2017. június 30., péntek

TISZTELET ERDOGANNAK

Érdekes, Kádár nemigen emlegette igényét a tiszteletre, sem Magyarország, sem a magyarok vonatkozásában, mégis, ugye...
A tisztelet ugyanis érdekes portéka, nem lehet megvásárolni, nem lehet kikövetelni, csak kiérdemelni lehet, az meg nem azon múlik, hogy mit pofázunk, hanem azon, hogy mit teszünk.

Most éppen Törökországgal barátkozunk, ami természetes is, a százötven éves együttlakás meghozta gyümölcsét, még ha kissé megkésve, és talán nem is a legjobb ütemben, de hát ne elégedetlenkedjünk.


"Magyarország kitart a barátai mellett, és Törökország oldalán áll" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a magyar-török üzleti fórumnak nevezett koldus road-show megnyitóján, pénteken Ankarában.
A kormányfő beszédében kiemelte: Magyarország kiállása Törökország mellett nem egyszeri eset, hanem annak a stratégiának a következménye, hogy Magyarországnak - konzervatív országként - az emberi értékek számítanak. Fontos az üzlet, a pénz, de a legfontosabb az, hogy az embernek legyenek barátai - mondta. Hozzáfűzte: ebből kötelezettségek is fakadnak, és Magyarország kitart a barátai mellett, még "ha kényelmetlen" is.Kijelentette: "akármilyen törökellenes megnyilatkozások is lesznek jelentős európai uniós országokban, Magyarország ezekhez sohasem fog csatlakozni", hanem Törökország oldalán áll" - írja a kormányzati portál.

Van néhány kedvenc könyvem, nem a világirodalom csúcspontja egyik sem, de óriási igazságokat írnak le bennük, miközben még izgalmas és érdekfeszítő olvasmányok is maradnak, ezek egyike Mario Puzo A keresztapa című regénye.
Aki meg akarja érteni Orbán rendszerének lényegét, annak ez kötelező olvasmány kell legyen, hihetetlen hasonlóságokkal találkozhatunk benne a Cosa Nostra és a NER módszereit és világát tekintve.
Ebben a könyvben a maffiózók állandóan az egymás iránt tanúsított tiszteletre hivatkoznak, miközben egymást is ölik, gyilkolják a pénzért, melyet ott is az állampolgároktól rabolnak el.
Igaz, a mi bűnözőink nem aprózzák el, nem egyenként rabolják ki az állampolgárokat, hanem először elrabolták az államot, mely elvégzi helyettük a pénzbeszedés fáradságos munkáját.
Az állam vet, arat, eladja a termést, a maffia meg zsebreteszi a vételárat.
Ja!
És megköveteli a tiszteletet...
Nincs nekem semmi bajom a tradicionális török-magyar barátsággal, melyben az a tradicionális, hogy talán az egy tatárjárás kivételével mindig barátainkká avanzsáltak megszállóink.
Talán csak az időzítés tűnik kissé elkapkodottnak, hiszen egész Európa sziszeg, mint az óriáskígyó, merthogy nemigen tetszik Erdogan török elnök eljárása a puccs során.
A puccsal sincs semmi baj, az valós, létező dolog, csak még az nem tisztázódott teljesen, hogy ki követte el - a bebörtönzöttek, vagy Erdogan, így kaparintva meg a teljhatalmat.
Orbán kihasználta az alkalmat, hogy végre valaki szóbaállt vele és egy rakás baromságot hordott össze, ami azért is óriási teljesítmény, mert közben folyamatosan Erdogan alfelét kényeztette sokat próbált nyelvével, ezenközben emlegette a tiszteletet is - többek között.

Ezt a kis hörcsögöt a harc élteti, ha kitörne a világbéke, két nap alatt elhalálozna.Olyan, mint a szervezetben a rákos sejt, nem a szervezet harmonikus működését szolgálja, hanem el akar uralkodni minden szerven, és fel akarja zabálni az egész szervezetet.Ott, abban a párhuzamos univerzumban, ahol életét tölti, ez a természetes viselkedés, ezt tanulta otthon.És ezt adta tovább fiának, aki beteljesítette a királyok örök balsorsát: alkalmatlannak mutatkozik az uralkodásra.Ő sem ebben az univerzumban keresi jövőjét, ezért hát jelentkezett a Kétfarkú Kutya Párt felcsúti űrkikötő avatására, végtére is nem lehet mindenki százlábú, még a Keresztapa családjában sem.Talán ki lehetne lőni az egész családot az űrbe, sokat hozna ezen az országon...
Majd a Jumurdzsákról elnevezett Közszolgálati Egyetem kutatói megoldják a magyar janicsárok nagy problémáját: hogyan lehet úgy harcolni az iszlám ellen, hogy közben a törökök jatagánját szopjuk - a Padisah leleményes, Allah pedig kegyes.
A Putyin-Orbán felállásban van valami a macska és az egér viszonyából, a kínaiak pedig mindenkit lenéznek, minket legfeljebb még jobban, de talán a törökökben reménykedhetünk.
Nekik annak idején tetszett ez az ország, hátha még mindig kellünk nekik, ha Európa úgy dönt, hogy a földrajzot felülírja a kultúra...
Felkészül Szomália, az örök és megbonthatatlan magyar-szomál barátságra...
Nincs már sok időnk, tehát mindenki jelölje be a konyhában, hogy merrefelé esik Mekka, a libákat képezzük át piláf libanezzé, a katolikusok meg adják át a templomokat mecsetnek, végtére is egy az Isten, és Krisztus az ő prófétája, még, ha csak a másodosztályban is játszik...


Orbán effendi fantáziája végtelen...


:O)))

20 megjegyzés:

hello írta...

PuPu, nagyon tetszik a keserű vitriolod újabb gyöngyszeme - amit nem mellesleg sajnos maga a rögvalóság táplál. :-((

Pontosan nyomon követhető Orbán őrá jellemző logikája, meg azok a számára maga által kialakított szükségszerűségei, amelyekről Te is írsz, de hallgatva egynémely kinyilatkoztatását, a világ folyásáról minimális ismeretekkel is rendelkező embernek garantáltan égnek áll tőle a haja.

Ugyanakkor a közvélemény-kutatások még mindig a fölényes vezetését mutatják. Vagy lehet, hogy döntően pont azt az 1,7 milliót kérdezgetik, akik a feltétlen híveik?
Nem szeretek belegondolni, hová fog ez vezetni.

talalom írta...

Pupu, ez megint nagyon jó volt - és most nem felejtettem el megnyomni a "tetszik"-et sem. Mégis van egy megjegyzésem (kiegészítésem?). Azt írod,hogy mindig megszerettük a megszállóinkat a tatárjárás kivételével. Nos, ez bizonyára így van, fordítva azonban nem.
A nyolcvanas években több hétig egy,az akkori szoc. országokból álló csoporttal voltam együtt,Moszkvában.(Már Gorbacsov volt.) Minket, magyarokat vegyesen kezeltek: a lengyelek, a szovjetek(mert nemcsak oroszok voltak),az afgánok(!) barátsággal,kíváncsian és TISZTELETTEL (óh, boldog idők!)a csehek óvatosan, az NDK-sok felháborodottan, a románok, szlovákok távolságtartással. A mongolok azonban valósággal csüggtek rajtunk: lépten-nyomon hivatkoztak rokonságunkra, amikor századokkal ezelőtt "együtt éltünk" a Nagy Kán birodalmában. Örökösen közös szavainkat keresték együttélésünk idejéből - a csanak-ot én is ismertem, de a legtöbb kifejezést nem is értettem. A jellegzetes torokhangú beszédükből még azt is nehéz volt kihámozni, amikor oroszul beszéltek.
Szóval, minden relatív. Egyébként érdekes lenne egyszer felmérni, hogy a megszállóink hogyan gondolkoznak ma rólunk?

hello írta...

Olvastam egy Kéri László jövendölést ebben az írásában:

http://zsurpubi.hu/cikk/1390-keri-laszlo-a-fonokot-idegesiti-hogy-orszagszerte-tolvajkent-latja-magat-es-a-haverjait/

"Ha nincs kétharmad, akkor elég az egyszerű többség is. Ha az sem lesz, akkor elég lesz a rendeleti kormányzás. Ha az sem, akkor majd odaküldjük a rendőrséget vagy az adóhatóságot.
S ha az sem, akkor majd odamennek a kopaszok. S ezen a ponton érhető tetten a múlt heti kalandorkodás lényege, mégpedig az, ha kell, akkor a saját alkotmányos rendünket is felrúgjuk. Még a látszatok megőrzésével sem törődnek. Ez lenne a kampányidőszakban követett Fidesz-politika lényege, s úgy vélem, hogy jövő áprilisig mindez egyre rosszabb, kíméletlenebb és hazugabb lesz, mert e mostani esetből is azt szűrték le, hogy bármit büntetlenül megtehetnek."

De ha a barátait: Putyin és Erdogan módszereit nézzük, van kiktől tanulnia...

talalom írta...

Másodszor fordul elő, hogy nem megy el a hsz-m. Ez most próba - ha átmegy, megismétlem a megjegyzésemet.

1970 írta...

"Magyarország kitart barátai mellett"

Ez a nép valóban kitartott barátai mellett - egykoron legalábbis biztosan. Az viszont vicc, hogy ezt pont az a pszichopata barom mondja, aki soha egyetlen barátja mellett sem tartott ki, sőt mindegyiket lenyomta, elintézte, bedarálta. Elvtelen, gusztustalan kártevő, aki úgy váltogatja elveit, mint más a gatyáját.

Kedves hello,

Kéri Lászlót minden mondatát szerintem nagy fenntartásokkal kell kezelni. Egykoron ő is "nagy barátja" volt ennek az őrültnek.

sphagin írta...

Nekem nagyon tetszik, ahogy Orbán Erdoganra néz a Párbeszéd képén.
Olyan beszédes az egész !

Mintha Farkas Flóriánt látnám Orbánnal szemben !

Mindent elárul ez a tekintet !

Ha FIDESZES lennék kisülne a szemem és a büdös életbe nem szavaznék a FIDESZRE !

hello írta...

Kedves 1970!
Bizony, tudom, magam is ott voltam annak az azóta megszűnt klubnak a rendezvényén 2010 kora tavaszán, ahol Kéri kifejezett messiásvárásos eufóriával beszélt a Fidesz várható választási győzelméről. Mindenki csendben hallgatta, csodálkozva vagy döbbenten, nem tudni. Csak én tettem fel a kezemet, és kérdeztem meg tőle, hogy úgy tudom, elég régóta és viszonylag jól ismeri Orbánékat, plusz az előző ciklusuk tapasztalatai alapján, no meg a Gyurcsány-kormány folyamatos, változatos, alantas módszerekkel való támadása ismeretében ugyan árulja már el, mégis mit vár tőlük újra hatalomra kerülve?
Először láthatóan meglepődött a nézetei nyílt, határozott elutasításán részemről, aztán egy generálhablaty, és főleg Gyurcsányt fikázó választ adott rá - nem tudom, ezzel a jelenlévők közül bárkit meggyőzött-e, engem nem, az tuti.

Azóta megfigyelhető a 7 év alatt történtek fényében a véleménye fokozatos színeváltozása.
Mint tudjuk az állattanból, az újszülött kismacskáknak 7 nap múltán nyílik ki a szemük. Hogy ez őnála mennyi időt vett igénybe, az pontosan nem tettenérhető. :-((
Plusz gyanítok valami olyasmit is, hogy, mint hajdani, kvázi atyai barátjuk, tán a személyes "mennybemenetelére" számított tőlük, oszt' látható módon ez nem jött be.
Egy biztos: jó ideje már egyre hevesebben és szabadszájúbban ostorozza őket.
Csak persze ő is eljut odáig, hogy igenám, de ott a baj, hogy nem látunk reális alternatívát.
Márpedig a nélkül... marad José Feliciano "Che sará?" - magyar szöveggel: "Mit remélsz?" c. dalának dúdolgatása

Cereus írta...


Aki érti ezt nagy formátumú, pocakossá hízott törpének gondolkodását, attól segítséget kérek, " logikája" értelmezéséhez.
Számomra Orbán máig egy neveletlen rossz gyerek, aki Európa szerte bosszantani akarja a
normális embereket. Őt magát nem lehet komolyan venni. A baj az hogy van közel másfél millió tőle anyagilag függő támogatója. (Erre a "Magyarországra" hivatkozik)- pedig mi nyolcmillióan nem vagyunk benne a kisded játékaiban.
Bennünket nem kell megvédenie azoktól akik eddig sem bántottak, sőt tisztelnek és támogatják a demokratikus életünk lehetőségét.
Betegesen vagy betegen védi a védhetetlent. Diktátorok lettek a barátai, elnyomó,leigázó hatalmakat dicsőít !
Orbán fejében "megfordult a szél" !
Most kellene hozzá orvost hívni amíg nem késő....

1970 írta...

"Plusz gyanítok valami olyasmit is, hogy, mint hajdani, kvázi atyai barátjuk, tán a személyes "mennybemenetelére" számított tőlük, oszt' látható módon ez nem jött be."

Kedves hello!

Ha ez így történt, akkor Kéri L. ostobább és korlátoltabb, mint gondoltam.

"Orbán fejében "megfordult a szél" !"

Kedves Cereus!

NEM! Éppen az a lényeg, hogy mindig is "így fújt". Ez az őrült 1989-ben is ugyanez az erőszakos, akarnok pszichopata barom volt. (A "nagy formátumú" jelző pedig legfeljebb az azóta jócskán megnőtt pocakjára illik:)) A tragikus éppen az, hogy 8 és fél millió embert vesz semmibe, csinál velü(n)k azt, amit csak akar...

hello írta...

Kedves Cereus, az én teóriám Olga számos interjúalanyának véleményéből épül fel.
Miszerint az a fixa ideája, hogy ő többre hivatott, ezért ő akarna lenni valamiféle annál sokkal nagyobb vezéralak, mint ami ezen a 93 ezer négyzetkilométeren megadatott neki.
A másik, ennél semmivel se jelentéktelenebb célja a határtalan meggazdagodás, még azt is megengedve, hogy nyilván az 5 gyerekére is gondolva.
Ennek a 2 célnak az érdekében az összes politikai és egyéb húzásai, szerintem, a maga logikája mentén eléggé megmagyarázhatók, még ha nekünk első ránézésre nehezen követhetők is.
Ahol nem terem neki babér, legyen az eszme, politikai irányzat, nemzetközi közösség, bármi, onnan nem csak továbbáll, de köpködi is azt a terepet és a szereplőit ezerrel. És keres másutt olyan "barátokat", akik egyrészt hasonszőrű gondolkodásúak, másrészt támaszt remél tőlük a maga céljaihoz.
Akik ameddig az ő céljait szolgálják, addig kellenek, de abban a pillanatban, ha ez a viszony bármitől változik, pusztuljon az illető! Legalábbis gazdasági, egzisztenciális, politikai értelemben.
Ez nagyban is így van: CSAK az az 1,7 millió létezik a számára, akik még lelkesen csápolnak neki, aki nincs vele, AZ NINCS!
Nem sorolom a fentiekhez a konkrét példákat, Te is ugyanúgy ismered őket.

hello írta...

Kedves 1970!

Ugye ismerős a szöveg, hogy "merjünk nagyot álmodni!" - hát, még az is lehet, így tett Kéri is. De ez csak az én agyamban fordult már meg, semmi konkrét ismeretem, pláne bizonyítékom nincs róla.
Hogy maradjak az aktuális dalok idézésénél: "Gyarló az ember!" - éneklik az István, a király-ban.

1970 írta...

Kedves hello!

Cereusnak írt jellemzésével nagyon egyetértek. Magam is hasonlóan gondolom. Az "aki nincs velünk, az nincs" gondolat a Rákosi-féle megközelítés "továbbfejlesztett" változata. Míg Rákosi a kirekesztést fogalmazta meg ezzel, neki a megsemmisítést sikerült. Tragikus teória és időszak, főleg azután, hogy ez az ország a kádári kompromisszumok évtizedeiben ennél azért(fizikailag, mentálisan, pszichésen, és életminőségében is) fényévekkel jobb helyzetben volt.
Egyébként én egyre inkább úgy gondolom, ennek az őrültnek a legelső célja a határtalan meggazdagodás. Mindent ennek rendel jelenleg alá...

hello írta...

Kedves 1970!

Gondolom, a szövegeimből kiderült, hogy nem vagyok egy mai csirke, de mert az ilyen fórumokban általános és természetes a tegeződés, javaslom, mi is maradjunk ennél a formánál - és mert azért annyira még nem vagyok vén vatrantyú! :-))

pleinair írta...

Kedves Helló,
orbán bűnözői és politikai pályafutása egyszer mindenképp véget ér.
Mivel hatalom nélkül nem tud élni, már most keres magának új szemétdombot, ahol uralkodhat. Szerintem végül egy ma még talán fel sem fedezett bennszülött törzshöz menekül az Európában rá váró fegyház elől. Ott aztán királynak fogja kineveztetni magát, és élete hátralévő éveit a bennszülöttek között fogja leélni.

pleinair írta...


Hellokám, mindenben igazad van, csak a kismacskákkal kapcsolatban nem értek veled egyet.
Mióta Kéri László a képernyőn szerepel, egy kinyílt szemű, nagy fehér kandúrt látok színészi pózban megnyilvánulni. Úgy játszik a hangjával, mint egy született ripacs. Mikor nagy jelentőségűnek szánt mondanivalóját adja elő, suttogóra veszi a figurát. Gyakran fűszerezi előadását humoros megjegyzéseivel, ezeken aztán jókat nevetgél.
Az biztos, hogy nem rendítette meg önbizalmában az orbáni kétharmaddal kapcsolatos hatalmas baklövése.
(Kérihez hasonló ripacs Lengyel László. Neki is régen kinyílt a szeme, csak csipás, nem kicsit, nagyon.)

stirlitz írta...

Rákosi nem vonta kétségbe hogy a politikai ellenfelei nem magyarok lennének: haza nem lehet elenzékben, idegenszivüek stb

Promenad írta...

Igen,engem is nagyon emlékeztet az az alázatos,szervilis pillantás aFarkas Flóri féle gyomorforgatóra.
Hát még amiket mondott ! Ahogy az egekig magasztalta Erdogán szennyes rendszerét és fényes jövüt,európai vezető szerepet jósolt a véreskezú diktátornak !
Isten óvja Európát,mindkettőjüktől !

1970 írta...

Kedves stirlitz!

Igen, ez teljesen igaz (bár megbélyegezte ő is rendesen, pl.: "láncos kutya"). Én magam is próbáltam utalni arra, hogy mi a különbség Rákosi és a pszichopata törekvései között (e tekintetben az előbbi javára írva dolgokat). De a 20. század legmélyét nálam a lovastengerész jelenti, talán nem véletlen, hogy ez az őrült is őt magasztalta. Lassan tényleg mélyebbre süllyed nála...

Névtelen írta...

"Orbán rendszere nem a semmiből lett. Ilyen rendszerek nem jönnek csak úgy létre. Ehhez kell egy olyan romlott társadalmi réteg, amely előidézi, s amelynek el kell tűnni. A társadalomnak van az emberi szervezethez hasonló öngyógyító képessége, immunrendszere. Orbán rendszere egy rákos daganat, amelyet egy egészséges társadalom kivédett volna, de ha nem így történt, akkor elpusztítja a védekezésre képtelen romlott sejteket"(B.L.2014.október)
Mano

1970 írta...

Kedves Mano!

Ez a "romlott társadalmi réteg" az elmúlt 27 év "terméke". Tökéletes példáját mutatja annak ez a bő negyedszázad, hogy egy alapvetően egészséges társadalom miképpen válik beteggé, milyen módon ölik ki belőle az elemi szintű szolidaritást, hogyan fordítanak egymás ellen különféle társadalmi rétegeket, és mi módon szítják a gyűlöletet a társadalomban különböző embercsoportok ellen (tévedés ne essék, nem csak a menekültekről van szó, ha most éppen ők vannak is a porondon: itt bármikor, bármelyik hazai csoport, réteg is ellenséggé válhat, ha ennek az őrültnek az érdekei éppen úgy kívánják).
A magyar történelemben a 20. században (is) meg voltak persze ennek a "hagyományai", de a rendszerváltás előtti 3 évtizedben ez a társadalom azért nem ehhez szokott már. Most bőven van lehetőségünk sajnos megtapasztalni ezt is.

A fenti folyamat végeredménye pedig nem lehet más, mint amit leírt: a rákos daganat, amelynek középpontjában egy őrült pszichopata van. Sajnos én egyre szkeptikusabb vagyok abban a tekintetben, hogy a társadalom "elpusztítja a védekezésre képtelen romlott sejteket". Tartok attól, hogy a magyar társadalom egyre mélyebbre süllyed a betegségben, aminek a vége csak egy durva és radikális beavatkozás, vagy a lassú leépülés és megsemmisülés lehet.