéhez a rémhírterjesztés!!!
Elfogyott a füved, vagy túl sok volt???
=D =D

PuPu írta...

Ez hír volrt, nem én találtam ki...
:O)))

Unknown írta...

Nézzük nagyon messziről és nagyon felülről ezt az egészet,mintha nem lennénk érintettek.A FÖLD egy csodálatos hely,ahol az élet megszületett,és az ember megjelenéséig tökéletes egyensúly uralkodott az életformák között.Az ember megjelenése és mértéktelen elszaporodása,technikai fejlődése felborította ezt az egyensúlyt.Az a baj,hogy az időt magunkhoz,emberöltőben mérjük,pedig a Föld életében az csak egy pillanat töredéke.Pár százezer év sem számít sokat.Egész történelmünk és napjaink is bizonyítják,hogy gyilkos ösztönökkel születtünk,és nem tanultunk semmit.Megmérettünk,és könnyűnek találtattunk.A technikai fejlődésünk,amivel tönkretettük a környezetünket,és más életformák életlehetőségeit vettük el,vagy rontottuk,arra is jó,hogy tömeges pusztulásunkat okozza,visszaálljon a természet rendje.Reméltem,hogy ez nem az én és gyermekeim életében következik be,most is bizakodom,de öreg barátunk PuPu ráérzett valamire.Ne legyen igaza.

talalom írta...

Gyula! Nekem a pohár félig tele van - vagyis eddig sikerült egyensúlyban tartani. Végülis Londont se nyelte el az égig érő lócitrom...
Pupukám! Nagyon hasonló gondolatokat forgatok. Csak sötétebbeket. Pl. el tudom képzelni, hogy a kínaiakkal, vagy muszlimokkal (vagy még nem is ismertekkel) Amerika megint Európa területén akarja megvívni a csatáját.

Névtelen írta...


"...húzás rossz húzás, rossz időpontban." - ÍGY : (

öreg rocker írta...

Különben is ideje a NagyLétszámapasztóHáborúnak.


....decegy

stirlitz írta...

India es a kultura hahahhaah
Kedves Pupu en fel evig eltem ott hahhahahaaha

Geza írta...

Az optimizmus hianya, meg a szokasos amerikaellenesseg miatt nyomtam volna egy "nem tetszik"-et, de a meglevo igazsagdarabkak miatt meg nyomtam volna egy "tetsziket", ugyhogy a vegen hagytam a dolgot annyiban.

Az azert erdekes lenne megtudni, hogy mi az a pont, amikor a lathato "kicsit maar azert nem olyan ari" putyini buzerancia it a vilag kulonbozo reszein mikor eri el azt a szintet, amire maar Te is beraagnaal kedves PuPu. Meg aztan azt sem ertem, hogy miert lehetne a nyugat europai allamokban jobban megbizni, mint az USA-ban (ha az EUn mulott volna, akkor Jugoszlaviaban meg mindig oldokolnek egymast azok a fszok - haat igen, a "tortenelmi hagyomanyok" alapjan tul sok bonyodalommal jart volna, ha idoben odavagtak volna …). Lassan kezdjuk megerteni vezetonk erveit, es belatjuk, hogy csak magunkra szamithatunk? Fsza, de akkor tenyleg itt az ideje a harmadik vilaghaborunak.

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Jövő év végén új elnököt választanak az USA-ban. Most tekintsünk el a konkrét személyektől: szerinted mit kellene csinálnia, merre kellene kormányoznia az országát? Milyen az az Amerika, amivel elégedett lennél, és amit még a saját népe is vélhetően elfogadna?
Nem provokálni akarlak, komolyan érdekelne.

peterfix írta...

Nyomtam egy NEM tetsziket. Az évek alatt ez volt, talán, a harmadik. Miért is? Azért, mert sem világháborút nem kell vízionálni, sem orosz jóindulatot a világgal szemben, sem túlértékelni Csernogora csatlakozását a NATO-hoz. Naponta nézem az orosz 1 TV műsorát, megjegyzem azért, mert magyar nyelven értelmes műsort már nem találok, angolul nem beszélek, de oroszul igen. Namármost az orosz elit arról beszél, hogy végre van indok, örökre Szíriában maradni, ezzel sarokba szorítani mindenkit a Közel-Keleten. Hogyan kéne Erdogánt (aki szerintem is egy mocskos ember és gazember diktátor)eltakarítani a hatalomból és hogyan kéne újra felosztani Törökországot. Az oroszok, úgy látszik, eljutottak oda, hogy semmibe vegyék azt a tézist, miszerint az európai békét, a jelenlegi országhatárok sérthetetlensége biztosítja. Ez szegték meg az oroszok, hozzáteszem, a legaljasabb módon, Grúziával, a Krímmel, Kelet-Ukrajnával és tervezgetik Törökországgal. PuPu kissé elfogult, oroszpárti. Sz Bíró Zoltánt kell halgassa és nézze. Az ő értékelései Putyinnal(Putyin = Oroszország)kapcsolatban és az érdekeivel kapcsolatban, reálisak.

PuPu írta...

Kedves peterfix, az országhatárok sérthetetlenségét először Koszovóban sértették meg a nyugatiak, ez volt a precedens - akkor önrendelkezésről szólt a nóta.
Grúziát senki nem csesztette, a Szovjetunió felbomlása után persze az államhatárok mozogtak, de nem hallottam arról, hogy a grúz államot támadás érte volna.
Grúzia támadott, Grúzia megszopta, pedig akkor az orosz hadsereg a mélyponton volt.
Jelzem, Grúziát is fgel akarták venni a NATO-ba és amerikai támaszpontot is létrehoztak itt.
A világot nem a jó vagy rosszindulat, hanem az érdekek és az érvényesítéséhetz szükséges erőforrások kormányozzák, és kit érdekel, hogy miről beszél az orosz elit?
Téged érdekel, hogy miről beszél a magyar elit, miközben tudod, hogy a folyamatok Orbán és vazallusainak érdekében folynak?
Nem vagyok elfogult Oroszországgal szemben, csak nem nagyon értem, hogy miért kellene megtagadni Oroszországtól azt a jogot, hogy az érdekeit érvényre juttassa?
A Krím lakosságának zöme orosz, a fekete-tengeri flotta támaszpontjai itt találhatók, Ukrajnában pedig az a kérdés, hogy az oroszok megengedik-e a határaik mentén egy amerikai csatlósállam létrejöttét.
A balhé ott is úgy kezdődött, hogy fel akarták mondani a flottatámaszpontokra vonatkozó szerződéseket - v.ö: Kuba felmondja a Quantanamora vonartkozó szerződést, mely egyébként tudtommal már le is járt - szerinted ez milyen következményekkel járt volna?
Gondolj Panamára, Grenadára...
Szóval ne szépelegjünk és ne vegyük el egyik nagyhatalomtól se azt a jogot, amit a másiknak zokszó nélkül és léelkesen helyeselve megadunk.
Szerintem...
:O)))

PuPu írta...

Az az Amerika olyan állam lenne, mely belesimul egy demokratikus világrendbe, a problémáit megkísérli az ENSZ keretein belül konszenzusos módon megoldani, nem alkalmaz fegyveres erőszakot, nem érzi magát feljogosítva arra, hogy magasztos erkölcsi elvekre hivatkozva gazdasági és katonai befolyását növelje, amelyik nem fegyverkezésre költ dollárezermilliárdokat, hanem mondjuk a klímaproblémák vagy a legszegényebb országok megsegítésére.
Az az Amerika az amerikaiaké lenne, akik megelégednének Amerikával, és nem úgy viselkednének, mint egy nagyra nőtt Orbánviktor...
:O)))

hello írta...

Igen, PuPu, nézem, sőt, ahogy elnézem, én vagyok az egyetlen, aki hsz-t is írt már!

1 szerény javaslat vagy inkább kérés: a cikkek címe fölött tüntessétek fel az eredeti helyükön való közzétételük dátumát, az segítené átpörgetéskor a választék áttekintését!

Névtelen írta...

Tetszik, amit írsz, Pupu, én is szeretnék egy ilyen USA-t. Ehhez már csak az kellene, hogy (az Egyesült Államok mellett) azt is írd be, hogy Oroszország, Kína, Szaúd-Arábia, Irán, Észak-Korea, Pakisztán, India, stb. stb.
Kár, hogy a világ nem így működik…

hello írta...

Amíg ilyen gyerekek születnek, nem kéne elpusztítani egy III. vh-val az emberiséget!

Ledöbbensz, hogy énekel ez a kisfiú és kislány

Névtelen írta...

Van hír arról, hogy az USA ellenzi az orosz-német közeledést? A Déli Áramlatnak, a Közép-Európába tervezett orosz atomerőműveknek (Csehországban kormányt buktattak miatta) jól beszóltak, most meg nem látom a tiltakozásukat.

http://444.hu/2015/12/03/magyarorszag-is-nekiment-a-nagy-nemetorosz-gazbiznisznek

Német kézben lenne az Únióba tartó orosz gáz, ez Mutti tudhat valamit.

talalom írta...

Hááát, nem tudom. Teljesen immunis vagyok mindenféle népségi megkülönböztetéstől. Így lettem gyárilag összerakva. 25 éves koromig nem tudtam külső jegyek alapján se cigányt, se zsidót felismerni - nem tudtam, minek a fedőneve a nagyorrú, meg az olajos bőrű. Igaz, nem is érdekelt. Negyven évvel ezelőtt faltam az amerikai irodalmat, lektűrt, meg mindent, ami jött. (Egyébként az amcsi giccs igen jó minőségű, alig lehet észrevenni a manipulációt: nézzétek meg Mel Gibson Hazafi című filmjét.)Az amcsi művekben nagyon tetszett a lezserség: pl. vh-s filmben az amerikai katona ugyan fegyelmezett, de egyszersmind könnyed is. A szovjet hősök meg olyan merevek, mint egy KB határozat.(Ilyen az, amikor feketegyörgyök mondják meg, hogy mi a kultúra.) Bár sose vártam az amcsi "felszabadítókat", azért szimpatikus csapat volt. Most sem vagyok amerika-ellenes, vagy orosz-párti, de bizony, ha végignézzük a XX. sz. második felének eseményeit, azért kiderül: minden szentnek maga felé hajlik a keze.
A Krim-ről. A Szovjetunióban 1954-ig az Orosz Szocialista Tanács(szovjet) Köztársasághoz tartozott. Hruscsov adományozta Ukrajnának. Nyilván úgy gondolta: mindegy, ez is szovjet, az is szovjet. Pedig korábban az oroszok harcoltak érte évszázadokig, és ha már valaki, akkor a tatárok követelhetnék vissza.(Ott volt az utolsó tatár állam.) Ukrajna csak mint két fejedelemség létezett, és táncoltak a törökök, meg az oroszok között. Jugoszlávia felrobbantása igenis NATO érdek volt - mert az amcsik is igen szűklátókörűek - szláv nép(nekik mindegy a horvát, meg bunyevác, meg albán), biztos oroszbarát. Nem a diplomatákról, meg egyéb politikusokról beszélek, hanem a népről, amelyik szavaz. Francia- meg Németországon kívül esetleg Angliát ismerik - de fogadom gőzük nincs, mi a különbség pl. Dánia meg Finnország között. Itt meg azért elég sokan tudják, hogy Washington DC meg Washington nem ugyanaz. Szóval nem kéne túltolni ezt a lihegő amcsizást, amire sajnos GY. F. időnként nagyon is hajlamos.

Névtelen írta...

Alakul a tűzfészek Európában is. :(

http://www.szombat.org/politika/az-europai-moszlimok-koreben-erosebb-antiszemitizmus-mint-a-szelsojobb-hivei-kozott

nemóvatos írta...

"Játék a tűzzel, és már megint nem az amerikai kertek alján…"
"a NATO nem európai érdekeket képvisel, hanem Amerika érdekeit, beleértve egy gyenge Egyesült Európát is."

Minimum ezt nem fogják fel Európa jelenlegi elkényelmesedett vezetői.
Talán ha ismernék Misi mókus kalandjait, főleg az utolsó részt az örökké termő fa alatt henyélő mókusokról.
De azt Tersánszky Józsi Jenő írta és nem valamelyik nagy európai mesemondó.

Névtelen írta...

a római birodalmat sem Hannibál verte le hanem a római birodalom, bízzunk a történelemben, éljen pupu egészségben és sokáig

peterfix írta...

Kedves PuPu!
Nem tudom, hogy ez az oldal mennyire vita oldal is?! Most próbálkozok. Bármi is lesz a vitánk sorsa, maradok tiszteletteljes olvasód. Nagyra becsülöm a munkásságod, azt amit magyar népért teszel, írásaiddal nyitogatva a szemecskéit és persze, oszlatod a sötét ködöt a fejecskéjében.
Lássunk neki a vitának!

"az országhatárok sérthetetlenségét először Koszovóban sértették meg a nyugatiak"
Rész igazság. A balkáni háború nem ezzel kezdődött, Koszovó az utolsó lépés. Valóban segítettek az amerikaiak a függetlenségük kivívásában, de ez a Jugoszlávia szétesésének csupán a végkifejlete volt, válasz a szerb vérengzésekre. Azóta a világ 123 állama elismerte Koszovót önálló államnak.

"Grúziát senki nem csesztette"
Nem? A wikipediából másoltam ki: "2008 februárjában kikiáltotta függetlenségét Koszovó. Amerikai erők segítették a függetlenség kiharcolását. A főként oroszok lakta Dél-Oszétia és Abházia is - Oroszországgal a háta mögött - el akar szakadni az amerikai érdekszférába tartozó Grúziától válaszlépésként Koszovó függetlenedésére. Áprilisban Grúzia közeledett a NATO-hoz. Tagjelölti státust kapott az ország. Ezért Oroszország csapatösszevonásokat hajtott végre Abháziában, és lelőtt egy grúz kémrepülőgépet. Májusban az új orosz elnök, Dmitrij Medvegyev utasítására 400 katona vonult Abházia területére. Brüsszelben Grúzia az Európai Unió segítségét kérte egy esetleges orosz támadástól tartva. Júliusban - fenyegetésképpen - orosz vadászgépek jelentek meg Dél-Oszétia felett. Az elhidegülés folyamatosan tartott, Grúzia hazahívta moszkvai nagykövetét is." "A háború menete: A konfliktus kisebb összecsapásokkal kezdődött, Dél-Oszétiából több ízben lőttek grúz területeket. Augusztus 4-én meghalt hat polgári személy egy grúz támadásban - jelentette be Dél-Oszétia kormánya. Oroszország jelezte, hogy ellenzi az erőszakot. Augusztus 7-én tárgyalóasztalhoz ültek Dél-Oszétia, Grúzia képviselői, tűzszünetről egyeztettek. Chinvalit este lőni kezdték a grúzok." Dél Oszétia 1991-ben Grúziából vált ki és Oroszországon kívül a világ egyetlen állama sem ismeri el önálló államként. Mindebből az következik, hogy a Szovjetunió felbomlása után, a területet Grúzia kapta. Ja! "És mégis mozog a Föld", meg a határok, mindig Oroszország javára, maguktól visszarendeződnek.

"Grúziát is fgel akarták venni a NATO-ba és amerikai támaszpontot is létrehoztak itt."-
Szerintem egy olyan ország nincs a NATO-ban, amelyik ne kérte volna a felvételét. Grúzia, mint látható, jogosan fél az oroszoktól és a NATO tagságban látja a saját védelmét. Szuverén ország, tegyen belátása szerint. Ezt tették a balti országok is, de mi is. Támaszpontja az USA-nak pedig van Kirgisztánban is, pedig az igazán orosz érdekszféra és nem is NATO tag.

peterfix írta...

Folytatás
"A világot nem a jó vagy rosszindulat, hanem az érdekek és az érvényesítéséhetz szükséges erőforrások kormányozzák,"- Ezzel maximálisan egyetértek!

"kit érdekel, hogy miről beszél az orosz elit?"- Engem és jó, ha a világot is érdekli, mert ez az elit miniszterek, képviselők, főszerkesztők és pártvezérek összességéből áll. Nagyszerűen mutatja az újból kivirult orosz nacionalizmust, az orosz "magunkra találtunk, újból világhatalom lettünk" érzést.

"Téged érdekel, hogy miről beszél a magyar elit, miközben tudod, hogy a folyamatok Orbán és vazallusainak érdekében folynak?" - Nem,a magyar elit véleménye nem érdekel. Viszont, lehet, hogy Oroszországban pedig Putyin és vazallusainak érdekében folynak a folyamatok. Éppen a Krím bizonyítja. Putyin népszerűsége kezdett 40 % körülire visszaesni a korábbi 60%-on felüliről. Az ottani habonyárpi azt mondta neki, esetleg a kisördöge, hogy Vlagyimír Vlagyimírovics! Kéne már egy kis nemzetvédés, már a csecsenek nem robbantgatnak (az FSzB) segítséggel lakóházakat! Mit is kéne csinálni?! Vegyük vissza a Krímet! Igaz, hogy odaadtuk szerződéssel, na nem Nyikíta, hanem Borisz, Ukrajnának. Igaz, hogy a világ atom-hatalmaival együtt garantáltuk a területi egységüket és politikai függetlenségüket. De! Hát? Kell a Nagy Honviszzaszerző Háború a népszerűséghez! Ukrajnának se atomfegyvere, se tankja, se repülője, de még csak üzemanyaga sincs, mi több még tiszthelyettes iskolája sincs! Üsd vágd, nem apád, nem anyád! Csak a féltestvéred! Hajrá Oroszország!

"A balhé ott is úgy kezdődött, hogy fel akarták mondani a flottatámaszpontokra vonatkozó szerződéseket"- Szuverén állam, annak ad támaszpontot a területén, akinek akar. Egyébként úgy tudom, hogy 2042-ig az oroszoké a támaszpont és a bérletet ki is fizették előre. Az oroszokat ez a bérleti szerződés magában megvédte attól, hogy Ukrajnát felvegyék a NATO-ba, ugyanis van egy olyan NATO szabály, hogy azt az országot, ahol orosz támaszpont van, azt nem szabad felvenni a NATO-ba.

"Szóval ne szépelegjünk és ne vegyük el egyik nagyhatalomtól se azt a jogot, amit a másiknak zokszó nélkül és léelkesen helyeselve megadunk.
Szerintem...:O)))"
-Ne és tényleg ne! De utálatos az a nemzeti "nagyképűség" amit Putyin adott az oroszoknak a Krím visszavételével. Mindezt a világ szemébe hazudva, erőszakkal és úgy, hogy magának a népnek kilátszik a segge a gatyából.

PuPu írta...

Szóval:
- Koszovóban nem volt szerb vérengzés, ellenben volt albán nacionalizmus és fegyveres támadás a szerb állam ellen - mintha Erdély fegyverrel támadna Romániára, vagy Budakeszi a magyar államra.
Szerinted mi lenne a vége?
Szerbiának olyan Koszovó, mint a magyaroknak Erdély, a folyamatok is hasonlítanak, a jövevények kikefélik az őslakosokat és többségbe kerülnek.
Koszovó függetlenségi harcát az albán heroinmaffia támogattal, a nyugatiak pedig jóváhagyták a folyamatot, amelyik az első olyan lépés volt, mely megváltoztatta az európai határokat.
Precedens volt.
- Grúziában azért az a pőre valóság, hogy a grúz hadsereg megtámadta azokat a területeket, melyeket Moszkva függetlenként ismert el.
Hiba volt, és laposra is verték őket pár óra alatt, és csak azért nem foglalták el Tbiliszit, mert nem akarták.
Grúzia elnöke abban az időben egy amerikai állampolgár volt, mint ahogy Ukrajnában is feltűnnek amerikai állampolgárok az állami vezetésben.
-Az elitek az adott állam kiszolgálóiból állnak, az érdekeik egybeesnek.
Nem azt kell nézni, mit mondok, hanem, hogy mit teszek, mondta Orbán.
Igaza volt.
- Oroszország az orosz birodalom érdekeit védi, azok pedig egybeesnek az orosz elit érdekeivel, leszámítva a belső harcokat - Putyinnak is megvannak a maga simicskái...
A Krím pedig arra bizonyíték, hogy Oroszországnak van ereje megvédeni az érdekeit, nemmellesleg a terület lakossága túlnyomórészt orosz, népszavazás támasztotta alá elszakadását Ukrajnától, és ezt akárki is ellenőrizhette volna - ott valóban oroszok élnek, és minden négyzetcentiméteréért orosz vér folyt.
Ha az ukránok nem fenyegetőztek volna a flottatámaszpontok felmondásával, még ma is ukrán lenne, de ez a szuverén állam elkezdett a NATO felé mozogni és ez ellentétben állt Oroszország és a Nyugat megállapodásával, melyet a balti államok felvételével a nyugat megszegett, de akkortájt nem volt katonai erő erre megfelelő választ adni, Ukrajna esetében pedig már volt.
Nem kellene neked aggódni az orosz népért, hidd el, ha valamit nem viselnek, az a megaláztatás.
Egyébként nem volt erőszak, népszavazás volt és ez volt a nép akarata.
Hányszor lépett fel katonailag Amerika az ameruikai polgárok védelmére hivatkozva?
Miért tagadod meg ezt a jogotOroszországtól?
Nincs nemzeti nagyképűség, erő van és helyes önértékelés.
A nagybeteg Oroszország felgyógyulni látszik.
:O)))


peterfix írta...

Koszonom a valaszod!

Tunde Petø írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Tunde Petø írta...

Drága Pupum engedd meg, hogy így szólítsalak!

Nagy rajongód vagyok, de őszinte leszek, teljesen hidegen hagynak a volt KGB-s Putyin Nagy-Oroszország álmai, sőt, magyarként kicsit idegesen figyelem az " orosz medve " rezdüléseit és ha megkérdezed, hogy ugyan miért, akkor azt válaszolom rá, hogy egy eltiport szabsadságharc, több évtizednyi megszállás, egy vérbe fojtott forradalom után nagy marha lennék, ha a NATO miatt aggódnék és nem az orosz világbirodalmi álmok miatt.

Azért természetesen aggaszt engem is, mint sok orosz/ magyar embert a háború kérdése, ezért is ajánlanám ezeket a gondolatokat egy kiváló orosz embertől a figyelmedbe. Ha tudsz oroszul, akkor nézd meg ezt, https://www.youtube.com/watch?v=bksfD8t2ukw ha nem, akkor meg fordíttasd le, igazán megéri, vagy olvasd el és mindjárt tisztábban látunk majd az orosz kérdésben.:) https://www.facebook.com/groups/151882581684309/permalink/342648905941008/

peterfix írta...

http://dotoho.blog.hu/2014/03/20/mit_uzen_del-oszetia_a_krimnek