2022. április 2., szombat

VÁLASSZ, HOGY VÁLASZTHASS


Még egy nap és felszáll a fehér füst, megszületik a döntés, ki vezesse ezt az országot a következő parlamenti ciklusban.
Már magában ez a tény is csodálatos, hiszen sokunkban élt a félelem, hogy maga a választás is elmarad, trottyos Hadurunk kitalál valamit, amire hivatkozással elhalaszthatja ezt a nemes aktust.
Jön a vírus, jön az aszály, a muszály meg a Soros, a háború, bomba, stb... - és lehet tovább cizellálni a már eddig is jól kiforrott választási rendszert. Hiszen a titkos választás egyébként sem fér össze a magyar nép nyílt, őszinte jellemével, aztán ki lehetne zárni a választók közül első körben a buzikat, majd a családtagjaikat 1944-ig visszamenőleg, meg az analfabétákat, kivéve azokat akik a nevük helyére a kereszt helyett képesek horogkeresztet rajzolni.
A nők közül csak a harmincöt év felettiek választhatnak, de csak azok, akik jelentősebb vagyonnal bírnak és megállnak saját lábaikon akár még külföldön is.
Aztán a gender-őrülteket is ki kell zárni, bárkik is legyenek is ők, de ezt megmondani egyébként is Hollik testvér fogja, és be lehet vezetni a botbüntetést is a helytelenül szavazókkal szemben.
Határon túli honfitársaink szavazólapjaival meg nem kell próbára tenni a román(!) postát, azokat itthon is ki lehet tölteni, a neveket megadja majd a Székely Nemzeti Tanács meg a halotti anyakönyvi kivonatok megküldött másolatai, ukrán honfitársainknál pedig a nyugdíjfelvétellel egybekötve lehetne megejteni az aktust.
De ennek most vége, az ukránok már megint beleköptek a levesbe, Nagyurunk itt áll a szarkupac tetején, mint magányos vőfély a lakodalomban.
Így aztán a minimálprogramot futtatja számítógépén, ijesztget, hazudozik kicsit és bízik abban a stabil kétmillióban, akik akkor is rá szavaznának, ha a Mátyás templom oltárán a szentmise zárásaként két csingilingi között személyesen pocsékolná meg jobb sorsra érdemes anyjukat.


Ne áltassuk magunkat, nem lesz ez választás a szó klasszikus értelmében, nem versengő politikai formációk kínálják itt fel ajánlataikat az ország jövőjéről, a választás errefelé nagyon leegyszerűsödött.
Akarsz-e egy maffiózó uralma alatt élni, vagy talán akkor ennyi elég is volt belőle?
Azt hiszem, egy ennyire egyszerű kérdés esetén még a jobboldal normálisai is képesek felülemelkedni szekértábor-mentalitásukon és elhinni, hogy létezhet a jelenleginél tisztességesebb út is az ország számára.
Arról nem is szólva, hogy mostanában talán nem is annyira egymás ellen kellene harcolni, mint együtt szembenézni a kor legújabb kihívásaival, és nagy handabandázások helyett azokra keresni a választ.
Nagy reményeim nincsenek, ebben az országban ha baj van, akkor leginkább a "lássuk Uramisten, mire megyünk ketten" mentalitása uralkodik, a jégesőben általában mi is a gabonát verjük cséphadaróval egymásra mutogatva, aztán a győztes elégedetten szemléli az eredményt.
Nem panaszkodhatunk,  az emberiség globálisan sem sokkal okosabb nálunk, a világ tele van agresszióval, az értelmes kompromisszumok lehetőségét felülírják mindenféle hatalmi érdekek, az emberiség boldogan gyalogol öngyilkossága felé.
Enni még nem képes adni mindenkinek, de megölni mindenkit - na, erre bármikor, többszörösen is képes.
Nagyon úgy tűnik, a természet emberiségnek nevezett kísérlete a fejlődés egyik zsákutcája, a következő kísérletre felkészülnek a vírusok vagy a csótányok.


Persze, míg élünk - remélünk, de ez önmagában kevés, esélyt is kell adni magunknak egy normálisabb életre.
Ehhez pedig az első és legegyszerűbb lépés a jelenlegi rablóbanda világgákergetése.
Ha maradnak, az - nem túlzás - nemzeti tragédia lesz, vérrel és még több mocsokkal.
Ez a tét, ezt kell megértetni mindenkivel, meg még azt, hogy ebből nem lehet kimaradni, bárki bármit mond is.
Aki azt mondja, hogy ő nem foglalkozik a politikával, ahhoz képest a fejét homokba dugó strucc egyetemi tanár.
Óriási gondokat kell megoldani itt, nagyon rövid időn belül, és nem mindegy, hogy azok, akik az országot vezetik azzal vannak-e elfoglalva, hogy hogyan lehet biztosítani a fűtést, világítást, az élelmet a legszerencsétlenebbeknek is, vagy azzal, hogy hogyan tömjék tovább a zsebüket.
Rengeteg politikai nehézség vár azokra, akik kicsavarják a kormányt a jelenlegi banda kezéből, rengeteg a kérdőjel az ő tevékenységük kapcsán is, de a tisztességükről meggyőződni csak akkor lehet, ha esélyt adunk nekik.
Jó lenne egy boldogabb, emberibb, őszintébb és tisztességesebb  Magyarországon élni, ahol mindenkinek esélye van a felemelkedésre, ahol becsülete van a tisztességes munkának, anyagiakban is kifejezhető elismerése a tisztességesen átdolgozott éveknek.


El kell menni választani, és tudni kell, hogy mi a tét.
Aztán utána jöhet a neheze, mert azt ne higgye senki, hogy ez a levitézlett banda harc nélkül fogja feladni - nincs veszélyesebb a zsákmányt féltő rablónál.
Nagyon kell vigyáznunk, mert nem lenne jó, ha Al Capone helyére az Öt Család lépne.
Rengeteg a csapda, és ki tudja, mit hoz még a jövő.
De a történelem ki szokta termelni az ország számára megfelelő vezetőt, a mi dolguk az, hogy kiderüljön: a megfelelő vezető tisztességes és  demokratikus gondolkodású kell, hogy legyen.
Jó lenne, ha nem mi lennénk a kilencmillió, múltban ragadt balek országa. 


Szóval menjetek és adjátok le a voksaitokat, ennyivel mindenki tartozik az országnak...


:O)))

15 megjegyzés:

Anarchista írta...

Kedves Pupu! Maradéktalanul egyetértünk. Ezért holnap vonatra pattanok és több itteni magyar honfitárssal megyünk a konzulátusra szavazni. És erősen reménykedünk, hogy a szavazataink nem egy Manchester melletti szeméttelepen kerülnek elő félig megégve...

Czékus Lajos írta...

Ez az utolsó mondatod nagyon 'bejött' nekem: "Szóval menjetek és adjátok le a voksaitokat, ennyivel mindenki tartozik az országnak..."
Igen.
Ki nem állhatom azokat, akik lustaságból, meg ostoba kifogásokkal próbálják indokolni, hogy miért nem mennek el szavazni.
Ezt a mondatodat nem védted le, így a jövőben én is használni fogom (arra nem vetemedek, hogy azt mondjam, hogy mától kezdve ezt én találtam ki...).

Bubu64 írta...

Persze Pupu megyek én is.
Szerintem az is a tét, hogy kilépünk-e az EU-ból és NATO-ból? Bár lehet, hogy Te nem így gondolod.

kekec írta...

"Én úgy félek, hogy elrontod, te marha magyar szavazó"
https://www.youtube.com/watch?v=wIztvzr5TZ8
Cseh Tamás Demokráciája ma is aktuális

PuPu írta...

Bubu64 -nek: de bizony, én is így gondolom, habár a NATO egyáltalán nem a szívem csücske.
Viszont az Unio maga a szebb jövő, ha nem csesszük el...
:O)))

1970 írta...

Kedves PuPu!

Egy fél évvel ezelőtt még komolyan vitába szálltam volna az utolsó gondolatoddal, de ma már én is másképp látom.
Ergo: megyek én is.
(Az EU viszont szerintem már nem cseszhető el, mert el van cseszve..., pedig tényleg fontos tényező lehetne az USA-val szemben, persze nem macronokkal, meg társaival.)

1970 írta...

Kedves kekec!

Elhiszem, hogy mindent rá lehet fogni a "marha magyar szavazóra", de talán ideje lenne egy kicsit kilépni ebből az értelmiségi übermensch mentalitásból és gőgből, és reálisan felmérni, hogy a politikai elit vajon mit is kínált ténylegesen a "marha szavazónak" az elmúlt 3 évtizedben (és kínál most), mielőtt végleg "lemarházzuk" az egész országot.
És most hagyjuk azt a szokásos felelősségelkenő dumát, hogy "mi hoztuk a döntéseket", "mi választottunk", stb., mert ez csak a dolgok egyik oldala. A másik az egész értelmiségi elit (politikai, gazdasági, tudományos, üzleti, művészeti, celeb, etc.) felelőssége. Köztük sajnos Cseh Tamásé (nyugodjék békében!) is...

KZs írta...

Vannak dolgok, amelyek változnak, és vannak amelyek nem:
Hetvenes évek Közgáz Klub, Neoprimitív:
https://www.youtube.com/watch?v=_SuK5O--lQ4

Fispán Géza írta...

Kedves PuPu ! Érdeklődéssel várom, vigasztaló szavaidat...

kekec írta...

Kedves 1970
Na ugye?!
A nép javára kell írni, hogy az elkerülhetetlen megszorításokat jobb szereti félig altatásban és letagadva átélni. Nota bene: azért nem MINDEN MZP hibája. Bokros jobban tette volna, ha hallgat!

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Mindenki!
Jólvan gyerekek.
Tessék a flaszterról feltápászkodni.Ruhákat leporolni,egy kicsit leülni és gondolkodni.
Tudom mit éreztek,ezt én is átéltem,mert 50 évig balos voltam.
Az élet nem úgy működik,mint a svájci doxaóra,gyári beállítással több évtizedig minden úgy történik,amikor beállították.

A világ változik,mi is.

Csak egy baj van, ha nem jól mérjük fel az útitársakat,én például sem a fletóval sem a Márkyval nem mennék el a Szaharába túrázni,mert meginnák előlem a vízet és ottfelejtenének a homokban megszáradni.

A Pénzért megőrülnek az emberek. A Csilicsalabácsi is a saját feje szerint jót akart -ez egy álnaívság tőlem - de inkább kerülni kéne az elvénült világmegváltók avitt eszméletlen marhaságait.

VAN az úgy,hogy az ember rájön,hazudtak neki,rossz útra tévedtek.Nem szégyen a paradigmaváltás,mert a lumpenmilliárdosok kibicként települtek rá a történelmi munkáspártra, és a haszonért mindenkit kihasználtak és megvezettek a leendő hatalom reményében.

Mivel belső erkölcsi gátlásuk nemvolt,tönkretették a párt nimbuszát és nagyon hitványan viselkedtek.Azt csinálták a munkás paraszt történelmi párttal,amit a hódítók az indiánokkal,eurócentekért a pártot kiszorították a saját jogaikból és a hatalom megszerzés céljából mindent leromboltak a párton belüli kapcsolatokat,magyarán a várból lekvárt csináltak de most finom voltam.
A politikai szédelgők a demokrácia Patyomkinfala mögött ármánykodtak,de nem jött be.

Az emberek természetes szép esze,a felismerés,hogy a dagonyába akarják őket terelni, a jelen szép biztonsáos életünket akarták elrabolni.
Nem jött össze, a hitványság mindig kiderül.VAN ISTEN,és a józan ész egyre divatosabb, ez lesz a 2022-től az új divat,az álarcokat el lehet dobálni.
Aki jó ember,meg is könnyebbül,mert jónak lenni jó,majd rájöttök.
Próbáljátok ki.Mint a tavaszi friss levegő életre jöttök tőle.
Szerelmes szép tavaszt,virágzó gyümölcsfákat zümmögő méhecskéket, igazi szagoskölnit a locsolótokba,főtt sonkát az asztalotokra!
Boldog szép Húsvétot és majdan Piros Pünkösi Ünnepeket kívánok minden kedves Pupuimádó barátomnak! Puszi Pupu,tudom,most nem jó Neked.Elmúlik.Emami

1970 írta...

Kedves kekec!

Nem egészen erről van szó. Tudod, amikor 30 éve permanens módon azt hallgatja az ember, hogy "most kell még megszorítani egy kicsit a nadrágszíjat, aztán jön a Kánaán", majd azt tapasztalja, hogy egyre pocsékabb lesz minden, akkor legalábbis hányingere lesz a Bokros féléktől.
A szent GDP oltárán lassan az egész országot feláldozták, nincs ipar, nincs mezőgazdaság, eü. romokban, a közoktatásügy az utolsó leheleteit fújja ki, a felsőoktatás privatizálva, a szolgáltatási szektor szörnyű, az államigazgatás nem működik.
Nézz körbe vidéken, az embereknek semmi perspektívája!
Beköszöntött a jobbágyfeudalizmus, amikor az emberek azért az alamizsnáért (ami a létüket biztosítja) már mindenre képesek. Ebben már hovatovább nemzedékek nőttek fel (nincs műv. ház, nincs TSZ, nincs ipar, nincs munka, etc., csak munkanélküliség vagy közmunka.) MZP és társai semmi perspektívát nem mutattak a vidéknek.
Az utolsó órában vagyunk, mert 2026-ban fognak azok a nemzedékek utoljára szavazni, akik még áltélték a vidék virágkorát a Kádár-korban és látják a pusztulást is a rendszerváltás után. Ők még tudják, mit művelt ez az egész rablóbanda és kisgömböc a vidékkel. A középkorúak és fiatalok (akik jobb híján tengenek-lengenek) számára ez már a rögvalóság. Én is tapasztaltam a családomban, hogy az öregek gyűlölik kisgömböc egész országlását, a fiatalabbak meg rajonganak érte (pontosan azért, mert ők nem tapasztalták meg, hogy másképp is lehet). 2026 az utolsó sansz lesz egy értelmes baloldali vidékpolitika kialakításához, DE ezt nem 2025 végén kell elkezdeni, hanem ma!

1970 írta...

"jelen szép biztonsáos életünket akarták elrabolni"

Kedves Erzsébet!

Ugye ekkora butaságot még Ön sem gondol komolyan? Mert amennyiben igen, akkor azt kell mondjam, hogy Önnek halvány lila fogalma sincs arról, hogy mi van ebben az országban, de arról sem, hogy miről szólt ez a választás.

kekec írta...

Kedves 1970!
Nem ma, hanem tegnap is késő lett volna.
MINDEN értelmes ember elmondhatta volna nekik - ha egyáltalán hallgatnának az értelmes szóra - hogyan kellett volna csinálni. Felállítani már korábban egy Árnyékkormányt, minden kérdésben előadni, hogy mit csinálnának másképpen (de egyébként konszenzusos megoldásokban) Előadtak volna egy értelmes kormányprogramot nem is kicsi szociális demagógiával - ahol a "népszerúséget" nem pejoratív értelemben használnám. Ezek még a legalapvetőbb üzenetet sem tudták eljuttatni a néphez: TŐLED lopnak! Amikor közvetlenül a választás előtt meg merték lépni, hogy 4,67 mrd-ot elvontak az egyébként is legatyásított egészségügytől meg 1,3 mrd-ot a magyar falu programtól, hogy 7,157 mr-ot átcsoportosítsanak a TEK-hez, néhány blogon kívül olvastad máshol? (1121/2022(III.7.)Korm.hat. Én tudtam mit keresek, mégis végig kellett böngésznem, mire megtaláltam, mert bedugták jó néhány apró-cseprő átcsoportosítás közé!

1970 írta...

Kedves kekec!

Igen, ez egy taktika része: jól eldugni.
Egyébként pedig teljesen igazad van.