2017. június 20., kedd

JOBBIK: ISZONY VAGY VISZONY...

Tetszik, nem tetszik, a következő választás kulcs-pártja a Jobbik.
Az a párt, melynek neve hallatán minden magát demokratának tartó ember sikítófrászt kap, mely éveken át a nácizmus szinonímája volt, melynek hívei fel-alá vonulásztak paramilitáris alakulataikkal az erre fogékony falvakban, pitbullokkal és karikásostorokkal ijesztgetve a legszegényebb cigányokat.
Még az apraját se kímélték, kísérgették őket az iskolába, marcona pofákat vágva és fenyegetőzve, aztán méltatlankodva, ha a magukat veszélyben érző cigányok összeálltak harmincan-negyvenen és érthetővé tették, hogy nem fogják hagyni családjaikat, gyermekeiket.
A falvak cigánytelepein őrtüzek égtek, melyek mellett ismeretlen autók húztak el lépésben, provokálva a cigányokat, akik nemigen tudtak mit kezdeni a problémával, hiszen a hatalom által kiszemelt és kiemelt  vezetőik addigra már Orbán zsebében voltak, és vannak a mai napig is, merthogy megvették őket kilóra, mint a kacsát.

Közben emberhalál is esett itt-ott, a szélsőjobb puskával lövöldözött a cigányokra, hátha ki tud provokálni egy ügyibevaló kis cigánylázadást, aztán jöhet a pogrom, merthogy arra nagy igény mutatkozott azidőtájt, de a cigányok közül is aktivizálódott az a réteg, mely primitiv reakciókkal próbálta megvédeni magát, ennek áldozata lett szegény Szögi Lajos, akinek egyébként közös emlékműve kellene legyen a cigánygyilkosságok áldozataival.
Persze a szélsőjobboldali mozgolódások nem csak a cigányok ellen irányultak, csak éppen a holokauszt után igen körülményes lett volna nekimenni a zsidóknak, akiknek érdekérvényesítő képessége a cigányokét többszörösen meghaladja és támadásuk mindenféle kockázatokkal jár, az anyagiaktól az F-16-os vadászbombázók légi utántöltésének teszteléséig a Dimona-Budapest útvonalon.
A cigányok megpróbálják nem hagyni, hogy kiirtsák őket, a zsidók nem hagyják kipróbálni, hogy hagyják-e kiirtani őket, és ez nagy differencia, de közös bennük az, hogy a magyar állam asszisztenciájávaal történnek a dolgok.

Merthogy a rendőr, aki körbehugyozza a cigánygyilkosság nyomozásánál a helyszínt, vagy a tüzoltó, aki elektromos zárlat eredményének tulajdonítja a benzinespalackkal felgyújtott házban fellángoló tűzvészt, az éppúgy a magyar állam személyesen, mint a zsidókat és cigányokat náci haláltáborokba szállító vonatokba puskatussal beterelő csendőr volt, és a Sorosozó-spekulánsozó-migránsozó miniszterelnök éppúgy náci, mint a zsidók deportálásának megágyazó horthysta elődjei voltak.
Közben persze annyit azért változott a világ, hogy valamelyest alkalmazkodni kell azokhoz, akik etetnek bennünket, és akik módot adnak arra, hogy a magyar maffiaállam vezetői úgy fosztogassák a közvagyont, mint hajdan Gőring Európa múzeumait, magyar csatlósaik pedig a zsidó vagyont.
Hányinger, ami itt megy, és nagyon lassan jön meg Európa esze, elfelejtette már régen Chamberlain töketlenkedésének eredményeit, és már megint hagyja, hogy a nácik a benzineshordó tetején a tűzzel játsszanak, sőt, ők adják hozzá a gyufáravalót.
Az állam elveszi a cigányok megélhetését, majd cinikusan figyeli, hogy a szerencsétlen fát lop, ha nem akarja, hogy a családja megfagyjon a hidegben.
Ha a mezőőr elkapja a szerencsétlent és a hátára ülve viteti át magát a pocsolyán, hát jókat röhög, de vicces is ez, micsoda humorérzék.
Hogy szakadt volna az anyjába a feje annak, aki az ilyesmihez asszisztál.

Az államnak természetesen meg illene őriznie kultúr-ábrázatát, mert az még csak megy, hogy szögesdróttal körbekerítse az országot, de egy miniszterelnöknek  körbeszarani - már mégiscsak túlzás lenne.
Viszont, ha ki akarjuk elégíteni a tömegek rasszizmus és antiszemitizmus iránti igényét, hát akkor azt iparszerűen illik tenni, az ilyen célra rendelt ipari szervezetet pedig pártnak hívjuk.
A hatalmon levő pártnak a politikai paletta közepén kell állni, mert a szavazók derékhadát taszítja a nyers erőszak, legalábbis szereti a fejét csóválva fintorogva elnézni, hogy az erre szakosodott emberi állatok elvégzik a piszkos munkát, mellyel ugyan egyetért, csak éppen látni nem szereti, meg aztán a vér meg a szar, a durva erőszak olyan zsenánt is…
Kellett hát egy széljobbon vitézkedő párt, amelyik a Fidesztől jobbra állva elvégzi a piszkos munkát, így Orbán bandája vígan parádézhat glaszékesztyűben.
Minden ment is rendben, csak  a vonzó programon (rugdaljuk a cigány seggét kockázatmentesen…) a párt megerősödött és vezetői elgondolkodtak azon, hogy miért is ne lehetnének ők azok, akik az országot kézben tartják?
És ez volt az a pont, mikor belemartak az őket etető kézbe, és a párt a saját érdekeit kezdte érvényre juttani.

Ez természetesen ellentétes volt Orbán érdekeivel, de a helyzet már elmérgesedett és a hiénák szembefordultak a krokodilokkal - kitört a harc az uralomért.
Miután a baloldal elgyengült, egyedül nem képes eltakarítani Orbán rendszerét, ezért szövetségesre van szüksége.
A magyar politikai tér ezer éve kétosztatú, Árpádpárti – Koppányhívő, törökpárti-Habsburgpárti, kuruc-labanc, népies-urbánus, népnemzeti-szocialista - a többi már csak az árnyalatokról szól.
Ma sincs ez másként, a demokratával szemjben ott áll Orbánon kívül a Jobbik is, de pillanatnyi érdekei egybeesnek a demokraták érdekeivel, Orbánt el kell takarítani.
Ehhez a maguk részéről meg szeretnének tenni mindent, elkezdtek behúzódni a politikai középre, cukiságkampány, miegyéb, miközben Orbán még rá is tesz egy lapáttal, lepubizza őket, hogy macsó szavazóik világgá menjenek.
Választani kell, nekünk is és nekik is, vagy Orbán még húsz évig, vagy küldjük sittre a diktátort együtt, majd utána vívjuk meg egymással a politikai harcot.
Nem lenne egyszerű dolog, mert a népnek bűnbak kell, erre pedig felettébb beváltak a migránsokkal kiegészített régi versenyzők, mégis, nagyobb az esély egy sikeres harcra, mint Orbán ellen, aki sunyi módon a nép hazafias érzületén játszik a középső ujjával, márpedig ez a technika már Julisnál is bevált…

Hát, ide jutott a világ, Simicskától várjuk a média maradék függetlenségének megőrzését, a Hír tv-t nézzük, a Jobbikkal való taktikai szövetség az egyetlen reális esély Orbán világgákergetésére.
Közben azon törjük a fejünket, hogy melyik a nagyobb veszély, a kétharmadra hajtó sunyi náci maffiózó, vagy a húsz százalékos nemzeti radikálisnak álcázott cukipofa neonyilas.
De hát Churchillnek se lehetett könnyű, végtére is a politizálás se méznyalogatás, aki libát akar lőni, annak bizony el kell viselni a szúnyogcsípéseket is, miközben a nádasban ülve utánozza a kukorica hangját…
És akkor még a technikai részletek, olyan felállást kitalálni, melyben egyik fél sem veszíti el az arcát saját tábora előtt…
Volna min gondolkodni, mert a szögesdróttal körbevett stadionokban már késő lesz…
Praktikus, pragmatikus ügyek ezek, ha úgy tetszik, taktikai kérdések.
De csak az tud stratégiai győzelmet aratni, aki sok-sok taktikai győzelmet arat.


Lehet, átmenetileg le kell mondani a világbékéért folytatott harcról?


:O)))

40 megjegyzés:

kekec írta...

Naná. Mivel a választók már döntöttek néhány időközin, hogy még a jobbik is jobb, mint a fidesz, főleg, ha elfogadható arcot indítanak.
Nincs is ezzel gond (ha informális, még az együttműködésről sem kell győzködni a tábort)
DE!
Ha a jobbik egy választás után a mérleg nyelve lesz - ki tudja biztosítani, hogy a demokratikus ellenzékkel és nem a fidesszel áll koalícióba?
Láttunk mi már karón varjút, és "Torgyánnal nem" utáni húslevesezést. Annak is mi ittuk a levét.
Meg egyébként is:
"Öt fontos példa mutatja, hogy az ellenzék demokratikus pártjai nem kínálnak politikai alternatívát az orbáni politikával, annak kulcsfontosságú elemeivel szemben. Fogadkoznak: nem bontják le a kerítést, nem nyúlnak a kettős állampolgársághoz és a kettős állampolgárok választójogához, nem nyúlnak az állami egészségügyhöz, nem szüntetik meg a különadókat, fenntartják a családi adókedvezményt. Érdemes akkor egyáltalán leváltani a Fideszt?

Tudom, magasabb béreket, nyugdíjat, jobb egészségügyet és oktatást, kevesebb korrupciót ígérnek. De amikor kormányoztak, nem voltak magasabbak a bérek, a nyugdíjak, akkor is súlyos gondok voltak az egészségügyben, az oktatásban, akkor is voltak súlyos korrupciós ügyek. Most ők csak ígérik, a Fidesz viszont ténylegesen emeli a béreket, a nyugdíjakat. Miért váltanák le az emberek a Fideszt?

Érdemes leváltani a Fideszt, ha az ellenzék demokratikus pártjai kulcsfontosságú kérdésekben nem kínálnak vele szemben politikai alternatívát?"
http://hvg.hu/itthon/20170619_Bauer_csupa_konszenzus_ellenzek_orban

Promenad írta...

Tetszik,nem tetszik :Simicska még mindig a kisebbik rossz.

góbé írta...


Figyelemreméltó és nagyon megszivlelendő a poszt. Azonban van egy komoly tárgyi tévedés !
Szögi tanárurat 2006. vége felé ölték meg, mig a cigányokkal szembeni emberölés-sorozat 2008. közepén kezdődött. Igy a tanár megölése nem nem értelmezhető választént a sorozatgyilkoságra.

PuPu írta...

Kedves góbé, nem is írtam ilyen összefüggésről, csak agresszív viselkedésről...

:O)))

Kovács Erzsébet írta...

Én bízom Simicskában.
Ha Ő nem, akkor senki sem válthat meg valamennyiünket a méltatlanságtól, hogy röhögve tesznek bennünket hülyévé.Talán ez még fájóbb, mint a nélkülözés, az ez sincs, az sincs, semmi sincs, a kisnyugdíjasokon való rugódozás már egy antihumánus világ eljövetelére figyelmeztet.A szavak paravánja mögül kikandikál a nyomor.
Volt egy mesefilm,amikor a gyermekeim kicsik voltak, a Tündér Lala.A rezüméje: a kisfiú Lala visszaszerzi az ellopott jogart.Jó lenne, ha a Mi
Tündér Lalánk a Simicska lenne, és az ellopott jogainkat visszaadná az országnak.Öbenne meg van az az ismeret anyag,ahol a mérges kígyót hatástalanítani tudná, hogy még békében élhessen a mai nyugdíjas korosztály és látva lássa, hogy az unokái is normális körülmények között fognak élni.Én már csak a Simicskában bízok.
Ember lenne az embertelenségben.Én nagyon szeretném.Jólelkűnek tartom.

nemóvatos írta...

Ha a szocik plakáttörvénnyel kapcsolatos gépészkedése balul sül el (ami lássuk be: Tóbiás kampányigazgatóval sanszos), akkor Gyurcsánynak többletlehetőség nyílik erősödni és a PuPu által említett együttműködési cél-/szükségszerűségben a feltételeket az előbb-utóbb kontrollálhatatlan Jobbik diktálhatná.
Ide jutott az ország.... Orbán kuncogva mehet szabadságra (vagy szervizbe).

Névtelen írta...

neveletlen

A furfangos blogger kitűnő receptet adott az újabb fideszes kétharmadhoz. Ha netán a bal- és jobboldali ellenzék megerősödne, boronáljuk össze őket, hogy százezrek rohanjanak a fidesz karmaiba, vagy jobbik esetben, ezek a tömegek el se mennének szavazni. Szerencse, hogy ez a mi lenne ha agyrém hasonló ahhoz, hogy mi lenne ha a tevének áramszedője lenne. Hát persze, ő lenne a villamos!

Névtelen írta...

neveletlen

http://www.origo.hu/itthon/20160616-jobbik-mszp-demokratikus-koalicio-gyurcsany-ferenc-osszefogas-baloldal.html

Az intézet arra kérdezett rá, kire szavaznának a párt hívei, ha a Jobbik nem lenne a szavazólapon. Akkor az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért és Liberálisok együttesen 14 százalékot értek el a jobbikosok között.
Ráadásul a baloldali pártok híveinek több mint 90 százaléka sem örülne annak, ha a Jobbikra kellene voksolnia. Próbálkozások azért vannak arra nézve, hogy a Jobbikot összebékítsék a baloldallal.

Naphosszat Henyélő Nagyember írta...

A matematika és a számok viszonylag ritkán, mondhatni soha nem hazudnak.A dolog egyszerű .Ha a felcsúti megatörpét el akarják távolítani, akkor össze kell fogni.A politika a játszmákról szól.Persze lehet a bojkottról is szó, de akkor kb. 3 másodperc alatt felélednek a szepesi zsolt és orosz mihály féle atombirkák-a fidesz által pénzelve- valamint egyéb mondvacsinált pártok, és máris megvan a névleges ellenzék.Tehát a bojkott vitorlájából kifogják a szelet..Ha viszont az mszp nem fog össze a jobbikkal, akkor még egyértelműbbé válik, hogy a fidesz fizetett kollaboránsa.egy mszp+jobbik+dk+egyebek alkotta koalíció nagy eséllyel nyerné az egyéni kerületeket , és pont a fidesz által kreált egyenlőtlen választási rendszer lenne a fidesznyikek veszte. Simicska azt ígérte, hogy akkor viszi be a végzetes ütést , amikor a kisgeci már nem tud felállni, reménykedjünk..

Olasz Ildikó írta...

Simicska - Jobbik - és a többi...
Én is azok közé tartozom, kiket PuPu úgy jellemzett, hogy a Jobbik hallatára is sikító frászt kapnak. Ez egy évvel ezelőtt, de még talán egy fél éve is így volt. Aztán a baloldali összefogás gyakorlatilag kútba esett, nagy részt Botkának köszönhetően, és maradt a tanácstalanság.
Ezzel egyidőben kezdték többek (PuPu, a "Szalonna" stb) felvetni, ízlelgetni a lehetőségét a Jobbikkal történő összefogásnak...
Ha elhisszük Simicskának, hogy a Fidesszel történt szakításnak alapvetően a Fidesz politikájának gyökeres megváltozása volt az oka, akkor nyilvánvaló, hogy ha valakit kifejezetten támogatni fog, akkor az egy jobbról jövő párt lesz.
- Én elhiszem neki ezt, mert amikor a Fidesz megalakult Simicskával együtt, - a Soros támogatáson kívül nem volt egyebük - tehát Lajosunk ennek érdekében vetette be tehetségét. Ugyanakkor a politikai hovatartozásáról nyilvánosan soha nem került szó. Mindenki tudta, hogy van Simicska, volt aki hallott az APEH-nél történt tevékenységéről, a gazdasági manipulációiról, talán még a hosszú bitek éjszakájáról is, de ennyi. Ezért robbant nagyot a G-nap, és ezért várunk még "valami nagyot" tőle.
Számomra ezért tűnik valószínűnek a Jobbik támogatása. Ugyanakkor Simicska elsősorban egy kőkemény üzletember, aki (főképp a Fidesznél szerzett tapasztalatai után) még egyszer nem megy bele hasonló helyzetbe. Ha ő támogatni fog/akar valakit, azzal előre megköti a "szerződést". Valamit valamiért. Nagy a gyanúm, hogy a Jobbik cukisodása, majd később a túl szélsőségesek kitakarítása a pártból ennek az üzletnek a része. S ha így van, a garanciája is. Mert ha netán a Jobbik el kezdene visszahúzódni a szélre, a csapok rögtön elzáródnának.
És ez az a gondolat, ami engem arra irányít, hogy egy tisztességes alkuval létre lehetne hozni egy választási együttműködést velük és a most még fanyalgó pártocskákkal. Nem hiszem, hogy az Orbán leváltását például a Moma, vagy az Együtt a PM idővel nem támogatná, nem lenne egy komoly megállapodásnak részese. (Ha valaki hajlandó a Jobbikkal konzultálni, annak Gyurcsány nem lehet büdös!)
Persze ehhez le kellene győzni a DK pont olyan merev és érthetetlen ellenkezését a Jobbikkal szemben, mint amilyen merev és érthetetlen az LMP tartózkodása a DK-val szemben.
Szóval le kellene ülni és tárgyalni, tárgyalni, tárgyalni és minden ellenérzést félretenni!

Unknown írta...

Sajnos nem tudok egyet érteni pedig nagy rajongód vagyok. Már most elkezdődtek a szirénhangok " szivárványos koalíció " összeborult az MSZP a Jobbikkal stb.
Orbánnak már tényleg csak kávét kell rendelni.
Nem tudom ha csak ez a választás marad akkor inkább újabb négy év hátha túlélem, túléltem én már Rákosit meg Kádárt ez már csak ujjgyakorlat lesz.

Kapat írta...

A pártoknál ha a racionalitást felülírja az úgynevezett elvekhez ragaszkodás álcája, akkor megköszönhetjük nekik orbáni jövőnket.
Nem létezik, hogy ne tudnának egy mindenki által elfogadható kompomisszumra jutni, csupán orbán leváltásaáért! Ehhez persze időlegesen fel kellene adniuk egyéni érdekeiket, legalább erre az alkalomra, kivételesen az emberek, az ország érdekeit kellene szem előtt tartaniuk!
A félelmen az, hogy a Jobbik akarna -e együttműködést, vagy ha igen, akkor nyilván ők szeretnék a feltételeket szabni, érezve kivételezetté vált helyzetüket. Vagy egyszerűen már a 2022-es választásokat célozták meg? Könnyen elképzelhető.
A demokratikus ellenzék még egymással is képtelen megállapodni, lehet, hogy ezt az alkalmat is saját népszerűsítésük érdekében használnák fel.
Ezek a politikai játszmák az egész ország jövőjét veszélyeztetik, élhetetlen világunkat konzerválják, emberi tragédiákat okoznak.
Egy mindenki által, a cél érdekében elfogadható technikai alkut kellene kötniük, de azon már régen dolgozni kéne. Félő, hogy már így is késő!! Pedig egyre többen látjuk, hogy ez lenne az egyetlen reális lehetőség. Egyszerű matematikai tény.

Névtelen írta...

Ezt írod, kedves Pupu: „Közben azon törjük a fejünket, hogy melyik a nagyobb veszély, a kétharmadra hajtó sunyi náci maffiózó, vagy a húsz százalékos nemzeti radikálisnak álcázott cukipofa neonyilas.” Nekem a náci és a neonyilas nagyon egy kategória, csak a csomagolás más.
Egyébként sem értem igazán, hogy miről van szó. Tudtommal az MSZP nem akar Gyurcsánnyal együttműködni, márpedig ő megkerülhetetlen a DK estében. A DK nem kér a Jobbikból, a Jobbiknak szerintem nem kell az MSZP, még kevésbé a DK. Ráadásul vannak jelek, hogy akár az MSZP, akár a Jobbik esetleg előbb lépne koalícióra a Fidesszel, mint a DK-val. Ezzel szemben ott vannak a kis pártok, na ők szintén nem akarnak senkivel se közösködni. Hogy jönne össze ebből a katyvaszból egy pártérdekeken felülemelkedő, az ország érdekében összefogó, a lakosságot meggyőzni és a Fideszt leváltani képes választási tömörülés?

Névtelen írta...

neveletlen

http://www.atv.hu/belfold/20170620-gyurcsany-ferenc-korhazba-megy

Feri kórházba megy, Oláh Lajos remélem jobban van, húzós lesz ez a pénteki szavazás.

hello írta...

Hallom a Music FM hírei között főzés közben, hogy Botka kijelentette, az MSZP SEMMIFÉLE javaslatot nem tehet a Fidesz plakáttörvényéhez - hatott rá, ahogy tegnap a Jobbik már teleharsogta a médiát, hogy ennél gusztustalanabb és nyilvánvalóbb Fidesz-MSZP paktum nem is lehet!?

Molnár Csaba szerint a DK 2 betege: Feri és Oláh Lajos ott lesz a pénteki szavazáson, és természetesen nemet fognak nyomni mindnyájan.

Igen, a HÍR TV-t nézzük - az RTL Híradóján és Házon kívül-jén kívül -, ha tárgyszerű tájékoztatásra van igényünk. Olga szinte lubickol abban, hogy nem kell visszafognia magát, ha kicsit élcelődhetnékje támad, ha a vendégeinek csiklandós kérdéseket támad kedve feltenni.
Igen, drukkolunk Simicskának, hogy tartson ki, állja a harcot - miközben részemről nagyon szomorúan konstatálom az abbéli ízlését, hogy a Jobbik támogatásához lett gusztusa. Okos pasinak tartom, egyszerűen kizárt, hogy ne venné észre, törököt foghat velük: ha Vona érdekei úgy kívánják, kiegyezik Orbánnal, oszt' jónapot. :-((
Simicska 2 szék közt a pad alatt találhatja magát - és hogy erre a szerencsétlen népre mi vár, arról jobb nem beszélni...

Na persze, a választék láttán...
Irigylem a franciákat - ránk is ránk férne egy ilyen Macron típusú figura megjelenése és győzelme.

DarthVader írta...

Kurva szánalmas, hogy egy fél ország várja Simicskától a csodát, attól a Simicskától, akinek elévülhetetlen "érdeme" az orbáni rezsim létrejötte, aki a vagyonát pont olyan maffiózó tolvaj módszerrel szerezte, mint az az idióta Mészáros Lölö.
Amíg ennek a rezsimnek a leváltása Simicskán múlik, addig ez az ország még nem tanult eleget. Az oskolát pedig ki kell járni. Ja, hogy közben az országnak reszeltek? tetszettek volna korábban gondolkodni. Evvan.

1970 írta...

Kedves DarthVader!

Általában nem egyezik a véleményünk, de ebben speciel nagyon-nagyon igaza van.
A vicc az, amikor azok, akiknek a fejük nyakig a narancslébe merült azzal vágnak oda a Jobbiknak, hogy Simicska kilóra megvette őket. Mintha olyan régen lett volna, hogy ez a másik maffiózó ott állt mögöttük.

(Ne haragudjon Erzsébet, nagyon tisztelem Önt, de ezt borzasztóan rosszul látja!)

talalom írta...

Tisztelettel, térden állva könyörgöm: olvassátok el a jobbikák programját.Van nekik részletes, profi, közérthető. Fidesz 2.0. Vagyis: nemzetegyesítés, aki ebbe nem fér bele, - és azt ők döntik el, hogy ki nem fér bele - az kényszermunka, tábor. Minden eltérő gondolat - bűn - gondolatbűn a magyarság ellen. A zsidó kifejezés elő sem fordul.Sose voltak nacionalisták: soviniszták voltak és maradtak, irredenta elképzelésekkel, ami egyenes út a várható konfliktusokba belerohanó politikára. Bátrak, mint a cigány lova - de a falon mi törjük össze a fejünket. Nyíltan lenézik a demokráciát, a szabadgondolkodást - ugyanúgy, ahogy a magyarországi kormányfő.
Tényleg, annyira bávák vagyunk, hogy egy szánk íze szerint hazudozó karizmos illető nélkül el sem tudjuk dönteni,mit akarunk?

Valaki, aki nagyon unja írta...

Nekem is fura dolog Simicskában bízni - nekem nem megy. Szerintem is megvan a magához való esze. Elfogadom, hogy firnyákos, de kívánatos sosem lesz.

Azt viszont el tudom képzelni, hogy nem 2018-at célozta meg a Jobbikkal, hanem 2022-t. Szerintem Sim. is azzal számol, hogy újra a Fidesz győz - velük szemben akar nagyot/nagyobbat/a lehető legnagyobbat szakítani, mert tudja, győzni még nem tudnak.

S ha az ellenzék (gyengén és belső feszültségekkel terhelten) mégis kormányzóerővé válna, a Fidesz milliárdokkal (a mi milliárdjainkkal!!) megerősített háttéreróziójával küzdve még az is csoda lenne, ha életben tudnak maradni két évig, és utána már tényleg csak két párt marad, egy "tiszta" Jobbik, és egy levitézlett Fidesz. 2022-ben letarolják az országot az összes kémiai kasztrálós, cigányozós, népnemzetis, nagymagyarországos bulijukkal. Szerintem erre játszanak.

Ehhez lehet, hogy még egy ellenzéki pártszövetségre is hajlandóak lennének most - odadobva aztán a demokratikus pártokat a Fidesz-gépezetnek, cincálják ők szét.

PuPu írta...

Demokratikus jogállamot akarunk, most meg a maffia által birtokolt diktatúra van.
A Jobbik programja a Jobbik dolga, az érdekek pedig Orbán eltávolítása ügyében esnek egybe, ez az egyetlen dolog, melyben egyet kell velük értenünk, aztán ha a célt elértük, lehet ajkár hacolni is ellenük, de nacionalisták, soviniszták mindig lesznek.
A lényeg az,. hogy az állam ne támogasson ilyen elképzeléseket...
:O)))

Névtelen írta...

neveletlen

http://nepszava.hu/cikk/1132638-szocdem-szelsojobb-koalicio-a-lathataron

Nocsak! :)

kekec írta...

DartVader
A világ irracionális. Valahol olvastam, hogy érdekesen alakul a világ: a legjobb rapper fehér (Eminem) és a legjobb golfozó néger (Tiger Woods) Ezt csak erősíti a hazai példa, hogy a fidesz ellenes médiaharc reménye a fidesz volt pénztárnokához fűződik.

Pupu,
nem válaszoltál, hogy mi a garancia arra, hogy a jobbik nem koalázik a fidesszel, vagy ha netán mégsem, mely tárcákra tartana igényt, és mely programjának megvalósítását szabná feltételül?
Az a feneség, ugyanis, hogy ha netán sikerül Orbán leváltása, és netán még az előre hozott választás is: addig még hónapok telnek el, és addig is kormányozni KELLENE az országot.
Hova? Merre? Melyik párt milyen érdeke, programja mentén? És az átlagválasztó miért is szavazzon a stabilitás helyett az előre látható turbulenciákra?

Névtelen írta...


http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=207592
Klubrádió: A külső hatások mennyiben befolyásolják azt, hogy leváltható-e Orbán Viktor?

Tölgyessy Péter: A Kádár rendszert sem a magyar ellenzék, hanem a nemzetközi trend buktatta meg. Nagyon komoly mozgások voltak a világon, amik segítették az Orbán rendszert és a legvalószínűbb, hogy végezni is valami ilyesmi fog vele. Ha megváltozik a világtrend és megoldódnak a súlyos problémák, az eltemetheti a Nemzeti Együttműködést Rendszerét.


A másik lehetőség az, hogy a miniszterelnök olyan helyzetbe hozza magát, ahonnan már nem lesz visszaút.
De az is előfordulhat, hogy az ellenzék mégis összeszedi magát. Akkor lehetnének sikeresek, ha nem elvont demokrácia és jogállam védésével foglalkoznának, hanem lenne egy átfogó képük arról, hogy hogyan lesz jobb az élet Magyarországon. A vegyük el a rosszaktól és adjuk oda a jóknak gondolat nem elégséges a váltáshoz, ahhoz nagy erő és egy olyan erős vízió kellene, amiben benne van az ország többségének a jövőképe.
Ez sem lehetetlen, de ehhez is szükség lenne a nemzetközi helyzet megváltozásához, mert még maga a Nyugat sem tudta kihordani azt a víziót, amivel meg tudja oldani a problémáit.

Névtelen írta...

Kedves Pupu!
Szerintem Orbán a magyar történelem legkártékonyabb magyar vezetője Szálasi, Horthy és talán Rákosi után. Ezzel együtt is leváltani csak akkor érdemes, ha jobb jön utána. Erős kétségeim vannak, hogy Cukivona és Puch pénztárnok pártjainak együttműködéséből, Simlicska háttértámogatásával valami jobb jönne ki…

Névtelen írta...

talalom írta... 2017. június 20. 23:58
és
Valaki, aki nagyon unja írta... 2017. június 21. 0:33
abszolút reális helyzetértékelés.
.
teve! kéne tőle tanulnod! nem hülyeségeket, hanem a realitásokat mondja!
és
teve!
egyre nagyobb a gond nálad!
sürgősen keress fel egy elmegyógyászt, hátha még tud segíteni!
bár szerintem eseted a veszett fejsze nyele - 2017. június 21. 0:50
és
kekec írta... 2017. június 21. 6:24!
.
kekec!
.
NEM NÉGEREZÜNK! CSAK A TAHÓ, RASSZISTA ÁLLATOK NÉGEREZNEK! TE MI VAGY?
.
a teve nem fog választ adni a kérdésedre, mert arra nincs értelmes válasz.
ahogy értelmes, felnőtt, a demokratikus jogállamban gondolkodó ember – mondom EMBER! nem egy teve! – fejében meg sem fordul ez a felvetés!
mint az előző cikkhez írott kommentemben már mondottam volt, egy
.
DEKLARÁLTAN NEM DEMOKRATIKUS PÁRT – JOBBIK
.
nem fog a demokratikus jogállam helyreállításáért küzdeni egy diktatúra lebontásával!
.
NEKIK A SAJÁT DIKTATÚRÁJUK MEGVALÓSÍTÁSA A CÉL!
.
aki ezt nem fogja fel, az egy barom!
a teve egy barom – ez faktum
.
.
abramovics voltam, s vagyok

PuPu írta...

Kedves kekec, a garanciát jelen esetben két ember jelenti, az egyik Vona, aki tudja, hogy szélről nem lehet választást nyerni, tehát nekii éppen a Fidesz helye kell, ásik pedig Simicska, aki el akarja takarítani Orbánt.
Az érdekeik egybeesnek, és a vicc az, hogy egybeesnek a demokratikus oldal érdekeivel is.
Ezeszer leírtam már, hogy nem közös kormányzás kellene, hanem egy olyan párt/kormány, melyet minden érdekelt egységesen támogat, ennek a kormánynak a programja mindössze a jogállam helyreállítása lenne és semmi több.
Aztán négy év múlva normál választás jönne, ahol a pártok (kivéve a puccsista Fideszt) eladhatnák saját programjaikat...
Addig pedig báermilyen más változást csak teljes konszenzussal...
:O)))

1970 írta...

Tölgyessy Péter véleménye... hát, nem tudom. A szerencsétlen talán jobb lenne, ha hallgatna. Egy megmondóember sem hordott össze annyi baromságot az elmúlt tíz évben, mint ez az elmeroggyant. (A fijjughoz való dörgölődéséről ne is beszéljünk!)

Kedves mozigepesz!

Ebben az illusztris sorban "vitéz kőbányai világost" az első helyre kellett volna tenni. Ő volt a legkártékonyabb, minden tekintetben (de a pszichopata erősen zárkózik fel hozzá:).

Névtelen írta...

Babramovics te hibbant elmebajos.
Mar megint a seggedbol beszelsz?
Pupunak igaza van.
Iskolapeldaja vagy annak, amikor a hulyeseg a "szargalommal" parosul.

Névtelen írta...

Kedves 1970!
Ezen nem fogunk összeveszni! :-)
Bár van, aki másképp gondolja: http://index.hu/belfold/2017/06/21/orban_viktor_kiveteles_allamferfiunak_nevezte_horthy_miklost_a_klebelsberg-kastely_atadasan/

1970 írta...

Kedves mozigépész!

Nem hiszem, hogy ennek az elborult elméjű embernek a véleménye ebben a kérdésben mérvadó lenne:) Ahogy írtam a nemzetpusztítás terén lassan tényleg felzárkózik hozzá...

Cereus írta...

Kedves 1970!

Horthyi megítélésében minden gondolatod támogatom.

Mozigépész !-szeretném megtudni hogy is gondolod másként ?

Azon pedig hogy a Koke másként gondolja azon már rég nem lepődök meg.
Hacsak egyedül lennék a véleményemmel, mélyen elgondolkoznék,de mivel tudja ezt a demokratikus Európa meg a fasizmus ellen harcoló Amerikai Egyesült Államok meg annak elnöke is nincs kétségem.
Talán Putin országától is lehetne véleményt kérni ebben a kérdésben !

Névtelen írta...

Cereus!
Ha tudnám a választ, nem írtam volna azt, amit 2017. június 20. 15:44 időpontban tettem ki. Neked egyébként mi a véleményed ezekről?
Koke az kinek a gúnyneve? Én csak egy Kokéról tudok, de az egy spanyol labdarúgó, az Atlético Madrid játékosa.

Cereus írta...

Kedves mozigépész bocs !

Én értettelek félre. Felületesen azt éreztem ki az írásodból hogy Te gondolod másként.
Bár hiszem hogy magad is kitaláltad de azért pontosítom.
Mifelénk a rendszeresen hazudozó, sunyi és alattomos fél cigány, jellemtelen alakok gyűjtőneve.
Tudom hogy nagyon pejoratív, de így egy szóba foglalva, a lényegét megtartva szerintem
humánusabb.
Még egy utólagos kívánságom: bár tudott volna a Koke az N.B. 1 valamilyen alacsonyabb szintjén játszani. Kevesebb gondunk lenne.

Névtelen írta...

Kedves Cereus!
OK, értem.
Még jobb lett volna, ha ő is belefér az Atlético Madrid keretébe, és el is húz innen :-)

1970 írta...

cereus és mozigepesz

Még egy kiegészítés:
Én azért (is) gondolom így, mert Szálasi nem volt más, mint Horthy ostoba és pusztító politikájának egyenes következménye. De való igaz, hogy Putyin népét is meg lehetne kérdezni vele kapcsolatban...

anteus írta...

A sok-sok taktikai győzelem csak akkor ér valamit, ha stratégiába illeszkedik - ezt nevezzük pl. elvnek.
A győzelem nem elv.
Az "örülni és szűznek maradni" sem az.
A vöröshangyák csodás reprodukciós társadalmat alkotnak - de a feromonok megkerülhetetlen parancsa nélkül egy napig sem működne.
A credo követelménye nem véletlenül a közösségképzés alapkritériuma.

anteus írta...

A sok-sok taktikai győzelem csak akkor ér valamit, ha stratégiába illeszkedik - ezt nevezzük pl. elvnek.
A győzelem nem elv.
Az "örülni és szűznek maradni" sem az.
A vöröshangyák csodás reprodukciós társadalmat alkotnak - de a feromonok megkerülhetetlen parancsa nélkül egy napig sem működne.
A credo követelménye nem véletlenül a közösségképzés alapkritériuma.

kekec írta...

Pupu, nagyon nem akarod megérteni, hogy nem lesz négy éve, de még négy hónapja sem egy kormányzóképtelen, egyszerű többségű ellenzéknek, amelyik MINDEN kérdésben szanaszét szavaz - a fidesz meg kisebbségből is egy irányban?
A feneség az, hogy ha nem egyeznek meg mindenben előre, akkor benne van a pakliban, hogy Orbánt jelöli meg Áder még kisebbségből is ME-nek - és ha leszavazzák (első körben) de nem tudnak egyetérteni az ellenzéki jelöltben (lásd: szilikati) akkor Orbánt fogják még ellenzéki győzelem esetén is ME-nek kinevezni? Főleg, ha Vona eltorgyánosodik?
És ha induláskor még sikerül egyetérteni - bármikor benyújtható egy "konstruktív bizalmatlansági" és visszavehető a kormányzás a fidesznek?
A tények makacs dolgok, és "álmodozás az élet megrontója, Mely, kancsalúl, festett egekbe néz"

PuPu írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Chalky írta...

Csaxólok, hogy Szögi Lajos lincselése előbb (2006) történt mint a cigány gyilkosságok (2008-). Kissé khhhmm.,, hogy is mondjam.... finoman szólva ferdítés a sorrend felcserélése.