2017. június 5., hétfő

A LÓFEJŰ KURVÁK KIÁRADÁSA

Piros Pünkösd napján imádkoztam érted - mondja a nóta, de ha megállunk egy katolikus templom ajtajában és megkérdezzük a misére igyekvő híveket, hogy mit is ünneplünk itt éppen országos és minden vallásra kiterjedő munkaszüneti nappal, hát bizony szembe kell néznünk a szomorú valóssággal, mint liba a tepsivel.
Általános a tájékozatlanság ez ügyben, talán csak a piros miseruhában tüsténtkedő plébános tud helyes választ adni errre a nem egyszerű kérdésre.
Merthogy az még csak megy, hogy a Pünkösd a Szentlélek kiáradásának ünnepe, de hogy mi is az a Szentlélek, vagy hová megyen - az csak tovább bonyolítja a problémát.
Mindenesetre aki ki akarja képezni magát Pünkösdből, az Gál Ferenc munkájából megteheti, egyúttal megértheti, hogy miért is okoz ez az ünnep oly sok gondot a hívő keresztényeknek.
Persze szorgos népünk történelmének zivataros esztendeiben remekül elsajátította, hogy olyan dolgokat ünnepeljen, melyek lényegéhez úgy viszonyul, mint tyúk az ABC-hez, de ünnepelt már sok olyan eseményt is e nép, melyet máshol gyászolni szoktak.
Mostanság meg a nemzeti összetartozás napjaként ünnepel ez a szanaszéjjel szaggatott társadalom egy olyan eseményt, mely darabokra szedte a hajdani Magyar Királyságot - szóval, nekünk mindig volt érzékünk az abszurdhoz.



De nem csak a Szentlélek árad napjainkban, hanem a hülyeség is, méghozzá körbeplakatírozva az országot, dicsőségként állítva be Orbán csodafegyverét, a Nemzeti Inzultációt, melynek során a lakosságtól választ várnak hülye kérdésekre.
Majd amikor kiderül, hogy a nép tesz magasról a kérdéseikre, akkor határidőt hosszabbítanak, aztán előadják a kapitány a gépháznak játék Orbánra hangszerelt változatát:
Orbán: Mennyi?

Gépház: Ötszázezer!
Orbán: Mi ötszázezer?
Gépház: Mi mennyi?
Orbán: Hát a válasz!

Gépház: Ja, vagy úgy! Megfelel az egymillió hatszázezer? Többet hazudni még nekünk sincs pofánk, pedighát...
Szóval, így tanúi lehetünk az elmúlt évszázadok legsikeresebb nemzeti konzultációjának, melyet az isten tudja csak, ki számolt meg, ki értékelt ki, és ki vette fel ezekért a munkafolyamatokért a tiszteletdíjat, gondolom, egyik se Botka rokona, habár a mai világban, ugye...


De az igazság kiáradásának időszaka is volt ez, hiszen a Nagy Baloldali Igazlátó, Szanyi Tibor megalapvetette a Fidesz-éra női ideáljának kialakulására vonatkozó tézisét, nagy rádöbbenést okozva ezzel baloldalon és kis feszengést jobboldalon.
Az Angyalok Földjének neves politikusa azt találta írni, hogy "Az Orbán-világ által kifejlesztett magyar nőmodell a 'lófejű kurva'.

Mit mondjak, látszik, hogy a poszt szerzője ért a témához, bele tudja sűríteni egyetlen rövid mondatocskába a tárgyalt jelenség leglényegét, emellett egy laza csuklómozdulattal elveszi a felháborodás lehetőségét az érintett fideszes striciktől, merthogy ugye, ahol kurva van, ott strici is vagyon.
Továbbá vagyon is vagyon, merthogy attól kurva a kurva, hogy más vagyonán élősködik, rászívva magát áldozatára, mint bojtorjánhal a cápára...
Ellenben ha a strici felháborodik, azzal elismeri, hogy a lófejű nő olyan, mint a bárcanélküli miniszter, ezt pedig nem meri kockáztatni.
Így aztán Szanyi megoldotta a probléma hivatás-szakmai részét, már csak a lófejűség van hátra, de strigónknak ez se okoz gondot, ad a nőnek egy kockacukrot, természetesen gyémántból.



Szóval, vége a háromnapos ünnepnek, túlélte az ország, kell is a jobbágynak a pihenés!
Csak ezt a mi pünkösdi királyunk, csak őt tudnám feledni, pedig úgy néz ki - hacsak az Úr másként nem akarja - még el kell egy darabig nézegetnem...


:O)))

16 megjegyzés:

Hiéna írta...

Míg a "Meglévő " politikai ellenfélnek nem tudjuk biztosítani az anyagi függetlenséget-addig kár ORBÁN leváltásáról álmodozni.Valahol az Ő álláspontjuk is érthető.Pedig ez még mindig olcsóbban jönne ki mint Viktorka

Promenad írta...

No comment !
Ehhez nincs mit hozzáfüzni.
Legfeljebb egy kérdést :vajon kire gondolhatott Szanyi kapitány,amikor a"lófejü" jelzőt megalkotta ?
/vagy a kérdés álnaiv lenne ?/

Kovács Erzsébet írta...

Hiéna: jó nevet választottál.
Oda martál, ahol a leg jobban fáj.
A legjobban az fáj, hogy a pénzügyi hiénák uralták el és fonják gúzsba egész életünket, morzsolták szét a régi szép munkásszolidaritásból fakadó erkölcsöket.
Mit ér itt már a szép tiszta ész?
Nekünk már így kell meghalnunk.
Shol sírjaink domborulnak, ott unokáink sem fognak leborulni.
A gyönyörű szép szíveinken nem fognak a hála virágai rügyeket bontani.
Nem kell nyugdíjat fizetni,nem kell a gondoskodást színlelni.
A Himnuszban is benne van,bal Soros , akit régen tép...aki elvetette a gonoszság konkolyának a magját,a pénz mindenek feletti imádatát, a minden érzés nélküli létformát.Aki már alig ember az embertelenségben, hanem aktor, beavatkozó, aki az ebül szerzett vagyonával ítéltet meg eleveneket és holtakat.
A kígyó , aki vénségére filozófiát teremtett a lelketlenül rabolt vagyonok árából a saját Isten szobrát építi,hogy tul tudja élni azt a sok gonoszságot, amit az ebül szerzett vagyonával okozott,kutyául fog elveszni.
Mint mindenki, aki eléli mások életét, a lehető legalacsonyabb életnívóba szorítja az emberek millióit...sekély e kéj.
Igaz felirat a fejfánkra az lenne : A hiénák földjén éltem én.
Embernek lenni az embertelenségben, az, ami valamit ér.
De ez a hiénák eszéhez föl nem ér.

Villon írta...

Erzsebet...

A "filozofiad" kisertetiesen hasonlit Orban agymenesere.
Vagyis "muszaj" ellensegnek lenni. Nem ismerem Sorost...
De ezek szerint Szechenyi is gazember volt???
Soros ertelmesen megmondta, hogy a penz erzelem nelkul oda
megy, ahol megfiadzik. Viszont a "politikusok" meg a mai napig
sem vezettek be a "Tobin" adot.Vagyis a kersekedest, nevezheted
csibeszkedesnek is azert lehet igy folytatni, mert az idevonatkozo
"torvenyek" ezt megengedik. Ez pedig a politikusok bune.
Vagyis "lopni" meg mindig kifizetodo hala a "torvenyeknek".
Talan innen kellene elidulni. Persze ez igy lenyegesen nehezebb,
de azert talan innen kellene elindulni, ahelyett, hogy ujjal mutogatni X vagy Y-ra.

Kovács Erzsébet írta...

Villon-nak:
Sorosra nézz rá,nincsenek érzelmei.Egy élő gép.
A törvényekről meg jobb nem beszélni,kinek a törvénye.
Kívánom Neked, hogy ilyen érzelem nélküli gazdag életed legyen.
Van az ismerőseim között is milliárdos.Nagy gondjai vannak, hogy jól fektesse be, nehogy átvágják.Egy rettegés az élete.

Kérdezem én, ki a gazdag?Aki maga termeli meg, amit megeszik,vagy az, aki a kötvényeket bogarássza, és az árfolyamkulcsokkal szenved, és mindig mindennek utánna jár, hogy úgy van-e nehogy átverjék.Odavarrja az agyát a pénztárgéphez, az érzelem számára ismeretlen fogalom.

Én hozzá képest boldogságos szép életet élek.Szegény vagyok, öreg és beteg, alig látok.Dolgozok, amit tudok.Bízok a természet erejében és
az igazságban, amelyet nem győzhet le a gazság.

A lelkem szabad,megmondom, Hofinak igaza volt, hiányzik az "i".

Olasz Ildikó írta...

Már aggódtam PuPu! De hál'Istennek csak a meghosszabított hétvégét töltötted nélkülünk.
Valahogy Szanyi kapitány írása kimaradt, hol lelhetem fel?
Ami a "lófejű" jelzőt illeti, szerintem találó.
A 444-interjút többször végigolvastam kétszer-háromszor. Na ez a pofátlanság a Fidesz és csatolmányainak cinizmusa. Még hogy "Önaccsága" elégedett a Fidesszel, nincs kifogása. Sőt megállapítja, hogy ők itt a középosztály felső rétegéhez tartoznak - összevetve a monacói gazdagokkal. Hát mi kéne neki? Az egész ország vagyona is kevés lenne. Tudod, "annak idején" sajnáltam és "Rolit" 15 évre is becsukattam volna. Megváltozott a véleményem, többet is adhatott volna neki! Pedig elítélem még a vak komondor tartókat is. Na persze ez az eset ordító kivétel.
Olvasom a Kovács - Villon vitát és nem értem. Illetve igen. A nevezett hölgy eltévesztette a blogot. Egyébként meg fotóról megítélni valakinek az érzelmeit meglehetősen bárgyú dolog, mert erősen függ a kép készítőjének szándékától.
A gazdagságról és a munkáról való véleménye is megérne néhány szót. Mindenesetre az agymosás nála sikeres volt.
Úgyhogy a konzultációért több milliós (milliárdos?) köszönet neki mindenképpen kijár,
Ő az a bizonyos 27%, ami biztosítja mai napig a 2/3-ot. A többi 73%-ra meg úgy sem kíváncsi, akár a lófejű.
Nem beszélve a "dolgozok" "bízok" "ik"-telenítéséről. De ez már csak nagy nagy rosszindulat részemről.

Kovács Erzsébet írta...

Köszönöm Ildikó,emberismeretem beigazolója Te vagy,magad írtad, a nagy nagy rosszindulatot részedről.Az i gazság mindig kiderül.
Köszönm Ildikó,jót tettél velem,a végén még Kossuth díjat is javasolsz részemre.
A legnagyobb siker az életben, ha ellenségből barátot tudunk emelni,
és elismeri a véleményünket, és úgy fognak gondolkodni,mint mi.
A saját agyukat mossák ki.Ez azért nem semmi.A reményt nem szabad feladni!

Attila írta...

Üdv!

Kedves Kovács Erzsébet!
Amit Soros csinált az teljesen törvényes, legális. Rajta kívül még rengetegen művelik, tőzsdéznek és megpróbálják kitalálni mi fog bekövetkezni az adott befektetéseikkel, avagy hova fektessenek be, hogy a pénzük minél többet fialjon. Van akinek jól sikerül, van aki bukik. Ebbe a tevékenységbe nem is szabad érzelmeket vinni, ide hideg fej kell. Soros mindig megpróbált előre gondolkozni, és többnyire sikerült neki. Azonban volt úgy, hogy bukott 2 milliárd dollárt. Most csak azért van műsoron, mert a pohosnak mindig kell egy ellenség aki ellen harcolhat, pedig nyugalomra volna szüksége az országnak. Hány vesztes csatája volt nagyurunknak Brüsszellel? Akadt bőven, de azt nem reklámozzák. Az állandó ellenségképzéssel vszont el tudja vonni a figyelmet a bajokról, a szemérmetlen lopásokról. Adj valakit akik gyűlölni lehet, akkor te nem kerülsz terítékre.

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Attila!
Elég szomorú amit írsz, de ez egy eltévelyedés.
A szeretet csodákra képes, nekem elhiheted.
Orbán ha esze lenne, odaadná a nyugdíjasoknak azt, ami törvény szerint már januártól járna Nekik.Ha úgy járna el, ahogy a jog előírja, még azt is elérhetné , hogy az emberek szeretik, amit most nem mondhat el magáról.
A sok kis éhező kisnyugdíjast sanyargatni nem egy úri cselekedet.
Ezt föl nem fogni bűn.
A Számviteli Törvényt ismerem, a soros féle pénzügyi manipulációk miben létét is.A bank-deviza ügyintézői tanfolyam tananyagát úgy kezdte a tanárnő, hogy a pénz ugyanolyan árú, mint a krumpli a piacon, haszonnal kell forgatni.De az a jó érzés, amit az emberek éreznek egy bank iránt, a bizalom, ezt a hasznot többszörösére emelheti.Ezért mindenki megelégedésére kell törekedni, hosszú távon megtérülő beruházás, ha a haszonkulcsot nem csúcsrajáratjuk,és a banki ügyfelek érdekeit is figyelembe vesszük.A Társadalombiztosítás egy nagy Bank, szerződés az állampolgárok és az Állam között, és a haszonkulcsot nem csak az állam szempontjából kell csúcsrajáratni, hanem az emberek megelégedettségét is figyelembe kell venni.A bizalom mindent megér.
Ezért ami jogszerint adható,a jogosultság megnyílásakor azonnal folyósítani kell.A társadalmi együttélés szabályai ezt kívánják szerintem.És az 1975 évi II. Törvény és Végrehajtásui utasításában is így szerepelt,ha emlékezetem nem csal, bár már 20 éve nem forgattam.
Ami jár az jár.Mondta egyszer Valaki.

Joszi írta...

Milyen érdekes , annak idején, Kosztolányi , azt hiszem Ádámot a tőzsdeguru, mindenki magyar hősként ünnepelte, hja akkor meg nem kellett ellenséget képezni, s erre Kosztolányi nem is volt alkalmas, hisz nem volt zsido.Ezzel szemben Soros...., nos öt kiválasztotta Orbán, mert ő nemcsak pénzt keres,de azt adományozza is hasznos célokra, mint társadalmi igazság, szegénység elleni fellépés, iszap károsultak megsegítése stb.

1970 írta...

"Soros mindig megpróbált előre gondolkozni, és többnyire sikerült neki."

Kedves Attila!

Gondolom azt a hatalmas "előre gondolkodását" nem sorolja ide, amikor anno ezt a bandát pénzelte, támogatta, élükön ezzel a pszichopata őrülttel?! Hát, ez nagyon nem sikerült neki:(
Soros számomra egy azon emberek hosszú sorában, akiknek köszönhetjük ezt az őrületet, ami most történik hazánkkal. És ezen sajnos az sem változtat, hogy az, amit ellene folytatnak, ugyanolyan visszataszító és undorító, mint amit korábban csináltak másokkal (Torgyán, Dávid I., stb.), akik egykor szintén támogatták őket.

Attila írta...

Kedves 1970!

Az idézett mondatom főképp a pénzügyi akcióira vonatkozik, de benne van a lényeg! Többnyire sikerült neki, ergo, van ami nem. Nyugodtan idesorolhatjuk az orbimaffiát is. Az vesse rám, meg Sorosra az első követ, aki már 1990-ben tudta mi lesz a cserebogárból.
Nagy Imre temetésén volt ugyan egy halvány jel erre, mikor az egész magyar ifjúság nevében hadovált, de ezt akkor betudtam az ifjonti lelkesedésnek. Az őrületet meg annak a sok tájékozatlan, buta embernek köszönhetjük, akik hatalomra segítették, és benn is tartják. Sokkal inkább Simicska a felelős, mint Soros. Lakájok tömkelege gátlástalanul kiszolgálja a busás jutalom érdekében. Amit persze meg is kapnak.

Attila írta...

Kedves Kovács Erzsébet!

Eltévelyedésem nézőpont kérdése. Nem én találtam fel a spanyol viaszt, de azt kétlem, hogy Te lennél az a szerencsés.

Attila írta...

Kedves Kovács Erzsébet!

Eltévelyedésem nézőpont kérdése. Nem én találtam fel a spanyol viaszt, de azt kétlem, hogy Te lennél az a szerencsés.

NewTiborc írta...

Maradjunk annyiban, Attilának van igaza! Lehet hogy Soros hozzájárult a hatalomra jutásához, DE jelenleg az Erzsébetek tartják hatalomban a Soros és a józan emberek tiltakozása ellenére. Most akkor ki is a hibás? Nem az ostoba magyar? Soros meg tudja választani? NEM!!!
Ez is olyan, mint a Gyurcsány fóbia.

Névtelen írta...

Kedves New Tiborc!
Teljesen egyetértek veled. Annyit tennék még hozzá, hogy Soros csak közvetve járult hozzá a hatalomra jutásukhoz, annyiban, hogy finanszírozta a fiuk külföldi tanulását és párttá alakulását. Hatalomra sajnos a szavazók juttatták! Ezt lehet elkenni, Sorosra, Bokrosra, vagy akár Morgothra fogni, attól ez még tény marad.