2016. május 12., csütörtök

SZÍVÁS

Hálistennek, több, mint tizenöt éve szüneteltetem a dohányzást, pedig láncdohányos voltam, napi három csomag Multifilter volt az adag, az a csoda, hogy túléltem.
Ismerem hát a dohányos lét borzalmait, az örömeit nem, mert örömöm akkör se sok volt benne, mikor bagóztam.
Viszont saját elhatározásomból mondtam le róla, és mindig viszolyogtatott az a szent buzgalom, mellyel az antinikotinisták rákényszerítették a társadalomra elmebeteg elképzeléseiket, viszont nagyokat röhögtem, amikor meghozták a rendeletet a buszmegállóban dohányzás tilalmáról, mely előtt ott szennyezte a környezetét a busz, a rengeteg gépkocsi, az épületek fűtése.
Nem vagyok én a saját egészségem ellensége, de amikor megnézem a nagyvárost havazás után két nappal, hát nem tudok nem röhögni azon, hogy a buszmegállótól öt méterre szívható a bagó, öt méteren belül pedig nem.
A cégektől is kitiltották a dohányosokat, így aztán most a cigaretta mellé a kormot is szívják a cégek kapui előtt, dörzsölgetve a tenyerüket, telente a tüdőgyulladás rémével küzdve - de hát valamiben végtére is meg kell halni...



Mikor divatba jött az elektromos cigaretta - bár engem már nem érintett a dolog - jóleső érzéssel nyugtáztam, hogy van kulturált megoldás, a környezetet sem szennyezik, embertársaikat is kímélik a másodlagos dohányzás ártalmaitól.
Korai volt az öröm, menet közben világra jöttek a Nemzeti Dohányboltok, azokat megkapták a haverok, és azóta a dohányzás elleni harc elcsendesedett.
Azóta nálunk bagózni becsület és dicsőség dolga, a profit is jó helyre kerül, szóval épül-szépül hazánk, Viktor és NER győzelemre visz.

Azaz csak vinne, mer az ellenség keze mindenhová beteszi a lábát, az ország időnként elgyurcsányosodva kijátssza az atyai gondokodású hatalmat és ellopja a jogos profitot a profitálásra feljogosított trafikosok, - végsősoron a dohány-nagykereskedelmet kézben tartó maffia elől.
Méghogy vízgőz, ki hallott még ilyet, hiszen abban nincsenek is rákkeltő korom-részecskék, nem is ér az semmit!
És legfőképpen az emberek nem a Nemzeti Dohányboltokban vásárolják a nikotint tartalmazó kapszulákat, sőt - van olyan, amelyikben nikiotin sincs!



A NER persze nem hagyja cserben híveit, megállapította, hogy a nikotin egészségkárosodást okozhat, ezt pedig nem tűrheti a Nemzet Atyja, Viki Atatürk, így aztán vissza az akolba, elkóborolt báránykák!
Igaz, hogy kutatások igazolják azt, hogy az elektromos cigaretta nem egészségkárosító hatású, de ez minket nem aggaszt, hiszen a kutatások a trafikosok közérzetére nem terjedtek ki, márpedig az ő körükben kimutatható az elektromos cigaretta káros hatása az idegrendszerre, különösen, ha még jobban elterjed ez az eléggé el nem ítélhető rossz szokás.
De sebaj, majd úgy megvéd mindenkit a kormány, mint Selmeczi a nyugdíjakat, az ellenőrzésre pedig nem kell egy fillért se fordítani, hiszen a temetés után lelkes aktivisták ezrei szabadulnak fel a terrorizálás céljára, a kormánynak elég, ha a betiltásról rendelkezik.
Az vitathatatlan, hogy a vízgőzben oldott nikotin belélegzésének is vannak veszélyei, de aki például a százhalombattai kémények mellett szélirányban él, annak ez smafu, hiszen vannak települések, ahol ha kint hagyják éjszakára a kerti asztalokat, reggelre olyanok lesznek,mint egy szürkére dizájnolt leopárd.

Nappal jobb a helyzet, hiszen a pernyét belélegzi a hálás lakosság.
Addig, ameddig nem lesz kötelező fizetni a tüdőszűrésért, azért ez a rendelet megoldja az egészségügyi gondokat.


A bolsevik legszebb tulajdonsága, hogy boldoggá tesz téged, ha beledöglesz is, és hogy mitől leszel te boldog, azt ő mondja meg.
Sok esetben olyan jól sikerül ez, hogy nemzedékek rokkannak bele, de a lényeg a boldogságban rejlik.
Ha liba lennél, akkor zöldre festenének, hogy beleolvadj a természetbe, csak az a baj, hogy télen nem biztos, hogy visszajönnél átfestésre.

Majd azért persze előállítanának,mert rendnek muszáj lenni, és lesz is.
Mert a NER társadalmának két alappillére a rend és a tisztelet, a harmedik pedig a kamion, mely a lopott holmit szállítja Felcsútra...



Ez a dolog szívás része, a szopási fázis első eleme meg az, hogy szeretett kormányunk takarékossági intézkedésekre utalt a költségvetés tervezetében.
Nem, nem, nem a stadionokon spórolnak, hanem a nyuggereken, a rokkantakon meg az árvákon, rájuk kevesebb pénz jut, míg a stadionok épülnek-szépülnek.
A Vezér is úgy tollasodik, hogy lassan olyan lesz, mint egy új-zélandi dodo-madár, csak ő még nem halt ki...

Ez a hír olyan a nyuggereknek, mint bölcsiseknek a szoktatás, de láthatólag jól bírják a gyűrődést, hiszen van min töprengeniük aktuálisan.
Majd ha sikerül megölniük a problémát, akkor esetleg rájönnek, hogy már megint hülyét csináltak belőlük, de persze ezt a Sors rendelésének fogják tekinteni, és hangos rezsicsökkentés! rezsicsökkentés! kiáltásokkal fogják ünnepelni Viktort, aki néhány termékre normális ÁFA-kulcsot engedett alkalmazni.
Például a tejre, de persze ez nem a kiskereskedelmi árra vonatkozik, hanem arra a tejre, mely Csányi tehenészetéből tartálykocsikban megy a feldolgozókba.
A nyuggerek meg túrót kapnak, esetleg...



Meg kettőt a szemük alá, ha el nem ugranak.
Pedig ez már választási költségvetés lesz, mert a magyar közélet úgy üzemel, hogy három évig fosztogatunk, egy évig meg osztogatunk, meg igérgetünk gátlástalanul.
Merhogy a magyar politikus olyan, mint a szabadságos frontharcos, gátlástalanul hazudozgat.

Viszont az ígéretek után legalább a lelkünk rendben lesz, ami nem is lenne baj talán, mert ez a társadalom nagybeteg.


De a szó eleji "n" opcionálisan el is hagyható...


:O)))

66 megjegyzés:

talalom írta...

Minden tiszteletem Pupu! Nekem még nem sikerült a bűzrudacskáról leszokni. Jól tudjuk: minden, ami jó, az árt is, hizlal is. Már mindent abbahagytam - ezt még nem próbáltam abbahagyni. Nekem az e-cigi sem vált be - ahogy elfogyott a kapszula, gyorsan elszívtam egy rendeset. Csak arra volt jó nekem, hogy rémisztgessem a tiltott helyeken az álszent közönséget. Egyébként tökmindegy, hogy mit szavaznak meg a költségvetésben. Nemrégiben ugyanis törvénybe foglalták, hogy a kormány bármikor "átcsoportosíthatja" a pénzeket, ahová akarja - a parlament megkérdezése nélkül.

Frank írta...

Én is három csomaggal szívtam el naponta, az Sopianae volt (van még ilyen?), de lehet, hogy nem is így kell írni. Nagyon büdös volt, néha, ha játszottam az eszemet társaságban, akkor Multifiltert meg Camelt vettem elő, pláne még abban az időben, amikor itthon nem lehetett kapni.
38 éve hagytam abba, de még ma is, egy jó ebéd után eszembe jut, s akkor nagy ritkán egy szivart elpöfékelek. Nem esik jól, marja a nyelvemet a füst, de a körülöttem lévőknek - családi körben - állítólag kellemes az illata.
Ez az öt méteres tilalom a megállóknál, meg üzleteknél tényleg marhaság, egyébként nem is tartják be, tessék megnézni a csikkek tömegét egy HÉV állomásnál , busz megállónál, stb.

Ami meg a bejelentett költségvetési megszorításokat illeti, hát egy normális országban csak a bejelentés után már szednék fel az utcaköveket. Nálunk meg béke van, a NER zavartalanul teszi a dolgát.
Már arra gyanakszom, hogy nem csempésznek ezek valamilyen tudatmódosítót a szervezetünkbe?

Rookie írta...


Na látod PuPu, tudsz te hülyeségeket is írni, ha úgy jön ki a lépés.

A jogok erős harcosaként írd már le, miért is vagyok én köteles bárki cigarettafüstjét bárhol magamba szívni? És a buszt, a észak-északnyugati széljárást, a széntüzelés elmaradt reformját, meg egyéb érveket hagyd máskorra. A bolseviki dohányfüst-ellenes pufajkások kommandós-történeteivel egyetemben, amelyek nyilvánvalóan Lenin szikratávírón kiadott parancsára Szamuelyig nyúlnak vissza.

PuPu írta...

De nagy marha vagy te, kedves Rookie!
Emellett olvasni ugyan tudsz, de szöveget értelmezni már kevésbé.
Éppen arról van szó, hogy az e-cigaretta a dohányfüst káros hatásait küszöböli ki, miközben használója abban az illúzióban ringathatja magát, hogy dohányzik, de környezetét nem éri kár, merthogy az e-cigiből nem füst jön, hanem vízpára.
Viszont a hozzávaló kapszulákat nem a dohányboltban árulják.
Tudod, nálunk az a baj, hogy a lónak nincs háta, csak két oldala, oszt hol egyikre esünk, hol a másikra.
Szólj, ha feltápászkodtál!
:O)))

Anikó írta...

Hát persze, hogy lépniük kellet e-cigi ügyben, én már direkt vártam.
Én Helikont szívtam sok-sok éven át, majd 2005-ben szoktam le "önként és dalolva", érdekes módon villámgyorsan és véglegesen, mert betojtam annyit köhögtem, még éjjel álmomban is, mint családtagjaim mesélték. Mindegy túl vagyok rajta, a köhögés már a múlté, ma már örülök is neki, pedig szerettem a cigit, megnyugtatott, soha nem leszek hajlandó anyázni egy cigizőt sem, pedig nem esik jól ennyi év után érezni a füstöt, de akkor elmegyek odébb, ha zavar valakinek a füstje.
Kifejezetten utálom és mocsokságnak tartom, amit a nyomorult még dohányzókkal tesznek, mi mindenre kényszerítik, alázzák őket, hogy az ár folyamatos emeléséről ne is beszéljek.

Rookie írta...


No, lássuk.

1./ A buszmegállós kényszerítés témáját te vetetted fel, egyértelműen: viselnem kell, hogy a pájslidból kiáramló nikotint belélegezzem. Ezt mire alapítva követeled meg tőlem? (Erősen bízom benne, hogy a „te pájslid” szövegre nem írod vissza, hogy x éve leszoktál. Ez méltatlan lenne hozzád.)
Mert válaszodban simán kikerülted, amit kérdésként írtam, hasonlóan az itt más témában általad - okkal - fikázottakhoz. Írhatnám, hogy "Deákné vászna", "tüske - gerenda", "egyik 19, a másik egy híján 20" meg ilyesmi, de minek? Ha téged ér negatív vélemény, pont olyan biliárdgolyó-agyúként reagálsz, mint ők.
2./ Ilyen esetben láthatólag lepattan a műveltség-mellény és -sapka rólad, azonnal alkalmazható eszközöd a véleményalkotó szanzsén lemarházása.
3./ Vonzó tulajdonságodat, a humort, cigarettapapír-vékonyságú erkölcs választja el a sértegetéstől, a magas lóhátra kapaszkodástól, és a lekezeléstől.
4./Számomra Napnál világosabb, hogy az igazság és az "én igazságom" közötti különbséget egód mérete elfedi előled.
5./ Bár felkent tudósaként a mások megértési képességének adekvát elbírásával fejted ki, hogy az e-cigi és a hagyományos között mi a különbség, és miért jó ez a rablóbandának - de a kutya se kért erre. Én írásod e két elemére reagáltam - a többire nem, mert azokkal egyetértek. De ha ezzel segíthetem a szövegértésedet, a jövőben mindig felsorolom, mivel értek egyet, - majd mély lélegzetet véve, s a hozzád szükséges bátorsággal és alázattal felvértezve - előadom, mivel nem.

Ha a lovaglás szerinted ilyen egyszerű, felhagyok az egyszerű "két lábbal a szilárd talajon" elvemmel, és felkapaszkodok mögéd az intellektualitás magas lovának széles hátára. Ha odaférek a nagyképűség nyerge mögé, csak úgy szőrén.

Névtelen írta...

Jórészt egyetértek a leírtakkal,mint legtöbbször.Annyi azért engedtessék meg, hogy a kihalt Dodo nem Új-Zélandi volt,hanem Mauritiusi. Persze attól még kihalt.

Rookie írta...

Anikó

Leírtad a cigivita lényegét. "elmegyek odébb..." ezt tesszük, mindannyian, a kultúrkörbeliek.

De a "menj odébb, ha ne tetszik, B+!" felfogású arrogáns péniszektől felforr az agyam. A "leszarlak, én azt csinálok, amit akarok" mentalitásúaktól. Akik, ha valahol velük közlik ezt, majd kapnak mellé egy akkorát, hogy felkenődnek a falra, megvilágosodnak, és rögtön jogról, erkölcsről meg mifenéről kezdenek elmélkedni, ha lekaparták őket a falról. Szánalmasak és röhejesek.
"Ha Dunaújvárosban laksz, ne nyávogj a cigarettafüstöm miatt, te köcsög!" - elmélet hívői között élünk.

PuPu írta...

1. Követeli a fene, lépj odébb.
Nem tudom, hallottál-e a hígítás fogalmáról, ha kifújsz egymillió köbméter levegőbe egy köbcenti füstöt, akkor az elegy milyen töménységű lesz, emellett én ismeretlen emberekhez soha nem állok közelebb, mint kb. egy méter - ennek a személyes tér fogalmánál nézhetsz utána, ha van kedved...
Műbalhé, ezt mint volt dohányos és nemdohőányzó is mondom.
Nincs negatív vélemény, csak vélemény van, a tied, az enyém, stb.
Sajnos nálunk véleményterror van, ha te írsz valamit, akkor én köteles vagyok elfogadni, hamut hintenia fejemre és megtépni a ruhám, letakarni a tükröket és tökönszúrni magam, az álláspontom védelméről szó se eshet.
Emellett csak azokkal szoktam vitatkozni, akikből kinézem az érvelés képességét.
2. A lemarházás kimondottan barátságos volt, ha sértegetni akartalak volna, hát azt azért máshogy teszem, de persze elfogadom, hogy az ingerküszöb máshol és máshol húzódik mindahányunknál.
Azt azért beláthatod, hogy bocikámnak méágse minősíthettelek.
3. Ezt a kérdéskört meg beszéld meg a pszichológusoddal, én csak egyenrangú partnerekkel vitázom, viszont terápiás gyakorlatokat nem végeztetek.
Legfeljebb annyit tanácsolok, hogy ne becsüld le a saját képességeid, és ilyen alkalmakkor képzeld azt, hogy egy sörözőben beszélgetünk, ahol te is nyugodtan lemarházhatsz engem.
Jeelzem, itt is - vagy röhögöjk egyet,, vagy visszaszólok...
Jelzem, te a nagy felháborodásodban sokkal durvábban sértegetsz engem, de legyen, - hátha ez kell az egódnak.
4. Mindig szerettem a csalhatatlan embereket, de ez az Igazság meg az Én igazságom ügy kicsit necces.
Ha te mondasz valamit, akkor az maga a megkérdőjelezhetetlen igazság, ha én, akkor az az én igazságom, amit a tetejében még hatalmas egom el is fed előlem, és ha hozzászámítod, hogy ez az elfedett igazság még relatív is...
Milyen kár, hogy aki a mai világban igazságot keres, az egy ma...ma... - az egy magasztos gondolkodású, de az élettől elrugaszkodott valaki.
Ajánlom figyelmedbe még az Értelmező Kéziszótár szócikkei közül a kompromisszum fogalmát...
Így aztán nem csoda, hogy nem is tudhatom a tutit, de te majd eligazítasz, hálistennek.
5. A lovaglás korántsem egyszerű, mert a ló elől harap, hátul rúg, középen ráz, ennél már csak a teve rosszabb, mert az még köp is.
Az intellektualitás lova meg nem magas, - akkora-amekkora, attól függ, mi az összehasonlítási alap.
Namármost amennyi veretes sértést itt összehordtál, azok mellett a marha minősítés - különösen az adott szövegösszefüggésben kimondottan kedveskedés - egyébként az is volt...
Remélem háborgó önérzeted már kisimult, valami megmagyarázhatatlan okból azt gondoltam, hogy laza vagy, mint a rigalánc, legközelebb odafigyelek, hogy bele ne gázoljak a lelkedbe...
:O)))

PuPu írta...

Dodós névtelennek: Köszönöm, igazad van!
Hiába no, romlik az ember memóriája...
:O)))

talalom írta...

Rookie drága! Puput nem kell megvédeni, ezért a magam nevében. A megállói dohányzás tiltásával nem az a baj, hogy "megvédi a nemdohányzókat", mert 1. nem védi meg. 2. Álszent, semmire nem jó rendelkezés. Illetve arra csupán, hogy meg lehessen bélyegezni, rendszabályozni egy csoportot.
Erős dohányos vagyok, de soha nem gyújtottam rá sorállás közben - illetve ha mégis, akkor távolabbra mentem. Így tettem a megállókban is. Magamtól, nem kellett hozzá törvény. Ugyanis én sem szeretem a más elhasznált füstjét beszívni.
De biztosíthatlak: öt méterre még én is el tudnám fújni a füstöt, ha akarnám. De nem akarom, mert tiszteletben tartom a másik jogát arra, hogy ne az általam kifújt füstben kelljen álldogálnia.
Az ilyen rendelkezések csak arra jók, hogy feljogosítsanak embereket arra, hogy a másikat megbélyegezzék. Tudom, a dohányzás káros, és még drága is. Már gondolkodtam azon, hogy rátérek a kokainra - az nem füstöl. De az még drágább. Ráadásul valami miatt nem bírom a narkotikumokat: még egy egyszerű altatótól, nyugtatótól is napokra "kómába" esem, rosszul leszek. Hát így inkább rágyújtok.

Rookie írta...

talalom, kedves!

A nem kellően átgondolt, izomagyból kipréselt gondolat mindenkinél előidézi a hülye gondolatot. PuPunál is.
Nem a nikotin tüdőmhöz való viszonyáról van szó - a dohányosé és az enyémről. Nem PuPut- támadtam - miért tenném, szeretem az írásait - de az ő
rossz gondolatát is visszautasítom.
Mindössze erről lenne szó.

dmolnar írta...

Szia PuPu,

Ezer éve nem írtam ide, csak olvaslak szorgalmasan, de mit is szólhatnék hozzá.... telitalálat, mint szokásosan. Köszi.

morzsi írta...

Kedves PuPu és Rookie!
Én vagy 24 éves korom óta bagózok.
Ha olyan társaságban vagyok, ahol a többség nem dohányzik, nem gyújtok rá. Ha a kis autómba beül egy nemdohányzó, nem cigizek.
Bagózok, mert nem kocsmázok, nem lóversenyzek és nem verem a feleségem, - valami örömöm nekem is legyen az életben...
Azért ez az "egészség megőrzés" nem ilyen egyszerű. Öt héttel egy nikotin mérgezés után kijelentem, hogy az "átkosban" békén hagyták az embereket, most meg nem. Akkor, amikor nem volt "piac gazdaság" a vezetők tudták, hogy egy csomag cigaretta árán az állam 80% haszonra tesz szert. Most úgy csinálnak, mintha ez nem így lenne, vagy életünk/kudarcaink a dohányzáson múlna.
Egy frászt! Az alkohol, főleg a pálinka, de leginkább a stressz - amit van szíves a fidesz kormány nagy töménységben előállítani, - sokkal, de sokkal kártékonyabb.
Egy rossz munkahely, egy rossz házasság, vagy csak egy goromba anyós miatt ezrek vetették magukat vonat alá, vagy lettek más módon öngyilkosok.
A cigaretta miatt még nem!
Kíváncsi lennék, mi történne, ha holnap egyszerre letenné a cigit minden magyar dohányos!
2.000, mások szerint "csak" 200 milliárd hiány keletkezne az államkasszában.
Nekem ne jöjjön senki azzal, hogy a dohányzás milyen káros, mert mindjárt megpukkadok. Kapásból fel tud sorolni száz okot mindenki, ami miatt itt és most rossz életünk van. Még sem tiltják be egyiket sem.
Üdvözlettel: Ónódy és Szentmihályi Szűcs Morzsy

Joszi írta...

Na ja, kituno otlet a dohanyosok uldozese.Kis hazankban ez remekul mukodik, bejaratott palyan fut a dolog.Boldogsagot ad, ingyen, lehet ujra gyulolni, ujjal mutogatni egy tarsadalmi csoportra.Micsoda remekerzes, hogy en ugyan zabalok es kover vagyok, iszom mint a godeny,randa vagyok, mint a rem, buta vagyok , tehetsegtelen, semmire sem vittem, nem kivant reszek torlendok, DE NEM DOHANYZOM.Joggal utalom a dohanyosokat, kirekesztem oket, kiirjuk, hogy nekik belepni tilos, kis ketrecekben eljenek, hu de ismeros ez az egesz.E mellett persze kiraboljuk oket, elvesszuk a penzuket, amit szetosztunk magunk kozott.Persze mi orokke fogunk elni, mert nem dohanyzunk, vagy ha nem hat arrol is a dohanyosok tehetnek.Az hogy nalunk szennyezettebb a levego, mint barhol a vilagon, tan Kinat kiveve, semmit sem szamit, hogy e miatt halnak az emberek lenyegtelen, mert ezert nem egymast gyulolnek honfitarsaink,igy ennek nincs funkcioja.

talalom írta...

Ez az Joszi. Nincs kifogásom a korlátozás ellen - bár az agyrém, hogy nem lehet az éttermeknek dohányos szakaszuk. Itt azonban nem észszerű korlátozás zajlik, hanem üldözés, uszítással felturbózva.

Promenad írta...

Elolvastattam a bagós feleségemmel is,
Nem nyert :)

Unknown írta...

PatoU PaulU!

Végtelenül szomorú vagyok.

Attila írta...

Üdv!

Amikor még lehetett bagózni a buszmegállóban, akkor történt velem ez az eset. Minimum 4 méterre állt tőlem egy hölgy, akire rá se bagóztam. :) A füst szépen szálldogált felfelé, mert meg se moccant a levegő. A hölgyre tévedt a tekintetem, aki ezt észrevéve arcára kiült az szörnyülködés és elkezdte hessegetni az orra előtt a levegőt. Hirtelen nem is tudtam mit tegyek! Veszekedni nem akartam, de csak feléledt bennem a kisördög. Elővettem még egy cigit és arra is rágyújtottam. A kettő már sok volt neki, lemerevedett, köpni-nyelni nem tudott aztán elhúzott valamerre. Gondolom keresett egy másik megállót. jelzem az akkori BKV buszokból csak úgy dőlt a fekete füst mint egy vulkánból. Arra nem finnyázott. Autóban most sem cigizek, ha elmegyek otthonról, nem is viszek magammal

pleinair írta...

Az utóbbi tíz évben nem egy olyan ismerősöm halt meg tüdőrákban, aki soha életében nem bagózott. Gondolom, a fokozott levegőszennyezettség, az általános rossz közérzet, a megélhetési gondok, a családok szétszakítottsága, a gyűlölet és félelemkeltés következtében emelkedik a rák, és más allergiás betegségek száma.

Nosztalgiával gondolok a régi szép időkre, mikor a vonatokon, héveken voltak dohányzó és nem dohányzó kocsik. Reggelenként, a munkába utazó melósok vidáman ultiztak a héven, verték a blattot, és közben jóízűeket szippantottak a cigiből. Láthatóan jó volt a hangulatuk, nem nyomasztották őket aggasztó gondolatok, se ilyen tömény stressz, mint ma.
Ha most végignézek az arcokon, szinte csak meggyötört, magukba süppedt embereket látok.

Joszi írta...

T.plenair! Bizony, koztuk utaztam en is kozepiskolaba menet, s aki nem zsugazott, olvasott.2ft ert kaphato, olcso konyveket lapoztak, melyek kozott szepszammal klasszikusok is voltak.Ez jutott eszembe , amikor tegnap Kukorellyt lattam Havasnal, ahogy fejtegeti, hogy az a baj, hogy a 40 ev komunista rendszerben mindent elfelejtettek az emberek.Gondolom, szerinte Horthyeknal, mindenki, mindent tudott.Dobbenetes az emberi hulyeseg, korlatoltsag, s ez a jelenlegi magyar ertelmiseg, memoria nelkul, ahogy hamisitja a tortenelmet.

Rookie írta...

Befejezésképp néhány észrevételt, ha szabad.
1. Egy jogsértő, agresszív magatartást („állj odébb”) tettem szóvá, amely hülyeségbe akkor csap át, ha az agressziót elutasító álláspontot követendő (elfogadandó) felfogásként írják le.
2. Mivel erőteljes jogvédő (hiányát érzékenyen felfogó) írásaidat rendszeresen olvastam, fontosnak tartottam kiemelni azt, amit nagyon nem ebbe a sorba illőnek tartok.
3. Ezt a dolgot épp azért tartom fontosnak, mert „rendszerhibának” érzem, kár érte.
4. Rákérdeztem, miért kellene bárkinek odébb állni a másik jogsértő cselekedete elől: amire képtelen vagy válaszolni. Úgy gondolom azért, mert tudod, hogy PuPuba illően nem is lehet.
5. A másik félrelökésének semmi köze a kompromisszumhoz. Miért kéne a z „állj odébb (köcsög!)” követelményt a kölcsönös viszony támadó oldaláról engedménynek - ami ugye a szócikk szerint feltétel – értékelnem, a tettel megtámadott odébb állását kölcsönösségnek?
6. Amennyiben egy pillanatra átgondoljuk (!) miért jelölték ki a hígulásról, szélirányról, buszfüstről, stb. tudó szabályalkotók pár métert kötelezően, akkor rájöhetünk: a megtámadottak érdekében önként, gesztusként pár métert odébbállni képtelen (IQ!) támadók helyett szabályoztak. Amire semmi szükség nem lenne, ha a füstölők a dohányfüstön kívül mást is magukba szívtak volna. S akkor a megtámadottak gesztusaként (kompromisszum!) nem esne szó a híg füstről.
7. A kompromisszum sokkal jobb definíciója olvasható Ámosz Oz : Hogyan gyógyítsuk a fanatikust? című könyvének 62-62. oldalán. (Európa, 2007)
8. Én a magam részéről nem csak egyenrangú emberekkel vitatkozom, mert sokszor csak a vita végén derül ki, ki a „magasabb rendű.” És odáig el is kell jutni, önuralommal, gondolkodással, ami a kompromisszumkészség alapfeltétele. Már ha a vita a magasabb rendűség elnyeréséért folyik, de az ilyet inkább kihagyom. Aki ilyenért vitázik, az eleve „alacsonyabb rendű.” Nézetem szerint.
9. Az induló rossz gondolat csapdába ejt, előhozza a többit is. „Ha te mondasz valamit, akkor az maga a megkérdőjelezhetetlen igazság,” – ennek semmi alapja nincs, puszta önigazolás. Az elfedés a kétféle igazság különbségéről szólt, ennek kihagyása a válaszodból csúf csúsztatás. Majdnem biztos vagyok abban, hogy érted a lényegét.
10. Annyit még, hogy én a te intellektusod lovára akartam felkapaszkodni, én ezt magasnak tartottam, ha te nem, az a te dolgod.
Tekintve, hogy egy életre kibeszéltem magam veled, elköszönök. S mivel sértéseimet helyesen fogtad fel, célomat elértem, és ezekért bocsánatot kérek.

Rookie írta...

Az 1. pont helyesen:
1. Egy jogsértő, agresszív magatartást („állj odébb”) tettem szóvá, amely hülyeségbe akkor csap át, ha az agressziót elutasító álláspontot hülyeségként írják le.

Unknown írta...

Szervusz, Rookie!

Ha lelépsz, akkor sohasem lesz konszenzus.

pleinair írta...

Joszi, ha már nosztalgiázunk, említsük meg a a 3Ft-os világirodalmi sorozatokat, a falvakban is működő művelődési házakat, és azokat a gondtalan üdülési lehetőségeket, amiben egyszerű munkások is részesülhettek, és ahol senkit, semmilyen téren nem korlátoztak.
Nem csoda, hogy visszasírjuk Kádárt.
Ha megnézel egy ötven, hatvanas évekbeli filmet, a színészek füstölnek, mint a gyárkémény, mégsem a cigi okozta a halálukat.

mavtelep írta...

pleinair
Épp mostanában emlegettük a gyári üdülőket, Római, Csillaghegy, Horány stb.
Micsoda élet volt arrafelé hétvégén ! (Igaz, még nem találták föl a diszkót)
Szervusztok, jó napot !

Joszi írta...

Plenair, csak az a baj, hogy velunk, kortarsakkal kihalnak azok akik erre emlekeznek, ezt megeltek.Bennunket mar csak a tortenelemhamisitas kovet.Ennek eredmenyekent lassan ugy kepzelik a lezeto szocializmust, hogy geppisztolysorozatokkal tereltek az embereket, akik szukoltek a felelemtol.Arrol a vidam eletrol , ami valojaban volt , fogalmuk sincs.Minden hetvegen szorakozni mentunk, barhova beulhettunk, nem neztek ki, pedig keveset fogyasztottunk, de tellett ra, s nem volt szukseg kulonleges repertoirra, egyszeru emberek jartak mindenhova.

Unknown írta...

Az emlékezgetés bársonyán futnak perceink.

bubu írta...

Most akadtam rá, tanulságos:
http://kolozsvaros.com/2016/01/10/nem-kernek-orban-vedelmebol-az-angliai-magyarok/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

pettra írta...

Láncdohányos vagyok, voltam, leszek. Egyszer fél évre abbahagytam, de egyáltalán nem lett se szebb, se jobb a világ, csak a végén már nagyon hiányzott a füst, hát újból rákaptam. Lemoshatatlan bagószagom van, akárhogy sikálom magam, ha bemegyek egy úri helyre, egyből megérzik rajtam - annak ellenére, ha elmegyek itthonról, akár fél napra is, nem viszek magammal cigit és nem szenvedek a hiányától. Itthon a szobám a dohányzásra kijelölt hely, aki nem szereti, nem jön be és kész. Amúgy Százhalombattán lakom, és csak mellékesen közlöm, hogy kémények már évek óta nem füstölnek, mióta megölték az erőművet. Amikor még ment, évtizedekig, ha kint szárítottad a ruhát, nemcsak pöttyös lett, de lyukacsos is a kéntől. Most ez már nincs, de van helyette más, és nem a kéményből jön, hogy legalább mutogatni lehessen rá, hanem alattomosan támad. Ma is láttam ezt a majmot örömködni, hogy íme, újjászületett a magyar foci, természetesen neki köszönhetően. Ha közben nem dohányoznék, meg is ütött volna a guta...

erospista írta...

PuPu-kám!Mi van Veled?Miért nem írsz újabb blogot-már nagyon hiányolom!Remélem jól vagy!Minden jót Neked!

talalom írta...

Nagyon remélem Pupukám, hogy szórakozással, családi programmal múlatod az időt, és nem valami gonosz vírussal küzdesz. Az sem baj, ha csak egyszerűen nem jutott eszedbe semmi. Nem kis teljesítményt tettél le az asztalra eddig is. Ha gépközelbe jutsz, akár csak egy mondatot szánj ránk: majjövök, vagy valami ilyesmi.

Unknown írta...



üdv. PUPU!!! mivan ?? vigyek bablevest ??

Névtelen írta...

Aggódásom kéznél van.
Remélem nem kell elővennem.

Türelmesen várakozva, üdvözlettel.

góbé írta...


Üdv mindenkinek !

A korábbi posztok, hsz.-ek szövegkörnyezetéből azt tünt ki, hogy néhányan közelebbi, akár személyes kapcsolatot is tarthat karámlakó barátunkkal. / Astáról, - bár ő régen jelentkezett - csaknem bizton állitható. /
PuPu anno, nem egy hetes, de 2-3 nap távollétet is előre jelzett, igy alappal lehet tartani attól, hogy valamely rendkivüli, kedvezőtlen körülmény forog fenn.

Jó lenne, aki közelebbi információ birtokában van, - amennyiben az publikus - megosztaná, oldva a bizonytalanságot.



Öreg harcos írta...

Pupu!!!!Aggódom.... Elvonási tüneteim vannak... Mi történt????

morzsi írta...

PuPu! Ha bármiben tudok/tudunk segíteni, kérlek írj, az e-mail címemre: m.

Unknown írta...

Üdv mindenkinek!

Úgy vélem, mindannyiunknak végig kell gondolnia az elmúlt hónapokban közölt írások tartalmát, és a saját bejegyzéseit. Én szombaton tízkor fogok meditálni a Tinódi szobornál (a Népligetben).

Névtelen írta...

Pupu üzeni.
"Szolgálati közlemény: május 29-ig szabadság miatt a blogírás szünetel! kedves olvasóim megértését és türelmét megköszönve május 29. után újra szeretettel várlak benneteket!"
Kedves Pupu!
Jó pihenést, és feltöltődést kívánok, várunk vissza. Nagyon-nagyon.:)

nemóvatos írta...

Ide, a "titkársági" FB oldalra és a Blogászatra benézve Teveileg nyugtalan vagyok.
PuPu jelezhetnél egy hiteleset!

pleinair írta...

Névtelen,

köszönöm, hogy ideidézted Pupu "Szolgálati közleményét."
Nagy kő esett le a szívemről.
:)))

Névtelen írta...

Jobbulást!
https://www.youtube.com/watch?v=PkbEjheIe9o

Repeti írta...

Míg a mi szeretve tisztelt PuPunk ismeretlen helyen pihizik-zik, addig a Hócipő szerint elkészült a Nemzeti Teveprogram:

Az agrártárca közlése szerint a stratégiai dokumentumtól azt várják, hogy fellendülést hoz a már most is sikeres ágazatban. A Teveprogram fontos eleme a Nemzeti Teveszövetség létrehozása: a köztestület egyesíti majd a magyar tevetenyésztőket és tevekereskedőket. Feladatai közé tartozik majd a tevemarketing, a tudatos tevetartás és teveétkezés népszerűsítése is. A Nemzeti Teveprogram célja, hogy a világszerte egyre keresettebb magyar teve tenyésztését biztos alapokra helyezze, ezért az állam kiemelt támogatást biztosít a tevetenyésztőknek. A Nemzeti Teveszövetség élére – meg nem erősített információk szerint – Mészáros Lőrinc a legesélyesebb, akinek egyik cége tevetenyésztéssel is foglalkozhat. Az ambiciózus polgármester szerint ahhoz, hogy a magyar tevetenyésztési ágazat stabilizálódjon, a mostaninál sokkal jelentősebb állami részvételre van szükség. Számításai szerint évi 60 milliárdos támogatásból biztosíthatók lennének az alapvető fejlesztések, a meglévő állomány bővítése, illetve a vágóhídi kapacitások bővítése. A Nemzeti Teveprogram szerint a tevetartásban hatalmas turisztikai potenciál is van: arra számítanak, hogy főként az arab államokból jönnének turisták, hogy megnézzék a magyar tevéket és vásároljanak a magyar teveipar termékeiből...

Unknown írta...

Magyar teve: másfél púp,
S nemzetiszín kocsirúd.
Célunk ezzel világos:
Leköpjük a világot.

Olasz Ildikó írta...

Mindennap benéztem, hogy van-e újabb írás...
Már a frász jött rám, hogy mi van Veled. No persze, mielőtt megőszültem szőke voltam. Ezért csak ma jutott eszembe, hogy megnézzem a bejegyzéseket.
HURRÁ! Jó pihenést, van még egy pár napod!

Névtelen írta...

Gyere mán vissza, Feri kezd megint behülyülni, hátha hallgat egy józan kritikusra.

Névtelen írta...

Azért máskor ezt előre jelezted, hogy elmész szabadságra.
Hiába, változik a világ és vele a zemberek is. Üdv: Hóhányó

Horváth Gábor írta...

Kedves Pupu! Eddig csak vártam, vártam és nem láttam új írást! Azt gondoltam, hogy az én készülékemben van a baj! Megnyugodtam! Remélem kipihenve érkezel vissza! Üdvözlettel Múmia Zeitzból

Unknown írta...



tudod pupu...eddig TE SZARTÁL LE MINKET ......

MÁTÓL ÉN IS LESZARLAK EGY HÓNAPIG...

Névtelen írta...

sperma béla, vegyé vissza :(

Unknown írta...

értékelem bátor / akár névvel IS vállalt / kiállásodat :))

nem tévedtél el te ?? ez nem valóságsó a hozzád hasonlóknak:((

erospista írta...

Kedves Pupu!Elmúlt május 29 írásod meg sehol!Kérlek jelentkezz!Nagyon hiányzol!Remélem jól vagy!

Attila írta...

Üdv!

Kezdek aggódni! Mi van veled Pupu?

Unknown írta...

Gondolom, a múlt héten a belvárosban néhányan kielégülTEK. Ezzel aktuálissá vált a bableves.

morzsi írta...

Kedves Pupu!
Azért ez így nem elegáns tőled.
Az ember nem hagyja a gyerekét magára...
Nem tesz olyant, hogy elviszi reggel az óvodába és nem mondja neki, hogy - majd anyád gyün érted... vagy valaki más...:O)

Unknown írta...

Gyün.Valaki más...

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Ígéret szép szó,.... Remélhetőleg kipihented Magad, munkára fel, ne hagyd szenvedni olvasótáborodat!:)

Névtelen írta...

Mindennap benézek, van-e újabb írás...
Most halmozottan csalódott vagyok.

csakafidesz? írta...

Hölgyek és Urak!
Itt valami nem teljesen kerek.
Pupu tőle szokatlan hallgatása teljeséggel elfogadhatatlan akkor,ha nem történt vele valami borzasztó.
Sejtéseim lennének, de azokat a rémhírterjesztés vádja nélkül nem mondhatom el.
Az előttem szólóhoz csatlakozva csak azt remélem, hogy a történet holnapra teljesen világossá válik.

bubu64 írta...

Kedves Repeti!
Te sem tudsz semmi biztatót Pupuról?

pz várpalotai írta...

Kicsit korábban már feltettem egy " körözvényt " a Facebookra , azzal a kéréssel , hogy aki ismeri PuPu elérhetőségét , az lépjen kapcsolatba Vele - érdeklődjön , hogy minden rendben van-e ! ?
Próbáljátok meg Ti is - hátha valaki eredményes lesz !

góbé írta...


Kedves Mindenki !

Javallom befejezni Barátunk bombázását. Ahogy Descartes mondta ( ha jól emlékszem ő volt,) "...A világon mindennek oka van..."
Bizzunk abban hogy ezen ok, valamely Dél-tengeri szigeten, hirtelen felindulásból, megismételhetetlen alkalommal realizált, internet-mentes közegben zajló pozitiv életérzés habzsolása, nem pedig egy komoly aggodalomra okot adó esemény vagy történés eredménye.
Karámlakó barátunk nem arról hires hogy méltányolható indok nélkül, provokativan szakit barátaival...


Geza írta...

Kedves Mindenki,

Maar nehany napja gondolkozom, hogy kifejezzem nemtetszesemet a kovetelozo hangokkal szemben, ugyhogy most megtennem. Teljesseggel csatlakozom GOBE-hoz! Eloszor is PuPu-nak semmifele "szerzodese" nincs velunk, Oe egy fuggetlen egyeniseeg (mint mindenki maas) es ha megunta az egeszet az az Oe ugye, ha maar soha tobbet nem irna semmit, akkor is megtette a magaet. Baarmi van is Vele, azt nekunk tiszteletben kell tartanunk. [En biztos nem reszletezneem - legalabbis 1-az-1-ben - a nagy nyilvanossag elott, ha valami bajom lenne … ha meg csak unom az egeszet akkor meg azert nem irneek semmit … ] A szemelyes velemenyem (vagy inkabb erzesem), hogy rendben van (es lesz) akarmit csinal most, es akar visszajon akar nem.

pzvárpalotai írta...

Gezanak !
Nem követelőzik senki - hanem féltjük és aggódunk a szokatlan távolmaradása miatt ! Természetesen messzemenően tiszteletben tartom, tartjuk a döntését , remélhetőleg a Dél-tengeri net hiány az oka ! ( lásd fenn )
Góbé utolsó sorával egyetértek !

Cereus írta...

Kedves PuPu Barátom !

Hiányzol ! De nagyon ! Olyan események vannak, amit napi szinten kellene megvitatnunk.
A koke és társai arra az asztalra szarnak, ahol eddig etették őket. A jellemtelenségük határtalan !
A koszból, a faluvégéről, a Soros pénzek támogatásával csak arra futotta, hogy egy neveletlen
zsebében kotorászó, és úgy kezet fogó,viselkedésképtelen, empátiamentes, állandó vészterhes fóbiában élő, szotyolát köpködő bugrist lehetett kinevelni ?
Kedves Soros elvtárs, ez a pénz kárba veszett.!!!
Kedves PuPu Barátom !
Mikor vitatjuk meg, hogy hülyeségeket írok-e!
Egyébként jó egészséget kívánok.

Olasz Ildikó írta...

PuPu! Nem akarlak zaklatni, de nagyon várom már, hogy visszatérj. Meg, tudod itt szinte mindenki aggódik Érted.