2022. április 27., szerda

MORGOLÓDÁSAIM




Nehéz helyzetben van az, aki ma baloldaliként akarja megélni a világot.

Itt van mindjárt az alapprobléma: mit is jelent ma a baloldaliság, létezik e egyáltalán ez a fogalom a mai világban, és erre nem könnyű a válasz.
Az, hogy ma nincs Magyarországon valódi baloldali párt, sajnálatos tény, de hát Marx óta a világ nagyot változott, az emberek ma saját álomvilágukban élnek, nem képesek - de nem is akarnak - szembenézni koruk problémáival.
És norvég kutatók szerint (is) butul az emberiség, mi pedig rendkívül jó adottságokkal rendelkező kísérleti labor vagyunk.
Mi más magyarázhatná azt, hogy a legutóbbi választáson is a legkiszolgáltatottabbak, a legszegényebb nyomorgók adták azt a többletet, mely aztán a közismert szomorú eredményhez vezetett?
Nem tudom, hogy hány évnek kell még eltelnie ahhoz, hogy szülessen egy magyar Martin Luther Kalányos, hogy egy új Kádár Jánosról ne is ábrándozzunk egy olyan országban, melyben a legutolsó ötszáz év egyetlen önzetlen és tisztességes magyar politikusát rendszeresen egy kleptomániás szociopatához hasonlítják.
De hát a népet leváltani nem lehet, nem is kell, mindössze az a kár, hogy nem tudom kivárni azt a kétezer évet, mikorra az emberi elme utoléri a technika fejlődését - hacsak addigra nem az lesz az ember kizárólagos feladata, hogy letörölgesse a port uráról és parancsolójáról, a mesterséges intelligenciáról. 

Ami napjaink helyzetét illeti, talán a legszomorúbb az, hogy ez az ellenzék még veszíteni sem tud elegánsan, mintha csak a választás jogosságát szeretné alátámasztani.
Hogy mi vezet arra, hogy az eredményhirdetés után bármelyik ellenzéki párt vagy random politikus azonnal Gyurcsányozni kezdjen, azt nem tudom. 
De az tény, hogy azonnal felhangzott a kórus: a vereség oka Gyurcsány, ami annyiban igaz is, hogy azokkal, akik ezzel vádolják, nem lett volna szabad szövetkeznie.
Egyáltalán, itt lenne az ideje számba venni, hogy mely formációkat tekinthetjük egyáltalán pártnak.
Kellene erre valamilyen kritériumrendszert kidolgozni, mert az azért mégis durva, hogy amerre a Negatív Cassandra, mint liberális baknyúl dobbant egyet, ott párt nőjön ki a földből lizingelt tagsággal, vagy hogy amikor Orbánnak kedve szottyan, zöld és liberálispártokat gründoljon, érdekes tagsággal, török és egyéb ismeretlen vendégmunkások finanszírozásával.
De a legjobbak azok a pártok, melyeknek tagsága sincs, csak igazlátó politikusaik, meg azok, amelyek mint szorgos kis szivattyúk, úgy szívják el a választókat, hogy kapnák be mindkét farkukat.
Persze tisztul a kép, a szocialisták pártelnöke beteljesítette feladatát, megy is világgá, helyette bejelentkezett a tisztségre az Európai Parlament szocialista képviselője.
Merthogy nemsokára EP választás következik és ki tudja, hogy a maradék buta proli  belé helyezi-e a bizalmat - pártelnöknek lenni mégis biztosabb pozíció...
Habár a baloldal reménysége, a Szanyi - Thürmer koalíció se az a betonkemény stabilitás, ami azt illeti ők még szélsőbalnak is gyengécskék.
Ha elnézegetem ezt a felállást, már röhögni sincs kedvem, csak arra jók, hogy megpróbáljanak két tehetséges politikust - Dobrev Klárát és Jakab Pétert - sárba tiporni.

Fel tud ingerelni a sajtó is, a Népszava lassan olvashatatlan, csak úgy csorog belőle a megfelelni vágyás, amit előadnak, az az újságírás megcsúfolása.
Csak példaként: siratják Mariupol hős védőit, akik az Azovstal acélműbe szorultak vissza, de nem adják meg magukat, állítólag az egyéves kisgyerekkel együtt bujkálnak a föld alatt.
Azt elfelejtik hozzátenni, hogy kétszáznegyven magasrangú NATO-tiszt is ottragadt a városban, miattuk kell meghalniuk azoknak, akik azért nem adhatják meg magukat, hogy megpróbálják megakadályozni fogságba ejtésüket.
Ez a háború Amerika háborúja Oroszország ellen, Biden elmondta, hogy az USA célja Oroszország katonai meggyengítése, elemzők már ezerszer elmondták, hogy Amerika legnagyobb félelme, az, hogy Európa nyugati fele összefog az oroszokkal.
Csak tájékoztatásul, amit De Gaulle pontosan tudott: Európa az Atlanti óceántól az Urálig tart 
Az amerikai szándékokat ma már csak a vak nem látja, és egy ilyen múlttal rendelkező laptól elvárható lenne a tárgyilagos tájékoztatás, mint ahogy a tárgyilagos elemzés is.
De ez jellemző az egész magyar média-világra is - tulajdonképpen szánalmas.
Igaz, naprakészen követhetjük Pumped Gabót az ukrán határra, majd ő megoldja a leckét...

Olvasgatom Fekete-Győr kiáltványait, ez az ember egy Orbán-klón, aki -miután a pártjával és a pártjában kudarcot vallott, megpróbál ismét valaki lenni a magyar politikában.
Hát igen, valaki ő, aki  a választások meghekkelésében lelkesebben vett részt, mint a nyertes választásokért folytatott harcban, akinek nem Orbán volt az ellenfele, hanem Dobrev Klára, akitől neki ugyan nem volt félnivalója, de volt annál inkább  gazdájának, meg a korlátolt gyűlölködéstől beszűkült agyú, magukat liberálisnak tartó, valóságtól messze elrugaszkodott hataloméhes megmondóembereknek. 
Pártja a fiatalok lelkesedésére alapított pragmatikusan liberálisra és zöldre mázolt LMP utód,
Merthogy errefelé azt hiszik a választók, hogy ha valami új, az egyúttal jobb is, vagy legalább más, de a kupleráj ugyanaz marad a cégér cserélgetése után is, főként, ha a Madam is marad, a lányok is maradnak, és a vendégkör sem sokat változik -  a világ szerencsétlenjei járnak oda szerelem helyett puncit szagolgatni. 
Egyébként is a világ egyre inkább virtualizálódik, a választó azt figyeli, mit kell mondania ahhoz, hogy trendi maradjon, hétfőn még gyűlöli az ukránokat (nyugdíjak, nyelvtörvény...) kedden meg imádja őket, persze ettől még bőven beveri féltéglával az ukrán menekült szállásának ablakát, -  Magyarországon vagyunk, nem igaz?   


Azon is csak álmélkodni tudok, hogy a Pápa hajlandó volt fogadni ezt a tolvajba oltott szociopatát, jóllehet tudom, hogy a magyar katolikusok ki lettek tömve lóvéval, futotta belőle a négyszáz útszéli keresztre, de lehet, hogy azok sírjáról, akik az infláció következtében meghalnak majd, még a fakeresztet is fel fogják tüzelni azok, akik különben megfagynának télvíz idején.
Nem látom a nagy buzgalmat a szegények megsegítésében, az elesettek felkarolásában sem, csak a mérhetetlen harácsolási vágy látszik, meg a vágy egy olyan állam iránt, melyben Isten nevében ők oszthatják a te pénzed, ők nevelhetik gyermekeid, feltéve persze, hogy nem csóró cigány vagy, mert akkor tőlük aztán ott fordulhatsz fel, ahol az éhség meg a fagy felborít...
Elemzünk meg siránkozunk, jóllehet szervezeteket kellene építeni, kisközösségeket, melyekben megtalálhatja a maga helyét a szürke, parlagi demokrata, ahol lehet beszélgetni a helyi ügyekről éppúgy, mint az ország vagy a világ problémáiról, melyekben ellensúlyozni lehet legalább részben a maffia média-fölényét.


Öreg vagyok, tulajdonképpen mindegy kellene legyen, hogy mit is tesz körülöttem a politika, de az ember képtelen kilépni magából.
Az én nemzedékem abban a hitben nőtt fel, hogy saját szintjén mindenki felelős a jövőért - és nem csak a sajátjáért.
Ma meg az emberek abban a hitben nőnek fel, hogy az életük akkor lesz jobb, ha elköltöznek Kanadába meg Új-Zélandra, pedig a világ összement, és talán jobban járnánk, ha ott teremtenénk meg az aranykort, ahol megszülettünk.


Álom, álom, édes álom, álomkép...

:O)))

24 megjegyzés:

Névtelen írta...

A cikk nagyrészével egyetértek, de a geopolitikával kapcsolatos bekezdés felvet bennem kérdéseket.Komolytalan ötlet egy olyan eurázsiai szövetség, amelyet a szerzö pedzeget, illetve többen felvetettek már.Ha az megválósulna a jelenlegi eröviszonyok alapján, ami Európát és Oroszországot jellemzik, az katasztrófa lenne.Szerencsére még Europa vezetöi legalább azzal tisztában vannak, hogy az USA-Europa szövetségnek jelenleg nincs jobb alternativája.Egy agyrém már a felvetése is egy ilyen Oroszországgal kapcsolatban.

PuPu írta...

Csak miheztartás végett!
Továbbra is áll a követelmény, hogy aki kommentet ír, az adjon magának felismerhetőséget - nicket, nevet, miegyebet, különben nem szólhat hozzá.
Nem egy túl nagy kérés, gondolom, viszont megkönnyíti a beszélgetéseket...
:O)))

Bubu64 írta...

Kedves Pupu!
"Öreg vagyok, tulajdonképpen mindegy kellene legyen, hogy mit is tesz körülöttem a politika, de az ember képtelen kilépni magából."
Ezzel a mondatoddal szívemből szóltál. Valami hasonlót szoktam mondani fiatal kollégáimnak, akik éjjel nappal robotolnak, hogy fenn tudják tartani a családot, de mégis a csútit éltetik.Nekem már mindegy( persze nem), de a ti gyerekeiteknek nem mindegy, hogy milyen országot örökölnek. Falra hányt borsó.

Belák Andrea írta...

Nos, Pupu, amit itt a háborúról írtál, az mélységesen elszomorít. Szerintem nem Amerika kezdte, hanem a Putyin. És annyira veszélyesen, hogy bármilyen széles kiöltött nyelvvel is rendelkezik Orbán, mellyel besegít Putyinnak, ha nem éri el a WC-paírt, most, annak ellenére a bulgárok zárják majd el a gázcsapot, hiába fizetünk rubelben.

Ami a baloldaliságodat illeti: elismerem, hogy manapság is szükség van a baloldalt képviselő politikai formátumra, no, de a szegfű elhervadt. Ajánlom Dobrev Klárát, aki ésszel is felfogja ezen réteg kiszolgáltatottságát. Újhelyi jó fiú, de ő se megy vele többre majd, mint a Tóth Berci, vagy Kunhalmi Ágica.

1970 írta...

Kedves PuPu!

Egy "új Kádár János"? Sajnos nem lesz többet, de én már ennél jóval kevesebbtől is boldog lennék. Elég lenne egy normális és tisztességes baloldali politikus a láthatáron, akinek vannak elvei, eszméi, és azok mentén politizál. (És nem mellékesen: jobboldalon is lehetne ilyen figura, bár az engem kevésbé hoz lázba!)
De ez a politikai elit egy szánalmas gyülekezet (fegyőröstül, kisgömböcöstül, ellenzékestül, mindenestül).
Ahogy írod: az emberek butulnak, így a politikai elit (meg a többi "elit") színvonala is ehhez igazodik.

1970 írta...

"Dobrev Klárát, aki ésszel is felfogja ezen réteg kiszolgáltatottságát."
"Újhelyi jó fiú"

Kedves Belák Andrea!

Rendkívül szórakoztatóak a fenti kitételeid! Olyan igazán mosolyra fakasztóak...meg persze mélyen elgondolkodtatóak is. Arról leginkább, hogy miért tart itt ez az ország még most is, hogy a történtek után még mindig egy őrült pszichopata tolvaj kisgömböc foglya (meg persze egy ilyen színvonalú "ellenzéké", amelyben még mindig a "jófiú újhelyik" jelentik az alternatívák).

KZs írta...

Hogy Fekete-Győr egy Orbán klón lenne? Kevés nagyobb sértést kapott Orbán az utóbbi 30 évben :)
Az "ellenzéki" „politikusok” meg en bloc kuka, semmire sem jó, semmit sem értő, nagy szájú, öntelt, mindenhez is értő léhűtők hada, akik nem csak nem értenek semmihez, de még büszkék is rá.
Korrigálnom kell, ahhoz ragyogóan értenek, hogy munka nélkül a fent felsoroltakból magas életszínvonalon urizáljanak, és lenézzenek minden kétkezi munkából élőt, lakhelytől függetlenül..

mavtelep írta...

Kedve KZS!
" Az ellenzéki politikusok meg en bloc kuka, semmire sem jó, semmit sem értő ..."
És a kormány politikusok ? Akik mér ráadásul soha nem mondanak igazat, viszont mesterei a sumákolásnak. Pl. Varga Judit - Völner Pál az igazságügyből...

Unknown írta...

Kedves PuPu! Sajnos egyet kell értsek írásodban megfogalmazottakkal,(talán a "háború kérdésben" tér el a véleményünk), eszemből és szívemből szóltál. Édesanyám (sajnos már nem él), mondta, hogy nyolcvan évesen is érdekel a világ, és megyek szavazni, mert felelős vagyok gyermekeim, unokáim sorsáért.Bennem is több az aggodalom! Fáj, hogy aki egyszer a perifériára csúszik nagy valószínűséggel ott is marad. Fáj, hogy olyan országban élek, ahol a tudatszennyezés, a morális negatív értékrend mindent visz, s ahol nem sok választ el "az embernek ember a farkasa" világától.Kár!

1970 írta...

"ráadásul soha nem mondanak igazat, viszont mesterei a sumákolásnak"

Kedves mavtelep!

Teljes mértékben igazad van. A baj nem is ezzel van, hanem azzal, hogy az ellenzéki politikusok jó részére is igaz - sajnos! - a fenti kitételed.

mavtelep írta...

Üdv. 1970...)))

Különösebb jelentősége nincs, ha az ellenzék hazudozik, mert ha igazat mond is, Orbánék kiforgatják. ( Mostani választások )
Másrészt : Gyurcsánynak éppen az igazmondásért küldték el selyemzsinórt, az ellenzék modern, fiatalok alapította pártjai is.

Obsitos 1945 írta...

Köszi az írást. Minden szavával egyetértek. Ez a helyzet, de sajnos kevesen ismerik fel. Még az itt kommentelők sem
.

Attila írta...

Üdv!

Előmászott bűzös odujából a banyapók. Fröcsögi a mérgét a nagyvilágba.

Attil

KZs írta...

Kedves Mavtelep! Mint elkötelezett baloldali, a jobboldal problémáját nem gondolnám megoldani. Akinek ez tetszik, válassza ezt. De a jelenlegi “ellenzék” nem hogy nem baloldali, de a felsorolt hibákat tetézi, hogy egy épkézláb koherens gondolatuk sincs a célról, a feladatokról és az eszközökről, a járt utat is lejáratták már, azaz alkalmatlan is. Szanyi szavait idézve: a méltatlanok legyőzték az alkalmatlanokat..
A regnáló leváltását az “ellenzék” leváltásával kell kezdeni. Ha 2026-ban 4/5-öt, vagy 5/6-ot akarunk, akkor hajrá Feri! :)

Czékus Lajos írta...

Pupu morgolódásai..... Még mennyi olyan jelenség van napjainkban, amik okot adnának a morgolódásra, de azokat képtelenség egy blogban, hozzászólásban számba venni. Az jutott eszembe, hogy majd sok év múlva megírják ennek a korszaknak történelmét, az egyszerűen nem lehet majd hiteles, mert ez, ami itt van, már ma is hihetetlen. Ha mégis megírnák pontosan ennek a korszaknak a történelmét, akkor meg a majdani olvasók, diákok, stb. feltehetik azt a kérdést, hogy milyen emberek éltek akkor itt, ha mindezt hagyták, tűrték, s kétharmaddal segítették.....

1970 írta...

Kedves mavtelep!

Azt gondolom, hogy kiforgatni a következetesen, hitelesen képviselt, értékalapú (nálam baloldali) programot nem lehet. Kiforgatni csak annak a szavait lehet, aki összevissza beszél minden ökörséget.
Egyébként pedig teljesen érdektelen, hogy kisgömböc és egész bandája mit forgat ki: náluk nagyobb kamugép az egész földkerekségen nincs. De egy olyan ellenzékkel mihez lehet kezdeni, amely nemhogy értékek és programok nélkül működik, de még arra a minimumra sem képes, hogy a rablóbanda kamuüzeneteinek alapvető ellentmondásaira felhívja a figyelmet?
(Nézd meg, mi zajlik most a Tungsramban (leánykori nevén: Egyesült Izzó)! Vajon ezekről miért hallgat jó mélyen a rablóbanda? És miért nem foglalkozik vele az "ellenzék"?)

Kapat írta...

Kedves Attila!
Nem jó a tipped, figyelj kicsit a stílusra! Kovács Erzsike csak egy megkeseredett ember, aki az egész világra haragszik. Talán okkal.
Nem osztja az észt, csak kiönti keservét. Nem lekezelő, csak elkeseredett. Nagy különbség!

Czékus Lajos írta...

Olvasgatva itt-ott bejegyzéseket, véleményeket, azt tapasztalom, hogy a bukott ellenzéket, kivétel nélkül szinte jobban ütik-vágják, mint a NER rendszerét. Itt is. Pedig, ha belegondolunk, akkor el kellene ismerni, hogy az ellenzék sem külön-külön, sem pedig összefogva nem nyerhetett. Mert az 'orbáni választási rendszer' semmi esélyt nem adott erre.

Attila írta...

Üdv!
Kedves Kapat!
Nem áll szándékomban vitázni veled. Bemásolom védenced megnyilvánulását, kérem olvsd el!
 Kovács Erzsébet írta...
Kedveskéim!
Ti egyáltalán nem vagytok kedvesek.
Valószínűleg felhagyok a szellemi továbbképzésetekkel, mert már átcsúsztatok a léc alatt, a kritikátlan Soros imádatotokkal.
Míg itt a muslincákat hajszoljátok egymásra vagy egymás elől,- a mondandótok kicsinységére utalok ezzel - agyilag képtelenek vagytok felfogni, hogy itt Európa elrablása folyik, mert itt és most erről van nagyanban szó.
Aki még mindig nem érti, nem érti - a ma esti híradóban látható volt egy világra szóló kampány, ami svédországból induló a diákmozgalom, melyet a Soros bujtogat és pénzel hátulról, és a klímaváltozásra,annak álorcája mögé bújva a migráns támogatás világraszóló dömpingjét akarja megvalósítani a ma élő felnőtt társadalmak gyermekei unokái által.A fiatalok által akarja a vén szemét minden eddigi rendszer alól kihúzni a jog által biztosított rendet.A bezúduló migránsok azt ordibálják Francia országban, hogy Francia ország nem a franciáké---Mi ez kéremszépen, ha nem egy revolúció, forradalom?És ez egy fiatalkorúak ellen elkövetett gyalázatosság, egy politikai pedofília,
a CEUIZMUS -nak az elmebaj határait súroló agyi eltévedelyedése, amikor a milliárdos elmeháborodásában már a diákok sokaságát forditja a szülők generációi ellen..országhatárokon átívelő megrontás.
Most aztán kedveskéim jöhettek ti itten akármilyen avitt érvekkel.
Itt a Soros szemétsége az eddig még soha nem látott tömeges gyermekrontás esetét követi el,államok és országok ellen .Mert van az a pénz, amiért vagy amivel nem csak a mi életünket, de még az unokáink unokáinak az életét is megrontja a vén szemét...
De aki elhatározta, hogy Ő már pedig a Gyuri bácsit isteníti, az Ő emlőjén hízik és gyarapodik,ki tudja milyen hamis tudat okán, azzal már nem nagyon lehet mit kezdeni.
Elég lenne, ha mindenki a saját unokájának elmondaná, hogy ez a spekuláns egy szemérmetlen számitó vén marha, és elmagyarázná a saját gyermekének vagy unokájának, hogy akinek a sok rabolt arany egy hamis hatalmat, a pénz uralmát a kezébe adja, az még egyáltalán nem biztos, hogy egy igazi tisztességes ember, sőt, egy még soha sem volt ártó féreg, aki a Mengelét és a többi auswitzi kegyetlenkedőt túlhaladó ártó , a pestist is túlhaladó féreg.
A bajok nem nevén nevezésével kezdődik ez a szellemi szodómia.
Ébredj, Európa!
Bár ez a világraszóló kampány már úgy ki lett tervelve, hogy ezt csak akkor lehetne megállítani, ha mindenki megállna, és egy lelki meakulpával beísmerné, hogy Ő maga is tudta,miről van szó. csak egy gyáva szar alak, és nem meri azt mondani, bocs, de én is egy kicsit vagy inkább nagyok hülye vagyok, és nem engedné, hogy a fiatalságot is, a jövő népességét is egy szellemi és fizkai megsemmisülébe hajszolja egy vén bolond, akár mennyi pénze is van.Mert Ő akar lenni az Európai Egyesült Államok feje.A vén hülye.Minden eurócentjéhez az elhalt zsidók vére tapad.

Én ennél többet nem tudok tenni,mint a szegény szabóinas a meztelen király udvarában, hogy megmondtam , a vén szemét politikai pedofil a világ megrontásán aktivizálja magát.

Minden relatív.
Ti tudjátok, a belsőtök, a szívetek mélyén az iránytű merre mutat.
Persze, ha eurócentekkel vannak alápöckölve, az íránytű nem a jó irányt mutatja.
LELKETEK RAJTA! HA VAN MÉG EGYÁLTALÁN LELKETEK.
EZ VAN, HA HÜLYÉK VAGYTOK, TI FELNŐTT GYEREKEK!
2019. május 22. 0:15
Még egy!
Nem kommentálom!

Attila

kekec írta...

Igenis van a baloldali gondolkodásnak képviselője - csak nagy kár, hogy Orbánnak hívják. Az osztogatás és ígérgetés, valamint állami árszabályozgatás - kifejezetten baloldali műfaj. Ellenben a mi ellenzékünk még ígérni sem tud,azt hitték, elég a győzelemhez az a tény, hogy "sikerült" összefogniuk, és nem kell tudatosítani, hogy azzal mihez kezdenének.

Pedig elég lett volna, ha Dobrev (és Gyurcsány)szövegeiből csak néhányat kiemelten ismételgettek volna:
Állampolgári jogon járó minimális ingyenes energiaellátás
Devizahitelek elszámolásának felülvizsgálata
A minimál nyugdíj, családi pótlék, stb. emelése
Ezek mind milliós tömegeket érintettek és aktivizálhattak (volna)

kekec írta...

Tény ami tény: országos (tehát nem helyi habzású) választást a baloldal utoljára Gyurcsány vezetésével tudott elérni. Az megint más kérdés, hogy inkább volt az szdsz irányvonalának képviselője - akkor még azzal mentegettük, hogy "koalíciós kényszer" de a DK irányvonalát is liberális irányba szabta, tehát az inkább volt szabadon választott. De kies kis hazánkban csak baloldali politikával lehet nyerni - amit Orbán nagyon jól tud - szavakban és osztogatásban.
Amiben jó - hogy mindent le tud önteni nemzethyeskedéssel.
Gyurcsány talán elolvashatná a saját szövegét, amelynek címe: MERJÜNK BALOLDALIAK LENNI.
Mert az a sanda gyanúm, hogy a hívei többsége nem a saját szemének hisz, hanem a baloldaliság emlékének.

Kapat írta...

Kedves Attila!
Sokat dolgoztál, holott ezeket az írásokat én is ismerem.
Akkor maradjunk csak a tényeknél. Anélkül, hogy a két személy esetében indiszkréciót követnék el, bizton állítom, hogy K.ZS. nem azonos Kovács Erzsébettel, de még csak nem is Kovács Zsóka.
Egyébként kérdezd meg K.ZS-t magát, ha inkognitóját hajlandó felfedni.
Nem hinném, hogy szívesen venné, ha az általad idézett megjegyzéseket Neki tulajdonítanánk. :-)
Üdvözlettel: Kapat

1970 írta...

"Igenis van a baloldali gondolkodásnak képviselője - csak nagy kár, hogy Orbánnak hívják."

Kedves kekec!

Igen súlyos félreértésre és/vagy a helyzet nem ismeretére vall az a gondolat, amely kisgömböchöz bármiféle baloldaliságot kapcsol. Ennek az alaknak nem volt, nincs és nem is lesz soha semmi köze a baloldalisághoz. Attól senki nem válik baloldali politikussá, mert valamiféle alamizsnát odadob embereknek (ráadásul úgy, hogy azt addigra sokszorosan felzabálja az infláció).
A baloldaliság legfontosabb ismérvei:
1. Társadalmi szolidaritás és kohézió erősítése
2. Társadalmi mobilitás (minden formájában történő) biztosítására való törekvés
3. Társadalmi igazságosság, esélyegyenlőség erősítése
4. Tudatos társadalomépítés, elvek, eszmék mentén történő politizálás
Szerinted ebből melyik teljesül kisgömböc politikájában (ha lehet azt egyáltalán annak nevezni, amit művel)?
És igen: Merni kellett volna tudatosan baloldalinak lenni a nevezett másik személynek, de nem mert. Helyette szépen betagozódott az unalomig ismételt neolib mantrába. Itt az eredménye.
Azzal, amit itt 32 éve művelnek, azzal a neolib politikával ez az egész társadalom tovább megy a totális szétesés útján, a leszakadásba, néhány száz ember értelmetlen, ész nélküli harácsolása mellett.

Attila írta...

Üdv!

Kedves Kapat!
Ezen az oldalon mindenkinek joga van megvédeni magát, illetve szóvá tenni, ha valami nem tetszik neki.
Ja és felnőtt emberek írnak ide, akiknek nincs szükségük fogadatlan prókátorokra. Ha valakinek gondja baja van, meg tudja oldani saját maga, ha akarja. Ha meg nem akarja, az az Ő döntése!

Attila