2017. június 29., csütörtök

MAGYAR AGÓNIA

Molnár Gyulát néztem az ATV-ben tegnap, ma reggel meg Vadai Ágnest.
Mindkettejüknél szó esett Gyurcsány Ferenc akciójáról, mellyel megvásárolna egy információt Orbán korruptságát bizonyítandó.
Ennek ugyan van némi axioma-jellege, de mégis, más azt mondani, hogy például Harrach inkvizitor maga a tartalom és forma testet öltött dialektikus egysége, meg más ezt élőben látni, hiszen ez esetben minden további magyarázkodás feleslegessé válik.
Molnár Gyula elmondta, hogy Gyurrcsánynak  ideje lenne abbahagyni a dokumentumokkal kapcsolatos műsort, és akkor nyilatkozni, ha kézben van a bizonyíték, mert így az ügy komolytalanná válik, Vadai pedig elmondta, hogy mit is mondott a vásárlásról Gyurcsány.
Már csak az van hátra, hogy írjon róla egy könyvet Frei Tamás.
Ami érdekes, hogy az egyébként igen hatékony Fidesz-propaganda nem tud mit kezdeni az üggyel, ami nem is csoda, hiszen ilyen tömegű korrupció mellett óhatatlanul becsúszik néhány hiba, még a jól olajozott gépezetbe is.
Mégis,   annak dacára, hogy Gyurcsánynak drukkolok, azt mondom, valószínűleg Molnár Gyulának van igaza, kivéve, ha a dokumentumok már Gyurcsány birtokában vannak, akkor ugyanis ugyanúgy el lehetne játszani nyilvánosságra hozatalának időpontjával, mint ez az őszödi beszéd esetében történt.
Nem ringatom magam abba az illúzióba, hogy Gyurcsány magábaszáll és visszafogja magát, Katus néni ismeri őt a legjobban, ő minősítette lotyaszájúnak, mely információt természetesen maga Gyurcsány személyesen osztotta meg velünk, demonstrálva az állítás igazságát.


Molnár azt is elmondta, hogy pártja Tóbiás vezetésével egyenként felméri a választókörzeteket és megvizsgálja a szóbajöhető jelöltek esélyeit, imigyen alulról építve fel azt, amit felülről nem sikerült, ami nem is csoda, hiszen Mekk mester is kudarcot vallott, mikor a tető felől kezdte az építkezést ...
Nem is lenne ezzel baj, ha a munkát az a pártszövetség végezné, melynek a sajátjainál jobb eséllyel induló jelöltjeit a szocialisták integrálni szeretnék saját pártlistájukra.
Na, ez így, ebben a formában biztosan nem fog menni, ez megint csak a kudarcba vezető egyenes út, és ha ezt a szocialisták kampányát irányító stáb nem látja, akkor még nem késő elhajtani őket a bánatos hervadásba, alkalmatlanságuk okán.
Orbán emberei remek munkát végeznek, az ellenzék már megint atomjaira hullott, a PM alsógatyában bohóckodik a hármas metrón, követelik a klimatizálást, miközben az alagút meg a pálya felújítására sincs pénz, lassan a szerelvényeket négy vakondnak kell húzni.
Ez valószínűleg megnöveli kissé a menetidőt, de legalább lesz alagút...

Tarlóst csesztetik, pedig Orbánt kellene, de az nem cél, hiszen áldozatnak ő választja ki a megfelelő embereket, Tarlós meg a maga sprőd modorával optimális választásnak tűnik...


Közben Európa szép csendesen elindult a szorosabb integráció felé, ebből mi ki fogunk maradni, ahogy elnézegetem.
Nem, nem lépünk ki, mindössze kiszorulunk a szélre, ahol olyanok leszünk, mint a liba, mely a tyúkudvarban egy ketrecbe elrekesztve nézegeti, míg a többiek a kukoricát szedegetik.
Orbán nem hülye, tudja, hogy az Unio népszerű a magyarok körében, és a saját pozíciója kerülne veszélybe a kilépés kezdeményezésével
Népszava grafika
Hajdan az Osztrák-Magyar Monarchia sikeres állam volt, közös külügy, hadügy és pénzügyekkel, hogy elbukott, az is a mi lelkünkön szárad, hiszen mi voltunk a legfőbb ellenzői egy, a császár által kezdeményezett szövetségi államnak, melyben a csehek és a nemzetiségek is egyenrangú tagjai lettek volna a z új államnak,  de mi inkább Trianont választottuk.
Az ország az Unió országai között az egyik leggyengébb az egyéni fogyasztás tekintetében, magyarul, mi vagyunk a templomi segédegér, abból is az egyik legkisebb vakegér, de ordítozni azt tudunk, kétségtelenül.
Folyik a habverés a plakát-törvény körül is, ami szerintem értelmetlen - hát nem politikai plakátokat kell csinálni, hanem oktatóplakátokat, a demokráciáról, a korrupcióról, és meg sem kell emlteni egyik pártot sem, hálistennek ma már úgyis csk a Fidesznek van módja a lopásra...


Hát ilyenek a mi kis dolgaink így uborkaszezonben, emellett néha döglesztő a hőség, viharok vannak, fúj a szél, fáj a fejem, Trump handabandázik, Putyin mosolyog, a kínaiak pedig hallgatnak, náluk az időt évszázadokban, évezredekben mérik.


Érdekes országban élünk...


:O)))

26 megjegyzés:

hello írta...

Tudod, PuPu, a meglévő nyavalyáinkon túl attól is tartok, ha netán a Jobbik győzne jövőre, tudván egyrészt, hogy a Fidesz már előre felvette, addigra biztonságosan lenyúlta, pluaz a maradékot jószerivel el is tapsolta az országnak járó uniós pénzekből, meg, hogy marginális állapotra sikerült leküzdeni az országot az Unióban, seperc alatt elkezdené felbujtani a tájékozottságáról és a helyes értékítéletei meghozásáról oly igen híres honfitársaink erre fogékony részét egy HEXIT-ről! :-(( Rögtön csöngetnének a cukiságnak: nyilván ők se ambicionálnának ehhez egy előzetes népszavazást! :-((

DarthVader írta...

Ha Gyurcsány előáll bármilyen bizonyítékokkal, akkor kb 5 perc alatt lecseng a dolog, bármiről is legyen szó. Úgyhogy fenn kell tartani az érdeklődést, ezért van a csepegtetés. Szerintem őszig még 2-3 hetente lesz valami bejelentés. Persze egyszer elő kell jönni a farbával. Amúgy meg, aki nem hiszi, tegyen feljelentést. Eddig a Fidesz minden szar miatt rohant a bíróságra, most meg, amikor simán leverhetnék Ferit - már ha nincs nála semmi - kussolnak. Ugyhogy ők is tudják, hogy a vaj ott van, csak azt nem tudják, mennyire van Ferinek bizonyitéka. Ha teljesen oktalan dolog volna, már rég feljelentették volna felségsértésért :)
Érdekes, hogy Gyurcsány azt mondja, van a kezében valami, és senki el nem hiszi. Simicska egy szóval se mondja, hogy van nála valami, mégis mindenki meg van róla győződve. (És arról persze, hogy majd ő fogja Orbánt leamortizálni).

Névtelen írta...

szerintem a lotyaszájút nem Katus néni találta ki

http://index.hu/belfold/2009/03/24/gyurcsany_megajandekozta_a_nyelvet/

Lotyaszájú - Ez az érdekes szó Gyurcsány előtt nem volt része a hétköznapi magyar nyelvnek. Egyszer viszont ezt mondta önmagáról a miniszterelnök: „Az ismerőseim lotyaszájúnak hívnak, biztosan nem lennék jó titokminiszternek." Az érdekes jelzőt egy 2006-os könyvbemutatón használta, amikor megjelent Rádai Eszter Gyurcsánnyal készült interjúinak kötetbe szerkesztett változata.

Promenad írta...

Igen,mi vagyunk az orditó egér !
Amely kioktatja a nagy Macron-elefántot
Hát ez az ,Dadus ! !
Vezérünk egyébként maga is lehetne Macron.
De ha egyszer Micron !

Névtelen írta...

"... mi vagyunk a templomi segédegér, abból is az egyik legkisebb vakegér, de ordítozni azt tudunk..." - Így : (((

pleinair írta...


Nem láttam Molnár Gyulát tegnap este az ATV-ben, mert mióta Botka lakájaként a puhányság axiomatikus alakjává lett, látni se bírom.
Gyurcsányt még láttam, így azt is tudom, hogy műsorvezető kérdésére válaszolt, nem magától hozta szóba a dokumentumok témáját.
Ezt Molnár Gyula is tudta, de miért ne csípjen egyet Gyurcsány érzékeny fertályába, ha erre alkalom adódik, akkor is, ha ezt az alkalmat hamis apropó szolgáltatja.
Ám ha már Molnár Gyula jogosnak érzi, hogy minősítse más párt elnökének tetteit, akkor a mi szerény bírálatunk is jogossá válik, nevezetesen az, hogy helyesebben tenné, ha saját pártjában osztaná az észt, és pártelnökként mélyen elmerülne saját tetteinek elemzésében.

Sajnos én sem hiszem, hogy a dokumentumok nyilvánosságra hozatalával a legalkalmasabb időpontra vár Gyurcsány, aki azt hiszem, még mindig túl jóhiszemű, egyenes, őszinte. Orbánékhoz a legelvetemültebb gazember észjárására lenne szükség. Erre pedig születni kell.

Névtelen írta...

neveletlen

'Közben Európa szép csendesen elindult a szorosabb integráció felé, ebből mi ki fogunk maradni, ahogy elnézegetem.'

https://444.hu/2017/06/29/nemetorszagban-is-megjelent-a-sziciliai-maffia

'A költözés okai egyrészt a Dél-Olaszországot sújtó gazdasági nehézségek, másrészt az olasz hatósági fellépés a szervezett bűnözéssel szemben. A klánok Németország délnyugati részére, Európa egyik leggazdagabb régiójába költöztek.'

Ez is egy fajta integráció, a munkaerő, szolgáltatások, stb. szabad áramlása uniós alapelv, plusz némi multikulti, oszt jónapot.

1970 írta...

Ez a grafikon elképesztő, és mindennél többet elmond az elmúlt 27 évről.
Idáig süllyedtünk?!

hello írta...

Én már, mondhatni, teljesen leszoktam az ATV-ről - aki nézi, mondjátok, még mindig fennáll az a felemás, fontolva, óvatoskodva fogalmazó műsorvezetési igény, ami miatt Olga lelépett onnan?

Cereus írta...


Kedves pleinair !

Magam is hasonlókat írtam volna de megelőztél.
PuPu ! Csak nem bizonytalanodtál el Gyurcsány elmeállapotát vagy taktikai érzékét illetően ?

Mert ha én a hazug, büdös ,cigány, cselszövő, gazember ellen küzdenék tisztességes utat nem
választanék, mert abban ez a tróger verhetetlen .
Büdös koke, most nyomatékosan még ! megkérlek miattam, és a nevemben ne harcolj, európaiságom és józan akaratom azaz a civilizáció ellen.

Villon írta...

Mindenkinek van egy alma....
En azt remelem, hogy Gyurcsany a "Ben Hur"-bol tanultakat akarja alkalmazni.
Emlekeztek?
Milyen osszegben fogadsz?
Mennyvel er tobbet egy romai mint egy zsido? -->legalabb 10-szer.
Milyen aranyban fogadsz?...stb...

kekec írta...

Pupu, a huxitnál is hozza a csüngőhasú a szokott formáját: addig baxtatja az Uniót, amíg kivágják onnan. Azaz nem kilépteti, hanem kidobatja az országot. Mit gondolsz mi a fenének nyargalnak annyira az uniós források lehívásával?
Azaz az ellenzéknek két plakátra van csak szüksége, a "Tőled lopnak" mellett a "választás Európa és keletcsicska között".

1970 írta...

Kedves hello!

Különösen a Somos András nevű figura irritáló azon a csatornán, butaságával, nagyképűségével, üres jópofizásával. Időnként eszméletlen ökörségeket beszél össze:(

Névtelen írta...

neveletlen

Feri, összejött a kamuba sült pogátsával, becsülöm érte.

https://hu-hu.facebook.com/ujegyenloseg/


Avi írta...

Szerintem Gyurcsánynál vannak azok az iratok és ezt Orbán is tudja (sejti) Nem nézem annyira butának Gyurcsányt, hogy csak habokra lengesse be ezt a dolgot. Vár majd az alkalmas időpontra. Viszont Orbánt a fanatikusai akkor is életben tartanák ha élőben vágná el szűz lányok torkát, hogy utána abból igyon.

hello írta...

Kedves 1970, köszi, akkor jobban teszem, ha továbbra is hanyagolom az ATV nézését.

Meg kell mondanom, legelőször csak Alinda miatt kapcsoltam a HÍR TV-re, őt nagyon régóta becsülöm, szeretem, a felkészültsége a kultúra megannyi területén engem lenyűgöz. Május 13-án megszületett a kisfia, ha minden jól megy, ősszel folytatja a munkáját. Várom őt vissza, és nyilván rajtam kívül még nagyon sokan.

Majd jött Olga, aki olyan felszabadult ezen az adón, hogy élmény nézni, hallgatni, lett légyen szó bármiről.
Nézem a híradóikat, a Newsroom-ot, plusz azon veszem észre magam, hogy egyre több műsoruk érdekel: a Képregény, a Panaszkönyv, a Riasztás - csak azokat kerülöm gondosan, ahol a számomra régóta elviselhetetlen Puzsér Róbert fordul elő.

hello írta...

Kedves PuPu, nem tudom, nem emlékszem, a troll hsz-ok kiszűrésén kívül volt-e egyéb indoka is, hogy bevezetted az előmoderálást.

Azt természetesen senki nem várhatja el Tőled, hogy folyton a gépnél ülj, mint a vadász, hosszú, méla lesben, de azért az elég beszédes, hogy most 18:20 van, és 13:04-es az utolsó bekerült hsz.

A - számomra több okból - rossz emlékű Kapcsolaton több modi dolgozott, folyamatos műszakban. Még ott is, úgy is eltelt némi idő, viszont ott rengeteg felületen, kismillió blogon, fórumon, ilyen-olyan csoportok tevékenységén volt ellenőriznivalójuk.

Tartok tőle, ez itt a blogod fórumának agóniáját fogja eredményezni.
Ha csak a nagyon nem idevaló hsz-ok kivédése a célod, szerintem célravezetőbb lenne a hsz-okat továbbra is beengedni, és utó-moderálással kitakarítani, ami szellemi környezetszennyezésként jelenik meg.

Vagy csak én vagyok ilyen türelmetlen fajta?
Vagy kívánatos, hogy amúgy is megcsappanjon a hsz-ok száma?

PuPu írta...

Kedves hello, nincs itt igazán jó megoldás, de ezzel a trollal nemigen lehetett mit kezdeni.
Ellenben hihetetlenül gusztustalan volt, sértegetett mindenkit, mert ha csak engem sérteget, nemigen érdekelt volna a dolog, de azokat, akiknél nincs kéznél DEL-gomb, azokat én vagyok köteles megvédeni, már, ha komolyan veszem a blogomat.
Így aztán valamit tennem kellett, mert az éttermem kezdett olyn lenni, mint amelyikben a leves szervírozása közben az egyik vendég bele-beleköp.
Kérlek legyél kicsit türelmes, majd kiderül, mit tudok kezdeni ezzel a helyzettel, - mint tudod, a Kapcsolaton fizetett moderátorok voltak, a blogot meg egyedül csinálom...
Az elején én írtam, én olvastam és én moderáltam, mostmár kicsit jobb a helyzet...
Köszönöm a megértésed!
:O)))

Kibic37 írta...

PuPu, az megoldhatatlan, hogy pl. Fabiushoz hasonlóan (Varanus blog) bevezess a felületen egy Tahótlanítok gombot? Ott ez egész jól működik. A "tahó" bármely hozzászólásánál lenyomod, és többé nem látod az illetőt azon a poszton.
Tudom, ehhez valami informatikust kell megdumálni...

hello írta...

Nem ismerem itt a hozzászólások kezelésének technikai körülményeit, de feltételezem, hogy utólag is gond nélkül bele tudsz nyúlni a megjelentekbe.

Többször ígérted, hogy törlöd a névtelenül írókat, nyilván megtehetted volna. A Te döntésed volt, hogy mégsem éltél vele. Ahogy azt se értettem, hogy a mocskolódó szövegözönt miért hagytad benn.

Én csak sajnálnám, ha meredeken visszaesne a normális törzsgárdád aktivitása, mert ìgy borzasztó nehézkes párbeszédbe bocsátkozni, hiszen mi se ülünk óraszámra a gépnél, és így értelmetlen, okafogyott reagálni egymás megjegyzéseire, véleményére, híreire, felvetéseire.
Szóval, hidd el, nem az én megértésemen múlik.

1970 írta...

Kedves hello!

Sajnos az ATV egyre inkább elbulvárosodik, Kárász R., Demcsák Zs. és Bochkor belépésével óriásit süllyedt az adó. Most Hajdúról nem is beszélve..., meg a már említett katasztrofális műsorvezető(Somos A.) és a hozzá hasonlók sem emelik éppen a csatorna színvonalát.
Én viszont egyelőre nem tudom rávenni magam, hogy a HÍR TV-re kapcsoljak (kivéve: Kálmán Olga műsorát). Egyszerűen a nevük hallatán is lúdbőrzik a hátam. Szerintem az a társaság nagyon "mélyet" alakított korábban... (Nem a puzsér félékről beszélek, azokkal szerintem nem érdemes foglalkozni!)

hello írta...

Kedves 1970!
Rosszul tudom, Bochkornak csak aug. végétől indul műsora az ATV-n?
Még közelebbit nem hallottam róla, csak annyit, hogy interaktív, beszélgetős műsor lesz, amelyet ő vezet.
Én egyébként reggelente a Music FM-et hallgatom, azt ő csinálja István Danival, sok érdekes témával, jól kiválasztott megszólaltatottakkal, jó poénokkal. Abszolút természetesen adja magát, semmi öndicsérő nagyképűsködés, holott tényleg nem kezdő a műsorvezetői pályán. Gábor kifejtett véleményével az esetek döntő többségében egyetértek, szóval élvezem ezeket az adásokat.
Kíváncsi leszek, az ATV mit vár el tőle.

A többiek oda érkezéséről tudok, sőt, még Holló Mártáról is, akit kezdő korában sokszor néztem még az RTL-en, de őket nem nézem, nem tudom, mit produkálnak és milyen színvonalon.

Persze, én sem felejtettem el, hogy korábban nemes egyszerűséggel csak RÉMHÍR-TV-nek "becéztük" a HÍR TV-t, de hát megtanultuk, ugye, hogy csak a változás állandó - és ez rájuk is igaz.

PuPu írta...

Kedves kibic, én egy egérszürke mezei blogger vagyok, nem volt nekem arra pénzem, hogy drága pénzen saját szoftvert csináltassak, a blogspot felületét hasznámom és amit ők tudnak, azt tudom én is...
Viszont soha nem koldultam pénzt az olvasóimtól, és ezután se szeretnék...
:O)))

hello írta...

PuPukám, ha már a technikai lehetőségeknél tartunk: egyszer már kérdeztem itt Tőled, de nem kaptam választ rá, hogy amikor azt olvastuk, hogy "ezt a hozzászólást törölte a szerző", az mit takart?
Ugyanis a hsz szerzője utólag, azaz a "megjegyzés küldésé"-re kattintása után MÁR NEM TUD semmit törölni - vagy legalábbis én kíváncsiságból kipróbáltam, de nem volt rá mód!

Miután okkult erőkben nem hiszek, akkor a másik, a feltehetően lehetséges opció, hogy Te törölted ki.
Ha ez így működik, akkor viszont a trollokat és az egyéb nemkívánatos stílusban vagy témában íródott hsz-okkal is meg tudod tenni a blogspot adta kereteken belül, nem?

PuPu írta...

Amit kérdezel, az a saját hozzászólásokra vonatkozik - a tied elvileg te is törölni tudod, meg rajtad kívül még a moderátor - jelen esetben én - is.
VAN A HOZZÁSZÓLÁS VÉGÉN KIS KUKAEDÉNY, ARRA KALL RÁKLIKKELNI...
Természetesen van lehetőségem utólagos moderálásra is, de akkoar ez a troll itt telehányja a blogot, és ha nincs időm vesződni vele, akkor bent marad egy-két hétig is, ha nem a régebbi posztokat moderálom utólag.
Így viszont a saját nevén eltűnt, más nicken próbálkozott ugyan, de a rossz modora megmaradt, ment is a levesbe...

:O)))

hello írta...

Én ilyet sehol nem látok!

ami nálam látható

Szerinted hol van?