2016. október 1., szombat

EREDMÉNYRE VÁRVA

Holnap vasárnap lesz, és hozzávetőleg ez lesz a legtöbb, ami erről a napról elmondható.
Ja - lesz egy népszavazás is, nulla téttel, hiszen nem dönt semmiről, az Unió utána éppen olyan jogosítványokkal rendelkezik, mint rendelkezett előtte.
Presztízs-értéke lesz, de az is csak azért, mert Orbánnak nyernie kell, ha veszít, akkor is.
Egymásközt szólva, ez az egész egy apátiába süllyedt ország langyos maszturbációs gyakorlata, csak, hogy ki ne essen a ritmusból, hogy lehessen továbbra is gyűlölködni, hogy lehessen fantáziálgatni, meg félni, jóllehet félni inkább önmagunktól kellene.
De már ez is mindegy, hiszen a társadalom értelmesebb része a megszokott módon reagált - befelé fordult, elfordult a közösségektől, a közélettől, és szűkebb környezetébe vonult vissza, a családba, esetleg a legszűkebb baráti körbe.
Nem érdekli, hogy ki mire akarja rávenni - egyformák ezek, mondja, jóllehet nincs igaza.



Veszélyes állapota ez a társadalomnak, hiszen teret nyit a szélsőségek előtt, és ha Orbánt jobbról döntik meg, annak meglehetősen kellemetlen következményei lesznek.
Ha így folytatódik minden a magyar belpolitikában, akkor 2018 nyertese a Kétfarkú Kutya lesz, ami lehet, nem is lenne túl nagy baj, hacsak nem növesztene harmadik, negyedik, sőt ötödik farkat is, adókból finanszírozva.
Beszari hatalom, melyet agresszivitással kompenzál, enervált ellenzék, elbutított állampolgár, hazug politika.
És rengeteg szegény, meg a szegénységbe csúszástól rettegő magyar, aki nem érti, hogy történhetett vele meg ez az egész.

Nagy szívességet tesz neki az, aki bűnbakot kínál neki.
Holnap szavazás.

Aki megengedheti magának, az ne menjen el, aki nem engedheti ezt meg magának ilyen-olyan okokból, az adjon le érvénytelen szavazatot, és ne dőljön be az "igen" szavazatra biztató szirénhangoknak.
Ha a szavazás érvényes lesz, Orbán a nyílt színen fog elélvezni, ha nem lesz érvényes, lehet, kisebb lesz az arca Brüsszelben, meg talán itthon is.
Nekünk nem mindegy, mert az út, melyen terelgeti szorgos népünket, kifelé vezet az Unióból, az pedig nagyobb nemzeti katasztrófa lenne, mint Trianon.



Szóval, most már mást nem tudunk tenni, mint a kislány a képen, türelmesen várjuk meg az eredményt.
Aztán lehet felkészülni 2018-ra.
Nálunk a választásokat nem megnyerni, hanem elveszteni szokták, ebben bízhatunk továbbra is.
De választható alternatívát azért nem ártana találnunk...




:O)))

7 megjegyzés:

Kapat írta...

Holnap veszíteni fog, még akkor is, ha ő nem úgy értékeli. Szerintem elindult hatalmának hanyatlása. Sokkal nagyobb a zavar, mint amit kelteni szándékoztak. "Túltolták" a kampányt, már-már visszatetszést váltott ki az emberekből. Nemcsak a baloldalon.
Bízom benne, hogy a birkaország éledezik. Lassú folyamat, de ez a nyugtalanság nem tartható fenn örökké ebben a boldogtalan országban.
Olyan keserűek az emberek, hogy a tehetetlenség szülte közöny holnap talán előnnyé válhat.
Orbán szemmel láthatólag lankad, csatlósai félnek. Van miért. Összevissza beszélnek, az egyenszöveg egyre többször megbicsaklik. Ráadásul Áder is rátett egy lapáttal az M1-es riporttal.
Ha igaz a Merkel felé tett lépés, az alkudozás, ami a bizonytalanság jele, akkor talán híveinél is megkopik a fénye. Az erős ember folyamatosan retteg. Ő meddig bírhatja?
Nem vagyok naív és nem is szokásom leegyszerűsíteni a dolgokat.
Most viszont nagyon szeretnék bizakodni.
(a pici lányka tüneményes!) :-)

Geza írta...

Igen, a kiscsaj valoban aranyos, kaar hogy ez most nem segit. A dolog igen komoly, elsosorban a magyarok kezdettol nyilvanvalo idegenellenessege es az EU-n belul betoltott szerepe miatt. Nem elsosorban az orbaan primitiv/bunko/verlazito benyogesei a veszelyesek, hanem a "magyar emberek" arra adott valaszai. Szerintem csoda holnap nem fog tortenni. Ha csak egy kicsit jon be a papirforma, maar az is borzalmas nagy problema. Hogy a helyzet sulyos, az abbol is lathato, ahogy a kulfoldi media foglalkozik az uggyel. Itt van egy pelda.

http://edition.cnn.com/2016/10/01/opinions/hungary-refugee-history-gall-opinion/index.html

Névtelen írta...

Edward király,angol király..

Kerekes Zs írta...

A nagy szavalgatásomban magamban kissé mellé klikkeltem, de talán nem meglepő módon nekem jutott eszembe a fenti analógia :)

Promenad írta...

Névtelen 5:52 nek !
"Léptet fakó lován "-kifelé az Unióból.

remegő kezű pupista írta...

Dehogy léptet ki az Unióból, magasrangú uniós tisztségről álmodik! :)))
Tudjátok mi a szuper ebben az egészben? Hogy pont ebbe a menekültkérdésbe fog belebukni. Kezd már látszani, fordítva sült el a csodafegyver.

Olasz Ildikó írta...

Tegnap? Tegnapelőtt? Kedvenc csoportomban olvastam, hogy rezeg a léc, tOrbánék már sejtenek valamit, Kósa nagy képpel mondta, ha az igenek jutnak többségre, a miniszterelnök le fog mondani...Ezt általában úgy értették, hogy a Fidesz is belátta, hogy nem lesz meg a többsége.
Egy frászt! Első pillanattól tudták, 19-re húztak a kampánydömpinggel, hát nem jött be, de nem számít. Hiszen megmondta a G. hozzáillő tisztességgel tegnap? vagy ma? hogy nem számít, ha eredménytelen lesz a népszavazás, ha a "nem"-ek lesznek többségben (már pedig ezt nemigen vitathatjuk) ugyanúgy veszik, mintha érvényes lett volna a szavazás. Meghozzuk a szükséges és kivánt intézkedéseket.
A szemét mindig egy lépéssel előttünk jár!
Meg kellene tanulni az ő feje módján gondolkoznunk!