2020. november 30., hétfő

EGY BOLOND KÉTMILLIÓT CSINÁL


Hol vannak már azok a régi szép idők, mikor egy bolond százat csinált?
Ma már a mi egy bolondunk képes akár kétmillió bolondot is teremteni, és a folyamatnak még nincs vége.
Ha így folytatódik, akkor a Minden Pálinka Atyja meghirdeti, hogy sikeresen megoldotta az örök élet titkát és feltalálta az örökmozgót, ez újabb félmillió szavazathoz juttatja majd...
Tulajdonképpen magyarember az idők kezdete óta keresi az ígéret földjét, hát most aztán rátalált. 
És nem csak az ígéret földjére, hanem a boldogságra is, legyen az bármi is, hiszen minden hivatalos megnyilatkozásból azt hallja, hogy milyen sikeresek vagyunk az élet és a halál minden területén.
Milyen remekül kezeljük a járványt, milyen kiválóan óvjuk az Európai Uniót a tévelygésektől, milyen sikeres a mi nemzetállamunk, és hogy ami pénzt kapunk az Uniótól, az csak alamizsna, ahhoz képest, amit adunk, merethogy az Unió olyan, mint hajdan a Barátság kőolajvezeték volt: jött be a Barátság és ment ki az olaj.
Még a kórházak proszektúráin is mi tudjuk a legszebb rakatot építeni a covidos hullákból, és nekünk van a legtöbb lélegeztetőgépünk is!

Mindenesetre mikor felveszünk egy gigahitelt a pénzpiacról, a nyakadba akasztva a törlesztés terhét, akkor sem kérdi meg senki, hogy mire is kellett ez nekünk Jóbarát?
Hiszen állítólag az állam működtetésének fedezete az örökkévalóságig, de minimálisan is két évre előre biztosított, mint ezt savanyúképű pénzügyminiszterünk közölte minap is, miközben a koldus ajándékozgat ezt-azt az Unió adományából, focicsapatot szponzorál Eszéken, melyben még annyi magyar származású játékos sincs, mint a Fradiban, pedig abban sincs sok. 
Hiába, élni tudni kell - így mulat egy magyar úr!
Hogy itt a tél, és már megint a legszegényebbeken csattan az ostor?
Kit érdekel?
A népnek nincs kenyere?
Egyen kalácsot, nemde?
Hogy a kisgyerek mit fog enni a tanítási szünetben, az lényegtelen, a munka társadalma nem tűri a henyélést - dolgozzon, aztán majd ha hasznot hajtott, zabálhat is a lusta kis tolvajpalánta!
Mert rendnek muszáj lenni!
Katonás rendnek, pofa súlyba, kérhetsz meg jelenthetsz, persze kapni legfeljebb a pofádra kapsz!
Nyugger vagy?
A nyugdíjadat nem te eszed meg, hanem az infláció, melynek hivatalos mértéke legfeljebb vicclapokban állná meg a helyét, de statisztikailag biztosan nem - hacsak a kreatív statisztikát nem támogatjuk...

A nép meg egyre hülyébb, pedog már a bázis se volt semmi...
Emellett mindenki egyre idegesebb, feszültebb, lassan már csak úgy mehetsz ki az utcára, ha a zsebedben kibiztosított kézigránátot markolsz, mint Viktor a bölcsek kövét, mert az élelmiszerboltba vezető másfél kilométeren biztosan találkozol néhány önkéntes rendőrrel, egy-két idegbeteg honfitársunkkal, agresszív testépítővel, kutyasétáltató hölggyel, ki hangosabban ugat, mint a kutyája - rengeteg frusztrált szerencsétlennel, akiknek legalább ott és akkor igazuk kell, hogy legyen, akik legalább ott és akkor kiordibálhatják magukból a feszültséget.
A maszk ellen tiltakozók többen vannak, mint azok, akik az ellen tiltakoznak, hogy a Nemzet Csüngőhasú Atyja, a Nemzeti Ártány kinavigál bennünket az Unióból, mert akkor végre tudná a lopott vagyont élvezni, megmutatni, esetleg élni a saját magának megszavaztatni vágyott pallosjoggal, lecsapatva ellenfelei fejét.
Persze, hogy ártány, hiszen árt az országnak, a nemzetnek, és még lop, még rabol is, miközben a hazára hivatkozik, minden nagystílű tolvaj ultima rációjára...
Vajon miért nem állítja meg senki?
Vagy miért nem állítjuk meg mindahányan, hiszen ma már mindenki láthatja, hogy gátlástalan szemfényvesztő!
Tíz évvel ezelőtt még hihettek benne a jószándékú emberek, de ma már?
Mikor lesz már elég belőle?
Lassan elfogy a levegő ebben az országban - lehet, ezért kellett a tízmillió lélegeztetőgép?


Beteg ez az ország, és ez független a covid-járványtól.
De járvány azért ez a javából, a vírus a Karmelita Színházból fertőz.
Talán - nem is túl sokára - lesz ellene vakcina...


:O)))

5 megjegyzés:

1970 írta...

"Tíz évvel ezelőtt még hihettek benne a jószándékú emberek"

Kedves PuPu!

Aki 10 éve hitt benne, azt nem "jószándékúnak" nevezném, hanem valami másnak.
Akinek 10 éve sem nyílt ki a szeme kisgömböc viselkedése, beszédei, stílusa alapján (holott már 1989-ben is látható volt, ki ez az alak), annak nagyon alaposan magába kellene szállnia.

Kibic37 írta...

Méltatlanul kevés a reakció erre az igazán ütős bejegyzésre. Sokkal több figyelmet érdemelne!
Még akkor is, ha akad benne egy-két pontatlanság a számok körül. És nem is annyira a 10 évet kifogásolnám - végső soron akkor elég sok mindennek kellett közrejátszania, hogy elegendően hozzájáruljanak egy utólag tragikusnak bizonyuló eredményhez, - hanem a tízmillió lélegeztetőgépet. Ennyiről soha nem volt szó.

Viszont annak tükrében, hogy a kórházakba ténylegesen kevesebb, mint ezer került belőlük, a valójában beszerzett 17 ezer is soknak tűnik. Nagyon soknak!

https://m.hvg.hu/itthon/20201130_lelegeztetogep_kkm_aeek_koronavirus

Attila írta...

Üdv!

Nálam Orbán akkor vesztette el amúgy is kevéske hitelességét, amikor Nagy Imre
újratemetésén pofátlanul az egész magyar ifjúság nevében osztotta az észt. Már akkor látszott, hogy gátlástalanul hazudik.

Attila

MoonRiver írta...

Már régóta nem Orbánon kellene csodálkoznunk,hanem saját magunkon. Orbán nem változott, nem is fog. Mi pedig jottányival nem vagyunk sem okosabbak, sem jobbak. Csodálkozik is rajtunk Európa egésze!

Ferenc Hozdik írta...

A nyugdíjadat nem te eszed meg, hanem az infláció, melynek hivatalos mértéke legfeljebb vicclapokban állná meg a helyét, de statisztikailag biztosan nem - hacsak a kreatív statisztikát nem támogatjuk...