2020. november 17., kedd

ORBÁN - A PRIMADONNA

Igaz, kissé punnyadt primadonna, de primadonna.
Lehetne éppen bonviván is, de ezen a tipuson a nők már kora ifjúságukban is jókat derülnek - a harcias kiskakas, aki mindig a farktollaival dicsekszik inkább nevetséges, mint ellenállhatatlan.
Maradjunk annyiban, leginkább a nyugdíjas Honthy Hannára emlékeztet, akit lassan már támogatni kell, mint Brezsnyevet...
A sajtkukac című operettben domborít, ez hasban már nagyon megy neki.
Eleinte A mosoly országa című opuszt nézte ki magának, de ebből hamar kész röhej lett, így aztán amit nem bírt tehetséggel, azt áriákkal és mozgással pótolta és pótolja mind a mai napig.
Márpedig tehetséggel nemigen bírja korunk megpróbáltatásait, ezért aztán hajdani árokparti élményeiből táplálkozva katonásdit játszik, időnként meg-megszakítva azt Christiano Ronaldo gólörömének  előadásával, csak éppen a gólok hiányoznak.
Ez nem is csoda, hiszen már ez első tíz percben ellopta a kapukat és a második félidő első percében a kezdőkörből ellopta a labdát is.
Lőrinc haverja vágta a hóna alá és elszaladt vele, mint Novák Előd a szivárványos zászlóval, mely - kár is tagadni - igen jól passzolt hozzá.
Bírja a strapát, már csak az a kérdés, mi meddig bírjuk még, túléljük, vagy mi is áldozatául esünk a nép gyérítésének, jóllehet itt a vérszívók nem mi vagyunk, hanem ő.
És napról-napra romlik az állapota, lassan már minden kapcsolatát elveszti a valósággal, egy általa álmodott mesevilágban éli mindennapjait, melyben száznyolcvanhat centi magas (de még növésben van...), karcsú, snájdig és kékszemű, mint a plakátokon, és a Barcában ontja a gólokat, miközben hálás népe stoplijai nyomát csókolgatva királynak kiáltja ki a Duna jegén, melynek már csak az az akadálya, hogy arra is fel van festve Karácsony Gergely kerékpárútja...
De bírja a strapát, mert alapvető élelmiszerrel - pálinkával - pótolja a felégetett kalóriákat.
Hogy a felégetett társadalmat mivel akarja pótolni, az még kérdéses, de már folynak a tárgyalások a kipcsák célcsoporttal, kiket családegyesítés címen tudnánk behívni.
Milyen szép is lesz Duró Dóra hidzsabban.


Leginkább a nyugdíjas Hügel Hajnalkára emlékeztet, óvatosan lépeget jobbra-balra a pávatánc szabályai szerint, és aggódva várja a dal végét, nehogy időnap előtt hasra essen...
Ő nem Honthy Hanna szeretne lenni, hanem Horthy majma, ami lassan össze is jön neki, hiszen ma már tengernagy marha, csak éppen ezt félnek a szemébe mondani - senki nem akar rendőrautóban öngyilkosságot elkövetni, ugye...
És énekel, énekel, andalítóan szép dalokat, például "Kétezerharmincra nagyok leszünk és erősek, hajmási pityke Péter Pál!" meg "Mindenkit meggyógyítunk, akit lehet, akit meg nem, annak nincs szerencséje, a kis ügyefogyott!"
Akkor aztán eltöprenghetünk azon, hogy érdemes-e tagnak maradni az Unióban, megaztán addigra megdögölhat a szamár és felrobbanhat az unió is, ha szorgalmasan dolgozunk, mint ezt kipcsák testvérünk, Naszreddin Hodzsa oly szépen kifejtette volt...
Az viszont elbűvölt, ahogy összevetette az uniós támogatásokat a külföldi tulajdonú magyar cégek adózott nyereségének kivitelével az országból.
Ami adózás után már nem adózott nyereség, hanem például a Lidl Stiftung & Co. KG vagyona, amit oda visz, ahova akar, hiszen minden törvényes kötelezettségének eleget tett az a cég, melyet mi Lidl-nek ismerünk és minden ellenkező híresztelés dacára magyar cég, csak éppen német pénzből hozták létre.
Ennek a pénznek semmi köze sincs az Unió felzárkóztatási és egyéb támogatásaihoz, merthogy azt az uniós befizető országok állampolgárainak és vállalkozásainak adójából folyósítja az Unió, nem kimomdottan ellopás céljára.
Pedig az adó nem kevés, ahol meg kevés, az valószínűleg egyenesben gazdagítja a Családot stratégiai együttműködés keretében,  vagy egyéb okosság által, Parragh adótanácsadó még csempekereskedő korában szerzett némi adóügyi tapasztalatot.
Az ilyen okos enberek által kidolgozott koreográfia a primadonna sikerének záloga, márpedig, hogy okos, azt az is bizonyítja, hogy a kamarai tagdíjak elengedésére nem tett javaslatot.


Mindenesetre a mi primadonnánk botladozgat, lengyel tettestársával most éppen egy új Pa-dö-dö-t kísérelnek meg létrehozni, de ennek várható sikere csekély.
Hol vannak már a visegrádi négyek? 
Itt csak a varsói és budapesti balfékek vitézkednek.
Merthogy az Unió politikusainak egyre inkább elege lesz a nagypofájú kiskakasból, és hogy ne tévesszen meg senkit, hogy nem ordítoznak vele, abban segít, ha Kadhafi sorsára gondolunk, akinek sátra az Elysee Palota kertjébn állt és a francia elnökkel éppcsak nyelvespuszit nem váltottak, hogy aztán nem sokra rá Kadhafit egy teherautó platoján gyakja halálra szivárványos fantáziájú népe...
Reggel még Ceausescu se gondolta, hogy estére porzik majd a háta mögött a vakolat - még a diktátorokat is érik néha meglepetések.
Érdekes módon Orbán vitézkedésének hírére nem az €uro árfolyama zuhant, hanem a magyar forinté - csak, hogy tudjad, a differenciát neked kell majd megfizetni.
Közben lassan elfogy a Magyar Honvédség.
Egy része mozsárágyúval a hátán szaladgál a főútvonalakon, egy része lázat mér a kórházakban, egy része a kiképzésre vár, hogy nyitott szívműtétek végzésére is képes legyen.
De nincs baj, mert vásárolunk hadszíntéri szállító repülőgépeket - na honnan? - Braziliából!
Majd ezzel szállítjuk a halottakat.
Csak azt nem tudom, hol hagyta a magyar nép az eszét, és hogy tűrheti el azt, hogy naponta az arcába köpjön ez a bohóc?


"Több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes..."


:O)))

28 megjegyzés:

góbé írta...


Nem igazán értem az EU tétovaságát, vacakolását. Efféle rendkivüli, akár válságosnak nevezhető helyzetbe még nemigen került a világ 2.-3.-ik helyen számon tartott szerveződése.

Tudtommal mind a magyar, mind a lengyel kormánnyal szemben folyamatban van a 7.-es cikkely szerinti eljárás, mely lehetőséget ad többek között a szavazati jog felfüggesztésére.
A rendkivüli helyzetre való tekintettel e szankció rend,- és soron kivüli bevezetésével mindkét kormánnyal szemben, megoldható lenne ez a patthelyzet.
A szavazati jogok felfüggesztésével végre csak a taccsvonalon kivülről toporzékolhatnának.

Az mégicsak félelmetes, hogy bár, a vétók miatt a korábbi rendszer szerint folyhatna továbbra is felzárkóztatásra szánt pénzek folyósitása, de egy egyre súlyosodó eü.-, gazdasági világválság közepén két pszichapata diktátor meg tudja torpedózi hogy 500 millió ember hozzájusson a válság miatt, annak kezelésére szszánt, külön 750 milliárd Eur.-hoz. Mert jelenleg ez a helyzet.

1970 írta...

Kedves PuPu!

Hű, de kapnál Hannuskától, ha feltámadna, és olvasná, hogy egy pszichopata tolvajt hasonlítgatsz hozzá.
Emlékeim szerint Csurka (Hofi "Csur-nak" nevezte, mert nem akarta becézgetni) nevezte egykoron primadonnának kisgömböcöt.

gyula írta...

Honthy majma! Szép.

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!

Túl szigorú vagy,ez árt az egészségednek.
Örülj,hogy van Valaki, aki a mindennapok viharában a politikai csatározások közepette mint egy Onedin a viharos tengeren kiáll
a Világ ellen miértünk,kicsinyes kis torzsalkodókért,akik még a bármikor bekövetkező civi19 áldozataivá válhatunk, ha teszünk valamit, ha nem...de Ő nem engedi hogy a brüsszeli lapos sumákok
és a vén mocskossoros a kopasz gekkó patkány Csilicsalabácsi
fizetett bajkeverői történelmi csúfot tegyenek Velünk Brüsszelben.
Ez a pénzügyi csiribí-csiribá nem fog neki bejönni.

Maximális tiszteletem a kitartásáért a Miniszter Elnök Úrnak, a tiszta nyilt tekintet,a frissen mosott vakító fehér ing,a patent öltöny egy nagyon fegyelmezett becsületes ember belső tartását tükrözi,aki nem a gyurcsány,aki a legynagyobb bajokban a hatalom csúcsán a lejtő tetején Öszödön a lovak közé dobta gyeplőt,csináljatok amit tudtok jeligével...anno...

Orbán Viktor Miniszter Elnök Úr minden tisztességes becsületes állampolgár érdekeiért cselekszik,és a lelkük mélyén még a lapos sumákok is tudják, hogy az IGAZSÁG Vele van,mert Velünk van.

És ez olyan veretes igazság,hogy kőbe lehet vésni...

És aki nem így gondolkodik, az elmehet a sunyiba, a sunnyogó a bajokon vihogyó szivárványos buznyákos lázítók meg még megérhetik, hogy a BTK§-ok jól kupánvágják őket és megkapják a minősítésüket a minősíthetetlen ellendrukkeri gyalázatosságuk okán.

Mindenkitegye a dolgát,mint Dr Orbán Viktor Miniszter Elnök Úr, mindent megtesz, amit megkövetel a HAZA!

"HASS, ALKOSS, GYARAPÍTS, ÉS A HAZA FÉNYRE DERÜL!"
Kölcsey Ferenc Huszt című költeményéből idéztem.

Ez van.

talalom írta...

Régen jártam erre. Először azt hittem,hogy a Kovács Erzsébet nevű ironizál (csúfolódik - direkt KE kedvéért), de rájöttem, komolyan gondolja. Csak tudnám, mi az a veretes IGAZSÁG... De KE-től valszeg hiába várom, mert ilyeneket ír: az IGAZSÁG vele van, mert velünk van. Jó kis érv...

Bubu64 írta...

Mint a kőbe vésett alaptörvényt, csak mindig faragnak hozzá ezt-azt..:)

1970 írta...

"Maximális tiszteletem a kitartásáért a Miniszter Elnök Úrnak, a tiszta nyilt tekintet,a frissen mosott vakító fehér ing,a patent öltöny egy nagyon fegyelmezett becsületes ember belső tartását tükrözi"

Kedves Erzsébet!

Nagy tisztelettel kérdezem, túlesett már a szemműtétjén? És sikeresnek tartja az orvosa azt? Ebből nem úgy tűnik, hogy éles lenne a látása.
Egyébként pedig a gyűlölködés helyett ("jól kupánvágják őket") javaslok egy kis nyugtató citromfű teát, ami higgye el megteszi a hatását.

1970 írta...

"Az mégicsak félelmetes, hogy bár, a vétók miatt a korábbi rendszer szerint folyhatna továbbra is felzárkóztatásra szánt pénzek folyósitása, de egy egyre súlyosodó eü.-, gazdasági világválság közepén két pszichapata diktátor meg tudja torpedózi hogy 500 millió ember hozzájusson a válság miatt, annak kezelésére szszánt, külön 750 milliárd Eur.-hoz. Mert jelenleg ez a helyzet."

Kedves góbé!

Kristálytiszta meglátás.

Attila írta...

Üdv!

Megnyilvánult a névbitorló emami, aki nem röstell más nevében írni. De valami történt vele, mert a szokottnál is nagyobb vehemenciával áll neki Nagyurunk hátsóját tisztára takarítani.
Höhöhöhö!

Attila

DarthVader írta...

Talalom: hát, nekem is egyre inkább az az érzésem, hogy Kovács Erzsébet néven valaki provokál, mert ekkora baromságot épeszű ember nem ír. Kicsit túltolta. Mindig ezzel buknak le, túlfeszítik a húrt :))

stirlitz írta...

Nekem liba fos zöld pártitkár nyakkendő kedvencem, ahogy begurul a görbe lábain röhejes.
Böbe már megint tulsokat vitt be az alapvető élemuszerböl vagyis páleszből

kekec írta...

T. Kovács Erzsébet
Ez most komoly? Mert viccnek durva lenne! Ezt a narancsos taknyot kend máshova. Itt csak a fidesznyikek bugyutaságára egy iskolapélda. Annak viszont szupi.

Kovács Erzsébet írta...

Arany szép szivecskéim!
Köszönöm kedves soraitokat.
Már Pupu írásaihoz alig 1-2 hozzászóló volt, gondoltam,ez azért mégsem gilt,az olvasókról jó tudni,mi jár a fejecskéjükben.
Ami azt illeti elég lehangoló,nagy a színvonalesés,és hát a tükrötök elég vakfoltos,a lelketek kátyúi elég förtelmesek.
És változatlanul imádom Puput,aki mint egy XXI.századi bölcs nappal is lámpással keresi az igaz embereket.
Az életünk kompromisszumok sorozata.Mint egy autós Rally verseny gyorsasági szakaszán száguldanánk és a melletünk ülő aki az itinert figyeli és mondja mikor jőn a jobb kanyar egy kicsit bebambult volna.
Ebben a Rally autóban Orbán Viktor a sofőr, és az itinert mi olvassuk,marha nagy pocsolyákon vagyunk már túl,tök sáros a szélvédő, az ablaktörlő is csak maszatol..Itt lényeges lenne, hogy per pillanat legyünk észnél ennél a résznél ahol éppen most vagyunk...mert a lapos sumákok már attól sem riadtak meg, hogy nem jó térképet tegyenek elénk.A Soros papa a mérhetetlen szaros pénzével Egész Európa alól akarja kihúzni a normalitás erkölcsi térképét,a tisztesség, a hazaszeretet,a keresztény hit, a nemi erkölcs és a normál etika törvényeit.A gonosz lélek mesterkedései Magyarország és Lengyelország népeinek normális mentaltásán fog megbukni.Minden megbecsülést megérdemelnek erős erkölcsi tartásukért az ország vezetői,mert mint a sátorárbóc fő cövekei megtartják nemzeti nimbuszunkat, és nem engedik az önérzetünket a sárba beletaposni Brüsszel által..
Ha lenne bennetek emberi érzés feltudnátok fogni a pillanat történelmi levegőjét,mint a hegycsúcson a friss hegyi levegó hószagú illatát,igen ez a nemzeti létünk,identitásunk fő kapaszkodója, hogy ne legyünk Brüsszel ágyasai, akikkel akármikor akárhogy ki lehet babrálni.
Persze a felnőtt hülyegyerekek még ebben a rohanó rally atóban is néznek jobbra néznek balra,nem azt figyelik,hogy ez a rosszul bevett kanyar belenavígálna a sorosátokárok posványos büdös mocsarába...
Mert mi várna ránk?Nézd meg Amerikát,ott a gonosz mocsok elintézte a szavazást,és az erkölcsi nihil csúcsán is lehetett győznie a sorospénzzel kitömötteknek,megcsalták az ott élő embereket rendesen...és nem is titkolja az új elnök a pulpitusra a Világ arcába okádja,ez a tisztesség bukása.. demokrácia, a szabadság országaiban,nézd meg,kész tébolyda..
Kell e nekünk az amerikai palacsinta,amit a soros sütött,és a jóisten tudja,mivel van még megkenve..
És ott van Németország, akartok e németeket ért dolgokat megtapasztalni,a merkelféle butácska libácskák hibák tömkelegét követik el az emberi szabadságjogok sérelmére,még a nemi identitását is meg akarják kérdőjelezni az embereknek..
És akartok e franciák vagy az olaszok közéletét átélni,mint hétköznapi halandók,ahol a halottak hűtőautókban várják hogy végre a temetőbe jussanak...
Szóval nagyon hülyének kell lenni,hogy ne vedd észre,mi mindegyiküknél előnyösebb helyzetben vagyunk, az ostoba gőg rossz tanácsadó...ha hülyén olvassátok az itinert, beleesünk Európa mocsarába.
Nekünk nem kell az a fertő,ami az amerikai választási csalások során kiderült,és Brüsszelben dívó mozgó jogszabályok alkalmazása, ahol a terheket a nyakunkba nyomnák,mint a bivalynak, aki a terepjárót húzza ki a mocsárból, de a pénzeket megvonnák tőlünk.mert anem akarjuk a hottentottákat örökbe fogadni,Afrika gyermekeit, akik aztán egy húzással levágják a fejedet,ha egy képről nem azt gondolod amit ők, és akarsz e naponta 6x imaszőnyegre borulni mekka felé hajolva ha a müezzin a toronyban énekel..
Szóval...a legjobb megoldást választotta Orbán Viktor.
Hogy a MAGYAR NÉPet Brüsszel megbecsülje,erre van szükség.
Ha mi nem tartjuk magunkat egyenrangúnak,mások sem fognak annak tartani.
A történelem leckéit nem kéne elfelejteni, a nagy kussolásokból mindig vesztesen jött ki az ország.
Persze,ehhez nagy önuralom,önfegyelem,jószándék és elszánás ,belátási képesség kell,és hit, hogy megéri küzdeni,mert jó emelt fővel élni..

És,mert csak így érdemes!
A széthúzás a nemzet halála.

Ti tudjátok-e,mit is akartok?

Kovács Erzsébet írta...

stirltz írta-nak:
Ha Neked ez az alapvető élelmiszered, akkor nemnagyon fogunk egyetérteni..
"Ki mint él, úgy ítél"./közmondás

Kovács Erzsébet írta...

DarthVader írta- nak:
Ha nem lenne karantén, meghívnálak holnap délelőttre,épp egy ilyen gáncsnélküli lovag hiányzik az életemből, segítenél a mazyolaszőlőmet a 3m magas lugasról óvatosan leszedni,mert már narancssárga étsüt rajta a napsugár és olyan édes,mint a cseppentett méz.

Azt azért nem engedném meg,hogy a bordáimat megszámoljad,mert nagyon csiklandós vagyok...

És ha szürettel készenlennénk. egy kis edédkével kínálnálak meg,marhahúsleves cérnácska tésztával, és vadasmártás húsgombóccal...

És boldoglennél, ha látnál...

Én is,de ez a vírus sok kellemes baráti találkozástól megfosztja az embert,jó lesz már.ha vége lesz,és megölelgethetjük egymást, sokszor még egy kis hátba veregetéstől is jobb szívvel lennél hozzám..

Biciklim nincs, viszont mind a 4 kerekem megvan,ami a szellem képességemre utal

Ital: meggybefótt leve egykis szénsavvaldúsított ásványvízzel

És egy kis meggyespiskóta,hogy az ellenségemből a barátommá tudjalak szelídíteni...

Kovács Erzsébet írta...

Attila!
Arany szép tündérkém,Tégedet sem hagylak ki, mert Te vahy a leghűségesebb követőm, ha 1-3 hónapig sem írok ide, Te akkor is hiányolsz,úgy vágyódsz utánnam, mint a szarvas a híves patakra áhítozik...
Muszály Veletek foglalkoznom, a lelketeket kell megsimogatnom egy kicsit,hogy tudjátok,Ti tulajdonképpen aranyos cuki gyerekek vagytok,csak a liberónyákos éveiteket élitek újra...
Tisztába kell tenni a kis eszecskéteket, mert Ti magyar állampolgárok vagytok.magyar hazát akartok,nem akartok buzik lenni,és nemakartok migránsokat simogatni,sem életük végéig a szellemi alávetettségük alatt éli...
Ugye..Naugye..

Kovács Erzsébet írta...

1970 írta-nak:

Kedveském, Te vagy az, aki legközelebb áll a nézeteivel hozzám, dehát nem értünk mindenben egyet.
Köszönöm kedves kérdésed,még nem műtötték meg a szemem,még egy kicsit látok vele,ez a civi19 a szervátültetéseknél nagy gond,mert nem lehet tudni, aki a donor lenne, egészséges volt-e..Kölcseynek csak 1 szeme volt, mégsem vonja senki kétségbe az igazát, amit a Himnuszban leírt, egyébként is az ember a szívével lát a legjobban, tudja,hogy a nemzete bajban van, és nem bírja elhallgatni, hogy most összefogni kell ,és nem a gyűlölködésre kéne az energiánkat fordítani.
Nem kell mindent akarni megkapni, sokszor még előny is, ha az ember valamit nem kap meg,mert esetleg abból még nagyobb baja lenne.
Itt van például Brüsszel,a soros pénzére van ráakasztva a csali, ha bekapjuk a pénzért, akkor tövig bekaptuk,mert akkor jöhetnek a migránsok, az LMNTQvák,a 3.nen lesz az igen,aztán épithetünk mecseteket,a többnejűség meg még elveheti a nejedet...

Jó, hogy még a humorunknál vagyunk,mert ha Amerikában,Franciaországban,vagy Olaszországban élnénk,nem volna kedvünk nevetni, ahol a parkoló hűtőkocsikban várják a halottak a temetésük napját...

Nahát...Kell e nekünk ez az Európa?Az angolok a kedvenceim,mert volt bennük annyi sváda,nem akartak Brüsszel lábakapcái lenni, a saját földjükön a saját erejükből a saját értékrendjük szerint akarnak élni,ami elvileg egy europer elv volt addig, amig a sorors tata a pénzével be nem tette a patáját és minden normalitást negligálva átakarja formálni a világot az ő tébolyodott nyitotttársadalom teóriája szerint.

HUXIT,HUXIT,HUXIT!Orbán Viktor a Haza Bölcse, és tudja,mi a teendő.
Mert ez a helyzet,ez a legjobb választás.

Vöröskarom írta...

Az írás jó, mint mindig - de nem ehhez szeretnék hozzászólni... Úgy vagyok ezzel a mindannyiunk kedvenc Erzsi nénijével, mint az egyszeri vidéki bácsika az Állatkertben a zsiráf kifutója előtt: rázom a fejem és azt mondogatom, hogy "ilyen állat márpedig NINCS"!!! - no de legalább nevettem egy jót... - jelen válságos időszakban nincs fontosabb a jó közérzetnél!!!

1970 írta...

Kedves Erzsébet!

Köszönöm, hogy megszólított, de azt azért le kell szögeznem, hogy ebben a kérdésben homlokegyenest ellentétes álláspontot képviselünk. Most konkrétan az Ön liebling kisgömböcének megítélésére gondolok.

(És kapaszkodjon meg: jelenleg Brazíliában a legpocsékabb a járványhelyzet, az USA mellett. Érdekes módon ott, ahol a kedvencének haverjai - a fasiszta Bolsonaro, meg a bolond trampli - uralkodnak).

Kovács Erzsébet írta...

Vöröskörömnek:
Örülök,hogy legalább 1 ember belátja,ott vagyunk otthon, ahol jól érezzük magunkat!
Ennek a receptje: HUXIT!
Szép álmokat!HUXIT, hogy kikerüljük a bajokat!

Attila írta...


Hülye!

Attila

stirlitz írta...

Bobe már megint picsa részeg rally? Nem teljes, Soros pénze ja pl CT -vett + gyerekeknek kiflit+ tejet bár legtöbbet vityóra + kötél társaira költötte: Oxford, ceus , vitya fizetésse évekig stb

Joszi írta...

Pupu,(ha ezt a Kovács Erzsébet név alatt futó, primitív Fidesz propagandát nem szűrőd ki, az egész oldal hiteltelenné válik.Az egész méltatlan undorító, meg vitára sem alkalmas.A rossz külsejű pálinka reklám ,mint magyar miniszterelnök ,aki épp visszaküldi hazánkat az utolsó csatlós szerepkörbe ,melyet utoljára 45 Ben töltött be, legfeljebb megvetésre ,de nem megvitatására alkalmas

stirlitz írta...

HUXIT szerintem ne más fütykősével verd a csalánt, inkább igyál még egy páleszt.

1970 írta...

"Soros pénze (...) bár legtöbbet vityóra + kötél társaira költötte: Oxford, ceus , vitya fizetésse évekig stb"

Kedves stirlitz!

Na, erről kellene többet és alaposabban beszélni, de e témáról Erzsébet is mélyen hallgat.

Kapat írta...

Joszinak tökéletesen igaza van!
PuPu, a Te felvetésed jóformán figyelmen kívül maradt, pedig ahhoz lehetne értelmesen hozzászólni.

góbé írta...

Kedves Olvtérsnők és Olvtársak !

Minden igyekezetetek ellenére, esélyetek nincs hogy Szivem Szottya Erzsikének megvilágitsátok: réges-rég túl van a totális, mit ne mondjak, irreverzibilis agymosáson.

Három év óta, az ő viktorának imádatától fel-, át-, és túfütve, félelmetes elánnal kicselez minden racionalitást, értelmet, logikát. A tények sorosista meg brüsszelista megvezetések és punktum. Ti meg velem együtt csak tévelyegtek e fondorlatos ármánycunamiban.

Amúgy szoktatok lóval imátkozni ??? Ha ez az ára annak hogy besürüsödjenek egy posztnál a kommentek, -ahogy Erzsike igyekezete is erre vezethető vissza saját megnyilvánulása szerint, - szóval ez fölös energia pazarlás !

Ügyeljünk inkább a minőségre ! Lebegjen szemünk előtt Esterházy Örökbecsüje: "... az ember egy bizonyos szint fölött, nem megy egy bizonyos szint alá..."

1970 írta...

Kedves góbé!

Alapvetően igazad van, de Esterházy mondata kapcsán azért azt érdemes leszögezni, hogy ebben van (nem kevés) hibásan értelmezett értelmiségi ("váteszi") szerepből fakadó fölényesség, lekezelő, (saját embertársait) lenéző mentalitás.
Mondjuk Moldova ilyet biztosan nem mondana...