2017. december 6., szerda

SOROSOZZUNK KICSIT MI IS

Nagy divat ez mostanság mifelénk, lassan már ott tartanánk, hogy Gyurcsányt akár el is feledhetnénk, ha Orbán képes lenne elfeledkezni a vendettáról, erről az ősi alcsúti törzsi bosszúról és Gyurcsányt politikai ellenfelének tekintené, nem pedig megölendő ellenségnek.
Sajnos, az idők folyamán a gyurcsányozás vesztett hatásából.
Már mindenki csak röhögött, ha valamelyik fideszes potentát rázendített, keresni kellett hát valaki mást, és erre a menekülthullám adott módot.
Hogy Irakban és Szírában háború folyik, melyben a vallási fanatikusok középkori módszerekkel gyilkolják azokat, akik  nem állnak melléjük, az nem érdekelt senkit, hogy ugyanezt teszik Afganisztánban a tálibok, ez sem volt elégséges ok a menekülésre, kellett ehhez a sátán megbízottja is, egy személy, aki megtestesíti a Gonoszt.
Kapóra jött Soros, aki kifejezésre juttatta nemtetszését Magyarország politikai állapotával kapcsolatban, és számon kért bizonyos demokratikus alapelveket.
Miután hihetetlenül gazdag, hát a nemzetközi politikában is odafigyelnek arra, amit mond, ellentétben Orbán véleményével, melyet általában a stand up comedy műfajába sorolnak, "Köhög a  bolha" címmel...



Nem mai dolog, hogy Soros véleményt mond a politikáról, évtizedek óta küzd az  angolszász típusú demokrácia világméretú győzelméért, és bár én ezt alapvetően téves törekvésnek tartom, de megnéztem a pénztárcámat és arra jutottam, valószínűleg mégiscsak az ő véleménye lesz mérvadó.
Mindenesetre ott küzdött a kommunistának nevezett világ ellen, ahol tudott, és bár kellett hozzá az ő szerepén és pénzén túl is ez-az,  a végén ez az ideológia vereséget szenvedett, többek között kedvezményezettjeinek ostobasága okán is.
Miután elfogyott az ellen, neki is találni kellett egyet, legegyszerűbbnek a volt Szovjetunió porigrombolása tűnt, mely automatikusan magával hozta volna annak katonai vereségét is, továbbá a kelet-európai utódállamok diktátorocskáinak nevelgetése mutatkozott.
A logika azonos Orbánéval: mindíg kell egy ellenség,  ha orosz, még jobb.
Az ellenség nem lehet a menekült, hiszen az egy elvont fogalom.
A migráncs egy fokkal jobb, hiszen annak neve a nép egyszerű gyermekének nem mond semmit, üres fogalom, melyet felhasználója tölthet meg tartalommal.
Így aztán a  migráncs olyan, mint  amilyennek lefestik,  undorító féreg, mely járványokat okoz és meggyalázza szűzeinket, de még az éltesebb hölgyeket is - brrrr, belegondolni is gyöny borzasztó.  



Na jó, de a migráncsnak még így sincs arca, legyen hát arca annak, aki világméretű összeesküvés keretében (Cion bölcsei, ugye...) betelepíti ide őket, hát adjunk neki arcot.
Legyen zsidó, legyen rohadtul gazdag, emberi ésszel felfoghatatlan legyen, hogy miért szórja a pénzt olyan sík hülyeségekre, mint nyílt társadalom, meg demokrácia.

Ha nekem lenne pénzem, egy kanyi nem sok, de annyit se adnék, inkább vennék rajta valami menő telkót, vagy csináltatnék műmellet, ha fiú vagyok, három tököm lenne, gyémántokkal kirakva, majdcsak rámcuppanna a szomszédasszony!
Nézzük meg, kinek van ennek megfelelő fizimiskája, oszt máris megtaláljuk Sorost, aki érthetetlen, randa és öreg, továbbá lehet irigyelni és jó plakátarca van, tulajdonképpen ezzel nyert egy orrhosszal Ferenc pápa előtt.
Magyarember előtt felfoghatatlan, hogy ahol a világon a demokrácia hiányos, esetleg hiányzik, ott megjelenik Soros és a kormányok helyett a civilekhez fordul, akik a támogatásával sikeresebbek tudnak lenni, mint ha a templomi segédegérrel szövetkeztek volna általában nemes és méltányolható céljaik elérése érdekében.
A dolog logikájából adódólag a kormányok nem szeretik őt, hiszen saját izgága civiljeiket se szeretik, akik állandóan rajtuk tartják a szemüket és belepofáznak a kormányzás magasztos művészetébe, csökkentve ezzel a lopás lehetőségét.



Soros természetesen kapitalista, botorság lenne tőle azt várni, hogy majd betársul valamiféle kommunisztikus törekvések érvényrejuttatásába,   de azt hiszem, a polgári demokráciának is vannak mindenféle értékei, melyeket akár még egy erősen baloldali ember is támogathat - például ilyen a hatalom feletti kontroll, a hatalom megosztása, a szabadságjogok érvényesülése, vagy a tájékoztatás sokrétűsége és szabadsága.
Hogy ez nem tetszik Orbánéknak, ez érthető, hiszen már olyan szépen sikerült elbutítani a népet, nem kellene ezen a helyzeten változtatni.
Ez a Soros meg nem nyugszik, ahelyett, hogy beletörődne, hogy plakát-sztár lett, még  beletol egy csomó lóvét a diktatúrácska lebontásába, a tetejébe nem szállít létrát a kocsija tetején és kígyómérget sem iszik, legyen bármennyire is kedves az a kínálás.
Egymásközt szólva, én nem kedvelem, mert néha olyan erőket is támogat, melyek távol állnak az én ízlésemtől, de hát ő a gazdaságban a pragmatikus gondolkodást tanulta meg, és elégnek gondolja, ha a célkitűzése demokratikus.
Lehet ezen fanyalogni, de a hatékonysága kétségtelen.
Jó partner lehet Orbán elkergetésében, akit mellesleg ő szabadított ránk, mert támogatta azokat a hőbörgő fiatalokat, akikben a korabeli magyar társadalom a jövő reménységét látta.
Szerintem már megbánta, mint a liba, amelyik engedett a strucc csábításának, és most éppen tojja szerelme gyümölcsét.
A társadalom meg azért látta bennük a messiást, mert nem látta, hogy már akkor is loptak, nem látta, hogy elvtelen és erkölcstelen banda, és nem tudta elképzelni, hogy ezek fogják jobban tönkretenni az országot, mint a háború, Szálasi és Rákosi egymást követve tette.


Szóval, remélem a csizmácskátok kipucoltátok, a Mikulás majd tesz bele nektek csokit, szaloncukrot meg cukorkát, aztán reméljük, hogy Orbánék is megkapják majd a virgáccsal a megérdemelt büntetésüket a krampusztól, akit szólíthatunk akár Gyuri bácsinak is.
Türelem - a történelem igazságos...


:O)))

7 megjegyzés:

Névtelen írta...


"Türelem - a történelem igazságos..." - Így; igaz, száz években mérve : (

1970 írta...

Kedves Pupu!

Finoman fogalmaztál: "Háborúnak" hívtad a lovastengerészt:)) Holott az ő szerepe az ország tönkretételében sokkal súlyosabb volt, mint a másik két megnevezett alaké.

oxenos írta...

Szerintem nem az ország, de az országlakók erkölcsi lezüllesztésében volt óriási szerepe. mai napig döglődünk bele. nem, mintha a Hitler első és
utolsó csatlósa elnevezésért ne tett volna meg sokat.

talalom írta...

Akkor most kekeckedem: "...de még az éltesebb hölgyeket is - brrrr, belegondolni is gyöny borzasztó." Mi bajod az "éltesebb hölgyekkel"? Ha már: pont azért szorulnak rá esetleg a "besegítésre", mert az éltesebb urak... hogy is mondjam, hogy ne legyen sértő -, szóval már inkább csak a világmegváltást képesek szorgalmazni:)))
Komolyra fordítva: elképesztő, micsoda durva blöffök "mennek át" Soros-ügyben. Még Kovács Erzsike is bedől a 9 milliónak.
Lehet, hogy világosan kellene beszélni? Ahogy kedvenc íróm mondta: öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé! Igen, tarthatatlan, hogy a Föld erejének 90%-át a Föld népének 15% használja föl. Igen, Magyarország ebben a 15%-ban van, még ha ez a rész is egyenlőtlenül oszlik meg.
A kérdés az: az újrafelosztásról hajlandók vagyunk tárgyalni, vagy lövünk? Ne legyen illúziónk: a kerítés nem állít meg semmit: csak ha gépfegyver is van mögötte. Onnantól a helyzet legalábbis kétesélyes: kinek van több, jobb fegyvere, meg embere,aki hajlandó meghúzni a ravaszt? Nem vagyok biztos abban, hogy a 15%-nak. (Hitler csapatait sem az amerikai-angol fegyverek verték meg, csak az orosz élőerővel kiegészítve.)
Ami meg a kulturális identitás ragacsos masszáját illeti: a magyar nemzet pont azért volt képes fennmaradni, mert képes volt az identitásán alapvetően változtatni. A vándorló pásztor letelepedni és földet túrni, a paraszt az ekeszarv mellől a gyári munkapad mellé állni, a totemimádástól az egyistenhit felé fordulni, majd elvetni az "istentől kapott uralkodás" jogelvét.

Névtelen írta...

neveletlen

Azoknak, akik tudnak valamicskét angolul.
https://www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09

Adequate financing is critical. The EU should provide €15,000 ($16,800) per asylum-seeker for each of the first two years to help cover housing, health care, and education costs – and to make accepting refugees more appealing to member states.

Gondolom, ez alapján szajkózzák a 9 millert: 15.000 EUR, azaz 4,5 millió ruppó két éven keresztül.

Promenad írta...

Soros a Nobel-Békedíj várományosa,magyar kezdeményezésre /persze csak ha akceptálják /

Villon írta...

Promenad...
Ettol kapna Orban agyverzest...
De szep is lenne...