2017. december 15., péntek

AZ ORSZÁG ÉRDEKE

Dühös vagyok.
Ennek oka a magukat demokratikusnak vélő pártok és pártocskák hozzáállása a hatalom újabb erőszakos és antidemokratikus eljárásához -  most éppen a Jobbikkal szemben.

A Fidesz ugyanis ki tudja választani , hogy melyik politikai formáció a legveszélyesebb hatalmára és azt támadja, míg az  ellenzék keblére öleli Orbán ügynökeit és belerúg abba, akivel érdekei átmenetileg egybeesnek.
Amatőrök vagy árulók - tessék választani!

Ezek a pártok és gittegyletek az elmúlt nyolc évben egyetlen egyszer sem voltak képesek ilyen egységesen fellépni a Fidesszel szemben, mint most a Jobbikkal szemben teszik.
Felemlegetik a Jobbik múltját, megtagadják tőlük a  politikai irányvonal megváltoztathatóságának lehetőségét, miközben  némelyiknek még politikai irányvonala sincs,  csak magasztos jelszavakat szajkóz és maga is a társadalom megosztásán ügyködik.
A mai politikai helyzetben ez az öngyilkossággal egyenlő.

A sok bávatag tünődés helyett lehetett volna esetleg mást is tenni, mint amit  nyolc éven át tettek - pntosabban nem tettek - ezek a pártok, és most sem azzal foglalkoznak, amivel foglalkozniuk kellene, hanem a diktatúra lebontása helyett a Jobbik kiszorításán serénykednek.
Megértem én, erre szocializálódtak, a társadalom jobbításának politikája helyett a hatalomért kapkodnak, de  még azt is eredménytelenül, mert lusták és tehetségtelenek.
A szocialisták elvesztették tömegbázisukat, a DK meg úgy örül, mint az öregember, ha végre sikerül neki pisilni, mert van - elméletileg - tíz százalék szavazójuk.
Nem lehet arra építeni, hogy majd húsz év múlva úgyis mi kerülünk hatalomra, és akkor majd mi mondjuk meg a frankót és akkor már el is jött a demokrácia.
A közbeszédet most egy  nulla százalékos párt elnöke tematizálja, azzal kezdve, hogy minden párt mondjon le néhány mandátumról egy fidesz-szatellit meg egy másik Fidesz-világrasegítette nulla százalékos baráti kör javára,   miközben az érdekeltek finnyás képpel, eltartott kisujjal állnak hozzá ahhoz a párthoz, amelyikkel aktuálisan egybeesnek az érdekeink.

Teszik ezt úgy, hogy tudják: a politika érdekekről szól, csak azt hiszik, hogy az ő egyéni érdekeikről - sajnos...
A Jobbik képviselői anélkül is  ott lesznek a következő parlamentben, hogy nekünk kellene betaszigálnunk őket, hogy ott aztán vígan harcolhassanak ellenünk, baloldali demokraták ellen...
A mieink meg baloldali és demokratikus érdekekről hablatyolnak, miközben elfelejtik, hogy a jelenlegi állapotok között nem a jobb vagy a baloldalnak van meghatározó és felülírhatatlan érdeke, hanem az országnak.

Ez az érdek azt követeli, hogy mindenki - m i n d e n k i - fogjon össze a szervezett bűnözés diktatúrájának megdöntése érdekében.
Vonatkozik ez a zsidókra és a cigányokra, továbbá a radikális jobboldali demokratákra és a magukat konzervatívnak tartó, komcsifaló jobboldaliakra is, mert ma ez a lábszagú rabló-diktatúra a legfenyegetőbb, halálos veszély a  jövőnkre nézve.
A sínek között  játszó gyereket is először elrántom a vonat elől, aztán ráérek  megpofozni - ha a sorrendet felcserélem, akkor mindenkit elüt a vonat.
Hitlernek sem kellett sok idő a német társadalom agyának átmosásához, a magyar társadalom agyát pedig már harminc éve áztatják a hülyeség mosólevében, innen sem lesz könnyű helyrehozni a károkat.
Magyarország egy van, ha nem akarunk száz kis enklávé foglyai és a diktatúra túszai lenni, túl kell lépni a pártvezérek ócska kis homokba pipiskéjén.
Félreértés ne essék, nem vagyok a Jobbik politikájának híve, de el tudom fogadni, hogy vannak időszakok, amikor az oroszlán és a gazella érdekei egybeesnek.
Addig kell együtt menni, és egy lépéssel se tovább, de addig kötelező lenne, hacsak nem akarjuk megöngyilkolni magunkat.

Gondoljátok meg, proletárok!


:O)))

91 megjegyzés:

Névtelen írta...

neveletlen

Most, hogy Karácsony hivatalosan is az Emeszpé-P mine jelöltje, nem árt figyelni a nyilatkozataira.


'Karácsony szerint lesz széles ellenzéki összefogás a választásokig, azt ugyanis a választók fogják kikényszeríteni.
Hozzátette: a DK-nak is felül kellene bírálnia korábbi kijelentését, amelyben ragaszkodik a külön listához. Szerinte a DK szavazóinak 89 százaléka is közös listát akar.'
http://168ora.hu/itthon/elfogadta-az-mszp-elnoksege-karacsony-gergely-miniszterelnok-jeloleset-13828

Szóval, lassan tiszta vizet illenék önteni a dékás rohamnyugger fejébe, hogy egy közös ellenzéki színpad előtt mit kell majd rikoltoznia. Összefogást, mint a Műegyetem előtt anno, vagy 'nincsösszefogás'-t, ahogy Feri manapság gondolja. Csak nehogy elkúrják. :)

hello írta...

Karácsony téved: a DK-sok, ahogy tudom, NEM akarnak az MSZP-vel közös listát!
Bár még nem tudni, kik lennének az MSZP részéről azon a listán, és hányadik helyen, de azok a nagyképű kijelentések, amiket Botka leszereplése után IS megengednek maguknak az ő baloldali - maguk által feltételezett - hegemóniájáról, mérhetetlenül taszítóak. Akár az is előfordulhat, hogy akkor erre a közös katyvaszra inkább nem szavaznának!

Az meg sima lózung, hogy "majd a választók kikényszerítik" - mit "kényszerítettek ki" eddig bármikor a választók?
Különben is: mielőtt az X ide vagy oda tevésére kerül a sor, HOGYAN tudnák a választók befolyásolni ezeket a folyamatokat? A neten? Vagy 1-1 lakossági fórumon elhangzottakkal? A politikusok meghallgatják, válaszolnak is, aztán mennek tovább a maguk feje után!

Sokszor hallgattam Tóth Zoltánt, ezzel együtt nem világos a választási matek minden részlete, de szerintem, ha az egyéni jelöltek összehangolásában megegyeznének mind, a demokratikus oldalon - na, ebben TALÁN reménykedhetünk! -, a külön pártlisták inkább ösztönzik a választókat, hogy menjenek el szavazni, mert ott kinyilváníthatják a pártszimpátiájukat akkor is, ha a körzetükben a közös jelölt nem épp az ő ízlésük szerint való.

Kovács Erzsébet írta...

Itt már minden paródia.
Nem csodálkoznék, ha nem mennének el az emberek szavazni.
A legjobban a gazdagok röheje zavar.
Mert ez már fáj.

Kovács Erzsébet írta...

.....mert itt már a 2x2 józansága is ki van gúnyolva....

mavtelep írta...

Na tessék, újra írhatom ...)))
A DK és az MSzP az elmútt8évben éppen olyan közellenség volt, mint kormányzásuk idején.
A mai helyzetben sem hallok egyetlen egy tisztességes megnyilatkozást sem a többi ellenzéki párttól, ha róluk van szó, arról nem is beszélve, hogy sokak attól politikusok, hogy ezt a két pártot ekézik.
Niemöller idézetet olvasva azt látom, hogy az Együtt, PM után most a Jobbikot fogja a hatalom ledarálni és nincs aki szóljon értük.
Ez van...
Szervusztok, jó napot !

Commune írta...

még Lendvai is hülyeségeket beszél. mint pl a 168 órá-ban a Hellerrel folytatott vitájában.
http://168ora.hu/itthon/tuz-es-viz-koalicioja-avagy-heller-agnes-es-lendvai-ildiko-vitaja-14040

Kovács Erzsébet írta...

Én azt hiszem,meg vagyok szólítva a Pupu által, ha a proletároknak kell meggondolni, mi legyen...
Így hetven felett és 90 ezer Ft nyugdíj alatt nagyon sokan lehetünk proletárok, akik még ép ésszel, de nehezen tudják fölfogni, miért is vagyunk ebben a helyzetben, hogy a karácsony a kínok kínját jelenti, mert szembesülnünk kell a mérhetetlen szegénységünkkel, hogy fél napokat töltünk az akciós újságok akciós napjainak rovataival, hol mikor mi lesz olcsóbb,lesz egy nap, amikor 210 Ft lesz egy darab Syssy vaj, mert a tortába az kell, mert más ajándékra nem tellik csak egy igazi tortára a 4 unokának 4 torta...de nem is folytatom, mert lehet, hogy valakiknek még ez is dicsekvések tűnhet.A ruháimat is el adogatom, hogy pénzem legyen.
No most aztán Pupu más réteget kellene megszólítanod, mert a proletárokban nem buzog a forradalmi láng, mint tudod, a lét határozza meg a tudatot.Tudhatod, a lét nem a proletárok itták meg, rajtuk nem nagyon lehet számon kérni az életszínvonaluk mélyrepülését.Sokan némán tűrnek,csendesek,majd a falhoz lapulva tengetik az életüket, hogy a gyerekeinek ne okozzanak gondot,mert a fiataloknak sem könnyű a hétköznapi matek.
Ez a hétköznapi dermedtség nem fog forradalmi gondolatokat feldobni, itt mindenki a mindennapok túlélésére játszik.
Bár ez nem játék.
Ez az életünk.

talalom írta...

Kedves Erzsike! Nagyon, nagyon értem, miről beszélsz: nekem annyival jobb a helyzetem, hogy "fiatalabb" vagyok, némileg magasabb a nyugdíjam, de ezzel együtt is bajban lennék. A párom fiatalon távozott: bányász volt, így az özvegyivel már karácsonyra is jut. Bár mi a hetvenes évek óta nem veszünk egymásnak ajándékot: nálunk csak a gyerekek kapnak a fa alá meglepetést, meg amíg éltek a szüleink, ők. Így vettük meg nekik a gyermekkorunk miatt elmaradt háztartási "nagyberuházásokat": függönyt, szőnyeget, ágyneműt, étkészletet. Anyu a szentestei közös vacsorát készítette (Bár a piát, halat,sonkát mi vettük hozzá), és az volt az igazi ajándék: sokszor hajnalig ültünk az asztal körül, társasoztunk, mutyiztunk - ez egy nagyon egyszerű kártyajáték, még a legkisebb 5 éves is be tudott kapcsolódni. Tizenketten, tizenöten is összejöttünk, mert mindig akadt a házban egyedül maradt néni, a tágabb családban egyedülálló nagynéni, nagymama...Évek óta a húgom vette át anyu szerepét - bár régebben is beszállt a munkába, amikor már Anyu idős volt és beteg. A szomorú az, hogy egyre kevesebben ülünk az asztal körül, pedig a már felnőtt gyerekeink is ott lesznek, de unoka csak egy van.Ő meg nem tud egymaga akkora ramazurit csinálni, mint anno az apja az unokatestvéreivel - inkább unja magát. És nem húz már egyikünket sem az utolsó sógor,hogy:na, öreglányok, elfogy a torta is, aztán meg kapkodjuk a nospát? 61 múlt: dolgozni indult októberben: aztán összeesett az autó mellett...
Bocs, ez kicsit búsra sikerült

Kovács Erzsébet írta...

talalom-nak:
Kösz, hogy válaszoltál.Úgy éreztem, azért kell írni, mert hajlamosak a médiában a politikát a vezetők harcának tekinteni.Kevesebb szó esik rólink, akik a népet alkotjuk.A mindennapi kis lemondásainkról, a patikai árakon való elcsodálkozásainkról, úgy általában a megcsalatásunkról, ami a Társadalombiztosítás kereteinek felszámolásával még fokozódott, a szemüveg, az új fogsor, egy doboz magne B6 és egyéb nem receptre szedendő gyógyszereinkről való lemondásról, a megfizethetetlen vitaminokról, a 2000.-Ft os lázcasillapítókról...Ki a fenét érdekel a hatalom, a pártokat csak az érdekli, nehogy felkérdezzék tőlük, mire lett elpazalva az a töménytelen szakszervezeti üdülő, a szakszervezeti vagyon, a párt vagyonok.Azért megy a taposás most, hogy egy esetleges hatalomváltással nehogy a számonkérés elé kerüljenek.Mi, akik a nép vagyunk, csak mint potenciális szavazók jelenünk meg a szavak szintjén.Ez a legnagyobb baj, mert ebből a mi életünkben már kilábolás nem lesz.És ha orbán végleg marad,akkor jajj a szegényeknek, a 75 évek felülieknek, a méltóságos szép elmúlásról álmodozni itt nem lehet, legalábbis fölösleges...És semmi jóra nem számolhatunk...ha reálisan nézzük az életünket.És ez végtelenül el tudja szomorítani az embert.

hello írta...

Commune, szerinted miben beszél Lendvai Ildikó hülyeségeket?
Szerintem ugyanis nagyon pontosan látja, hogy Vona ugyan megnyilatkozásaiban középre tart, csakhogy ő nem egyenlő a Jobbik egészével! Olyannyira nem, hogy már rebesgették a radikálisai egy lehetséges megpuccsolását is!
Akkor aztán pláne egy róka fogta csuka helyzet állna elő! Gondolj bele!

Én nagyon józannak, és sajnálatosan reálisnak tartom L.I. érveit.
Sokkal korábban már itt, PuPunál is latolgattunk hasonlókat: nevezetesen arról, hogy és mi történik a választás másnapjától???
Többen mi is ugyanarra a következtetésre jutottunk, ami itt számomra a vitájuk kulcsmondata: "ha a körzetekben visszalépnénk egymás javára, akkor ebből csak koalíciós kormány jöhet ki matematikailag. A tűz és a víz koalíciója, ami nem tudna működni, talán megalakulni sem. És diadalmenetben térne vissza a Fidesz, évtizedekre bebetonozva."

Tökéletes csapdahelyzet ez az egész, úgy, ahogy van. Orbánék jól tudták, miért ilyennek fundálták ki ezt a választási törvényt! :-((

hello írta...

Hogy más is könnyen elolvashassa, a cikk linkjét idehozom azonnal rákattintható formában:

Heller Ágnes és Lendvai Ildikó vitája a 168 órában

Commune írta...

Lendvai ott beszél mellé - ahogy erre Heller is rámutat - hogy azt hazudja a választónak, hogy összefogás nélkül meg lehet nyerni a választást. Pedig nem lehet. Gondoljunk bele, ez az ellenzék, a Jobbikot is beleértve, 2010 óta nulla db választót bírt szerezni, sőt csak veszítettek. Ha vmelyik párt megrősödött, azt a másik rovására tette. Egymást zabálják fel. És most azt kellene elhinnem, hogy ami hét év (!) alatt nem sikerült, az négy hónap alatt menni fog? Ezek vagy ilyen hülyék, vagy a választóikat nézik ilyen hülyének.

hello írta...

Gondoljuk tovább, ahogy a minap valamelyik műsorban egy szakértő tette - már gőzöm sincs, melyikben, annyi ilyen adást nézek.

Azt fejtegette, hogy amennyiben a Fidesz épp csak alulmaradna, a köztársasági elnök joga, hogy ezzel együtt őket kérje fel kormányalakításra.
A nagy kérdés, hogy ha a Jobbik bekerül a parlementbe, de persze nem többséget szerezve, válaszútra kerülve, hova állna.

1970 írta...

"a magyar társadalom agyát pedig már harminc éve áztatják a hülyeség mosólevében, innen sem lesz könnyű helyrehozni a károkat."

Kedves Pupu!

IGEN - IGEN és még ezerszer mondom IGEN. Ez nagyon pontosan így van (sajnos).

1970 írta...

Kedves talalom!

Egy másik poszt kapcsán vitatkoztunk hosszan, de most olyan szépen megerősítetted amit ott is próbáltam kiemelni: ez (a társadalmi kohézió, összetartás vs. a társadalom atomizálása, emberek, embercsoportok egymás ellen fordítása) az egyik legnagyobb különbség a "aljasmocskos" múlt és a "tündöklőencsodálatos" jelenünk között.

Ennél szebben leírni nem is lehet a "zongorázni való" különbséget (és ez még akkor is igaz, ha vitánk van a Kádár kor megítélésében):

"sokszor hajnalig ültünk az asztal körül, társasoztunk, mutyiztunk - ez egy nagyon egyszerű kártyajáték, még a legkisebb 5 éves is be tudott kapcsolódni. Tizenketten, tizenöten is összejöttünk, mert mindig akadt a házban egyedül maradt néni, a tágabb családban egyedülálló nagynéni, nagymama...Évek óta a húgom vette át anyu szerepét - bár régebben is beszállt a munkába, amikor már Anyu idős volt és beteg. A szomorú az, hogy egyre kevesebben ülünk az asztal körül, pedig a már felnőtt gyerekeink is ott lesznek, de unoka csak egy van.Ő meg nem tud egymaga akkora ramazurit csinálni, mint anno az apja az unokatestvéreivel - inkább unja magát."

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Nem először hozod fel a Jobbikkal való összefogást !

Sajnos ebben a kérdésben nem tudok veled egyetérteni, mint azt mér többször kifejtettem.

Helló-val közel áll a véleményünk.

Abban igazad van, hogy jó lenne egy demokratikus, vagy bármilyen jobboldali párt, amely segítene Orbán ellen, csak ez nem a JOBBIK.
A Jobbik tagsága nem nagyon hallgat a vezérükre, sőt még az elzavarása is felmerült már.

Pontosan ezért van gondom az egész összefogósdival is.
2014-ben hiába született meg a megállapodás, nem ért semmit, mert a valóságban nem összefogás lett belőle, hanem az egymás elleni harc tovább folytatása. Ott tartottak be egymásnak, ahol tudtak.
Ismerek olyan MSZP-s alapszervezetet, amely szóba sem áll a helyi DK-val.
Hogy lesz itt együttműködés ?
Sehogy !
És akkor még a Jobbikról nem is beszéltünk, meg a többi pártról.

Az ország érdeke, hogy eltűnjön ez a bagázs.
Akkor tegyen érte az ország és benne a választók is ezért.
Végül is a saját sorsuk a tét.
Engedik magukat becsapni, elhiszik ami nyilvánvaló hazugság, stb.

Magyarán, azt kapjuk amit megérdemlünk, senkinek egy szava sem lehet.

Egyetértek azzal, hogy egy JOBBIKKAL való szövetség csak rövid ideig jöhetne létre és utána jönne a bukta. Vele jönne vissza Orbán !

Akkor már inkább süljön bele a saját zsírjába Orbán előbb és ne csináljunk belőle mártírt-
Az EU meg ne pénzelje őket !

A keserű poharat meg a baloldalnak és a demokratikus erőknek is, fenékig kell inni.
A tanulópénzt meg kell fizetni és Európának is oda kell figyelni ezekre a dolgokra.

A baloldalnak meg kell újulni és ezt még nem sikerült megtenni az MSZP-nek.
Nincs egyetértés sok kérdésben a párton belül.
Hiába erőlködünk mi, ha még nem tart ott a baloldal, hogy ez a helyzet megváltozzon.

Persze kellenek a lámpások, mint te is, hogy lássanak sokan, de a lámpásoknak is vigyázni kell, mert sok a tévedés lehetősége.
A JOBBIKKAL való szövetséget, vagy összefogást, a te tévedésednek tartom.
Semmi jó nem következhet belőle !

Üdvözlettel sphagin

sphagin írta...

Kedves Commune !

Rosszul látod !

A győzelem lehetséges, ha az egyéni körzetekben sikeresen lesz megoldva a választás és a FIDESZ elbukja a szükséges egyéni körzeteket ehhez.

A gond azonban ott van ilyenkor, hogy mi lesz utána !
Ezt a mérhetetlen sok mocskot helyre tenni csak drasztikus megoldásokkal lehetne.
Itt jönne ki a JOBBIK magatartása a leghamarabb, mert már a legtöbb ilyen intézkedést nem szavazná meg. A FIDESZ bukott emberei pedig átmennének a Jobbikba és ott lennénk, ahol a part szakad.

Látni kell, hogy a baloldal nincs olyan erős, hogy ezt a helyzetet megoldja !
Ezt már tudjuk lassan 10 éve !
Az MSZP képtelen volt ezt a helyzetet felismerni, vagy megoldani.
Gyurcsány belefogott ebbe, de nem hogy segítséget, vagy megértést, de semmit nem kapott a baloldalról, csak gyűlöletet és árulónak való titulálást.

A DK a megújulás érdekében jött létre és nem könnyű a helyzete.
Sokat kell még fejlődnie, hogy sikerüljön elérni a helyes utat, de legalább a szándék erre megvan benne.
A többi párt még itt sem tart.

Nem a baloldalé lesz a 2018-as év.

Üdv sphagin.

Névtelen írta...

teve!

megbaszod az anyádat szájba te gyökér!
kúrjon téged seggbe a vona, te barom!

annyi eszed sincs, mint egy marék lepkének!
olvasni talán még tudsz, bár érteni amúgy sem fogod,
.
DE
.
azért ideteszem:

https://nepszava.us/a-baloldal-tragediaja-nyilasok-igernek-21-szazadot/

illetve többször is megírtam:

a fideszt, jobbikot azonnal felszámolni, tagjaikat, szimpatizánsaikat börtönbe, munkatáborba élethosszig!n
a lopott holmit mindenképpen visszavenni!

NINCS OLYAN SZÜKSÉGSZERŰSÉG, HOGY EGY NETTÓ NÁCI BANDÁT A MÁSIK NÁCI BANDÁVAL SZEMBEN MEGVÉDJÜNK!
.
.
abramovics voltam, s vagyok

Ps.: annyi vér nincs a gyökér fajtádban, hogy ki merd engedi a majmaid közé, ugyi?
.

jarisz írta...

1./ Ne legyetek már ilyen peszzimpistak.:)))
(Akinek nem inge ne vegye!)
2./ Mar most burkoltan/nyiltan/szimbolikusan stb... Összefogásrol dumalnak.,
3./ Megvalositják.
4./ Kiütik a zsirdisznót, oszt utana ideologiai alapon ujra egymásnak esnek?????:))))
5./ Elvesztik szavazoik min 50% at....!!!!?????
Azert ennyire ne legyunk ma. 1.pontra vissza.

Valaki, aki írta...


Ezt a másik cikkhez írtam, mert ott is erről szól az ének, s itt végigolvasva a hozzászólásokat, egyet gondolunk.

Az a gond, hogy nem lehetett látni a Jobbikot sem - nem vonultattak fel tízezreket.
Valami nem stimmel.
A Jobbik szakad, s Orbánék tudják ezt - szerintem Gyurcsányék is.
A belső, Tcz.-féle mag azért vár, mert túl közel vannak a választások, de ha kiütik a tábláról Vonát, szerintem simán ellene fog lépni ő is.

Az igazság megköveteli, hogy támogassuk azt, akit földre rántottak - a pártokon számonkérjük, hogy az igazságérzetünket elégítsék ki. Nem bonyolultabb ez?

Az LMP, Momentum megtette - nyilván nem a puszta igazságérzete vitte oda - szavazókat keres a saját hatalmához.

Egyetértek mávteleppel - vajon miért nem habzik a szája senkinek, amikor Szél-Hadházy-Fekete-Győr felállás következetesen és több éve elzárkózik minden közös fellépéstől? Még a Jobbikkal is.
Nem kell nekik senki, legfeljebb szavazók.
Ők miért nem hazaárulók (olvastam ilyen súlyos szavakat is)?
Most megint a DK, MSZP a hibás, és az LMP, Moment., EGYÜTT kap piros pontot?

Ki oszt meg kit?
Ne dőljünk be ennek, szerintem. Nem kell nekünk a Jobbik mellett kardoskodni, ráadásul tovább gyengítené Vonát, Toroczkaiékkal szemben egy MSZP, DK támogatás.

A Jobbik keveredjen ki ebből - kénytelen lesz. A választásra kell koncentrálni, nem erre - mindezzel csak megy az idő.

S itt folytatnám, amit a másik bejegyzésnél abbahagytam: közös megállapodások kellenek választás előtt. A Fidesz ettől tart a legjobban - a megegyezés, az a halála. Erre kell menni.
S egy jó nagy megmozdulás, amit nem lehet eldugni a tévében, akár napokig, a Fidesz ellen, mert attól tele a naci. Csak egy, mert nincs erő többre, de látványos. Semmi "Menjetek békével haza" ...
Merjünk már mérgesek lenni ...

Valaki, aki írta...

Választási matek Tóth Zoltántól

http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20171211-085859.mp3

8.45-től kezdődik, de 14.25-től fordulnak rá a lényegre.

PuPu írta...

Kedves sphagin, nem kell sajnálnod, hogy nem értünk egyet, ez egy természetes állapot, főleg egy ilyen, nem egyszerű kérdés kapcsán.
Azt írod, jó lenne egy olyan jobboldali párt... - de az a jobboldali párt, ha olyan lenne, amelyik neked is tetszik, akkor baloldali lenne.
A jó háziasszony abból főz elfogadható ételt, ami a kamrában van, nem pedig álmodozik argentin marhahúsról és szarvasgombáról.
Itt egyetlen dolgot kellene eldönteni, és ezt nem érted talán te sem - vigasztaljon, hogy ezeréves politikusok sem értik, igaz, ők soha nem vezettek talán még naplót sem...
El kellene dönteni, mi a nagyobb veszély - tovább mérgezni a társadalmat és kivezetni az országot Európából a következő években, vagy egy éppen közép felé igyekvő szélsőjobb radikális párt jövőbeni esetleges tevékenysége.
Szerintem az első esetben még dédunokáink is nyögni fogják rossz döntésünk következményeit, míg a második esetben ezer módja lesz a szélsőjobb kordában tartásának, ha valami hülyeséget csinálna.
Vonát nem miniszterelnöknek kell felkérni, mert Vona nem ideológiai partner, mindössze utitárs lehet a demokrácia felé vezető út egy szakaszán, de pártja lehet akár egy markánsan jobboldali, de demokratikus párt csírája is.
Hajdan az MSZMP-vel sem akart senki közösen fellépni, felemlegetve a Rákosi kor negatívumait, aztán vezetésével Magyarország a XX. század - de valószínűleg a magyar történelem - legsikeresebb társadalmi modelljét alakította ki.
Ez csak arra példa, hogy ha lehetett irányvonalat váltani úgy is, hogy sikert hozzon az országnak bolsevizmus nélkül, akkor lehet egy jobboldali pártnak úgy is, hogy nácizmus nélkül tegye azt.
Egy esetleges választási győzelem után egyébként is radikális lépéseket kell tenni - radikálison nem azt a fogalmat értve, amit az elmebeteg abramovics ért, mert az a nettó nácizmus maga, de kétségkívül drasztikusabban kell hozzányúlni az államszervezethez, mint békeidőben, és fel kell vállalni sok társadalmi konfliktust is, ezt nem lehet megúszni.
Egyébként egyetlen párt tagsága sem hallgat a vezérére, erre példa akár a DK is, melynek némely tagjának mondhat Gyurcsány bármit arról, hogy kire adja voksát, majd ő arra szavaz, akire akar, merthogy milyen szépeket mond például ez a helyi Dettike...
A pártokkal itt az is a baj, hogy nem működnek pártszerűen, inkább a gittegyletekre hajzanak.
Szétzilált társadalomban nehéz a politikus dolga is , már ha a mai pártkatonákat nevezhetjük egyáltalán politikusnak - bátorság kell ehhez is...
De azért, míg élünk-remélünk...

:O)))



hello írta...

Drága PuPu, azt kihagyod a számításból, hogy a Jobbik se akar közösködni senkivel, de kivált a DK-val és az MSZP-vel nem!
Még a tegnapi volt sportoló felszólalójuk is buzgón ekézte a "XX. századi" pártokat.

Igaz, Puzsér viszont rájuk dörrentett, hogy csak együtt lehet valamit elérni, de tőle ezt szerintem senki nem vette komolyan, ismerve a szokásos hőbörgéseit.

Szóval, miközben többünkről az a véleményed, hogy nem vagyunk eléggé realisták, Te is rabja vagy annak az elképzelésednek, amelynek még a körvonalai se látszanak alakulni.
Így azután az itt is felvázolt 2 alternatíva közül a második létrejöttének mennyi esélyt adsz, de őszintén?

PuPu írta...

Fenéket vagyok rabja, csak bosszant, hogy az egyetlen számításbajöhető és eredményre vezető megoldás ellen milyen bőszen hadakoznak azok, akik leginkább a mesékben hisznek, de politikusnak hiszik magukat.
A politika a kompromisszumok művészete, mint tudjuk...
:O)))

Névtelen írta...

neveletlen

Na, itt egy számításba jöhető megoldás. Lenne nálunk is kompromisszum, ha kell, csak nem olyan, amit te elképzelsz. :)

http://m.mandiner.hu:8080/cikk/20171216_ausztria_megszuletett_a_neppart_szabadsagpart_koalicio

glorianna írta...

hello: nem kérdés, itt a parlamenti választások után fidesz-jobbik-kdnp koala lesz. A mostani színjáték valószínűleg csak azért van, hogy minél több egyéni helyen NE álljon ki a dem. oldalról senki a JOBBIKOS jelölt ellen.

kekec írta...

Pupu, ez az mszmp-s hasonlatod nagyon ül - ha eltekintek attól a nüansztól, hogy ott nem csupán egy névváltoztatással szakítottak a rákosista hagyományokkal. Mert tartottak egy kemény kongresszust is a hibák beismerésével (ahol Marosán előadta az öszödi beszéd eredetijét: hazudtunk reggel, este, hazudtunk minden hullámhosszon - akkor még nem volt TV), és csak a baloldaliak értették, hogy Gyurcsány nem a SAJÁT, hanem a Párt hazugságait ismerte be.
Ami arról szólt, hogy lehet többet adni a lentieknek is, mint amennyit az ország megtermel. Volt néhány könnyebb évünk - ÉN aztán nem vetek rájuk követ ezért. Na meg nem vagyok annyira hülye, mint akikkel el lehet hitetni, hogy a világgazdasági válságnak is Gyurcsány az oka.
Már most latolgatják, hogy a Jobbik egy új párttá alakulással menekülhetne a gigabírságtól,
szerintem számtalan kis pártocska közül válogathat, mert ne felejtsük, hogy Gyurcsánynak is előre előkészítették a landolást.
Szóval hiányolom a tisztító pártkongresszust és a lejáratott név megváltoztatását. De nem igazán bízok benne, hogy a Jobbik megteszi. És érthető az értelmiségi ódzkodás is: ahogy Bródy danolja: Ezek ugyanazok. Nem elég, ha Vona változik!
Ráadásul a képed utóbb tragédiával végződött. És nem a bárány ette meg az oroszlánt.
És nem látok biztosítékot arra, hogy most másképp történne.
És ha mégis: legerősebb ellenzéki pártként a Jobbik adná a ME-t, ahogy Gyurcsány egy ritka világos pillanatában kijelentette. Szeretnék én egy olyan országban élni, ahol Vona a ME, és övék több tárca? És mi a biztosíték arra, hogy nem a jobboldallal koalíciózna?

glorianna írta...

Egyre cukibb: http://168ora.hu/itthon/cuki-mi-kizarolag-egy-jobbikos-kepviselo-szavazott-a-debreceni-roma-fiatal-tamogatasa-ellen-14081 - hiába bújik birkabőrbe, nem lesz bárány a farkasból :(

Kovács Erzsébet írta...

Már megint így jártam, egy oldalas levelet írtam,mit gondol egy proletár a mai "politikai" életről.
Vágott, mint kés a vajban, talán ezért "kihúzta" a papírt a gépből.Majd a gondolataimat valahol eladja jó magyar váltó forintért.
A mondataim fő sodrása arról szólt, hogy a mai magyar proletároknak nem fűződik érdeke az aktív kiálláshoz, mert a küzdelmeik vámszedői egymás között egyeztetnek, a móriczi világ légköre lengi be a "politikai" életet,de sokkal magasabb maffia szinten, mint az valaha is volt a magyar történelemben.

Paradigma váltásra lenne szükség.Semmi kétség, ha ezekkel a lejáratott pártokkal nem lesz a proletárok
között nagy érdeklődés a szavazással kapcsolatban, és nem lennék meglepve, ha érdeklődés hiánya miatt az egész szavazás elmaradna.
A proletárnak mindegy, ki veszi le a kenyeréről a parizert, majd a margarint és végül ki veri ki a kezéből a kenyeret.
Egy említésre méltó baloldali politikust tudnék példaként felhozni, aki nő létére az emberek mellett kiállt, és Ő Mária Terézia volt, bár állati hasonlattal élt, a bírkákat etetni is kell, ha nyírni akarjuk.Ajánlom tisztelettel a marakodó pártelnökök figyelmébe a szociális szféra égető kérdéseit tűzzék a zászlajukra, ha valamit elakarnak érni.Hja, úgy szokták egyébként is.
Kíváncsi leszek ezt a levelemet is ellopja e a cenzor...

hello írta...

Úgy nézem az ide írók hozzászólásait összevetve, hogy nagyjából-egészében belőttük, nagy valószínűséggel mi is várható a Jobbiktól - Vonával együtt, vagy mínusz Vona, ha a többiek a pártjában másként mennének tovább, mint ő - a választás előtt, illetve után. A kép nem szívderÍtő, de legalább nem tartalmaz óriási meglepetéseket.

PuPu még reménykedik ugyan egy másfajta szcenárióban - de hogy annak valójában mennyi esélyét látja, arra nem válaszolt.

Névtelen írta...

neveletlen

Szuper vagy, kedves kekec.

'Gyurcsány nem a SAJÁT, hanem a Párt hazugságait ismerte be.'

Igazad van, semmi köze nem volt a hazudozáshoz Pártunk és Kormányunk Vezetőjeként. Sőt, leleplezte azokat is, akik semmiről sem tudtak. XD

'Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen.'

Hücpe. :(

Kovács Erzsébet írta...

Névtelennek:
teljesen igazad van.
A baloldal cérnája elfogyott az orsóról.
Bármi féle találgatás parttalan, mert csak szavak vannak, nincs mögötte elhivatottság.
És nem sokára lecke felmondás lesz.
El lett tékozolva a nagyapáink öröksége is, a munkás szolidaritás.
Ez a bűnök bűne.

Attila írta...

Üdv!

Névtelen abramovics 21:03!

Mielőtt javasolsz valamit, próbaverziót tegyéla kedves női felmenőddel! Nem érdemli meg, szegény sajnos nem tudhatta előre kit szabadít erre a világra.

Attila

kekec írta...

neveletlen
látom, még mindig nem sikerült eltalálni a "név" kockát. Egyebekben is mellé célzol.
Érdekes lesz, amikor majd Orbán ad elő hasonló szöveget. El tudod róla képzelni? Mert én nem.
Pedig a világgazdaság mostani kegyelmi pillanatait elherdálta (és nem a nyomorgás enyhítésére) csúszunk lefelé egy szappanozott lejtőn, és lassan már Bulgáriával küzdünk a lemaradó közül.
A "trükkök százairól" csak nézd meg az év végi adósságmanipulációkat, meg a "foglyul ejtett bank" választások utáni beszámítását (majd). Hogy csak a nyilvánvalóakra hivatkozzak, amit még a hülyék is észrevesznek. Azaz ez egy ősi magyar népszokás, amit Orbánék is gyakorolnak.
És még egyszer, ha eddig nem jutott el az agyadig: Gyurcsány pont a második 100 nap előtt mondott le a SPORTminiszterségről. Mert még abban a pozicióban sem vállalta a felelősséget. Csak aztán ő vitte el a balhét.
És csak a félanalfabéta tömeggel lehetett elhitetni, hogy a többes szám első személyben előadott mondat az első szám egyes szermélyű volt. Nem azt mondta: hazudTAM, hanem, hogy hazudTUNK. És a mondat értelmezésénél nem ártana tudni az alanyt: magunknak? az országnak? Brüsszelnek?
A jobbikról és netán Vonáról valami? Vagy csak Gyurcsány váltja ki nálad a feltételes reflexet, kutyuska?

sphagin írta...

Kedves neveletlen !

Ezzel együtt is igaza van kekecnek !

Egy miniszterelnök, sok esetben, nem a saját esze után megy, hanem egy csapat van mögötte, akiket képvisel és az ők elképzeléseit adja el.
Ez érthető, mert nincs olyan ember, aki mindenhez értene, legyen az, akár zseni is.

A hazudozás és a trükközés, nem egy fogalom és nem fedi egymást.
Trükközni, az életben mindenkinek kell, de úgyis mondhatnám, hogy ügyeskedni szinte kötelező és ez semmiképen nem elítélendő.
Akkor sem, ha ennek következtében nem fejtik ki a valóságot minden esetben.
Már miért árulnák el a szándékaikat és hoznák magukat eleve vert helyzetbe, csak azért, hogy később ők legyenek az igazság bajnokai.
Ha sikeres vezető akar lenni valaki, annak bizony nem lehetnek erkölcsi aggályai, a siker mindent megmagyaráz és utólag nincs számonkérés a trükközésekről.

Sikertelenség esetén viszont minden a nyakába szakad, még az is, amiről tényleg halvány gőze se volt és még a legjobb szándékait is ellene fordítják !

Egy vezető tehát egy csapatért felel, akiket bizony instruálni is kell néha a cél érdekében.
Egy ilyen belső megbeszélés bizony, igen erősen meggyőző tud lenni és ehhez megfelelő verbális kifejezéseket is használnak.
Ezt a helyén illik kezelni , mint az öltözői beszélgetéseket a focicsapat meccsének a félidejében. Túlzásokba esnek, hogy a kívánt célt elérjék és bizony még az anyázás is előfordulhat.
Ezzel mindenki tisztában van és aki ezt készpénzként maga elé tartva arra hivatkozik, ami ott elhangzott, az más aljasságra is képes !

Ezekre azt mondani, hogy hazudós valaki, mert túlzásokba esett a céljai elérése érdekében, egyszerűen nonszensz. hiszen ez a meggyőzési eszköz, bevett sikeres fogás.

Itt van a csavar az általad is vélt hazudozás és a valóság között.
Ezt használták Orbánék és ezt használod te is ki, hogy az igazad bizonyítsad.

Nincs igazad !

Arról nem is beszélve, hogy a szemedbe hazudnak azóta is Orbánék, nap, mint nap és mit ad isten, ez nem zavar téged, meg a hozzád hasonlókat, de a Gyurcsány által elmondottak, azok megbocsáthatatlanok !
Gyurcsány, már 11 éve megtörtént dolgait a mai életünkbe állandóan belerángatni, igen nagy szegénységi bizonyítvány !
Azt is mondhatnám, hogy még mindig csak ezt tudjátok ?
Azt, ami már akkor se volt igaz ?

Ez a legnagyobb bajunk !
Ez a szegénységi bizonyítványunk !
Hogy ilyen érthetetlen hülyékkel vagyunk körülvéve, akik kettőig se tudnak számolni és vélt, vagy valós érdekeik miatt 10 évvel ezelőtti dolgokat szajkózva szolgálják azokat, akik tönkre teszik az egész országot !

Ezek ellen semmilyen összefogás nem tud segíteni.
Ezeket megveszik kilóra és övék az igazság !
Csak tudnám, hogy mit fognak csinálni egy bukás idején ?
Mert, hogy laposra KELL verni őket, az a legkevesebb !

talalom írta...

Kedves 1970! Te félreértesz:a Kádár-rendszert én mindig a magyar társadalom legjobb időszakának tartottam, bár diktatúra volt. Nem az a diktatúra ugyanis, amivel nem értesz egyet. Még az AKKORI államadósságon se háborogtam: mindig tudtam, ha részletre veszek tévét, nekem kell kifizetnem. Azt viszont nagyon utálom, ha a szomszéd tévéjének a részletét is nekem kell kifizetnem, és még lúzernek is néz.
A diktatúrának az a legnagyobb baja, hogy képtelen a változások elfogadására, gyakran még a végiggondolására is. Nagyon ritka, kegyelmi pillanat, hogy egy diktatúra békés úton megy halkan tönkre, ugyanis a diktátum logikájából következik, hogy kizárólag a terjeszkedés, a hódítás útján tud fennmaradni: nézd meg, milyen erőteljesen növekszik boldogságunk militáns hangvétele, akárcsak a 2010-eshez képest is.
Azt kéne elfogadni, hogy nincs egységes népakarat - a nép egyik része ezt gondolja, másik része azt. A "nép" egyszer ezt gondolja, másszor azt. (Ez a baja az olyan többségi - bolsevik - demokráciának, amilyet a néhai fideszesek döngölnek, egyébként bizonyos Vlagyimir Uljanov útmutatásai alapján.)
A politika - amit itt is jónéhányan csak megvetéssel emlegetnek - eredeti jelentése szerint "az állam irányítására tett ajánlat" -ma azt mondanám, hogy a közös ügyeink irányítására tett ajánlat. Erről beszélgetünk itt mi is: tehát politizálunk. Nem véletlen, hogy a "politizálás" elutálása már a hetvenes-nyolcvanas években elkezdődött, és boldogságunk erőteljesen felelevenítette ezt a hamis mítoszt: Te csak ne törődj a "politikával, az a nagyok dolga". Tiszta röhej, hogy politizálással "vádolni" lehet ma olyan társadalmi szervezeteket, amelyek nehéz közös ügyeink megoldásán - szegénység, oktatási anomáliák enyhítésén fáradoznak. Hát persze: hiszen ez a politika! Egyébként szerintem a világ legizgalmasabb, legnagyobb haszonnal, de jóvátehetetlen károkkal is járható ügye. Hogyan lehet elfogadtatni egy kérdésben minél többekkel a saját elképzeléseimet? Hogyan lehet megértetni, hogy bár magam ateista vagyok, nincs bajom a valamilyen istent hívőkkel? De igenis bajom van e hitek vámszedőivel, akik szerint az istenhitnek pompázatos palotákra, díszes oltárokra van szüksége: akkor is, ha ezeket csak a szegények kenyerének árán lehet kicsicsázni.
Itt van pl. a "migráncsügy". Teljesen érthető, ha a magyar társadalom nagy többsége úgy véli: nem akar az iszlám törvényei szerint élni, nem akar "eltartani" dologtalan feketéket. Csakhogy: szerintem nem erről van szó, és a baloldal sem képes egyelőre se megrágni, se kiköpni ezt a problémát. A diktatúra válasza egyszerű, és érthető: Fegyverbe!!! És hogy a zsigeri önfenntartó ösztönnek érvet is adjon, hazudik, mint a vízfolyás. Szerintem meg egyszerűbb a képlet: egy afrikai fekete kb. tízszer annyit dolgozik, hogy a családjának fedelet, vizet, élelmet biztosítson, mint pl. egy floridai medencetisztító: mégis, micsoda különbség! De vehetjük a floridai medencetisztító párjának a magyar mérnököt is.
Elnézést: udvariatlanul hosszú ez a hsz, abba is hagyom, bár lenne még az ügyben mondanivalóm.

góbé írta...


Nemcsak PuPu, hanem sokan vannak, de inkább voltak csupán akik - aki "...reménykedik ugyan egy másfajta szcenárióban...", Hello szavaival élve, de a mi reménységeink láthatóan fontosabbnak tartják a pártjuk és azon belül az egyéni érdekekeiket, minthogy helyén értelmeznék mit is jelentenek valójában pl. a képviselő, avagy a miniszter fogalmak. Nálam a remény meghalt...

Annyiszor leirtuk, leirták - Bokros, Magyar Gy, Heller Ágnes, Lattman T. stb... - már, hogy miért is az egyedül lehetséges megoldás a nemmzetthy kotonszökevény aljas és korrupt rendszerének eltakaritására egy t e l j e s ellenzéki pártszövettség egy választási párt keretében, ennek ellenére ahogy közeledük a választásokhoz, egyre több a süket fül.

Próbálom kicsit vizuálisan...
Tessenek elképzelni, hogy édes hazánk egy szép, nagy kertes családi ház!

A gyönyörü, valaha jól felszerelt lakóteret, a hálószobákat mára a fidesz egyedül lakja, de inkább csak lelakja. A nappaliban kosz, szemét, üres whyskis-üvegek, hányadék mindenfelé, a kerti medencébe a trambulinról pisálnak bele, a 4 beállós garázsba az A-8-ak mellé még bepasziroztak két helikoptert is, a gaz felverte udvaron a vakkomondor tart rendet. Undor az egész...

A zemeszpé beszorult a pincébe - nem a borosba, -, a jobbik jobb hiján a padlást lakja, a déká a pit-bullokkal próbálja megosztani az összkomfortos kennelt, a többieknek csak a régi használaton kivüli verem, meg a fáskamra jutott.

Azt hogy ez másképp is lehetne, talán eszükbe jut, de amikor néha-néha előbujva, viszonylag még jól fenntartják magukat a házat bitorlók bulijaiból orgiáiból elhullajtott maradékon, amikor jóllakatták üket egymással civódnak, hogy én érdemlem a kutyaólat te meg mennny a csürbe... Ahelyett hogy fognák magukat és együtt, közösen eltakaritanák ezt az élősködő bitang bandát, esélyt teremtve hogy rendbe hozhatják, élhetővé tennék a környezetüket, környezetünket.

Sajnos, egyre világosabb, nekik ez igy jó, hogy mi mit szeretnénk, mit várunk tőlük, azt nagyivben...

lorinczy írta...

Eleinte szégyelltem,hogy elmentem Hollandiába dolgozni,nem szeretek megfutamodni a gondok elöl. 50 év felett amugy is nehéz váltani. De lett nyugdijam, 8 év után 3szorosa a magyar nyugdijamnak,amit 30 év után bocsánat-29év és 364napot állapitottak meg-99ezer ft-ot. Ezt nem azért irom,hogy dicsekedjek vele,hanem hogy lássátok,értsétek a differenciát az itthoni,és az ottani nyugdij között.Nekem az a véleményem,hogy a baloldalnak mondott társaság nem érett meg a változtatásra, mivel az évszázadok alatt felgyülemlett szart nem fogja tudni eltakaritani.Nem lesz eszköz hozzá.A fejekben sincs rend,nem értenek egy ország vezetéséhez,a szociális értékek megvalósitáról csak pofáznak,az elhivatott politikusok nem mernek szinre lépni,vagy nincsenek.Itt akkora változásnak kellene létre jönnie,amelyet lehetetlen a jelen eszközökkel elérni. Ki fog itt takaritani,amikor majd mindenki sáros,hogyan tudnak egy mib.minisztert számonkérni,aki a szőkitö maffia feje volt,egy min,elnököt,aki az ország legnagyobb kirablója,és hálozatát.Azalatt a nyóc év alatt kellett volna felkészűlni a kormányváltásra. Itt ragadom meg az alkalmat,én is Gyurcsányozni fogok,de egy kicsit másképp. A Gyurcsány azért lett szitokszó kis hazánkban ,mert nem csak a Fidesz esküdt ellensége,hanem a fennálló rendszer ellensége is.Sem a Kádár rendszert,sem a Fidesz maffia vezetését nem akarja.Ezért ellensége az MSZP,ezért ellensége az,aki elmutyizta az országot,meg az a sok hülye,akit sikerűlt becsapnia a Fidesznek a kommunikáciojával.Nem a Gyurcsányt kell ekézni,hanem azokat,akik hatalmon vannak. Ideje lenne észhez térnie a sok pártvezérnek,hogy a politika nem pénzszerzési lehetőség,hanem egy elkötelezettség az ország élhetövé tételéért,kulturális,ipari,gazdasági fejlődéséért.Űdv

anteus írta...

Meggondolom mint proletár. Eredményeként eszembe jut a tézismondat: a hatalmat nem megszerezni, hanem megtartani nehéz. ( Már ti.ahhoz képest.) És lehet hatalomhoz jutni a Jobbikkal - de megtartani - lehetetlen. És az a Jobbikos hatalom nem is kell. Részleteiben sem.
Nincs hatalom an sich.

PuPu írta...

abramovicsot adaptációs szabadságra engedték az elmegyógyászatról.
Idő előtt történt, ezért orvosaié a felelősség.
Errefelé ezentúl ne keressétek, mert nincs.
Büdösbunkósággal elegy skizofréniája bár roppant szórakoztató, de olyan, mint libapotty a
salátán az angol királynő ünnepi ebédjén.
Sajnálom szegényt, de megvédelek tőle benneteket, mint Orbán az országot a migráncsoktól.
Megértéseteket kérem...

:O)))

PuPu írta...

Kedves anteus, nem is kell megtartani azt a hatalmat, csak addig, ameddig helyre nem lehet állítani a demokratikus államrendet, aztán a régi/új szabályok szerint tisztességes választást kell kiírni.
Egy ilyen programra minden gond nélkül lehetne szerződni a Jobbikkal.
Kovács Erzsikének pedig - még mielőtt eluralkodna rajta az üldözési mánia - annyit, hogy itt csak a nácikat és a büdösbunkókat moderálom, bánatos proletár asszonyokat nem.
Per tangentem említeném, hogy a proletár nem egyenlő a szegénnyel, bár kétségtelen, hogy vannak szegények a proletárok között is.
Proletár az, aki a munkaerejét kénytelen eladni a tőkéseknek, mivel nincs a termelőeszközök birtokában.
Csak pontosan, szépen, ahogy a liba megy a réten!
:O)))

jarisz írta...

Pupu!
Abramovics SZARCSIMBK eltavolitasarol:
"Danke schőn mondtak az Oroszok, amikor elfogLatak a RejsZtagot.:))"

Névtelen írta...

http://civilhetes.net/bruck-andras-szavazz-ha-birsz
és ehhez jön ajánlatként a jobbikot is vegyük be a buliba, amit itt ajánlgatnak valakik

hello írta...

Friss hír:

Összeállt a DK-Szolidaritás választási szövetség listája a jövő évi parlamenti választásokra

A Demokratikus Koalíció az egyéni körzetekben való demokratikus ellenzéki pártok közötti koordináció mellett önálló pártlistát állít a 2018. évi országgyűlési választásokra. A DK Elnöksége december 16-án döntött a lista első 30 helyén szereplő politikusokról, az ezutáni helyekről januárban születik döntés.

A DK-Szolidaritás választási szövetség listavezetője a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc lesz, őt Molnár Csaba ügyvezető alelnök, európai parlamenti képviselő követi a listán. A 3. helyen Vadai Ágnes alelnök, országgyűlési képviselő, a 4. helyen Niedermüller Péter alelnök, európai parlamenti képviselő szerepel. Őket Varju László alelnök, országgyűlési képviselő és Oláh Lajos országgyűlési képviselő követi. A 7. helyen Székely Sándor a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke szerepel.

A lista első 30 helyezettjének neve a párt honlapján (http://dklista.dkp.hu/) olvasható.

Tudjuk, hogy csak közös erővel válthatjuk le az Orbán-rendszert, ezért továbbra is folytatjuk a tárgyalásokat a demokratikus ellenzék 106 egyéni jelöltjéről, akik “egy az egy ellen” vehetik majd fel a harcot a Fidesz 106 jelöltjével szemben.



DK Sajtóiroda

KZs írta...

Pupu, kedves!
Üdvözöllek a dühösek táborában!
Bár dühösnek lenni tán 1988/89-ben lett vóna igazán érdem :)

PuPu írta...

KEDVES NÉVTELEN, ITT AZOK SZÓLHATNAK HOZZÁ, AKIK NEVET ADNAK MAGUKNAK - NEM EGY NAGY KÉRÉS - VAGY IGEN?
:O)))

PuPu írta...

88-89-ben az utolsó területi pártértekezleten elmondtam, hogy mi fog történni, ha kedves reformkommunista barátaim nem hagyják abba a helyezkeést.
Nem hagyták abba, - az történt, amit mondtam.
Kár volt ezekbe a MLEE, MLHATOSZTÁLY is sok volt nekik...
:O)))

KZs írta...

Kicsit kezdem nem érteni, ha akkor láttad, akkor most min csodálkozol?
Ha akkor láttad, akkor már bocsánat, de mi a fészkes fekete fenéért a védhetetlent véded, miért nem állsz ki a védhető mellett?
Miért nem arról beszélsz napi 48 órában, amit elvesztettünk?

KZs írta...

A demokrácia, mint már mintegy 2500 éve ismert, egy nem kívánatos hatalommegosztási forma, lassan 300 éve bebizonyíttatott, hogy a parlamentáris demokrácia csak ügyes trükk az önkény elfedésére, te mégis erőlteted.. Miért?

PuPu írta...

Mert azt már elvesztettük.
A szüzességed ha elveszted, hiába keresgéled már, inkább érdemes egy értelmes női életet keresni - vagy tévednék?

https://www.youtube.com/watch?v=UmS351kDeOU

:O)))

KZs írta...

A közjó nem analóg a szüzűséggel, abból még hogy az első együttlét nem volt jó, még nem következik, hogy a következő is vacak lesz :)
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam, vagy: eppur si mouve..
Csak javaslatként :)

KZs írta...

Amiről meg tudván tudjuk hogy vacak, azt el kéne felejteni, hiszen azt is tudjuk, hogy az őrület az, amikor ugyanazt tesszük, de más eredményt várunk..
Ami meg matematikailag bizonyítható- lásd még játékelmélet- arról mi értelme állítani, hogy nem igaz?

Kovács Erzsébet írta...

PuPu:
88-89-ben már minden mindegy volt.Én akkor voltam MLEE Filozófia Esztétika szakosító hallgató.
A csoporttársaim kivétel nélkül doktorok voltak, és Intézmény igazgatók, a nők dupla doktorok,egyedül én voltam a"munkás osztály", mert eredetileg műszerész az alapvégzettségem, de TB Kifizetőhelyen dolgoztam és Munkaügyi Döntőbizottsági Elnök voltam.Próbáltam én a munkások érdekeit képviselni, hiába fújtam a Munkaügyi Törvény passzusait és Társadalombiztosítási Törvénykönyvet.Még Népi ellenőr is voltam.Sőt, amikor elkezdték szervezni a TB átalakulását, a magánnyugdíj pénztárak megalakulását, én meghallgatást kértem a Megyei TB Ellenőrzési Osztályvezetőjétől, és elmeséltem Neki, hogy ez mennyi visszaélésre fog módot adni, hogy már a 30-as években is volt egy nagy botrány. amikor a Vasutasok Nyugdíjalapját elsikkasztották.de minden érvemre az volt a válasz, Központi Bizottsági döntés született, nincs mit tenni.Akkor elég közel voltam ahhoz, hogy meghallják amit mondok,de pusztába kiáltott szó volt.
Úgyhogy a vezetők közötti többkulacsos politika nem az elmúlt évek találmánya,most már professzionális szinten működik, mert még a paragrafusok léte vagy hiánya sem akadály, seperc alatt írnak olyat, ami jó lesz majd egy olyan rendelkezéshez, amit holnap terjesztenek be például.
A tudást és a jogszerűséget alkalmazni sokféle képpen lehet, aki ismeri a fülemüle énekéről szóló verset, az tudja, hogy a madár az ügyvéd madara, akárkinek a portáján, akárkinek a fájáról , balról üt a zsebére vagy jobbról, mindig az ügyvédnek fütyül.
Erről ennyit, a magas kvalifkációval bíró kormányokról és a magas iskolai végzettségekről,ami nem mindig ad bizonyítékot a valóság teljes feltárásáról,és az adekvát érdekvédelemről.
Mert hát kinek mi az érdeke?Ez a XXI.század nagy kérdése.
Nagyon nem értem a dühödet Pupu,akikre joggal lehetnél dühös, azokhoz a Te dühöd fel sem hallatszik.
Közben a karaván meg halad.Oszt jónapot.Most vesznek két vagy repülőgépet,még a külügyminiszter sem tudja.Kiscsoportos óvodások mellettük a kormánytagok is, azt csinálnak, amit akarnak.
Most megkérdezem akkor Tőled: - MI a teendő?

KZs írta...

A matematika az ember isteni képessége, az ember teremtett valamit, ami nincs, hogy bizonyítani tudja azt, ami van :)

Kovács Erzsébet írta...

KZS:
Igazad van. A Számviteli Törvény erről szól.
Kivéve a gyevi bírót.
Az igazmondó juhásznak is igaza volt.
Meg a Demeter Mártának is.
Boldog Karácsonyt Kívánok.

KZs írta...

Kedves Erzsébet!
"Karácsony éjjelén", ha tiszta az ég, és látod a három királyok csillagképet, akkor tudni fogod, hogy hol látod meg az északi féltekén 25-e hajnalán az " újjászülető Napot" a reményt, hogy lesz még tavasz :) Szóval én inkább boldog fényünnepet, azaz boldog új évet kívánok!

Kovács Erzsébet írta...

KZS:
Köszönöm a jóságod, a reményt soha nem adom fel,még a Pupu barátom barátságáért is meg kell harcolnom, mert bár egy igazi bölcs,de a kollektív bölcsesség megtalálásától még nagyon messze vagyunk.
És én a fény hívők közé tartozónak érzem magam,és ki nem bírom, hogy sok tisztességes dolgos ember úgy
van megvezetve, mint egy kőbányai vak ló.
Én is boldog fényünnepet kívánok Valamennyiőnknek!

ár-érték arányok és annak generációs következményrendszerei írta...

Marosán György: Népszava/Szép szó 2017. desecmber 3.
"...
Én pusztán azt állítom: ha örömteli kapcsolatot, jól működő vállalatot, sikeres pártot, b o l d o g t á r s a d a l ma t akarsz, akkor egyeszerre kell igényesnek lenni társad "szolgáltatásai" iránt, és a maximumra törekedni, amikor őt szolgálod. A boldogsághoz e k é t s z e r e p b e n e g y a r á n t k i v á l ó t k e l l n y ú j t a n o d!"

Névtelen írta...

nem a név számít!

legyek bár salamon király, legyek akár móricka, az számít, amit gondolok, írok!
javaslom inkább az ajánlott cikk figyelmes elolvasását!
javaslom átértékelni a képviselt "véleményt"!
javaslom magadba nézni, elgondolkodni mit is teszel, kire is teszel!
amúgy ez a teszel kétélű, mert egyrészt a jobbikra teszel, ami nem bűn annál sokkal több hiba, míg az okos gondolatokra magasról teszel, ami méginkább több mint bűn, a legnagyobb hiba.
az az elv pedig, hogy a számodra kellemetlenül igaz hangokat kiszűröd, eltünteted, a saját szempontodból akár helyes is lehet, csak tudod ez nem kicsit is diktatórikus, parancsuralmi értékrendet tükröz.
abból meg elég már!
összegezve a tényeket:
nem adok nevet magamnak, törölgetheted, ha akarod
az ajánlott cikkben szereplő tényekkel, a valósággal vitázni, azt megcáfolni nem tudod, így a könnyebb utat választva a homokba dugod a fejed, s élvezed a parttalan lavór vízben való tapicskolást

kekec írta...

nem a név számít: akár adhatod ezt is a név kockában. Vagy a Móricka királyt vagy akár a no name-t. Csakhogy azonosítani lehessen a sok niemand között.

jarisz írta...

Itt az alapja a fidex Soros hazugság cunamijanak, plakátőrületének.

Ezt kellene ezerrel terjeszteni potrohos ellen.....🍝🍝🍝🍝
http://hvg.hu/itthon/20171218_Soros_terv_Orban_propaganda_menekultek_kvota_betelepites?

Névtelen írta...

Névtelen
kekec írta...
2017. december 18. 14:35

érdemben valami nem megy, csak a helyi mantra?
akkor javaslom nem megszólalni
mindenki jobban jár
borzasztó állapotokat mutat a herlyi közösségról ez a nem taggyűlés volt,csak tagok gyűlése mentalitás.
értelmes hozzászólások kiutálva, törölve, a nyájszellemnek megfelelő az ezerrel tolva
tiszta fidesz, csak miniben
botrányos

góbé írta...


Érdemes erre odafigyelni, másfél két év múlva ne legyen hiszti, hogy senki nem szólt...
https://24.hu/poszt-itt/2017/12/17/balazs-peter-europa-a-tet/

hello írta...

Névtelen, ha csak ezt tudod, akkor eltévedtél. Itt ez a stílus nem divat. Ítt normális diskurzus a módi.
Köpködésre senki nem kíváncsi.
Próbálj szerencsét másutt.

1970 írta...

Kedves talalom!

Nem egészen erről próbáltam írni, de nem ez a lényeg...

Persze, diktatúra, hiszen a rendszer is "proletárdiktatúrának" nevezte magát, ahogy egyébként a két vh. közötti időszak is büszkén hirdette, hogy "ellenforradalmi" rendszer (ezt ma nem igazán emlegetik). Ez a két időszak legalább nyíltan beszélt önmagáról, nem úgy, mint manapság...
Egyébként pedig én úgy látom, az, ami itt ma van, sokkal inkább magán viseli a diktatúra minden jegyét, mint a Kádár korszak. Ne gondoljuk már, hogy attól "demokrácia" a demokrácia, hogy négyévente mindenféle idióta képződmények közül választhatnak az emberek. Azok az emberek, akiket előtte jó alaposan meg is vezetnek. Nem hiszek a mesékben, jó ideje...
Egy demokrácia legfőbb jellemzője számomra, hogy békén hagyja az embereket, lehetőséget ad az egyéni boldogulásra, előrehaladásra, a gyermekek esetében segíti a mobilitást, és - nem mellesleg - erősíti a társadalmi kohéziót. E tekintetben pedig - tény, ami tény - a Kádár korszak jócskán lepipálja a rendszerváltás utáni időszak minden kormányát (napjaink maffiaállamáról ne is beszéljünk).
(Lenin fideszesekhez kapcsolása számomra megint csak érthetetlen. Mi köze szegény Leninnek egy közönséges maffiaállamhoz??? Egyébként javaslom Neked, ennek a "Vlagyimir Uljanov"-ozásnak a mellőzését, mert igencsak rossz felhangja van. Ebben az országban sajnos volt ennek "hagyománya", aztán Csurka újra "divatba hozta". Nem véletlenül hívta Hofi őt "Csur"-nak:))

Névtelen írta...

Névtelen
hello írta.
2017. december 18. 19:16
a címzett új, csak a szöveg ismétlődik
érdemben valami nem megy, csak a helyi mantra?
akkor javaslom nem megszólalni
mindenki jobban jár
borzasztó állapotokat mutat a herlyi közösségról ez a nem taggyűlés volt,csak tagok gyűlése mentalitás.
értelmes hozzászólások kiutálva, törölve, a nyájszellemnek megfelelő az ezerrel tolva
tiszta fidesz, csak miniben
botrányos
akinek ez köpködés, annak komoly gondjai vannak mentálisan.
tudom, kellemetlen mikor tükröt tartanak egy gyenge képességű egyed elé, de nincs mit tenni.
a valósággal, a tényekkel vitázni nem lehet.
a vaágyaid haver nem relevánsak a valósággal szemben.

talalom írta...

1970! Dehát én is azt írtam, hogy ez a rendszer már diktatúra! Csak az a helyzet, hogy a diktatúra nem az, ami neked-nekem nem tetszik, annak vannak jellemzői. Rezsiszilárd, meg a többi nagyon is elégedett az ő "demokráciájával".
Leninről: a többségi demokrácia elvének nevéhez kapcsolása nem minősítő, csak tény. Legalábbis én tőle ismerem, bár lehetséges, hogy korábban is volt erről szó - nem vagyok túl járatos. Az biztos - hatvanas-hetvenes években került elő ez a kérdéskör, éppen a szocialista államok viszonyait elemezve. Éppen a baloldali mozgalmak vetették föl akkor: lehet-e a többség diktatúrája demokrácia?
Jó példa erre K. Erzsike példája a magánnyugdíjról: hogy az volt a válasz,hogy a KB-ban így döntöttek. Más kérdés, hogy amúgy egyetértettem a magánnyugdíjjal - de ez hosszú lenne.Most csak azt remélem, nem élek 100 évig, és nem élem meg, hogy koldulnom kelljen a kenyérért. A fiamért persze aggódom: de nem tehetek mást, mint
abban reménykedem: neveltem annyira normálisnak, hogy megtalálja a megoldást.
A névtelenekről. Engem nem zavar: a névtelen sem rosszabb azonosító, mint a talalom, a hello vagy a többi. De nem hiányzik az a bizonyos névtelen: nem beszélgetni járt ide, hanem haláltáborokról, meg akasztófáról delirált, gyalázott mindenkit, aki bármit mondott, ami neki nem tetszett. Márpedig az ember üríteni a legkisebb helyiségben szokott, egyedül - nem teszi közszemlére az ürülékét.

irkomirko írta...

Kedves Pupu!

Személyes tapasztalatom van a szavazóköri tevékenység ellenőrzésében, és meggyőződésem, hogy az ellenzék már vétkes késedelemben van a választások tisztaságának ellenőrzésére való felkészülésben.
A közhatalom gyakorlása szempontjából tulajdonképpen tét nélküli 2017-évi "migránsellenes" népszavazásra a Fidesz még az élő-halottat és a járni alig tudó öregeket is elvitte (megdöbbenve láttam).
Ellenzéki delegáltak az egész országban olyan kevesen voltak a lebonyolítást és szavazatszámlálást ellenőrizni, hogy az döbbenetes. Ha pl. az egész napos munka során 1-2-szer kimentem az illemhelyre, nem maradt ellenzéki delegált a bizottságban. Mikor visszatértem a bizottsági helyemre (mert a szavazói névjegyzék vezetését, ellenőrzését bízták rám) csakúgy rebbentek széjjel a lista fölül.

Az "igen-nem-érvénytelen" szavazatok szétválogatásánál(ami nem bonyolult feladat) észrevettem, hogy egy kormánypárti idős ellenőr a "nem" szavazatot is az "igen" kupachoz tette. Rászóltam, hogy szabályosan járjon el, ekkor mérgesen válaszolta, hogy "Miért kell neked mindent észrevenned?" Tapasztalataimat elmondtam az illetékeseknek. És akkor még a digitalizálás ellenőrzéséről szót sem ejt senki.

A népszavazás lebonyolítása, a mozgósítás igazi "hadgyakorlat" volt a Fidesz számára a 2018-as választások győzelemre viteléhez.

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
A TEK-es Karácsonyi vásár képei mit jósolnak Neked?
Nekem ez a vers sor ugrott be:
...Edward király angol király léptet fakó lován....
A hangulat azonos, a jármű 2 db új kormányrepülőgép...
Szerintem a kormányüléseket is ezen tartják majd, így sajtó a lábát be nem teheti..

A baloldal föl sem tudja fogni, milyen történelmi pillanatokat élünk.
Nagyon észnél kell lenniük,nagy reménységem a most bontakozó miskolci együttműködésük.

A fidesz gyakorlatában a nagy ünnepek után szokott új éra kezdődni, a jól beivott nép mire
elmúlik a mámor a fejét kapkodhatja majd az újítások,átszervezések erdejében.

Itt az MSZP-s mamuttokat ki kell hagyni a képernyőről, mert nem bírnak mozgósítóerővel, sőt.
Fiatal munkásgyereket ifjakat kell mozgósítani, mint a fidelitás.
Amit jól csinálnak, az a több szinten való pozitív külsővel bíró emberek megszólaltatása.
Amit jól csinálnak, azt nem bűn átvenni,mint tömegvonzó technikát.

Hagyjátok már a francba a vén Sorost,többet árt mint használ,azt mindenki körbenyalja az aranyáért még Brüsszelben is.Egykét ember egzisztenciát talál a pénzéből közben meg elveszítjük az országot, nem Magyarország leszünk, hanem Mészáros földje uradalma.És a kerítés se rossz dolog,amit a Viki épített.
A műhülyeségeket el kellene már hagyni.

A józan paraszti ész előbbre vinné a világot,ami a miénk, ne adjuk másnak.
Annyi okos gazdaságpolitikus van, ne lapítsanak már, mint a sz.r a gazban, itt van az elosztásnál a leg több igazságtalanság, szabálytalanság, ezeket kellene napról napra síppal dobbal támadni.
A legkönnyebben úgy tudnátok csatát nyerni, ha az eliminált szociális vívmányokat visszakövetelnétek, ami az 1975-ösII.TB Törvénykönyv alapján megillette a dolgozókat.Szemüveg, fog,ingyenes orvosi ellátás,olcsó gyógyszerkassza.

Én annak idején egy dolgozatomban kifejtettem, hogy azért kezd romlani a színvonal, mert a befolyó társadalombiztosítási pénzek csak passzív vagyonok.Javasoltam, hogy a TB üzemeltessen fogtechnikai üzemeket, ahol a csökkent munkaképességű, kerekesszékes és egyéb rechabilitáltak készítenék a fogsorokat,az is egy techmológia, könnyebb, mit a vaskohászati klokillák mozgatása.És mert már teljes kapitalista szemlélet van a fogászat és az ofotért vonalában.A TB nem fogadta meg a korszakalkotó gondolatokat, és mint a hülyegyerektől a postatakarékbélyeggyüjteményt a gonosz mostoha, elvették és beolvasztották a NAV szép dagadt perselymalacába.Ebből aztán lehet venni a vikinek szép új repülőket, egyet nyugatra, egyet keletre.
Jó tanulság lesz, hogy ha van az embernek valamije, azt az örökséget munkával növelni kell, mert különben más vet rá szemet.Társadalmasítani kell az egészségpénztárat, és termelő üzemeket kell üzemeltetni,munkahelyteremtés és a keresett cikkeket,amit megvesznek a boltokban.Kötszer gyógyszer ragtapasz, itthon is előállítható minden.Régen volt Gazdasági hivatal, meg tisztességtelen haszonszerzés miatti eljárás a gyógyszergyártással kapcsolatban.Ezek mind ki lettek törölve a köztudatból,mint a szegénység mérése a Statisztikai hivatal méréseiből.
Láttam, amikor egy gyógyszerész betonkeverőben házilag gyártotta a C vitamint.Miért kerül minden annyi gyógyszer annyiba?Itt van a sok parlagon hagyott matematikus agy, ki lehetne találni, hogy egy doboz lázcsillapító ne kerüljön már 2000 Ftba,mert a szegények nem tudják megvenni, azoknak nem marad más, csak a vizes lepedő.
Ha sokáig nem történik semmi, valamennyien magunkra húzhatjuk.

Kovács Erzsébet írta...

Utóirat:A románoknak mindig több eszük volt, mint nekünk, lehetne tőlük tanulni.
Most például van egy új rendelkezésük, megtiltották a gyógyszerek reklámozását.
Vajjon miért? Megmondom.

Mert ez is egy rabló iparág, a szegények, betegek nyomorán hízik.
Az eheti ingyenes szórólapok között 6 db gyógyszertári csoport hírdette magát, 2-4 oldalas kiadvánnyal, akciós csodatablettákkal.
Akkor még a TV reklámok csodálatos Gáboráról nem ís írtam, aki minden szűzlány szive álma, aki bokrot ugrik, kerítés alatt mászik és versenyt fut a húsvéti nyúllal, miután bekente a lábát egy fél tubus Voltaren fortéval.
Ezek a reklámok több Milliós tételek.
Aki járatos a Számviteli Törvény paragrafusai között, az tudja, a reklám költségként elszámolható, tehát az eredményt, az adóalapot csökkentő tényező,ennyivel kevesebbet fizetnek be adóként.
Ebból a be nem fizetett adóból lehetne a legtöbbet keresett gyógyszerek árát, amelyek nem generikus gyógyszerek csökkenteni, hogy az a szegény mama is olcsóbban vehesse meg a csodakrémet, aki bottal jár és kétrét görnyedt, de kevés a nyugdíja, és nincs rá 3000 Ftja....
Szóval kérem itt minden mindennek összefügg, a hülyék ideje lejárt.
Többet gondolkodni, többet számolgatni.
És a nyugdíjasoknak sakk szakköröket indítani,a padokról a havat le lehet söpörni, és mehet a parti.
Az Alzheimer kórnak és a szegénységnek annyi, ha többen többször lesznek a levegőn,és még beszélgetni lehet.
Csak egyet nem lehet, a hideg lakásban éhen a fal mellé lapulni.
Gondolkozni kell, mozogni kell, mert élni akarunk!

Akarunk?

pietnik írta...

Kovács Erzsike!
És még mennyi mindennek az árát lehetne csökkenteni a te módszereddel!De te,és én is ,hiába mondjuk ugyanezt,mert ez a szöveg jobb esetben is csak olvasni tudóknak jut a kezükbe,de érteni nem értik,mert az olvasás nem egyenlő a tenni akarással,pláne,ha az anyagi érdekeltségük egészen mást kíván!És ha így van,akkor már az érteni tudás sem számít!

Kovács Erzsébet írta...

pietnik-nek.
Köszönöm, amit írtál.

Én a fő bűnösöknek azokat tartom, akik az MSZMP-ből kihagyták az M betűt.
A MUNKÁSOKAT.
Ezzel eldobták maguktól a történelmi jogot,azokat a munkásembereket taposták meg
, akik szívüket,lelküket adták a munkásmozgalomért.
Akik tiltakoztak a TSZ-ek elzüllesztésért, a cukorgyárakért, a pápai textilért, a Habselyem Kötötrtárúgyaárakért, aVOR és a Zalaegerszegi ruhagyárak ellehetetlenítésaéért, a cipőgyárakért, a MOM ért a konzervgyárakért, és mindenért, ami a józan paraszti ésszel, a munkások igazságérzetével szembe ment.
Egyszóval, tiltakoztak az új kapitalizmus ellen.

És ha élnének, tiltakoznának a Soros pénzeken hízó új civilek ellen is.
Ez lesz a baloldal koporsójába az utolsó szeg, az ál civilek elvonják a figyelmet az igazi bajokról.
Mert ezek az álcivilek báránybőrbe bújtatott fideszes érdekeket szolgálnak,félre tájékoztatnak és megosztanak.

Jó lenne, ha mindenki a szívére hallgatna és a szép tiszta eszére, ami nem az euróaranyaktól csillan fel a tekintetében, hanem az izgazi értelem és a szív együtt lobbanása, a lényeg meglátása.
Ez kellene, mert ez a kollektív bölcsességünket jelentené.
És nem kellene itiner, hogyan haladjunk, hogy ne térjünk le a jó útról.

Hallgass a szívedre, ha jó ember vagy, tudod, mit kell tenned.
Mindent,ami Tőled tellik.
Én tőlem csak ennyi tellik, hogy nem hallgatok.
Nem hallgatok, amíg meg nem halok.

obsitos írta...

Tisztelt PuPu !
Nagyra tartom írásait, gondolatatit, szorgalmát. Ritkán fordul elő ,hogy nem értek egyet Önnel, most ez a helyzet . A jobbikba vetett bizalma az utóbbi időben egy téves elgondolás.
Nézze meg a programját, az országiülési szavazását és utána döntse el , lehet e kormányozni egy napnál tovább e párttal. Ne csak Vonát és kevés vezető társát figyelje, hanem a párt bázisának a mozgását. A jobbik kommendálásával egy időben, egyre nagyobb rosszindulattal viseltetik a többi demokratikus párt iránt és veszi el a még meglévő támogatóinak is a kedvét. Gondolom nem ez a célja ?
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek.

hello írta...

HA Pósalaky úr ma élne, névtelen, a te szövegeid láttán is azt mondaná: "Ugorgyunk!"

1970 írta...

Kedves hello!

Szegény Pósalaky úr biztosan nem látná névtelen (meg senki más) szövegeit, ha élne:)
Egyébiránt, igazad van!

1970 írta...

Kedves talalom!

Jó, nincs vitánk ebben.
De Leninnek nem a többségi demokrácia elvéhez történő kötését vitattam, hanem a fideszes maffiához való kapcsolását. Ezt most sem értem.

1970 írta...

"Én a fő bűnösöknek azokat tartom, akik az MSZMP-ből kihagyták az M betűt.
A MUNKÁSOKAT.
Ezzel eldobták maguktól a történelmi jogot,azokat a munkásembereket taposták meg
, akik szívüket,lelküket adták a munkásmozgalomért.
Akik tiltakoztak a TSZ-ek elzüllesztésért, a cukorgyárakért, a pápai textilért, a Habselyem Kötötrtárúgyaárakért, aVOR és a Zalaegerszegi ruhagyárak ellehetetlenítésaéért, a cipőgyárakért, a MOM ért a konzervgyárakért, és mindenért, ami a józan paraszti ésszel, a munkások igazságérzetével szembe ment.
Egyszóval, tiltakoztak az új kapitalizmus ellen."

Kedves Erzsébet!
Ebben nagyon igaza van! A legvisszataszítóbb alakja ennek a csoportnak Pozsgay et.:) volt.

hello írta...

Kedves 1970, Nálad a pont! :-))

hello írta...

Levél a Jézuskához

hello írta...

Friss hírek a Hír24-ről:

2017. 12. 19. 18:09

Az LMP-szavazók többsége akkor sem szavazna a Jobbikra, ha ezen múlna a kormányváltás – ez derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet az LMP felkérésére készített a baloldalhoz köthető Publicus Intézet, és amelynek egyes adataihoz hozzájutott a Magyar Nemzet. Az LMP-s tábor 21 százaléka lenne hajlandó átszavazni ilyen esetben.

Azt is felmérték, hogy az egyes támogatók pártjai kire szavaznának, ha a listán valamilyen okból nem szerepelne a kedvencük. Ebben az esetben az MSZP-szavazók 18 százaléka az LMP-t választaná, a 15 százalékuk pedig a Gyurcsány Ferenc vezette DK-t. Nagyon magas volt azonban a bizonytalanok aránya, 56 százalékuk nem tudna dönteni.
A legtöbb LMP-s (22 százalék) a Momentumot választaná szükség esetén, 17 százalékuk azonban a szocialistákat preferálná. A Fidesz szavazók háromnegyede nem tudott dönteni ilyen esetben.

2017. 12. 19. 18:27

A 444 információi szerint kedden megegyezett egymással az MSZP és a DK. Ezek szerint
a két párt külön listát fog összeállítani, de mind a 106 körzetben csak egyikük fog egyéni jelöltet állítani. Az MSZP és a DK miniszterelnök-jelöltje is Karácsony Gergely lesz, aki viszont nem fog szerepelni a listán és pártja, a Párbeszéd sem indul pártként a választáson.
A lap azt írja, hogy a megegyezés egyelőre nem hivatalos, mert azt az érintett pártok vezető testületei szerdán még leszavazhatják. Állítólag mind a 106 választókerületet sikerült leosztani, az egyik budapesti evk-t pedig a Párbeszéd társelnökének, Szabó Tímeának ígérték.



mavtelep írta...

Nos, Emberek !
Most jött el a mi időnk, kíméletlen kritikával alázni a kormányoldalt
és fölkészülni arra, hogy ezek a baloldali jelölteket " meg akarják ölni", a nap 24 órájában zúdítják majd rájuk és családjukra a mocskot !
Szervusztok, jó reggelt !

andriko írta...

Kedves PuPu,
Az ATV heti naplo szavazasa szerint a nezok 35%-a szavazott amellett, hogy a baloldalnak tiltakoznia kell az ASZ (Jobbikk ellen hozott) dontese ellen. Ez fenyes bizonyiteka annak, hogy a betelefonalok 65%-a nem haborodik fel az orbani diktatura modszerei ellen, es gyakorlatilag azt mondja, hogy a hatalommal valo visszaeles megengedheto bizonyos esetekben. Akkor, amikor a jogtalansagot ellenfelemmel szemben kovetik el.
Szerintem minden baloldalinak (sot, ellenzekinek) tiltakoznia kejjett volna a politikai dontes ellen (nem az adott karvallott, a Jobbik mellett).
Azert nem lesz itt rendszervaltas, mert a magyarok finnyaskodo ketharmadanak fontosabb a kulonbozosege masoktol, mint az Orban-rendszer levaltasanak u.n. kozos celjanal.
Szomoru, vagy inkabb duhito.

Névtelen írta...

neveletlen

hello!

https://mno.hu/belfold/tobb-mszp-s-valasztana-inkabb-az-lmp-t-mint-gyurcsany-partjat-2434945

Megérte, Feri? :(

Oszt nem ártana a fentieket figyelembe venni a 'kordinált' jelölt állításnál, ha már valamit is komolyan gondolnak.

Névtelen írta...

Névtelen
hello írta.
2017. december 19. 17:38
és
1970 írta...
2017. december 19. 17:58
sem a butaság, sem a szervilizmus nem dicsőség.
a kettő elegye aztán végképp nem az
szerintem nem kéne vele dicsekedni!
talán, ha egymás dicsérgetése közben hangyányi időt fordítana eme nagyon okos, mindent tisztán látó, s értő két itteni zsoldosunk a közvetlen bejegyzésük felett található józan, visszafogott hangú megszólalás tanulmányozására.
persze azt nem lehet, hiszen ellenkezik a vezérszólammal, mely most és itt az, hogy a "párttal a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke", mely itteni hangszerelésben a következőképpen hangzik:
a párttal, a jobbikkal egy az utunk, a jelszavunk munka és béke, míg az új 2.0-ás fasisztákat nem sikerül hatalomra juttatni
összegzésül: mikor valakiknek nincs önálló gondolatuk, identitiásuk, hanem csak megkülönböztetni akarván magukat a fősodor helyett egy kis erecskéhez csatlakozva érzik erősnek, legyőzhetetlennek magukat, akkor azokkal nem lehet érdemben szóba állni.
az ilyen embereknek sem kell más, mint a nagy birka tömegnek, csak ők azzal tetszelegnek a maguk, s egymás szemében, mennyire haladók, s különbözők a fősodortól.
végül is orbánnak igaza van abban, hogy kihasználva a magyarok mentalitását abban a tekintetben, hogy félnek, rettegnek minden újtól, mástól mint amilyenek ők maguk, s ráadásul ellenállhatatlan vágyat éreznek a gyűlöletre.
mondom, itt ugyanaz megy, mint a fideszben, vagy a hit gyülekezetében, csak kicsiben.
itt a diktátort, aki egyszemélyben meghatározza a követendő véleményt a szerzőnek tekinthetjük.
kívánom nektek, hogy legyen szerencsétek, s juttassátok hatalomra a jobbikot, s személyesen saját családotok lássa annak kárát a lehető legfájdalmasabb módon!
megérdemlitek!

Kovács Erzsébet írta...

Ennek a legutóbbi névtelennek:
Gondolod-e, hogy tisztességes dolog a tájékozatlan hülyét odaállítani a szakadék szélére, hogy ugorjon, majdnem olyan gyalázatosság, mint a vakot a fal felé fordítva felszólítani, hogy ugorjon...

Ha ezt a mentalitást hangoztatod,te sem vagy különb a gyűlöletbeszélőknél.
A kis bajuszos festő idején is az ártatlan kis elhallgatások, a ráhagyások vezettek oda, ami milliók halálát okozta.
Aki nem közömbös a tisztességes emberi normák iránt, az nem hagyhatja szó nélkül a régi bevált emberi tisztességi minimumok megőrzését, nem engedheti, hogy felelőtlenség és nemtörődés kövesse a választások előkészítését.
Az utolsó szavadért meg szégyeneld magad.
Mi az, hogy megérdemlitek?????

Vagy sokat ittál, vagy gonosz vagy.
De szánalmas is.

A hülyékre sem mindent ráhagyni, az okosok felelőssége túlterjed a saját véleményük képviselésén, felelősek azokért is, akik egyéni vagy csoportos lehetőségeik okán megrekedtek a személyiségfejlődés egy alacsony fokán, de a puszta létük is fenyegető lehet a társadalom számára.
Ezért kell őket felemelni, hogy ne tudjanak a negatív véleményeikkel ártani.

Akinek a Jóisten észt adott, azzal bízta meg, hogy feleljen azokért is, akik szűkölködnek a mentális kapacitásukat illetően.
Ezt hívják kollektív bölcsességnek, de nevezhetjük az egyéni tartások összességének is.
Ez többgenerációs játszma.
Amit ma megtehetünk,meg kell tenni, a veszélyek elhallgatása bűn.
Én egyetértek Szita Károllyal.Nem kell kis tűzfészkeket telepíteni az országba, mert ha lankad a figyelem, abból még egy világégés is lehet.
Pártállástól függetlenül ajánlom a történelmi olvasmányokat, a tatárdúlást is át lehetne még nézegetni, mit okoz, ha eltérő szintű kultúrák találkoznak, annak a hígulásnak csak negatív lehet a szaldója, ehhez nem kell Einsteinnek lenni, elég, ha tudsz egy kicsit számolni.

Én a józan ész pártjára fogok szavazni, a jelenlegieknek még van mit fejlődni, hogy ezt a szintet megugorják.

Névtelen írta...

Erzsébet Kovács írta...
2017. december 20. 10:34
madarat tolláról, embert barátjáról
neked erzsébet kovács a követendő példa, a barátod ezek alapján egy szita károly.
egyetértesz vele, tehát képviseled, osztod a nézeteit, gondolatait.
lelked rajta.
( megsúgom, szita károly egy vérfideszes köztörvényes bűnöző! )
idézlek:
„Gondolod-e, hogy tisztességes dolog a tájékozatlan hülyét odaállítani a szakadék szélére, hogy ugorjon, majdnem olyan gyalázatosság, mint a vakot a fal felé fordítva felszólítani, hogy ugorjon...

Ha ezt a mentalitást hangoztatod,te sem vagy különb a gyűlöletbeszélőknél.”
„A hülyékre sem mindent ráhagyni, az okosok felelőssége túlterjed a saját véleményük képviselésén, felelősek azokért is, akik egyéni vagy csoportos lehetőségeik okán megrekedtek a személyiségfejlődés egy alacsony fokán, de a puszta létük is fenyegető lehet a társadalom számára.
Ezért kell őket felemelni, hogy ne tudjanak a negatív véleményeikkel ártani.”
melyik akarsz lenni?
tájékozatlan hülye a szakadék szélén?
vagy
vak, aki a fal felé fordul, s ugrani készül?
vagy
olyan hülye, akire azért nem szabad mindent ráhagyni?
vagy
olyan, aki egyéni vagy csoportos lehetőségei okán megrekedt a személyiségfejlődés egy alacsony fokán?
vagy
akinek a puszta léte is fenyegető lehet a társadalom számára?
válaszd ki magadnak a számodra tetszőt, megfelelőt az általad alkotott kategóriák közül, jó?
mert bizony fenyegető a megnyilvánulásod egy egészséges társadalom számára.
legutóbbi kutatások azt állítják, hogy a magyar választópolgárok döntő többsége a nyolc általános iskolai végzettséggel megy el szavazni.
miért is olyan nagy baj ez?
mert alapvető tájékozatlanságuk nyilvánvalósága mellett a szavazatuk teljes értékű.
miért baj ez?
mert, s most idézek megint:
„Ungváry Krisztián történész gyakran beszél arról, hogy az ügynökkérdés nemcsak a múlt, a történelem része, hanem máig hat a politikára. Legújabb könyve is erről szól, a 24.hu-nak adott interjúban pedig így magyarázza, hogyan használhatja ezt az eszközt a politika 27 évvel a rendszerváltás után is:
„Martonyi János például mikor volt külügyminiszter? Szita Károly, Lehel László, ma nem a miniszterelnök feleségével mutatkoznak? A katolikus egyház a menekültügyben nem a kormány egészen abszurd szólamait hangoztatja? A krisztusi szeretet és az elesettek gyámolítása mégiscsak fontosabb volna, mint a migránsoknak csúfolt menekültek elleni uszítás.”
idézet: 444.hu politika december 18 hétfő 12:54
ettől a pillanattól kezdve úgy vélem erzsébet kovács, bármit is mondasz, írsz, az annyit is ér.
amennyit egy szita károly, egy lehel lászló, vagy egy martonyi jános.
kik embertársaikat megfigyelték, jelentgették, jelentéseket írtak róluk, s sorsukat, életüket tönkretették.
a vér nem válik vízzé, s esetedben úgy látszik a szar sem válik el a májtól,
azaz madarat tolláról, embert barátjáról
számomra nem világos része a gondolataid kuszaságából a következő sem:
„…te sem vagy különb a gyűlöletbeszélőknél.
A kis bajuszos festő idején is az ártatlan kis elhallgatások, a ráhagyások vezettek oda, ami milliók halálát okozta.”
tehát:
ha és amennyiben valaki megpróbál tenni az általad képviselt elhallgatások, ráhagyások ellen, mely a barátod megválasztásából következik, az számodra egy gyűlöletbeszélő.
ki kéne bogozni a hatalmas bogot gondolataid születéséért felelős szervedben, ha meg nem sértelek, jó?
amúgy, a tájékozatlan hülyéket te magad állítod oda a szakadék szélére, miként a vakokat is te magad állítod a fal felé fordítva, te magad akarod felelőtlenül rájuk hagyni a dolgokat, s te magad vagy felelőtlen azokért, akik egyéni vagy csoportos lehetőségeik okán megrekedtek a személyiségfejlődés egy alacsony fokán, de a puszta létük is fenyegető lehet a társadalom számára, hiszen csak és kizárólag a nyájadat, csoportodat, hova tartozni kívánsz védendő kiállsz érettük, mellettük.
legyen egy vízbeli halak sorsa!

Kovács Erzsébet írta...

Ennek a legutóbbi neve sincsnek:
kicsit zavaros vagy, rád hagyom.
Nincs egy önálló gondolatod.
Mint az iratmegsemmisítőn áteresztett a 4-es lap, hullanak a mondataid.

Az ég legyen veled.

1970 írta...

Névtelen
2017. december 20. 9:55

A sértegetés egy dolog, érvek híján nyilván ez marad.
Azt azonban végképp nem értem, mi okból sorol engem ebbe a sodorba ("új, 2.0-s fasiszták hatalomra juttatása"). Valamit nagyon komolyan félreolvasott...

Névtelen írta...

1970 írta...
2017. december 21. 10:23

egy magáról minden jel szerint kiváló véleménnyel bíró ember velős, minden tényre alaposan kiterjedő, megfontolt, értelmes reagálását olvashatjuk 1970 tollából, vagy billentyűzetéből.
arra még véletlenül sem vesztegette idejét az illető, hogy mielőtt megfogalmazza magvas gondolatait, azelőtt kísérletet tett volna arra, hogy értelmezze a véleményét kiváltó szöveget.
természetesen azt nem vérhatjuk el eme gondolkodó elmétől, hogy elébb a saját, illetve barátja, kit oly vehemensen a csordaszellemnek, s az akolmelegnek megfelelően védeni igyekszik, szemében egy bizonyos gerendát figyeljen meg alaposan, mielőtt bárki mást illetne annyit is érő "véleményével"
s a többi néma csend...

folytatnom nem érdemes, mert ha valakinek a hite, a csordához tartozása, az akolmeleg érzése felülírja a logikus gondolkodást azzal nem érdemes!
miként a kamasz gyerekkel sem akinek a homloklebenyi agyi terület határozza meg gondolkodását.
alapvetően érzelmi alapú gondolkodás - mondom ezt el segítségképpen

1970 írta...

Névtelen
2017. december 21. 10:23

Amennyiben a kérdésemre reagálna, esetleg értelmesen is lehetne vitát folytatni. De így...
Boldog karácsonyt kívánok önnek és családjának.

hello írta...

Kedves mavtelep!

Érv-munícióként ajánlom:

Szerintem megfejtettem, mire föl zúdít az ÁSZ az ellenzéki pártokra hatalmas büntetéseket azzal, hogy p i a c i á r a l a t t bérelnek helyiségeket!

Ugyanis Hadházy Ákostól hallom, hogy egy egyéb korrupciógyanús ügyletektől is bűzlő ügyben a Belvárosban 20 €/négyzetméter/hó áron bérel egy Fideszhez kötődő formáció helyiséget r a k t á r részére!
Vagyis, számomra eléggé nyilvánvaló: hogy elfedjék, amit művelnek, nyilván EZT TARTJÁK PIACI ÁRNAK, EHHEZ mérik az ellenzéki irodabérletek árait! :-))