2018. március 12., hétfő

NA HELLO, RÖFI!

Vezérünk ismét szózatot intézett népéhez.
Mint Nemzeti Harcimarci kifejtette, hogy bárkivel vállalja a csatát azért, hogy megvédje Magyarországot.
Nomármost ennek legcélravezetőbb módja az lenne, ha felvenné a harcot elméje szörnyeivel, szedné rendesen a bogyóit és autogén tréning keretében naponta százszor elmondaná: Nem én vagyok Magyarország, én csak egy esendő, beteg ember vagyok, aki oly kevés eredménnyel harcol saját  rögeszméivel!
Nem hiszem, hogy egyetértene velem, ő ugyanis a harcban ellenfelének a migrációt és az elmúlt évek eredményeinek elvesztését jelölte meg.

Hogy egy politikus hazudik, azt abból lehet tudni, hogy mozog a szája, de a Mi Büszkeségünk már úgy is tud hazudni, ha ki sem nyitja a száját, vagy nyelvecskéje éppen útjában van a szebb jövő felvázolásának.
Erre akkor van szüksége, ha éppen lop, mert olyankor koncentrál.
Mostanában keveset beszél....
Fő ellenségeink - szeinte - Brüsszel és az IMF.
Mindkettő arról nevezetes, hogy tagjai vagyunk, mondhatnánk mi vagyunk Brüsszel és mi v
agyunk az IMF.
Így legfőbb ellenségünk saját magunk vagyunk, melyet szépen példáz az is, hogy mentális kihívásokkal vitézül hadakozó miniszterelnökünket a nyakunkba ültettük.
Dehogy is skizofrénia, csak két macska ő, és játszik egymással...



De sebaj, hiszen a jövő biztató, mint említette, " Magyarország azon kevés ország közé tartozik ma Európában, ahol az emberek azt érzik, hogy a gyerekeik jobban fognak élni, mint ma ők élnek"
Az erre utaló jeleket valószínűleg saját családjában észlelte, a Nemzet Veje megvilágította számára a helyzetet, még ha egyes részletek árnyékban is maradtak átmenetileg.
Százlábú Rasi egyre stabilabban áll a Balaton vizében az ő saját lábain, és Őszerénységének, I. (Igazmondó) Viktor Mihálynak sem kell szégyenkeznie, van mit a tejbe aprítani, - tej a Bonafarmról, hálából... - már csak az a baj, hogy dugdosni kell a vagyont.

Elég nehéz, a feladat csak ahhoz mérhető, ha a bababoltban  kell takarót venni egy szumo birkózónak, merthogy Vezérünk nem elég, hogy szerény, de még telhetetlen is.
Mindenesetre magyarembert már nem érdekli mit hablatyol Orbán, az se nagyon, mit erőlködik ki magából bánatos ellenzéke, nem érdekli a választás, még kevésbé a jelöltek, akik még öt peccel záróra előtt sem képesek eldönteni, mit rendeljenek a kocsmában.
Már csak abban reménykedhetünk, hogy elmegy szavazni a Kétfarkúra, hogy bosszút álljon a sorson, és int Vezérünknek:
 Na hello, Röfi!...
Elnézegettem ma a "miniszterelnökjelölti vitát" a diákokkal, ott kavart Szél Bernadett is, akire igazán nem lehet azt mondani, hogy nem dolgozott meg a pénzéért, hiszen még az utolsó percekben is ő osztja az észt, ő szab feltételeket, jóllehet pártjához képest a Kétfarkú Kutya Párt sótlan és szomorú temetői menet.
Pedig tolják őket a közvéleménykutatók rendesen, csak az a baj, hogy élő LMP szavazót én még nem láttam, bizonyára szégyelli szomorú állapotát, ha létezik is.



A DK meg rendszeresen kimarad az esélylatolgatások során a sorból, ennek sincs visszhangja, még az érintett párt se berzenkedik..
Azért azt gondolom, ha a galamb le akar szarni, legalább be illene húzódni az eresz alá, de még jobb galamblevest főzni belőle....

Nekem a héten a legütősebb hír az volt, hogy hazatért a jeladóval felszerelt gólya, a vártnál későbben - Izraelben töltötte a telet.
Szerintem meg kellene vizsgálni, nem keveredett-e rossz társaságba, nem lett-e belőle Moszad-gólya, ugyanis ettől félt bennünket Vezérlő Csillagunk, - mint mondá:
"Nem szeretném, ha visszaadnánk a kormányrudat ismét a nemzetközi pénztőke kezébe, hogy aztán megint eladósítsanak bennünket a Nemzetközi Valutaalap vagy Brüsszel irányába. Örüljünk, hogy végre kiverekedtük, kivakartuk magunkat abból a reménytelennek látszó helyzetből, és végre a magunk urai vagyunk, nincs rajtunk nyakörv!"
Nincs hát - kötélhurok van.
Azzal megyünk Moszkva irányába.
Ami az eladósítást illeti, talán ejthetett volna néhány szót Paks II.-ről, a projekthez kapcsolódó hitelről is, meg aztán arról is, hogy mennyivel csökkent az adósságállomány uralma nyolc éve alatt - de szerintem ezekről nem véletlenül hallgatott.
Beszélni leginkább a NER libáinak négy combjáról beszélt, amit ugyan még senki sem látott, de a Fidesz szavazói már ettek is belőle!
Kettőt.
A maradék a mienk.



:O)))

33 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves PuPu!

Ismét nagyon alkottál!! Ez egyszerűen szenzációs iromány!! Nagyon tetszik. Végül, nem utolsósorban szeretném megjegyezni, hogy egy igencsak komoly témáról könnyed és szórakoztató formában írtál, amelyhez csak gratulálni tudok.

Valahogy úgy érzem, mintha hiányozna az ellenzék hitelessége és egyáltalán nem valósulna meg a közös gondolkodás...

Üdvözlettel: "Ketteske"

Kapat írta...

PuPukám, ez a poszt egy olyan telitalátat, szerintem minden olvasód azonnal úgy érzi, hogy hozzá kell szólnia. Készülj hosszú moderálásra! :-)
Hogy a helyzetünk elkeserítő, ezt nem nehéz megállapítanunk. Legalábbis azoknak, akik figyelemmel kísérik a politikát, és nem lebeg narancsköd a szemük előtt, jól felfogogtt anyagi érdekekkel színesítve. Szinte már a könyökén jön ki a nagyon is komoly, életünket alapvetően beolyásoló gondok sokasága mindenkinek. De az, hogy miért kell ennek így is maradnia, már érdemel egy-két megjegyzést.
Hogy egy maffiaállam épült a fejünk fölé, már akkor igaz volt, amikor Magyar Bálint ezt először leírta. Kissé meredeknek tűnt a megállapítás, de végül legrosszabb elképzeléseinket is felülírta, ami történt, történik. És fog történni, ha nem térünk észhez!
A legegyszerűbb megoldásokat már kórusban üvölti az emberek nagytöbbsége, a pártok mintha nem értenék a lényeget!
Értik bizony, nagyon is! De a saját kis mikroviláguk egyengetése, "arcuk"(?) megőrzése, egyéni ambícióik, még mindig fontosabbnak tünnek.
Te is és egyre többen leírták már az arcvesztés nélküli egyetlen megoldást. Hiába, hiába, hiába!
Mit tehetnénk még, ha ez a töketlen társaság képtelen legalább a legelemibb matematikai műveletekre?!
Simicska még jöhetne, de minél előbb! De őszintén, nem szégyen, hogy egy ilyen ember személyes bosszújától várjuk a megoldást, a nagy durranást?!
Szégyen bizony, mindannyiunk szégyene!
Bármit hajtogatunk, szinte mantraszerűen, hiába a sok jószándékú, normális (mert ilyen is van) politikus, nincs összhang, nincs lényeglátás!!
Kell nekünk is egy szlovákiaihoz hasonló tragédia? Vagy mi még?!
Egy őrült elme és egy önmaga érdekein felülemelkedni képtelen, szájtépő társaság foglyai vagyunk! Elkeserítő!

DarthVader írta...

https://index.hu/belfold/2018/03/13/magyar_nemzet_kosa_lajos_4_3_milliard_euro_felett_rendelkezett/

Kivancsi vagyok ezt a 4000 Simon-nyi osszeget hogy fogjak kommunikalni. Bar Simon se mondta meg honnan van :)

nemóvatos írta...

Kapat kérdi:
"Mit tehetnénk még, ha ez a töketlen társaság képtelen legalább a legelemibb matematikai műveletekre?!"
Pl.:
Szervezzünk mozgalmat, hirdessük, terjesszük:
egy Fidesz kontra egy Ellenzék ("mennek" vs. "maradnak") EVK jelölti felállás híján, nem megyünk szavazni.
Ahogy most állnak és ha így maradnak a dolgok, a népnek úgyis mindegy, de legalább néhány rövidlátó, megélhetési, ellenzéki politikus sem jár jól.
Szomorú, szégyenteljes káröröm, de tiszta lelkiismeret.

DarthVader írta...

Na, megvan a 4000 Simon kommunikációja: Jött egy ismeretlen nő, aki örökölt ezermilliárd forintot Németországból és nem tud vele mit kezdeni, ezért megkérdezi Kósa Lajost.
Ez annyira de annyira életszerű....

1970 írta...

Kedves Pupu!

Az újabb keletű "ellenségek" sorából kifelejtetted az ENSZ-t. Tele van velük plakátolva a város. Szíjjártó azt mondta: "Felszólítjuk az ENSZ-t..." Mi van??? Gondolom ezek után az ellenségek sorában jön majd a Naprendszer, majd a Tejútrendszer és az egész világegyetem:))), ahogy az egy valódi elborult elméjű kisgömböchöz illik.

obsitos írta...

Az a nagy helyzet honfitársaim, hogy amíg a jelenlegi kormányzó erő leváltásához össze kellene fogni minden olyan pártnak, akik zsigerből utálják egymást és ezt minden nap a közvélemény tudomására is hozzák, addig kár erőltetni a változást. Ezek az egymást gyűlölő erők teljesen alkalmatlanok lennének a közös kormányzásra. Ez legkésőbb (a tettlegességig is elfajulható) első kormány-ülésen kiderülne. A Fidesz megújult, mindent elsöprő fölénnyel térne vissza. Nem kell tehát áltatni senkit, magunkat se az összefogás sikeréről és főleg értelméről. Majd ha a magyar emberek belátják, hogy csak átejtett bábok, bió- díszletek a Fidesz totális hatalmának a leplezésére, na, majd akkor leváltásra kerülnek. Sajnos a tömeges ébredéshez nagy zaj kell. Meg kell várni, amig a gátlástalanságát csak a tahóságában felülmúló NER magától összeomlik. A károkat közösen kell viselni, de megéri, ha az alcsuti próféta hipnotikus hatása elmúlik, és az emberek nagy többségének a tudata kitisztul. Amíg ez nem történik meg hiába való az ellenzéki pártok erőlködése. Nem a pártok, hanem a magyar emberek választanak. A derék magyar emberek többsége pedig nem igényli a normalitást, a ma már csakis a szorosozó, migránsozó, a saját démonaival napi harcban álló, szemfényvesztő alcsuti megváltót és a növénynyi IQ –val megáldott bandériumát követi az utolsó leheletig.

Zsuzsi írta...

Szia Pupu vagy nekem inkább Titkár!

Bocsi, de nekem csak Titkár maradsz.:D Élvezettel olvasom írásaidat, fő vonalaiban egyet is értek vele, ha részleteiben néha volna kedvem vitatkozni.:)
Amiért most rászántam magam az azért van, mert azt írtad, hogy nem láttál még élő LMP-s szavazót.
Én igen .. és tudod kik azok? Az a 40 év körüli korosztály, akik viszonylaag jól kereső állásban vannak, kiknek jól jött egypár Orbán féle intézkedés, gondolok itt például az egykulcsos adóra.. stb, viszont ennek ellenére utálják ezt a rendszert, látják visszásságait, viszont nem kérnek sem az MSZP-ből sem a DK-ból, hogy a Jobbikot ne is említsem....

Névtelen írta...

Kedves PUPU
és REPETI!

Hálás köszönet a www.blogaszat.hu portál létrehozásáért és folyamatos frissítéséért. Hatalmas felvilágosító munkát végztek Repetivel együtt, nap mint nap.

A néhai Tallózó c. hetilapra emlékeztet, amit szívesen olvastam, amíg létezett. Most van helyette blogászat, ami napi szinten közöl fris eseményeket és stílszerûen a világhálón olvasható. Príma ötlet, szuper kivitelezés. Sok sikert és kitartást a folytatáshoz!

Üdv.:
Amadeus

Névtelen írta...

nemóvatos
"Ahogy most állnak és ha így maradnak a dolgok, a népnek úgyis mindegy, de legalább néhány rövidlátó, megélhetési, ellenzéki politikus sem jár jól."

Hajrá Fidesz? Nekik adni minden parlamenti helyet? Milyen alapon? Egypártrendszer újra? Putyinnal kvaterkázva? Kinek szánsz ilyen életet? Magadnak? Mások máshogyan képzelik a sajátjukat, de az tény, hogy:

"A Fideszben így továbbra is csak a választási részvételt tartják zsinórmértéknek, eszerint minél többen mennek el szavazni, annál nagyobb veszélybe kerül a kormánypártok újrázása.
https://mno.hu/belfold/vakrepulesben-a-partok-hodmezovasarhely-ota-2453063

Ezek ismeretében otthon maradni, és nem szavazni, azonos az álkeresztény és álnemzeti Fidesz-szekta további kormányzásának támogatásával. A felvilágosultabbak joggal tiltakoznak ellene.
(Amadeus)

Névtelen írta...

Végleg törölt kommentelő: "Ketteske"

Kéretik törölni az összes korábbi bejegyzését (is)!

Köszönettel...

anteus írta...

A maffiaállam nem Magyar Bálint találmánya! A 2013-ban megjelent Magyar-könyv alcímét a "maffiaállamot", működésének lényegét Obersovszky Péter a Haverok című, 2006-ban megjelent könyvének (Bp., media lumina Kft.) 34-35. oldalán leírta.

PuPu írta...

Kedces Névtelen, tudhatnád, hogy itt nevet kell adnod magadnak, másrészt meg a bejegyzések gazdája a közzététel után én vagyok, és ilen formában, bemondásra semki kommentjét nem fogom törölni.
Tulajdonképpen ki vagy te?
:O)))

PuPu írta...

Szia Zsuzsi - a Fadrusz utcából?
Örülök, hogy találkoztunk, itt megtalálsz: https://www.facebook.com/pupu.blogja

:O)))

nemóvatos írta...

Amadeus!
Sajnálom, hogy nem értetted meg az ellenzéki elitnek szánt "fenyegetésemet", de félek: a "sok lúd disznót győz" mindás nem fog érvényesülni, mert a ludak nem egy csapatban szándékoznak támadni, hanem a saját, választási matekot nem ismerő/tisztelő gúnárjuk után mennek (a levesbe).
Számolj! 8.000.000 szavazásra jogosult x 75% (sosemvolt)részvételi arány = 6.000.000 szavazat, ebból 2.000.000 fideszes = 4.000.000 ellenzéki, osztva 3 közel azonos erejű ellenzéki táborral/EVK eséllyel, szorozva egy pártkatona államfővel= Neked mi jön ki?
Vagy írjál reálisabb képletet!

Kibic37 írta...

DarthVader!
Ez a szál egyre izgalmasabb. Kíváncsi vagyok, anyuci (meg a röfik) mikor bukkan(nak) fel a sztoriban...

Cereus írta...


Kedves PuPu !

Ami jó az majdnem tökéletes.
Nagyon nehezen tudok nőnapi köszöntőm után pár nappal egyes női potentátokról érdemeset, jót írni, akik a közéletben mostanság egyre többen könnyűnek találtatnak.Legalább számomra. Hogy miért ?
A hitszegő, hazudós, törtetően erőszakos, sunyi nőket egész eddigi életemben, messze elkerültem, kitértem előlük. Sajnos ilyen sorsdöntő választási helyzetben most nem tehetem.
Most olyan idők járnak amikor az összeférhetetlen, csak azért is, majd én megmondom a tutit, alkalmazkodjanak hozzám mert én vagyok a befutó min.elnök jelölt kinyilatkozások uralják a médiát. Itt mindenki bűnös sőt, gazember aki öt évvel előtte született. Igaz már fiatalon hatalomra juttatta és kiszolgálta a FIDESZT mire megjött ha megjött az esze. Miközben óriásira nőtt az egója, amit sajnos el is hisz magáról. Ennek érdekében az önértékelési zavaraival küzdő nő, villogtatja szemit, fröcsögően hadar, és mintha mentális zavarodottság jelei mutatkoznának rajta. Erőszakossága Botkáéhoz hasonló. Ha rajtam múlna a nagyravágyó Szél Bernadett helyett inkább a józanabb Hadházit Ákost javasolnám jelöltnek. Tudom ebben az LMP-s katyvaszban nem számít a véleményem. Sajnos.

kekec írta...

nemóvatos
Kapjál már a fejedhez! Ennyi energiával akár a fideszre is szavazhatnál! Azok ugyanis elviszik a majd 2 milliós kisebbségüket az urnákhoz, és csak nagy részvételi aránnyal lehet őket valódi kisebbségbe szorítani. Mindegy, kire szavazol, de legalább menj el, hogy növeld a tömeget és az ellensúlyt.
https://www.youtube.com/watch?v=gjrFDJ0jlPY (Apazenél Ne maradj otthon)
A választás ELŐTT nem várható formális együttműködés a Jobbikkal, de a balos szavazók már korábban is átszavaztak rájuk, ha éppen ő jelöltjük volt esélyesebb. És viszont. Ne légy már olyan lmp-s, aki csak "teljes összefogás" esetén nem truccol a fidesz érdekében!

kekec írta...

Kibic37
Majd meglátjuk, mit tudnak kihozni a Questor csőd időbeli egybeeséséből! VALAHOVA csak eltűnt az a pármilliárd.
Még mindig várom az ellenzéki plakátokat a "Tőled lopnak" szöveggel!

Névtelen írta...

Kedves Mindenki!

Néhány aprócska megjegyzés erejéig visszatértem.

40 év feletti hölgy vagyok, de mégsem vagyok LMP-szimpatizáns...

Az Isten mentsen meg mindenkit, hogy egy olyan kétszínű, alattomos, sumák, elvetemült ember, mint Hadházy Ákos, a közéletben érvényesüljön... Hataloméhes, sunyi alak.

Ki szeretnám emelni Juhász Pétert is, aki számomra nem hiteles, egy bántalmazó... Aki egyszer megüt egy nőt, az máskor is megteszi... Az ilyen hozzáállás elítélendő és romboló hatású.

Üdvözlettel: "Ketteske"

Cereus írta...


Kedves Névtelen 'Ketteske' !

Csak a pontos és hiteles információ lehet egy markáns vélemény megalkotásának alapja.
Még női szemmel sem nagy baj, ha valaki lát.
Ennyi erővel írhatott volna a 'szemkilövető Gyurcsányról" is. Legalább egy csokorba szedte volna azokat, akikről illik ma lesújtó véleményt mondani.

Kibic37 írta...

kekec!
Jogos! Látod, erre nem is gondoltam. Kösz, hogy felhoztad.
Amúgy az anyuci szálra sem kellett soká várni...:)

góbé írta...

Kedves Kekec!

100%-35%=65%..... A 35% sajnos a fidesz átlagosan számolt esélye az egyéni választókörzetekben.

65% : 4 = 16,25 ! - aza négy: jobbik, emeszpé, déká, elempéé, -a kamupártocskákkal nem is számolva !!!

Jelen állapotban, jobb hiján a 10-es számrendszerben számolva, a 35% csaknem kétszerese a 16,25-nek !!!

Úgyhogy át kellene gondolni, kinek és mikor kellene a fejéhez kapni, különös figyelemmel arra, hogy az állitólagosan nagyon is tudatos választók kisebb része megvéve, nagyobb része megfélemlitve, a többsége pedig agyilag átmosva a kis szarházi kotonszökevényünk és a sleppje által !

A maradék, még gondolkodni, sőt következtetéseket levonni képes társaság pedig, látván hogy "reménységeink" máá'megin csak egymást baxtatják, felelősséget nem vállalnak, a tolerencia, a nagyvonalúság, az áldozatvállalás egy jobb élhetőbb haza érdekében teljességgel esélytelen, egyeztetni képtelenek, győzni fosnak, vagy (!) viszont lexarja őket, ha már ők is lexarnak minket és otthon marad ápr. 08.-án, vagy elmegy és szavaz az egyetlen Bokrosra, aki még nem csinált, és nem is fog segget csinálni a szájából, bevállalva hogy elvész a szavazata, de legalább magáénak tudhat tiszta lelkiismeretet !

Kibic37 írta...

LMP
Sajnos, azon a párton láthatóan nagyon rajta ül Schiffer árnyéka.
Ne feledjük, Schiffer volt az, aki Gyurcsányt feljelentette egy de facto meg nem valósult beruházás miatt, évekig tartó ügyészi tevékenységet (majdnem nyomozást írtam) előidézve, amelynek során két ember börtönbe is került anélkül, hogy a Magyar Államot egy fillér kár is érte volna. Ugyanakkor nem tudok róla, hogy fideszes beruházásokkal kapcsolatban tett volna ilyet. Azok szerinte rendben voltak/vannak.
Igaz, a parlamentben olykor habzó szájjal támadta Orbánt, de pechjére csupa olyan dolgokért, amiről tudható volt, hogy a világon semmi következménye nem lesz.

jarisz írta...

Ménem Kocáról beszélsz igy ketteske??? Heee?>:) 😷

nemóvatos írta...

Kekec!
A "valódi kisebbség" az amelyiknél van legalább egy alakulat, amelyik több(ség).
Mongyad má: melyik lesz az szerinted, a sokadalomból?
Mekkora részvételt saccolsz?
Jelen esetben a spontán átszavazás ...rt sem ér, 100 %-os kéne.
A fenti "algoritmusból" a kamu pártokat, a határon túliakat meg az OVB-t, NVB-t ki is hagytam, mint a váltás ellen ható tényezőket.

Promenad írta...

Akármi legyek,ha az LMP nem a Fidesz szatellit pártja,amely látszatellenzékiként neghatározott céllal,a Fidesz jól látható érdekkörében jött létre.

NewTiborc írta...

Bocsi, hogy a Bartustól származik a hír, de furcsállom, hogy egy magyar ujságirót sem ihletett meg a hír!!
https://nepszava.us/soros-magara-hagyhatja-magyarorszagot/

Kibic37 írta...

New Tiborc (03.14 13:55)
A forrástól függetlenül ez bizony igencsak sanszos. És rendkívül lehangoló! :(((

Névtelen írta...

Kedves Mindenki!

Szeretettel küldöm Mindnyájatok számára...

Juhász Gyula: 48 március 15.

Ó régi szép est... tündöklő siker,
Mikor jön egyszer hozzád fogható,
Dicsőséged az egekig ivel,
A deszkáidon tetté vált a szó.

Igen, az Ige testté lett, derék
És lelkes nézők tapsoltak neked,
Színházi est, melyen - ó büszkeség! -
A gondolatszabadság született.

Aktoraid: Petőfi, Jókai,
Vasvári, Táncsics és a korai
Tavaszi mámor sok nagy ifja még,

Színésznőd Laborfalvy Róza volt,
Ki Jókainak szívére hajolt...
Ó régi szép est: jössz-e vissza még?

Még egy gyönyörűséges vers...

Petőfi Sándor Magyar vagyok

Magyar vagyok. Legszebb ország hazám
Az öt világrész nagy terűletén.
Egy kis világ maga. Nincs annyi szám,
Ahány a szépség gazdag kebelén.
Van rajta bérc, amely tekintetet vét
A Kaszpi-tenger habjain is túl,
És rónasága, mintha a föld végét
Keresné, olyan messze-messze nyúl.

Magyar vagyok. Természetem komoly,
Mint hegedűink első hangjai;
Ajkamra fel-felröppen a mosoly,
De nevetésem ritkán hallani.
Ha az öröm legjobban festi képem:
Magas kedvemben sírva fakadok;
De arcom víg a bánat idejében,
Mert nem akarom, hogy sajnáljatok.

Magyar vagyok. Büszkén tekintek át
A multnak tengerén, ahol szemem
Egekbe nyúló kősziklákat lát,
Nagy tetteidet, bajnok nemzetem.
Európa színpadán mi is játszottunk,
S mienk nem volt a legkisebb szerep;
Ugy rettegé a föld kirántott kardunk,
Mint a villámot éjjel a gyerek.

Magyar vagyok. Mi mostan a magyar?
Holt dicsőség halvány kisértete;
Föl-föltünik s lebúvik nagy hamar
– Ha vert az óra – odva mélyibe.
Hogy hallgatunk! a második szomszédig
Alig hogy küldjük életünk neszét.
S saját testvérink, kik reánk készítik
A gyász s gyalázat fekete mezét.

Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,
Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!
Itt minálunk nem is hajnallik még,
Holott máshol már a nap úgy ragyog.
De semmi kincsért s hírért a világon
El nem hagynám én szűlőföldemet,
Mert szeretem, hőn szeretem, imádom
Gyalázatában is nemzetemet!

(Pest, 1847. február.)

Üdvözlettel: "Ketteske"

kekec írta...

nemóvatos
viszont 4-el osztottál. Holott a DK és az mszp eleve nem indul egymás körzetében.
A jobbikról meg mindig is az volt a véleményem, hogy a jobbos szavazók megosztására alkalmasak, ezért a fidesz szavazatoknál mínuszban jelentkezne. (a fideszben csalódott, de balosra nem szavazók körében) Tehát még matematikailag sem stimmel a képleted.
A jobbik persze veri a tam-tamot, hogy a legerősebb ellenzéki pártként minden más ellenzéki pártnak a javukra kellene visszalépni (bár az érdekes, hogy akarják ezt elérni a tárgyalástól való elzárkózással) és nagyvonalúan elfeledkeznek arról, amikor a jobbikosok szavaztak át (úgy emléxem Kész-re).
Azért az ügyes húzás volt Gyurcsánytól, hogy nyilvánossá tette a fidesztől való elzárkózási igényt. Ha Vonáék ezt megtagadják - legalább csökkentik az átszavazási hajlandóságot rájuk.
Eben gubát nem cserélünk. Ha viszont belemennek, akkor az más helyzet lesz.
Elől megy a lepényhal - a remény hal meg utoljára. A jobbik szövege mintha úgy szólt volna, hogy "most vasárnap" nem mennek el az ellenzéki vezetők tárgyalására.
Politikában meg "Soha ne mondd, hogy soha!"

Névtelen írta...

Kedves Mindenki!

Köszönöm.

"Vannak olyan pillanatok az életben, amikor olyannyira hiányzik nekünk valaki, hogy ki szeretnénk őt szakítani az álmainkból, és úgy igazából átölelni!"
(Paulo Coelho)

Régi vicc:

„1848. március 16-án Petőfi leül a Pilvaxban egy asztalhoz. A pincér odamegy hozzá és megkérdezi:
- A szokásos unicumot, sörrel?
- Jaj, dehogy! Tegnap is mekkora ribillió lett abból, hogy ittam!”

Üdvözlettel: "Ketteske"

nemóvatos írta...

Kedves Kekec!
Szerintem hárommal osztottam!
És ide már nem jövök vissza.
Üdv: nemó